بازار سهام

نمای سبز بورس تهران

بازار سهام معاملات هفته گذشته را بر مدار صعود سپری کرد و توانست سطوح جدیدی را پس از گذشت ۷ ماه تجربه کند. به عبارت دیگر نماگر اصلی تالار شیشه‌‌‌ای از آغاز رکود سال ۹۹ تاکنون برای سومین مرتبه در این محدوده قرار گرفت. بر این اساس شاخص کل توانست از همان روزهای ابتدایی هفته مثبت ظاهر شود. این رشد دماسنج بازار در روز دوشنبه به دلیل افزایش یک‌درصدی دامنه نوسان قدرت گرفت و از مرز ۵/ ۱‌میلیون واحد عبور کرد. با تثبیت شاخص کل در بالای مرز یاد شده این نماگر تنها آخرین روز معاملاتی هفته اخیر را با اندکی افت به پایان رساند. به این ترتیب شاخص کل بازار توانست عملکرد مثبت ۴‌درصدی را در کارنامه هفتگی خود به ثبت برساند. گفته می‌شود با توجه به شرایط بنیادی بورس روندی متعادل برای بازار هفته جاری قابل پیش‌بینی است.

1

 

بازار سکه

هفته مردد سکه

بازار طلا و سکه در روزهای ابتدایی هفته گذشته با نگاه به تغییرات نرخ دلار در بازار داخلی مسیر صعودی را پیش گرفت. به طوری که این فلز گرانبهای داخلی توانست تا سطح 13‌میلیون و 350‌هزار تومان رشد قیمت داشته باشد. اما این روند صعودی در نیمه هفته به دلیل افت و خیزهای قیمت دلار و به‌خصوص نوسانات شدید بهای طلا در بازار جهانی رنگ باخت. به این ترتیب سکه امامی برای مدت کوتاهی نیز به زیر سطح 13‌میلیون تومان عقب‌نشینی کرد. اما با اوج‌‌‌گیری مجدد هیجانات در بازار و مقاومت شدید معامله‌‌‌گران سکه به بالای سطح یاد شده بازگشت. با این وجود سکه امامی توانست عملکرد مثبتی را معادل 41/ 0درصد در کارنامه هفتگی خود به ثبت برساند. گفته می‌شود با سقوط بهای طلای جهانی و تغییرات محدود نرخ دلار انتظار می‌رود سکه هفته جاری را با تمایلات نزولی آغاز کند.

3

 

بازار طلای جهانی

سقوط شدید قیمت طلا

طلای جهانی معاملات هفته گذشته را با افزایش نگرانی‌های سرمایه‌گذاران از تصمیمات فدرال رزرو برای مهار تورم با روند کاهشی سپری کرد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، روز پنج‌شنبه اعلام کرد که افزایش نیم واحدی نرخ بهره در ماه مه را در نظر دارد، که همین امر نشان می‌دهد اقدامات شدید فدرال رزرو می‌تواند برای مهار تورم فزاینده استفاده شود و از نگرانی‌‌‌ سرمایه‌گذاران بکاهد. همچنین قیمت این فلز روز جمعه مجددا کاهش قابل‌توجهی را تجربه کرد و بزرگ‌ترین افت هفتگی خود را از اواسط مارس رقم زد. به طوری که از سطح 1974 دلار به نزدیکی قیمت 1932 دلار در هر اونس سقوط کرد. گفتنی است که این اقدامات به بازدهی 10 ساله خزانه‌داری ایالات متحده کمک کرد تا رشد خود را افزایش دهد و شاخص دلار نیز تقویت شود. به این ترتیب طلای جهانی عملکرد هفتگی منفی 03/ 2‌درصدی را رقم زد.

4

 

بازار اوراق مسکن

تغییر مسیر تسه‌ها

اوراق تسهیلات بانک مسکن که در بازار فرابورس مورد معامله قرار می‌‌‌گیرند هفته گذشته تماما بر مدار صعود قرار داشتند و رشد قیمت را تجربه کردند. تسه 9912 نیز همسو با دیگر تسه‌‌‌ها افزایش یافت. به طوری که این اوراق تسهیلات یاد شده جایگاه خود را از زیر 80‌هزار تومان به بالای 90‌هزار تومان افزایش داد و کار خود را در محدوده مرز 98هزار تومان به پایان رساند. بر این اساس تسه یادشده توانست عملکرد مثبت 63/ 27درصد را در کارنامه هفتگی خود به ثبت برساند. کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که احیای احتمالی برجام و افزایش درآمدهای ارزی کشور نیز می‌تواند مسیر کاهش قیمت مسکن را تا حدودی هموار کند. علاوه بر این در صورت عدم‌سیاستگذاری مناسب ارزی بازار ملک می‌تواند دوباره برای سرمایه‌گذاری جذاب شود و خرید و فروش رونق بگیرد.

5

 

بازار نفت

فضای نزولی بازار نفت

روند نزولی شاخص‌‌‌‌‌‌های جهانی نفت در روزهای پایانی هفته گذشته تشدید یافت و باعث شد تا سومین کاهش هفتگی از اوایل ماه آوریل را به ثبت برسانند. این افت در حالی اتفاق افتاد که انتظار می‌رود تقاضای چین برای بنزین، گازوئیل و سوخت هواپیما در آوریل نسبت به سال گذشته با توجه به افزایش همه‌گیری ویروس کرونا و اعمال قرنطینه در این کشور 20‌درصد کاهش پیدا کند. بنابراین گفته می‌شود که این کاهش معادل افت مصرف نفت خام به میزان 2/ 1‌میلیون بشکه در روز است و بزرگ‌ترین ضربه به تقاضا از زمان قرنطینه بیش از دو سال پیش شناخته شده است. بر این اساس نفت برنت برای هفته اخیر عملکرد منفی 92/ 4‌درصدی را ثبت کرد و در سطح 106 دلار باقی ماند. نفت WTI نیز با افت تا قیمت101 دلار و 75 سنت بازدهی هفتگی منفی 5/ 4‌درصدی را به نمایش گذاشت.

6