اومیکرون موضوع مورد‌توجه بازارهای نفت در روزها و هفته‌‌های آینده خواهد بود اما تنها عامل منفی نیست که گریبانگیر بازارها شده است.  سه عامل مرتبط شامل جنگ تجاری آمریکا و چین، رشد ارزش دلار آمریکا و افزایش تورم؛ مانع صعود قیمت نفت به ۱۰۰ دلار خواهند بود که بسیاری از بانک‌ها و موسسات پیش‌بینی کرده بودند به‌زودی اتفاق می‌افتد.  نفت‌برنت و وست‌تگزاس‌اینترمدییت در روز انتشار خبر شیوع اومیکرون، ریزش کردند و پس از آن رخصت کوتاهی پیدا کردند اما به روند کاهشی خود ادامه دادند. کشور‌هایی مانند انگلیس، آمریکا، برزیل، هند، ژاپن، استرالیا، تایلند و کانادا همگی ورود مسافران از آفریقا را ممنوع کرده‌اند. چنین اقداماتی نگرانی‌ها نسبت به تجدید قرنطینه‌‌ها را برانگیخته است.  با این حال تحولات مهمی درخصوص جنگ تجاری آمریکا و چین وجود داشته است. چین از آمریکا برای قرار دادن ده‌‌ها شرکت چینی در لیست‌سیاه تجاری انتقاد و اعلام کرده که این اقدام مانع پیشرفت‌های صورت‌گرفته درخصوص بهبود روابط اقتصادی دو اقتصاد بزرگ جهان می‌شود. همزمان چین با استناد به نگرانی‌ها نسبت به امنیت اطلاعات، به سرویس تاکسی اینترنتی دی‌‌دی دستور داده است از بازار سهام نیویورک خارج شود. به‌علاوه چین موفق نشده است هدف واردات از آمریکا را طبق توافق با این کشور محقق کند و وارداتش تنها ۵۶‌درصد از میزان وعده داده شده بود.

ارزش کل واردات از آمریکا به چین از ژانویه سال۲۰۲۰ تا اکتبر سال ۲۰۲۱ به ۳/ ۲۰۸میلیارد دلار در مقایسه با ۸/ ۳۳۴میلیارد دلار رقم هدف‌گذاری شده، بالغ شده است.

پس از دیدار‌مجازی اخیر میان بایدن و شی‌جین پینگ، ایده کاهش تعرفه‌‌های واردات سوال برانگیز مانده است. هرگونه  تشدید تنش‌ها ممکن است دوره دیگری از بی‌‌ثباتی اقتصادی را بین آمریکا و چین ایجاد کرده و مانند سال ۲۰۱۸، بر قیمت‌های نفت تاثیر بگذارد.

یک عامل دیگر که می‌تواند نقش بزرگی داشته باشد و تاثیر منفی بر تقاضا برای نفت و متعاقبا قیمت نفت داشته باشد، رشد ارزش دلار است. با انتشار آمار اقتصادی امیدبخش، آمار مطلوب از وضعیت مصرفی و چشم‌‌انداز افزایش نرخ‌های بهره بانک مرکزی آمریکا، شاخص دلار رشد کرده و به ۹۶واحد رسیده که بالاترین حد از ژوئن سال۲۰۲۰ است. جی‌‌پی‌‌مورگان و بانک‌های دیگر پیش‌بینی می‌کنند ارزش دلار ممکن است افزایش بیشتری پیدا کند.  رابطه معکوسی بین دلار و کالا‌هایی که به این ارز قیمت‌گذاری می‌‌شوند، وجود دارد. به این ترتیب افزایش ارزش دلار، خرید این کالاها مانند نفت را برای کشور‌هایی مانند اقتصادهای نوظهور که از شیوع کووید -۱۹ تحت‌فشار مالی عظیمی قرار گرفته‌‌اند، گران‌‌تر می‌کنند. تهدید دلار قوی ممکن است در سال آینده ادامه پیدا کند که به‌دلیل عامل منفی سوم برای قیمت نفت یعنی افزایش تورم است.  اکنون تعجب‌آور نیست که شبح تورم بانک‌های مرکزی سراسر جهان را می‌ترساند. نگرانی‌های تورمی در نتیجه عوامل متعددی نظیر افزایش هزینه‌‌های حمل و نقل، شکاف عظیم بین قیمت‌های پرداختی و قیمت‌های دریافتی، فروش اندک نسبت به میزان موجودی، میزان کم‌‌سابقه نقدینگی در قالب بسته‌‌های حمایتی کرونایی و موارد دیگر به‌وجود آمدند. در برابر این فشارهای تورمی، کشورهای سراسر جهان با افزایش قیمت‌ها به‌ویژه قیمت‌های مواد غذایی مقابله می‌کنند که طبق اعلام سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو) به بالاترین حد ۱۰سال اخیر رسیده است.  تورم در آمریکا، یکی از بالاترین نرخ‌های تورم در جهان است که به ۲/ ۶درصد رسیده و رکورد بزرگ‌ترین افزایش در ۳۰ سال گذشته را شکسته است. تورم بالا محدود به آمریکا نیست و نرخ تورم در انگلیس به ۲/ ۴درصد رسیده و هزینه زندگی با سریع‌ترین روند در یک دهه گذشته رشد کرده است. برای بازارهای نوظهور، وضعیت از این هم وخیم‌‌تر است.