تاثیر دو رویداد سیاسی بر گردشگری جهانی

ترامپ، دشمن گردشگری

براساس گزارش‌های نظرسنجی بازار جهانی سفر که از مخاطبان این نمایشگاه معتبر به دست آمده، حدود ۲۷ درصد از گردشگران در پاسخ به اینکه آیا انتخاب ترامپ به‌عنوان ریاست جمهوری آمریکا موجب تغییر در احتمال سفر به این کشور در آینده شده یا خیر، اعلام کرده‌اند که احتمال سفر آنان کمتر شده است. همچنین تنها ۱۵درصد از افراد با این عبارت که «با ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، آمریکا کشوری مناسب برای کسب‌وکار است»، موافق بودند؛ در حالی که ۴۴ درصد در مورد این موضوع نظر خاصی نداشتند و نه موافق بودند و نه مخالف.  گزارش بازار جهانی سفر نشان می‌دهد ۱۶ درصد از مدیران صنعت سفر معتقدند انتخاب ترامپ بیشترین تاثیر را در سال گذشته بر سازمان آنها داشته و استراتژی بازاریابی آنها در نتیجه انتخاب ترامپ تغییراتی کرده است. البته ترامپ برای همه مذموم نبوده است. حدود ۶ درصد از گردشگران اعلام کردند که در زمان روی کار بودن ترامپ به احتمال بیشتری به آمریکا سفر می‌کنند. دو سوم مصاحبه‌شوندگان نیز معتقد بودند که ریاست جمهوری ترامپ اثری بر تصمیم آنها نسبت به سفر به این کشور ندارد. یافته‌های گزارش صنعت سفر ۲۰۱۷ نشان می‌دهد الگوی کاهشی در میزان علاقه عموم به بازدید از آمریکا پس از انتخابات این کشور شکل گرفته است.

پیامدهای یک جدایی

گزارش تحقیقاتی بازار جهانی سفر همچنین به موضوع برگزیت و آثار آن بر گردشگری بریتانیا نیز پرداخته و به ترس شرکت‌ها نسبت به خروج کارکنان اتحادیه اروپا از این کشور اشاره کرده است. بر اساس این گزارش، حدود دو پنجم شرکت‌های سفر که در بریتانیا قرار دارند، انتظار دارند برگزیت تاثیری بر توانایی آنان در استخدام کارکنان خارجی داشته باشد. همچنین، این گزارش دریافته که بیش از نیمی از فعالان صنعت سفر یعنی درحدود ۵۳ درصد، باور دارند که جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا اثری منفی بر اعتبار این کشور به‌عنوان یک مقصد سفر داشته است. حدود ۱۲ درصد از مخاطبان پیمایش سالانه بازار جهانی سفر لندن معتقدند که برگزیت اثری به شدت منفی بر اعتبار بریتانیا خواهد گذاشت؛ در حالی که ۴۱ درصد باور دارند این اثر منفی جزئی خواهد بود.

از سوی دیگر ۵۵ درصد از مخاطبان بر این اعتقادند که برگزیت اثر منفی بر شرکت یا سازمان آنها خواهد داشت. افزون بر این، ۱۶ درصد پیش‌بینی می‌کنند مجبور خواهند شد قیمت‌هایشان را به دلیل برگزیت افزایش دهند. تقریبا یک‌سوم از آنان (۳۱ درصد) پیش‌بینی می‌کنند که برگزیت اثر مثبتی بر درآمدهای آنان نخواهد داشت اما ۱۳ درصد معتقدند به‌صورت جزئی درآمد مثبتی کسب خواهند کرد و ۳ درصد نیز باور دارند که درآمد آنها بر اثر برگزیت به شدت مثبت خواهد بود.  از سوی دیگر، به دلیل تضعیف ارزش پوند در برابر دلار و یورو پس از برگزیت، بسیاری از مقاصد محبوب برای گردشگران بریتانیایی گران‌تر از قبل شده‌اند. حدود ۵۴ درصد از نمونه هزار نفری مورد پرسش قرار گرفته، نگران بدتر شدن وضع نرخ ارز پوند/  یورو بودند. حدود ۵۲ درصد از افراد در مورد گران‌تر شدن تعطیلات به طور کلی نگران و حدود ۴۵ درصد نیز در مورد هزینه‌های پرواز مضطرب هستند. این یافته‌ها حاکی از دغدغه‌هایی است که گردشگران بریتانیایی به‌خصوص پس از ترک اتحادیه اروپا توسط این کشور پیدا کرده‌اند.

حضور ایران در WTM

اما تعدادی از صاحبان کسب‌وکارهای گردشگری در ایران نیز در این نمایشگاه حضور پیدا کرده‌اند و این درحالی است که طبق روال چند سال اخیر، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این نمایشگاه حضور نیافته است.  به گزارش «ایسنا»، غرفه جمهوری اسلامی ایران به همت بخش خصوصی در مساحتی بالغ بر ۷۰ متر مربع در قلب سالن خاورمیانه برپا شده است و علاوه‌بر این، تعدادی از شرکت‌های ایرانی نیز به صورت انفرادی در این نمایشگاه حاضر شده‌اند. در نمایشگاه امسال که به سفرهای لوکس، گردشگری مسوولانه، دهکده جهانی، گردشگری سلامت، اسپا و تکنولوژی‌های سفر می‌پردازد، بیش از ۵ هزار غرفه از ۱۸۲ کشور برپا شده و نزدیک به ۵۱ هزار شرکت‌کننده در سه روز از این نمایشگاه تخصصی و حرفه‌ای صنعت گردشگری بازدید کرده‌اند. برگزارکنندگان این نمایشگاه پیش‌بینی کرده‌اند امسال نزدیک به ۵/ ۲ میلیارد پوند قرارداد تجاری در حاشیه این نمایشگاه بسته شود.