شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

آخر هفته

  • آلبوم‌ها

  • توسعه‌یافتگی در گرو آشنایی اصولی کودکان با دنیای مدرن

    اویس پورصالحی
    امروزه با پیشرفت فناوری ارتباطات و تغییر محسوس در الگوهای رفتاری خانواده‌ها، داشتن تلفن‌همراه به‌خصوص تلفن‌های همراه که قابلیت دسترسی به اینترنت را دارد به یکی از بدیهیات و البته مطالبات تمام افراد خانواده از جمله کودکان و نوجوانان تبدیل شده است.

    والدین به همان نسبت که میل دارند به این تقاضا پاسخ دهند و آن را وسیله امنیت فرزندانشان می‌دانند؛ اما در عین حال نگران هستند که کودکان و نوجوانان با استفاده نادرست و گمراه‌کننده از این وسیله و قابلیت‌های گسترده آن به خصوص در حیطه اینترنت، آسیب ببینند.
  • سیم‌کارت‌هایی ویژه کودکان

    فرشته مرادی این روزها به هرسمت که نگاه می‌کنی در دست کوچک و بزرگ تلفن همراه وجود دارد. تلفن همراهی که متصل به اینترنت است. اینترنتی که مملو از خوراک‌های خوب و بد است. این موضوع سبب نگرانی خانواده‌ها و آسیب‌شناسان شده است. زیرا دسترسی آسان و نامحدود به فضای مجازی خطرها و آسیب‌های غیرقابل جبرانی را در پی دارد.
    به جرات می‌توان گفت که بخش جدایی ناپذیر این روزهای زندگی انسان‌ها تکنولوژی است، بخشی که به زندگی تمام اقشار جامعه نفوذ کرده و بر آن تاثیر گذاشته است. به‌طوری که حتی می‌توان تاثیرات تکنولوژی را برزندگی و بازی‌های کودکان به وضوح مشاهده کرد.
  • شاخص جواب نداد

    شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در شرایطی در کانال ۶۴ هزار واحدی قرار گرفته که تصور می‌شد کاهش نرخ سود بانکی به تقویت بازار سرمایه منجر شود. اما از زمانی‌که شورای پول و اعتبار کاهش نرخ سود بانکی را مصوب کرد شاخص نه تنها بیش از هزار واحد ریزش داشته بلکه حتی حجم و ارزش معاملات نیز در این مدت کاهش یافته است. تحلیلگران همواره هشدار داده‌اند که دستکاری نرخ سود بانکی با هدف رونق بازار سهام در شرایط رکود فعلی اقتصادی، نتیجه‌ای نخواهد داشت. .
  • پایتخت، کلافه از خودروهای جدید

    خیابان‌ها شلوغ است و صدای بوق ممتد خودرو‌ها همه را کلافه کرده است. نور آفتاب به رنگ سفید و مشکی خودرو‌ها می‌تابد و انعکاسش در ظهر گرم تابستان هُرم گرما را بیشتر می‌کند. چراغ قرمز عدد ۱۰۲ را نشان می‌دهد. صف طولانی خودرو‌ها کلافه از گرما به انتظار سبز شدن ایستاده‌اند. یک، دو، سه؛ علامت توقف قرمز رنگ خاتمه می‌یابد و چراغ زرد هنوز به سبز تبدیل نشده، همه گاز خودرو را می‌گیرند تا ترافیک کمی جلوتر را تجربه کنند.
    ترافیک در تهران به موضوعی عادی تبدیل شده است. شلوغی خیابان هم هرچند کلافگی رانندگان را بیشتر می‌کند، اما هر روز بر حجم خودروهایی که در خیابان‌های شهر رفت‌وآمد می‌کنند، اضافه می‌شود.
  • اینجا تصویربرداری آزاد است

    علی ضیائی هرکجا هستید اندکی بایستید و با دقت نگاه کنید. تعداد دوربین‌های اطراف خود را بشمارید. از دوربین کنترل سرعت یا ورود به محدوده طرح ترافیک گرفته تا دوربین‌های امنیتی و از همه مهم‌تر موبایل‌ها و تبلت‌ها و حتی دربازکن‌های تصویری. باورتان می‌شود؟! امتحان کنید. حتی وسط بیابان هم به جز خودتان هر کسی که همراه شما باشد یا در آن محل حضور داشته باشد یک دوربین روی موبایلش دارد. حالا تصور کنید که با اتصال به اینترنت و یک شبکه مجازی در همان لحظه که ایستاده‌اید چند نفر می‌توانند رفتار شما را ببینند.
  • زندگی‌مان را «زندگی» کنیم

    فرزانه رسانه کارشناس ارشد روانشناسی پیشرفت و تکنولوژی از ضروریات اجتناب‌ناپذیر زندگی بشر هستند اما هر فناوری و پیشرفتی در کنار فواید بسیاری که با خود به همراه دارد، مضراتی را نیز عرضه می‌کند. یکی از این موارد، استفاده از ابزارهایی است که امروزه جهت برقراری ارتباط بادنیای مجازی مورد استفاده قرار می‌گیرد و متأسفانه با وجود کمک‌ها و منافع بسیاری که با خود داشته است این روزها شاهد استفاده بی‌رویه از این دستگاه‌ها هستیم که به یک معضل تبدیل شده است. گاه مشاهده می‌شود که اعضای یک خانواده هرکدام در گوشه‌ای از خانه نشسته‌اند و سرگرم کار با این وسایل هستند.
  • نبرد قرن

    در گران‌ترین مسابقه تاریخ بوکس، فلوید می‌ودر آمریکایی موفق شد در ۱۲ راند مبارزه قرن با مانی پاکیائو فیلیپینی را با برتری به سود خود به پایان ببرد. این دیدار از این جهت نبرد قرن نامیده شد که گویا این رقابت گران‌ترین و پرهوادار‌ترین نبرد تاریخ ورزش بوده است. بلیت‌های این مبارزه از ۱۵۰۰ تا ۷۵۰۰ دلار به فروش رفت و حتی در بازار سیاه تا ۴۰ هزار دلار هم رسید. از این مسابقه که ۳۰۰ میلیون دلار درآمد داشته چهره‌هایی از جمله آندره آغاسی، جاستین بیبر، رابرت دو نیرو و پاریس هیلتون دیدن کردند. .
  • کوچه مردها

    مجتبی سرانجام پور جماعت خیابان دلش خوش است به خیابان به گذر به گپ و گفت سر راسته شاپور به مردهایی که چمباتمه می زنند سر کوچه و حواسشان به همه جا هست. روز این طور شروع می شود که کت را به بهانه کار بیرون بر تن می کنند ازاحوال محل و اهالی محله آگاه می شوند بعد گپ و گفتی با نانوا و قصابی و جویا شدن حال طوقی آسید مصطفی ،خواندن روزنامه سر گذر و شوخی با رفقای قدیم،پیاده گز کردن تا حمام زیر گذر و تعارفی قلیان حمامی و نشستن و گپ زدن با اهالی گرمابه گلستان. سر آخر وقت برگشتن به خانه ،رفتن پیش شاطر و گرفتن سنگک برشته برای آبگوشت ظهر.
  • شبکه‌های اجتماعی را باید زندگی کرد

    شبکه‌های اجتماعی که این روزها به راحتی روی موبایل‌ها و تبلت‌ها قابل دسترسی هستند، اگرچه با به ارمغان آوردن امکانات جدید و بالا بردن سرعت برقراری ارتباط کاربران زیادی را به خود جذب کرده‌اند، اما در عین حال سوال‌هایی را نیز با خود به همراه آورده‌اند. سوال‌هایی که بیشتر با نگاه به واکنش‌های منفی به این شبکه‌ها ایجاد می‌شود. برای مثال اگرچه شبکه‌های اجتماعی، خصوصا آنها که روی تلفن‌های همراه نصب هستند سرعت ارتباط میان افراد (که می‌تواند شامل اعضای یک خانواده نیز شود) را زیاد کرده‌اند، اما چرا مدام گفته می‌شود این شبکه باعث از هم گسستگی در میان خانواده‌ها شده و افراد را درونگرا می‌کند؟ آیا این نتیجه‌گیری از شبکه‌های اجتماعی درست است؟ اگر چنین تاثیری از سوی شبکه‌های اجتماعی بیان می‌شود بر‌اساس کدام تحقیق و پژوهش است؟ سوالاتی از این دست باعث شد با اصغر مهاجر، جامعه‌شناس به گفت‌وگو بنشینیم.
  • وضعیت شماره‌های رند در بازار تلفن همراه

    اویس پورصالحی شماره‌های رند از شماره شناسنامه گرفته تا پلاک ماشین برای دارنده‌اش جذاب است. شماره تلفن همراه هم از این قاعده مستثنی نیست و افراد بسیاری هستند که حاضرند با پرداخت هزینه بیشتر صاحب یک شماره تلفن رند شوند. شماره رند به شماره‌ای گفته می‌شود که به سبب روان بودن یا داشتن موسیقی لفظی یا روابط عددی، تلفظ و خواندن آن ساده است و باعث می‌شود شماره در ذهن افراد ثبت شود به‌طوری که اگر یک بار آن را برای فردی ناآشنا بخوانیم به شکل غیر ارادی شماره در ذهن او ذخیره می‌شود. ولی آیا به همین راحتی می‌توان شماره تلفن همراه خود را رند کرد؟ آیا صاحبان شماره‌های رند افراد خاصی هستند؟ قبل از پرداختن به این پرسش‌ها بهتر است در ابتدا ببینیم شمار‌ه‌های رند دقیقا چه شماره‌هایی هستند و طبقه‌بندی آنها به چه صورت است.
  • به مشهد نیا!

    به نظر می‌رسد گروه‌های تندرو چنان حاشیه امنی احساس می‌کنند که به صورت علنی با انتشار نامه‌ای از برخورد با علی مطهری در صورت سفر به مشهد و تکرار غائله شیراز خبر داده‌اند. این در حالی است که از ابتدای اردیبهشت تاکنون سخنرانی‌های برخی مقامات و شخصیت‌ها ازجمله سیدحسن خمینی، ناطق نوری وهاشمی رفسنجانی با انتقادها و واکنش‌هایی روبه‌رو شده که به لغو برخی انجامیده است. در این میان برخی خواستار توجه دولت به مسائل داخلی و مجازات قانونی متهمان این‌گونه حوادث شده‌اند. .
  • قدرت خرید ایرانی در آن سوی مرزها

    امیررشیدمهرآبادی بحث راجع به خرید خودرو و موارد پیرامونی آن از موارد جذاب و پرطرفداری است که در تمامی محافل، حتی جمع‌های خانوادگی، قسمتی از مکالمات را شامل می‌شود. از خانم‌ها و نوجوانان گرفته تا بزرگ‌ترهای جمع هر کس با توجه به علایق خود نظری دارند که گاهی اوقات اختلاف نظرها حالت خیلی جدی هم به خود می‌گیرد! حال تصور کنید یکی از حاضران در جمع دست‌اندر‌کار خودرو باشد. در این حالت سیل سوالات است که روانه می‌شود و همگی علاقه دارند که از تحلیل‌ها و پیش‌بینی‌های یک کارشناس بازار خودرو آگاه شوند. یکی از سوالاتی که معمولا پرسیده می‌شود این است که با هزینه‌ای معادل خودرو سواری‌شان در خارج از کشور، چه خودروهایی می‌توانند خریداری کنند.
  • اجاره‌بهای نامتعارف در بخش‌هایی از تهران

    هرچند این روزها بازار اجاره مسکن از شرایط نسبتا آرام‌تری در مقایسه با سال‌های قبل روبه‌روست اما برخی موجران در برخی مناطق پایتخت نرخ‌های عجیبی را برای اجاره واحد مسکونی خود به بازار مسکن پیشنهاد کرده‌اند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، رکود بازار خرید وفروش که امسال هم ادامه پیدا کرده و بازار اجاره را هم تحت تاثیر قرار داده است هم‌اکنون شرایط مساعدتری در مقایسه با سال‌های قبل پیش روی مستاجران قرار داده طوری که طی روزهای اخیر نه تنها افزایش محسوس اجاره‌بها نداشته‌ایم بلکه برخی موجران با همان ارقام سال قبل یا با اندکی افزایش، با مستاجران خود تمدید قرارداد کرده‌اند.
  • شبکه های اجتماعی محرکی برای شناخت جامعه

    دکتر محمود شهابی جامعه شناس و عضو هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشکده علامه طباطبایی اینکه ما در دانشگاه تحت‌فشار فرهنگ عامه‌پسند یا زندگی روزمره، روز‌به‌روز در حال نزدیک‌شدن به واقعیات زندگی روزمره هستیم و به تعبیر آقای اشتونکا جامعه‌شناس لهستانی وارد جامعه‌شناسی سوم شده‌ایم خیلی خوب است. یکی از ویژگی‌های ارتباطات موبایلی که تحت‌عنوان تقویت پیوندهای اساسی درون‌گروهی از آن یاد می‌شود، این است که ما در شبکه‌های اجتماعی موبایلی شاهد تقویت روابط و مناسبات شخصی، خصوصی و دوستانه و خانوادگی هستیم، نه لزوما ارتباطات بین گروهی با غریبه‌ها یا با افرادی که نمی‌شناسیم، اما با این وجود می‌خواهیم بدانیم ارتباطات مجازی که محصول رواج ارتباطات موبایلی است چه پیامدهایی را برای جامعه مدنی و ارزش‌های مدنی و دموکراتیک به‌دنبال دارد.
  • شرکت مخابرات رودرروی بازی شماره‌های رند

    افشین ملکی تب تلفن همراه در دهه ۷۰ فراگیر شد. تبی ‌که تا اوایل دهه ۸۰ هم جامعه ‌ایرانی را با درجات مختلف به خود مبتلا کرده بود. اگرچه خرید یک سیم‌کارت تلفن همراه در اوایل دهه ۷۰ چیزی حدود یک میلیون تومان - البته با احتساب ارزش ریال در آن دوره- تمام می‌شد اما خرید همان یک خط هم در آن دوره به مثابه تمکن مالی خریدار بود. با فراگیر شدن تعداد مشترکان تلفن همراه تب‌ دیگری به سرعت بازار خرید و فروش را فرا گرفت. تب بزرگ «شماره‌های رند» که برخی آن را بازی رندی‌ها-رُندی‌ها یا رِندی‌ها - تعبیر می‌کنند.
  • کارهایی که بعد از خرید گوشی اندرویدی باید انجام دهید

    خرید هر محصول جدید و استفاده از امکانات آن تا چند روز اول بسیار لذت بخش است. حالا فکرش را بکنید که این محصول جدید یک گوشی هوشمند باشد. این لذت وقتی بتوانید با بخش‌های مختلف گوشی به راحتی کار کنید بدون اینکه با کوچک‌ترین مشکل هم روبه‌رو شوید چند برابر می‌شود. شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند و برنامه‌نویسان یک سیستم‌عامل همواره به دنبال راهی برای ساده‌تر کردن فرآیند تنظیم اولیه
    گوشی هستند.
    البته واضح است که مجبور نیستید تمام مراحل را همان‌طور که دستورالعمل‌ها به شما می‌گویند انجام دهید.
  • دیپورت هندوانه

    بعد از بازگرداندن ماست‌های پالمی از روسیه و عراق، حالا نوبت به دیپورت هندوانه‌های سوراخ دار از کشورهای عربی جنوب خلیج‌فارس رسیده است. بنا به ادعای کشورهای عربی که هندوانه‌ها را پس فرستاده اند، از طریق سوراخ به داخل آنها سم تزریق شده است! ادعایی که نایب رئیس اتحادیه باغداران گفته ریشه در مسائل سیاسی دارد و قصد آنها ضربه زدن به اقتصاد کشورمان است. در عین حال وزارت بهداشت امارات به مردم توصیه کرده تا اعلام نتیجه آزمایش‌ها از خرید هندوانه ایرانی پرهیز کنند. .
  • توقیف کشتی تجاری

    پس از آنکه یک کشتی تجاری آمریکایی که با پرچم جزایر مارشال در خلیج‌فارس درحال تردد بود توسط یگان‌های دریایی سپاه به‌دلیل داشتن شاکی خصوصی ایرانی و با دستور دادگاه توقیف و به سمت بندرعباس هدایت شد، در واکنش به این اقدام سپاه مقامات نظامی آمریکا اعلام کردند که یک ناوشکن را به آب‌های خلیج‌فارس می‌فرستند تا کشتی‌های آنها را اسکورت کند. در پاسخ به این اظهارات فرمانده نیروی دریایی ارتش اعلام کرد امنیت در خلیج‌فارس برقرار است و آمریکا باید کشتی‌های خود را در خلیج عدن اسکورت کند. .
  • شبکه های اجتماعی را درست نشناخته ایم

    مهدی منتظرقائم، استادیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران به‌عنوان نخستین سخنران درمیزگرد «شبکه‌های اجتماعی موبایلی» به بیان هشت گزاره در رابطه با شبکه‌های اجتماعی پرداخت. منتظرقائم در آغاز بحث خود به این نکته اشاره کرد که «دانش اجتماعی در ایران عمق چندانی ندارد و این موضوع باعث می‌شود بیش از تولید دانش و آگاهی، مباحث آشفته جهانی در کشور ترجمه و باعث آشفتگی بیشتر فضا شود. » او در ادامه هشت گزاره یاد شده را شامل این موارد دانست:
    ۱-ارتباطات امر مهمی است و تمام چیزهایی که بشر تاکنون محقق کرده و از این به بعد نیز خواهد کرد در بستر ارتباطات است.
  • اجرا - ۱۷ اردیبهشت ۹۴

  • انقلاب شبانگاهی پیرمردها

    قدیمی‌ترین وزیر امور خارجه دنیا شبانه از کار برکنار می‌شود. برکناری‌های شبانه، در حوزه سیاست یعنی یک تغییر نزدیک به انقلاب. حالا سعود الفیصل وزیر امور خارجه عربستان سعودی به این روش از کار برکنار می‌شود و جای او را جوانی می‌گیرد که سالیان سال است در آمریکا زندگی می‌کند. جوانی تندرو که حتی از نسل آل‌سعود هم نیست. او قرار بوده که در این انقلاب دو رکورد را جابه‌جا کند: نخست اینکه موجبات برکناری قدیمی‌ترین وزیر امور خارجه دنیا را فراهم کند. دوم اینکه او نخستین وزیرامور خارجه‌ای خواهد بود که از پشت آل‌سعود به حساب نمی‌آید.
  • گردهمایی پرحاشیه در بابل

    سفرهای احمدی‌نژاد در حالی ادامه پیدا کرده که حالا بعد از سفر به مشهد، اردبیل و ترکیه نوبت به بابل رسیده است. رئیس دولت‌نهم و دهم به مناسبت ولادت امیر المومنین (ع)به بابل رفت ودرمسجد جامع این شهر باردیگر از نزدیکی ظهور و صیانت از بیت المال سخن گفت. اما نکته خبرساز این گردهمایی حضور فرماندار این شهر در مراسم بود که ظاهرا برای برگزاری مراسم با استاندارهماهنگ شده بود. این در حالی است که برخی مدیران دولتی شهرستان‌ها هنوز دل در گرو دولت پیشین دارند و مانع فعالیت حامیان دولت می‌شوند. .
  • نهضت پیاده‌راه‌سازی در پایتخت

    پس از احداث پیاده‌راه آیینی ۱۷ شهریور که پس از ۳ سال هنوز حاشیه‌هایش به پایان نرسیده است، پیاده‌راه جدیدی به پیاده‌راه‌های پایتخت افزوده نشده است. سال گذشته احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران در یکی از روزهای هفته کتاب به کتاب فروشی‌های تهران در راسته خیابان کریمخان و میدان انقلاب سر زد و پیشنهاد کرد پیاده راه فرهنگی از میدان انقلاب تا چهارراه ولیعصر ایجاد شود. موضوعی که مورد استقبال کتابفروشان این محدوده قرار گرفت. اما هنوز احداث این پیاده‌راه در دستور کار شهرداری تهران قرار نگرفته است.
    سید جعفر تشکری‌هاشمی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران درباره پیاده‌راه فرهنگی میدان انقلاب می‌گوید: یکی از معابری که استعداد دارد به پیاده‌راه تبدیل شود، راسته چهارراه ولیعصر تا میدان انقلاب است و اگر روند اداری آن انجام شود، می‌تواند به یکی از پیاده‌راه‌های مورد استقبال تهران تبدیل شود.
  • چرا دوربین‌های آنالوگ همچنان محبوب‌تر از دیجیتال‌ها هستند؟

    چهل سال از اختراع اولین دوربین عکاسی دیجیتال می‌گذرد. وسیله‌ای که از همان لحظه اختراعش، پروژه مرگ عکاسی با فیلم را کلید زد. با وجود اینکه در حال حاضر عکاسی دیجیتال گسترش بسیاری داشته ‌است، اما هنوز هم بعضی از عکاسان ترجیح می‌دهند همچنان با دوربین‌های آنالوگ عکاسی کنند. این دسته از عکاسان که بسیاری از آنها حرفه‌ای هم هستند دلایل قانع‌کننده‌ای برای این کار دارند. اگر شما هم همچنان به کار با دوربین‌های عکاسی آنالوگ علاقه دارید، می‌توانید در اینجا دلایل این عکاسان را برای ترجیح دوربین‌های آنالوگ به رقبای دیجیتالی‌شان بخوانید: ۱- فیلم همچنان خوب است بسیاری از ما کمابیش شانس آن را داشته‌ایم که دوره عکاسی با فیلم را تجربه کنیم.
  • چالش بازگشت پژو به ایران

    پس ازانعقاد تفاهم‌نامه هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ امیدهای زیادی به بازگشت خودروسازان خارجی و شرکای پیشین صنعت خودرو کشورمان شکل گرفت؛ این در حالی است که با اعلام آمادگی خودروسازان مذکور به بازگشت دوباره، هم اکنون انتقاداتی به نحوه خروج آنها از ایران شکل گرفته است. این انتقادات اگر چه دور از واقعیات نیست اما به اعتقاد برخی کارشناسان شرایط خروج این شرکت‌ها نیز باید مدنظر قرار گیرد. بر این اساس با روند رو به مثبت مذاکرات هسته‌ای برخی از بزرگان خودروساز جهان با ورودبه ایران یا پیغام همکاری؛ برای حضور در صنعت خودرو کشورمان اعلام آمادگی کرده‌اند.
  • شبکه های اجتماعی، سیاه یا سفید؟

    تا همین چند سال قبل اس‌ام‌اس یا همان پیامک از جمله امکانات جانبی تلفن‌های همراه برای ارتباطات میان‌فردی بود، امکانی که حالا و با ورود گوشی‌های هوشمند و اپلیکیشن‌های متفاوت، ارتباطات میان‌فردی را با سرعتی زیاد گسترش داده و شبکه‌ای عظیم و البته متفاوت از ارتباطات فردی و گروهی را پدید آورده است. اگرچه دنیا به سمت استفاده از این شبکه‌های اجتماعی رفته است و این عزیمت به دنیای مجازی جدید تا حدود زیادی تحت تاثیر تولیدات هرروزه تکنولوژی‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است، اما به نظر می‌رسد حرکت مردم کشورمان به سمت شبکه‌های مجازی به ظاهر چندان خوشایند دولتی‌ها نیست.
  • «صندلی خالی» رمز موفقیت بزوس

    مترجم: مریم رضایی شرکت آمازون این روزها وارد مرحله جالبی در تاریخ خود شده است. این غول خرده‌فروشی که ابتدا بازار کتاب را قبضه کرده بود و سپس به حوزه موسیقی و ویدئو نیز وارد شد، اکنون ده‌ها میلیون محصول در انبارهای خود برای عرضه دارد که خیلی از آنها صرفا کالاهای رسانه‌ای نیستند: راکت‌ تنیس، کفش و. . . . این نقطه عطف شاید بزرگ‌ترین دستاورد جف بزوس، مدیر عامل شرکت باشد. در سیر تحول آمازون از یک فروشگاه اینترنتی آنلاین، او به یکی از پردرآمدترین مدیران اینترنتی تبدیل شده و داستان موفقیت معروفی ایجاد کرده است.
  • رکود مسکن همچنان ادامه دارد

    کانال‌های معاملاتی در بازار مسکن به دلیل ابهامی که متعاملان نسبت به آینده این بازار دارند، همچنان در رکود نسبی به سر می‌برد. از یکسو مسیر خرید مسکن به خاطر انتظار ناشی از تصویب قریب‌الوقوع وام جدید (سقف پیشنهادی مورد نظر بانک مسکن)، فعلا برای تقاضای مصرفی پرریسک شده است چون که در صورت خرید آپارتمان با وام ٤٥ میلیون تومانی فعلی، چنانچه وام افزایش پیدا کند، تسهیلات جدید به خریداران قبلی تعلق نخواهد گرفت. از سوی دیگر تسهیلات مخصوص خانه اولی‌ها که قرار است سقف آن ١٠ میلیون تومان بیشتر از وام خرید معمولی باشد، فقط به فاقدان مسکن تعلق می‌گیرد.
  • وزیر دفاع یا وزیر جنگ؟

    در جابه‌جایی‌های صورت گرفته در دولت پیرمردان عربستان سعودی نام یک جوان وجود دارد که جانشین محمد بن نایف شده است. او محمد‌بن سلمان بن عبدالعزیز است که با حفظ ولی عهدی دوم، وزیر دفاع عربستان سعودی شده است. اما به گفته ناظران از زمانی که وی به این سمت منصوب شده است، بیشتر از آنکه صحبت‌های آرامش بخش داشته باشد، سخنانی بر زبان رانده که بوی جنگ می‌دهد.
    در عربستان از او به‌عنوان مرد جنگ و مرد قدرتمند سیاست یاد می‌شود و خود راسا فرماندهی عملیات «توفان قاطعیت» را علیه حوثی‌ها به عهده گرفته است. سخنانی که وی پس از انتصاب به این سمت داشته است نیز دست کمی از عملکرد وی نداشته است.
  • افزایش ۴۰ درصدی اجاره؟

    در شرایطی که بازار مسکن در شرایط رکودی از ثباتی نسبی برخوردار است اما برخی اخبار از جمله کاهش نرخ سود بانکی، تغییرات نرخ تورم و نتایج مذاکرات هسته‌ای، شایعاتی در زمینه افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها به راه انداخته و این بازار را متاثر کرده است. به این معنا که با کاهش سود بانکی، میزان دریافت اجاره بها نسبت به دریافت ودیعه بیشترمی شود. این در حالی است که کارشناسان معتقدند اجاره بها تابعی از قیمت مسکن و نرخ تورم است و هر دو اینها طی مدت اخیر روند کاهشی و با ثباتی داشته است. .
  • نگارش توافق با پرانتزهای باز

    مردان مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان که از هفته پیش کارسنگین دو ماهه‌ای را برای نگارش پیش نویس توافق هسته‌ای در نیویورک آغاز کرده‌اند این هفته با ادامه مذاکرات از پیشرفت آهسته و پیوسته نگارش متن توافق با ۱+۵ خبر دادند که البته به گفته ظریف کار مشکلی است و تعداد پرانتزها هنوز زیاد است. در همین حال عراقچی هم گفته به‌طور حتم این اولین پیش نویس پر از موارد اختلافی و پرانتز خواهد بود که باید بعدا در مورد آنها تصمیم‌گیری شود. ایران و ۶ کشور متعهد شده‌اند تا ۳۰ ژوئن به توافق جامع دست یابند. .
  • مخارجی که شما را شاد می‌کند

    زمانی که برای اولین بار به همراه همسرم تصمیم گرفتیم یک مدل اقتصادی ابداعی برای کنترل و مدیریت مخارج خانواده طراحی و اجرایی کنیم، گمان می‌کردم روزهای دشواری پیش رو خواهیم داشت. روزهایی که بیشتر با صرفه‌جویی و دوری از علایق من برای لذت بخش بودن روزها سپری خواهد شد. دوری که می‌تواند به معنای پایین آمدن کیفیت زندگی من محسوب شود. همین تفکرات موجب شد تا انرژی مثبتی که قرار بود از انباشته شدن پس‌انداز ماهانه خانواده داشته باشم از من دور شود و جای آن را باورهای منفی نسبت به صرفه‌جویی بگیرد؛ اما یکی از دوستانم تجربه خود را در روزهای مشابه با زندگی من شرح داد که فکر می‌کنم مسیر تفکرات و دیدگاه من را به صرفه‌جویی و پس‌انداز تغییر داد.
  • بازار تکنولوژی را دریابیم

    دکتر هادی خانیکی مدرس و عضو هیات علمی دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه علامه مساله اصلی و نخستین سوالی که ما باید در رابطه با تکنولوژی‌های جدید ارتباطی به آن بپردازیم این است که چه اتفاقی باعث شده است تلفن‌های هوشمند در ایران تبدیل به یک مساله شوند؟ به این معنا که ذهن‌های ما را به خود جلب کنند، آیا مساله بالا رفتن تعداد مصرف‌کنندگان دستگاه‌ها است یا صرف زمانی زیاد برای این تلفن‌ها از سوی کاربران‌ آن؟
    مساله دوم این است چه افق‌های تازه و چه ظرفیت‌های تازه‌ای در جامعه ما و در حوزه ارتباطات با گسترش دستگاه‌های تلفن هوشمند و ورود کاربران بیشتر فراهم شده است؟ آیا این افق‌های تازه را باید با فرصت‌هایش دید یا تهدیدهایش؟ یا اینکه اساسا ظرفیت‌های پنهانی برای این شرایط وجود دارد که به آن توجه نشده است؟
    مساله چهارم این است که در حوزه ارتباطات به‌طور خاص، باید به چه مقوله‌های جدیدی در دانشگاه‌ها و در گروه‌های علمی و در مراکز پژوهشی و در پایان نامه‌ها و رساله‌ها و حوزه‌های حرفه‌ای پرداخته شود؟
    طی چند روز گذشته من تلاش کردم آمارها و اطلاعاتی از مراکز رسمی کشور در مورد وضعیت تلفن‌های هوشمند تا آخر فروردین‌ماه امسال یعنی تا همین چند روز گذشته، را تهیه ارائه کنم.
  • دربندان فضای مجازی

    «اینترنت اعتیادآور است»، این موضوعی است که بسیاری از کارشناسان و روانشناسان به آن اذعان دارند. روانشناسانی که در جای‌جای دنیا در این مورد دست به تحقیقات زده‌ و این نکته را به اثبات رسانده‌اند. برای بررسی اعتیادآور بودن اینترنت باید افرادی که در این حیطه می‌گنجند، به دو گروه تقسیم کرد: ۱- کسانی که در کشورهای پیشرفته زندگی می‌کنند، ۲- افرادی که در کشورهای در حال توسعه زندگی می‌کنند. تحقیقاتی که صورت می‌گیرد اصولا فارغ از میزان در دسترس بودن اینترنت در یک کشور است و در بیشتر تحقیقات صورت گرفته این موضوع در نظر گرفته نشده است.
  • اجاره‌بها قابلیت افزایش دارد؟

    فرید قدیری دبیر گروه مسکن هفته گذشته چند روز پس از انتشار یک گزارش در «دنیای‌اقتصاد» درباره بازگشت آرامش به بازار اجاره مسکن، برخی سایت‌های خبری، اطلاعاتی دال بر رشد‌های ۲۰ تا ۴۰ درصدی اجاره‌بهای آپارتمان منتشر کردند. این اخبار برخلاف واقعیت کنونی بازار اجاره، نوعی التهاب، نابسامانی و تورم فزاینده را در این بازار القا می‌کند. این در حالی است که طبق آمارهای سامانه رهگیری معاملات مسکن که نبض قیمت‌ها را از دل بنگاه‌های املاک روایت می‌کند و همچنین مطابق بررسی‌های دفتر اقتصاد مسکن، میانگین اجاره‌بهای آپارتمان در شهر تهران طی سال گذشته تنها ۱۲ درصد افزایش پیدا کرد که در مقایسه با افزایش متوسط ۲۰ درصدی این شاخص طی ۹ سال قبل از آن، شرایط کنونی به مراتب آرام‌تر و مناسب‌تر از چند سال اخیر ارزیابی می‌شود.
  • کارت زردی برای توسعه اینترنت

    در حالی که این روزها همچون چند سال گذشته کاربران از سرعت پایین و بی‌کیفیت سرویس اینترنت خود شکایت دارند چندی پیش برخی نمایندگان مجلس، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را به‌خاطر گرانی سرویس اینترنت، ‌توسعه این سرویس و عدم راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات مورد انتقاد قرار دادند در آخر نیز به دلیل آنچه « قانع‌کننده نبودن جواب‌های محمود واعظی به این سوالات» عنوان شد او یازدهمین کارت زرد را از مجلس شورای اسلامی دریافت کرد. محمود واعظی در شرایطی مورد انتقاد مجلسیان قرار گرفته که به باور بسیاری از فعالان حوزه اینترنت اگر او طی یک سال و چند ماه گذشته میزان پهنای باند بین‌الملل را افزایش نمی‌‌داد،‌ کشور با وضعیت بدی روبه‌رو می‌شد.
  • سدیری‌ها بازگشتند

    با خروج مقرن بن عبدالعزیز و متعب بن عبدالله از ساختار حاکمیت عربستان، راه برای ورود خاندان سدیری به چرخه قدرت و قبضه آن هموار شد، از این رو جنگ «افعی‌ها» در جزیره‌العرب عملا آغاز شده است. چرا پادشاه عربستان دست به این تغییرات وسیع زد و شاهزاده سعود الفیصل را پس از ۴۰ سال از وزارت خارجه برکنار کرد؟
    برای پاسخ به این پرسش باید نگاهی به ساختار قبیله‌ای عربستان انداخت تا اهداف اصلی پادشاه را مورد تجزیه وتحلیل قرار داد. حاکمیت در عربستان در دست دو قبیله پرنفوذ السدیری و الشمری است که بیش از هشت دهه است که بر سر تصاحب اهرم‌های قدرت در رقابت هستند.
  • اشک سیاه

    شنبه این هفته مراسم رونمایی آلبوم «‌اشک سیاه» آلبوم جدید گروه موسیقی «‌خورشید سیاه» در یک فروشگاه محصولات فرهنگی برگزار شد. این آلبوم شامل ۱۱ قطعه است و با نگاهی انتقادی به مسائل اجتماعی و محیط زیستی در قالب موسیقی راک تولید شده است. این گروه با انتشار آلبوم «خرس سیاه بلوچی» در اسفند ماه ۱۳۹۲ خود را به‌عنوان «‌اولین و تنها گروه موسیقی حامی محیط زیست در ایران» معرفی کرد. تمامی قطعات توسط گروه آهنگسازی و تنظیم شده و جهانگیر رها (خواننده و نوازنده گیتار آکوستیک)،آرش اسلامی(گیتار الکتریک)، طاهر علی رمضانی(گیتار باس) وعلی فرهمند(درامز) در این اثر به‌عنوان نوازنده حضور دارند.
  • تضاد گسترش دولت الکترونیک با اینترنت بی‌کیفیت

    آسیه اسحاقی طبق آمارهایی که وجود دارد، ایران در دستیابی به اینترنت پرسرعت و پهنای باند مناسب در وضعیت نامطلوبی قرار دارد. این در حالی است که کشورمان نه‌‌تنها نتوانسته به حداقل سرعت پایدار اینترنت در جهان برسد؛ بلکه از این لحاظ با بسیاری از کشورهای منطقه نیز فاصله دارد، در حال حاضر اینترنت پرسرعت و افزایش پهنای باند را می‌توان به‌عنوان مساله‌ای حل نشده در فضای مجازی کشور دانست که سال‌ها است به‌عنوان یک مطالبه از سوی مردم و دولت وجود دارد، اما همواره در حد مطالبه باقیمانده و مشکلات این حوزه همچنان به قوت خود باقی است.
  • دیدار یک «تورانی» در بوداپست

    سعید انوری‌نژاد مجارستان در شرق اروپا است و تا جنگ جهانی اول بخشی از امپراتوری بزرگ اتریش-مجارستان بوده و بوداپست به همراه وین پایتخت‌های این امپراتوری. ما -من و همسرم- در بخش پایانی سفرمان به اروپا یک هفته در این شهر به گردش پرداختیم و از آنجا به استانبول و سپس ایران بازگشتیم. عصر روز یکشنبه چهارده سپتامبر پس از هفت-هشت ساعت رانندگی با ماشین پسر جوانی اهل اسلوونی از جنوب لهستان به بوداپست رسیدیم. در راه و به‌خصوص هنگام گذر از اسلواکی باران شدیدی می‌آمد و خوشحال بودیم که در کنار جاده منتظر ایستادن ماشینی برای سوار کردنمان نسیتیم.
  • ۸ قابلیتی که گوشی‌های هوشمند ۱۰ سال پیش نداشتند

    گوشی‌های موبایلی که امروزه هر یک از ما در دست داریم و نام هوشمند بودن را با خود به یدک می‌کشند طی چند سال اخیر با تغییرات گسترده‌ای همراه شده‌اند. حالا در بازار فروش گوشی‌های موبایل کمتر تلفنی با شکل و شمایل ۱۰ سال پیش و با طراحی کلاسیک دیده می‌شود. شاید بتوان آغاز تغییرات اساسی در تجهیز گوشی همراه به فناوری‌های نوین را در سال ۲۰۰۵ یافت. هرچند در سال ۲۰۰۵ اکثر افراد به اندازه صفحه‌نمایش گوشی‌های خود بیشتر از حافظه داخلی و میزان قدرت پردازشگر آن اهمیت می‌دادند، با این حال امروزه فناوری گوشی‌های هوشمند با چنان پیشرفتی همراه بوده که به راحتی می‌توان از آنها به جای کامپیوترهای شخصی استفاده کرد.
  • پوست اندازی سیستم پیرسالاری عربستان

    کامران کرمی عضو گروه دیپلماسی چند ماه از جلوس ملک سلمان بر تخت پادشاهی نمی‌گذرد که عربستان با توفانی از تغییر در مناصب داخلی و سیستم جانشینی روبه‌رو شده که منجر به درهم پیچیده شدن منشور عبدالعزیز و روی کارآمدن ولیعهد و جانشین آن از نسل نوادگان یا نسل سوم شاهزادگان شده است. عزل مقرن بن عبدالعزیز برادر ناتنی پادشاه و کوچک‌ترین پسر ملک عبدالعزیزآل سعود از مقام ولیعهدی و انتصاب محمد بن نایف وزیر کشور کنونی به عنوان ولیعهد جدید، انتصاب محمد بن سلمان به عنوان جانشین ولیعهد، عزل سعود الفیصل وزیرخارجه کهنه کار عربستان و انتصاب عادل الجبیر سفیر عربستان در آمریکا و برخی تغییرات دیگر همچون قرار گرفتن دفتر ولیعهد زیر نظارت دربار پادشاهی و جدا کردن شرکت نفت آرامکو از وزارت نفت سعودی از جمله این تغییرات مهم است.
  • تئوری ها را رها کنیم

    دکتر یونس شکرخواه استاد دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران به نظر من توجه به این نکته خیلی مهم است که اصلا نمی‌شود راجع به این فضای مجازی جدید زیاد نظریه‌پردازی کرد. به عقیده من باید با این فضا زندگی کرد و باید در این فضا بود و بعد شاید دیگر نگوییم که همه‌اش سیاه است یا همه‌اش سفید است یا بوی توطئه از آن می‌آید یا اینکه افراد در آن بی‌مسوولیت می‌شوند یا اینکه ما با فیلسوف‌های مبل نشین مواجه هستیم. من فکر می‌کنم که باید فرصت داد تا مشخص شود چه چیزی در شبکه‌های اجتماعی می‌گذرد یا اینکه باید عضو این شبکه‌ها شد و در آنها حضور فعال داشت.
  • زلزله در حاکمیت آل سعود

    اقدام غیرمنتظره پادشاه سعودی در تغییر ترکیب حاکمیت چنان عجیب بود که ناظران از آن به عنوان زلزله‌ای سیاسی در عربستان یاد کردند. هفته پیش سلمان بن عبدالعزیز با صدور احکام حکومتی جدید، دست به تغییرات گسترده در ترکیب حاکمیت این کشور زد. وی ابتدا در حکمی مقرن بن عبدالعزیز را از ولیعهدی و نایب‌رئیسی شورای وزیران کنار گذاشت و محمد بن نایف را به عنوان ولیعهد جدید معرفی کرد. سلمان در حکم خود مدعی شد که مقرن به درخواست خود از ولیعهدی انصراف داده است. پادشاه عربستان در حکمی دیگر محمد بن سلمان پسر جوان خود و وزیر دفاع و فرمانده عملیات عربستان علیه یمن را به عنوان جانشین ولیعهد معرفی کرد تا پیش‌بینی‌ها مبنی بر احتمال کودتای داخلی محمد بن سلمان برای قبضه کردن قدرت، تحقق یابد.
  • موبایل در کوله پشتی‌های مدارس

    لیدا ایاز سرانجام قبول این واقعیت که دانش آموزان خواسته یا ناخواسته در مدارس موبایل به دست هستند، مسوولان کشور را بر آن داشت تا بپذیرند ورود موبایل به مدارس هم می‌تواند امکان‌پذیر باشد و هم قانون‌مند. به‌زودی دانش آموزانی را خواهیم دید که با موبایل کیفشان را روی دوش‌شان می‌اندازند و به مدرسه می‌روند، چراکه وزارت ارتباطات اعلام کرده ارائه سیم‌کارت دانش آموزی با مقرراتی خاص آغاز شده است، هرچند با اطلاعاتی که وزارت ارتباطات در ابتدای افتتاح فاز اول ورود سیم‌کارت به مدارس ارائه کرده می‌توان فهمید سیم‌کارت دانش‌آموزی چندان هم شبیه سیم‌کارت‌های معمولی نیست و دانش آموزان تنها می‌توانند با شماره اورژانس تماس بگیرند و از قابلیت‌های دانلودکردن بازی و اپلیکیشن با استفاده از دیتای سیم‌کارت استفاده کنند.
  • کاهش نرخ سود اجرایی شد

    کاهش نرخ سود بانکی بنا بر مصوبات شورای پول و اعتبار از روز گذشته درشرایطی در بانک‌های سراسر کشور اجرایی شد که بنا بر اعلام معاون اقتصادی بانک مرکزی، تعیین نرخ سود سپرده‌های بانکی کمتر از یک سال به خود بانک‌ها واگذار شده و بر این اساس بانک‌ها می‌توانند خود نسبت به تعیین این نرخ‌های سود سپرده متناسب با محصولات در دوره‌های کمتر از یک سال نرخ‌گذاری کنند. این در حالی است که برخی خبرها از کاهش یکباره نرخ سود کوتاه‌مدت برخی سپرده‌های مردم از ۲۳ به ۱۰ درصد حکایت می‌کند. .
  • تکنولوژی ترس ندارد

    دکتر عبدالله گیویان عضو هیات علمی و مدرس دانشکده صدا و سیما گمانه‌هایی که اندکی گرایش به سمت توطئه‌انگاری دارند خیلی راحت می‌توانند در هر پدیده ارتباطی و در هر پدیده تکنولوژیک، دلایلی برای هراسان شدن و دلواپس شدن پیدا کنند. تاریخ ارتباطات در ایران سرشار از مثال‌هایی برای نحوه مواجهه با هر پدیده ارتباطی جدید است. از زمانی که مردم فکر می‌کردند دوچرخه جن دارد و سوارش نمی‌شدند تا زمانی که بلندگو در میان برخی حرام محسوب می‌شد تا روزگار معاصر ما.
    با توجه به این پیشینه اساسا در پدیده ای مانند موبایل هیچ وجه هراس‌آوری وجود نخواهد داشت.
  • راندچهارم مزایده سرخابی‌ها

    رضا خدادادی دبیر گروه ورزش واگذاری سرخابی‌ها عملا به راند چهارم کشیده شد؛ مزایده‌ای که قرار است روز ۲۹ اردیبهشت و چند روز بعد از دربی تهران برگزار شود. رئیس سازمان خصوصی‌سازی از به نتیجه رسیدن این مزایده بسیار خوش‌بین است: «قانون، محدودیتی برای تعداد مزایده‌ها نگذاشته است. می‌خواهیم هیچ اثری از مزایده روی دربی نباشد. ۲۵ اردیبهشت دربی و ۴ روز بعد مزایده برگزار می‌شود. با توجه به اینکه طلسم شرکت در مزایده‌ها در مزایده سوم شکست، بعید می‌دانم مزایده چهارم برنده‌ای نداشته باشد. چند شرکت سپرده‌شان را نزد ما نگه داشتند و همچنین تقاضاهای جدیدی هم می‌آید.
  • فهرست جدید برای کالاهای ممنوعه

    غزاله طایفه دبیر گروه بازرگانی با گذشت یک سال از ابلاغ مصوبه ممنوعیت خرید کالاهای خارجی که دارای تولید مشابه داخلی است، بر اساس جدیدترین تصمیم هیات دولت، وزارت صنعت بار دیگر موظف شد تا فهرست جدیدی از کالاهای دارای ممنوعیت خرید و واردات را ارائه کند. اردیبهشت‌ماه سال گذشته بود که به‌منظور حمایت از تولید داخل، دستگاه‌های دولتی از خرید کالاهای خارجی که در داخل کشور تولید می‌شوند، منع شدند. حتی بر اساس مصوبه مذکور به سازمان صدا و سیما نیز ممنوعیت تبلیغ کالاهای خارجی ابلاغ شد. این تصمیم در حالی گرفته شد که از همان زمان ضمانت اجرایی آن از سوی برخی از تولیدکنندگان محل تردید بود.
  • چرا می‌خواهید شغلتان را ترک کنید؟

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد سوال‌های بسیاری در مصاحبه‌های شغلی وجود دارند که هدف من بوده‌اند اما هیچ‌گاه این پرسش که «چرا می‌خواهید شغلتان را ترک کنید؟» یکی از آنها نبوده است. این سوال معقولانه است. آیا توانایی‌هایتان بیشتر از کاری است که انجام می‌دهید؟ آیا شغل‌تان تاثیری منفی روی سلامتی یا زندگی حرفه‌ای شما دارد؟ آیا انجام این کار، مانع از آن می‌شود که اهداف درازمدت و آرزوهای خود را دنبال کنید؟ آیا حرفه شما دیگر با سبک زندگی مورد علاقه‌تان همخوانی ندارد؟
    اگر شما در حال انجام آن شغل هستید و به رها کردن آن شغل می‌اندیشید، باید هرکسی کنجکاو باشد که چرا این کار را می‌کنید.
  • خشم سیاهان در بالتیمور

    شهر بالتیمور در ایالت مریلند آمریکا از هفته پیش شاهد اعتراضات خیابانی نسبت به مرگ فردی گری، جوان ۲۵ ساله‌ای بود که در بازداشتگاه پلیس جان خود را از دست داد. خشم تلنبار شده سیاهان، اندکی پس از جریان مراسم خاکسپاری خود را نشان داد. در جریان درگیری‌ها بین پلیس و معترضان، چندین خودرو و ساختمان به آتش کشیده شد و ده‌ها نفر مجروح شدند. در همین حال زمانی‌که دادستانی مریلند حکم تعقیب قضایی برای ۶ مامور پلیس صادر کرد، مردم با خوشحالی نسبت به حکم صادره بازهم به خیابان‌ها ریختند. .
  • مجالی برای کارگران

    امسال روز جهانی کارگر روز متفاوتی برای کارگران ایرانی بود. پس از ۸ سال کارگران فرصتی پیدا کردند تا در راهپیمایی اعتراضی نسبت به حقوق و شرایط کاری خود شرکت کنند. در این راهپیمایی اگرچه شعارهایی در قالب حمایت از دولت مطرح شد اما کارگران با قرائت قطعنامه‌ای خواسته‌ها و مطالبات خود را مطرح کردند و از حق مسلم کارگر ایرانی گفتند. بازنگری در نظام پرداخت دستمزدها، حقوق بازنشستگان و اجرای قانون بازنشستگی پیش از موعد در مشاغل سخت از جمله خواسته‌های آنها بود. .
  • کنسرت‌ها - ۱۷ اردیبهشت ۹۴

  • شبکه‌های اجتماعی در سینما و تلویزیون ایران

    بحث شبکه‌های اجتماعی اینترنتی و کارکرد آن در جامعه امروز خیلی وقت است که نقل محافل است. در این باب هر از چندگاهی بحث فیلتر کردن بعضی از این شبکه‌ها و آزاد کردن بعضی دیگر شنیده می‌شود. در این میان هنرهای تصویری ایران هم به این موضوع از بعد اجتماعی پرداخته است و از این پس به احتمال فراوان باید منتظر فیلم‌ها و سریال‌های بیشتری در این باره باشیم. این مطلب سعی می‌کند به معرفی تعدادی از فیلم‌ها و سریال‌های ایرانی و برخی آسیب‌های این شبکه‌ها بپردازد.


    رخ دیوانه (ابوالحسن داوودی)
    pic۱
    فیلم داستان چند جوان است که در یک قرار اینترنتی با یکدیگر آشنا شده و به دنبال یک شوخی و شرط‌بندی در مسیری پیچیده و دلهره‌آور می‌افتند، مسیری که درک جدیدی از زندگی و اجتماع را برای هرکدامشان رقم می‌زند.
  • بازها بر فـراز آسـمان سیاسـت

    در کشوری مانند عربستان سعودی که به لحاظ سیاسی کشوری محافظه‌کار است، جابه‌جایی‌های اخیر را می‌توان یک انقلاب تصور کرد. کشوری سنتی محصور در صحرا، با انقلابی مواجه شده که ممکن است در آینده‌ای نه چندان دور آثار آن را در خاورمیانه دید. پادشاه عربستان سعودی در یکصدمین روز پادشاهی خود در اقدامی غیرمنتظره دست به تغییراتی گسترده در ترکیب حاکمیت خاندان این کشور زد و شماری از مقامات از جمله ولیعهد و وزیر خارجه را از سمت خود برکنار کرد. به نوشته روزنامه نیویورک تایمز «اقدام ملک سلمان در عزل و نصب‌ها نشان می‌دهد که او در حال فاصله گرفتن از میراث ملک عبدالله است.
  • این ساز دنیای عجیبی دارد

    لیلا رضایی پیام رونق اولین نوازنده ساز استرالیایی« دیجیریدو» در ایران است که نواختن این ساز را با سختی‌های زیادی فرا گرفت. این ساز یکی از قدیمی‌ترین سازهای بومی جهان است و در میان بومیان استرالیا بیش از ۱۵۰۰ سال قدمت دارد اما در میان بسیاری از نقاط دنیا ناشناخته باقی‌مانده است. علاقه رونق به این ساز باعث شد تا راهی را برای آموزش آن پیدا کند و اولین نوازنده‌ای باشد که جامعه هنری و موسیقی ایران را با این ساز آشنا ‌می‌کند. او علاوه بر تدریس، سازنده این ساز هم هست و در کنسرت‌های زیادی هم با همین ساز روی صحنه رفته است.
  • آتش‌بس‌۲

    فیلم سینمایی آتش‌بس‌۲ ساخته تهمینه میلانی و از جمله فیلم‌های پر فروش سال ۹۳ به شبکه نمایش خانگی آمد. فروش آتش‌بس‌۲ در تهران و شهرستان‌ها از مرز ۴ میلیارد تومان عبور کرده بود و به نظر می‌‌رسد در شبکه نمایش خانگی هم بازار داغی داشته باشد. این فیلم کمدی است و می‌تواند لحظات خوبی را برای مخاطبانش فراهم کند. داستان این فیلم درباره یک زوج جوان و تحصیلکرده است که عازم سفری به خارج از کشور هستند پس از سال‌ها، مشاور خانواده‌ خود را به‌طور اتفاقی در فرودگاه ملاقات می‌کنند و … بهرام رادان، میترا حجار، آتیلا پسیانی، گوهر خیراندیش، مهرانه مهین‌ترابی، پژمان جمشیدی، دانیال عبادی، فلور نظری، رایان جواهریان و …در این فیلم به ایفای نقش می پردازند.
  • قوانین ساختمانی جدید ژاپن برای مقابله با زلزله

    هر بار که زلزله‌ای مرگبار در کشوری و گوشه‌ای از دنیا روی می‌دهد، تا مدتی رسانه‌ها پر می‌شود از اظهار نگرانی کارشناسان و تحلیلگران و مردم درباره اینکه چطور می‌شود جلوی تکرار چنین فاجعه‌ای را در گوشه‌ای دیگر گرفت. همه از کم‌کاری‌ها حرف می‌زنند و از تدابیری که باید اتخاذ می‌شد و نشد و ازاینکه در آینده باید چه کارهایی صورت بگیرد تا چنین فاجعه‌ای تکرار نشود. این روزها به دنبال زلزله مرگبار نپال که شمار کشته‌هایش به هزاران رسیده، باز هم این نگرانی‌ها و هشدارها تکرار می‌شوند.
    در میان این هشدارها و اخطارها اما نمونه موفقی از پیشگیری از فاجعه زلزله در جهان وجود دارد که به‌ویژه دراین روزها بار دیگر توجه همه را به خود جلب کرده‌ است.
  • مزایده در راند آخر

    تعیین تکلیف نهایی دو تیم سرخابی به مزایده چهارم یعنی بعد از دربی دو تیم پایتخت نشین موکول شد. با وجود آنکه به نظر می‌رسید درسومین مزایده، بالاخره تکلیف واگذاری سرخابی‌ها به بخش خصوصی مشخص شده اما ظاهرا ۲۹ اردیبهشت زمانی خواهد بود که دو تیم تهرانی صاحبان اصلی خود را پیدا می‌کنند. پس از آنکه سازمان خصوصی‌سازی برای بار سوم مزایده باشگاه پر‌سپولیس و استقلال را برگزار کرد، شرکت بهنام پیشروی کیش، شرکت استیل‌آذین ایرانیان و همین‌طور شخصی به نام معظمی نیا در مزایده خریداران باشگاه پرسپولیس شرکت کردند و در مورد استقلال هم شرکت شورایکو پا پیش گذاشت.
  • فانتزی‌های پنهان خط و رنگ

    فرهاد پیلان جواهریان متولد ۱۳۳۹ است و طراحی و نقاشی را از پنج سالگی نزد فرامرز پیلارام آموخته و تحصیلات آکادمیک در رشته نقاشی، گرافیک و مجسمه‌سازی را در آلمان گذرانده است. این هنرمند از سال ۱۳۷۷ تا امروز چهار نمایشگاه انفرادی در گالری‌های «سعدآباد»، «باران» و «آرت سنتر» برپا کرده است. این رویداد پنجمین نمایشگاه انفرادی این هنرمند در ایران محسوب می‌شود و تعدادی از آثار نقاشی و مجسمه این هنرمند از سال ۲۰۱۰ تاکنون به نمایش گذاشته شده است. این نمایشگاه فردا جمعه، ۱۸ اردیبهشت‌ماه، در نگارخانه «فروزان» به نشانی خیابان ولیعصر، چهارراه میرداماد، ساختمان اسکان، برج یک مسکونی، افتتاح می‌شود و تا ۲۵ اردیبهشت از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۲۰ میزبان علاقه‌مندان خواهد بود.
  • شبکه‌های اجتماعی؛ استثمار نوین

    آوات رضانیا دکترای ارتباطات با وجود رشد روزافزون در امکانات و تکنولوژی‌های ارتباطی و ورود هرروزه نرم‌افزارهای جدید، همچنان شور و شوق انسان‌ها برای برقراری ارتباط و امتحان کردن روش‌های جدید ارتباطی ادامه دارد. در این رابطه ما با این موضوع رو به رو هستیم که ساختار نظام سرمایه‌داری که براساس کسب سود اضافه شکل گرفته است، شیوه‌های نفوذ خودش را از حوزه اقتصادی به حوزه فرهنگی و فرهنگ را به تمامی جنبه‌های اجتماعی بسط داده است. بنابراین ما با اشکال جدیدی از سیاست اتصال رو‌به‌رو هستیم که براساس تمایل سیری‌ناپذیر انسان‌ها برای برقراری ارتباط است.
  • از دستیاری بندر تا وزارت امور خارجه

    آسمان تهران-ریاض با انتصاب‌های تازه ابری‌تر شده است. گویی قرار نیست که این ابرهای به‌وجود آمده به این زودی‌ها ناپدید شود. این را تحولات اخیر و خانه تکانی پادشاه در ساختار حکومت آل‌سعود به‌خصوص با انتخاب عادل الجبیر به‌عنوان وزیر خارجه جدید نشان می‌دهد. بامداد چهارشنبه گذشته در اقدامی غیرمنتظره، پادشاه عربستان ترکیب حاکمیت این کشور را تغییر داد و ولیعهد، ولی‌ولیعهد، وزیرخارجه و شماری از وزرا و مقامات کابینه را تغییر داد. سلمان ابتدا در حکمی «مقرن بن عبدالعزیز» را از ولیعهدی و نایب‌رئیسی شورای وزیران (کابینه) کنار گذاشت و «محمد بن‌نایف» را به‌عنوان ولیعهد جدید معرفی کرد.
  • عکس خبری - ۱۷ اردیبهشت ۹۴

  • کار، تعطیلات، کار

    محیا کربلایی تحلیلگر اقتصادی و کسب‌و‌کار حقیقت این است که بازگشت به زندگی کاری پس از یک تعطیلات طولانی به آن سادگی‌ها هم نیست. وقتی انبوهی از کارها روبه‌رویتان قرار گرفته ولی خاطرات دوران تعطیلات جلوی چشمانتان رژه می‌روند، تمرکز کردن سخت‌تر هم می‌شود و البته عذاب وجدان بیشتر!
    برای پیدا کردن یک راه‌حل برای این مشکل، به فکر مراجعه به اینترنت برای جست‌وجوی بهترین توصیه‌ها به منظور از سر گرفتن فعالیت‌های کاری افتادم. بلافاصله متوجه شدم که در این حس ناخوشایند تنها نیستم و لازم نیست خیلی احساس گناه کنم! با توجه به اینکه ممکن است بسیاری از دیگر دوستان هم با این مشکل مواجه شده باشند، تصمیم گرفتم از بین مطالب، پنج تا از جالب‌ترین‌ها را انتخاب کرده تا با خوانندگان این نشریه به اشتراک بگذارم.
  • بازنگری در واردات

    همزمان با روز کارگر و تاکید مقام معظم رهبری بر استفاده از کالای تولید داخل خصوصا در دستگاه‌ها و ادارات دولتی، وزارت صنعت، معدن و تجارت هم فهرست ممنوعیت خرید ۱۹۲ قلم کالای خارجی دارای مشابه تولید داخل توسط دستگاه‌های مشمول را اعلام کرد. در همین حال رئیس‌جمهور در جلسه هیات دولت از وزارت صنعت خواست تا مجددا فهرست خرید کالای خارجی که دارای مشابه داخلی هستند را بازنگری کند. این سیاست در راستای اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل پیش روی دولت قرار گرفته است. .
  • وعده‌های مسکنی در انتخابات انگلیس

    این هفته در انگلیس انتخابات سرنوشت‌سازی برگزار می‌شود که رقابت در آن، میان احزاب سیاسی از همیشه نزدیک‌تر و موضوعات از همیشه حساس‌تر و بحث‌ها از همیشه داغ‌تر بوده‌است. اقتصاد و رفاه اجتماعی از حساس‌ترین و پربحث‌ترین موضوعات در این انتخابات بوده و محور اصلی مناظره‌ها و جدل‌های تبلیغاتی را از مدت‌ها قبل یعنی حتی از یک سال پیش از انتخابات تشکیل می‌داد. در میان موضوعات اقتصادی، مسکن یکی از مهم‌ترین و جنجالی‌ترین مسائل در انگلیس است. عمده‌ترین وعده‌های انتخاباتی احزاب و رهبران آنها را هم در این انتخابات، موضوع مسکن تشکیل می‌داد.
  • سرعت اینترنت کند، قیمت بالا

    غزل بقایری در هر کجای ایران باشی و توسط هر شرکتی هم اینترنت خریداری کرده باشی فرقی نمی‌کند سرعت همه جا برابر و پایین است. این حرف کاربران اینترنت است کسانی که پیش از این با DIALUP کار می‌کردند معتقدند که وضعیت کمی از آن زمان بهترشده است. کاربران اینترنتی به شدت از وضعیت کنونی ناراضی‌اند و شرایط موجود را برخلاف وعده‌های داده شده در خصوص افزایش سرعت و کاهش قیمت اینترنت می‌دانند.
    این در حالی است که محمود واعظی درمرداد ماه سال۹۲ درحاشیه مراسم معارفه خود ازعزم و تصمیم دولت اعتدال برای ساماندهی وضع اینترنت خبر داد و اظهار امیدواری کرد که ظرف مدتی کوتاه مشکلات مربوط به اینترنت و پهنای باند کشور برطرف شود.
  • ۱۰ توصیه «وارن بافت» برای ثروتمند شدن

    وارن بافت سرمایه‌دار آمریکایی با حدود ۶۲ میلیارد دلار ثروت یکی از مورد توجه‌ترین افراد دنیا است. او کار خود را با خرید سهم ۵۰/۷ دلاری برکشایر‌هاتاوی آغاز کرد تا وقتی مدیرعامل و رئیس برکشایر شد هر سهم درجه اول آن ۱۱۹ هزار دلار قیمت داشته باشد. ۱۰ توصیه‌ای که او برای ثروتمند شدن می‌کند به قرار زیر است: ۱- سود به دست آمده را سرمایه‌گذاری کنید
    وقتی در بازاری مانند بازار سهام، سود به دست می‌آورید، ممکن است برای هزینه کردن آن وسوسه شوید. اما نباید این کار را بکنید. در عوض باید با این پول سرمایه‌گذاری دوباره‌ای انجام دهید.
  • انحصار تامین پهنای باند باید از دولت گرفته شود

    مهدی فقیهی عضو هیات علمی و مدیرکل دفتر مطالعات ارتباطات و فناوری‌های نوین مرکز پژوهش‌های مجلس امروز اقتصاد، اشتغال،‌ سیاست، مدیریت، دانش، هنر، زبان، فرهنگ، باورها، عادات، آداب و حتی زندگی روزمره بشر تحت تاثیر تکنولوژی‌های نوین قرار گرفته است. در واقع در مقابل این پدیده نه می‌‌توان منفعل بود و نه می‌توان در برابر آن غیرمنعطف بود، البته باید از این فناوری برای ارتقای ظرفیت‌‌های مادی و معنوی توسعه در کشور بهره گرفت.
    فناوری اطلاعات و ارتباطات ضرورتی انکار‌ناپذیر است که باید برای بهره‌گیری از این فناوری آن را به شکلی صحیح در جامعه به کار گرفت.
  • نوسازی بافت فرسوده سرعت می‌گیرد؟

    درحالی‌که براساس قانون برنامه پنجم توسعه، سالانه ۱۰ درصد از مساحت۷۷ هزار هکتاری بافت فرسوده کشور باید احیا و نوسازی شود تا در سال ۹۴ تمامی محدوده بافت فرسوده کلان‌شهرها در مسیر نوسازی به مقصد رسیده باشند؛ آمارهای ارائه شده از عرصه‌های نوسازی شده نشان می‌دهد نه‌تنها هم‌اکنون کمتر از ۲۰ درصد از این مساحت نوسازی شده است، بلکه هنوز متولیان حوزه نوسازی در بدنه دولت و شهرداری با «پاسکاری» مسوولیت‌های قانونی خود روند نوسازی را به تاخیر می‌اندازند. از این رو مدیریت شهری در یکسال اخیر رویکرد نوسازی در بافت فرسوده را از شاخص «ناپایداری» به شاخص «نفوذناپذیری» تغییر داد.
  • مجله تئاتر

    سری جدید مجموعه برنامه تخصصی «مجله تئاتر» روی آنتن می‌رود. سری جدید این برنامه با تمرکز بر معرفی نمایش‌های روی صحنه و نقد آنها پخش خواهد شد وجشنواره‌های داخلی و بین‌المللی به علاقه‌مندان حوزه تئاتر معرفی می‌شود و قرار است جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر هم بررسی و تحلیل شود. در آیتم‌های ویژه و جدید،توجه به تئاتر شهرستان‌ها و نقد کتاب‌های مرتبط با این حوزه از بخش های ویژه سری جدید این برنامه است. در این برنامه تخصصی، ضمن گفت‌وگو با کارشناسان حوزه تئاتر کشور، موضوعات جدید هنر نمایشی نیز بررسی خواهد شد.
  • اکران - ۱۷ اردیبهشت ۹۴

بیشتر