شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

آخر هفته

  • شروع دیوانه‌وار برای آمریکا

  • تیلرسون؛ موازنه‌گر کابینه ترامپ

    امیرعلی ابوالفتح
    کارشناس مسائل آمریکا

    ترکیبی که در حال حاضر از سوی تیم انتقالی دولت بعدی ایالات متحده آمریکا به ریاست دونالد ترامپ ارائه شده تا حدودی بازتاب‌دهنده وعده‌ها و شعارهای انتخاباتی اوست. یکی از عمده‌ترین وعده‌هایی که ترامپ مطرح کرد، این بود که قالب سنتی سیاست ورزی را در آمریکا بشکند و خارج از طبقه مسلط که به واشنگتنی‌ها معروف هستند، افرادی را برای سمت‌های دولت خود انتخاب کند. به همین دلیل شاهد هستیم در معرفی فردی به‌عنوان وزیر امور خارجه، رئیس یک شرکت نفتی که فاقد هرگونه سابقه دیپلماسی رسمی است، معرفی می‌شود یا برای وزارت دفاع، فردی معرفی می‌شود که پیش از این در فرماندهی ارتش حضور داشته است که معمولا در آمریکا چنین انتخابی صورت نمی‌گرفته است.

  • عکس خبری - ۲ دی ۹۵

  • حق شهروندی

    سرانجام در واپسین ماه‌های منتهی به پایان اولین دوره ریاست‌جمهوری روحانی، رئیس‌جمهور حقوق‌دان از منشورحقوق شهروندی که یکی از مهم‌ترین وعده‌های انتخاباتی‌اش بود رونمایی کرد تا حقوق ملت را در منشوری که برگرفته از قانون اساسی می‌دانست به مردم یادآوری کند. منشوری با ۲۳ سرفصل و ۱۲۰ ماده به همراه ساز و کار اجرا و نظارت بر حسن اجرای حقوق شهروندی که ۵حق اقتصادی هم در آن گنجانده شده است. روحانی همچنین در پیامکی از مردم خواست با حقوق خود بیشتر آشنا شوند و قدرتمندانه آن را پاس بدارند.

    .
  • تنش میان دولت و سیمای ملی

    اگرچه روابط میان دولت و صدا و سیما طی سالهای دولت یازدهم چندان خوب نبود اما شوکی که وزیر بهداشت به برنامه ثریا داد و نیزاعتراضی که وزیر راه به تحریف سخنانش در سیما کرد، یک بار دیگر نشان داد تنش میان این دو همچنان ادامه دارد. وزیر بهداشت در برنامه زنده ثریا، ادعای مجری درباره روشنگری در خصوص فیشهای حقوقی را دروغ خواند. وزیر راه هم در نامه‌ای به انتشار اخبار تحریف شده در خصوص سانحه قطار سمنان اعتراض کرد. وزیر کشور پیشترگفته بود صدا و سیما اثرگذاری‌اش را از دست داده است.

    .
  • آینده مبهم برنامه ششم

    سرانجام یک‌سال پس از کش و قوس فراوان بر سر لایحه برنامه ششم توسعه، کلیات این لایحه با ۱۱۰ ماده افزوده شده و ۴۸۵ هزار میلیارد تومان هزینه اضافه بر دوش دولت از سوی کمیسیون تلفیق در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. اگرچه قرار بود فراکسیون امید به این لایحه رأی ندهد اما با توضیحات لاریجانی مبنی بر لزوم ارائه لایحه‌ای جدید از سوی دولت در صورت تصویب نشدن کلیات، از این کار منصرف شدند. اختلاف نظر فاحش میان دولت و مصوبه کمیسیون تلفیق، اجرایی شدن برنامه ششم را با ابهام مواجه می‌کند.

    .
  • پیام ایران به غرب

    درحالی‌که تمدید تحریم‌های آمریکا علیه ایران بدون امضای اوباما به قانون تبدیل شده، در این سوی ماجرا، نقض برجام به شدت در کانون رایزنی‌های دیپلماسی مقامات ایرانی قرار گرفته است. پس ازآنکه هفته گذشته رئیس جمهورکشورمان در دستوراتی جداگانه خطاب به وزیرامور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی از آنها خواست که یکی پیگیری‌های حقوقی و بین‌المللی بدعهدی‌های آمریکا را انجام دهد و دیگری مأمور طراحی و ساخت پیشران هسته‌ای در حوزه حمل‏ونقل دریایی شود، به تعبیر ولایتی اولین قدم ایران در پاسخگویی به نقض برجام از سوی آمریکائی‏ها برداشته شد.

  • فروشنده در راه اسکار

    با انتخاب فیلم فروشنده در میان ۹ نامزد نهایی بهترین فیلم خارجی‏زبان هشتاد و نهمین دوره مراسم اهدای جوایز اسکار، آخرین فیلم اصغر فرهادی یک قدم به اسکار نزدیکتر شد. این انتخاب درشرایطی صورت گرفت که دو فیلم «او» از فرانسه و «خولیتا» از اسپانیا که شانس بالایی داشتند به این فهرست راه نیافتند. پس از این سه کمیته ویژه در نیویورک، لس‌آنجلس و لندن فعال می‏شوند و از میان این فیلم‌ها، ۵ نامزد نهایی را انتخاب می‏کنند. فرهادی پیشتر با جدایی نادر از سیمین برنده اسکار بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان ۲۰۱۲ شده بود.

  • عدم اجماع اصولگرایان

    درحالی‌که هنوز در اردوگاه اصولگرایان بر سر نام کاندیدایی واحد اجماع صورت نگرفته است حالا اسامی تازه‌ای به گوش می‌رسد که نشان می‌دهد اختلاف نظرها در این طیف همچنان ادامه دارد. در روزهای گذشته نام مصطفی میرسلیم به عنوان نامزد حزب موتلفه اعلام شد اما دبیرکل این حزب گفت هنوز نامزد نهایی مشخص نشده است. از طرفی برخی خبرها از تلاش برای اقناع باهنر جهت ورود به انتخابات حکایت می‌کند. این در حالی است که هنوز نماینده جبهه پایداری، آبادگران و سایر احزاب اصولگرایی مشخص نشده است.

    .
  • «دورهمی»‌های حاشیه ساز

    سخنان مهران مدیری در برنامه دورهمی یک بار دیگر حاشیه ساز شد. زمانی‌که او دراین برنامه در خصوص موضوع شجاعت ازعباراتی چون«جواب آن دل و جرات خارق‏العاده را با سازش‏کاری و منفعت‏طلبی می‏دهیم» و«تو که نمی‌تونی، بتمرگ خانه‏ات» استفاده کرد، برخی مخاطبان جملات او را به جریانات سیاسی کشور نسبت دادند. هرچند که مدیری درباره این نکته حاشیه ساز گفت هیچ شخص خاص یا جناح سیاسى مشخصى مورد نظرش نیست اما برخی معتقدند تریبون سیمای ملی باید دراختیارهنرمندان با نگاه‌های متفاوت نیز قرار بگیرد.

    .
  • افزایش قیمت لوازم خانگی - ۲ دی ۹۵

    به دنبال افزایش نرخ دلار طی هفته‌های گذشته قیمت لوازم خانگی هم با وجود رکود عمیق حاکم بر بازار افزایش یافت. این در حالی است که اتحادیه لوازم خانگی افزایش قیمت کالاها را غیرقانونی دانسته است. در همین حال واردکنندگان و تولیدکنندگان هم علت افزایش قیمت کالاهایشان را افزایش نرخ ارز و نیز گران شدن مواد اولیه عنوان کرده‌اند. از دیگرسو رئیس سازمان حمایت مصرف‏کنندگان و تولیدکنندگان عنوان‌کرده اگر گرانی لوازم خانگی به بهانه گرانی ارز محرز شود، لوازم خانگی به گروه کالایی مشمول قیمت‏گذاری تکلیفی برمی‏گردد.

  • فسخ واگذاری مخابرات

    هفت سال پس از واگذاری ناقص و پرحاشیه شرکت مخابرات، قرارداد این واگذاری به‌دلیل عدم ایفای تعهدات از سوی خریدار هفته گذشته نقض گردید. رئیس سازمان خصوصی‏سازی درباره جزئیات فسخ واگذاری توضیح داده که این قرارداد به علت پرداخت‏نشدن ۲ یا ۳ قسط از سوی شرکت اعتماد مبین و برگشت خوردن نزدیک به ۱۰۰۰‏میلیارد تومان چک آن فسخ شده است. در این معامله که سال ۸۸ و به ارزش ۷۸۰۰ میلیارد تومان برگزار شد ۵۰درصد به‌علاوه یک سهم مخابرات به شرکت اعتماد مبین وابسته به نهادی نظامی فروخته شد.

    .
  • رشد اقتصادی رکورد زد

    با وجود ثبت رکورد دیگری از رشد اقتصادی در۶ماهه نخست امسال اما منتقدان دولت با زیر سوال بردن آمارهای اقتصادی در رشد ۷. ۴ درصدی تشکیک می‌کنند. درحالی‌که صندوق بین‌المللی پول هم از جهش رشد تا پایان سال ۹۵ خبر داده اما منتقدان می‌گویند بهبود وضعیت اقتصاد در زندگی مردم ملموس نیست. این در حالی است که کارشناسان بر این باورند آمارهای اقتصادی بیانگر آغاز دوره شکوفایی اقتصاد ایران است و در چند سال آینده با تداوم این رشد اقتصادی می توان سوءمدیریت های سال‌های اخیر را جبران کرد.

    .
  • ترور به خاطر حلب!

    بحران سوریه که مدت هاست پایش را از مرزهای این کشور فراتر نهاده است بار دیگر با ترور سفیر روسیه در آنکارا گریبان ترکیه را گرفت تا روابط این دو کشور که به تازگی و پس از کودتای نافرجام در ترکیه بهبود یافته بود، دوباره در معرض خطر قرار بگیرد. زمانی‌که وزیرخارجه ترکیه راهی مسکو شد تا در نشست سه جانبه ایران، روسیه و ترکیه در خصوص بحران سوریه گفت و گو کند، سفیر روسیه در آنکارا که مشغول بازدید از یک نمایشگاه هنری بود، توسط یک افسر پلیس ۲۲ ساله ترور شد تا به دنبال این حادثه، معادلات منطقه در فاز جدیدی قرار گیرد.

  • آینده قیمت طلا

    با وجود اینکه اعلام خبر افزایش نرخ بهره از سوی بانک مرکزی آمریکا پیشتر تاثیر خود را بر بازارهای جهانی به‌خصوص طلا گذاشته بود اما فلز زرد متاثر از پیش‌بینی‌های افزایشی چندباره نرخ بهره در سال ۲۰۱۷ به ریزش خود طی هفته‌های گذشته ادامه داد و به کف قیمت ۱۰ ماهه رسید. هرچند سه‌شنبه هر اونس طلای جهانی به قیمت ۱۱۳۳ دلار معامله شد اما همچنان چشم فلز گرانبها به تحولات آمریکا دوخته شده است. مگر اینکه افزایش تقاضای فیزیکی از سوی چین و هند، قیمت طلا را دستخوش تغییرات جدی کند.

    .
  • تأیید نهایی خرید از ایرباس

    قرارداد خرید ۱۰۰ فروند هواپیمای ایرباس در حالی نهایی شده که چندی پیش هم قرارداد خرید ۸۰ فروند بوئینگ آمریکا با ایران نهایی شد. درهمین حال شرکت سوخو، بزرگ‌ترین تولیدکننده هواپیما در روسیه نیز از امضای یادداشت تفاهمی برای فروش هواپیمای مسافربری سوپرجت ۱۰۰ با ایران خبر داده است. اما با وجود انتشار این همه اخبار خوشایند، وزیر راه همچنان بر لبه تیغ استیضاح بهارستان نشینان قرار دارد. معاون پارلمانی رئیس جمهور از نمایندگان خواسته قبل از شنیدن سخنان آخوندی پیش داوری نکنند.

    .
  • نوسان دلار در مرز۴۰۰۰ تومان

    نوسان دلارطی روزهای گذشته و تلاش برای رسیدن به مرز۴۰۰۰ تومان از ابتدای این هفته در حالی ادامه پیدا کرده که روز سه‌شنبه ارزش دلار به بیش از ۳۹۷۰ تومان رسید. هر چند که عواملی چون تقاضای مسافرتی در کنار افزایش ارزش درهم بر بالارفتن قیمت دلار بی تاثیر نبودند اما کارشناسان بر این باورند که مدیریت نسبی بازار سبب شده تا معامله گران محتاطتر قدم بردارند و به سود‌های کمتر و کوتاه‌مدت رضایت دهند. در همین حال قیمت سکه هم بر خلاف روند کاهشی اونس جهانی، پا به پای دلار بالا می‌رود.

    .
  • سه اقدام به نقض برجام

    کامران کرمی
    عضو گروه بانک و بیمه

    تمدید قانون تحریم‌های ایران موسوم به «آیسا» در مجالس قانون‌گذاری آمریکا به تکاپوها و رفت و آمدهای سیاسی در خصوص نقض احتمالی برجام دامن زده است. پس از آنکه مقامات ایران این اقدام را نقض روح حاکم بر توافق هسته‌ای دانستند و تصویب احتمالی آن‌را نقص صریح برنامه جامع اقدام مشترک محسوب کردند، همچنان واکنش‌ها به این موضوع به طیف وسیعی از فعل و انفعالات انجامیده که مهمترین آن صدور فرمان‌های هسته‌ای رئیس جمهوری ایران به وزیر خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی، سفر مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تهران و برگزاری نشست کمیسیون مشترک در روزهای آینده است.

  • طلا و میلیاردر جنجالی

    حمیدرضا آریان پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    بزرگ‌ترین دشمن طلا، دلار قوی است و دلار این روزها بر قله ۱۴ ساله ایستاده است. در این شرایط پرسش میلیون دلاری این است که آیا عامل دیگری توجه معامله گران فلز زرد را جلب خواهد کرد که بتواند سرکوب دلاری را خنثی کند؟ هفته گذشته، کمیته بازار آزاد فدرال رزرو ایالات متحده نه‌تنها نرخ‌های بهره را با ۲۵/ ۰ درصد افزایش به محدوده ۵/ ۰ تا ۷۵/ ۰ برد، بلکه به احتمال ۸ یا ۹ بار رشد نرخ بهره وجوه فدرال در ۳ سال آینده اشاره کرد. کسی انتظار چنین چشم‌انداز انقباضی‌ای نداشت تا شاخص دلار از مرز ۱۰۳ واحد هم عبور کند.

  • رشد ناملموس

    مجید حیدری
    عضو گروه بانک و بیمه

    بر اساس آخرین آمارهای بانک مرکزی رشد ۶ ماهه نخست سال جاری به ۴/ ۷ درصد رسیده که سهم قابل توجهی از این رشد، به‌دلیل افزایش صادرات نفتی است. رشد اقتصادی، به تعبیر ساده عبارت است از: «افزایش تولید یک کشور در یک سال خاص در مقایسه با مقدار آن در سال گذشته». این تولید شامل تمام بخش‌هایی است که در اقتصاد ارزش افزوده ایجاد می‌کند. کشورهایی که طی سال‌های گذشته از یک رشد اقتصادی بالا و متوالی برخوردار بودند توانسته‌اند سطح رفاه مردم را افزایش دهند، اما سوال مهمی که در اقتصاد کشور مطرح می‌شود این است که چرا با وجود افزایش رشد اقتصادی، این رقم در رفاه عمومی اثری نگذاشته است؟ نکته اول این است که اثر رشد اقتصادی بر رفاه به‌طور آنی انعکاس نمی‌یابد و برای افزایش سطح رفاه؛ نیاز است که رشد اقتصادی به شکل پایدار و بدون وقفه افزایش یابد.

  • کشمکش‌های برنامه ششم

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    بررسی لایحه برنامه ششم توسعه اوایل این هفته در شرایطی به صحن علنی مجلس رفت و به تصویب رسید که غالب نمایندگان مجلس ازجمله فراکسیون‏های شاخص به دلایل متعدد با آن مخالف بودند؛ جالب آنکه مدافع دولتی آن یعنی رئیس سازمان برنامه و بودجه هم صریحا به مخالفت با لایحه پرداخت. با این حال از دولتی‌ها گرفته تا مجلسی ها، روز یکشنبه به‌دلیل آنچه «ناچاری» می‌خواندند، به دفاع از کلیات آن پرداخته و رأی موافق دادند. این همان لایحه‏ای است که از ابتدای تقدیم به پارلمان با انتقادهایی از سوی نمایندگان مجلس همراه بود و همین انتقادها در کنار جایگزینی نمایندگان مجلس دهم به جای مجلس نهم، دولتی‏ها را بر آن داشت تا لایحه اصلاحی برای برنامه ششم را به مجلس تقدیم کنند.

  • انقلاب ترامپ

    ترامپ یک پدیده استثنایی در ساختار سیاسی ایالات‌متحده است. او بر آمده از جنبش طبقه متوسط علیه وضع موجود است. همه آنهایی که در حاشیه مانده بودند دست به دست یکدیگر دادند تا فردی را در راس ساختار سیاسی قرار دهند تا گفتمان و شعارهایش کمترین شباهت را به نخبگان سیاسی و سیاستمداران حرفه‌ای داشت. ترامپ را باید از این حیث یک تافته جدا بافته در تاریخ سیاسی ایالات‌متحده دانست. او پیش از انتخاب به‌عنوان چهل‌وپنجمین رئیس‌جمهور آمریکا نه سابقه‌ای حزبی داشت و نه شخصیت و سخنانش شباهتی با سیاستمداران حزبی پیدا می‌کرد.

  • محافظه‌کاران در کنار ژنرال‌ها

    دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا با انتخاب تیلرسون به‌عنوان رئیس دستگاه دیپلماسی دولت آتی خود نشان داد که چهار وزارتخانه تاثیرگذار کابینه خود را به مردان سفیدپوست اختصاص داده است؛ اتفاقی که از دوره اول ریاست‌جمهوری بوش پدر به این سو برای اولین بار به وقوع می‌پیوندد. تیلرسون از جمله چهره‌هایی است که انتخاب وی حتی از سوی سناتورهای جمهوری‌خواه نیز با انتقادهایی مواجه شده است. به گزارش شبکه خبری سی. ان. ان،تا بدین جای کار، از میان ۲۰ انتخابی که ترامپ تاکنون برای دولت خود به عمل آورده، ۱۴ تن مرد هستند و در این لیست هیچ فرد لاتینویی (اسپانیایی‌تبار) به چشم نمی‌خورد.

  • جمهوری خواهان غیر اوریجینال

    نویسنده: Chris Cillizza
    مترجم: مریم رضایی

    بعد از انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری آمریکا در بیش از یک ماه گذشته، بسیاری از دموکرات‌ها - و حتی برخی جمهوری‌خواهان - آشکارا نگرانی خود را در مورد اینکه اعضای کابینه او چه کسانی خواهند بود، اعلام کردند. آیا او فقط وفادارانی که دیدگاه‌هایش را تایید کرده‌اند انتخاب می‌کند؟ افرادی که هیچ تجربه‌ای ندارند؟ افرادی که هیچ‌کس تا به حال اسمی از آنها نشنیده است؟بعد از اینکه نام ژنرال جیمز ماتیس به‌عنوان گزینه وزارت دفاع مطرح شد، ترامپ باز هم نشان داد این نگرانی‌ها بی‌اساس بوده‌اند.

  • ترموستات کابینه

    اوایل سال ۲۰۱۶ که بسیاری از آمریکایی‌ها به این نتیجه رسیدند که رقبای اصلی انتخابات ریاست جمهوری چندان جالب نیستند، برخی محافظه‌کاران مشتاقانه از ژنرال جیمز ماتیس، که طرفداران خود را در محافل نظامی دارد، خواستند وارد صحنه شود. او که سردرگم به نظر می‌رسید، در ماه آوریل این ایده را رد کرد. اکنون به نظر می‌رسد او در نقش دیگری، به‌عنوان وزیر دفاع رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، ظاهر شود. ژنرال ماتیس، اگر از سوی کنگره تایید شود، می‌تواند منطق را وارد کاخ سفیدی کند که توسط یک رئیس‌جمهور کله‌شق اداره می‌شود و علاقه‌ای به شنیدن دیدگاه‌های مخالف ندارد.

  • شروعی دیوانه‌وار برای آمریکا

    نویسنده: توماس فریدمن

    ترکیب هر علت و انگیزه‌ای که باعث شد ما آمریکایی‌ها یک اکثریت الکترال کالج تشکیل دهیم تا دونالد ترامپ رئیس‌جمهور شود - و عدم آمادگی او، سوابقش در رفتارهای شخصی گستاخانه، توییت‌های دیوانه‌وار شبانه، دروغ‌هایش در مورد مسائلی مثل برگزاری انتخابات غیرقانونی، ارائه خبرهای جعلی توسط مشاور امنیت ملی‌اش، آمادگی برای انتصاب انکارکنندگان تغییرات آب‌وهوایی بدون گرفتن حتی یک گزارش کوتاه از دانشمندان برجسته دنیا و نیز رد کردن نتایج سیا در مورد احتمال هک‌شدن انتخابات توسط روسیه را نادیده بگیریم - بدون شک به یک موضوع برمی‌گردد: اینکه به‌عنوان یک کشور، صرفا بی‌ملاحظگی کرده‌ایم.

  • مسکن در دست یک جراح

    وزیر مسکن ترامپ یک جراح است. زمانی او رقیب میلیاردر نیویورکی بود، اما وقتی که ترامپ توانست در انتخابات هشتم نوامبر پیروز میدان شود از بن کارسون به این دلیل که در طول کارزار انتخاباتی از وی دفاع کرد، خواست در کابینه وی حضور داشته باشد. مردی سیاه‌‌پوست که به‌شدت اعتقادات مذهبی سفت و سختی دارد و از پشتوانه تی‌پارتی‌ها برخوردار است. اگر وارد خانه وی شوید، نخستین چیزی که توجه شما را به خود جلب می‌شکند تصویری از عیسی مسیح (ع) است که مسیر را به این جراح بازنشسته نشان می‌دهد. برخی می‌گویند رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا به پاس قدردانی، وی را وارد کابینه کرده است، اما ترامپ در بیانیه‌ای ضمن اعلام این تصمیم خود گفت: «بن کارسون ذهنی درخشان دارد و مشتاق توانمند‌‌کردن جوامع و خانواده‌ها است.

  • جرج پتن قرن ۲۱

    آمریکایی‌ها او را «سگ هار» معرفی می‌کنند و حتی دونالد ترامپ زمانی که خواست جیمز ماتیس را به‌عنوان گزینه خود برای وزارت دفاع نام ببرد از او با نام مستعارش یعنی سگ هار (MAD DOG) یاد می‌کرد. او یک هفته پیش از اینکه به‌طور رسمی نام او را ببرد در یکی از تجمعات خود موسوم به «قدردانی از مردم» گفت: «من به شما نمی‌گویم که یکی از ژنرال‌های خیلی خیلی فوق‌العاده ما برای وزارت دفاع معرفی می‌شود. به کسی خارج از این سالن این حرف را نزنید». او در آن جلسه به مردمی که وی را تشویق می‌کردند گفت: ما «مدداگ»، ماتیس را به‌عنوان وزیر دفاع معرفی می‌کنیم.

  • سازش با زنان

    در هفته گذشته، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا، نظر خود را درباره سفیر جدید ایالات متحده در سازمان ملل متحد و وزیر پیشنهادی برای وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد و به ترتیب نیکی هیلی و بتسی دی‌واس را برای این دو پست معرفی کرده است. دی‌واس، میلیاردر شناخته شده، از فعالان فرهنگی- هنری است و خانم هیلی هم فرماندار ایالت کارولینای جنوبی است. هر دو نفر باید از کنگره آمریکا رای اعتماد بگیرند. این دو نخستین زنانی‌اند که برای عضویت در کابینه دونالد ترامپ رسما معرفی شده‌اند. هر دو نفر در جریان انتخابات گذشته از حمایت دونالد ترامپ سر باز زده و علنا از او انتقاد کرده بودند.

  • یک‌ هالیوودی در تیم ترامپ

    یکی از وزارتخانه‌های کلیدی در ایالات‌متحده، وزارت خزانه‌داری است. استیون منوخین فرد معرفی شده برای این پست حساس است. او که یکی از سرمایه‌گذاران فعال‌هالیوودی بود حالا راه به دنیای سیاست پیدا کرده است. هر چند که دوری وی از‌هالیوود به ضرر کمپانی‌های فیلم‌سازی خواهد بود، اما وی چون از دوستان نزدیک ترامپ بوده توانسته است جایی برای خود در کابینه پیدا کند. به نوشته نشریه هیل، استیون منوخین، فردی که برای اداره وزارت خزانه‌داری دولت ترامپ معرفی شده است، در معکوس کردن سیاست دولت اوباما در قبال ایران، کوبا، کره شمالی و روسیه نقشی محوری خواهد داشت.

  • جدایی کاخ سفید از کنگره

    دیدگاه‌های خارجی ترامپ همواره برای آمریکایی‌ها و کشورهای دیگر تبدیل به یک معما شده بود. بسیاری از کارشناسان سعی کردند تا از این جعبه سیاه کدگشایی کنند اما هر بار به در بسته خوردند. ترامپ حتی برای این منظور دست به یک بازی عجیب زد. او برای اینکه وزیر امور خارجه‌اش را معرفی کند از نام‌های محافظه‌کارانی اصیل رونمایی می‌کرد اما هر بار بنا به دلایلی این نام‌ها از فهرست خارج می‌شد. از جمله این نام‌ها می‌توان به باب کورکر و جان بولتون اشاره کرد. اما مهم‌ترین نامی که بسیار شنیده شد و برخی حتی گفتند سکان هدایت در دست این نام مشهور قرار خواهد گرفت، میت رامنی بود.

  • کابینه ۷ ریشتری

    کابینه ترامپ خبر از یک سونامی می‌دهد. یک فاجعه که می‌تواند جهان را در آستانه یک درگیری فراگیر قرار دهد. کابینه‌ای که پر از بازهای بازنشسته و ژنرال‌های ۴ ستاره است. به نوشته «پراجکت سیندیکیت»، اگر پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا را یک زلزله در نظر بگیریم دوران گذار قدرت و تشکیل کابینه او یک سونامی است. جهان از اتفاقی که در حال وقوع است اطلاع دقیقی ندارد و معتقد است این به انتصابات ترامپ در برج ترامپ بستگی دارد. آنها بین خوف و رجا هستند اما آنها به جای اینکه به تقدیر اعتقاد داشته باشند باید سعی کنند از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کنند.

  • میراث شهرداری تهران

    ترکیب فعلی مدیران شهری تهران، سال آینده با اتمام دوره چهار ساله شورای شهر، تغییر می‌کند و ماحصل تشکیل شورای پنجم، به انتخاب غیرمستقیم شهردار جدید -توسط اعضای شورای شهر- می‌انجامد. در این میان، افرادی که قصد کاندیداتوری برای مدیریت شهری تهران را دارند، ظرف ماه‌های آینده در مسیر «تهران‌شناسی» تحقیقاتی را آغاز می‌کنند تا با شناسایی اقدامات انجام نشده یا بر زمین مانده در پایتخت، نسبت به مسوولیت واقعی خود در برابر شهر، پیش از ورود به این حوزه، مطلع شوند. بررسی‌هایی که «دنیای اقتصاد» در این باره با استناد به یک گزارش رسمی تهیه شده از درون مدیریت شهری انجام داده است، نشان می‌دهد آنچه در سال ۹۶ از جانب مدیران فعلی پایتخت تحویل شهردار آینده می‌شود، ‏« تهران بدهکار» با صدها پروژه عمرانی ناتمام و نیمه‌تعطیل، به همراه ده‌ها پیمانکار طلبکار مدیریت شهری است که چنین شهری، فرصت برنامه‌ریزی برای توسعه شهر با اقدامات نو را تا سال‌ها از شهردار جدید سلب خواهد کرد.

  • ۲۰ چالش غیرپولی پیمانکاران شهری

    دردسر پیمانکاران پروژه‏های شهری تهران فقط به کمبود نقدینگی یا نبود اعتبار خلاصه نمی‏شود. پیمانکاران شهرداری با ۲۰ چالش ناشی از ضعف مدیریت شهری در پیشبرد پروژه‏ها مواجه هستند که رفع آنها می‏تواند حجم قابل توجهی از پیمانکاران متوقف مانده در سفارش های شهرداری را از کار فارغ کند. عدم مطالعه و عدم برآورد صحیح و دقیق اعتبار مورد نیاز اجرای پروژه‏ها توسط شهرداری، تأمین اعتبار به‌منظور اتمام پروژه‏ها را با مشکل مواجه ساخته و موجب طولانی شدن زمان اجرای کار، افزایش هزینه‏ها، نیمه‏تمام ماندن پروژه‏ها و عدم بهره‏برداری به موقع شده است.

  • راه نجات پایتخت از باتلاق پروژه‌ها

    شهرداری تهران برای در امان ماندن از پیشروی در باتلاق مالی پروژه‌های مشکل‌دار، لازم است مجموعه‌ای از تدابیر بازدارنده را هنگام تعریف طرح‌های عمرانی، به‌کار ببندد. کارشناسان اقتصاد شهری معتقدند: هر پروژه سرمایه‌ای در شهر، به‌صورت بالقوه، فاقد مشکل و تبعات مزمن برای شهر و شهرداری و شهروندان است اما نحوه تعریف، طراحی، شیوه اجرا و شکل مدیریت پروژه، می‌تواند آن را حاشیه‌دار کند یا برعکس، تبعات احتمالی آن به صفر برساند. تدابیر بازدارنده برای هدایت پروژه‌های جدید شهری به مقصد، در این مطلب تشریح شده است.

  • عوامل پنج‌گانه تاخیر پروژه‌های شهری

    گزارش جدید کمیسیون تخصصی برنامه و بودجه شورای شهر تهران از روند پیشرفت فیزیکی پروژه‌های عمرانی و نگهداشت پایتخت در نیمه نخست سال‌جاری از عقب ماندگی حداقل ۵۰ درصدی پروژه‌ها حکایت دارد. بررسی دقیق این گزارش نشان می‌دهد که تمرکز اصلی مدیریت شهری در تزریق منابع نقد به پروژه‌های عمرانی(غیرمستمر) و بزرگ مقیاس و البته غیرضروری پایتخت اختصاص داشته‌است. طوری که اگرچه عقب‌ماندگی پروژه‌های عمرانی در نیمه نخست امسال به‌طور میانگین در حدود ۵۰ درصد ثبت شده‌است اما این میزان عقب‌ماندگی برای پروژه‌های نگهداشت و مستمر شهری (همچون آسفالت خیابان‌ها، ترمیم معابر و.

  • تهدید پروژه‌های نیمه‌تمام برای پایتخت

    کارشناسان شهری معتقدند عقب ماندگی نیمی از ۲ هزار و ۱۷۳ پروژه عمرانی و نگهداشت پایتخت و نیاز به تامین اعتبار حداقل ۲۲ هزار میلیارد تومانی برای تکمیل این پروژه ها، به اولین چالش مدیریت آینده شهر تهران بدل شده است. رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه طی دوره مدیریت شهری اخیر تهران بخش عمده منابع و درآمدها صرف ایجاد شبکه معابر و بزرگراهی شده است، گفت: نیمه‌تمام ماندن نیمی از پروژه‌های عمرانی و نگهداشت شهر در پایان دوره مدیریت شهری و انتقال آن به دوره بعدی، می‌تواند به‌عنوان یکی از مهم‌ترین تهدیدات و چالش‌های مدیریت آینده شهر تهران محسوب شود.

  • چهار‌آسیب نیمه‌کاره‌ها برای اقتصاد شهر

    حجم گسترده پروژه‌های نیمه‌تمام در شهرتهران و تخمین اعتبار مورد نیاز برای تکمیل آنها، به اعتقاد کارشناسان اقتصاد شهر، هم اکنون به یکی از معضلات شهری پایتخت تبدیل شده است. این کارشناسان از دست کم ۴ پیامد منفی استمرار پدیده ساخت پروژه‌های نه چندان ضروری برای شهر و نیمه‌تمام رهاسازی آنها خبر می‌دهند. به اعتقاد کارشناسان اقتصاد شهری، «حبس سرمایه‌های شهر در پروژه‌های نیمه‌تمام» که در واقع بخش قابل‌توجهی از منابع مالی ضروری برای اداره شهر را عملا از چرخه اقتصاد شهری خارج می‌کند اولین پیامد منفی نیمه‌کاره رها کردن پروژه‌های بزرگ شهری است؛ این درحالی است که «هزینه‌های مضاعف ناشی از استهلاک پروژه‌های نیمه‌تمام» آن هم در زمانی که هنوز به بهره‌برداری نرسیده و عملا نفعی برای شهر ایجاد نمی‌کنند از دیگر هزینه‌های غیرقابل چشم‌پوشی پدیده نیمه‌کاره‌سازی در شهر تهران است.

  • حد مجاز پروژه‌های نیمه‌تمام شهری

    وجود بیش از ۴۱ هزار میلیارد تومان پروژه شهری در دست اجرا یا متوقف مانده اعم از پروژه‌های عمرانی و سرمایه‌ای مستمر و غیرمستمر در سطح شهر تهران برای برخی از اعضای شورای شهر تهران غیرقابل قبول است. اعضای شورای شهر تهران نگران هستند که میراث باقی‌مانده از دوره چهارم مدیریت شهری در دوره بعدی دردسرساز باشد و مدیران شهری را با انبوهی از پروژه‌های بر زمین مانده روبه‌رو کند که عملا امکان اجرای هیچ برنامه جدیدی وجود نداشته باشد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، نگرانی درباره پروژه‌های نیمه‌تمام وقتی جدی‌تر می‌شود که بدانیم شهرداری مجموعا ۲۰ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به اشخاص حقیقی و حقوقی بدهکار است که البته بخشی از این موارد مربوط به همین پروژه‌های در دست اجرا بوده و بخشی نیز به پروژه‌های گذشته مربوط است.

  • توصیه‌ای به شهردار آینده تهران

    کمتر از ۹ ماه از عمر این دوره مدیریت شهری تهران باقی‌مانده و عمر ۱۲ ساله شهرداری محمدباقر قالیباف برابر قانون فعلی منع شهرداری بیش از سه دوره پیاپی، رو به اتمام است. اما مالیه شهرداری تهران که قرار است در ماه‌های آینده به تیم دیگری واگذار شود، حاوی ۲۲هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی در دست اجرا و بعضا متوقف‌مانده و نیز حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان بدهی و دیون به اشخاص حقیقی و حقوقی (بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری) است. بنابراین اگر برای پرداخت این حجم سنگین دیون و هزینه پروژه‌های غیرمستمر چاره‌جویی نشود، مدیریت شهری در دوره بعدی علاوه بر پروژه‌های عمرانی و بزرگراهی متعدد، با میراث دیون سنگینی روبه‌رو می‌شود که چاره‌ای به جز اولویت دادن به پرداخت آنها ندارد و عملا امکان اجرای برنامه جدیدی نخواهد داشت چراکه ناچار است تمام منابع مالی خود را صرف هزینه اقداماتی کند که مدیریت شهری قبلی انجام داده و پرداختی‌های آن به دوره بعدی موکول شده است.

  • بار مالی پروژه‌های شهری بر دوش شهردار آینده

    کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران برای سومین بار در دوره چهارم شورای شهر تهران بازار پروژه‌های ساختمانی و عمرانی تحت کارفرمایی شهرداری تهران را بررسی کرده است. این گزارش که به روند پیشرفت فیزیکی پروژه‌های عمرانی و نگهداشت شهر در نیمه نخست سال جاری اختصاص داردنشان می‌دهد در حال حاضر ۲ هزار و ۱۷۳ پروژه عمرانی و نگهداشت در بخش‌های مختلف شهری پایتخت فعال، متوقف یا نیمه فعال هستند که برای تکمیل تمامی پروژه‌ها به قیمت امروز حداقل ۲۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. نتیجه کلی که این کمیسیون در بررسی اولیه که از وضعیت پیشرفت فیزیکی پروژه‌های عمرانی شهر انجام داده است، نشان می‌دهد هم‌اکنون میزان پیشرفت فیزیکی نیمی از پروژه‌ها شامل پروژه‌های مستمر و غیرمستمر از برنامه زمان‌بندی عقب‌تر است که نشان‌دهنده وضعیت اورژانسی پروژه‌های عمرانی پایتخت است.

  • موضع شهرداری درباره پروژه‌های نیمه‌تمام

    اجرای همزمان حجم قابل‌توجهی از پروژه‌های عمرانی شهری که ارزش مجموع آنها به ۲۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد، سبب شده که شهرداری با کمبود منابع مالی در تکمیل پروژه‌ها روبه‌رو شود و در نتیجه بخش زیادی از آنها را موقتا متوقف کند. هر چند این سیاست از نظر معاون برنامه‌ریزی و توسعه شهری شهرداری تهران بلامانع بوده و جزء ذات کار اجرایی در شهرداری است، اما وضعیت مالی نهاد اداره پایتخت با وجود دیون تقریبا ۲۰ هزار میلیاردی از پروژه‌های تکمیل شده قبلی و ارزش ریالی ۲۲ هزار میلیاردی پروژه‌های کلید خورده و در دست اجرا، چندان هم عادی به‌نظر نمی‌رسد.

  • دکه مطبوعات - ۲ دی ۹۵

    The Economist
    دیکتاتوری دیجیتالی چین

    هفته‌نامه اکونومیست در این هفته دو جلد متفاوت داشت و در نهایت جلد سقوط حلب را انتخاب کرده است. درحالی‌که جلد دیگر این مجله به دنیای دیجیتالی در چین مربوط بوده است. در جلد تازه، اکونومیست به ابعاد سقوط حلب پرداخته و در واقع ایران، روسیه و سوریه را پیروز میدان معرفی می‌کند و متحدان غربی مخالفان اسد را یک ناکام بزرگ. اما در جلد پیشین این مجله به دیکتاتوری دیجیتالی چین پرداخته است. در شماره سرمقاله چاپ آسیای آن می‌خوانیم: چین به شکلی جدید جامعه خود را کنترل می‌کند.

  • روایت فیلم«پیش از سیل» از نابودی محیط‌زیست

    آناهیتا جمشیدنژاد
    Anahita. jamshidnezhad@gmail. com

    امروزه بیش از هر زمان دیگری صحبت از تغییرات اقلیمی و انقراض گونه‌های مختلف گیاهی و حیوانی به گوش می‌رسد. بشر بیش از پیش دریافته است که چه نقش فاجعه‌باری در نابودی محیط‌زیست خود دارد. در این میان نقش رسانه‌ها در عصر دیجیتال و در آگاه‌سازی افراد بر کسی پوشیده نیست. کنفرانس‌های محیط‌زیستی در جای جای جهان برگزار می‌شود تا جلوی نابودی زمین گرفته شود. رادیو، تلویزیون، اینترنت و شبکه‌های اجتماعی همه و همه سعی در آگاه‌سازی در مورد این فاجعه دارند.

  • وقتی اشتباه می‏کنید، فرار نکنید!

    مترجم: سینا مختاری

    همه ما در کار خود اشتباه می کنیم. این مساله تا حدی اجتناب‏ناپذیر است. اما چیزی که غیر قابل اجتناب نیست چگونگی عکس‏العمل ما در مقابل آن اشتباهات و به‌ویژه نحوه برخورد ما با کسانی است که متوجه اشتباهاتمان می‏شوند. این وضعیت را تصور کنید: یکی از مشتری‏های بزرگ شرکت شما رئیستان را فرامی‏خواند تا درباره اشتباهی که اخیرا مرتکب شده‏اید پیش او شکایت کند. مشتری حتی به رئیس شما می‏گوید که شما باید اخراج شوید. چگونه با این وضعیت کنار می‏آیید؟ بعضی افراد بسیار رنجیده خاطر یا شرمنده می‏شوند که باعث می‏شود برای بقیه دوران کاریشان، خود را از آن مشتری پنهان کنند.

  • کارآفرینان؛ از شلوار جین تا جست و جوی هنرهای تجسمی

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    کارگاه کتان Raleigh اخیرا توسط جایزه بین‌المللی انجمن طراحان آمریکا (CFDA) پذیرفته شده است. ویکتور لایتویننکو و سارا یاربورو کارگاه رالی را در سال ۲۰۰۷ در زادگاهشان، شهر رالی، بنیان گذاشتند. این تیم زن-شوهر، تکنیک‌های تولید سنتی جین را از طریق مجموعه‌ای از دوره‌های کارآموزی غیررسمی و کارگران سابق کارخانه آموختند. جین‌ها، مجموعه و لوازم جانبی کارگاه رالی دنیم، همگی در ایالات متحده و با تمرکز بر طراحی، فرآیند و مهارت تولید می‌شود. این زوج مفتخرند که جین‌ها را با روش قدیمی و با استفاده از تکنیک‌های قدیمی تولید می‌کنند اما از مدل‌های مدرن استفاده می‌کنند.

  • ساخت اپلیکیشن، بدون دانش کدنویسی

    تارا رید (Tara Reed) پس از مهاجرت به سیاتل، در آپارتمان جدیدش نشسته و به دیوارهای خالی زل زده بود. او می‌گوید «به هنرهای زیبا علاقه‌مند شده بودم اما به نظرم رسید که یافتن هنری که برای محل زندگی جدیدم دوست دارم، تا چه اندازه اذیت‌کننده و کاربر (منظور صنعت یا تولیدی که بیشتر بر نیروی کار انسانی متکی است و کمتر به تکنولوژی و تجهیزات تاکید دارد) است». او می‌افزاید «می‌توانستم یک اپلیکیشن برای غذا، موسیقی، مد و فیلم بسازم و یک پیشنهاد شخصی دریافت کنم. اما دنیای هنرهای زیبا در این دسته قرار نمی‌گرفت».

  • تاثیر طراحی محیط کار بر افزایش بهره‌وری

    مترجم: مریم رضایی

    واضح است که محیط کاری که خوب طراحی شده باشد، نسبت به محیطی که دکوراسیون و طراحی ضعیفی داشته باشد، فضای شادتری برای گذراندن ساعات کاری ایجاد می‌کند. اما باید گفت محیط و وسایل خوب و زیبا می‌تواند بر سلامت مالی شرکت شما نیز اثر خوبی داشته باشد. یک نظرسنجی جدید که توسط «انجمن بین‌المللی طراحی داخلی» (IIDA) انجام شده، به‌وجود یک رابطه مستقیم بین طراحی دفتر کار و سود مالی سازمان پی برده است. این نظرسنجی از ۱۲۰۶ کارمند تمام وقت در شرکت‌هایی با اندازه‌های مختلف نظرسنجی کرده است.

  • فرصت‏های تابستانی کسب‌وکارهای گردشگری

    مترجم: امیر شاملویی 

    تحقیقات انجام شده در ایالات متحده آمریکا نشان می‏دهد در تابستان سال جاری مخارج گردشگری هر شخص در سفرهایش تقریبا ۹۴۱ دلار بوده است. براساس تحقیقاتی که از سوی دیده‏بان مخارج و پس‏انداز آمریکا منتشر شده است، حدود ۵/ ۱۹۵ میلیون نفر در سال به سفر می‏پردازند و هزینه کرد در سفرهای تابستانی بخش مهمی از این سفرها را تشکیل می‏دهند. البته در سایر جاهای جهان نیز تابستان و سفرهای انجام‏شده در آن عموما بیشتر از سایر موعدهای زمانی، بخش گردشگری و عواید آن را تحت تاثیر قرار می‏دهند.

  • روستاگردی در اطراف طبس

    فاطمه باباخانی

    نام طبس با دو چیز گره خورده است؛ زلزله‌ای که در دهه ۵۰ خورشیدی در ‌این منطقه اتفاق افتاد و بخش زیادی از آن را نابود کرد و دیگر بیابان و کویر و هرم گرما. با‌این حال در‌ این منطقه بیابانی علاوه بر کشت زعفران و در کنار سایه نخل‌ها، برنج‌کاری نیز همزمان انجام می‌شود. روستاهایی که در دامنه ارتفاعات به‌صورت پلکانی بالا رفته‌اند و نخل‌هایی که بر افراشته شده است، از دیگر ویژگی‌های مناطق اطراف شهرستان طبس به شمار می‌رود. مانند سایر مردمان ساکن در نواحی شرق ‌ایران مردمان طبس نیز چوب‌بازی می‌کنند و در مراسم‌هایشان دف‌زنی، ترانه‌خوانی و نواختن تار سنت دیرینه دارد.

  • «سواری مجانی» را چه کسانی می گیرند؟

    مرتضی زارع
    کارشناس اقتصادی

    روزی پادشاهی از رعایای خود خواست هر کس قدری شیر در دیگی که به درب خانه او می‌آورند بریزد تا آن را بین افراد فقیر تقسیم کنند. وقتی دیگ آماده شد شاه برای چشیدن طعم شیر درب آن را برداشت اما با دیگی از آب مواجه شد، تمامی رعایا با خیال اینکه نفر قبلی در دیگ شیر ریخته، به‌جای سهم خود آب ریخته بودند تا بتوانند هم در طرح شاه شرکت کنند، هم هزینه‌ای بابت آن نپردازند یا به‌عبارتی مردم می‌خواستند از دیگران سواری مجانی بگیرند. (یعنی در راهی که دیگران دارند می‌روند ما بر مرکب آنان سوار شویم بدون آن‌که هزینه‌ای پرداخت کنیم تا همگی به یک مقصد برسیم)

     

    این وضعیتی نیست که منحصر به داستان‌ها باشد.

  • «پوپولیسم» به زبان ساده

    امیرحسین خالقی
    دکترای سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تهران

    جرج سانتایانا زمانی با بیانی تند در تحقیر عوام گفت توده‌های مردم ذهن کرم و چنگال اژدها دارند. او با بدبینی به «مردم» می‌نگریست، به باور او «مردم» اسیر احساسند و می‌توان آن را به سادگی برانگیخت، «مردمی» که اندیشه نمی‌کنند، ولی قدرت تغییر دارند و باید از آنها هراسید. پوپولیسم (به معنای رایج) همان استفاده از «مردم» برای رسیدن به اهداف سیاسی است. هرچند با چنین تعریف گسترده‌ای، دشوار بتوان سیاست‌ورزی را بدون درجاتی از پوپولیسم تصور کرد!برای خواننده ایرانی که پوپولیسم در این چند سال اخیر زیاد به گوشش خورده است، شاید این واژه تفاوت زیادی با ناسزا نداشته باشد.

  • دیوید ریکاردو، اقتصاددان بدبین (بخش دوم)

    لیلا قچاق
    پژوهشگر

    در بخش اول بررسی عقاید ریکاردو به اهمیت مشارکت وی درخصوص مفاهیمی چون مزیت نسبی و مطلق و فواید برقراری تجارت آزاد در افزایش رفاه کشورها پرداختیم. در این بخش به‌کار وی درخصوص مفهوم بهره مالکانه اشاره می‌کنیم که توسط اقتصاددانان پس از وی از جمله کارل مارکس به‌طور گسترده به‌کار گرفته شد.

    مثال معروفی که دیوید ریکاردو برای بیان مساله بهره مالکانه عنوان کرده است، مساله زمین‌های گندم و کشت آن است. فرض کنید در ابتدا منطقه‌ای با جمعیت بسیار اندک وجود داشته باشد که زمین بسیار حاصل‌خیزی برای زراعت داشته باشد.

  • سرمایه‌گذاری پر رونق (بخش دوم)

    سیدمجتبی فنایی

    در طول زندگی فرصت‌های سرمایه‌گذاری زیاد و متنوعی وجود دارد، اما هرکدام ریسک خاص خود را دارد. شما باید قبل از هر سرمایه‌گذاری میزان ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار خود از آن سرمایه‌گذاری را مشخص کنید. در اینجا لازم است، با توجه به اهمیت موضوع، واژه‌های ریسک، ریسک‌پذیری و بازده مورد انتظار را که فهم آن می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های شما موثر باشد، قدری شرح دهیم. ریسک در لغت به معنی خطر است و خطر هم جزو لاینفک زندگی هر انسان است. انجام هر کاری خطراتی دارد از جمله سرمایه‌گذاری.

  • چگونه استرس‌های مالی را از خود دور کنید؟

    فرض کنیم که همه ما زرافه هستیم! در دشتی در آفریقا زندگی می‌کنیم و گردنی ۲ متری داریم. گاه‌گاهی گروهی از آدم‌ها را می‌بینیم که سوار بر جیپ، اطراف ما گشته و عکس می‌گیرند. تفاوت ما با انسان‌ها، گردن دراز و دوربین عکاسی آنها نیست. شاید بزرگ‌ترین تفاوت ما زرافه‌ها با انسان‌ها، این است که تمام تصمیم‌های ما منفعتی آنی برای ما دارد.

    به محض گرسنگی، به سمت درختی رفته و غذا می‌خوریم. اگر توفان شود، در کنار جان‌پناهی پناه می‌گیریم. زمانی که شیری به ما نزدیک می‌شود، فرار می‌کنیم.
  • ۱۰ نکته برای خرید مقرون‌به‌صرفه پوشاک زمستانی

    مترجم: مریم رضایی

    وارد زمستان شده‌ایم و سردترین روزها و شب‌های سال در انتظار ما است. از سوی دیگر، تبلیغات بی‌پایان کت و کاپشن و بوت و دیگر پوشاک گران‌قیمت زمستانی به ما هجوم آورده‌اند و فرزندانمان لباس‌های زمستانی جدیدی را از ما طلب می‌کنند که تا اوایل بهار بتوانند از آن استفاده کنند. در این شرایط، ممکن است هزینه نسبتا بالای تهیه پوشاک زمستانی برای خودتان و فرزندانتان، ذهنتان را درگیر کند. اما باید گفت نکته‌هایی وجود دارد که کمک می‌کند فشار زیادی بر بودجه خانوارتان تحمیل نشود.

  • سهم بازار عرضه‌کنندگان خودرو چقدر است؟

    سهم بازار عرضه‌کنندگان خودرو تا پایان آبان‌ماه سال‌جاری نشان از آن دارد که تولیدکنندگان داخلی با دارا بودن ۹۵درصد سهم، صدرنشین بلامنازع بازار کشور هستند. هرچند آمار سهم بازار در کشور نشان از آن دارد که دو تولیدکننده بزرگ داخلی یعنی ایران‌خودرو و سایپا همچنان در صدر قرار دارند و خودروسازان خصوصی و واردکنندگان هنوز امکان رقابت نزدیک با دولتی‌ها را ندارند، اما تغییر و تحولات سهم بازار نشان از افزایش رقابت میان بازیگران مختلف فعال در بازار دارد. بنابر آمارهای ارائه شده طی هشت ماه سال‌جاری در مجموع ۸۸ درصد از سهم بازار خودروهای داخلی را دو غول جاده مخصوص شامل ایران‌خودرو و سایپا در دست گرفته‌اند و سایر عرضه‌کنندگان خودرو اعم از واردکنندگان و خودروسازان خصوصی، ۴/ ۱۲درصد باقی‌مانده را پوشش داده‌اند.

  • دغدغه مشترک خودروسازان ایرانی و آمریکایی

    هرچند به اعتقاد برخی از کارشناسان سیاسی قضاوت در مورد شعارهای تبلیغاتی رئیس‌جمهور آینده آمریکا و اینکه این شعارها تا چه حد جامه عمل می‌پوشند، کمی زود به‌نظر می‌رسد اما این شعارها تاثیر خود را داشته و نگرانی هم اینک بر فعالیت بسیاری از خودروسازان داخلی و خارجی سایه افکنده است. بدین ترتیب خودروسازان خارجی بخصوص تولیدکنندگان آمریکایی زمانی از انتخاب دونالدترامپ به وحشت افتادند که وی صراحتا اعلام کرد که توافق تجارت آزاد آمریکای شمالی و همچنین توافق هسته‌ای ایران را لغو خواهد کرد؛ چراکه این دو توافق از بدترین توافق‌هایی هستند که تاکنون انجام گرفته است.

  • چگونه خودروی سواری ارزش پیدا می‌کند؟

    اغلب دارندگان خودرو در فصول سرد سال که بارش برف و باران رو به فراوانی است ترجیح می‌دهند برای شست‌وشوی خودروی خود به کارواش مراجعه کنند حال آنکه به نظر می‌رسد رفتن به کارواش و سپردن خودرو به پرسنل حاضر در این محل با اطمینان خاطر صاحب خودرو روبه‌روست. اما این تنها ظاهر قضیه است چرا که معمولا کارگر ساده شاغل در کارواش هیچ اطلاعاتی از رنگ و مسائل فنی خودرو ندارد و شستن خودرو توسط افراد غیر فنی انجام می‌شود. بر این اساس دارندگان این وسیله حمل و نقل باید بر این امر واقف باشند که رنگ بدنه و قسمت‌هایی از کابین یک خودرو از ویژگی‌هایی برخوردارند که مراقبت از آنها در هنگام شست و شو الزامی به نظر می‌رسد.

  • ضرورت بازنگری طرح تفصیلی تهران

    با آنکه بیش از چهار سال از ابلاغ و اجرای طرح تفصیلی جدید تهران می‌گذرد اما برخی کارشناسان و متخصصان حوزه شهرسازی عنوان می‌کنند که بسیاری از تکالیف این طرح هنوز اجرایی نشده است. رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران یکی از دلایل اجرایی نشدن برخی تکالیف طرح تفصیلی پایتخت را در تاخیر در ابلاغ آن عنوان کرد و افزود: تاخیر در ابلاغ طرح تفصیلی، تمامی مطالعات و تصمیم‌سازی‌های مشاورین و تدوین‌کنندگان این طرح را از بین برد. محمدسالاری رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران معتقد است:در حال حاضر قریب به ۱۰ سال از ابلاغ طرح جامع و ۵سال نیز از ابلاغ طرح تفصیلی شهر تهران می‌گذرد.

  • «مالیات بر‌خانه‌های خالی» می‌آید؟

    دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با تشریح آخرین وضعیت قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی و مراحل تامین پیش نیاز اجرای این قانون، اعلام کرد: ابزار مورد نیاز سازمان مالیاتی برای شناسایی واحدهای مسکونی خالی از سکنه، تا پایان امسال، آماده فعالیت و به‌کارگیری می‌شود.

    قانون تحول مالیاتی که سال گذشته، مبنای اخذ انواع مالیات‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم قرار گرفت، مقرر کرده بود دولت با نصب تور شناسایی و رهگیری خانه‌های خالی و املاک بدون استفاده، از طریق راه‌اندازی سامانه املاک و مستغلات در وزارت راه و شهرسازی، با احتکار خاموش در بازار ملک مقابله کند.

  • دیده‌بانی تخلفات ساختمانی در پایتخت

    سه تشکل مهندسی کشور برای رصد تخلفات شهرسازی در پایتخت و مقابله با آنها توافق کردند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، در این تفاهم سه جانبه، جامعه مهندسان شهرساز ایران، انجمن صنفی مهندسان مشاور معمار و شهرساز و گروه شهرسازی جامعه مهندسان مشاور برای تشکیل گروهی با عنوان گروه دیده‌بان شهر تهران با یکدیگر توافق کردند. احمد سعیدنیا، رئیس گروه دیده‌بان شهر تهران می‌گوید: حفظ و پایداری شهر تهران به‌دلیل آنکه این شهر ناملایمات و اقدام‌هایی نابخردانه را تجربه کرده است امری ضروری است به همین دلیل گروه دیده‌بان شهری تهران با هدف توسعه پایدار شهری شکل گرفته است.

  • اما و اگرهای معاینه‌فنی خودروهای دیزلی

    عدم کنترل معاینه فنی خودروهای دیزلی در محدوده شهر تهران گلایه‌مندی مسوولان شهرداری تهران را به دنبال داشته است چراکه با وجود سهم قابل توجه این خودروها در تولید آلاینده‌های مهمی همچون کربن سیاه (دوده)، برنامه مدونی برای ارزیابی فنی این خودروها و کنترل میزان آلایندگی آنها در حریم شهر وجود ندارد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، با وجود اینکه طرح «کاهش (LEZ)» از میانه پاییز تردد خودروهای فاقد معاینه فنی در محدوده زوج و فرد را الزامی کرد، اما این اقدام هنوز به کاهش محسوس آلودگی هوا نسبت به سال گذشته منجر نشده است.

  • دمای پردازنده‌‌تان را کنترل کنید

    دو گروه از مردم درباره دمای کامپیوترشان نگران می‌شوند: گروه اول افرادی که سی‌پی‌یو آورکلاک می‌کنند و گروه دوم تقریبا هر کسی که لپ‌تاپ قدرتمند داشته باشد. آن دستگاه‌ها می‌توانند شما را به مرز پختن هم برساند! آیا تابه‌حال درباره دمایی که سی‌پی‌یوی کامپیوترتان با آن کار می‌کند کنجکاو شده‌اید؟ برنامه‌های متعددی برای چک کردن دمای سی‌پی‌یو در ویندوز وجود دارد. امروز دو عدد از این برنامه‌ها را باهم بررسی می‌کنیم.

    بررسی ساده دمای سی‌پی‌یو Core Temp مهم‌ترین دمایی که باید در کامپیوترتان اندازه‌گیری شود دمای پردازنده یا سی‌پی‌یو است.

  • نگاهی به ویترین تبلت‌های برتر بازار

    هنوز رقابت ادامه دارد؛ رقابت تبلت و لپ تاپ. مزیت‌های یکی بر معایب دیگری را می‌توان از جمله رقابتی نه چندان دیرپا قلمداد کرد که به نظر می‌رسد برای این دو فناوری دیجیتالی پایانی ندارد چراکه تعریف‌های متفاوتی هم از بهره‌وری هر دوی این ابزار وجود دارد که کاربران را برای داشتن یکی یا هر دوی آنها ترغیب می‌کند. هرچند که با توجه به مشاغل گوناگون و تعریف‌هایی که از نوع فعالیت افراد وجود دارد این ابزارها درجای خود می‌توانند کمک‌کننده بهتری نسبت به دیگری باشند، در اینجا اما برای کاربرانی که تبلت به دست هستند اطلاعاتی ارائه شده است تا وقتی چرخی در بازارهای سخت‌افزاری می‌زنند و قصد خرید یکی از میان بهترین دارند، با دست پر به خانه برگردند.

  • سلیقه مردم افت‌کرده‌است

    لی‌لا رضایی

    علی تفرشی از معدود خوانندگانی است که هم در موسیقی کلاسیک و هم در حوزه موسیقی پاپ فعالیت کرده است و با انتشار آثارش توانسته مخاطبان قابل توجهی را جلب کند. او با تکیه بر تجربه‌اش در موسیقی کلاسیک توانسته تاکنون آلبوم‌هایی پاپ-کلاسیک تولید ومنتشر کند و همچنین یکی از سمفونی‌های معروف مجید انتظامی را اجرا کرده است تا نام خود را در کارنامه هنری این آهنگساز هم ثبت کند. تفرشی اکنون عضو شورای موسیقی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی است و سال گذشته هم آلبوم «سرت خوش باد من رفتم» را منتشر و راهی بازار موسیقی کشور کرده است.

  • طرح نو

    سهیل نفیسی با انتشار اولین آلبومش توانست جایگاه قابل تاملی در بین مخاطبان موسیقی ایران پیدا کند و در واقع با همان اثر که سال‌ها پیش منتشر شده بود نامش را در عرصه موسیقی ایران به تثبیت برساند. او در سال‌های اخیر فعالیت‌هایش را با برگزاری کنسرت‌ها گسترش داد که اتفاقا اجرای زنده این خواننده هم همواره با اقبال عمومی روبه‌رو شده است. تازه‌ترین آلبوم سهیل، این آهنگساز، نوازنده و خواننده صاحب‌نام موسیقی این هفته منتشر شد و این آلبوم چهارمین اثر این خواننده بعد از انتشار آلبوم‌های «ریرا»، «ترانه‌های جنوب»، «چنگ و سرود» است که در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته است.

  • کنسرت مونس شریف‌اف

    گروه مونس شریف‌اف فردا سوم دی‌ماه در تالار اندیشه حوزه هنری تهران و در نهم دی‌ماه در تالار رودکی اصفهان به روی صحنه خواهد رفت. مونس شریف‌اف که یکی از برجسته‌ترین نوازندگان کمانچه جهان است، علاوه‌بر کنسرت‌های تکنوازی، با موسیقیدانان بزرگ ایران همچون پرویز مشکاتیان و جلال ذوالفنون نیز روی صحنه رفته است. این کنسرت از دو بخش تشکیل شده که بخش اول آن به تکنوازی کمانچه و گروه نوازی اختصاص دارد و در آن علاوه‌بر قطعات فولکلور آذری، برخی قطعات ساخته موسیقیدانان ایرانی همچون قطعه «خزان» اثر «پرویز مشکاتیان» اجرا خواهد شد.

  • موسیو ابراهیم

    نمایش موسیو ابراهیم که اقتباسی است از رمان موسیو ابراهیم و گل‌های قرآن اثر اریک امانوئل اشمیت روی صحنه رفته و قرار است تا پایان دی‌ماه ادامه پیدا کند. این نمایش در سال ۱۳۸۵ توانست از انجمن منتقدان خانه تئاتر جایزه بهترین کارگردانی را دریافت کند. اریک امانوئل اشمیت در یک داستان فلسفی بسیار هوشمندانه و ساده، دوستی غیرمتعارف بین پسربچه‌ای یهودی و پیرمردی خردمند و عارف را به زیبایی به تصویر کشیده و کوشک جلالی در این نمایش جانی تازه به شخصیت‌های اشمیت بر روی صحنه داده است. نمایش «موسیو ابراهیم» هر روز ساعت ۱۷:۳۰ در سالن پایتخت مجموعه کنش معاصر واقع در میدان فلسطین، خیابان طالقانی، بین خیابان سرپرست و فریمان، پلاک ۵۴٢ به روی صحنه خواهد رفت.

  • دختر

    فیلم سینمایی «دختر» به کارگردانی سیدرضا میرکریمی بعد از اکران موفق خود در سینما‌ها وارد شبکه نمایش خانگی شد. داستان این فیلم قصه پدری است به نام احمد عزیزی که با همسر و دو دخترش، ستاره و سمیرا، در آبادان زندگی می‌کند. احمد، در پالایشگاه آبادان مسوولیت دارد و روی دخترانش، به ویژه دختر کوچک، یعنی ستاره بسیار حساس است و این مساله اتفاق‌های بعدی فیلم را رقم می‌زند. . . دی وی دی فیلم سینمایی «دختر» شامل فیلم پشت صحنه و گالری عکس‌های صحنه و پشت صحنه است که در شبکه نمایش خانگی توزیع می‌شود. فرهاد اصلانی، مریلا زارعی، ماهور الوند، شاهرخ فروتنیان، مسعود سخایی، نیوشا مدبر، هدایت هاشمی، قربان نجفی و یاسمن معاوی در این فیلم ایفای نقش می‌کنند.

  • هنرو تجربه

    سینمانیمکت

    کارگردان: محمد رحمانیان

    تهیه‌کننده: تورج منصوری

    بازیگران: علی عمرانی، مهتاب نصیرپور، هومن برق نورد، اشکان خطیبی و رضا ناجی

    خلاصه داستان: این فیلم داستان مردی است که عاشق فیلم و سینماست و درگیر اتفاقاتی در زندگی اش می‌شود. «سینما-نیمکت» داستان یک گروه دوره‌گرد نمایشى است که در سال‌هاى٧٣- ٦٨ (دوران ممنوعیت ویدیو) فیلم‌هاى تاریخ سینما را در روستاهاى دورافتاده و قهوه خانه‌ها براى مردم اجرا مى‌کنند.

  • کنسرت‌

    کنسرت بنیامین بهادری

    تاریخ: یکشنبه ۵ دی ۱۳۹۵

    مکان: سالن میلاد نمایشگاه

    ساعت: ۱۸:۳۰ و ۲۲:۰۰

    قیمت بلیت: ۴۵ تا ۱۳۰ هزار تومان

    کنسرت کاکوبند

    تاریخ: ۶ و ۷ دی

    مکان: سالن میلاد نمایشگاه

    ساعت: ۱۸:۳۰ و ۲۲:۰۰

    قیمت بلیت: ۴۰ تا ۱۳۰…

  • اجرا - ۲ دی ۹۵

    آیس لند

    نویسنده: نیکلاس بیلون

    مترجم: زهره جواهری

    طراح و کارگردان: آیدا کیخایی

    دراماتورژ: محمد یعقوبی

    بازیگران: آزاده صمدی، فهیمه امن زاده، احسان کرمی

    تهیه‌کننده: کمپانی تئاتر باران

    مکان: تئاتر باران

    دوره اجرا: دوشنبه ۲۹ آذر تا سه‌شنبه ۲۸ دى

    ساعت: ۱۷:۰۰

    مدت زمان اجرا: یک ساعت

    قیمت بلیت: ۳۵.

  • اکران - ۲ دی ۹۵

    حریر

    کارگردان: فریال بهزاد

    تهیه‌کننده: غلامرضا آزادی

    بازیگران: علیرضا جلالی تبار، ژاکلین آواره، امیر صالحی‌زاده، روشنک عجمیان، آرزو ابی‌زاده، مجید مهدی‌زاده، فرشته آلوسی و. . .

    خلاصه داستان: حریر دختری جوان و با استعداد است که چاقی بیش از حدش موانع زیادی را در زندگی برایش به‌وجود آورده؛ چیزی که او نمی‌داند این است که وقتی اعتماد به نفس داشته باشد و خود را باور کند می‌تواند هر هدفی را قابل دسترس نماید.

  • شبه‌جزیره اسرارآمیز (قسمت چهل‌و‌سوم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    پایتخت کره‌شمالی یکی از ناشناخته‌ترین مکان‌ها در کره زمین است. برای بیش از نیم قرن حکومت کره‌شمالی با دقت تمام، امکان دسترسی به تصاویر و گزارش‌ها از پیونگ یانگ را مدیریت کرده و این بدین معناست که برای مردم خارج از کره‌شمالی این شهر هنوز بسیار ناشناخته است. آن تصاویری که از پیونگ یانگ منتشر می‌شود به دقت مهندسی شده است و معمولا تجمعات بسیار سازمان یافته یا رژه در هنگام مراسم خاص را منعکس می‌سازد. به ندرت زندگی مردم معمولی نشان داده‌می‌شود (یا اصلا نشان داده نمی‌شود).

بیشتر