عراق دومین عضو بزرگ اوپک است. طبق اظهارات پنج‌شنبه گذشته سخنگوی وزارت نفت عراق، تولید نفت عراق مطابق با سهمیه تعیین شده در اوپک، ۴۶/ ۴ میلیون بشکه در روز است و صادراتش ۴۵/ ۳ میلیون بشکه در روز بوده است. براساس نظرسنجی اس‌اند پی گلوبال پلاتس، عراق تولید نفت خود را در دسامبر به ۵۸/ ۴ میلیون بشکه در روز رساند که پایین‌ترین حد در ۹ ماه گذشته بود اما همچنان بالاتر از سهمیه تولید ۵۱/ ۴ میلیون بشکه در روز این کشور تحت پیمان اوپک‌پلاس مانده است.

پارلمان عراق پنجم ژانویه در واکنش به نقض حاکمیت این کشور از سوی آمریکا، قطعنامه غیرالزام‌آوری را تصویب کرد که به دولت این کشور اختیار می‌دهد از نیروهای خارجی درخواست کند خاک عراق را ترک کنند. چند ساعت بعد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در واکنش به درخواست عراق برای خروج نیروهای آمریکایی و خارجی از این کشور، تهدید کرد اگر نیروهای آمریکایی مجبور شوند عراق را ترک کنند، این کشور را هدف تحریم‌های شدیدی قرار خواهد داد. از آن زمان دولت آمریکا به درخواست عراق برای آغاز مذاکرات درخصوص خروج نیروهای آمریکایی اعتنایی نکرده است.

داوجونز به نقل از مقامات عراق در گزارشی نوشت: وزارت‌خارجه آمریکا به عراق هشدار داده است اگر نیروهای آمریکایی را از این کشور بیرون کند، دسترسی به حساب بانکی دولت نزد فدرال رزرو نیویورک را از دست خواهد داد. براساس گزارش بلومبرگ، مقامات وزارت‌خارجه آمریکا یا بانک‌مرکزی این کشور حاضر به اظهارنظر در این باره نشدند. تاثیر فوری قطع دسترسی به این حساب که شامل درآمدهای فروش نفت نیز هست، روی ارزش دینار عراق در برابر دلار آمریکا تاثیر منفی خواهد گذاشت.

نگرانی مشتریان نفت عراق

در این بین خریداران نفت در آسیا به میزان فزاینده‌ای نگران مختل شدن تامین نفت عراق در پی تهدید رئیس‌جمهور آمریکا برای وضع تحریم‌های شدید علیه این کشور هستند. عراق طی پنج سال گذشته تولیدش را حدود ۵۰ درصد افزایش داده و یکی از مطمئن‌ترین صادرکنندگان نفت خاورمیانه به آسیا بوده است اما پس از اقدام تروریستی هوایی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد قاسم سلیمانی در کانون التهاب ژئوپلیتیک قرار گرفته است.