بازار سهام

هفته پرخبر بازار سهام

به دنبال تاثیر خبرهای مختلفی همچون حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی برای برخی صنایع مانند گروه‌های غذایی و برخی دارویی‌‌‌ها، انتظارات تورمی، ارزش‌‌‌گذاری و عرضه زیرمجموعه‌‌‌ها و خودروسازها، تثبیت نسبی نرخ ارز نیمایی و رشد پلکانی و آرام آن به همراه واریز سودهای برخی مجامع، شاخص کل بورس هفته گذشته را صعودی دنبال و رشد کمتر از یک‌درصدی را تجربه کرد. بنابراین نماگر اصلی بازار با عملکرد مثبت ۵/ ۰درصدی هفته را به پایان رساند. گفتنی است که شاخص هموزن از وضعیت بهتری برخوردار بود. به عقیده برخی کارشناسان با توجه به تصمیمات صورت گرفته برای گروه‌‌‌های مرتبط با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی و تقویت انتظارات تورمی، احتمال برای نزولی شدن بازار سهام کم است. پیش‌بینی می‌شود که دیگر گروه‌‌‌ها نیز از این موضوع تاثیر بگیرند و تمایلات صعودی در بورس باقی بماند.

1

 

بازار سکه

بی‌‌‌رمقی در معاملات سکه

بازار طلا و سکه مانند بازار ارز داخلی هفته گذشته با توجه به تعطیلات عید فطر فعالیت چندانی را شاهد نبود. با این حال، سکه امامی نسبت به تغییرات نرخ دلار از شرایط سخت‌‌‌تری برای حفظ قیمت خود در محدوده پیش از تعطیلات یاد شده برخوردار بود. این فلز گرانبهای مذکور از یکسو در روز پنج‌شنبه با کاهش تقاضای فیزیکی و تقاضای مصرفی مواجه شد و از سوی دیگر بهای طلا در بازارهای جهانی چندان عملکرد درخشانی نداشت و حتی در مقاطعی افت‌‌‌های قابل‌توجهی را تجربه کرد. بنابراین سکه امامی نیز در یک بازه قیمت محدودی در نوسان بود. بر این اساس مسکوک یاد شده بازدهی مثبت یا منفی را برای سرمایه‌گذاران خود به همراه نداشت. برخی کارشناسان بر این باورند که با بالا ماندن حباب سکه تقاضای خرید و فروش همچنان بی‌‌‌رمق باقی بماند.

3

 

بازار طلای جهانی

بازگشت قدرت فدرال‌‌‌رزرو

طلا در بازار جهانی در پی افزایش تمایلات کاهشی خود طی روزهای اخیر، روز جمعه با افزایش قیمت اندکی همراه بود. اما با وجود این طلای جهانی در مسیر سومین عملکرد منفی هفتگی متوالی قرار گرفت. بازدهی دلار و نرخ بهره اوراق خزانه‌‌‌داری آمریکا هر دو به دلیل تصمیمات و سیاستگذاری‌‌‌های تهاجمی فدرال رزرو طی روزهای گذشته افزایش یافتند و سرمایه‌گذاران نیز در انتظار انتشار آخرین گزارش مشاغل ایالات متحده از جمله حقوق و دستمزد غیرکشاورزی هستند تا بتوانند موقعیت سرمایه‌گذاری خود را تعیین کنند. بر این اساس بهای طلای جهانی روز گذشته 1883 دلار و 50 سنت در هر اونس معامله شد. بنابراین انتظار می‌رود با بازگشت فدرال رزرو بر سر قدرت و تاثیرگذاری بیشتر بر روند طلا، این فلز گرانبها هفته آتی را با کاهش تمایلات صعودی آغاز و با تغییرات محدودی سپری کند.

4

 

بازار اوراق مسکن

خیز آرام متقاضیان مسکن

اوراق تسهیلات بانک مسکن هفته اخیر را بر مدار صعودی پشت سر گذاشتند و توانستند مجددا به بالای سطح 100‌هزار تومان بازگردند. در این میان تسه 9912 نیز با افزایش قیمت تا سطح 105‌هزار و 412 تومان صعود کرد و رشد هفتگی بیش از 12‌درصدی را در کارنامه خود به ثبت رساند. برخی از کارشناسان این حوزه بر این باور هستند که بازار مسکن از رکود نسبی خود تا حدودی در حال خارج شدن است، بنابراین در ماه‌‌‌های پیش رو بازاری متناسب با نیاز واقعی مصرف‌کننده در این بازار پیش‌بینی می‌شود. زیرا تقاضای انباشت ‌‌‌شده در این زمینه در حالت انتظار قرار دارد. بخشی عمده‌‌‌ای از این انتظارات به نگاه مردم به مذاکرات وین برای انجام معاملات مرتبط است. به طوری که این نگاه‌‌‌ها دیگر به حالت غیرطبیعی درآمده و بازار مسکن به دنبال مصرف‌کننده واقعی است.

5

 

بازار نفت

جاده سبز نفتی

بهای هر دو شاخص نفتی در روز جمعه برای سومین جلسه متوالی روند افزایشی را به دلیل بیشتر شدن نگرانی‌ها در رابطه با تحریم‌‌‌ قریب الوقوع اتحادیه اروپا و تقویت تدریجی عرضه نفت روسیه در 6 ماه و محصولات پالایش شده تا پایان سال 2022 دنبال کردند. بر این اساس نفت خام برنت روز گذشته در محدوده قیمت 113 دلار به ازای هر بشکه معامله شد. علاوه بر این نفت WTI نیز رشد قیمت را تجربه کرد و در سطح 110 دلار و 32 سنت داد و ستد شد. با توجه به نگاه برخی تحلیلگران بازار نفت از اینکه روند صعودی را برای هفته آتی دنبال کند از احتمال بیشتری برخوردار است. با این حال سازمان کشورهای صادرکننده نفت موسوم به اوپک‌پلاس، با نادیده گرفتن درخواست‌‌‌ کشورهای غربی برای تولید بیشتر، به برنامه خود برای افزایش تولید 432‌هزار بشکه‌‌‌ای در روز در ژوئن پایبند ماندند.

6