شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

آخر هفته

  • پایان باز حاشیه‌های فروشنده

  • مسیریابی مسکن ۹۶

    داوود سوری
    اقتصاددان

    عوامل موثر بر بازار مسکن مانند سایر بازارها به دو بخش عوامل سمت تقاضا و عوامل سمت عرضه تقسیم می‌شوند. اما در بازار مسکن عوامل سمت تقاضا تصویر متفاوتی از این بازار را رقم می‌زنند. در واقع دوگانه بودن تقاضا در بازار مسکن به‌عنوان وجه ممیزه این بازار از سایر بازارها معرفی می‌شود. در بازار مسکن عوامل سمت تقاضا به دو دسته تقسیم می شوند؛ تقاضای واقعی مسکن یا «تقاضای ناشی از نیاز خانوار» و تقاضای سرمایه‌ای یا «تقاضای مسکن برای حفظ ارزش دارایی».

  • عکس خبری - ۱۹ اسفند ۹۵

  • فرمان جدید ضدمهاجرتی

    با وجود اینکه ترامپ این روزها درگیر رسوایی‌های ارتباط با روسیه در زمان رقابت‌های انتخاباتی است اما اعلام نسخه جدید فرمان ضدمهاجرتی نشان داد که همچنان بر سر ممانعت از ورود اتباع برخی کشورها پافشاری می‌کند. درلیست جدید اگرچه نام عراق حذف شده اما همچنان نام شش کشور دیگر از جمله ایران باقی است و ممنوعیت سفر آنها برای ۹۰ روز اجرایی می‌شود. براساس دستور جدید که از ۱۶ مارس اجرایی خواهد شد دارندگان گرین کارت و کسانی که پیش‌تر ویزای آمریکا را دریافت کرده‌اند، مستثنی شده‌اند.

    .
  • کمیته محرمانه

    آن‌گونه که سخنگوی مجلس خبرگان رهبری خبر داده کمیته‌ای محرمانه در کمیسیون اصل ۱۰۷ و ۱۰۹ مجلس خبرگان تشکیل شده که وظیفه آن بحث و بررسی به شکل کاملا محرمانه درخصوص افرادی است که متناسب جایگاه رهبری باشند، هرچند که این افراد نیز محرمانه انتخاب و بررسی می‌شوند و هیچ‌کس از کار این کمیته و اسامی مطرح در آن خبری ندارد. به گفته احمد خاتمی در دیداری که اعضای خبرگان با رهبری معظم انقلاب در حدود ۱۵ سال پیش داشتند آقا گفته اند شما باید در آستینتان حداقل۱۰ رهبر داشته باشید.

    .
  • کاندیدای پوششی در بلاتکلیفی

    طرح نامزد پوششی برای روحانی که چند صباحی است از سوی برخی چهره‌ها مطرح شده با نقل قول مرعشی درباره تاکید آیت‌الله‌هاشمی بر کاندیدای پوششی، رنگ و بوی جدی‌تری به خود گرفته است. با این همه برخی اصلاح‌طلبان از جمله عارف و نجفی معتقدند روحانی یک تنه کارزار انتخابات را خواهد برد و نیازی به نامزد پوششی ندارد. هرچند که برخی خبرها از انتظار اصلاح‌طلبان درباره روحانی حکایت می‌کند. اما در اردوگاه مقابل تعدد نامزدها برای کاندیداتوری، صدای سران اصولگرا را درآورده است.

    .
  • نهال سه شاخه

    در حالی که تا انتخابات ریاست‌جمهوری ۹۶ چند ماهی بیشتر باقی نمانده است اما اعلام کاندیداتوری بقایی یار دیرین محمود احمدی‌نژاد، نشان داد که معجزه هزاره سوم تنها به صورت بیانی از کارزار انتخابات کنار کشیده است و عملا با حضور افراد مورد عنایت خود، همچنان در این عرصه می‌تازد. فعالیت‌های احمدی‌نژاد که از ماه‌ها پیش با انتشار بیانیه کناره‌گیری از حضور در انتخابات ۹۶ آغاز شده بود این هفته با انتشار بیانیه‌ای علیه حسن روحانی و نیز اعلام حضوردر توییتر به اوج خود رسید. او چند هفته پیش هم خطاب به مردم نوشت که از هیچ کاندیدایی حمایت نمی‌کند و در همین حال در نامه‌ای به ترامپ، توصیه‌هایی را به او گوشزد کرد.

  • به افتخار فرهادی

    اصغر فرهادی سازنده فیلم فروشنده اگرچه نتوانست در مراسم اسکار شرکت کند و جایزه بهترین فیلم خارجی را با دستان خود دریافت نماید اما با حضور در مراسمی که خانه سینما به افتخارش برگزار کرده بود از رویه برگزاری نکوداشت‌ها تشکر کرد و این جایزه و موفقیت‌ها را متعلق به شخص خود ندانست. این دومین باری بود که فرهادی برنده اسکار می‌شد اما بار اول به‌خاطر فیلم جدایی نادر از سیمین هیچ تجلیلی از وی نشد. فرهادی درواکنش به فرمان مهاجرتی ترامپ، سفر به آمریکا و حضور در اسکار را تحریم کرد.

    .
  • فرهنگ عذرخواهی

    خبر برخورد غیرمنتظره وزیر بهداشت با فرماندار شهر بدره در استان ایلام اگرچه خیلی زود شبکه‌های اجتماعی را درنوردید اما موجب شد قاضی‌زاده‌هاشمی به اشتباه خود پی ببرد و با عذرخواهی از فرد مربوطه و مردم آن دیار دلجویی کند. هرچند این نخستین باری بود که یک کارگزار دولت تدبیر و امید چنین رفتار توهین‌آمیزی از خود نشان می‌داد اما انتشار یادداشت وزیر بهداشت درباره قصور پیش آمده مشخص کرد که فرهنگ عذرخواهی در برابر اشتباه در میان مقامات دولت یازدهم نهادینه شده و باید درمیان مسوولان گسترش یابد.

    .
  • تغییر در راس هرم سینمایی

    با وجود انتشار اخباری مبنی بر استعفای حجت‌الله ایوبی رئیس سازمان سینمایی و تکذیب این خبر از سوی او، اما با صدور حکم رسمی ریاست محمدمهدی حیدریان از سوی صالحی امیری وزیر ارشاد، همه حرف و حدیث‌ها پایان یافت تا ریاست ۴ ساله ایوبی بر راس هرم سازمان سینمایی پایان یابد. برخی منتقدان بر این باورند که دوران مدیریت حجت‌الله ایوبی را می‌توان رکورددار جلوگیری از اکران فیلم‌های دارای پروانه نمایش دانست. عصبانی نیستم!، خانه پدری، خانه دختر و رستاخیز از جمله این فیلم‌ها هستند که در انتظار اکران مانده‌اند.

  • رونق در بازار مسکن ۹۶

    بازار معاملات مسکن که دوره پیش رونق خود را در زمستان امسال آغاز کرده، با ورود به سال جدید دستخوش تغییرات مثبتی خواهد شد. براساس آمارهای منتشره درباره ثبت‌نام خانه اولی‌ها در صندوق یکم، تقاضای مصرفی از جانب این گروه در سال ۹۶ وارد بازار مسکن به خصوص واحدهای کوچک و کم متراژ خواهد شد که به رونق معاملات ۹۶ دامن می‌زند. هرچند کارشناسان معتقدند رونق معاملات در نیمه دوم ۹۶ شدت می‌یابد، با این حال پیش‌بینی‌ها از افزایش ۱۰ درصدی حجم معاملات از ناحیه خانه اولی‌ها حکایت می‌کند.

    .
  • دلار در کف ۱۴ هفته‌ای

    نرخ دلار آمریکا که این روزها روند رو به کاهش خود را ادامه می‌دهد روز سه‌شنبه به ۳۷۴۷ تومان رسید تا کمترین قیمت را طی ۱۴ هفته گذشته در کارنامه خود ثبت کند. با وجود نزدیکی به نوروز و افزایش تقاضای مسافرتی براساس سنت هرساله، اما عرضه زیاد از سوی بازار ساز و نیز افزایش فروش ارز از سوی شرکت‌های تجاری از جمله مهم‌ترین دلایل کاهش نرخ دلار از سوی فعالان بازار عنوان شده‌اند. در همین حال قیمت دلار در بازار آزاد فاصله بسیار کمی با قیمت آن در صرافی‌های بانکی پیدا کرده است.

    .
  • گشایش‌های بانکی برجام

    پس از رفع موانع و مشکلات بزرگ بر سر راه اقتصاد کشورمان در دوران پسا برجام، حالا نوبت به برخی گشایش‌های بانکی رسیده است. آن‌گونه که یکی ازمقامات بانک مرکزی خبر داده، وزارت خزانه‌داری آمریکا در روزهای گذشته اعلام کرده که اشخاص آمریکایی می‌توانند در ایران براساس ضوابطی از جمله اینکه محل زندگی آنها ایران باشد افتتاح حساب بانکی کنند. این در شرایطی است که پیش‌تر تکلیف شهروندان این کشور برای افتتاح حساب روشن نبود و این نخستین اقدام مثبت دولت ترامپ در مواجهه با برجام است.

    .
  • جوسازی حقوقی

    تامین نظر شورای نگهبان از سوی مجلس چنان برای بهارستان‌نشینان گران تمام شد که رئیس مجلس ترجیح داد بیش از این هزینه این مساله را ندهد وعطای رفع ایراد شورای نگهبان را به لقایش ببخشد. پس ازآنکه نمایندگان تصویب کردند که برخی از استثناها و مشاغل تخصصی در مناطق محروم و مرزی تا ۶۰ درصد نسبت به پیش‌بینی قبلی، دریافتی بیشتری داشته باشند، عده‌ای از مخالفان خیلی زود مجلس دهم را سیبل انتقادات خود قرار داده و کار را به جایی رساندند که لاریجانی آن را جوسازی ناجوانمردانه علیه مجلس توصیف کرد. برخی مخالفان مصوبه مجلس را ریشخند عدالت و برخی دیگر آن را پاشیدن نمک بر روی زخم مردم دانستند.

  • رشد اقتصادی توأم با کاهش تورم

    همانطورکه پیش از این معاون اول رئیس‌جمهور در تشریح کارنامه ۱۱ ماهه دولت از بازگشت ثبات به اقتصاد کشور به همراه کاهش تورم خبرداده بود مرکز آمارایران هم با انتشار داده‌های اقتصادی اعلام کرد در ۹ ماه نخست امسال نرخ رشد اقتصادی با احتساب نفت معادل ۲/ ۷ درصد و بدون احتساب نفت ۵ درصد ثبت شده است. اگرچه نمی‌توان از نقش پررنگ صادرات نفت پس از برجام در رشد اقتصادی غافل بود اما نباید فراموش کرد که رشد اقتصادی با وجود کاهش بهای جهانی نفت و روند کاهنده تورم رخ داده است.

    .
  • سایه فروش بر بازار بورس

    روند نزولی شاخص بورس اوراق بهادار در شرایطی روز سه‌شنبه هم ادامه یافت که رشد ناچیز روز دوشنبه نتوانست فضای احتیاطی را از سر بازار سرمایه دور کند. فشار فروش در کنارکمبود نقدینگی در روزهای پایانی سال از سوی بیشتر نمادهای بازار، مانع بازگشت قیمت‌ها شده و به ادامه روند نزولی دامن می‌زند. هرچند که بنا به عقیده تحلیلگران معمولا اسفند ماه مانند شهریور دوران کم‌رونقی بازار سهام محسوب می‌شود، بنابراین به نظر می‌رسد چنین شرایطی گذرا است و سایه فشار فروش به زودی از سر شرکت‌ها کم خواهد شد.

    .
  • پایان بلاتکلیفی سهام عدالت

    با رونمایی از سامانه طرح سهام عدالت، بلاتکلیفی حدود ۵۰ میلیون نفر پس از ۱۰ سال پایان یافت و مشمولان سهام عدالت می‌توانند سود سهام خود را از سال آینده دریافت کنند. سهامی که در حال حاضر قابل خرید و فروش نیست و تنها دارندگان برگه‌های سهام عدالت (به جزاعضای کمیته امداد و بهزیستی) مالک مجازی بخشی از سهامِ در اختیار خود هستند. این در حالی است که ارزش امروز این سهام بیش از ۵۵ هزار میلیارد تومان است که با اقدامات اجرایی این عدد به ۱۰۰ هزار میلیارد تومان در سال ۹۶ تبدیل خواهد شد.

    .
  • «خانه اولی»ها وارد می‌شوند

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن

    سال آینده، خانه اولی‌ها نبض بازار معاملات مسکن را به دست می‌گیرند. آمار مربوط به حجم سپرده‌گذاری زوج‌های فاقد مسکن در صندوق پس‌انداز مسکن یکم نشان می‌دهد طی امسال و سال گذشته، بیش از ۱۴۰ هزار خانوار واجد شرایط در این صندوق سپرده‌گذاری کرده‌اند. صندوق یکم، بزرگ‌ترین تسهیلات خرید مسکن (به لحاظ سقف ریالی) با کمترین نرخ سود بانکی را به گروه خاصی از متقاضیان پرداخت می‌کند اما شرط پرداخت، یکسال سپرده‌گذاری معادل نصف تسهیلات است. با توجه به متوسط مبلغ سپرده‌گذاری خانوارها طی یکسال و نیم اخیر که کمتر از حد تعیین شده بوده است، برآورد می‌شود سال آینده از اوایل سال ماهانه حدود ۳ هزار خانوار از محل این صندوق، وارد بازار معاملات خرید مسکن در کل شهرهای کشور شوند.

  • رسانه‌ها به‌دنبال نیکسون سازی

    حسین موسوی
    عضو گروه بین‌الملل

    هیچ دولتی به اندازه دولت ترامپ در دو ماه اولش به مشکل برنخورده است. ترامپ در حالی که هنوز به خوبی در کاخ سفید مستقر نشده بود برای اینکه نشان دهد به وعده‌های انتخاباتی خود وفادار است طی دو فرمان جنجالی، یکی ممنوعیت ورود اتباع ۷ کشور مسلمان به آمریکا و دیگری دیوارکشی در مرز مکزیک، در عمل بحران‌های بعدی دولت خود را کلید زد. تیم مستقر در بال غربی کاخ سفید (بخش اداری) در حالی این دو فرمان را برای اجرا به نهادها و وزارتخانه‌های مربوطه ارسال کرد که به موازات آن نیز یک پرونده علیه دولت وی در حال شکل‌گیری بود.

  • هیاهو برای هیچ - ۱۹ اسفند ۹۵

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    هجمه‌های سیاسی برخی گروه‌های اصولگرا علیه مصوبه حقوق مدیران، مجلسی‌ها را مصمم‌تر کرد تا بار دیگر بر مصوبه خود برای تعیین سقف حقوق «مدیران» و نیز «مشاغل دولتی واحدهای عملیاتی و مناطق محروم»، تاکید کنند. هرچند واکنش مجلس و ریاست آن به این هجمه‌ها، موید انتخاباتی بودن این جریان‌سازی اصولگرایان ازجمله جبهه تازه تاسیس جمنا و رسانه‌های نزدیک به آن است اما به‌طور کلی، اشتباه در خوانش این مصوبه نیز درهیاهوی شکل گرفته بی‌اثر نبود؛ آنجا که منتقدان، از یک‌سو به غلط سقف تعیین شده برای حقوق مدیران در سال ۹۶ را ماهانه ۲۴ میلیون تومان محاسبه کردند و از سوی دیگر این رقم را به همه مدیران تعمیم دادند.

  • تقلای احمدی‌نژاد برای ماندن درسیاست

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    سودای حضور در صحنه سیاسی کشور حتی لحظه‌ای محمود احمدی‌نژاد را رها نمی‌کند. هر چند از کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری منع شده اما این روزها همزمان با داغ شدن بحث انتخابات ریاست‌جمهوری تلاش کرده تا به شکلی دیگر عدم حضورش در انتخابات را جبران کند. یک روز به دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا نامه می‌نویسد و روز دیگر در بیانیه‌ای با عنوان رئیس دولت نهم و دهم خطاب به دولت یازدهم، به آنچه ادعای خالی بودن خزانه کشوردر زمان تحویل ریاست‌جمهوری می‌خواند پاسخ می‌دهد.

  • ۱۹ پستاندار ایرانی در معرض خطر

    نیما صبوری

    روز ۲۰ دسامبر ۲۰۱۳، مجمع عمومی سازمان ملل تصمیم گرفت تا روز سوم مارس را به‌عنوان روز جهانی «حیات وحش» نام‌گذاری کند. امسال اما این روز با عنوان «به صدای جوانان گوش کن» رنگ و بویی دگر داشت. با توجه به اینکه یک چهارم از جمعیت جهان افراد بین ۱۰ تا ۲۴ سال هستند و این موضوع با اهمیت که همین جوانان، مدیران و تصمیم‌گیران آینده را تشکیل می‌دهند، تلاش‌های گسترده‌ای نیاز است (چه در سطح ملی و چه جهانی) تا آگاهی‌های لازم پیرامون حفاظت از حیات وحش در معرض خطر به این جوانان داده و انگیزه‌های لازم در آنها ایجاد شود.

  • بازار مسکن ۹۶ در سه سناریو

    دو دسته نیروی غیر هم جهت، بر مسیر بازار مسکن ۹۶ تاثیر می‌گذارد به‌طوری‌که بر حسب برتری هرکدام از نیروها، آینده متغیرهای ملکی در سه سناریو قابل بررسی خواهد بود. یافته‏ها درباره مهمترین مولفه‏های درونی و بیرونی موثر بر متغیرهای بازار مسکن نشان می‏دهد که سال آینده با احتساب مجموعه مهم‌ترین تحولات اقتصادی-سیاسی در کشور، ۷ نیرو در فواصل زمانی مختلف، بازار ملک را تحت الشعاع قرار می‏دهد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، بازار مسکن در سال ۹۵ بدون آنکه شرایط ناپایدار (تغییر فاز) به خود بگیرد، همواره در فاز پیش‏رونق قرار داشت.

  • وقت رونق مسکن از مسیر بورس

    شانس رونق دو طرفه در بازار مسکن، با تغییر رنگ نرخ بازدهی سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان، افزایش پیدا کرد. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» درباره یکی از برنامه‌های ناکام دولت در بخش مسکن طی این دوره، نشان می‌دهد اگرچه برنامه تامین مالی همزمان هر دو سمت عرضه و تقاضای مسکن از طریق صندوق‌های زمین و ساختمان، طی دو سال اخیر، به جز تاسیس چند صندوق حمایتی و وابسته به یک بانک دولتی، در عمل مورد استقبال بخش‌خصوصی قرار نگرفت، اما وضعیت بازار مسکن در مقطع فعلی و همچنین چشم‌انداز سال ۹۶ به گونه‌ای است که پیش‌بینی می‌شود تقاضا برای راه‌اندازی و سرمایه‌گذاری در صندوق‌های زمین و ساختمان، به تدریج تقویت خواهد شد.

  • برنامه‌های متمرکز برای رکودزدایی از مسکن

    دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن مجموعه برنامه‌های قابل اجرا برای تحرک‌بخشی به بازار ملک در سال ۹۶ و همچنین سال‌های برنامه ششم توسعه را تشریح کرد. براین اساس، برنامه‌های وزارت راه و شهرسازی در بخش مسکن تمرکز بر حوزه‌هایی است که قبلا عارضه‌یابی شده است. به‌علاوه، با توجه به محدودیت‌های جاری بودجه‌ای، دولت به‌دنبال راه‌کارهایی نیست که مستلزم دریافت منابع مالی جدید از دولت باشد. یکی از برنامه‌ها،‌ تداوم حمایت از تامین مسکن خانه‌اولی‌ها ﴿مسکن حمایتی) است. هدف از اجرای این برنامه، تقویت قدرت خرید و تشکیل تقاضای موثر در قشر میانی جامعه عمدتا از طریق توسعه‌ تسهیلات خرید برای خانه‌اولی‌ها و اعطای تسهیلات به مالکان بافت‌های فرسوده‌ دارای سند است.

  • تهدیدهای پنهان برای بازار مسکن ۹۶

    بازار معاملات مسکن درحالی به اعتقاد گروهی از کارشناسان و بنا بر مشاهده برخی نشانه‌های درونی همچون افزایش نسبی حجم معاملات ملک طی یک سال گذشته، در فاز پیش‌رونق قرار گرفته و انتظار می‌رود سال بعد اولین سال شروع رونق بازار مسکن در دوره جدید باشد که برخی دیگر از کارشناسان، تامین برخی الزامات بیرونی در سایر بازارهای اقتصادی را شروط لازم برای شروع دوره رونق در بازار معاملات و ساخت‌وساز آپارتمان‌های مسکونی در سال بعد می‌دانند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، این کارشناسان معتقدند هرچند متغیرهای درونی بازار مسکن نقش تعیین‌کننده‌ای در ورود بازار معاملات و ساخت آپارتمان به فاز رونق دارد اما سال ۹۶ به لحاظ تاثیر متغیرهای اقتصادی بیرونی بر بازار مسکن، سال بسیار حساسی است.

  • رفع موانع رونق در بازار مسکن

    بهروز ملکی، تحلیلگر اقتصاد مسکن، وضعیت سال آینده بازار ملک را با توجه به متغیرهای درونی و بیرونی بخش مسکن تشریح کرد. وی در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: تداوم نرخ بالای رشد اقتصادی، افزایش تسهیلات مسکن و کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی می‌تواند سال آینده به‌عنوان مهم‌ترین عوامل اثرگذار، تاثیرات مثبتی بر بازار مسکن داشته باشد. به گفته وی هم‌اکنون، بسیاری از موانع رونق از جلوی پای بازار مسکن برداشته شده است و به مرور آثار بهبود در این بازار دیده می‌شود. افزایش درآمدهای نفتی و بهبود نرخ رشد اقتصادی نیز دو عامل مهم دیگری است که به گفته ملکی موجب می‌شود پیش‌بینی‌ها در ارتباط با رونق مسکن در سال آینده مستند شود؛ این در حالی است که عوامل درون‌بخشی بازار مسکن همچون افزایش حجم صدور پروانه‌های ساختمانی، افزایش نسبی حجم معاملات مسکن و شروع ریزنوسانات قیمتی در معاملات ملک این پیش‌بینی را تقویت می‌کند.

  • تناسب رفتاری سازندگان با بازار تقاضای ملک

    نرگس رزبان
    کارشناس اقتصاد مسکن

    یکی از موضوعاتی که طی چند ماه اخیر خصوصا با نزدیک شدن به پایان سال ۹۵ بین صاحبنظران و فعالان بازار مسکن مطرح است، برآوردهای کارشناسی از حجم ساخت‌وسازهای جدید و رفتار احتمالی سمت عرضه در سال آینده است. براساس مطالعات کارشناسی انجام شده رشد متغیرهای حقیقی بازار مسکن در بلند مدت متاثر از همان عواملی است که رشد متغیرهای حقیقی اقتصاد کلان را شکل می‌دهد. بنابراین در شرایط سیطره رکود بر کل بخش‌های اقتصادی، نمی‌توان روند معکوسی را در بخش مسکن انتظار داشت.

  • فرصت جدید برای سازندگان مسکن

    کارشناسان بازار ملک درحالی دو سناریوی متفاوت برای آینده پیش‌روی بازار ساخت‌وساز را مطرح می‌کنند که این دو سناریو در نهایت به یک توصیه مشترک برای سازندگان آپارتمان‌های مسکونی می‌رسد. به گزارش «دنیای اقتصاد»،در شرایطی که برخی سیگنال‌های قابل مشاهده در بازار معاملات و ساخت مسکن حکایت از افزایش نسبی حجم معاملات و به تبع آن ساخت‌وساز املاک مسکونی دارد، عده‌ای از صاحب‌نظران و فعالان بازار مسکن از ادامه رکود در بازار ساخت مسکن خبر می‌دهند. هرچند هر دو گروه از این صاحب‌نظران در ارائه فرضیه خود از آینده پیش‌روی بازار معاملات و ساخت مسکن دلایل و استنباط خاص خود را می‌کنند اما گروه دیگری از کارشناسان بازار مسکن توصیه می‌کنند که آینده پیش‌روی بازار ساخت‌وساز هر چه باشد به‌طور قطع بازار معاملات مسکن از سال آینده با حجم قابل‌توجهی از تقاضا برای خرید واحدهای مصرفی کوچک متراژ یا میان متراژ-زیر ۱۰۰ مترمربع- عمدتا در مناطق معمولی و متوسط شهر روبه‌رو خواهد شد.

  • سمت و سوی بازار مسکن ۹۶

    نوسانات قیمت مسکن در برخی از شهرها، از جمله تهران، طی دو دهه اخیر یکی از چالش‌های اساسی بازار مسکن و اقتصاد کشور بوده است، به‌طوری که در یک دوره افزایش شدید و در دوره دیگر کاهش یا ثبات نسبتا فراگیر بر قیمت مسکن به‌وجود آمـده کـه بـه تبـع آن تحولات ایجاد شده در بخش مسکن، کل اقتصاد را متاثر می‌کند. عوامل تاثیر‌گـذار بـر قیمـت مسکن به دو دسته عوامل سمت عرضه و عوامل سمت تقاضا قابل تقسـیم اسـت. افزایش قیمت مسکن، قیمت زمین و مصالح ساختمانی و. . . ازجمله عوامل موثر بر عرضه مسکن است. از سوی دیگر در سمت تقاضا عوامل به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ تقاضای واقعی مسکن (تقاضای ناشی از نیاز خانوار) وتقاضای سرمایه‌ای (تقاضای مسکن برای حفظ ارزش دارایی).

  • وضعیت بازار مسکن ۹۶ به روایت دلالان

    دنیای اقتصاد: دلالان بازار مسکن اعتقاد دارند با توجه به انتخابات پیش‌روی ریاست‌جمهوری، بازار نقل و انتقالات ملکی در بهار ۹۶ با یک وضعیت استثنایی روبه‌رو است و ممکن است روند صعودی معاملات در سه ماهه پیش‌رو متوقف شود. اما این وضعیت گذرا خواهد بود و در تابستان رفتار خریداران و فروشندگان به نفع افزایش حجم معاملات مسکن تغییر خواهد کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، تعدادی از دلالان بازار مسکن با شرکت در یک نظرسنجی ضمن پیش‌بینی وضعیت بازار مسکن در سال آینده، درباره نوسان قیمتی و وضعیت ساخت‌وساز در سال آینده اظهارنظر کردند.

  • اختلاف شتاب قیمت و معاملات مسکن

    اختلاف «شیب رشد» بین حجم معاملات و قیمت مسکن در شهر تهران که از ابتدای سال‌جاری تاکنون در بازار ملک مشهود بوده، نشانه قوی از حرکت بازار در مسیر ورود به رونق غیرتورمی است. کارنامه ۱۱ ماه اول امسال بازار معاملات مسکن در شهر تهران بیانگر رشد ۷ درصدی حجم معاملات خرید آپارتمان است. در این فاصله زمانی، اما متوسط قیمت مسکن در حد ۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش یافته است. این دو آمار مشخص می‌کند دامنه رشد حجم معاملات از دامنه نوسان صعودی قیمت مسکن، بیشتر است. تداوم این وضعیت می‌تواند باعث شود بازار معاملات ملک به لحاظ حجم خرید و فروش،‌ زودتر از رشد مثبت قیمت واقعی، به رونق برسد.

  • اولین گمانه‌زنی از قیمت مسکن سال آینده

    بخش مسکن مانند سایر بازارهای دارائی، در عموم کشورها همواره با دوره‌های رونق و رکود مواجه می‌شود، کما اینکه بررسی گذشته این بخش در ایران نیز توالی دوره‌های رونق و رکود را تایید می‌کند، به نحوی‌که در دهه‌های گذشته پس از گذشت یک دوره رونق ۲ تا ۳ ساله، بازار مسکن وارد دوره رکود ۲ تا ۳ ساله شده است. بر این اساس بخش مسکن در سال‌های ۱۳۸۹ تا اواسط سال ۱۳۹۲ با رونق و پس از آن با رکود مواجه شد. ولی نکته قابل توجهی که در دوره‌‌های رونق و رکود اخیر روی داده است، شدت بالای آنها نسبت به دوره‌های پیشین است.

  • ایستگاه پایانی رکود مسکن

    طی سال‌های اخیر، شرایط رکودی بر اقتصاد کشور سیطره داشته که محصول اعمال تحریم‌ها، تورم بالا، ایجاد حجم گسترده‌ای از تعهدات دولت، مناسبات بین‌المللی و تاثیر‌پذیری از اقتصاد جهانی بوده است. بخش مسکن نیز به‌عنوان یکی از زیربخشهای اقتصاد کلان، در سال‌های اخیر سایه سنگین رکود را بر سر داشته و متحمل هزینه‌هایی در ابعاد اقتصادی و اجتماعی شده است. این بخش با داشتن ارتباط پسین و پیشین با بیش از ۱۵۰ رشته فعالیت، یک بخش کلیدی در اقتصاد و در بعد اجتماعی مولفه‌ای اثرگذار به شمار می‌رود. از این روست که تحولات آن در هر دو بعد اقتصادی و اجتماعی همواره مورد مداقه بوده است.

  • #زادگاهتو_معرفی_کن

    پرستو فخاریان

    در شرایطی که تعطیلات در ایران سامان‌یافته نیست و مردم نمی‌توانند در تمام ایام سال برای سفرهای کوتاه و بلند خود برنامه‌ریزی داشته باشند، این نوروز است که جور تمام ایام سال را می‌کشد؛ نوروزی که برای ایرانی‌ها بهترین فرصت برای سفر به شمار می‌آید. البته در بیشتر مواقع کسانی که مقاصد سنتی سفر را انتخاب می‌کنند، با چالش‌های عمده‌ای در مسیر و مقصد روبه‌رو می‌شوند؛ ترافیک‌های کسل‌کننده، ازدحام در شهرها و روستاهای معروف، ازدحام در اماکن تاریخی و باستانی، کمبود اقامتگاه‌های با کیفیت و.

  • دست خالی برنگردید - ۱۹ اسفند ۹۵

    زینب نوروزی
    استاد سوزن‌دوزی سیستان و بلوچستان

    در سفر به سیستان و بلوچستان بازدید از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی را در کنار هم در برنامه سفرتان بگنجانید. زابل و شهرسوخته، قلعه ایرانشهر و قلعه بم چور در کنار بندر چابهار و ساحل دریای عمان هر کدام لطف خود را دارند. شهر سوخته نمادی از شهرنشینی در گذشته است و نخستین چشم مصنوعی جهان نیز در آن پیدا شده. در چابهار علاوه‌بر بازار و بندر، کوه‌های مینیاتوری و گل فشان‌ها قرار دارند که دیدن آنها را به هر گردشگری که قصد سفر به سیستان و بلوچستان را دارد توصیه می‌کنم.

  • نمایش تاریخ‌ ایران مدرن در تبریز

    دکترموسی غنی‌نژاد
    اقتصاددان

    تبریز، زادگاه من، از شهرهایی است که تاریخ ‌ایران مدرن با آن گره خورده است؛ از ‌این‌رو به گردشگرانی که قصد سفر به ‌این شهر را دارند پیشنهاد می‌کنم به مکان‌هایی که نشانه‌ای از ‌این دوران دارند، سری بزنند. خانه مشروطه یکی از ‌این مکان‌هاست که در یکی از محله‌های قدیمی ‌شهر و در نزدیکی مسجد جامع و بازار تبریز قرار دارد. با توجه به موقعیت قرارگیری ‌این خانه، پس از دیدن آن می‌توان سری هم به بازار تبریز زد که یکی از جاذبه‌های تاریخی نه تنها ‌این شهر بلکه ‌ایران است و در میراث جهانی یونسکو نیز به ثبت رسیده است.

  • کباب اردبیلی را فراموش کن!

    دکتر تقی‌فرور
    رئیس کنسرسیوم جهانی قرق‌های بومی
     

    در اردبیل آنچه معروف است به آب گرم‌های سرعین برمی‌گردد و گردشگران می‌توانند با مراجعه به این مناطق، خستگی سفر را در آب‌های معدنی از تن بزدایند. بازدید از آرامگاه شیخ صفی‌الدین اردبیلی از دیگر پیشنهادهایی است که در سفر به این استان می‌توانید در برنامه خود بگنجانید. در کنار آرامگاه شیخ صفی الدین، آرامگاه شاه اسماعیل و همسرش و برخی کشته‌شدگان جنگ چالدران نیز قرار دارد و از این‌رو مشاهده آن زدن نقبی به گذشته ایران در دوره صفوی است.

  • خاطرات استان «زیبایی‌های ناشناخته»

    محمود باقری
    مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد

    من متولد یاسوج هستم و به جز سال‌هایی که مشغول تحصیلات دانشگاهی بودم در این شهر زندگی کرده‌ام. به استان کهگیلویه و بویراحمد، استان چهار فصل یا استان زیبایی‌های ناشناخته نیز اطلاق می‌شود. از این جهت که در شمال و شمال غرب استان کوه‌ها و مناطق کوهستانی قرار گرفته‌اند، آب و هوای سردی در این منطقه حاکم می‌شود و درست در زمانی که این مناطق با بارش برف روبه‌رو هستند، در پایین دست و جنوب استان هوای مطبوعی حاکم است.

  • سفر به زادگاه آجری من

    محمدحسن طالبیان
    معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

    استان خوزستان، با توجه به موقعیت جغرافیایی‌اش، یکی از کانون‌های اولیه شکل‌گیری زندگی یکجانشینی بوده و از این‌رو، جاذبه‌های تاریخی بسیاری را در دل خود جای داده است. همچنین جاری بودن رودهای پرآبی چون کارون و کرخه که دلیل اصلی تمرکز جمعیت در این منطقه بوده‌اند، خود به عنوان جاذبه‌های طبیعی قابل مطرح شدن هستند و با ایجاد سدهای متعدد بر این رود‌ها در سال‌های اخیر، تفرجگاه‌های طبیعی دیگری نیز به این منطقه افزوده شده است.

  • در قلب تنوع قومی

    جلیل جباری
    مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان غربی 

    آذربایجان غربی از حیث تنوع جاذبه‌های تاریخی و طبیعی شاید از منحصربه‌فردترین مناطق کشور باشد. قریب به ۱۵۲۵اثر ثبت‌شده ملی و ۲اثر ثبت‌شده جهانی بر اهمیت آن می‌افزاید. مجموعه جهانی تخت سلیمان و مجموعه کلیساهای شمال استان، این دو محوطه جهانی هستند. زندان سلیمان، چمن متحرک چملی در تکاب، زندان برنجه، آبشار سوله دوکل، آبشار شلماس و. . . بخشی از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی این استان به شمار می‌روند. ۱۱موزه نیز در سراسر استان پراکنده شده و پذیرای گردشگران هستند.

  • نقش‌چینی در «داش‌کسن»

    جمال رحمتی
    کاریکاتوریست

    من اهل زنجانم و مایلم کمی از جاذبه‌های شهرم بگویم. اگر از تهران آن ‌هم با ماشین شخصی سفر می‌کنید، حدود ۳۰ کیلومتر نرسیده به زنجان گنبد سلطانیه پیش روی شما خودنمایی می‌کند. این گنبد مربوط به دوران سلطان محمد خدابنده است و یکی از جاذبه‌های زنجان به حساب می‌آید. همچنین در اطراف گنبد معبد داش کسن قرار دارد. تا جایی که می‌دانم کارگران چینی که سنگ را برای ساخت شهر سلطانیه از کوه می‌تراشیدند، ساختمانی شبیه معبد را با تلفیق معماری چینی- اسلامی ‌در این منطقه بنا کرده‌اند.

  • به شهر «هزار چشمه» بیایید

    الهه منصوریان
    قهرمان ووشوی جهان

    من در استان اصفهان ترجیح می‌دهم از شهر خودم بگویم؛ جایی که هر سال میزبان گردشگران علاقه‌مند به طبیعت است. سمیرم از جنوب به کوه دنا می‌رسد و از شمال به کوه‌هایی با پوشش جنگلی محدود می‌شود. این شهر در میان یاسوج، شهرکرد، شیراز و اصفهان قرار گرفته و از همین‌رو، آب‌وهوای هر کدام را در خود جای داده است. هوا اینجا در بهار و تابستان اینقدر خوب و مطبوع است که هیچ خانه‌ای کولر ندارد. به شهر ما می‌گویند «شهر هزار چشمه»؛ چون چشمه‌های بسیاری دارد و رودخانه های متعددی در آن جاری است.

  • باغشهری که نیست!

    دکتر علی دادپی
    اقتصاددان و استاد دانشگاه
     

    من در تهران زاده شدم، در شمیران؛ اما بزرگ‏شده مهرشهر کرج هستم و خاطرات بیشماری از آنجا دارم. نوشتن درباره استان البرز و آنچه که می‏توانست باشد راحت نیست. منطقه‏ای که می‏توانست استان باغ و باغداری در کشور باشد و یک قطب گردشگری طبیعت، خیلی زود تبدیل شد به خوابگاه سیمانی کلانشهر تهران؛ با ساختمان‌هایی که درختان را بلعیدند و سرسبزی باغ‏ها را دریدند. با این حال هنوز در این استان جاهایی هست که می‏توان روزی در نوروز را به دیدنشان اختصاص داد؛ باغ‏هایی که تک و توک در مناطق مختلف کرج و هشتگرد باقی‌مانده‏اند و رودهایی که هنوز از دل کوه بیرون می‏آیند و فرحبخش هستند.

  • به ایلام چراغ نیاور!

    عبدالجبار کاکایی
    شاعر

    من پیش از این نیز روایتی از زادگاهم، ایلام، به رسانه‌ها داده‌ام؛ روایتی که برخاسته از احساس من به این شهر است. روایت شاعرانه من این است: درست در شیب دامنه‌های غربی زاگرس و در ادامه مسیر جنگل بلوط و بَنه که ریشه در خاک و سنگ دوانیده، از تاج سنگی مانشت که می‌گذری، آرام بال‌هایت را جمع کن و با نیم نگاهی به حاشیه طوسی رنگ قلاقیران فرود بیا! اینجا ایلام است؛ گذرگاه بین‌النهرین و جبال، قلمرو پادشاهان ماد، دیار شبانانی که پیامبرانه زندگی کردند اما به رسالت نرسیدند و قرن‌ها است که بخشی از جغرافیای ایران بزرگند.

  • خیام خوانی با نی انبون

    مصطفی مهرآیین
    جامعه‌شناس 

    بوشهر دو ویژگی جغرافیایی خاص دارد؛ یکی از آنها خطوط ساحلی است که در کناره دریا قرار گرفته و زیبایی‌های خاص خود را دارد و دیگری مناطق مرکزی است که به نخلستان‌ها و کشاورزی مربوط می‌شود. البته در بوشهر مناطق کوهستانی را داریم که جم و ریز قرار گرفته‌اند و پوشش گیاهی آن با دیگر مناطق کاملا متفاوت است. مرکز صنعتی عسلویه نیز ویژگی‌های خاص خود را دارد و در نزدیکی آن منطقه تاریخی سیراف قرار گرفته است. در شمال استان بوشهر، گناوه و دیلم را داریم که به دلیل نزدیکی به خوزستان و دارا بودن اسکله و بازار اجناس به ظاهر ارزان قیمت، ویژگی‌های متفاوتی دارند.

  • ایرانی خُرد

    میرجلال‌الدین کزازی
    استاد دانشگاه، نویسنده، شاهنامه‌پژوه و پژوهشگر

    اگر بخواهم در کوتاه‌ترین سخن کرمانشاه را به ایرانیان بشناسانم، آنچه می‌توان گفت این است: کرمانشاه ایرانی‌ست خرد، ایرانی‌ست با اندازه‌هایی بسیار کوچک‌تر؛ با به گفته‌ای دیگر نمونه‌ای‌ست بیش در دسترس از ایران بزرگ پهناور. چرا کرمانشاه نمونه‌ای است نیک و ناب از ایران؟ زیرا ما فرهنگ و تاریخ ایران را از کهن‌ترین روزگاران به یاری سه دانش می‌توانیم شناخت: باستان‌شناسی که در آن یادگارهای بیرونی، یا دیداری کاویده و بررسیده می‌شود؛ زبان‌شناسی تاریخی که به یاری آن پیشینه و سرگذشت زبان‌های ایرانی را می‌کاویم و به دست می‌آوریم و سپس با بخش‌هایی گران‌سنگ و ارزشمند از فرهنگ و تاریخ ایران آشنا می‌شویم؛ اسطوره‌شناسی که به یاری آن با پیش‌ها، آیین‌ها، سامانه‌های اندیشه‌ای و باورشناختی ایران آشنا می‌توانیم شد.

  • به دیدن هنر بومی و طبیعت بروید

    دکتر احمد نادعلیان
    هنرمند محیطی و موزه‌دار در جزیره هرمز

    من یازده سال است در هرمز و در استان هرمزگان زندگی می‌کنم؛ البته ۶ماه از سال، یعنی در فصول پاییز و زمستان. به اینجا آمدم تا به کارهای هنری خود بپردازم که به تدریج متوجه ظرفیت‌های موجود مردم بومی شدم؛ این درحالی بود که برخی کاستی‌ها روی معیشت آنها اثر گذاشته و این موضوع به تدریج بر محیط زیست نیز اثر می‌گذاشت. از این رو، شروع کردم به آموزش مردم محلی؛ به‌ویژه زنان هنرمند. به آنها نقاشی با خاک، روی شیشه را یاد دادم و آنها به تدریج توانستند این هنر نوپدید را توسعه دهند.

  • امتحان کردن «بکرایی» در جهرم

    هومن جوکار
    مدیرپروژه بین‌المللی یوزپلنگ آسیایی

    استان فارس به واسطه تنوع اقلیمی‌که دارد می‌تواند نمونه کوچکی از کل کشور باشد. در این استان کوهستان مرتفع دنا با قله بالای ۴هزار متر ارتفاع تا دشت‌هایی هم‌تراز دشت‌های ساحلی به چشم می‌خورد. بنابراین آنچه انتظار دارید در کل کشور ببینید در استان فارس قابل مشاهده است. در غرب فارس با مناظر جنگلی، آن‌هم از نوع جنگل‌های بلوط زاگرس، مواجه می‌شوید؛ در حالی که در ارسنجان و خرامه جنگل‌های پسته و بادام وحشی را دارید. گردشگرانی که استان فارس را برای نوروز انتخاب می‌کنند از نظر طبیعت‌گردی گزینه‌های زیادی دارند.

  • سفر به «ترین»ها

    علی حضرتی
    مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان قزوین

    من اصالتا شیرازی هستم، اما در قزوین زاده شده‌ام. این استان به‌دلیل واقع شدن در چهارراه کریدور شمال- جنوب و شرق- غرب، مرکزی برای اجتماع اقوام گوناگون ایرانی بوده است. از سوی دیگر، افراد مختلفی نیز این مکان را برای ادامه حیات برگزیده‌اند؛ مانند احمد غزالی که از خراسان راهی این دیار شد، یا میرزای شیرازی و سیدجمال‌الدین اسدآبادی. جالب است پیش از آنکه بخواهید به این استان سفر کنید، بدانید که قزوین ۱۲۰۰ اثر از محوطه‌های پیش از تاریخ دارد و این منهای ۲هزار اثر تاریخی در این منطقه است.

  • کویر و کوهستان در یک شهر

    دکتر امیرحسین ولیان
    دبیر ستاد حفاظت از طبیعت شاهرود و دبیر جمعیت دیده‌بان طبیعت

    شاهرود با طبیعت پاک و آفتاب درخشانش پذیرای گردشگران نوروزی است. قلعه بالا و رضاآباد دو روستای جنوبی این شهرستان، در منطقه کویری و در حاشیه پارک ملی توران قرار گرفته‌اند. بافت یکدست در کنار امکان بازدید از این پارک ملی که از اصلی‌ترین زیستگاه‌های یوز آسیایی به شمار می‌آید، گزینه مناسبی برای گردشگرانی خواهد بود که به ویژه قصد سفر به مناطق شرقی ایران و مشهد را دارند. آب و هوای این مناطق در این فصل نسبت به سایر مناطق کمی گرم‌تر است و اقامتگاه‌های روستایی نیز مهیای پذیرای گردشگران هستند.

  • آنان که خاک را به «هنر» کیمیا کنند

    دکتربهمن نامورمطلق
    معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

    نام همدان با خاطرات کودکی من عجین شده است؛ گرچه در تهران متولد شده‌ام. سفرهای تابستانه در خانه خاله و بازی‌های کودکانه با پسرخاله‌ای که همسن من بود، بخش اعظمی از این خاطرات است. در آن تابستان‌های دور، دیدن بچه‌های کم‌سنی که با دست‌های کوچک خود ماهرانه کوزه‌های گلی می‌ساختند، نخستین تجربه من از درک سفال و سفال‌گری بود. همین مشاهدات من را هم بر سر ذوق می‌آورد و سبب خلق آثار کوچک مینیاتوری با استفاده از گل می‌شد.

  • سفر به دیار مشاهیر

    محمود مرادی
    شهردار نراق

    استان مرکزی، خاستگاه مشاهیری همچون قائم‌مقام فراهانی، امیرکبیر، دکتر محمد مصدق، دکتر محمد قریب، پروفسور حسابی و شهید محلاتی و معروف به بهشت مفاخر است که این موضوع خود به تنهایی می‌تواند دلایل کافی را برای انتخاب این استان به‌عنوان یک مقصد گردشگری فراهم کند؛ مقصدی که به بهترین شکل ممکن، میزبان شما در سفرهای نوروزی خواهد بود. اما این سرزمین تنها به این خاطر برای سفر کردن توصیه نمی‌شود. اراک و دیگر شهرهای استان مرکزی، از نظر باستانی و وجود نشانه‌هایی که امروز آنها را به گذشته‌های دور پیوند می‌دهد نیز حائز اهمیت هستند؛ شواهدی که از قدمت ۰۱هزار ساله سکونت در این سرزمین حکایت دارند.

  • عودلاجان، جان من است

    اسماعیل کهرم
    مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست و پرنده شناس

    اگر قصد دارید در نوروز به تهران سفر کنید زرق و برق و شهربازی را فراموش کنید. توصیه می‌کنم به جای سرسره‌بازی یا قدم زدن در پاساژها و مراکز خرید، سری به محله‌های قدیمی ‌این شهر بزنید و در خلال گشت و گذار در این مناطق، تاریخ تهران را به چشم ببینید. من در خیابان خراسان به دنیا آمدم که از محله‌های قدیمی ‌این شهر است و هنوز زمانی که برادرانم از سوئیس به ایران می‌آیند آنها را به همین محله‌ها می‌برم. بازار تهران، تکیه دولت، امامزاده زید، سرچشمه، چهارراه مولوی، مسجد شاه، دارالفنون و خیابان ناصرخسرو گزینه‌های بهتری برای تهرانگردی هستند.

  • اصالت آیین نوروز را حفظ کرده‌ایم

    قطب‌الدین صادقی
    نویسنده، کارگردان تئاتر و بازیگر سینما و تلویزیون

    من از سنندج می‌آیم؛ از جایی که همیشه همه نعمت‌ها را داشته و به همین خاطر به هیچ دیاری حمله نکرده، اما در ازای آن همواره در معرض حمله دیگران قرار داشته است. دیار من، ۴۵۰۰ نوع گیاه دارد که ۲۵۰۰ نوع آن دارویی هستند. به‌دلیل کوهستانی بودن، معماری این خطه منحصربه‌فرد است و خانه‌ها پشت به کوه، رو به دره و با زاویه ۴۵درجه ساخته شده‌اند. زبان ما از زبان‌های اصیل ایرانی است که ریشه در زبان مادها دارد.

  • در سرزمین طلای سرخ

    وحید معتمدنژاد
    عکاس و مشاور گردشگری سازمان میراث فرهنگی

    اگر بخواهم از تاریخ زادگاهم بنویسم، می‌توان از آن چند کتاب نوشت اما مایلم برای آنکه گردشگران بدانند به چه شهر و استانی پای خواهند گذاشت، تنها مختصری از تاریخ و افتخارات بیرجند بگویم. نام دیگر بیرجند، قهستان است؛ نامی که به دلیل کوهستانی بودنش گرفته بود. قدمت تاریخی این منطقه تا آنجاست که هنوز برخی از کهنسالان آن به فارسی دری سخن می‌گویند. می‌توان گفت این شهر پایتخت فرهنگی ایران است؛ چه آنکه در بردارنده خاندان‌های بزرگی بوده و از جمله شهرهایی است که بیشترین دانش‌آموختگان در سطوح بالای علمی را در خود جای داده است.

  • در این معبر، توقف کنید

    محمدرضا پوینده
    مدیرعامل صندوق احیای بناهای تاریخی

    زادگاه مرا شهر دیرینه‌های پایدار می‌خوانند؛ شهری که در زمان حکومت سربداران مرکز ایران بود. گرچه حالا ۳۰سال است از سبزوار بیرون آمده‌ام اما همچنان به تاریخی که در پس خود دارم، می‌بالم. شهر من قدمتی تاریخی دارد؛ با مردمانی از جنس مقاومت که در برابر حمله مغول‌ها ایستادگی کردند و موجب شکست آنها در این جبهه شدند. این شهر زادگاه و محل پرورش بزرگانی در تاریخ گذشته و تاریخ معاصر بوده است. افرادی همچون ملاهادی سبزواری، دکتر علی شریعتی، فخرالدین حجازی و.

  • از اینجا پرندگان وحشی نخرید

    اسماعیل مهاجر
    مدیرکل محیط زیست استان گلستان
     

    استان گلستان ۴۵۲ هزار هکتار جنگل دارد و حاشیه جنوبی آن جنگل هیرکانی است. ۲۴ رودخانه فصلی که از ارتفاعات البرز سرچشمه می‏گیرند از دیگر جاذبه‏های طبیعت گلستان هستند. بنابراین گردشگران در سفر به این استان با مناطق طبیعی و چشم‏اندازهای جذابی مواجه می‏شوند. یکی از روستاهای گردشگری در این استان روستای زیارت است که در هشت کیلومتری جنوب گرگان قرار دارد و آب و هوای آن تفاوت ۸ درجه‏ای با این شهر دارد. نان و پنیر محلی و دستبافته‏های محلی زیارت معروف است؛ بنابراین در سفر به این روستا این گزینه‏ها را فراموش نکنید.

  • سفر به جریان زندگی

    محمدرضا تابش
    نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی

    استان یزد نمادی از تمدن ایرانی-اسلامی است. در این استان، همواره زندگی مسالمت‌آمیزی میان پیروان ادیان مختلف نظیر مسلمان، زرتشتی و کلیمی برقرار بوده و شخصیت‌های معتبری از قدیم تاکنون از این خطه سربرآورده‌اند؛ افرادی شاخص نظیر خاندان خاتمی که در میان مردم جایگاه ویژه‌ای داشته‌اند. این موضوع خود نشان از زندگی مسالمت‌آمیز میان گرایش‌ها و مذاهب مختلف دارد. اما اگر بخواهم مردم را به دیدن جاذبه‌های استان زادگاهم دعوت کنم، چیزی که پیش از هر موضوعی به نظرم می‌رسد، بافت تاریخی هر یک از شهرهای این استان است.

  • ونیز کوچک من

    مهدی غبرایی
    مترجم

    لنگرود، زادگاه من، یکی از شهرهای باران‌خیز شمالی در استان گیلان است، با طبیعتی سبز و خرم. این شهر زیبا که در فاصله سه کیلومتری از کوهی با نام لیلا کوه قرار گرفته، با وجود ساخت و سازهای سال‌های اخیر که به دامنه و حتی ارتفاعات کوه نیز سرایت کرده‌اند، همچنان خرم و استوار، میزبان میهمانان نوروزی است. در اطراف این شهر از سمت لیلا کوه، چندین آبادی با میوه‌های محلی معروف وجود دارد که از میان آنها می‌توان به ملات و پرشکوه با درختان نارنج و نوعی گلابی جنگلی اشاره کرد.

  • قلمرو آبشارها

    سعید شیرکوند
    معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری

    بنده زادگاهم لرستان نیست و در هیچ مقطعی در آن منطقه زندگی نکرده‌ام، اما اصالتا به آن خطه تعلق دارم و از این رو مردم کشورم را به سفر و دیدن این استان دعوت می‌کنم؛ استانی در غرب کشور و با مرکزیت خرم‌آباد که همه آن را با قلعه فلک‌الافلاک می‌شناسند. متاسفانه باید گفت لرستان کمتر به‌عنوان یک مقصد گردشگری مورد توجه گردشگران بوده و اغلب به دلیل اتصال مرکز کشور به نواحی جنوب غربی آن، در نظر مسافران حکم یک معبر را داشته است.

  • مازندران در قاب جاذبه‌های تاریخی

    آرش نورآقایی
    رئیس هیات مدیره کانون سراسری انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری کشور

    شخصا در تهران زاده شده‌ام اما اجدادم به استان مازندران تعلق دارند؛ جایی که نیاز چندانی به معرفی ندارد چون سالانه میزبان جمعیت بالایی از گردشگران است. همنشینی جنگل و دریا در این استان،‌ مجموعه‌ای از زیبایی‌ها را خلق کرده که هر ساله گردشگران زیادی را به سوی خود فرامی‌خواند. بنابراین گفتن از جاذبه‌های گردشگری این خطه، گفتاری تکراری و ملال‌‌آور خواهد بود؛ از این‌رو، در این مجال به جای گفتن از جواهرده، نمک‌‌آبرود، تالاب گز، پارک جنگلی سی‌سنگان، روستای کندلوس در دره‌های البرز مرکزی و جنوب دریای خزر، تالاب عباس‌آباد، موزه حیات وحش خشکه‌داران، دریاچه کوهستانی ولشت و چشمه باداب سورت، گردشگران را به دیدن خانه نیما یوشیج دعوت می‌کنم که آرامگاه وی نیز در آنجاست و با ویژگی‌های سنتی منطقه کوهستانی نور ساخته شده است.

  • پایان بازِ حاشیه‌ها در فیلم فروشنده

    فیلم فروشنده، خبرسازترین و پرنقدترین فیلم امسال و چه بسا سال‌های اخیر کشورمان بوده است. با نقدهای منفی و مثبتی که هم نویسندگان و منتقدان داخلی درباره‌اش نوشتند و هم منتقدان خارجی. افزون بر این فروشنده در طول مراحل پیش تولید تا اکران، پرخبرترین فیلم ایرانی هم بوده است. از زمان انتشار نخستین خبر درباره فیلم فروشنده از تابستان سال گذشته که روز ششم مرداد ماه منتشر شد تا امروز که این فیلم توانسته به جایزه اسکار برسد، به شیوه حیرت برانگیزی خبرساز بوده و خبرهای متعددی درباره آن منتشر شده است.

  • فروشنده؛ پنج نقد پنج پاسخ

    فیلم سینمایی فروشنده هم منتقدانی جدی دارد و هم مدافعانی جدی. منتقدان این فیلم عمدتا فیلمنامه این فیلم را مورد نقد قرار داده‌اند و مدافعانش رویکرد گفتمانی و درونمایه آن را. در این میان نیز شیوه کارگردانی فیلم برای هر دو گروه دستمایه ارزیابی‌های متعددی بوده است. در گزارشی که در ادامه می‌خوانید مهم‌ترین نکات مورد توجه سینماگران و منتقدان سینمای ایران چه در نقد این فیلم و چه در دفاع از آن مطرح شده است. سعی کرده‌ایم تا هر نقد را که از سوی یک منتقد یا سینماگر مطرح شده است با دفاعیه فیلم‌ساز، منتقد یا سینماگری دیگر در یک تراز قرار بدهیم تا به این شکل روایت نسبتا کاملی از واکنش‌ها به فیلم اسکاری اصغر فرهادی ارائه کرده باشیم.

  • واکاوی فیلمنامه فیلم فروشنده

    عبدالله باکیده از چهره‌های برجسته سینمای ایران است. او تقریبا همه حوزه‌های تخصصی ساخت فیلم را تجربه کرده است؛ از تهیه‌کنندگی و مدیریت تولید تا نویسندگی و کارگردانی. در این میان نیز بارها تجربه طراحی صحنه و لباس را در فیلم‌های مختلفی برعهده داشته است. باکیده این روزها در آستانه ۶۷ سالگی است و از این عمر چیزی در حدود پنج دهه را یکسره در سینمای ایران فعالیت داشته است. او برای نخستین بار فعالیت سینمایی را از سال ۱۳۴۸ در سینمای آزاد همدان با فیلم ۸ میلی‌متری «نذر» آغاز کرد. سپس از سال ۱۳۵۴ با دستیاری کارگردان فیلم «فریاد زیر آب» به کارگردانی سیروس الوند وارد کار در سینمای حرفه‌ای شد و از سال ۱۳۵۸ به‌عنوان مسوول واحد فیلمسازی و کارشناس در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شروع به فعالیت کرد.

  • دکه مطبوعات - ۱۹ اسفند ۹۵

    The Economist

    دو راهی افراطی

    ملی‌گراها در غرب در حال پا گرفتن هستند. بسیاری این موضوع را به برگزیت و انتخاب دونالد ترامپ در آمریکا نسبت می‌دهند. برای همین بسیاری پیش‌بینی می‌کنند فرانسه هم در آستانه خطر ملی‌گرایی افراطی قرار گرفته است. مجله اکونومیست نیز در این هفته به موضوع انتخابات فرانسه پرداخته است. این نشریه می‌نویسد: انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه، اثرات و پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور خواهد داشت و آرایی که در این انتخابات به صندوق‌ها انداخته می‌شود، می‌تواند اتحادیه اروپا را به نابودی بکشاند.

  • چالش مرگبار تنفس در ویتنام

    آناهیتا جمشیدنژاد

    یکBRT (یا سامانه اتوبوس‌رانی تندرو) جدید به ارزش ۵۳ میلیون دلار قدرت کاهش آلودگی هوای مرگبار هانوی، پایتخت ویتنام را دارد. گرچه ترغیب ساکنان ویتنام به کاهش استفاده از موتورسیکلت‌ها و خودروهای شخصی داستان دیگری خواهد بود. ترن دانگ از ساختمان بلند دفترش در هانوی به ندرت می‌تواند از پشت لایه ضخیم دود، افق شهرش را ببیند. قبل از ترک کار، این مشاور اجرایی ۲۵ ساله با نگاه به اپلیکیشن AirVisual میزان آلودگی را بررسی می‌کند؛ این اپلیکیشن اندازه واقعی ذرات معلق PM۲.

  • مشاهده قورباغه کمیاب درکوه‌های زیمبابوه

    فرانکویز بکر بوم شناس، صدای قورباغه‌ها‌ و اصولا این گونه را به‌خوبی می‌شناسد. اما در اوایل دسامبر، زمانی که مشغول انجام تحقیق در کوه‌هایی در شرق زیمبابوه بود، صدای دیگری شنید. بکر، فارغ‌التحصیل دانشگاه کیپ‌تاون می‌گوید: «ابتدا وقتی این صدا را شنیدم، تصور کردم یک حشره است. یک سوت نرم و زیر که چندین بار تکرار شده بود. » اما هرچه او به این صدا نزدیک‌تر می‌شد، متوجه می‌شد که این صدا اصلا نمی‌تواند متعلق به یک حشره باشد. تاروپود این صدا، تایید می‌کرد که احتمالا این صدای یک قورباغه است. بخصوص یک قورباغه از نوع جیغ‌کش (Arthroleptis).

  • اقتصاد کینزی به زبان ساده

    امیرحسین خالقی
    دکترای سیاست‌گذاری عمومی دانشگاه تهران

    نقل از جان مینارد کینز، اقتصاددان بنام بریتانیایی است که می‌گفت پیشنهاد ایده‌های جدید به اندازه رها شدن از شر قدیمی‌ها سخت نیست. به نظر می‌رسد مرد بریتانیایی تلاش کرده بود این گفته‌اش را با فاصله گرفتن از اقتصاد بازار عملی کند، او را به عنوان کسی می‌شناسند که اندیشه‌هایش دهه‌ها بر سیاست‌گذاری اقتصاد در جهان اثرگذار بود و حتی زمانی نیکسون گفته بود اکنون دیگر ما همه کینزی هستیم. از سال‌های بعد از نخستین جنگ جهانی تا آغاز دهه ۸۰ را می‌توان کم وبیش دوره اقتصاد کینزی نام نهاد و البته هنوز هم هوادار کم ندارد.

  • جهان‏بینی خاص «کنث ارو» اقتصاددان متفاوت

    مائده حیدری
    پژوهشگر

    کنث ارو نابغه جهان اقتصاد، جوان‏ترین نوبلیست اقتصاد سه‏شنبه هفته گذشته چشم از جهان فرو بست. جهان اقتصاد تنها یک دانشمند بزرگ را از دست نداد بلکه یک جهان‏بینی را از دست داد. کنث ارو در تمامی تحقیقات خود همیشه طوری مدل‏های پیچیده ریاضی را در نظر می‏گرفت که رضایت تمامی اقشار جامعه برآورده شود، کاری که تا سال‏های متمادی یک چالش بزرگ و به‏ظاهر حل نشدنی در دنیای اقتصاد بود؛ نظریه‏ای تحت‌عنوان «تعادل عمومی». این نظریه بیان می‏کند که در اقتصاد نمی‏توان هنگام تصمیم‏گیری در مورد مساله‏ای در یک زمان بخصوص، همه عوامل دیگر را ثابت نگه داشت و به بررسی اثر یک متغیر یا پدیده بر زندگی مردم پرداخت.

  • در شب عید چگونه خرید کنیم؟

    بودجه‌بندی حقوق ماهانه به‌گونه‌ای که بتوانیم با آن به خرید مایحتاج زندگی بپردازیم و همچنین هزینه‌های ثابت ماهانه مثل هزینه شارژ و آب و برق و گاز را بپردازیم از دغدغه‌های مهم در زندگی محسوب می‌شود. حقوق ماهانه باید علاوه‌بر هزینه‌ها بتواند به پس‌انداز هم کمک کند، بنابراین مدیریت آن و بودجه‌بندی که با برنامه‌ریزی انجام می‌شود کمک می‌کند تا بهتر بتوانیم از حقوق ماهانه استفاده کنیم. بودجه‌بندی برای خرید و همچنین برای حقوق ماهانه می‌تواند از هدر دادن پول و خرید کالاهای غیر ضروری جلوگیری کند.

  • ۲۰ راه ثروت‌آفرینی در سال جدید

    نویسنده: Rob Berger
    مترجم: مریم رضایی

    این برهه از سال بهترین زمان برای شروع بازنگری در کارهای سال بعد است. در روزهای آخر سال، افراد کم‌کم از حجم کار زیاد خلاص می‌شوند و بعد از هیاهوهای قبل از تعطیلات سال نو، وقت دارند کمی فکر کنند. در این مدت است که گذشته را مرور می‌کنیم و برای آینده برنامه‌ می‌ریزیم. خیلی از این برنامه‌ها امور مالی ما را دربرمی‌گیرد. بنابراین، در اینجا لیستی از کارها و تصمیم‌هایی که می‌توانند در سال جدید برای ما ثروت‌آفرینی کنند، ارائه می‌شود.

  • ۵ قدم اساسی تا ایجاد برند شخصی

    مترجم: مریم لقمانی

    برند شخصی شما، نشانگر ظاهر تجارت شما در جهان است. به همین دلیل است که یک برند قوی و عالی به یک برند ناخوشایند ترجیح داده می‌شود. وقتی مردم می‌دانند که شما چه کسی هستید و در منطقه خاصی از درک و تخصص، به دنبال شناسایی شما هستند، در نتیجه شما خود و صنعتتان را به همگان معرفی می‌کنید. سوال این است، چگونه به رسمیت شناخته می‌شوید؟ اعتبار و طرفداران خودتان را چگونه فراهم می‏کنید؟ اگر به دنبال ساختن برند شخصی خود هستید در اینجا پنج روش برای انجام آن ذکر می‌شود:

    ۱.

  • به راه‌اندازی کسب‌وکار در آستانه سال نو فکر کنید

    مترجم: مریم رضایی

    این روزهای سال که می‌رسد، همه به فکر خریدهای لحظه آخر، تهیه و تدارک سفر و تکمیل کردن یا نوسازی دکور خانه‌ هستند. در چنین شرایطی، کمتر کسی به شروع یک کسب‌وکار در این مقطع از سال فکر می‌کند. به‌نظر شما چنین کاری می‌تواند اصلا مفید باشد؟ این موضوع به این بستگی دارد که چه نوع کسب‌وکاری را می‌خواهید شروع کنید. مثلا اگر می‌خواهید محصولی بفروشید یا خدمات خاصی ارائه دهید، این فصل می‌تواند بهترین زمان باشد. به‌طور کلی، شروع کسب‌وکار در هیاهوی پایان سال هم مزایا دارد و هم معایب.

  • در سفر هم کارآفرینی کنید

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    بنگاه‌های کوچک و متوسط بیشتر و بیشتری در حال اثبات این موضوع هستند که می‌توان در حین سفر، یک کسب‌و‌کار موفق را راه‌اندازی کرد. آلان سیبرایت کسب‌و‌کار خود را (یک شرکت walking tour۱) چهار ماه پس از شروع رها کرد. هازل تئوچاروس درحالی‌که کسب‌و‌کار دستیار مجازی خود را کامل و بی‌نقص نگه می‌دارد به کشورهای مختلف سفر می‌کند. لیلی استارلینگ خدمات ماساژ خود را از طریق یک زمان‌بند آنلاین راه‌اندازی کرد که به او اجازه مسافرت کردن را می‌داد. اکثر بنگاه‌های کوچک و متوسط دریافته‌اند که می‌توانند در حین راه‌اندازی کسب‌و‌کارشان، رویاهای خود در سفر به جهان را تحقق ببخشند.

  • مصوبه برج باغ حذف می‌شود؟

    رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران از ارائه پیشنهاد لغو مصوبه برج باغ‌ها به هیات رئیسه شورای شهر تهران خبر داد. مصوبه برج‌باغ‌ها یکی از مصوبات دوره دوم شورای شهر تهران است که در پنجاه و سومین جلسه رسمی ـ علنی ـ فوق‌العاده شورای اسلامی شهر تهران در سال۸۲ به تصویب رسید و در شورای‌عالی شهرسازی و معماری کشور نیز تایید شد و در مفاد طرح تفصیلی شهر تهران قرار گرفت و در حال حاضر ملاک عمل تمام مناطق شهرداری تهران است، هر چند این مصوبه که به موجب آن متولیان ساخت‌وساز می‌توانستند صرفا در ۳۰ درصد از مساحت باغ، ساخت‌وساز انجام دهند و ۷۰ درصد باقی مانده باغ را حفظ کنند، با نیت حفظ و صیانت از باغات از سوی شورای دوم تصویب شد، اما در عمل چنین نشد، چراکه اولا شهرداران مناطق در شوراهای معماری بعضا تا ۴۰ -۵۰ درصد سطح اشغال در طبقات دادند و ثانیا به بهانه تامین پارکینگ، در زیرزمین‌ها بر اساس مصوبات کمیسیون ماده پنج بعضا ۶۰ تا ۷۰ درصد زیر زمین، تحت ساخت رفت و با ایجاد رمپ‌ها و لوپ‌ها در فضای باقی مانده که بخشی از فضای ۷۰ درصد باغ را اشغال می‌کرد، عملا شاهد از بین رفتن باغات شهر شدیم.

  • کلید نوسازی بافت فرسوده

    متولی بخش مسکن به‌رغم آنکه طی سه سال اخیر ۸ گام جدید و رو به جلو در مسیر نوسازی بافت‌های فرسوده برای «تشویق و جذب سرمایه‌گذاران» و «جلب رضایت مالکان املاک کلنگی به تخریب» برداشته اما یک نارسایی عمده در مسیر، سرمایه‌گذاری در بافت را با مشکل روبه‌رو کرده است. عدم همکاری بانک‌ها با دولت در اجرای مصوبه پرداخت ۳۰۰ هزار فقره تسهیلات نوسازی به پروژه‌های ساختمانی در محدوده بافت‌های فرسوده شهرها باعث شده «محرک مالی» سرمایه‌گذاری در این حوزه، کارآیی لازم برای رونق تخریب و نوسازی را از دست بدهد و تقاضای ساخت و ساز عملا با پاسخ منفی از سمت پرداخت کننده تسهیلات روبه‌رو شود.

  • ۲۱ راهکار کسب درآمد برای مترو

    افزایش کرایه‏های حمل و نقل عمومی یک روند هر ساله است، اما برخی کشورهای دنیا منابع دیگری برای تامین هزینه‏های بهره‏برداری از مترو به جای افزایش سالانه قیمت بلیت پیش‏بینی کرده‏اند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، پیشنهاد امسال مسوولان شهری برای افزایش نرخ بلیت مترو و اتوبوس افزایش حدود ۵۰ درصدی بود. پیشنهادی که با مخالفت شورا روبه‌رو شد اما نگاه تازه مسوولان شهری به این حوزه که واقعی شدن قیمت‌ها برای شهروندان و هدفمند کردن کمک‌ها به اقشار نیازمند را نشان می‌داد.

    سید مازیار حسینی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران معتقد است باید به سمتی حرکت کنیم که نرخ کرایه وسایل حمل و نقل عمومی واقعی شده و تنها به قشری که نیازمند دریافت یارانه هستند، سوبسید ارائه شود.

  • نسخه سه‌وجهی حمل‌ونقل ریلی در شهرها

    نسخه سه‌وجهی توسعه شهری مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی تشریح شد. مسوولان نوسازی بافت‌های فرسوده در دولت با همکاری شرکت راه‌آهن، نسخه سه منظوره برای توسعه شهری با اتکا به حمل‌ونقل ریل پایه برای اتصال مراکز شهری به نقاط حومه‌ای پایتخت و سایر کلان‌شهرها را ارائه کردند. در این مدل سه‌وجهی، بر توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل همگانی به‌عنوان ابزاری برای توسعه هوشمند و اعطا‌کننده سرزندگی به بستر رو به زوال درون شهری تاکید شده و عنوان شده‌ است که این مسیر توسعه‌ای در نظام برنامه‌ریزی کنونی جهان، درکانون توجه برنامه‌ریزان و طراحان شهری قرار گرفته است.

  • آشنایی با محصولات زیبایی از جنس گجت

    اگر می‌خواهید بدانید در عرض همین چند ثانیه که نشسته‌اید و به موبایلتان نگاه می‌کنید چند ابزار دیجیتالی مهیج و جالب وارد بازار فناوری دیجیتال شده است، بهتر است با اخبار جدید در این هفته همراه شوید. اینجا هرچند که خبرهایی از آخرین تکنولوژی‌ها را می‌خوانید اما تغییرات ثانیه به ثانیه را می‌توانید روی سایت شرکت‌های قدرتمند تکنولوژی دنبال کنید. حالا اگر این تکنولوژی‌ها قرار باشد در خدمت زیبایی و سلامت هم باشد خیلی جذاب‌تر هم خواهند بود و می‌بینید که گجت‌های جدید امروزی همه فن حریف هم هستند و حتی برای مو، پوست، لباس و کفش هم گزینه‌های خوبی به شمار می‌روند.

  • فناوری‌هایی برای فراگیری اینترنت

    یکی از بهترین فناوری‌هایی که می‌توان گفت تاکنون بشر لذت بی‌پایانی از آن برده است و با وجود ضررهای غیر‌قابل کتمانش هنوز هم از محبوب‌ترین ابداعات بشر محسوب می‌شود، استفاده از اتصال به یک فضای مجازی و فرا واقعی است که دنیای مدرن و تکنولوژی امروزی را رو به جلو گسترش می‌دهد؛ اینترنت. با این وجود فراگیری این فناوری در جهان به‌طور مساوی و یکسان نیست، هرچند که سرعت استفاده از آن نیز همانند توسعه آن در دنیا متفاوت و بسته به توسعه کشورها در زمینه تکنولوژی است و بر همین اساس تخمین زده می‎شود که تنها ۴۰ درصد مردم جهان به آن دسترسی دارند.

  • با خودروی شخصی عاقبت به خیر شوید

    فاطمه‌السادات آزادی‌نژاد

    ماه‌های آخر سال همیشه با رونق خرید و فروش خودرو همراه است، این در شرایطی است که بسیاری از متقاضیان با قصد رفتن به مسافرت‌های نوروزی در ماه‌ها و روزهای آخر سال، اقدام به خرید خودرو می‌کنند. بر این اساس به نظر می‌‌رسد که قصد مسافران از مسافرت با خودروی شخصی، علاوه بر راحتی و آسودگی سفر، لذت بردن از مناظر جذاب و طبیعت جاده‌های بین ‌شهری مناطق است. در این بین هر چند مسافرت با خودروی شخصی برای بسیاری از مسافران دلپذیر است اما نباید از آمار بالای تصادفات جاده‌ای نیز غافل شویم، تصادفاتی که نیمی از آن به عدم سلامت خودرو برمی‌گردد.

  • جدال برندها برای سهم‌گیری

    بنابر آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در ۱۱ ماه سال‌جاری در مجموع ۶۱ هزار و ۷۷ دستگاه انواع خودروی سواری به کشور وارد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افزایش ۶/ ۴۹ درصدی را نشان می‌دهد. براساس این آمار، ارزش دلاری خودروهای وارد شده به کشور طی این مدت یک میلیارد و ۵۹۷ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۴/ ۶۲ درصدی را نشان می‌دهد. بر این اساس واردات ۱۱ ماهه خودرو در حالی روند صعودی داشته که دولت در اوایل دی‌‌ماه واردات خودرو از نمایندگی‌های واسطه‌ای و شرکت‌های متفرقه را ممنوع اعلام کرد.

  • خودروهای مردودی از مراکز معاینه فنی

    گزارش کیفی خودروهای تولیدی که ماهانه منتشر می‌شود گویای وضعیت کیفی خودروها است. این آمار به وضوح نشان می‌دهد خودروهایی که از تیراژ بالایی برخوردارند و قیمت نسبتا کمی نیز نسبت به دیگر محصولات تولیدی خودروسازان دارند از کیفیت نازل‌تری نسبت به دیگر خودروها برخوردارند. در هر صورت آنچه واقعیت این روزهای صنعت خودروی کشورمان عنوان می‌شود بی‌کیفیتی و عدم‌ارتقای آن از سوی خودروسازان است. این در شرایطی است که تولید‌کنندگان، کیفیت فعلی برخی از خودروها را با توجه به قیمت آن می‌سنجند و کیفیت در محصولات تولیدی را امری نسبی عنوان می‌کنند.

بیشتر