آن‌طور که رئیس شورای شهر تهران چند روز قبل در مشهد گفته بود بودجه‌‌‌ای که به کل متروهای کشور در سال۱۴۰۱اختصاص یافته حدود ۵۰۰میلیارد تومان است. مهدی چمران معتقد است مثلا بودجه ۵۰میلیارد تومانی برای متروی تهران فقط به اندازه ساخت ۴۸متر مترو کافی است؛ همین نکته نشان می‌‌‌دهد وضعیت متروی باقی شهرهای بزرگ کشور چگونه است.                                                                                   

وضعیت بودجه متروی تبریز هم مثل دیگر شهرهاست و ادامه فعالیت متروی این شهر با بودجه فعلی ممکن نیست. مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریزگفت : دولت می‌‌‌داند با چنین بودجه‌‌‌ای امکان ساخت مترو وجود ندارد. تا زمان دولت نهم همه هزینه ساخت متروهای شهری برعهده دولت بود و با آغاز دولت نهم ۵۰درصد بودجه ساخت مترو برعهده شهرداری‌‌‌ها گذاشته شد. با این حال دولت همه سهم خود را پرداخت نمی‎کرد از این رو آورده شهرداری‎ها برای ساخت مترو افزایش یافت.

مصطفی مولوی‌‌‌فرد می‎افزاید: از اواخر دولت دهم برای تامین هزینه ساخت مترو در شهرهای بزرگ کشور اوراق مشارکت منتشر شد تا با استفاده از این اوراق بخشی از بودجه ساخت مترو تامین شود. در آن زمان دولت ۵۰درصد هزینه انتشار این اوراق را برعهده داشت، اما ‌‌‌اکنون این هزینه هم از تعهد دولت خارج شده است. به این ترتیب با هر تغییر سهم شهرداری در تامین بودجه مترو بیشتر شد. وی با بیان اینکه شهرداری‌‌‌های شهرهای بزرگ با این بودجه‌‌‌ها نمی‌‌‌توانند متروهایشان را تکمیل کنند، اظهار می‌‌‌کند: آنچه در لایحه بودجه برای مترو درنظر گرفته شده مصوب عمرانی دولت است که البته معمولا به شکل صددرصد هم پرداخت نمی‌‌‌شود و در بیشترین حالت ۴۰درصد آن با اسناد خزانه که سررسید ۳ساله دارند، پرداخت می‌‌‌شود.

مدیرعامل سازمان قطار شهری تبریز درباره وضعیت فعلی متروی تبریز هم می‎گوید: طول کل متروی تبریز ۷۰کیلومتر است که ۱۸کیلومتر آن ساخته و راه‌‌‌اندازی شده است. بودجه‌‌‌ای که در لایحه بودجه آمده است واقعا کفاف ساخت هیچ بخشی از مترو را نمی‌‌‌دهد. به‌‌‌ نظر من نمایندگان مجلس باید دست‌‌‌کم کاری برای سهم ۵۰درصدی دولت در اوراق مشارکت انجام دهند تا مثل سال‌‌‌های قبل پرداخت و مقداری از بودجه متروی شهرهای بزرگ توسط دولت تامین شود.