این خبرگزاری آمریکایی با اشاره به تاریخ ۴ نوامبر، مهلت تعیین‌شده از سوی آمریکا برای توقف خرید نفت ایران از سوی مشتریان و همراهی با تحریم‌های احیا شده علیه این کشور، به نقل از افراد آگاه نوشت، چنانچه ژاپن موفق به دریافت معافیت تحریمی آمریکا نشود، محموله‌های نفتی بارگیری شده برای سپتامبر، آخرین محموله عازم این کشور آسیایی است. مشکلات اساسی هم‌پیمانان آمریکا در این بازی این است که از یکسو می‌خواهند از موضع آمریکا به‌عنوان هم‌پیمان اصلی تبعیت کنند و از سوی دیگر ایران را به‌ عنوان منبع تامین انرژی قدیمی خود می‌بینند. کیونگ در این‌باره به بلومبرگ گفت: «مشکل اینجاست که ژاپن بین امنیت نفتی صنایع خود و پیروی از آمریکا گیر افتاده چون ایران منبع قدیمی و هم‌پیمان نفتی خوبی بوده است و کره‌جنوبی نیز نفت موردنیازش را به‌آسانی در بازار پیدا نخواهد کرد. همچنین با توجه به بیمه نفتکش‌ها، مسائل مربوط به اجاره کشتی و خریدارانی که از خرید میعانات گازی ایران اجتناب می‌کنند، کره‌جنوبی نیز با محموله‌های بارگیری شده برای ژوئیه با مشکلاتی مواجه است. یک پالایشگاه تایوانی نیز به توقف خرید از ایران می‌اندیشد. متحدان آمریکا مانند کره‌جنوبی و ژاپن در حال دست و پنجه نرم‌کردن با نحوه ادامه روابط خود با آمریکا، بدون نابود کردن رابطه انرژی خود با ایران به عنوان عرضه‌کننده دیرینه نفت خام به آنها، هستند. کیم‌جائه‌کیونگ، پژوهشگر موسسه اقتصاد انرژی در کره‌جنوبی در این رابطه گفت: اجبار به گوش کردن به آمریکا، ما را در شرایط دشواری قرار داده است. از طرفی، ایران عرضه کننده مهم نفت خام و میعانات ماست واز طرفی ما با دولت ترامپ سر وکار داریم و غیرقابل پیش‌بینی بودن آن مایه نگرانی پالایشگاه‌ها و شرکت‌های پتروشیمی در آسیا شده و مشخص است توقف خرید از ایران قبل از مهلت اعلام شده از سوی ترامپ به آنها آسیب می‌زند.

بر اساس این گزارش، ژاپن، سومین خریدار بزرگ نفت ایران است و در ۶ ماه نخست امسال، روزانه ۱۴۰ هزار بشکه نفت، ۳۲ درصد بیشتر از ۲۰۱۵، از این کشور وارد کرده است. کره‌جنوبی در ۶ ماهه نخست امسال، واردات نفت از ایران را ۳۰ درصد کاهش داد و به ۸۱ هزار بشکه در روز رساند. تایوان، امسال خرید نفت از ایران را تا ۱۱ هزار بشکه در روز افزایش داد. تصمیم هند و چین درباره میزان واردات نفت از ایران احتمالا تاثیر بیشتری بر بازار نفت خواهد داشت. هند و چین، در مجموع، روزانه حدود ۴/ ۱ میلیون بشکه نفت از ایران می‌خرند. چین که به تازگی درگیر مناقشه تجاری با آمریکا شده است، تا‌کنون اعلام نکرده است که آیا به مطالبات آمریکا در زمینه خرید نفت خام از ایران تن خواهد داد یا خیر.

هند علائم و نشانه‌های دوپهلو و مبهمی از خود نشان داده است و در حالی که می‌گوید، تصمیم دارد معافیت‌های تحریمی دریافت کند، به مکانیزم‌های پرداخت جایگزینی می‌اندیشد که امکان ادامه خرید نفت ایران را برایش فراهم کند.دولت ترامپ که شریان حیاتی ایران، سومین تولید کننده بزرگ سازمان کشورهای صادر کننده نفت(اوپک) را هدف قرار داده است، خریداران نفت ایران را برای توقف خرید طلای سیاه از تهران به‌شدت تحت‌فشار گذاشته است.