شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

آخرهفته۱۱ /۰۸/۱۳۹۱

  • سایه سکون روی عیدی کارکنان - ۱۱ آبان ۹۱

    کارمندان بدانند که نباید انتظار افزایشی در عیدی پایان سال آینده را داشته باشند؛ چرا که دولت تصمیم ندارد رقمی بیشتر از امسال را به کارکنانش بپردازد. در سال ۹۰، کارمندان حدود ۳۵۰ هزار تومان از دولت عیدی دریافت کردند که این رقم قرار است امسال به ۳۸۰ هزار تومان برسد؛ اما بنا به تصمیم دولت در قالب بخشنامه بودجه ۹۲، این رقم برای سال آینده تغییر نخواهد کرد. هنوز درباره تثبیت یا افزایش احتمالی حقوق کارمندان در سال آینده چیزی اعلام نشده است، اما بعید است دولت بخواهد حقوق‌ها را هم مثل عیدی‌ها تثبیت کند.
  • مردم عاشق تبلت‌هایشان هستند! - ۱۱ آبان ۹۱

  • بحران مسکن دهه ۶۰ چگونه مهار شد؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    حمید نجار
    شهرهای جدید اطراف تهران با دستور این دولت به وجود آمد


    پایان دهه ۶۰، همزمان با ادامه یافتن جنگ تحمیلی، شرایط کشور روز به روز سخت‌تر می‌شد و فشار اقتصادی نیز بر این سختی می‌افزود.
    مسکن نیز متاثر از این اوضاع دچار بحران بود. به طوری که در بیشتر روزها می‌شد خبری از این اوضاع نامساعد را در روزنامه‌ها خواند. چه این شرایط گاه نه در میان اخبار که در بین درخواست‌ها یا به عبارت دیگر گلایه‌های مردمی به چشم می‌آمد. نمونه‌ای از این درخواست‌ها که در روزنامه کیهان از نشریات معتبر و شناخته شده وقت چاپ شده چنین است: «مسکن روز به روز قیمتش افزایش می‌یابد و هیچ‌گونه کنترلی هم بر آن نیست، از طرفی قیمت اجاره خانه هم هر روز بیشتر از روز قبل می‌شود و این مستاجران را با مشکل مواجه کرده است.
  • ضرورت بازگشت از مسیر اشتباه - ۱۱ آبان ۹۱

    تاکید بر بازگشت از مسیری که آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آن را اشتباه می‌خواند، از نظر او مهم‌ترین راه برون‌رفت از مشکلاتی است که در جامعه وجود دارد، البته این اولین باری نیست که هاشمی رفسنجانی آنچه را طی شده اشتباه می‌خواند. او اخیرا گفته است که «راه برون‌رفت از مشکلات، روشن است و احتیاج به تدبیر، عقلانیت، تشخیص و بازگشت از مسیر اشتباه، استفاده از خردجمعی و تجربه‌های کارشناسانه و پرهیز از خودمحوری دارد که امیدواریم تا دیر نشده، به این مرحله و ظرفیت برسیم. چرا که تنش‌آفرینی و دعوای سیاسی برای جامعه سم است.
  • چه چیز‌هایی را تایید می‌کنیم؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    بعد از ثبت فرم‌های داده شده و تایید مدارک، هریک از مشتریان قراردادهای آتی (چه حقیقی و چه حقوقی) موظفند بیانیه‌ای را به امضا برسانند که به «اقرارنامه و بیانیه ریسک معاملات آتی قرارداد فی‌مابین کارگزار و مشتری» مشهور است. هفته گذشته به صورت گذرا راجع به این موضوع، مطلبی نوشتیم، در این هفته می‌خواهیم به صورت مفصل‌تری درباره این اقرارنامه صحبت به میان آوریم: در مقدمه این اقرارنامه، آمده است: «این اقرارنامه و بیانیه با توجه به آگاهی و اطلاع مشتری از مقررات و خصوصیات معاملات آتی بورس کالای ایران برای مشتریان تنظیم شده است.
  • تبریز بهشت افراد دارای معلولیت ایران - ۱۱ آبان ۹۱

    فاطمه تقی‌زاده‌اصل
    کارشناس امور معلولین
    روز چهارشنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۱ با هماهنگی قبلی، دیداری با آقای علی اصغر اکبرزاده، مشاور شهردار در امور معلولین و جانبازان تبریز در پارک ائل گلی تبریز داشتم که به مناسبت هفته بهزیستی، مسابقه ویلچررانی در این پارک برگزار شد، مسوولان بهزیستی و شهرداری نیز در این مراسم حضور داشتند و به نفرات برتر جوایزی اهدا شد. اکبرزاده اولین مشاور امور معلولین شهرداری در کشور است و علاوه بر این سمت عضو ستاد مناسب سازی، دبیر کمیته پیگیری جامع حقوق معلولین، عضو هیات امناء حقوق بشر اسلامی منطقه ۷ کشوری، رییس هیات‌مدیره جامعه معلولین استان، نماینده تشکل‌های معلولین استان، عضو CBR استان و دبیر کمیته راهبردی و مناسب‌سازی شهرداری کلانشهر تبریز نیز هست، اما نباید تصور کرد اینهمه سمت او را از کارهای اجرایی دور کرده است، به همت اوست که تبریز عنوان برترین شهر مناسب‌سازی در کشور را کسب کرده است.
  • تقدیم به چین - ۱۱ آبان ۹۱

    از پژو خبری نیست. خودروهای متعلق به این شرکت فرانسوی نیز در نبود قطعه، با کاهش تولید بی‌سابقه‌ای مواجه شده است. حال بازار ایران در شرایطی یکی از ستون‌های اصلی خود را از دست داده که ظاهرا کشور دیگری جزء چین آمادگی حضور فعالانه در این بازار را ندارد. تصور اینکه خودروهای چینی را جایگزین پژو فرانسه کنیم، برای بسیاری از مشتریان داخلی سخت به نظر می‌رسد، سختی آن هم از این بابت است که ایرانی جماعت کالای با کیفیتی از چین ندیده و همواره چینی‌ها را با جنس تقلبی شناخته است. هرچند دولتمردان چینی سعی دارند چنین افکاری را تغییر دهند و بازرگانان ایرانی را که علاقه‌مند به تجارت اجناس ارزان قیمت هستند مقصر چنین اتفاقی قلمداد کنند، اما در کل تغییر این افکار کمی مشکل به نظر می‌رسد.
  • چگونه پولمان را انتقال دهیم؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    یکی دیگر از فرم‌های تکمیل شده، «فرم انتقال وجه» است که به عنوان فرم درخواست انتقال وجه از حساب در اختیار بورس معرفی می‌شود. بر این اساس در ابتدای این فرم، باید سه کادر مشخص شده توسط سه نفر (حقیقی / حقوقی) تکمیل شود که اولین کادر دارای اطلاعاتی است که توسط مشتری تکمیل می شود؛ مشتری اعلام می‌دارد «اینجانب /این شرکت . . . . . . . به شماره مشتری . . . . . . . دارای حساب در اختیار بورس به شماره . . . . . . . نزد بانک . . . . . . . تقاضا دارم کل موجودی قابل برداشت / مبلغ (به عدد). . . . . . . ریال معادل با (به حروف) .
  • تحریم و دارو از اتهام‌زنی تا چاره‌اندیشی - ۱۱ آبان ۹۱

    میثم هاشم‌‌خانی
    گروه اندیشه
    دبیرکل سازمان ملل، مدتی پیش و درست یک هفته مانده به شصت و هفتمین سالگرد تاسیس سازمان ملل متحد، انتقاداتی رسمی را نسبت به تاثیر منفی تحریم‌ها بر واردات داروهای بیماری‌های صعب‌العلاج به ایران، مطرح نمود. هفته پیش هم، وزیر بهداشت، در انتقادی صریح از کشورهای غربی، اعلام کرد که اگرچه این کشورها هیچ تحریمی را به طور مستقیم در زمینه ورود دارو به ایران وضع نکرده‌اند، اما تحریم‌های بانکی وضع‌شده علیه کشورمان، باعث ایجاد مانع در صادرات داروهای مختلف به کشور شده است.
    در مقابل، اتحادیه اروپا و دیگر کشورهای غربی، مدعی هستند که در مصوبات مربوط به تحریم‌ها علیه ایران، حتی یک جمله هم در مورد محدودسازی صادرات دارو به ایران در نظر گرفته نشده است.
  • اشتباه محاسباتی احمدی نژاد - ۱۱ آبان ۹۱

    مصطفی پورمحمدی، رییس سازمان بازرسی، می‌گوید که «اصرار احمدی‌نژاد برای بازدید از زندان اوین، ناشی از یک اشتباه در محاسبه یا تحلیل است و تاکید بر بازدید از اوین به دلیل حضور شخصیت‌های سیاسی در آن، شبهه سیاسی بودن این اقدام را نشان می‌دهد. » صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه هم در جواب نامه محمود احمدی‌نژاد و پافشاری وی برای بازدید از اوین، ضمن تاکید بر اینکه بدون هماهنگی، اجازه بازدید را نخواهد داد، گفته بود: «نمی‌شود انسان خود برای خود وظایف و اختیاراتی تخیل کند و بعد هم به دنبال آن راه بیفتد. ».
  • شاخص‌ها شگفتی آفریدند - ۱۱ آبان ۹۱

    مدتی است که کار بورسی‌ها روی غلتک افتاده و شاخص‌ها به رکوردزنی روی آورده‌‌اند. این هفته شاخص بورس تهران به ۳۱ هزار واحد رسید که رکورد بی‌سابقه‌ای در بورس تهران به حساب می‌آید. در حال حاضر، سود سهام شرکت‌های بورس برای اولین بار در تاریخ ۴۶ ساله بورس به ۲۵ هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان رسیده که این امر از یک طرف موجب آن می‌شود که شاخص بورس به طور خودکار رشد کند و از سوی دیگر باعث رشد قیمت سهام شرکت‌های بورس می‌شود، چرا که شاخص بورس از محاسبه قیمت سهام شرکت‌ها به علاوه سود نقدی آنها محاسبه می‌شود. .
  • میت رامنی در انتظار معجزه - ۱۱ آبان ۹۱

    احسان ابطحی
    گروه بین‌الملل
    انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده سه‌شنبه هفته آینده برگزار خواهد شد تا مشخص شود آیا باراک اوباما که نخستین رییس‌جمهوری سیاه‌پوست این کشور به شمار می‌رود، برای چهار سال دیگر در کاخ سفید ماندگار خواهد شد یا جای خود را به میت رامنی، فرماندار پیشین ایالت ماساچوست، خواهد داد که بر خلاف اکثر روسای‌جمهوری آمریکا که پروتستان بودند، پیرو مذهب مورمون است. این انتخابات در شرایطی برگزار می‌شود که دو طرف با احتساب یک مناظره میان معاونانشان در مجموع چهار مناظره برگزار کردند که به جز مناظره اول میان اوباما و رامنی و به استناد نظر‌سنجی‌ها، تیم دموکرات‌ها برنده این مناظره‌ها بودند.
  • یک هفته با مطبوعات آبان ۱۳۵۸ - ۱۱ آبان ۹۱

    ماهرخ اسدسلطان
    رسانه‌ها در سال‌های اولیه پس از انقلاب اسلامی، آینه‌ای از نظرات و عملکرد گروه‌های سیاسی پرشمار آن روزگار هستند. واقعه تسخیر سفارت آمریکا، واقعه‌ای بسیار مهم پس از انقلاب اسلامی بود، اهمیت موضوع آنقدر زیاد است که امام خمینی(ره) آن را «انقلاب دوم» توصیف کرده است. در اینجا نگاهی داریم به واکنش مطبوعات وقت در فاصله ۱۳ تا ۲۰ آبان ۱۳۵۸، مطبوعاتی که ابتدا موضوع را با احتیاط پوشش دادند، اما بعد رویکرد خود را یافتند. روز تسخیر سفارت آمریکا، روزنامه کیهان یکشنبه ۱۳ آبان ۱۳۵۸، در شماره ۱۰۸۴۷ در تیتر دوم خود واقعه را چنین توصیف کرده است: «سفارت آمریکا به اشغال دانشجویان درآمد»
    تیتر یک روزنامه اطلاعات در همین روز و در شماره ۱۵۹۹۳ این است: «ایران رسما از آمریکا خواستار استرداد شاه خائن شد»
    کیهان، در ادامه، ذیل تیتر دیگری (ورود گروهی در سفارت آمریکا) نوشته است: «۱۵ تا ۳۰ نفر از گروهی که در جمع تظاهرکنندگان مراسم دانشگاه بودند به سفارت آمریکا رفتند و آنجا را اشغال کردند.
  • شیب تند نقدینگی، دامنگیر اقتصاد - ۱۱ آبان ۹۱

    آخرین اطلاعات رسمی حاکی از آن است که حجم نقدینگی در یک سال منتهی به پایان مردادماه امسال با افزایشی ۸۰ هزار میلیارد تومانی به رقم ۳۹۱ هزار و ۸۲۰ میلیارد تومان رسیده و نرخ رشدی ۵/۲۵ درصدی را ثبت کرده است. در حالی که رشد نقدینگی سال گذشته روی ۵/۲۱ درصد بسته شده بود، این نرخ در مدت پنج ماهه نخست امسال به ۵/۱۱ درصد رسیده است. در این مدت، رشد پایه پولی که بخش وسیعی از آن ناشی از افزایش مطالبات بانک مرکزی از بانک‌ها بوده، تاثیر مستقیمی بر افزایش نقدینگی داشته است. .
  • هفته‌گذشته - ۱۱ آبان ۹۱

    هفته‌ای را که گذشت به شکل‌های مختلف می‌توان رصد کرد یکی از این راه‌ها عکس‌های‌ا‌ست که در سایت‌ها و خبرگزاری‌های مختلف منتشر شده است. از این هفته به این فکر افتادیم تا تعدادی از این تصاویر را با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانیم به شکلی دیگر وقایع هفته گذشته را با هم مرور کنیم.

    تداوم بارش باران در قزوین موجب آبگرفتگی معابر شده است.




    دیدار تیم های استقلال و نفت تهران با پیروزی دو بر یک استقلال خاتمه یافت.




    مجمع جهانی دلقکها با حضور شرکت کنندگانی از سراسر دنیا در شهر مکزیکو سیتی برگزار شد.

  • آمریکا آمریکا سفارش سید احمد خمینی بود - ۱۱ آبان ۹۱

    این سرود یکی از کوبنده‌ترین قطعات موسیقی است که اعتراض و خشم ایرانیان در ان نسبت به آمریکا بیان شده است و در آن ایام، به سفارش مرحوم سیداحمد خمینی ساخته شد. انقلاب اسلامی تازه شکل گرفته بود و هنوز جایگاه خودش را آن‌گونه که باید پیدا نکرده بود که جنگ شد. در آن زمان هر فردی به سهم خود در هر حرفه و جایگاهی که بود برای انقلاب و دفاع از میهن با توجه به بضاعت خود از جان مایه می‌گذاشت. از همین روی من هم به سهم خودم به عنوان یک هنرمند رسالتی داشتم و باید دین خود را با هنر خودم و آوای دلنشین موسیقی ایران، به سرزمین خودم ادا می‌کردم.
  • تکواندوکار سـوارکار - ۱۱ آبان ۹۱

    عاطفه چهره‌گشا
    هادی ساعی را همه با تکواندو می‌شناسند، اما هادی ساعی برایش مهم نیست به چه نامی بشناسندش، بیشتر دوست دارد تجربه کند. اینار تجربه اش متفاوت است، قرار نیست رزمی کاری کند، قرار نیست پشت صندلی شورای شهر بنشیند، بلکه قرار است سوار بر اسب گرانقیمت و سفید خود از روی موانع بپرد. این توضیح کوتاهی است برای ورود به یک گفتگ‌و گو، گفت‌و گو با ورزشکاری که کمتر کسی وی را سواره دیده است. این شما و این هادی ساعی سوار بر اسب.

    چرا اسب‌سواری را انتخاب کردید؟ چه جذابیتی داشته است؟
    من حدود ۱۴-۱۳ سال است که اسب‌سواری می‌کنم، علاقه زیادی به اسب داشتم، یک دلیل دیگر اینکه در رشته سوارکاری هم می‌توانید پرش با اسب را کار کنید، اکثرا کسانی که در مسابقات جهانی شرکت می‌کنند افرادی هستند که حدودا بیش از ۴۰ سال سن دارند.
  • سفر به مناطق دیدنی مناسب سازی جهان - ۱۱ آبان ۹۱

    سارا فدایی
    گردشگری افراد دارای معلولیت گرچه در ایران چندان شناخته شده نیست اما در جهان به‌عنوان یکی از شاخه‌های گردشگری محسوب می‌شود. آژانس‌های مسافرتی در سراسر جهان خدماتی تخصصی را به این افراد اختصاص می‌دهند. این آژانس‌ها به مشتریان خود خدمات کاملی نظیر پرواز، هتل، ون مناسب‌سازی شده و هر خدمت دیگری متناسب با وضعیت خاص مشتری خود ارائه می‌دهند. به این ترتیب فرد معلول همانند سایر افراد می‌تواند به مناطق دیدنی و گردشگری جهان اعم از استرالیا، اروپا، آفریقا یا هر جای دیگری سفر کند. آنچه در زیر می‌خوانید گزارش از وضعیت مناسب‌سازی اماکن گردشگری و تاریخی در چهار کشور آسیایی و اروپایی است.
  • اسب حیوان نجیبی است - ۱۱ آبان ۹۱

    محسن پروان
    سوارکاری ورزشی به یادگار مانده از روزگاران قدیم، ورزشی که زمانی از واجبات روزمره زندگی بشر بوده تا به حدی که یادگیری آن در اسلام سفارش شده تا امروزه که اکثر مردم آن را ورزش اقشار مرفه جامعه می‌دانند و سوارکاران را افرادی متمول و حتی خالی از قدرت ورزش کاری می‌‌دانند، از این رو در این شماره بر آن شدیم تا با معرفی ورزش زیبا، سالم، جذاب و بسیار سخت و نفس‌گیر سواری‌کاری لایه‌های کمتر آشنای آن را بازشناسانیم. در این نوشته سوارکاری را از سه منظر ۱- سوارکار و رابطه آن با اسب ۲- هزینه‌های سوارکاری و ۳- باشگاه‌های سوارکاری تهران بررسی می‌کنیم.
  • آپارتمان‌هایی که به خاطر ارز و طلا جذاب شدند - ۱۱ آبان ۹۱

    مهدیس فرقانی
    گرانی چند وقت اخیر در بازار ارز و طلا باعث شد تا واحدهای متراژ کوچک یا همان واحدهای نقلی به طور چشمگیری در بازار خرید و فروش معامله شوند و این موضوع باعث شده تا از حجم این دسته از واحدهای مسکونی در برخی از محله های تهران به طور قابل توجهی کاسته شود.

    بسیاری از بنگاهداران فعال در مناطق مختلف تهران معتقد هستند که نگرانی و دغدغه متقاضیان مسکن از تاثیر گرانی ارز و طلا بر بازار مسکن دلیلی بر رونق خرید و فروش واحدهای متراژ کوچک شده است. این روزها اکثر خریدارانی که از قبل سعی داشته‌اند واحدی را با کمک وام و حتی اجاره خریداری کنند به بازار عرضه پا گذاشته‌اند تا هرچه سریع‌تر واحدی را خریداری کنند.

  • اپل عقب می‌رود؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    سونیتا سراب‌پور
    بیراه نیست اگر بگویم جرقه ساخت تبلت در جهان به واسطه محصول انقلابی شرکت اپل یعنی آی‌پد زده شد. در واقع اگر این دستگاه با استقبال بالای کاربران و افزایش فروش همراه نبود، شاید کمتر شرکتی این روزها ساخت این دستگاه را جزو برنامه‌های اصلی خود قرار می‌داد. در حال حاضر اکثر شرکت‌های بزرگ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مانند گوگل، مایکروسافت، سونی، ایسوس، آمازون، ایسر، سامسونگ، اچپی و. . . به سمت ساخت تبلت روی آورده‌اند. تبلت‌هایی که هر کدام با داشتن مزیت‌های مختلف، نسبت به دیگری سعی دارند گوی رقابت را از یکدیگر بگیرند و حکمران اصلی این بازار پر سود باشند.
  • خودروهایی که هیچ‌گاه دوباره نیامدند - ۱۱ آبان ۹۱

    بازار ایران تاکنون خودروهای زیادی به خود دیده است، خودروهایی که تنها برای یکبار راهی بازار شدند و دیگر هیچ گاه بازار، نمونه‌های جدید این خودروها را به خود ندید. برخی از خودروها راهی بازار ایران شده و در جریان تولید قرار گرفته‌اند و در برخی از مواقع نیز توانسته‌اند عنوان پرفروش‌ترین یا محبوب‌ترین‌های ایران را به خود اختصاص دهند، اما نسل بعدی آنها هیچگاه نتوانسته این موفقیت را دوباره تکرار کند.

    در این گزارش به سراغ چهار خودروی تولیدشده در بازار ایران رفتیم، خودروهایی که البته همگی محبوب و پرفروش بوده‌اند، این در حالی است که برخی از آنها نسل‌های بعدی خود را در بازار دیده‌اند و برخی دیگر هرگز شاهد این اتفاق نبوده‌اند.

  • خودروهای بدون راننده با دنیای ما چه می‌کنند؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    ایالت نوادا به گوگل اجازه داد اولین نمونه از یک خودروی بدون راننده را در مسیرهای عمومی این ایالت به آزمایش بگذارد. حالا به نظر می‌رسد بعد از آزمایش اولین نمونه در معروف‌ترین خیابان لاس وگاس، خودروهای بی‌راننده به زودی به یک واقعیت تبدیل خواهند شد.

    نوادا اولین ایالتی است که گواهی تردد این خودرو را در خیابان‌ها صادر کرده و این یعنی تویوتای پیروس که به سیستم‌های راهبری گوگل مجهز شده، اولین خودرو در دنیاست که بدون‌کمک راننده‌اش می‌راند. اما دنیای پر از خودروهای بدون راننده واقعا چه شکلی خواهد داشت؟ آیا این پدیده‌های جدید می‌توانند مقوله رانندگی را از اساس دگرگون کنند؟



    ترافیک کمتر
    در هر نقطه‌ای از یک جاده یا خیابان همان‌قدر که تعداد خودروها بیش‌تر می‌شود، سرعت حرکتشان هم کمتر می‌شود.

  • تکذیب چندباره یک مذاکره - ۱۱ آبان ۹۱

    بعد از کاخ سفید و وزیر خارجه ایران، مذاکره با آمریکا را این بار علی‌اکبر ولایتی تکذیب کرد. او گفت که تصمیم برای مذاکره با آمریکا صحت ندارد. ولایتی که مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل است، البته خبر دیدارش را با یک دیپلمات آمریکایی در سوییس در سال ۲۰۰۹ هم تکذیب کرد و گفت که این اخبار از اساس دروغ است. روزنامه فرانسوی لوموند اخیرا چنین ادعایی را مطرح کرده بود. ولایتی اما در عین حال تاکید کرده که «منطق ما در برابر آمریکا روشن است و سیاست‌های این کشور هم تغییری نکرده است. ».
  • کتاب هایی درباره نیچه - ۱۱ آبان ۹۱

  • خوزستان، حکایت اژدهااسفندیار و کوه‌های آتشین - ۱۱ آبان ۹۱

    علی موقر
    سال ۱۹۰۸، هفت سال بعد از آن بود که ویلیام ناکسی دارسی، میلیونر استرالیایی، امتیاز اکتشاف و استخراج نفت در ایران را از مظفرالدین شاه گرفت. ناکافی بودن ذخایر نفت چیاسرخ، دو حلقه چاه اکتشافی ناموفق در خوزستان و در نهایت به اتمام رسیدن سرمایه شرکت باعث شد تا دستور توقف عملیات از طرف تصمیم‌گیرندگان صادر شود. دینولذر، مهندس مقیم سایت اکتشاف، با مسوولیت شخصی از دستور تمرد می‌کند و چند روز دیگر به حفاری ادامه می‌دهد. در روز پنجم خرداد ۱۲۸۷ شمسی، مته حفاری که جان زمین را می‌شکافت از لایه نفتی عبور می‌کند و طلای سیاه با فشار از زمین به آسمان فوران می‌کند.
  • افسوس‌های زیاد از جای خالی‌های ستاره‌ها - ۱۱ آبان ۹۱

    گیسو فغفوری
    یادداشتی بر پرونده «کودکان + ایدز» در ضمیمه آخر هفته شماره ۱۴ دنیای اقتصاد وقتی کودکی داری از هر بیماری می‌هراسی، وقتی هم نامی مانند «ایدز» پشتش باشد بیشتر. اگر مربوط به نسل‌های قبل باشد، باور کردن این که این بیماری شبیه دیگر بیماری‌هاست سخت است. آن نسل‌هایی که در اواخر دهه ۶۰ به مدرسه می‌رفتند، شایعه‌های آن موقع یادشان مانده است، یک جوری در ذهنشان فرو رفته است که بیماری ایدز با نوعی بدنامی همراه است. باوری که اکنون دیگر بیش از هر زمانی غلط بودنش مشخص شده است. الان دیگر خنده‌دار است که بگویی نباید به کسی که ایدز دارد، دست داد.
  • تبلت‌ها این موجودات لمسی دلفریب - ۱۱ آبان ۹۱

    شهرام شریف
    تبلتها در حال تسخیر جهان ما هستند. از هر سو که می‌نگریم انواع و اقسام آن معرفی می‌شوند و در این میان مدل‌هایی که هنوز زمان چندانی از معرفی آن نگذشته، به‌سرعت رو به انقراض میروند. از زمانی که استیو جابز، مدیرعامل اپل، نوع جدیدی از تبلت‌های کامپیوتری را به جهانیان نشان داد تا همین هفته قبل که استیو بالمر نمونه مایکروسافتی آن را عرضه کرد چند سال بیشتر نمی‌گذرد، اما سرعت تحولات در این عرصه چنان بوده که غول بزرگی چون مایکروسافت خود زمانی داعیه‌دار ساخت تبلت پیسی بوده از قافله رقابت چنان عقب افتاد که حالا، با عرضه سرفیس، (تازه‌ترین تبلت خود) هم امید چندانی به کسب سهم بالا در این عرصه در کوتاه مدت ندارد.
  • ۸ اشتباه والدین که آینده کودکان را تغییر می‌دهد - ۱۱ آبان ۹۱

    محسن رجبی
    امروزه کودکان بیشتر از گذشته، نیاز دارند تا در مورد مهارت‌های اولیه پولی آموزش ببینند، اما آموزش مباحث پولی به کودکان، در صورتی که خود والدین در این زمینه آموزشی ندیده باشند، کار بسیار سختی است. به همان میزان که شناخت در مورد اینکه والدین چه کارهایی را باید در آموزش مهارت‌های پولی به کودکان انجام دهند، انجام ندادن یکسری کارها نیز بسیار اهمیت دارد.

    اگر شما هر یک از اشتباهات زیر را مرتکب شوید، ممکن است آینده پولی و مالی کودکان خود را تغییر دهید. پس بهتر است این ۸ اشتباه را به دقت مطالعه کنید و حداقل دقایقی به آنها فکر کنید، مطمئن باشید، نتایج آن برای خانواده شما بسیار گرانبها خواهد بود.

  • گردن چه کسی از مو باریکتر است؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    حمزه بهادیوند چگینی
    دبیر گروه بورس کالا
    بازار در تامین مواد اولیه مورد نیاز تولید‌کنندگان مشکل دارد و واردات نیز با توجه به قیمت‌های کنونی ارز و محدودیت‌های سازمان حمایت، دشوار است. صدای تولید‌کننده در آمده و وزیر تحت فشار است. در این گیر و دار، یکی از نهادهایی که گویا همه سعی دارند کاسه و کوزه‌ها را بر سر آن خرد کنند بورس کالا است. هفته گذشته، ناگهان وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد به جز اثر مستقیم ارز، متاسفانه بورس کالا به پدیده‌ای برای گرانی کالاهای پایه تولید تبدیل شده است. غضنفری می‌گوید رقابت در بورس کالا سالم نیست و به افزایش قیمت‌ها منجر شده است، البته باید اذعان داشت که این حرف وزیر ادعای تولیدکنندگان نیز هست؛ تولیدکنندگانی که غالبا مجبورند مواد اولیه پتروشیمی و فولاد را از بورس کالا دریافت کنند.
  • گام به گام تا تعطیلی سراسری پنج‌شنبه‌ها - ۱۱ آبان ۹۱

    آیا تعطیلی پنج‌شنبه‌ها تا پایان دولت احمدی‌نژاد سراسری خواهد شد؟ این سوالی است که هنوز جواب روشنی برای آن وجود ندارد، هرچند که استان اصفهان و پس از آن هم بوشهر تعطیلات روزهای پنج‌شنبه را کلید زده‌اند. البته قبل از آن آموزش و پرورش سعی کرد در اجرای ایده رییس‌جمهور از دیگر دستگاه‌ها پیشی بگیرد و پس از آن هم دانشگاه آزاد اسلامی به جرگه تعطیل‌کنندگان پنج‌شنبه‌ها پیوست. ماجرای تعطیلات از آنجا آغاز شد که رییس‌جمهور تصمیم گرفت پنج‌شنبه‌ها را «روز خانواده» نام‌گذاری کند و برای آنکه خانواده‌ها بیشتر در کنار هم باشند و در سایه این آرامش بهره‌وری خود را در محیط کار اضافه کنند، طرح تعطیلی پنج‌شنبه‌ها را مطرح کرد که البته با موجی از مخالفت‌ها و پیشنهادهای جایگزین مواجه شد.
  • رونق تبلت‌ها - ۱۱ آبان ۹۱

    افزایش اجتناب‌ناپذیر استفاده از تبلت‌ها: میزان فروش تبلت‌ها و بازار این محصولات در کشورهای توسعه‌یافته و پیشرفته در حال انفجار است. رقابت سیستم عامل‌ها بسیار نزدیک است و حالا حتی رقابت بین تبلت‌ها و نت‌بوک‌ها بسیار حساس شده است، تا جایی که بعضی کارشناسان معتقدند که به زودی تبلت‌ها جای نت‌بوک‌ها را خواهند گرفت!

    سال ۲۰۱۱ تبلت‌های مبتنی بر سیستم عامل iOS سهمی برابر ۶/۶۶ درصد از بازار را در اختیار داشتند، در حالی که سهم بازار تبلت‌های آندرویدی برابر ۸/۲۸ درصد بوده است.

    .
  • آنها که تسخیر را به چشم دیدند - ۱۱ آبان ۹۱

    صدرا محقق
    میانگین سنی دانشجویانی که در ۱۳ آبان‌ماه سال ۱۳۵۸ سفارت آمریکا را در تهران تسخیر کردند ۲۳ سال بود، مسن‌ترینشان سعید حجاریان ۲۵ سال و کوچک‌ترین هم معصومه ابتکار ۱۹ سال داشت. بقیه اعضا هم سن و سالشان در همین حوالی بود، (ابراهیم اصغرزاده ۲۴، محسن میردامادی ۲۳، حبیب‌الله بیطرف ۲۳، رضا سیف‌اللهی ۲۲، عباس عبدی ۲۲، فروز رجایی‌فر ۲۰، محمدرضا خاتمی ۲۰ و. . . ) البته علاوه بر اعضای کمیته مرکزی تسخیر سفارت که تعداد آنها حدودن ۲۵ نفر می‌شد، چند صد دانشجو و جوان دیگر در همین سن و سال، اشغال سفارت آمریکا در تهران و ماجراهای پس از آن را مدیریت می‌کردند.
  • تحلیل لاریجانی از معترضان ۸۸ - ۱۱ آبان ۹۱

    رییس مجلس، که این روزها بر شمار سخنرانی‌های دانشگاهی‌اش افزوده، تحلیل تازه‌ای هم از حوادث پس از انتخابات ۸۸ ارائه کرده است. به عقیده لاریجانی، «بعد از انتخابات ما با یک پدیده اجتماعی هم مواجه بودیم. » به گفته لاریجانی «وقتی با یک پدیده اجتماعی مواجهیم، اگر آن را امنیتی کنیم، مضر است و ضرر می‌کنیم، بر همین اساس باید این پدیده اجتماعی را روشن کرد. » به گفته او، «تحصن مجلس ششم چون عقبه اجتماعی نداشت کاری از پیش نبرد، ولی در مسائل بعد از انتخابات عقبه اجتماعی وجود داشت و باید مسائل برای آنها روشن می‌شد تا آرام شوند.
  • توپ گرانی در زمین بورس کالا - ۱۱ آبان ۹۱

    توپ گرانی که هر از گاهی به زمین یکی از سازمان‌ها و دستگاه‌ها پرتاب می‌شود، این بار قسمت بورسی‌ها شد تا آنها هم از ماجرای داغ این روزهای کشور بی‌نصیب نمانند. چندی پیش، وزیر صنعت، معدن و تجارت در سخنانی، بورس کالا را به عنوان یکی از دو متولی اصلی گرانی‌های اخیر معرفی کرد و با هشدار به متولیان این بخش به‌دلیل گرانفروشی گفت: «خودتان این وضعیت را کنترل کنید؛ اگرنه اقدام قانونی خود را انجام می‌دهیم. » اما این اظهارات غضنفری که اصلا به مذاق بورس کالایی‌ها خوش نیامده بود، بلافاصله با واکنش آنها همراه شد.
  • آرامش در ساحل ماسه‌های طلایی - ۱۱ آبان ۹۱

    روح‌الله هاشمی
    انگار که همه چیز برای جذب گردشگر مهیا شده بود، از ازدواج‌های ساختگی، تا نان‌های سنتی! همین است که هر ساله میلیون‌ها نفر بلغارستان را مقصد گردشگری‌شان انتخاب می‌کنند و ما نیز چنین کردیم، کشوری در جنوب شرقی اروپا با مذهب مسیحی ارتدوکس و واحد پول لوا (هر دلار یک‌ونیم لوا و هر یورو، دو لوا است).

    دهم شهریور به سمت بلغارستان پرواز کردیم، پس از سه ساعت و پنج دقیقه، آن هم در هواپیمایی که چند بچه سه و چهار ساله زمین و آسمان را به هم دوخته بودند، به وارنا رسیدیم. فرودگاه کوچک بود و نه چندان زیبا، ساعت‌هایمان را پنج ساعت عقب کشیدیم، اما تا آمدیم خارج شویم ماموری ما را به اتاقک کناری هدایت کرد.

  • مسکن چقدر از پول ایرانی‌ها را می‌بلعد؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    یک‌سوم حقوق خانواده‌ها برای اجاره مسکن هزینه می‌شود

    انتظار می‌رفت ۵۰ هزار میلیارد تومان از منابعی که دولت طی سه چهار سال گذشته صرف مسکن‌مهر کرده، بتواند لااقل از هزینه‌هایی که خانوارها برای این کالای غیرقابل حمل پرداخت می‌کنند، بکاهد. اما این هزینه ‌بزرگی که دولت مصرف کرده هنوز بر هزینه بزرگ‌تری که خانوارها پرداخت می‌کنند، فائق نیامده است.
    تاکنون نزدیک به ۵۰ هزار میلیارد تومان -یعنی معادل بیش از نیمی از بودجه عمرانی کشور- از منابع بانک‌مرکزی در قالب تسهیلات ساخت برای احداث واحدهای مسکونی‌مهر در نقاط مختلف کشور هزینه شده است به این امید که با واگذاری این واحدها به قیمت تمام‌شده به متقاضیان مسکن، از بار هزینه تامین مسکن بر روی دوش خانوارها کاسته شود.

  • پیش‌بینی‌های متفاوت فروش تبلت - ۱۱ آبان ۹۱

  • نیچه؛ فیلسوف عصر هراس - ۱۱ آبان ۹۱

    فردریش نیچه،بی تردید مهم ترین فیلسوف جهان ،در ۱۲۰ سالِ گذشته است. برخی مورخان تاریخ فلسفه معتقدند قرن بیستم لحظه ای از زیر سایه مارکس،فروید و نیچه خارج نشده است. مارکس با ارائه تفسیری نو از روابط اجتماعی، راه انقلابات و دگرگونی های سیاسی را هموارکرد و فروید ابزار تازه ای برای خودشناسی و دیگرشناسی فراهم آورد. نیچه از این دو فراتر رفت و ریشه های فلسفیِ هول و هراس انسان مدرن را نشان داد. در ایران امروز توجه به نیچه فراگیر است و پیروان نحله های فلسفیِ گوناگون،مطالعه آثار این فیلسوف آلمانی را لازم می دانند.
  • نایاب شدن جوک دست اول - ۱۱ آبان ۹۱

    افشین صادقی‌زاده
    روزنامه‌نگار
    یادداشتی بر پرونده «جوک» در ضمیمه آخر هفته شماره ۱۴ دنیای اقتصاد مرحوم آیزاک آسیموف داستان کوتاهی دارد به نام «جوکستر Jokester » با یک ایده ناب و درجه یک:دانشمندی به نام «نوئل میرهوف» با کمک یک ابر کامپیوتر به دنبال یافتن جوک اوریجینال است ؛ جوکی ناب که ریشه همه جوک‌های جهان باشد. کامپیوتر بیچاره هم مدام پدیده «جوک» را تحلیل می کند و جواب‌های منطقی می دهد ودرآخر هم به این نتیجه می‌رسد که هیچ جوک اولی وجود ندارد. بعد از خواندن این قصه فهمیدم جناب آسیموف که در جهان ادبیات علمی تخیلی وزنه‌ای محسوب می‌شود هم مثل من بارها در تنهائی و خلوت با خودش فکر کرده جوک‌ها را چه کسانی می‌سازند وعاجز از پیدا کردن جواب دست به دامان «ابر کامپیوتر» هم شده اما آخر هم به جواب نرسیده و نادان از دنیا رفته است!
    حالا دوستان «دنیای اقتصاد» جوابی برای این سئوال پیدا کرده اند و نشان دادند که کامپیوترها هر چقدر هم «ابر» باشند باز هم باید در مقابل بشر لنگ بیندازند.
  • ارز به خانه نهم کالایی هم رسید - ۱۱ آبان ۹۱

    گویا تغییرات اولویت‌های ۱۰ گانه کالاهای وارداتی تمامی ندارد، یک روز یک گروه جابه‌جا می‌شود، روزی گروهی حذف و روز دیگر بخشی به این جمع اضافه می‌شود. حالا در آخرین غربالگری این اولویت‌ها، دولت تصمیم گرفته گروه نهم را به جمع مشمولان اتاق مبادلات ارزی اضافه کند تا کالاهای این اولویت هم ارز مورد نیازشان را با نرخی ارزان‌تر از بازار آزاد تامین کنند. با تغییرات اعمال شده، به نظر می‌رسد خودرو هم دوباره به جمع مشمولان دریافت ارز مبادلاتی اضافه شود تا در کنار گروه‌هایی مثل لوازم خانگی ضروری، موبایل و رایانه از دولت ارز بگیرند.
  • معامله موز جرم است - ۱۱ آبان ۹۱

    پوریا عالمی
    یا چطور اکونوم با حذف موز از جامعه برای محورشدن بادمجان در جامعه تلاش کرد
    به اینجا رسیدیم که اکون‌آباد تبدیل به یک جامعه طبقاتی شد و همه برای خوردن موز با هم رقابت می‌کردند، اما بادمجان‌محور از این موضوع راضی نبود و نمی‌توانست قبول کند که موز محور جامعه باشد. . . و حالا ادامه ماجرا:

    موز برای جامعه مفید نیست
    مردم توی حیاط و بالای دیوار و روی درخت و باقی جاهای خانه بادمجان‌محور ایستاده بودند و منتظر بودند ببینند دوباره بادمجان‌محور می‌خواهد چه سنتی را بشکند و کدام اصلی را تبدیل به فرع کند و کدام فرعی را اصل کند و کدام هنجاری را ناهنجار کند و خلاصه چه حقه‌ای سوار کند.

  • از خواندن آن سرودها پشیمان نیستم - ۱۱ آبان ۹۱

    لی‌لا رضایی
    اسفندیار قره‌باغی را نمی‌توان از تاریخ موسیقی بعد از انقلاب حذف کرد. تاثیری را که این هنرمند در عرصه موسیقی کشور داشته نمی‌توان کتمان کرد. او از موفق‌ترین صداهای این سال‌های اخیر است که چندان مورد توجه قرار نگرفت، اما این اواخر گویا دری به تخته‌ای خورده باشد، صاحبان هنر ایران متوجه شده‌اند که جای چنین صدایی سال‌ها است که در عرصه موسیقی کشور خالی بوده است. شاید به همین دلیل است که برای او بزرگداشت برگزار می‌کنند و از او تقدیر می‌کنند. مرد افتاده و هنرمندی از دیار آذربایجان که سرودهای خاطره‌انگیزش سال‌های جنگ را برای تمامی ملت ایران خاطره‌انگیز کرده است.
  • تبلت بخریم یا نوت‌بوک؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    مریم عسگری
    تکنولوژی هر روز محصولی جدیدتر و پیشرفته‌تر در اختیار کاربران ابزارهای تکنولوژیکی قرار می‌دهد. ابزارهایی که علاوه بر اینکه از قابلیت‌های فنی بالا و پیشرفته‌تری برخوردارند، بلکه سهولت استفاده بیشتری را برای کاربران خود به ارمغان می‌آورند. ابزارهای جدیدی که مطابق با دنیای تکنولوژیکی امروز، به کاربرانشان این امکان را می‌دهند که با سرعت بیشتری امور خود را انجام دهند. یکی از این ابزارهای جدید که البته مدت زمان کمی نیست وارد بازار شده است تبلت است که با ورود خود انقلابی در دنیای تکنولوژی ایجاد کرد؛ کالایی که با وجود عمر نه‌چندان طولانی اش محبوبیت زیادی نزد اهالی دنیای تکنولوژی و دیجیتال دارد، البته این محبوبیت بیشتر ماحصل استفاده سهل و سریع‌تر این کالای دیجیتالی نسبت به لپ‌تاپ و مینی لپ‌تاپ است.
  • سفارت ایران در محله سفارت‌های واشنگتن - ۱۱ آبان ۹۱

    ساختمان سفارت سابق ایران در آمریکا در محله خوش آب‌وهوای خیابان ماساچوست در شهر واشنگتن دی سی، در محله‌ای که به «محله سفارت‌ها» معروف است، در ساختمان‌های شماره ۳۰۰۳ - ۳۰۰۵ قرار دارد. در این خیابان به جز ایران ۵۸ کشور دیگر از جمله استرالیا، برزیل، ارمنستان، عراق و بولیوی نیز سفارتخانه دارند. بنای ساختمان سفارت ایران، تلفیقی از معماری ایرانی- اسلامی است، در دو سو و بالای سر در ورودی این ساختمان کاشی‌کاری‌های فیروزه‌ای نقش بسته است. ایوان اصلی این ساختمان نیز بر روی چهار ستون قرار دارد. ساختمان، ۴۴ اتاق و تالار دارد و در قسمت انتهایی ساختمان نیز یک گنبد فیروزه‌ای شکل دیده می‌شود که سالن اصلی و آینه‌کاری شده ساختمان سفارت در زیر آن واقع شده است.
  • تکرار آزمون و خطاهای بیست سال پیش - ۱۱ آبان ۹۱

    محسن رجب‌پور
    تهیه‌کننده موسیقی
    مشکلاتی را که جدیدا در بازار موسیقی به وجود آمده پیش از این، هم به مسوولان دفتر موسیقی گفته‏ام و هم به تازگی به دوستانی در وزارت ارشاد که احساس می‏کردم با دانستن این موضوع، می‏توانند دردی را دوا کنند و کمک کنند تا از مشکلی که موسیقی به آن دچار شده است رهایی یابیم. با هر یک از مسوولین موسیقی که صحبت کرده‏ام اول از همه گفته‏ام حرف‏هایم را اول برای دیگر همکارانم اجرایی کنند و شخصا نمی‌خواهم برای من کار خاصی انجام بدهند. آنچه در ارشاد رخ داده و ما از انجام آنها خیلی خوشحال شدیم این بود که شوراهای نظارت بر فعالیت‏های موسیقایی تخصصی‏تر شده و این موضوع در عنوان و نوع عملکرد کلی از نظر ما بسیار شایسته است، اما آنچه امروزه اتفاق افتاده و ما سال‌ها از رخداد آن می‏ترسیدیم این است که اغلب آثار پس از طی مسیر سخت و طولانی با نگاهی سلیقه‏ای مجوز می‏گیرند، یا اصلا اجازه انتشار نمی‏یابند.
  • پیمان یک روزه - ۱۱ آبان ۹۱

    این روزها فیلم‌های سینمایی مسیری طولانی را باید سپری کنند تا روی پرده‌ای قرار گیرند. این تنوع در کنار کمبود سالن‌ها باعث می‌شود یک سردرگمی برای معدود کسانی پیش بیاید که می‌خواهند به سینما بروند. این هم از پارادوکس‌های سینمای ایران است که با این همه تنوع میزان استقبال کم است؛ یکی از دلایل را ندانستن سینما و فیلم‌ها عنوان می‌کنند. هرچند رفتن به سینما این روزها با انتخاب و خرید اینترنتی خیلی ساده‌تر است سایت‌های متفاوتی برای خرید بلیت‌ها وجود دارد. می‌توان با خیال راحت حتی صندلی را هم انتخاب کرد.
  • پاپی‌ها در اتاق انتظار - ۱۱ آبان ۹۱

    فرزان صوفی
    این روزها کم نیستند آلبوم‏هایی که چندین ماه است پشت در وزارت اردشاد اسلامی مانده‏اند و همچنان روزها و ماه‏ها برای هنرمندان موسیقی و طرفدارانشان کِش می‏آید، اما خبری از آلبوم جدید نیست. متاسفانه به دلیل محدودیت‏های به وجود آمده، شاهد هستیم که برخی از هنرمندان آثارشان را به اصطلاح غیرمجاز ارائه می‏کنند که این اتفاق فقط به خارج شدن کنترل موسیقی از دست مسوولان منجر می‏شود، اما برخی از آنها به دلیل اینکه بیش از اندازه مخاطبان خود را منتظر نگذارند و دلتنگی آنها را رفع کنند، تک‌آهنگ‏هایی را در فضای مجازی منتشر کرده‏اند که با استقبال بی‏نظیری از سوی مخاطبانشان روبه‌رو شده است.
  • چه جایی را برای مذاکره انتخاب کنیم؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    در تصمیم‌گیری برای محل مذاکره، قبل از هر چیز باید به هدف‌ها و استراتژی‌هایی که برای مذاکره در نظر گرفته‌اید توجه کنید. با توجه به نوع اهداف و استراتژی‌ای که دارید، می‌توانید مکان خودتان، مکان طرف مقابل یا یک مکان بی‌طرف را برای مذاکره برگزینید. ۱-مذاکره در محل خودتان
    وقتی مایل به تمام کردن قرارداد و دریافت موافقت نهایی هستید، بهتر است مذاکره را در محل خودتان انجام دهید. وقتی مذاکره در مکان شما برگزار شود، به خاطر آشنایی با محیط، در دسترس بودن اطلاعات، وجود اصل حمایت همکار و تسلط و اشراف روانی بر فضا، موقعیت و اعتماد به نفس شما تقویت شود.
  • یکی صدات رو میشنوه - ۱۱ آبان ۹۱

    «منوچهر هادی» یکی از کارگردانانی است که در آثارش به مسائل بیماران توجه می‌کند. مسائلی اجتماعی که در کنار پرداختی دراماتیک و حضور بازیگرانی شناخته شده و توانا، می‌تواند بیننده را پای اثرش بنشاند، اشکی بریزد و خوشحال باشد که خودش در این جایگاه قرار ندارد و بداند انسان دیگری که شاید در همان نزدیکی‌ها باشد، چه روزگار و ساعاتی را سپری می‌کند. زن و شوهری که چندان در زندگی مشترک موفق نبوده‌اند اما حاصل ازدواجشان دختری شاد و سرخوش است دچار مشکل می‌شوند، مشکلی که بهایی سنگین را از آنها می‌گیرد، دختر پیش مادر زندگی می‌کند و در تصادفی دچار مرگ مغزی می‌شود، حالا مادر پیغام‌دار یک تصمیم است، تصمیمی که هم از خودگذشتگی دارد و هم توانایی بسیاری می‌طلبد.
  • حاشیه نگاری سفر به تفلیس - ۱۱ آبان ۹۱

    منوچهر دین‌پرست
    شهر آب و هوای خوب و زیبایی داشت، زیبایی به این دلیل می‌گویم که ذرات کشنده و زشت در هوا معلق نبود. خاصیت جغرافیایی این شهر توانسته بود پتانسیل خوبی برای یک زندگی راحت برای مردمی که از دوران کمونیستی رها شده بودند، آماده سازد. تفلیسی که اواخر قرن ۱۹ از ایران جدا شد و تحت قیومیت روس‌ها قرار گرفت، تا زمان فروپاشی شوروی در دو محور حرکت کرد: در این مدت سعی شد فرهنگ ایرانی و اسلامی از این شهر زدوده شود و دیگر اینکه شهر به سمت ساخت‌وسازهای روسی و آپارتمان‌هایی که هم اکنون با بیش از ۵۰ سال قدمت قابل سکونت هستند، حرکت کند، اما روحیه کمونیستی و تن‌پروری و رخوت را هنوز هم می‌توان در میان گرجی‌ها دید.
  • با چه لامپی کجا را روشن کنیم؟ - ۱۱ آبان ۹۱

    لامپ‌های کم‌مصرف را نباید بیشتر از ۹ ساعت ممتد روشن نگه دارید
    نور و روشنایی یکی از ضروریات زندگی هر انسانی است و نیازی است که مخصوصا در زندگی مدرن امروزی به سختی می‌توانیم جایگزینی برای آن پیدا کنیم. لامپ‌ها و روشنایی‌ها انواع گوناگونی دارند، از گذشته‌های دور تا کنون مدل‌های جدیدی با کارکردهای متفاوت ابداع شده‌اند اما هنوز برخی از همان مدل‌های قدیمی کاربرد دارند، چرا که هر کدام از انواع لامپ‌ها برای مکانی خاص مناسب‌اند و بازدهی مشخصی دارند که اگر راجع به آنها بدانیم، می‌توانیم به بهترین شکل از آن‌ها استفاده کنیم.
  • کباب خوری در تهران - ۱۱ آبان ۹۱

    این یک رسم قدیمی است که ایرانی‌ها عادت دارند آخر هفته دور هم جمع شوند و البته بساط کبابشان را هم سریع به راه کنند حالا اگر دور هم نیستید کباب که می‌توانید بخورید. اینها را بهانه کردیم تا در این صفحه عصر پنج‌شنبه منویی متفاوت برایتان رو کنیم. منوی کباب خوردن در تهران البته خیلی مفصل‌تر از اینها است اما سعی کردیم تا منویی متفاوت و البته جدید به شما پیشنهاد کنیم تا برنامه کباب خوری‌تان حتمی شود. نوش جان! شیشلیک‌شاندیز
    تنها رستوران شاندیز مشهد در تهران! جایی که می‌توانی یک وعده سیر غذا بخوری، آن‌هم فقط گوشت و البته کباب شیشلیک.
  • پاریس جشن بیکران* - ۱۱ آبان ۹۱

    برزو ارجمند
    بازیگر
    «بغض» رضا درمیشیان را در بین فیلم‌های روی پرده از دست ندهید. انصافا فیلم خوبی است و می‌تواند شما را با سینما آشتی دهد. اما اگر حوصله سینما رفتن ندارید، باید خودتان را سرگرم جادوی «وودی آلن»؛ یعنی کارگردان محبوب من کنید. همه فیلم‌هایش را تماشا کنید و اول از همه «امتیاز نهایی» یا «مچ پوینت» را حتما ببینید. داستان از این قرار است که کریس ویلتون تنیس بازی ایرلندی است که به تازگی بازنشسته شده و برای امرار معاش در لندن مربی تنیس است. کریس با یکی از شاگردانش که اشراف‌زاده است روابط دوستانه‌ای برقرار می‌کند.
  • ۴۰ نفری نیایید - ۱۱ آبان ۹۱

    مرتضی نبوی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و از اعضای جامعه اسلامی مهندسین به کاندیداهای جریان اصولگرا توصیه کرده است که ۴۰ نفری برای انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا نشوند! این کنایه نبوی است به ازدیاد کاندیداهای این جریان سیاسی برای انتخابات که احتمال رسیدن به وحدت حداکثری میان آنها ضعیف شده است. نبوی گفته است که «ظاهرا، تعداد زیادی در حال و هوای کاندیداتوری انتخابات‌اند، این از نظر افکار عمومی قابل قبول نیست و امیدواریم اصولگرایان طوری جمع شوند که نهایتا دو جریان عمده باشند و رقابت معقولی شکل دهند.
  • خودنمایی لاغرها و چابک‌ترها - ۱۱ آبان ۹۱

    ندا لهردی
    بالاخره بعد از جنجال‌های خبری مختلف، اپل آی‌پد مینی را معرفی کرد. در واقع بسیاری از کاربران تبلت‌های بزرگ و حتی با کیفیتی مثل آی‌پد اول، منتظر ورود این آی‌پد کوچک و جمع‌وجور بودند تا بتوانند تجربه کار با تبلت را در ابعادی کوچکتر و قابل حمل‌تر داشته باشند.

    با این حال اما گویا این بار اپل نتوانست مثل دفعات گذشته اولین باشد. در واقع بر خلاف آی‌پد اول که بدون هیچ رقیب جدی وارد بازار شد و تمام بازار را به تسخیر خودش درآورد، آی‌پد مینی در حالی معرفی و وارد بازار شد که قبل از آن چندین رقیب جدی و موفق هم در بازار خودنمایی می‌کردند.

  • سبقت دو درصدی اوباما - ۱۱ آبان ۹۱

    نتایج آخرین نظرسنجی انجام شده در آمریکا درباره انتخابات این کشور، حکایت از پیش بودن نامزد دموکرات‌ها از جمهوری‌خواهان با اختلاف ۲ درصد دارد. نظرسنجی انجام شده توسط موسسه Ipsos و رویترز نشان می‌دهد که اوباما در انتخابات پیش رو، ۴۷ درصد از آرای رای‌دهندگان را به خود اختصاص می‌دهد و بر همین اساس، میزان آرای میت رامنی هم ۴۵ درصد اعلام شده است. در این نظرسنجی از مردم آمریکا در مورد رای دادن پیش از موعد نیز سوال شده بود. بر همین اساس باز هم اوباما با کسب ۵۵ درصد آرا از میت رامنی جلوتر است. .
  • مقایسه میزان صادرات تبلت به بازارهای نوظهور در برابر بازارهای بزرگ و پیشرفته - ۱۱ آبان ۹۱

  • چند مهارت ساده برای دکور آپارتمان‌های زیر ۱۰۰ متر - ۱۱ آبان ۹۱

    مهدی گلپایگانی
    info@decodarkoob. com
    خانه خود را فروشگاه نکنید
    این هفته در نظر داریم به یکی دیگر از اشتباهات رایج در دکوراسیون و نحوه چیدمان درست آن در فضاهای مسکونی بپردازیم.

    اغلب ما، بارها دیده‌ایم که افراد در خانه‌های خود تلفیقی نازیبا و نامتناسب از دو سبک «دکوراسیون سنتی با مدرن» یا «دکوراسیون کلاسیک با مدرن» را به کار می‌برند، بدون اینکه تعریف درستی از سبک‌ها و نحوه تلفیق درست آنها با یکدیگر داشته باشند.
    در بسیاری از این موارد، افراد اصلا در پی چیدمان دکوراسیونی تلفیقی نیستند و صرف ناآگاهی و ناآشنایی آنان با انواع سبک‌های دکوراسیون، چیدمان درست و نحوه صحیح تلفیق آن، اقدام به چیدمان چنین دکورهای نامناسبی می‌کنند.

  • آبشار شوی عروس خوزستان - ۱۱ آبان ۹۱

    سعید قربانی
    موقعیت: شمال شرقی اندیمشک و مرز استان‌های خوزستان و لرستان
    مدت زمان برنامه: حداقل ۲روز و دو شب از تهران
    ارتفاع آبشار: ارتفاع این آبشار نزدیک به ۷۰ مترو عرض آن ۶۰ متر می‌باشد و جزو چهار آبشار بزرگ ایران است.
    معرفی آبشار: آبشار شوی یا تله زنگ یکی از باشکوه‌ترین آبشارهای ایران از لحاظ بزرگی، عظمت و زیبایی است. نام آبشار برگرفته از روستای شوی است که در نزدیکی این آبشار قرار دارد. قابلیت گردشگری بالا و وجود جاذبه‌های طبیعی، تاریخی و باستانی استان خوزستان این منطقه را از دیگر مناطق کشورمان متمایز می‌کند.
  • فراز و فرود تسخیر سفارت امریکا - ۱۱ آبان ۹۱

    در صبح روز ۲۵ بهمن ماه ۱۳۵۷، یک گروه مسلح احتمالا از هواداران یک گروه مارکسیست انقلابی به سفارت آمریکا در خیابان تخت‌جمشید یورش بردند. سفیر وقت آمریکا، ویلیام سالیوان، به تفنگداران دریایی محافظ سفارتخانه دستور داد تیراندازی کنند و برای پراکنده کردن چریک‌هایی که اقدام به بالا رفتن از دیوارها کرده بودند، از گاز اشک‌آور استفاده کنند. با وخیم‌تر شدن اوضاع، سالیوان با دولت موقت تماس حاصل کرده و از آنها کمک خواست. کارکنان سفارت همگی خود را در اتاق گنبدی شکل مخابره خبر حبس کرده و اقدام به ازبین بردن اسناد کردند.
  • خرید تضمینی گندم و ماجرای واردات - ۱۱ آبان ۹۱

    یاسر میرزایی
    دبیر گروه اندیشه
    فقط به چند عدد توجه کنید و ببینید که گاه چه محاسبات ساده‌ای می‌تواند ما را به سمت سیاست درست هدایت کند. خرید تضمینی گندم از سوی دولت برای سال آتی زراعی ۵۵۰ تومان اعلام شده است؛ این در حالی است که خریداران عراقی با قیمت‌های بیشتر حاضر به خرید گندم از کشاورزان غرب کشور هستند. آخرین نرخ قیمت گندم وارداتی ۱۰۵۰ تومان بوده است. نیاز به دانش حسابدارانه بالایی نیست که تشخیص دهیم به خاطر قیمت پایین خرید تضمینی در هر کیلو گندم تولید داخل، دولت چقدر ضرر می‌کند و کشاورز ایرانی چقدر.
  • چگونه سوارکار شویم؟ - ۱۱ آبان ۹۱

  • محصولات خوبی داریم اما امان از شرایط - ۱۱ آبان ۹۱

    رویا تیموریان از آن دست بازیگرانی است که در نقش‌های مختلف درخشیده است، او می‌تواند مادر سخت‌گیر و غمگین علی «سنتوری» باشد یا بیوه بازیگوش «کافه ستاره»، او می‌تواند رییس «زندان زنان» باشد و در عین حال در «بید مجنون» بازی معصومانه‌ای را به نمایش بگذارد. با این بازیگر سینما و تئاتر در مورد حال و هوای این روزهای هنر گپی کوتاه زدیم، گپی که در آن تیموریان ما را به دیدن یک تئاتر دعوت کرد. این روزها اگر قصد داشته باشید برای تفریح از خانه خارج شوید، رفتن به تئاتر یا سینما را انتخاب می‌کنید؟
    قطعا، البته تئاتر را ترجیح می‌دهم، چون اعتقاد دارم هنوز در تئاتر می‌توان کارهای با کیفیت‌تر و مناسب‌تری را تماشا کرد.
  • «فبلت» و دیگر هیچ - ۱۱ آبان ۹۱

    م. ر. بهنام رئوف
    با نزدیک شدن فاصله و اندازه گوشی هوشمند با مفهوم جدیدی به نام فبلت مواجه‌ هستیم. فبلت‌ها چیزی بین تبلت و گوشی هستند.

    اسمارت فون بخرم یا تبلت؟ این سوالی است که این روزها بارها و بارها جواب آن را به دوست و آشنا و همکار داده‌ام. فراگیر شدن و عرضه گسترده گوشی‌های هوشمند از یک سو و عرضه مدل‌های متنوع تبلت یا همان لوح‌های فشرده از مارک‌های مختلف باعث شده تا این روزها کاربران این وسایل بیشتر از قبل به فکر تهیه این دستگاه‌ها بیفتند. اما از سوی دیگر نزدیک شدن مشخصات سخت‌افزاری این دستگاه‌ها به هم، کار را به جایی رسانده است که کاربران در دو راهی انتخاب گیر می‌کنند یا به قولی دو به شک می‌مانند.

  • جنگل ابر و گردشگری برای همه - ۱۱ آبان ۹۱

    اولین بار بود که تصمیم می‌گرفتیم در برنامه سفر انجمن طنین طبیعت تیرگان، تعدادی از دوستان دارای معلولیت را نیز شرکت دهیم. به واسطه محدودیت امکاناتمان نظر سرپرست این بود که تعداد افراد معلول کم و میزان معلولیتشان خفیف باشد تا بتوانیم به آنها خدماتی را ارائه دهیم. از تهران به سمت جنگل ابر حرکت کردیم. سرویس‌های بهداشتی مناسب‌سازی نشده، وجود پله در هر محل و سایر معضلات را تنها وقتی دوست دارای معلولیتی در کنار توست درک می‌کنی. با همه این مسائل و خرید برخی تجهیزات به جنگل رسیدیم. در گوشه‌ای اسکان کردیم و صبح را همگی در کنار هم به مشاهده انبوه ابرها نشستیم و عکس گرفتیم.
  • مدیریت اقتصادی پول؛ نهایت علم اقتصاد - ۱۱ آبان ۹۱

    «دانش آموزان من باعث اصطراب مالی سال ۲۰۰۸ یا بحران مالی سال ۲۰۰۹ و فراتر از آن نشدند. اما سال های دانشگاهی و بزرگسالی آنها می تواند از مسائل پولی دهه های اخیر تاثیر بپذیرد مگر اینکه به آنها یاد دهیم چگونه پولشان را خردمندانه مدیریت کنند.

    این ویراست از کتاب حاضر برای آن دانش آموزان ،والدین و سرپرستانشان به روز شده است با این امید که در مقام خانواده و فرد،آنچه را که قدرت کنترلش را دارند واقعا کنترل کنند. » این بخشی از نوشته کین بابیج نویسنده کتاب « مدیریت اقتصادی پول؛ نهایت علم اقتصاد» در دیباچه کتابش است.

  • لبنیات همچنان می‌تازد - ۱۱ آبان ۹۱

    سناریوی افزایش قیمت شیر و محصولات لبنی که از سال گذشته آغاز شده همچنان در رده اخبار داغ قیمتی قرار دارد. بعد از افزایش چندین و چند باره نرخ‌ها و افزایش قیمت شیر خام به ۹۳۰ تومان و اصلاح نرخ ۱۶ قلم کالای لبنی در اوایل مهرماه، کارخانجات لبنی فهرست بلند بالایی از ۵۳ قلم محصول خود را برای افزایش نرخ به «سازمان حمایت» ارائه دادند که البته هنوز از سوی دولتی‌ها رسما تایید نشده است؛ البته تجربه نشان می‌دهد که در نهایت کارخانجات حرف خود را به کرسی نشانده و قیمت‌ها را مطابق میلشان افزایش می‌دهند. .
  • گذری بر دخل و خرج‌ ایرانی‌ها - ۱۱ آبان ۹۱

    دخل و خرج خانوار‌های روستایی در سال گذشته، به مراتب بیشتر از شهری‌ها افزایش یافت، اما هر دو بیش از درآمد سالانه خود هزینه کردند. سال قبل، متوسط درآمد سالانه شهری‌ها حدود ۱۳ میلیون تومان و هزینه آنها ۱۳ میلیون و ۲۷۱ هزار تومان بود، اما خانوارهای روستایی در برابر درآمد هفت میلیون و ۹۷۲ هزار تومانی خود، بیش از ۸ میلیون و ۳۹۷ هزار تومان هزینه کردند. در این میان هزینه یک خانوار شهری در تهران ۲ برابر هزینه یک خانواده شهری در سیستان و بلوچستان و بیشترین درآمد یک خانوار ۷۰درصد بیشتر از کمترین درآمد بوده است.
بیشتر