بازار سهام

20-01

وداع خندان بورس با پاییز

بورس تهران با صعود یک درصدی روز گذشته، بازدهی فصلی خود را به 17 درصد رساند و در صدر جدول بازدهی بازارها باقی ماند. بازار سهام که فصل پاییز را توفانی آغاز کرده بود، از نیمه‌های مهرماه در مدار اصلاحی قرار گرفت و سپس اواخر آبان‌ها با شروع حرکت افزایشی در بازار ارز، علائم تورم‌زا از لایحه بودجه دولت و دریافت سیگنال‌های مثبت از بازار جهانی، بار دیگر توجه آحاد سرمایه‌گذاران را جلب کرد و ضمن جبران روند اصلاحی خود در میانه‌های فصل، به رکوردهای تاریخی جدید دست یافت. ورود ۳۲۰۰ میلیارد تومان پول از سوی سرمایه‌گذاران حقیقی در سه ماه اخیر نقش پررنگی در رکوردشکنی‌های شاخص و بهبود ارزش معاملات خرد تا رقم قابل ملاحظه ۲ هزار میلیارد تومان داشت.

 

بازار ارز

20-02

برآیند صفر صعودهای جبرانی دلار

پاییز برای دلار هم ماه پرفروغی بود. شاخص ارزی کشور در این فصل رشد ۱۵ درصدی را تجربه کرد. البته نرخ دلار از ابتدای سال‌جاری برای دو فصل پیاپی عقب‌نشینی کرده بود و حتی در میانه‌های آبان کانال ۱۰ هزار تومان را لمس کرد. اما تقاضای تجاری (موعد تسویه‌حساب تجار با شرکت‌های خارجی) از نیمه دوم پاییز افزایش یافت و دلار را از رکود ۶ماهه درآورد. در این میان، موج نارضایتی‌های اجتماعی آبان‌ماه هم به بازار ارز سرایت کرد و در کنار برداشت‌های تورم‌زا از بودجه دولت، موقعیت دلار را در کانال ۱۲ هزار تثبیت کرد و باعث شد دلار چندین بار به محدوده ۱۳ هزار تومان سرک بکشد و آخرین روز کاری فصل پاییز را نیز با نرخ ۱۳۱۵۰ هزار تومان سر کند.

 

بازار سکه

20-03

دلار، سکه را به‌دنبال خود کشید

سکه‌بازان هم طی فصل پاییز در تعقیب دلار به حرکت خود ادامه دادند. قیمت هر سکه طرح جدید در سه‌ماه اخیر همسو با روند صعودی دلار، رشد 12 درصدی را به نمایش گذاشت و طی روز گذشته به سطح 4 میلیون و 550 هزار تومان دست یافت. اما چنان‌که ملاحظه می‌شود سکه در مقیاس فصلی از دلار جا مانده است. افت بهای جهانی این فلز گرانبها را باید یکی از عوامل فشار بر قیمت سکه و ایجاد واگرایی قیمت در بازار داخلی طلا و ارز قلمداد کرد. قیمت هر اونس طلای جهانی در سه ماه گذشته با کاهش بیش از ۵/ ۲ درصدی اهرم فشاری بر بهای داخلی این فلز شد و نگذاشت سکه در سال ۹۸ از زیان به در‌آید.