سخنگوی صنعت برق ایران در این رابطه گفت: نیروگاه اتمی بوشهر پس از رفع نقص فنی به احتمال زیاد تا چهار روز دیگر وارد مدار می‌شود. مصطفی رجبی مشهدی در گفت‌وگو با «ایرنا» افزود: نیروگاه اتمی بوشهر از روز یکشنبه به دلیل نقص فنی از مدار خارج شد. وی ادامه داد: تلاش برای رفع نقص آغاز شده و احتمال دارد طی چهار روز آینده با رفع نقص به مدار تولید وارد شود. سخنگوی صنعت برق خاطرنشان کرد: خروج این نیروگاه از مدار یک هزار مگاوات کسری در تامین برق به همراه دارد که باید برای جبران آن، برنامه‌های مدیریت مصرف جدی‌تر اعمال شود. رجبی مشهدی ادامه داد: باید مدیریت مصرف از ۶ هزار مگاوات فعلی به ۸ هزار مگاوات افزایش یابد تا در تامین برق مشکلی ایجاد نشود.

  فعلا قطعی برق خانگی نداریم

همچنین رجبی مشهدی، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران گفت: فعلا قرار نیست موج جدیدی از خاموشی‌ها در کشور اتفاق بیفتد. البته همان‌طور که احتمالا همه مردم در جریان قرار دارند، مدتی است که قطع برق در بخش خانگی نداریم و صنعت برق در تلاش است که مشکل بار اضافی شبکه را مدیریت کند. به گفته او، در حال حاضر مشکل اصلی صنعت برق کشور محدودیت تولید است؛ به‌خصوص که نیروگاه بوشهر از مدار تولید خارج ‌شده است و همه تلاش مسوولان این است که با مدیریت مشکلات این حوزه، بخش خانگی را درگیر قطعی و خاموشی نکنند.

رجبی مشهدی افزود: فکر نمی‌کنم که این هفته یا هفته بعد مشکل قطعی برق در بخش خانگی داشته باشیم؛ اما اگر همه هموطنان دست‌به‌دست هم دهند و با کاهش مصرف در ساعات ۸ تا ۱۲، به ما یاری برسانند، می‌توانیم تابستان امسال را بدون خاموشی پشت سر بگذاریم.

صبح دیروز خبری منتشر شد که در آن نسبت به «موج جدید خاموشی‌ها» هشدار داده شد. بر این اساس معاون هماهنگی توزیع توانیر گفته است بر اساس پیش‌بینی در هفته جاری و هفته آینده، میانگین دمای هوا یک تا ۵/ ۱درجه گرم‌تر خواهد شد که همین موضوع احتمال افزایش شدید نیاز مصرف برق را به دنبال خواهد داشت که در این وضعیت احتمال آنکه رکورد نیاز مصرف برق به ۶۲ هزار مگاوات افزایش یابد، وجود دارد. غلامعلی رخشانی‌مهر، معاون هماهنگی توزیع توانیر و دبیر ستاد راهبری اوج بار صنعت برق تنها راهکار جلوگیری از بروز قطعی برق در این شرایط را تنظیم و مدیریت درست مصرف عنوان و اظهار کرد: در کشور حدود ۲۴هزار مگاوات از برق تولیدی کشور به وسایل سرمایشی اختصاص دارد. پیک برق در بازه ساعت‌های ۱۲ تا ۱۸ رخ می‌دهد، اگر فرض کنیم که این اوج بار برای سه ماه رخ دهد حدود ۴۵۰ ساعت در سال اوج مصرف داریم که برای پاسخگویی به این نیاز مصرف باید ۷ تا ۸ هزار مگاوات نیروگاه احداث شود.