حسابداری آنلاین چیست؟

حسابداری آنلاین یا حسابداری ابری شاید برای بسیاری از سازمان‌ها مفهوم تازه‌ای نباشد. به لطف فناوری‌های جدید مثل رایانش ابری، سال‌هاست در سراسر دنیا طیف قابل توجهی از سازمان‌ها از مزایای حسابداری آنلاین استفاده می‌کنند. اما هنوز برخی از سازمان‌ها به ویژه در ایران، آشنایی کافی با این نوع از به‌کارگیری سیستم ندارند. این در حالیست که در سال‌های اخیر تمایل به استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین افزایش پیدا کرده است. 

حسابداری آنلاین چیست؟

مالی و حسابداری به دلیل ماهیت‌شان در پیشبرد همه فرایندهای سازمان نقش مهمی دارند بنابراین بهتر است ابتدا به این سوال پاسخ دهیم که شرکت‌ها چه انتظاری از یک سیستم حسابداری مناسب دارند. برای کاربران حسابداری مهم‌ترین مورد دسترسی به اطلاعات در لحظه و دقیق است، علاوه بر این یک سیستم حسابداری باید بتواند فرایندهای دستی و خطاهای کاربری را تا حد امکان کاهش دهد و کار با سیستم را برای کاربر ساده‌تر کند. نرم افزار حسابداری آنلاین چگونه به این موضوع کمک می‌کند و چه مزایایی باعث شده است که در سال‌های اخیر حسابداری آنلاین به یک حالت نرمال جدید تبدیل شود؟

الهه غریبی؛ مدیرمالی شرکت همکاران سیستم درباره نقش و اهمیت استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین می‌گوید:

این روزها حسابداری به جایگاهی رسیده است که نقش پررنگی در تصمیم سازی و حتی تصمیم گیری در سازمان‌ها بر عهده دارد. بنابراین در این شرایط مهم‌ترین وظایف حسابداری دیگر ثبت و ضبط اطلاعات نیست بلکه این نقش به تبدیل و تفسیر اطلاعات برای تصمیم‌گیری مدیریتی تغییر پیدا کرده است. این موضوع نیازمند ابزارهایی است که موضوعات پیش پا افتاده را اتوماتیک کند، و دسترسی در لحظه به اطلاعات را در اختیار کاربران تیم حسابداری بگذارد. حسابداری آنلاین یا حسابداری ابری یکی از این ابزارهاست که در این مسیر حسابداران را توانمند‌تر می‌کند.

مزایای استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین چیست؟

فضای کسب‌وکارهای امروزی پررقابت است. عدم قطعیت و شرایط غیرقابل پیش بینی آینده سازمان‌ها را ترغیب می‌کند که به جای هزینه‌های سرمایه‌ای Capex روی هزینه‌های عملیاتی Opex تمرکز کنند. استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین یا حسابداری ابری این امکان را برای کسب‌وکارها فراهم می‌کند که هزینه‌ها را در بازه‌های زمانی طولانی‌تر پرداخت کنند. این در حالیست که در استفاده از سیستم‌های سنتی معمولا هزینه‌های خرید لایسنس و زیرساخت‌های لازم برای استفاده از نرم افزار در ابتدا پرداخت می‌شد بنابراین هزینه‌های سرمایه‌ای افزایش می‌یافت.

شیوع ویروس کرونا از جمله عواملی بود که منجر به تغییرات مهمی در استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین شد. دسترسی در لحظه به اطلاعات، توسعه دورکاری و تمایل کارکنان برای استفاده از این امکان در شرایط پاندمی کرونا افزایش یافت. سیستم‌های حسابداری آنلاین به سازمان‌ها کمک می‌کند بدون محدودیت جغرافیایی از هر جایی به سیستم و اطلاعات سازمانی دسترسی داشته باشند.

الهه غریبی؛ مدیرمالی شرکت همکاران سیستم در این باره می‌گوید:

"تغییرات حسابداری مدت‌هاست شروع شده است؛ تصمیمات نه بر مبنای اطلاعات گذشته بلکه به روز و در لحظه هستند، شیوه نگهداری از اسناد و اطلاعات کاملا با گذشته متفاوت شده است و موضوعاتی مثل شیوع ویروس کرونا هم به خودی خود تغییراتی ایجاد می‌کند که اتفاقا پایدار خواهد بود. منشا و منبع این تغییرات از تحول روش کسب‌و‌کارها می‌آید و ما حسابداران هر لحظه باید به استقبال فناوری‌ها و روش‌های جدید برویم."

موضوع دیگری که کاربران را تشویق به استفاده از سیستم‌های حسابداری آنلاین می‌کند، امنیت بیشتر در استفاده از این سیستم‌هاست، چالش‌های امنیتی به ویژه برای کسب‌و‌کارهای کوچک و متوسط نقش پررنگ‌تری دارد. با توجه به افزایش ریسک‌های امنیتی مثل حملات سایبری، نفوذ هکر ها و .... سازمان‌ها باید از تجهیزات و متخصصان امنیت بهره گیرند اما معمولا به دلیل هزینه‌های بالا این موضوع امکان‌پذیر نیست. بنابراین برای جلوگیری از از دست رفتن اطلاعات راهکارهای ابری رئش‌های مطمئن‌تری هستند.

مجموعه نرم افزارهای حسابداری آنلاین راهکاران ابری همکاران سیستم

نرم افزارهای حسابداری آنلاین راهکاران ابری به شما کمک می‌کند اسناد حسابداری را با سرعت و دقت بیشتر، ثبت و نگهداری کنید و با حفظ یکپارچگی بین تمامی سیستم ها در کمترین زمان و به راحتی گزارش‌های قانونی سازمانتان را تهیه کنید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.