بازار سهام

1

افت بورس پس از رشد هفت روزه

شاخص کل بورس تهران پس از ثبت هفت روز پیاپی صعودی، معاملات روز یکشنبه را با افت 6/ 0 درصدی به پایان رساند و تا محدوده یک میلیون و 358 هزار واحد عقب نشست. هر چند در دقایق ابتدایی بازار، کاهش نماگر سهام حدود 2 درصد بود اما در ادامه با برچیده شدن بخش عمده صف‌های فروش، شاهد بازگشت برخی سهام به محدوده مثبت تابلو بودیم. این شرایط سبب محدود شدن افت روزانه شاخص کل شد. در این میان ارزش معاملات خرد سهام به 14 هزار و 245 میلیارد تومان رسید که هر چند نسبت به روز گذشته کاهش نسبی را تجربه کرد اما در سطوح مناسبی قرار دارد. ضمن اینکه سهامداران حقیقی در روز منفی بازار، زمین خرید سهام را ترک نکردند و خالص خریدی بالغ بر 140 میلیارد تومان را رقم زدند.

 

بازار سکه

2

آن روی افت سکه

روز گذشته سکه به قیمت 11 میلیون و 800 هزار تومان رسید تا  قیمت در بازار مسکوکات گرانبها در دومین روز از تعطیلات کرونایی نوسان چندانی نداشته باشد. در این روز بسته بودن بازارهای جهانی سبب شد بازار از جانب متغیر خارجی تغییری را شاهد نباشد و در عوض مهم‌ترین اثر را از کاهش قیمت ارز در بازار موازی خود ببیند. همین امر سبب شد تا کاهش قیمت سکه در این روز همسو با بهای دلار در بازار آزاد محقق شود و زمینه افت بیشتر این دارایی در کانال 11 میلیون تومان، در صورت مساعد بودن وضعیت بازارهای جهانی در روزهای آتی فراهم شود. با توجه به آنکه افزایش امیدها به مقابله با کرونا توانسته چشم‌انداز صعودی این بازار خارجی را تهدید کند، خوش‌بینانه نخواهد بود اگر تصور کنیم سکه توان تحقق افت بیشتر قیمت را ندارد.

 

بازار طلای جهانی

3

طلا در دوراهی صعود یا نزول

بازارهای جهانی در هفته‌ای که گذشت شاهد افت 4/ 1 درصدی هر اونس طلا بودند. وضعیت اقتصاد جهانی سرمایه‌گذاران بازار جهانی طلا را سردرگم کرده است و انتظار می‌رود قیمت این فلز گرانبها تا ورود محرکی جدی که می‌تواند بسته مالی آمریکا یا زمان مشخص توزیع ویروس کرونا باشد در محدوده خنثی باقی بماند. در حال حاضر اگرچه هر روز اخبار مثبتی درخصوص واکسن کووید- 19 به بازار مخابره می‌شود اما وضعیت مبهم اقتصاد جهانی مانع از سقوط شدید طلا شده است. بر اساس آخرین نتایج نظرسنجی هفتگی طلای کیتکو نیز روند کوتاه‌مدت مشخصی در بازار طلا قابل مشاهده نیست. با این حال به نظر می‌رسد خریداران هنوز هم نسبت به آینده خوش‌بین هستند. هر اونس طلا در آخرین معاملات روز جمعه 1870 دلار دادوستد شد.

 

بازار اوراق مسکن

4

مخالف‌خوانی تسه با سهام

اوراق تسهیلات مسکن در روز‌های اخیر روند پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. اوراق تسهیلات مسکن از 6 آبان ماه همراه با شاخص کل روند نزولی را در پیش گرفت. این روند تا تاریخ 18 آبان‌ نیز تداوم یافت. اما پس از این افت، قیمت اوراق تسهیلات مسکن روندی صعودی را تجربه کرد و تا روز 24 آبان‌ماه تداوم یافت. به نحوی که به نظر می‌رسید همراهی شاخص کل و تسه دوباره شکل گرفته است. اما این روند تداوم نیافت و از این تاریخ تا امروز تسه بر خلاف میانگین قیمت سهام در بازار سرمایه روندی نزولی را در پیش گرفته است. روز گذشته نیز اوراق تسهیلات مسکن دی ماه 97 با نماد تسه 9710 افت قیمت داشت و با 75/ 2 درصد افت به قیمت 76هزار و 396 تومان رسید.

 

بازار نفت

6

صعود نفت با اهرم کرونا

بازار نفت هفته گذشته با رشد 9/ 3 درصدی همراه شد و هر بشکه طلای سیاه 2/ 42 دلار قیمت خورد. یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد نفت در هفته اخیر را می‌توان درخواست مجوز اضطراری واکسن کرونا از سوی شرکت‌های فایزر و بایون‌تک در روز جمعه دانست. شرکت مدرنا هم نتایج اولیه تست مرحله آخر واکسن خود را منتشر کرد و گفت به زمان درخواست برای دریافت مجوز اضطراری بسیار نزدیک شده است. ادوارد مویا، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت اواندا معتقد است هر خبر امیدوارکننده‌ای درباره واکسن کرونا در سال ۲۰۲۱، برای بازار نفت خبر خوب و مثبتی محسوب می‌شود اما گسترش روزافزون ویروس کار را سخت‌تر خواهد کرد. در این میان اختلاف کاخ سفید و فدرال رزرو بر سر برنامه وام‌دهی اضطراری به نتیجه مشخصی نرسیده و سایه سنگینی بر سوددهی بیشتر این بازار افکنده است.