پرواز پروانه‌های سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان همراه با فریادهای سرخوشانه کودکان و نوجوانان و در میان خاطرات پدران و مادران در باغ غدیر اصفهان اوج گرفت. کلاه قرمزی به همراه خانواده مادربزرگِ آغازکننده برنامه افتتاحیه بودند؛ سفری که خاطرات کودکی پدرها و مادرهایی را زنده کرد که در انتظار خاطره‌سازی برای فرزندانشان بودند. هرچند سال‌ها از این خاطرات می‌گذرد، اما برای آنان که با کلاه قرمزی، مریم و میتیل‌ها بزرگ‌شده‌اند، همچنان ماندگار است. در ابتدای این مراسم حجت‌الاسلام محمدعلی انصاری مدیرکل اداره فرهنگ و ارشاد اصفهان به قرائت پیام عباس صالحی وزیر ارشاد اسلامی پرداخت. در پیام وزیر توجه به کودکان سیل‌زده حائز اهمیت بود. در این پیام آمده بود: «در شرایطی که پیش از هر وقتی نیاز به وحدت داریم اکران گسترده فیلم‌ها در همه نقاط موجب خرسندی است.» علیرضا تابش دبیر سی و دومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان از همراهی برگزارکنندگان جشنواره تشکر کرد و گفت: خرسندیم که همه در شهر ریشه‌دار اصفهان گرد هم آمدند و تلاش کردند تا این جشن به صمیمانه‌ترین ترتیب‌ها برگزار شود.

در ادامه مراسم قدرت‌الله نوروزی، شهردار اصفهان نیز سینما را عصای جادویی دانست که می‌تواند آرمان‌های ملت را به نمایش بگذارد و گفت: سینما می‌تواند به وسعت افق دید مخاطبان و قوه خلاقه سازندگان خویش  در جامعه اثر گذارد. پس از سخنرانی‌ها ۱۷۰ کودک و نوجوان، روی صحنه آمدند و نواهای لطیف کودکانه‌ای را نواختند که با تشویق پرشور حضار همراه بود. مراسم به نقطه عطف خود رسید. با پخش برنامه‌ای که با اجرای عمو مهربان و خاله رویا همراه بود، از کودکان سیل‌زده دعوت شد تا روی صحنه بیایند. شاید سیل، سقف خانه‌های این کودکان را با خود برده است و زمین دیرپایشان را گل‌ولای بلعیده، اما رویاها و لبخندهایشان همچنان استوار و محکم است.کودکان سیل‌زده از شهرهای سوسنگرد و شیرین شهر آمده بودند و با خود قصه باران را آورده بودند. با بادکنک‌های سیاه و با کلماتی که آکنده از اندوه بود، داستان ویرانی‌هایشان را گفتند.

شهری بدون خشونت برای کودکان

در ادامه رئیس گروه فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: به‌دنبال شهری هستیم که کودکان در آن مورد خشونت قرار نگیرند و کودک کار مشاهده نشود. فریده روشن در آیین افتتاحیه نخستین نمایشگاه تخصصی اسباب‌بازی و بازی‌های فکری اصفهان، اظهار کرد: برای اینکه بتوانیم عنوان شهر دوستدار کودک را از یونیسف برای اصفهان دریافت کنیم، برنامه‌های متفاوتی تدارک دیده‌شده است.وی افزود: شهر دوستدار کودک شهری است که بتواند از تمام  امکانات در شهر برای آرامش و امنیت کودکان استفاده کرده و ظرفیت‌ها را به‌گونه‌ای شکل دهد که آنان زندگی کودکانه داشته باشند.رئیس گروه فرهنگی و ورزشی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: جلسات متعددی با معاونت شهرسازی شهرداری برگزار شد تا فضای بازی مناسب کودکان در شهر شکل بگیرد.

وی بابیان اینکه اصفهان درزمینه صنایع‌دستی، شهر خلاق محسوب می‌شود و این روزها شاهد استعدادیابی و استعدادپروری کودکان در جشنواره فیلم کودک و نوجوان هستیم، خاطرنشان کرد: مجموعه این فعالیت‌ها اصفهان را به قطب فرهنگی کودکان و نوجوانان تبدیل کرده و علاوه‌بر آن، بسترهایی نیز لازم است که ازلحاظ زیرساختی شهر برای کودکان مناسب باشد. روشن ادامه داد: به‌دنبال شهری هستیم که کودکان در آن مورد خشونت قرار نگیرند و کودک کار در آن مشاهده نشود و نگاه به کودکان در شهر، خاص زمان خودشان باشد؛ چنین برنامه‌هایی زمینه را برای تحقق این شهر فراهم می‌کند. در ادامه سید‌احمد حسینی‌نیا، معاون شهرسازی و معماری شهردار اصفهان نیز اظهار کرد: اصفهان کاندیدای دریافت نشان شبکه شهرهای دوستدار کودک است و نخستین نشست تخصصی آن دی‌ماه سال گذشته برگزار شد و در این زمینه گروه دوستدار کودک در شهرداری شکل گرفت.وی افزود: نگرش به کودکان در شهرهای هوشمند براساس تربیت کودکان برای سکان‌داری مدیریت شهرها در آینده است.حسینی‌نیا خاطرنشان کرد: با همکاری تمام مجموعه‌هایی که در حوزه کودک کار می‌کنند لازم است نگاه به کودکان در شهر خاص زمان خودشان باشد و از این موضوع غفلت نشود.