بازار سهام

نشانه‌های تغییر آرایش در تقاضای سهام

شاخص کل بورس تهران روز دوشنبه با افزایش ۲۲۵۹ واحدی به ارتفاع ۱۷۵ هزار و ۸۱۷ واحد رسید. روند نزولی شاخص سهام طی دو روز ابتدایی هفته با اقبال عمومی متقاضیان به سهم‌های بزرگ کالایی متوقف شد و رشد ۳/ ۱ درصدی را در روز گذشته ثبت کرد. مهم‌ترین ویژگی معاملات دیروز، چرخش نسبی سکان تقاضا از سهام بانکی و خودرویی به سوی سهام کالایی بود. روند اصلاحی بازار، بسیاری از سهم‌ها را در موقعیت جذابی برای خرید قرار داد و کانال تقاضا را تقویت کرد. در عین حال، لیدرهای هفته‌های گذشته یعنی دو گروه بانکی و خودرویی با رقابت نزدیک بین عرضه و تقاضا مواجه شدند که در دامنه کم‌نوسان شاخص گروه بانک‌ها و رشد اندک میانگین سهام صنعت خودرو نمایان شد. انتظار می‌رود رونمایی از گزارش‌ عملکرد آبان‌ماه شرکت‌ها در تعیین مسیر آینده بورس تهران موثر واقع شود.

31-01

 

بازار ارز

عقبگرد آرام دلار

ساعت 16 دیروز هر دلار آمریکا با افت 100 تومانی به بهای 12 هزار و 900 تومان معامله شد. شاخص ارزی کشور ضمن تغییر مسیر صعودی خود در دو روز ماقبل، از دامنه نوسانات خود کاست. جهت‌دهی قیمت‌ها در ابتدای روز به سمت 13 هزار و 500 تومان بود اما نبود تقاضای کافی باعث شد تا قیمت‌ها افزایش خاصی از خود نشان ندهند و طی آخرین معاملات، دلار ضمن افت قیمت با واگذاری کانال ۱۳ هزار تومانی در یک کانال پایین‌تر به فعالیت خود ادامه دهد. چرخش استراتژی بازارساز از کاهش ناگهانی قیمت‌ ارز به سوی کنترل دامنه نوسانات و مهار هیجان از افت‌وخیز قیمت‌ها کاست. با ادامه همین روند بازارساز می‌تواند ضمن کم کردن حضور مردم عادی به منظور کسب سود کوتاه‌مدت، به مرور باعث بازگشت ارزهای دپو شده به بازار شود.

31-02

 

بازار سکه

اهرم دلاری افت سکه

هر سکه بهار آزادی طرح جدید ساعت 16 روز گذشته با ریزش 250 هزار تومانی به قیمت 4 میلیون و 50 هزار تومان رسید. تبعیت بازار سکه از نوسان قیمت دلار ادامه پیدا کرد و سکه همگام با شاخص ارزی ضمن تغییر روند افزایش متوالی از ابتدای هفته با ثبت افت ۸/ ۵ درصدی به مرز ۴ میلیونی نزدیک‌تر شد. نکته جالب ادامه روند واکنش‌های شدید‌تر بازار سکه نسبت به تغییرات دلار است که در هفته پیش هم مشاهده شد. ضمن اینکه عدم انطباق انتظارات بازار با قدرت خرید متقاضیان از رشد بیشتر قیمت‌ها جلوگیری کرد. با کنترل بازار توسط بازارساز و محدودشدن بازه نوسان قیمت، روند فروش سکه‌های پیش‌فروش نیز ادامه دارد که از طریق تقویت عرضه فشار را روی قیمت سکه حفظ کرده است. توقف رشد قیمت‌ طلای جهانی نیز بر قیمت بی‌تاثیر نبود و باعث تضعیف تمایلات صعودی سکه شد.

31-03

 

بازار طلای جهانی

فلز زرد در آرامش

هر اونس طلای جهانی بدون تغییر محسوسی در روز گذشته به قیمت 1220 دلار مبادله شد. تغییرات کم نوسان قیمت که توام با رشد یک درصدی بهای طلا در هفته قبل بود در اولین روز کاری هفته جاری هم ادامه پیدا کرد. فلز زرد دیروز را با افت قیمت آغاز کرد اما کم‌کم به مدار صعودی بازگشت. روند نزولی شاخص دلار در روز دوشنبه هم ادامه پیدا کرد و در کانال 96 واحدی نوسان کرد. ابراز نگرانی مقامات فدرال رزرو از افول تجارت جهانی احتمال افزایش نرخ بهره را تضعیف کرد. در همین راستا، گمانه‌زنی‌ها حول کاهش رشد اقتصاد جهانی و ادامه تنش ناشی از جنگ تجاری بین چین و آمریکا از احتمال روند نزولی شاخص دلار و به تبع آن سیر صعودی طلا در این هفته حمایت می‌کند. با کاهش شاخص دلار قدرت خرید سرمایه‌گذاران غیردلاری برای طلا افزایش می‌یابد.

31-04

 

بازار اوراق مسکن

رکود ادامه‌دار «تسه»‌ها

اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه 9512) روز گذشته ضمن ثبت افت نیم درصدی به قیمت 57 هزار و 996 تومان مبادله شد تا نوسان اوراق در پایین‌ترین سطح بیش از چهار و نیم سال اخیر ادامه یابد. نقطه اشتراک سررسیدهای دیگر فارغ از سود یا زیان، نوسان کم‌دامنه‌ آنها طی مبادلات روزانه بود. تداوم سیر صعودی قیمت‌ها در بخش مسکن و فشار تورم بر قدرت خرید متقاضیان منجر به تورم رکودی در این بازار شده است. عامل اصلی تداوم روند نزولی این اوراق را می‌توان برآمده از این وضعیت دانست. بخشی از فعالان مسکن معتقدند با ریزش ارزش دلار نسبت به اوج سالانه خود باید منتظر افت بهای مسکن نیز باشیم. امری که تحقق آن می‌تواند از سمت حمایت از قدرت خرید اوراق مسکن در خرید خانه به رونق این بازار کم‌نوسان بینجامد و خون تازه‌ای در شریان معاملات اوراق مسکن تزریق کند.

31-05

 

بازار نفت

جدال نزدیک نیروها در بازار نفت

نفت خام آمریکا ساعت 16 دیروز به قیمت 7/ 56 دلار برای هر بشکه معامله شد. نفت پس از ریزش حدود 5 درصدی در هفته گذشته، معاملات دیروز را صعودی آغاز کرد و تا سقف 57 دلار و 50 سنت پیش رفت. بازار نفت به‌رغم رکوردشکنی فعالیت‌های نفتی آمریکا و نگرانی از عواقب منفی ادامه جنگ تجاری بر رشد تقاضای جهانی، همچنان تحت‌الشعاع جریان کاهش عرضه از سوی تولیدکنندگان خاورمیانه‌ای و متحدان منطقه‌ای آنهاست. در تقابل با کاخ سفید که میل به قیمت‌های پایین‌تر دارد، تلاش‌های عربستان برای کاهش تولید و اظهارات رئیس‌جمهوری روسیه چشم‌انداز کاهش عرضه را تقویت کرده است. کارتل نفتی اوپک بنا دارد حدود ۴/ ۱ میلیون بشکه از میزان تولید خود را برای حمایت از قیمت‌ها کم کند. طرحی انقباضی که قرار است در نشست ماه دسامبر سران اوپک در وین بررسی شود.

31-06