غذای محل اسکان فرنگی‌کاران تیم‌ملی در ماهشهر از کیفیت لازم برخوردار نبود و همین امر از روز نخست کشتی‌گیران را با مشکلات جدی مواجه کرد و در نهایت مسمومیت غذایی و همچنین آنفلوآنزا کار ۱۷ فرنگی‌کار ایران که باید در جام تختی به مصاف حریفانشان می‌رفتند را به بیمارستان کشاند. این موضوع حتی تا روز وزن‌کشی و پس از آن نیز ادامه داشت. کشتی‌گیران هر روز مجبور به استفاده از سرم و تعداد زیادی قرص بودند. در این میان آلودگی هوای خوزستان و وجود ریزگردها در آسمان این استان که به معضلی چند ساله تبدیل شده نیز در تشدید بیماری کشتی‌گیران نقش داشت و اوضاع را بحرانی‌تر کرد. البته با حضور کادر اجرایی فدراسیون کشتی در ماهشهر و رسیدگی فوری به این موضوع، وضعیت غذایی کشتی‌گیران بهبود پیدا کرد و این موضوع حل شد هر چند عوارض مسمومیت حتی تا پایان مسابقات نیز ادامه داشت.

ریزگردها بزرگ‌تر از حریف بودند

سرمربی تیم‌ملی کشتی‌فرنگی با انتقاد از شرایط موجود این اتفاقات را باعث افت ورزشکاران دانست. علی اشکانی در این خصوص به «ایسنا» گفت: «چند کشتی‌گیر ما مثل افشین بیابانگرد، محمد نوربخش، فرشاد بلفکه، نجفی و... پیش از مسابقات به‌دلیل آلودگی و گرد و غبار هوای خوزستان متاسفانه دچار آنفلوآنزا و در بیمارستان بستری شدند و چهار، پنج روز طول کشید تا بهبود پیدا کردند. همین امر نیز تا حد زیادی باعث تحلیل نیروی بدنی آنها و عملکردشان در مسابقات شد.» اشکانی درخصوص برپایی اردوی تیم‌ملی در خوزستان با توجه به آلودگی هوای این استان و اینکه چرا تمرینات در همان تهران پیگیری نشد، گفت: «به هرحال از قبل این موضوع هماهنگ شده بود و نمی‌توانستیم برنامه را تغییر دهیم.»

سرحال نبودیم

بهنام مهدی‌زاده فرنگی‌کار وزن ۱۳۰ کیلوگرم کشورمان نیز با بیان اینکه آلودگی هوای خوزستان ما را اذیت کرد، گفت: «در این رقابت‌ها خیلی سرحال نبودیم، زیرا در اردوی ماهشهر بیشتر نفرات تیم دچار آنفلوآنزا شدند و واقعا روزهای سختی را پشت‌سر گذاشتیم. البته از زبان برخی‌ها نیز شنیدیم که ریزگردهایی که در هوای خوزستان وجود دارد آلوده به ذرات اورانیوم است. به همین دلایل نیز خود من و دیگر کشتی‌گیران نتوانستیم آن‌طور که باید کشتی بگیریم اما همه با غیرت کشتی گرفتیم و عملکرد خوبی داشتیم.»