بازار سهام

دو نیمه متفاوت بورس در اردیبهشت

شاخص کل بورس تهران طی معاملات روز گذشته بیش از ۵/ ۱ درصد رشد کرد و در ارتفاع ۲۱۵ هزار و ۹۲ واحدی قرار گرفت. به این ترتیب بازده دماسنج بورس در ماه اردیبهشت مثبت ۲/ ۵ درصد شد. بازار سهام در ماه قبل دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در دو هفته ابتدایی اردیبهشت نماگر بازار سهام به لطف پول‌های تازه پیوسته و حمایت خریداران از سهام بنیادی توانست قله تاریخی ۲۲۴ هزار واحدی را فتح کند. این شرایط زیاد دوام نداشت و افزایش ریسک‌های اقتصادی و سیاسی ذهنیت معامله‌گران بورسی را تغییر داد. مکدر شدن آینده مذاکرات تجاری چین و آمریکا و چشم‌انداز مبهم بازار جهانی، افزایش تنش‌های منطقه‌ای و تشدید تحریم‌ها از جمله این ریسک‌ها قلمداد می‌شوند.

20-01

 

بازار ارز

نوسان سه‌کانالی دلار در ماه دوم

هر دلار آمریکا راس ساعت ۱۶ سه‌شنبه به بهای ۱۴ هزار و ۲۰۰ تومان به فروش رفت و رشد روزانه ۲۵۰ تومانی را تجربه کرد. شاخص ارزی کشور در ابتدای اردیبهشت در کانال ۱۳ هزار تومانی قرار داشت؛ اما با افزایش تنش‌های سیاسی به سرعت وارد کانال ۱۴ هزار تومانی شد. رشد سایه تهدید در منطقه کمک کرد تا با افزایش تقاضای احتیاطی، مرز ۱۵ هزار تومانی نیز در تاریخ ۱۷ اردیبهشت پس از گذشت ۷ ماه شکسته شود. اخلال در عرضه درهم و قرار گرفتن نرخ حواله این ارز در بالای مرز ۴۱۰۰ تومانی نیز بر رشد نرخ ارز اثرگذار بود. پس از آن بازارساز ارزی با عرضه مناسب و قیمت‌گذاری هوشمند مقدمه افت دلار را فراهم آورد تا بازده این ارز در ماه دوم مثبت ۲/ ۴ درصد باشد.

20-02

 

بازار سکه

کند شدن رشد ماهانه سکه

هر سکه طرح جدید طی معاملات روز قبل 120 هزار تومان افزایش قیمت یافت و ساعت 4 بعد از ظهر به بهای 4 میلیون و 770 هزار تومان به فروش رفت. سکه با وجود تجربه نوسان پردامنه نتوانست بازده بهتر از رشد 2/ 0 درصدی پیدا کند؛ در صورتی که بهای این دارایی ارزشمند در فروردین و اسفند گذشته به ترتیب 2/ 3 و 3/ 3 درصد افزایش یافته بود و این تغییر روند حاکی از کند شدن رشد ارزش این پناهگاه امن سرمایه است. سکه پس از چند تلاش نافرجام بالاخره توانست پس از ۷ماه به بالای مرز ۵ میلیون تومانی صعود کند. در ثبات نسبی اونس طلا، رشد نرخ ارز بیشترین تاثیر را در افزایش قیمت سکه داشت و همین امر منجر به عقب‌نشینی سکه پس از ریزش بهای دلار شد.

20-03