شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

آخر هفته

  • رمز و راز مردم‌فریبی

  • پوپولیسم، روشی برای رقابت با نخبگان قدرتمند

    سیدرحیم ابوالحسنی
    استاد دانشگاه تهران

    پوپولیسم به معنای «توده مردم» یا «عامه» است. به عبارتی دیگر پوپولیسم یا عوام گرایی آموزه و روشی است در طرفداری کردن یا طرفداری نشان دادن از حقوق و علایق مردم عامه در برابر گروه نخبه. در همین راستا باید گفت که نسبت به واژه پوپولیسم دو رویکرد وجود دارد: از یک منظر پوپولیسم در مقابل خرد‌گرایی، عقلانیت و نخبه گرایی قرار می‌گیرد، اما در رویکرد دیگر معنای مثبتی از آن ارائه می‌شود. پوپولیسم در نگاه مثبت به معنای بزرگداشت مفهوم مردم تا حد مفهومی مقدس است و باور به اینکه هدف‌های سیاسی را باید به خواست و نیروی مردم، جدا از حزب‌ها و نهاد‌های موجود پیش برد.

  • عکس خبری - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

  • رئیس‌جمهور زمانِ درد

    تلخی جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه انفجار معدن «یورت» اگرچه به خودی خود کام میهن را تلخ کرد اما استفاده تبلیغاتی دلواپسان از این حادثه، بر تلخی ماجرا افزود. با این همه رئیس‌جمهور به رغم مخالفت استاندار برای مواجهه با مردم داغدیده به میان معدنکاران رفت تا تسلی خاطرشان شود. هرچند فریادهای درد و اعتراض از سوی برخی بازماندگان حادثه بر سر رئیس‌جمهور بلند شد اما روحانی گفت من رئیس‌جمهور زمان درد مردم هستم. حضور او در جمع معدنچیان با واکنش مثبت کاربران شبکه‌ها‌ی اجتماعی مواجه شد.

    .
  • سردرگمی در جناح راست

    با وجود حمایت جامعه مدرسین،جامعه روحانیت و نیز جبهه پایداری از رئیسی در انتخابات پیش رو، اما قالیباف همچنان در اغلب نظرسنجی‌های هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب از رئیسی سبقت گرفته و این موجب شده تا وضعیت اردوگاه اصولگرایان آشفته‌تر از قبل شود. قالیباف در حالی با شدت سفرهای انتخاباتی خود را ادامه می‌دهد و در مناظرات با قدرت حاضر می‌شود که پیش از تبلیغات انتخاباتی اغلب احزاب اصولگرا وعده دادند از نامزدی حمایت خواهند کرد که بیشترین آرای مردمی اصولگرا را به خود اختصاص دهد.

    .
  • تغییر فضا در مناظره سوم؟

    آخرین مناظره تلویزیونی کاندیداهای ریاست جمهوری فردا برگزار می‌شود. قرار است این مناظره به شفافیت هرچه بیشتر مواضع کاندیداها کمک کند و نامزدها آخرین تلاش خود را برای جلب آرای مردم در انتخابات به کار خواهند بست. در مناظره هفته پیش ۳ کاندیدای اصولگرا در مقابل ۳ کاندیدای میانه رو و اصلاح طلب صف آرایی کردند و برجام محور اصلی مناظره بود. این در حالی است که موضوع اقتصاد در مناظره فردا نامزدها را به چالش می‌کشد و جهانگیری در توییتی گفته مناظره سوم جریان موفق را مشخص خواهد کرد.

    .
  • پیروزی میانه‌روی در فرانسه

    مردم فرانسه جوان ترین رئیس‌جمهور تاریخ خود را برگزیدند. انتخاب آنها از یکسو انتخاب میان پوپولیسم و میانه روی نام گرفت و از سوی دیگر نقطه عطفی در تحولات قاره اروپا به شمار می‌رود. در دومین مرحله از رقابت‌های ریاست‌جمهوری فرانسه امانوئل ماکرون ۳۹ ساله توانست با ۹/۶۵ درصد از آراء رئیس‌جمهور فرانسه شود. ماکرون که حامی اتحادیه اروپا است و به‌صورت مستقل وارد انتخابات شده بود در برابر رقیب خود مارین لوپن پیروز شد. در دور اول انتخابات که یکشنبه ۳ اردیبهشت برگزار شد وزیر اسبق اقتصاد توانسته بود ۵۴/۲۳ درصد آرا را به دست آورد و مارین لوپن ۳۳/۲۲ درصد آرا را به دست آورد.

  • نمایشگاه کتاب روی آب

    شهر آفتاب در حالی برای دومین سال پیاپی میزبان نمایشگاه کتاب تهران شده است که این بارهم مانند سال گذشته باران بهاری موجب شد تا نمایشگاه کتاب از آب پر شود و علاوه بر ایجاد اختلال در کار نمایشگاه، خساراتی هم به غرفه داران وارد کند. در این میان اما شهرداری تهران باوجود شعار مدیریت جهادی در عرصه خدمت نتوانسته از سال گذشته تاکنون،زیرساخت‌های نمایشگاه کتاب را در حد استانداردهای نمایشگاهی تجهیز و آماده‌سازی کند. وضعیت نابسامانی که نشان داد شهر آفتاب هنوزآماده برگزاری نمایشگاه نیست.

    .
  • سانسور شده‌ای که فراگیر شد

    حذف بخش‌هایی از اولین مستند تبلیغاتی رئیس‌جمهور در سیمای ملی نه تنها از اهمیت آن کم نکرد بلکه موجب شد با پخش قسمت‌های سانسورشده از سوی ستاد روحانی در فضای مجازی،آن ۶ دقیقه سانسور فراگیر شده و با چرخیدن دست به دست در شبکه‌های اجتماعی،حتی بیشتر هم دیده شود. در مستند روحانی، ضمن روایت ۴ سال اخیر به مردم یادآوری شد که در نیمه راه هستیم و نمی‌توانیم به عقب برگردیم. صحبت‌های دانشجویان در مراسم۱۶ آذر۹۵ به همراه تصویری از رئیس دولت اصلاحات جزء بخش‌های حذف شده هستند.

    .
  • تکذیب واردات غیرقانونی

    با وجود تکذیب ادعاهای مطرح شده درباره کشف محموله قاچاق لباس در منزل دختر یکی از وزرا از سوی وزیر دادگستری و مراجع قانونی، اما بداخلاقی‌های انتخاباتی حتی به مناظره دوم هم راه یافت و یکی از نامزدها از واردات غیرقانونی دختر وزیر در رسانه عمومی یاد کرد. هرچند که وزیر مربوطه این خبرکذب را سناریوی تبلیغاتی در آستانه روز معلم دانست و گفت که حق شکایت و پیگیری این کار را برای خود محفوظ می‌دارد اما سخنگوی قوه قضائیه گفت مشکل اینجاست که پوشاک با کارت بازرگانی شرکت دیگری وارد شده است.

    .
  • تکاپو برای لیست شوراها

    تبلیغات انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا در حالی ازامروزآغازمی شود که با اعلام نتایج قطعی بررسی صلاحیت داوطلبان،احزاب و تشکل‌ها در تب و تاب نهایی کردن لیست‌های خود برای انتخابات هفته آینده هستند. در این میان لیست اصلاح طلبان به نام «شهر سبز» نهایی شده و افرادی چون مسجدجامعی، مهرعلیزاده ومحسن هاشمی درآن قرار دارند. در جبهه اصولگرایی هم نام افرادی چون چمران، طلایی و جلال ملکی در لیست موسوم به خدمت دیده می‌شود. پیش بینی شده ۷۰ درصد حائزین شرایط در انتخابات شرکت می‌کنند.

    .
  • خسرو آواز در هشتگرد

    پس از مدتها بی خبری از خسرو آواز ایران، عصر روز دوشنبه همایون شجریان با انتشار پستی در یکی از شبکه‌های اجتماعی از سلامتی نسبی پدرش خبر داد. آخرین بار استاد محمدرضا شجریان با ظاهری متفاوت جلوی دوربین ظاهر شد و خبر از یک «مهمان پانزده ساله» داد و با این خبر جامعه ایران را در شوک بیماری خود فرو برد. حالا فرزند خلفش با انتشارعکس‌هایی تازه از بهبود اوضاع جسمانی پدر خبر داده و نوشته با صلاحدید پزشکان پس از یک سال و چند ماه دورى از باغ دست‌پرورده‌شان، این دیدار میسر شد.

    .
  • سومی جهان در فوتبال ساحلی

    ملی‌پوشان فوتبال ساحلی کشورمان با برتری برابر تیم ملی ایتالیا موفق شدند برای اولین‌بار به رتبه سوم رقابت‌های جام جهانی دست پیدا کنندو بهترین نتیجه‌‌ای را که یک تیم آسیایی در تاریخ جام جهانی فوتبال ساحلی تاکنون توانسته است به دست بیاورد، از آن خود کنند. تیم ملی کشورمان در دیدار رده‌بندی برای دومین بار برابر تیم ملی ایتالیا عرض‌اندام کرد و توانست با نتیجه ۵ بر ۳ به پیروزی برسد. در این مسابقات، احمدزاده، کاپیتان تیم ملی فوتبال ساحلی به‌عنوان بهترین بازیکن جام ۲۰۱۷ برگزیده شد و جایزه توپ طلایی را گرفت.

  • شگردهای تبلیغاتی !

    وعده پرداخت کارانه ۲۵۰ هزار تومانی در کنار یارانه ۱۵۰ هزارتومانی اگرچه برای صاحبنظران اقتصادی اظهر من الشمس بود که تنها در حد وعده و وعیدهای انتخاباتی باقی خواهد ماند؛ چراکه دولت منابع کافی برای پرداخت چنین پول‌هایی را ندارد اما از آنجا که شائبه خرید و فروش رأی را بر اذهان متبادر می‌کرد، موجب شد تا متولیان امر خیلی زود جلوی فریب مردم را بگیرند و سایتی که برای ثبت‌نام از بیکاران راه‌اندازی شده بود از سوی مقامات قضایی فیلتر شود. ستاد انتخاباتی یکی از کاندیداها در اقدامی تامل برانگیز سامانه‌ای به نام «کارانه» راه‌اندازی کرد که در صفحه اول این سامانه جملات کاندیدا همراه با تصویر او دیده می‌شد که در آن تعهد ایجاد ۵ میلیون شغل و پرداخت ۲۵۰ هزار تومان کارانه به بیکاران داده شده بود.

  • افت اونس جهانی

    اگرچه رشد بازارهای سهام،افت بهای نفت خام و انتشار بیانیه فدرال رزرو آمریکا همگی موجب شد تا فلز زرد اولین هفته ماه مه را با ریزش ۴۰ دلاری نسبت به آخرین روزهای ماه آوریل شروع کند،اما همچنان هستند تحلیلگرانی که پیش بینی می‌کنند ریزش قیمتی مقطعی است و این فلز گرانبها دوباره روند افزایشی خود را از سر خواهد گرفت. درعین حال انتخاب ماکرون در فرانسه خیال سرمایه‌گذاران و متحدان اروپایی را راحت کرد و با واکنش مثبت بازارهای جهانی روبه رو شد. اونس جهانی روز دوشنبه افزایش اندکی داشت.

    .
  • عربستان زیر سایه ترامپ

    رئیس‌جمهور آمریکا در حالی اواخر این ماه میلادی راهی اسرائیل و عربستان خواهد شد که به گفته کارشناسان معمولا اولین سفر خارجی رئیس‌جمهور نشان‌دهنده اولویت‌های دولت جدید خواهد بود. گفته شده طی دیدار ترامپ با مقامات سعودی، نمایندگانی از کشورهای عربی خلیج فارس در این دیدارها شرکت می‌کنند و موضوع «ایران» محور مذاکرات ریاض خواهد بود. هرچند که فروش سلاح به عربها هم جزو انگیزه‌های اقتصادی سفر اوست. اخیرا سعودی‌ها با اظهاراتی مداخله‌جویانه، تهدیدات خود علیه ایران را آشکار کرده‌اند.

    .
  • چشم طلای سیاه به تمدید توافق

    قیمت طلای سیاه در حالی به زیر ۵۰ دلار رسیده که از زمان توافق اعضای اوپک برای کاهش تولید این اولین باری است که قیمت نفت چنین ریزشی را تجربه می‌کند. علاوه بر افزایش تولیدات نفت آمریکایی، افت تقاضا هم عاملی برای ریزش قیمت‌ها شده است. با این همه تحلیلگران معتقدند برگزاری نشست اوپک در اواخر همین ماه میلادی وتصمیم‌گیری اعضا درباره تمدید توافق برای کاهش تولید، مانع از کاهش بیشتر قیمت نفت خواهد شد. احتمالا در نشست وین توافق برای کاهش تولید در نیمه دوم ۲۰۱۷ و فراتر از ۲۰۱۷ تمدید خواهد شد.

    .
  • تقلای فلز زخمی

    حمیدرضا آریان‌پور
    عضو گروه بانک و بیمه

    فلز زرد روزهای خوبی را سپری نمی‌کند. اونس طلا چند هفته‌ای است حرکت به سوی مرز ۱۳۰۰ دلار را فراموش کرده و به طرف مرز ۱۲۰۰ دلار هل داده شده است. با این همه، اوضاع می‌توانست بدتر باشد. هفته گذشته، بهای اونس بیش از ۳ درصد سقوط کرد تا بسیاری در انتظار سقوط بیشتر این کالای گرانبها پس از اعلام پیروزی نامزد میانه رو در انتخابات فرانسه باشند. اما اونس طلا یک روز پس از اعلام نتایج، ابتدای روز حتی رشد هم کرد، گرچه بعد تحت تاثیرعوامل خارجی قرار گرفت.

  • نمایشگاه کتاب؛ ۳۰ ساله‌ای در خارج از شهر

    شایان ربیعی
    عضو گروه فرهنگ و هنر

    نمایشگاه کتاب امسال ۳۰ساله شد. پیش از این تا نوزدهمین دوره، محل برگزاری این رویداد بزرگ فرهنگی، محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران در اتوبان چمران و حوالی پارک وی بود. از بیستمین دوره، نمایشگاه به مصلای تهران در خیابان شهید بهشتی منتقل شد و وزارت ارشاد همزمان با این انتقال، بخش رسانه‌ها را از نمایشگاه کتاب جدا کرد. مصلی تا دوره بیست و هشتم نمایشگاه یعنی به مدت ۹ سال میزبان نمایشگاه بود. ابتدا قرارگذاشتند که با تکمیل باغ کتاب، نمایشگاه به این مکان منتقل شود اما این اتفاق نیفتاد و مکان دیگری میزبانی نمایشگاه را بر عهده گرفت؛ شهر آفتاب! پارسال که سال اول برگزاری نمایشگاه در شهر ‌آفتاب بود، ‌سال تجربه و عبرت بود.

  • جهانگرایی علیه ملی‌گرایی

    حسین موسوی
    عضو گروه بین‌الملل

    روز هفتم ماه مه برای اتحادیه اروپا یک روز فراموش نشدنی خواهد بود. در این روز اروپا توانست همچنان به یکپارچگی خود امیدوار باشد. در حالی که انتخابات فرانسه به دو قطب جهانی‌گرایی در برابر ملی‌گرایی تبدیل شده بود، ناسیونالیست‌ها امیدوار بودند در روز انتخابات فرانسه قدم بزرگی بردارند و یک قدم بیشتر به سمت فروپاشی اتحادیه اروپا پیش بروند. بعد از برگزیت این احتمال داده می‌شد که دست راستی‌ها بتوانند در انتخابات فرانسه پیروز شوند. از مثلث قدرتمند اتحادیه اروپا فقط فرانسه و آلمان باقی مانده‌اند.

  • اصولگرایان در انتظار آخرین مناظره

    نیلوفر منصوریان
    عضو گروه خبر

    با اعلام حمایت رسمی جامعه روحانیت مبارز از ابراهیم رئیسی، مثلت حامیان بزرگ تولیت آستان قدس رضوی کامل شد. طی هفته‌های گذشته جامعه مدرسین و جبهه پایداری حمایت خود را از رئیسی اعلام کرده بودند. روز دوشنبه نیز جامعه روحانیت مبارز در اطلاعیه‌ای به جمع حامیان رئیسی پیوست. به این ترتیب قالیباف از حمایت چهره‌های اصلی اصولگرا بی نصیب مانده است. شاید به همین دلیل است که این روزها شایعه کناره‌گیری وی از کارزار انتخابات بیش از همه شنیده می‌شود.

  • تاوان «سوداگری» در بازار مسکن

    خانه‌های خالی که به جزیره دردسرساز در بازار مسکن کل کشور تبدیل شده، علاوه‌بر صورت آشکار، یک «روی پنهان» دارد که کشف آن، تاوان «سوداگری»های دو طرفه در شهرها - به‌خصوص شهرهای بزرگ - را نشان می‌دهد. سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، که نتایج اولیه آن اسفند سال گذشته و اطلاعات تکمیلی‌اش اوایل امسال اعلام شد، از «رانش شدید سرمایه‌ها» در بازار مسکن به مسیر انحرافی حکایت می‌کند.

    این رانش که سرعت آن، به مراتب بیشتر از حرکت سرمایه‌های ملکی در مسیر اصلی بوده، ابعاد پدیده «خانه‌های خالی» در کشور را به ۵/ ۱ برابر ۵ سال اخیر رسانده است.

  • دو گردنه مالیاتی برای خانه‌های خالی

    مالکان خانه‌های خالی مطابق آنچه در اسفند سال ۹۲ در مجلس و در جریان اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم،‌ به تصویب رسید، از امسال مشمول پرداخت مالیات می‌شوند اما تحقق هدف مالیاتی در اجرای این قانون، منوط به تعیین تکلیف دو گردنه در مسیر دریافت مالیات جدید است. براساس ماده ۵۴ در متن قانون اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم، املاک بدون استفاده که «خالی از سکنه بودن» آنها توسط ماموران مالیاتی، احراز می‌شود، پس از ۱۶ سال، مجددا مشمول مالیات خانه‌های خالی، خواهند شد. سازوکار درج شده در متن قانون به گونه‌ای است که سازمان امور مالیاتی و وزارت راه و شهرسازی مکلف شده‌اند در سال جاری سامانه الکترونیکی مخصوص شناسایی خانه‌های خالی را راه‌اندازی کنند و سپس با استناد به اطلاعات درون این سامانه، مرحله بعدی که دریافت مالیات است را انجام دهند.

  • پارادوکس عرضه در بازار مسکن

    مدیر‌کل دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با تحلیل اولیه نتایج سرشماری نفوس و مسکن، از وجود پارادوکس عرضه در بازار ملک خبر داد. بررسی‌های این دفتر نشان می‌دهد در مقطع فعلی از یک سو نرخ مالکیت مسکن در کشور نسبت به ۵ سال گذشته، ۱۵ درصد کم شده و به همین نسبت، تعداد خانوارهای اجاره نشین افزایش یافته است و از سوی دیگر، تعداد خانه‌های خالی ۵/ ۱ برابر و تعداد خانه‌های دوم و شبه خالی نیز بیش از ۲ برابر شده است. این دو گانگی بین رشد آپارتمان‌های بلااستفاده و افزایش خانوارهای فاقد مسکن ملکی، پذیرش نیاز بازار به ساخت سالانه حداقل ۹۰۰ هزار واحد مسکونی را سخت کرده است.

  • دهه نابسامان بازار مسکن

    عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی از ابتدای سال ۹۶ تا کنون، به دلیل آنچه «اهمیت محتوای نانوشته آمارهای سرشماری ۹۵» عنوان می‌کند، دست‌کم ۵ مرتبه در سخنرانی‌های خود در جمع مسولان بخش مسکن وزارتخانه، به تشریح «ریشه» تعارض شدید بین «رشد تعداد خانه‌های خالی» و «سهم بالای خانوارهای بد مسکن در کشور» پرداخته است. وزیر راه و شهرسازی معتقد است: اگر چه ظاهر آمارهای سرشماری نفوس و مسکن، بیانگر آن است که تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور، حدود ۶ تا ۷ درصد بیشتر از خانوارها است که البته این موضوع می‌تواند خوشایند باشد اما واقعیت درون نتایج سرشماری مشخص می‌کند حدود ۱۷ درصد از خانه‌های موجود در کشور، با بهره‌برداری صفر یا چند روز در سال از سوی مالکان‌شان مواجه است که با احتساب این موضوع، تعادل قابل قبولی بین عرضه در حال مصرف و تقاضای موجود،‌ برقرار نیست.

  • نقاط مبهم اجرای قانون مالیات ستانی از املاک

    اعلام نتایج اولیه سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ حاوی یک خبر مهم بود. در آمار اولیه این سرشماری اعلام شد تعداد خانه‌های خالی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۰ رشد ۵/ ۵۵ درصدی داشته‌است. براساس گزارش مرکز آمار ایران، تعداد خانه‌های خالی از سکنه از یک‌میلیون و ۶۶۳ هزار واحد در سال ۹۰ به ۲ میلیون و ۵۸۷ هزار واحد در سال ۹۵ رسیده‌است. این در حالی است که براساس آمار همین سرشماری موجودی مسکن در کل کشور طی همین بازه زمانی فقط معادل ۱۸ درصد رشد داشته‌است. در بسیاری از کشورها برای تنظیم بازار مسکن و تصفیه آن از آمار بالای خانه‌های خالی، اخذ مالیات از مالکان این آپارتمان‌ها را در دستور کار خود قرار داده‌اند.

  • مدل بهینه مالیاتی برای تنظیم بازار مسکن

    بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران اقتصاد مسکن معتقدند یکی از مهمترین دلایل رشد آمار خانه‌های خالی در بازار مسکن کشور، نبود سیاست درست تنظیم بازار مسکن جهت تعیین مسیر مناسب برای سرمایه‌گذاران ساختمانی است. از دیدگاه آنها یکی از مهم‌ترین راه‌های کنترل و جلوگیری از افزایش تعداد خانه‌های خالی در بازار مسکن استفاده از ابزارهای مالیاتی است. اما خانه‌های خالی چگونه شناسایی می‌شوند؟ معیار مرکز آمار برای اطلاق خانه خالی به یک واحد مسکونی علاوه‌بر اینکه به یک‌سری اطلاعات «تقریبی» ماموران سرشماری قبل از شروع آمارگیری وابسته است، بر «احراز عدم سکونت خانوار در آن واحد مسکونی» نیز تعریف شده است.

  • سیاست کاهش خانه‌های خالی

    یک کارشناس اقتصاد مسکن، برای درمان بیماری احتکار در بازار ملک که در حال حاضر به شکل رشد بالای ۵۰ درصدی تعداد خانه‌های خالی، به اوج رسیده است، راهکار «سیاست موازی» را پیشنهاد می‌کند. این راهکار که تجربه موفق آن در کشور کره، پیاده شده و بازتاب مثبتی به همراه داشته است، بر تامین رفاه اجتماعی از طریق افزایش مسکن استیجاری و همچنین احیای مالیات بر دارایی‌های ملکی استوار است. ابوالفضل مشکینی در این باره به «دنیای اقتصاد» گفت: در کشور کره به دنبال فرآیندهای اصلاحات شدید اقتصادی بعد از بحران مالی اواخر قرن بیستم، دولت این کشور برای احیای بازار مسکن اقدامات ضربتی متعددی اجرا کرد که برخی از آنها باعث بروز احتکار مسکن شد.

  • اشتباهات مدیریت شهری در بازار مسکن تهران

    محمود اولاد
    صاحب‌نظر در حوزه اقتصاد شهر و مسکن

    متاسفانه از هر گوشه آمار و اطلاعات مربوط به شهر تهران که مورد بررسی قرار می‌گیرد، پیام‌های بسیار نگران‌کننده‌ای ساطع می‌شود. نگرانی از آینده کلان‌شهری که قرار بود پایتخت خاورمیانه بزرگ باشد و قرار بود شهری جهانی، سبز و پایدار باشد اما افسوس که فرصتهای توسعه شهر یکی از پس از دیگری گرفته شده و امیدواری محدودی برای بهبود شرایط قابل تصور است.

    در این نوشتار، به بررسی آمار پروانه‌های مسکونی صادره شهرداری تهران براساس اطلاعات تفصیلی شهرداری‌های مناطق پرداخته می‌شود.

  • سیگنال غلط به بازار ساخت وساز

    تازه‌ترین آمارها از وضعیت خانه‌های خالی از سکنه در کشور درحالی رشد ۵/ ۵۵ درصدی این واحدها را طی ۵ سال اخیر نشان می‌دهد که یک کارشناس مسکن دریافت نوعی «سیگنال اشتباه» از سوی سازندگان را مهم‌ترین دلیل این رشد اعلام می‌کند. میثم رادپور، کارشناس مسکن، با بیان اینکه تعداد خانه‌های خالی در ابتدای شروع به کار دولت نهم حدود ٥٠٠ هزار واحد بود که در مقیاس اقتصاد کشور و بازار مسکن، عدد زیادی محسوب نمی‌شود، به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: بروز نوعی «ناموازنه» بین «هزینه تامین مالی» برای ساخت مسکن و «بازده سرمایه‌گذاری» مهمترین علت افزایش تعداد خانه‌های خالی از حدود ۵۰۰ هزار واحد به حدود ۲ میلیون و۶۰۰ هزار واحد طی یک دهه گذشته است.

  • برآورد مالی از خانه‌های خالی

    مدیر پروژه‌های تحقیقاتی‌ پژوهشکده اقتصاد و مالی وزارت راه و شهرسازی، کف سرمایه حبس شده در خانه‌های خالی کشور را ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام و دست کم ۵ راهکار عمده برای ساماندهی پدیده رشد تعداد خانه‌های خالی از سکنه تشریح کرد. محمد سعید حیدری با اشاره به تعداد ۲ میلیون و۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: از آنجا که وجود درصد و حجم نسبتا مشخصی از خانه‌های خالی در مقایسه با کل موجودی واحدهای مسکونی در کشور برای پاسخ به نیاز بازار و جلوگیری از کمبود عرضه طبیعی است، اما هم‌اکنون بیش از یک میلیون واحد مسکونی خالی پس از کسر نیاز بازار به این واحدها وجود دارد که معنای واقعی اتلاف منابع را می‌توان در این واحدها مشاهده کرد.

  • گفتمان عوامانه

    رشد پوپولیسم آژیر خطر را در کشورهای غربی به صدا در آورده است. فارغ از نتیجه‌ای که در انتخابات ریاست‌جمهوری فرانسه به دست آمد و پیروز آن ماکرون، طرفدار اتحادیه اروپا بود، هنوز خطر پوپولیسم از سر اروپا کاسته نشده است. پوپولیسم شاید در انتخابات اخیر در فرانسه یک ضربه خورده باشد اما هنوز کاملا ناک‌اوت نشده است. فقط کافی است نگاهی به نتایج انتخابات در فرانسه، لهستان و ترکیه داشته باشید. پوپولیست‌ها توانسته‌اند در این کشورها حیات دموکراسی را به خطر بیندازند. پوپولیسم برای آنها مصداق یک ابزار است؛ یک ابزار تاکتیکی که در زمان انتخابات از آن استفاده می‌کنند.

  • ریشه‏های «پوپولیسم»

    نیما صبوری

    در سال‏های اخیر در ادبیات سیاسی و رسانه‏ای کشورها واژه‏ «پوپولیسم» به کرات مورد استفاده قرار گرفته است، استفاده‏ای که در برخی موارد بجا و در بسیاری از موارد نابجا بوده است. این واژه که اکثرا در فضای انتخابات و در رابطه با نامزدهای انتخاباتی شنیده می‏شود به جریانی سیاسی اشاره دارد که در آن مردم محور همه امور قرار دارند و نخبگان سیاسی به چالش کشیده می‏شوند. افرادی که این جریان سیاسی را رهبری می‏کنند نیز «پوپولیست» نامیده می‏شود. بر این اساس، با توجه شیوع روزافزون موج «پوپولیسم» و تبدیل آن به کلیدواژه اصلی ادبیات سیاسی جهان و ظهور‏ «پوپولیست‏»های جدید در فضای سیاسی کشورها، نگاهی به منشأ و تاریخچه این پدیده از اهمیت بسزایی برخوردار است.

  • پوپولیسم چه می‏خواهد؟

    رفیعه هراتی

    همانطور که تعریف‏های گوناگونی از پوپولیسم ارائه می‏شود، دیدگاه‏های متفاوتی نیز در مورد اهداف و سیاست‏های پوپولیسم وجود دارد. در واقع ‏گرچه پوپولیست‏ها اهداف زیادی را دنبال می‏کنند، اما همه آن اهداف جزیی، در نهایت به یک هدف غایی ختم می‏شوند. شاید به دلیل تنوع اهداف حامیان پوپولیسم است که آنها در هر حوزه‏ای سرک می‏کشند و در مورد هر موضوعی ادعایی تازه دارند. یکی از جنبه‏های اصلی پوپولیسم حمله به نخبگان و طبقه ممتاز جامعه است و این در شرایطی است که پوپولیست‏ها خود را با «مردم» پیوند می‏دهند.

  • خطر پوپولیسم و نقش جوامع مدنی

    ما در عصر پوپولیسم زندگی می‌کنیم. در نتیجه افزایش نابرابری و گسترش این تصور که شهروندان کنترل فرآیندهای سیاسی را از دست داده‌اند، مجموعه‌ای از جنبش‌ها در غرب شکل‌ گرفته‌اند که نظم موجود را بر هم می‌زنند. پوپولیست‌های چپ مانند سیریزا (در یونان) و پودموس (اسپانیا) در جنوب اروپا شکل گرفته‌اند و دولت‌های ضد لیبرال، دموکراسی را در مرکز و شرق اروپا زیر سوال می‌برند و دسته‌بندی گروه‌های ضد مهاجرتی و ضد کاپیتالیستی در شمال و غرب اروپا و نیز در آمریکا رواج یافته است. رای به برگزیت در همه‌پرسی بریتانیا در واقع نتیجه واضح نارضایتی عمومی از نابرابری و البته موج مهاجرت‌ها بود.

  • پوپولیسم؛ ناهنجاری یا هنجار اجتماعی-سیاسی؟

    شادی آذری

    این روزها شاهد ظهور نقش‌آفرینان جدیدی در عرصه سیاست کشورهای جهان هستیم که شعارهای پوپولیستی می‌دهند و البته از این راه هم توانسته‌اند طرفداران زیادی را جذب کنند. نخستین بارقه‌های پوپولیسم در جهان به مثابه پدیده‌ای بود که همچون بادی گذرا وزیدن می‌گرفت و پایان می‌یافت و رویدادی طبیعی تلقی می‌شد که عمر چندانی نداشت. امروز اما پوپولیسم به معضلی جدید تبدیل شده است که ریشه‌هایی عمیق دارد و می‌تواند به آسانی حتی بسیاری از اندیشمندان را بترساند.

    نمونه بارز شعارهای پوپولیستی را این اواخر در فرانسه شاهد بودیم.

  • غلبه بر موج پوپولیسم به ساخت پل نیاز دارد، نه دیوار

    گردآوری و ترجمه : مریم رضایی

    نظام جهانی دستخوش تحول شده است. از انتخاب دونالد ترامپ گرفته تا ظهور اشخاصی مثل لوپن در فرانسه و برگزیت، موج پوپولیسم دنیای غرب را دربرگرفته است. قواعد قدیمی در مورد مباحث سیاسی دیگر کاربرد ندارد و این جمله توماس جفرسون که گفته بود «کسی که بیشتر می‌داند، بهتر می‌داند که چقدر کم می‌داند» امروز بیش از هر زمانی مصداق پیدا کرده است.

    رواج پوپولیسم خیلی‌ها را شگفت‌زده کرده، اما این تحول سیاسی در غرب را می‌توان در جنبش‌های پوپولیستی قرن ۱۹ ایالات متحده پیگیری کرد که طی آن احزابی همچون حزب مردم بسیار محبوب شده بودند.

  • دکه مطبوعات - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    The Economist

    دنیای سودمند داده‌ها

    هفته‌نامه اکونومیست این هفته سراغ منبعی ارزشمند غیر از نفت رفته است. این نشریه در سرمقاله این هفته خود سراغی از شرکت‌های بزرگی همچون آمازون، گوگل، فیس‌بوک و سایر شرکت‌های بزرگ داده‌ها را گرفته و می‌گوید که در اقتصاد اطلاعات و داده‌ها باید ساز و کاری مناسب اتخاذ کرد. به اعتقاد این مجله این روزها منبع سودمند جهان دیگر نفت نیست. نفت در اقتصاد قدیم نقشی سودمند و ارزشمند را ایفا می‌کرده است اما در اقتصاد جدید این داده‌ها هستند که تبدیل به ارزشمندترین اشیا شده‌اند.

  • سفر به آغوش آرامش

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    پیش آمده روزهایی دلت تنها یک سفر آرام، بی‌دغدغه و سبک بخواهد؟ سفری که در آن لا‌به‌لای لذت‌های کوچک و بزرگ غرق شوی و تمام خستگی‌ها را فراموش کنی. سفر به ابیانه این روستای کهن و آرام که چون مادر بزرگ مهربانی با روسری گلدارش کنار در خانه منتظر است تا این‌بار به او سر بزنی، همان مقصدی است که آرامت می‎کند. یکی از روزها آژانسی که راهنمای تورهای آن بودم با من تماس گرفت و گفت که جمع کوچکی از دانشجویان پزشکی یکی از دانشگاه‎ها می‎خواهند به ابیانه بروند.

  • آب در کشاورزی (بخش اول)

    استفاده از آب در بخش کشاورزی هسته اصلی همه بحث‌ها در مورد امنیت آب و مواد غذایی است. کشاورزی به‌طور متوسط مسوول ۷۰ درصد همه برداشت آب در جهان و حتی سهم بالاتری از «آب مصرفی» به‌دلیل نیازهای تبخیر و تعرق محصولات است.

    در سراسر جهان بیش از ۳۳۰ میلیون هکتار زمین، نیازمند آبیاری هستند. زراعت آبی ۲۰ درصد کل زمین کشت شده را در برمی‌گیرد؛ اما در چهل درصد کل غذای تولیدشده در سراسر جهان مشارکت دارد. انتظار می‌رود رقابت برای منابع آبی در آینده با فشار خاص بر بخش کشاورزی افزایش یابد و تغییرات قابل توجه تخصیص‌های بین‌بخشی آب برای حمایت از رشد مداوم اقتصادی موردنیاز خواهد بود.

  • سنجش اثر انسان بر زمین

    همه ما می‌دانیم که هیچ گونه‌ای مانند ما انسان‌ها چنین اثر بزرگی بر کره‌زمین نداشته است. آنچه تا امروز نمی‌دانستیم این است که چگونه این اثر را اندازه‌گیری کنیم، گرچه به لطف تخمین‌ها در یک گزارش جدید می‌توانیم مقدار کلی ستانده موادی که ما بر کره زمین بجا می‌گذاریم را بالای ۳۰ تریلیون تن محاسبه کنیم. در واقع با برآوردی نسبی از وزن تمامی مصنوعات بشری در طول تاریخ (اعم از ماشین‌ها، ابزارها، وسایل و زیرساخت‌های شهری و روستایی) روی زمین، دریا یا در فضا حدود ۳۰ تریلیون تن است. این تحقیق در Anthropocene Review منتشر شد؛ یک مجله علمی که مقالات بررسی همکار در مورد ماهیت دوره زمین‌شناسی فعلی را جمع‌آوری می‌کند؛ دوره‌ای که با حضور انسان تعریف می‌شود.

  • حیوانی که تنها دو ساعت در روز می‌خوابد

    پژوهش جدیدی که در مجله Plos One منتشر شد بیان می‌کند که فیل‌ها در حیات‌وحش تنها دو ساعت در روز می‌خوابند و این کمترین میزان خوابی است که برای هر پستاندار دیگری تاکنون ثبت شده است. در آوریل ۲۰۱۴، دانشمندان در دانشگاه ویتواترزرند در آفریقای جنوبی حلقه‌های ردیابی GPS و یک فناوری ردیابی جدید به نام Actiwatch را به دو فیل ماده در پارک ملی چب در بوتسوانا متصل کردند. محققان این پژوهش با ردیابی حرکات فیل و اعضای حیاتی بدن آن به مدت ۳۵ روز، توانستند محاسبه کنند که این حیوانات چه زمانی و برای چه مدتی می‌خوابند.

  • چرا در بازار کالای دست دوم سود و زیان زیاد است؟

    چرا هنگام خرید یک کالای دست دوم مثل یک لوستر قدیمی میزان چانه‌زنی طرفین خیلی بیشتر از وقتی است که می‌خواهید یک شلوار از مغازه پوشاک خریداری کنید؟ یا چرا در مورد خرید مواد غذایی شناخته شده ابدا کسی در مورد قیمت صحبتی نمی‌کند؟ پاسخ این سوالات در یکی از اصلی‌ترین تئوری‌های اقتصادی نهفته است؛ تئوری تقارن و عدم‌تقارن اطلاعات در بازار.

    نخست به زبان ساده مفهوم تقارن و عدم‌تقارن اطلاعات را بیان کنیم. وقتی یک بنگاه اقدام به تولید کالایی می‌کند، بالطبع در تولید این کالا با انواع هزینه‌ها رو‌به‌رو است.

  • مناظره انتخاباتی یا مزایده انتخاباتی؟

    به‌نظر شما هدف از برگزاری مناظرات انتخاباتی چیست؟ مناظره به‌معنی بحث با یکدیگر برای روشن شدن حقیقت و ماهیت یک مساله است. این کار با پرسش و پاسخ طرفین از یکدیگر انجام می‌شود. طرفین در رد یا تایید هر ادعایی باید پاسخ منطقی بر اساس شواهد یا اطلاعات موجود ارائه دهند. برای مثال وقتی کسی در مورد بهبود مناطق روستایی صحبت می‌کند، نمی‌تواند بگوید: «من به تمامی رنج‌ها و مشکلات مردم در این زمینه واقفم، اصلا من خودم متولد و بزرگ شده روستا بودم و این مردم را به‌خوبی درک می‌کنم. بدون شک قول می‌دهم بعد از رسیدن به پست مورد نظر، تمامی تلاش خود را در این زمینه را انجام دهم.

  • زخم معده هشداری برای سرطان معده

    زخم معده یکی از عوامل خطر برای سرطان معده به‌شمار می‌رود. در واقع گفته می‌شود زخمی که طی سه ماه با دارو درمان نشود، باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد و در صورت لزوم جراحی شود تا خطر سرطان معده کاهش یابد اما آیا واقعا چنین موضوعی حقیقت دارد؟ این زخم چگونه ایجاد می‌شود و چه علائمی دارد؟ چطور می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد؟ دکترناصر ابراهیمی دریانی، فوق‌تخصص بیماری‌های گوارشی و کبد و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران شما را در این زمینه راهنمایی می‌کند.

    زخم اثنی عشر؛ شایع‌تر از زخم معده

    وقتی صحبت از زخم می‌شود اغلب افراد به یاد زخم معده می‌افتند، در حالی که شیوع زخم اثنی عشر یا دوازدهه (قسمت ابتدایی روده باریک) از زخم معده خیلی بیشتر است.

  • هوش اجتماعی و فواید تقویت آن چیست؟

    میترا فتحی
    مربی بین‌المللی هوش هیجانی و اجتماعی
    info@MitraFathi. com

    هوش اجتماعی یکی از چندین نوع هوش ما است که به روابط ما مربوط می‌شود. این هوش، در حقیقت میزان تبحر لازم برای ایجاد، حفظ و گسترش ارتباطات را به ما می‌دهد و تقریبا شامل سیزده مهارت است. هوش اجتماعی شامل مهارت‌های برقراری ارتباط موثر، حفظ و گسترش این روابط است. هوش اجتماعی هم مانند هوش هیجانی قابل تقویت شدن است. یعنی می‌توان آن را با آموزش تقویت کرد اما نکته قابل توجه در تقویت آن این است که قبل از تقویت آن بهتر است هوش هیجانی افراد تقویت شود.

  • با هوش‌های اجتماعی چه کسانی هستند؟

    با هوش‌های اجتماعی کسانی هستند که هوش اجتماعی بالایی دارند. در این مقاله می‌خواهیم تنها به شرح هفت مورد از ویژگی‌های این افراد بپردازیم:

    ۱. با هوش‌های اجتماعی می‌توانند با دیگران همدلی داشته باشند.

    همدلی یعنی اینکه ما بتوانیم خود را به جای دیگران بگذاریم، با کفش‌های آنها راه برویم و دنیا را از دریچه چشم آنها ببینیم. همدل‌ها علاوه بر احساسات بیان شده، احساسات ناگفته افراد یا گروه را نیز درک می‌کنند. آنها می‌توانند بر اساس درک صحیح و دقیقی که از نیاز یا احساس افراد یا گروه پیدا می‌کنند، به آنها کمک کنند.

  • یک سبک سالم برای زندگی!

    برای داشتن یک زندگی موفق، سالم و شاد باید سبکی را انتخاب کنید که زمینه ساز موفقیت، سلامتی و شادی باشد. نمی‌توان با داشتن سبک زندگی بیمارگونه به زندگی سالم و شاد رسید. در این مقاله می‌خواهیم یک سبک زندگی شاد را به‌عنوان یک الگو برای شما شرح دهیم:

    ۱. بیشتر بخندید. یکی از موثر ترین کار‌ها در افزایش سلامتی و طول عمر خندیدن است. به جای مسخره کردن یا بی اهمیت جلوه دادن مسائل زندگی سعی کنید که کوچکترین مسائل جالب و زیبا باعث خنده شما شود. اگر به مرحله‌ای رسیده‌اید که زندگی چیزی برای خندیدن شما ندارد، بنابراین باید به یک روانشناس کاردان مراجعه کنید تا این سطح افسردگی، بی تفاوتی یا سخت‌گیری را با کمک خودتان در شما رفع نماید تا دوباره بتوانید بخندید.

  • تکمیل بشردوستی و موفقیت مالی در سیلزفورس (بخش سوم)

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    «من عاشق کار کردن در نقطه مشترک سرمایه‌داری، تکنولوژی و عدالت اجتماعی هستم. » سوزان دی‌بیانکا که در دبیرستان به پرحرفی شهره بود، داستانی را برایم شرح داد که چگونه بشردوستی و موفقیت مالی در سیلزفورس Salesforce یکدیگر را تکمیل می‌کنند؛ جایی که او ۱۷ سال گذشته را در آنجا سپری کرده و به‌عنوان مدیر ارشد انسان‌دوستی فعالیت داشته است. این شرکت با ۲۵ هزار کارمند بزرگ‌ترین کارفرمای تکنولوژیک در سان‌فرانسیسکو است. مانند فیس‌بوک، سیلزفورس از دیرباز خودش را به‌عنوان ابزاری برای تغییر مثبت در جهان مطرح کرده است.

  • ۲۰ سوال برای شروعی توفانی در جلسه با مشتری

    مترجم: مریم رضایی

    تصور کنید با یک مشتری بالقوه جلسه‌ای دارید تا او را برای فروش محصولات‌تان متقاعد کنید. قبل از شروع کار، ضروری است که زمینه را برای داشتن یک تعامل خوب فراهم کنید. بسیاری از جلسات فروش از همان ابتدا بدون هیچ هدفی پیش می‌روند.

    وقتی همین مرحله شروع را درست پیش ببرید، می‌توانید مشتری بالقوه مورد نظر را نسبت به اینکه چه انتظاراتی از جلسه و حتی شخصیت خود شما داشته باشد، شرطی کنید. اگر شروعی قوی داشته باشید، پس از آن هر چه می‌گویید و هر کاری انجام می‌دهید، به چشم می‌آید.

  • همه چیز در مورد یک بازاریاب خلاق

    دکتر ملیکا قاصدی

    بازاریاب خلاق شخصی است که حتی زمانی که با یک‌سری از موانع مشکل و سخت روبه‌رو‌ می‌شود، هرگز تسلیم نخواهد شد و با انگیزه و خلاقیت خود سعی می‌کند راه‌حل‌های جدید را پیدا کند. او باور دارد که برای هر مشکلی راه‌حلی وجود دارد و به همین دلیل می‌کوشد تا بهترین راه‌حل را برای آن پیدا کند.

    یک فرد خلاق اهل بصیرت و شهود است. او به حواس خود بی‌اعتنا نیست، بلکه به آنها احترام می‌گذارد و شهود و حواس خودش را با محک علم و دانش ترکیب اطلاعات، تبدیل به خرد می‌کند.

  • پله پله تا کاهش هزینه‌ها

    آیا ساعت‌های زیادی کار می‌کنید و بازهم در نیمه راه بی‌پول می‌مانید؟ اگر این اتفاق برایتان مرتب تکرار می‌شود بدانید اسکناس‌هایتان شما را کنترل می‌کنند نه شما آنها را! برای اینکه بی پول نمانید باید بتوانید دارایی و مخارج خود را کنترل کنید.

    یکی از مهم‌ترین بخش‌های خانواده نیز مانند اجتماع، مسائل اقتصادی آن است که باید به آن توجه جدی شود. در واقع، همان‌طور که والدین مدیریت مسائل عاطفی، روانی و روابط را در خانواده به عهده دارند، باید اقتصاد خانواده را نیز که در ارتباط مستقیم با همه بخش‌های زندگی یک خانواده است، به‌گونه‌ای مدیریت کنند که اعضای خانواده با کمترین مشکل و بیشترین سطح رفاه ممکن، گذران زندگی کنند و بتوانند در بستری مناسب و آرام به رشد مناسب خود برسند.

  • سه راهکار مالی برای خانواده‌های گـرفتار

    هیچ‌کس نیست که بگوید اداره خانواده راحت است، اما ممکن است آن‌قدر که باید ندانیم که اداره خانواده واقعا هزینه بر است. اگر نرخ تورم را در نظر بگیرید، بزرگ کردن فرزندان نه‌تنها دشوار است، بلکه روز‌به‌روز سخت‌تر و سخت‌تر می‌شود. این وضعیت می‌تواند آزاردهنده و تحمل آن در برخی موارد دشوار باشد، حتی برای کسانی که در زندگی از ثبات مالی برخوردارند. اگر شما و همسرتان برای رسیدگی به امور مالی در حال تلاش هستید، ممکن است به کمک بیشتری برای اداره خانواده نیاز داشته باشید. توصیه‌های زیر می‌تواند شما را در این مسیر کمک کند.

  • اولین گام بلند خودروسازی در برجام

    پس از برجام بسیاری از شرکت‌های خودروساز معتبر دنیا نسبت به حضور در بازار خودرو کشور اظهار تمایل کردند. این در شرایطی است که در دوران تحریم هیچ شرکتی حاضر به قبول ریسک حضور در ایران نبود. ایالات‌متحده آمریکا در کنار تحریم صنعت خودرو ایران بسیاری از خودروسازان جهانی را به بهانه همکاری با تولید‌کنندگان کشورمان تهدید کرده بود، همین مساله منجر به آن شده بود که نه‌تنها شرکای خارجی خودروسازی از کشورمان خارج شوند؛ بلکه نسبت به تامین قطعه نیز به تعهدات خود عمل نکنند. سال‌های ۹۱ و ۹۲ یکی از بدترین سال‌های خودروسازی کشور بود؛ به‌طوری‌که تولید با افت ۵۰ درصدی همراه شد، اما با امضای تفاهم‌نامه هسته‌ای و برجام فصل جدیدی در صنعت خودرو کشور به وقوع پیوست به‌طوری‌که با اظهار تمایل شرکت‌های خودرساز برای حضور در ایران قرارداد و تفاهم‌نامه‌هایی برای همکاری مشترک به امضا رسید.

  • قیمت خودرو در ایران گران است؟

    اگر از دست‌اندرکاران صنعت خودرو پرسش شود که «آیا خودرو در ایران گران است»؟ به‌طور حتم پاسخ منفی خواهید شنید، حال آنکه مشتریان و خریداران خودروهای داخلی در برابر این پرسش قاطعانه به شما جواب مثبت خواهند داد. هر چند تولید‌کنندگان و مشتریان هر یک از نگاه خود به این پرسش پاسخ می‌دهند، اما در نهایت باید اظهارنظر دو طرف را در این زمینه پذیرفت؛ به‌طوری‌که مشتریان با مقایسه قیمتی و کیفی خودروهای داخلی و خارجی آن را گران‌قیمت می‌دانند و اینکه باید بخش قابل‌توجهی از درآمد خود را صرف خرید خودرو کنند.

  • دو راهی استفاده از بنزین سوپر و معمولی

    یکی از باورهای رایج میان مردم درباره افزایش سلامت و کارکرد بهتر موتور خودرو استفاده از بنزین سوپر به جای بنزین معمولی است. از آنجا که بنزین سوپر قیمت بالاتری نسبت به بنزین معمولی دارد بنابراین بسیاری از مالکان خودرو که توان پرداخت هزینه‌های بنزین سوپر را ندارند بعد از پرکردن سه باک بنزین معمولی یک باک خودروی خود را با بنزین سوپر پر می‌کنند تا کارکرد خودرو به خصوص موتور آن بهتر شود. بسیاری از مالکان خودرو در حالی به این روش باک بنزین خود را پر می‌کنند که تاکنون درست یا غلط بودن این باور عمومی مشخص نشده است.

  • رشد غیرتورمی معاملات مسکن - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: مطابق بررسی‌های معاونت مسکن و ساختمان، نحوه افزایش و پرداخت تسهیلات خرید مسکن طی سه سال اخیر به گونه‌ای بود که بازار معاملات مسکن بدون مواجهه با تورم محسوس، از بابت حجم خرید و فروش آپارتمان، رشد مثبت پیدا کرد.

    حامد مظاهریان در تشریح دستاوردهای بازار مسکن در فاصله سال‌های ۹۲ تاکنون، تصریح کرد:‌ آمارها نشان می‌دهد در سال ۹۵ قیمت مسکن ۶/ ۵ افزایش پیدا کرد اما حجم معاملات نزدیک ۱۰ درصد نسبت به سال قبل از آن افزایش یافت. این در حالی است که عمده معاملات خرید مسکن در ماه‌های اخیر از ناحیه تقاضای مصرفی بوده و در عین حال شاهد هستیم که افزایش قیمت واقعی ملک را در بازار معاملات طی سه سال اخیر نداشته‌ایم، به این معنا که میزان رشد قیمت اسمی، کمتر از تورم عمومی بوده است.

  • معمای زباله‌سوز تهران

    از مجموع ۷۵۰۰ تن زباله که روزانه توسط شهروندان تهرانی تولید و جمع‌آوری می‌شود، تنها ۴ درصد از آن در قالب تنها زباله‌سوز موجود در تهران به انرژی برق تبدیل و بخش عمده ۹۶ درصدی زباله‌ها نیز بدون اینکه نقشه اقتصادی و زیست محیطی قابل قبولی را دنبال کنند، در مجتمع آرادکوه تهران دفن می‌شوند.

    به گزارش «دنیای اقتصاد»،‌ یکی از موضوعاتی که این روزها و به واسطه برگزاری نخستین مناظره‌ انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری داغ شده، تولید برق از زباله توسط شهرداری تهران است؛ موضوعی که برخی تصور می‌کنند صرفا در حد یک ادعا است و برخی نیز گزارش‌هایی از تحقق آن در اشل بسیار کوچک منتشر می‌کنند تا این ادعا را اثبات کنند.

  • تخلفات شهرسازی در منتهی الیه غرب پایتخت

    رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران تخلفات و انحرافات مدیریت شهری از اسناد فرادست در حوزه ساخت‌وسازهای بلند مرتبه را اعلام کرد. به گزارش «دنیای اقتصاد» کارشناسان شهری معتقدند به دلیل برخی عوارض زیست محیطی، ساخت وسازهای بلندمرتبه نیازمند برخوردی متفاوت از مدیریت شهری است. یکی از مهم‌‌ترین عارضه‌های بلند مرتبه‌سازی در بخش محیط زیست شهر است که مشکلاتی همچون تغییر غیرطبیعی دمای هوا و جلوگیری از وزش باد را سبب می‌شود. از این رو ساخت‌وساز‌های بلندمرتبه نباید در کریدورهای هوایی شهر و جایی که محل ورود باد به شهر است، انجام شود.

  • دو تغییر جدید در بازار« اجاره» مسکن

    بازار اجاره مسکن در آستانه افزایش تقاضا برای جابه‌جایی مستاجران، با افزایش تعداد فایل‌های «رهن کامل» در انواع آپارتمان‌های مسکونی همراه شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، بازار اجاره مسکن در حالی مطابق با روال هر سال از نیمه اردیبهشت ماه شاهد افزایش تحرکات مستاجران و موجران برای اجاره واحدهای مسکونی است که هم اکنون «افزایش تعداد فایل‌های اجاره با شرایط رهن کامل» و همچنین مشاهده فایل‌هایی که در آنها موجران برای «اجاره چندساله» اعلام تمایل کرده‌اند دو ویژگی بارز این بازار محسوب می‌شود.

    هر چند بازار اجاره مسکن امسال برخلاف سال‌های قبل شاهد تحرک زودهنگام مستاجران و موجران بود و از همان روزهای ابتدای شروع کار بازار مسکن در سال جدید -نیمه فروردین ماه- بازار اجاره نیز با معرفی حجم قابل‌توجهی از فایل‌های موجران مواجه شد اما با عبور از نیمه اردیبهشت ماه، حجم بیشتری از فایل‌های اجاره آپارتمان به بازار اجاره معرفی شده است.

  • چطور با یک لپ‌تاپ خیس‌ برخورد کنیم؟

    ریختن مایعات روی لپ‌تاپ، بدترین اتفاقی است که می‌تواند برای دستگاه پیش بیاید؛ اما با چند ابزار ساده می‌توان چنین لپ‌تاپی را دوباره بازیابی کرد. ریختن نوشیدنی‌هایی مانند قهوه یا آب روی لپ‌تاپ از سر بی‌احتیاطی، کابوس همه‌ کاربران است. اما برخی مواقع این بی‌احتیاطی می‌تواند بر اثر بارش شدید ناگهانی باران هنگام کار با لپ‌تاپ در بیرون از خانه رخ دهد.

    بهترین راهکار همان پیشگیری است؛ اما در برخی از موارد خواسته یا ناخواسته، بی‌احتیاطی خود کاربر یا اطرافیان باعث خیس شدن لپ‌تاپ می‌شود.

  • فناوری درخدمت سلفی

    «سلف» به معنی «خود» حالا یک واژه رایج در عکاسی با موبایل است که نه‌تنها دیگر جنبه تزئینی و ناشناخته ندارد بلکه یکی از قابلیت‌های مهم برای موبایل‌ها و حتی دوربین‌های عکاسی محسوب می‌شود. سلفی گرفتن یکی از جالب‌ترین تفریحات در تمام دنیاست و علاقه‌مندان بسیاری هم دارد. اضافه شدن بر تعداد همین طرفداران هم هست که کمپانی‌های بزرگ را ناگزیر می‌کند قدم‌های بزرگ‌تری را برای آسان کردن سلفی گرفتن بردارند و بازار فروش خودشان را هم داغ‌تر کنند. در ادامه برخی از جدیدترین تکنولوژی‌هایی را که برای خدمت به سلفی بگیران عزیز در سراسر دنیا عرضه شده است، معرفی می‌کنیم.

  • نگران دیده نشدن کارهایم نیستم

    لیلا رضایی

    پیمان خازنی آهنگسازی است که در سال‌های اخیر حضور فعالی در عرصه موسیقی داشته است و بسیاری از آهنگ‌های او به خاطره جمعی مردم بدل شده است. این آهنگساز متولد سال ۱۳۶۲ است. او از پنج سالگی در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی ایران به نواختن سه تار مشغول شد و از هفت سالگی نواختن تار را آغاز کرد. در سن هشت سالگی نزد کیوان ساکت نوازندگی را ادامه داد و از یازده سالگی به عنوان نوازنده در ارکستر فعالیت کرد. او در این سال‌ها از محضر اساتیدی چون امیر اسلامی، هنگامه اخوان و رامین بهنام بهره برد و همچنین تحصیلات خود را در رشته مردم‌شناسی به پایان رساند.

  • اقلیم

    آلبوم «اقلیم»، نخستین اثر گروه سه نفره «مانگ» منتشر شد. این آلبوم شامل هفت قطعه اینسترومنتال (بی‌کلام) است که نمی‌توان نام سبک مرسومی را برای این قطعات ذکر کرد. مهمترین المانی که در این قطعات وجود دارد کوک‌های مختلف و متفاوت نیما سعیدی روی گیتار است و به نوعی ویژگی بارز آنها، تجربه است. آغاز کار این گروه به حدود ۳ سال پیش بازمی‌گردد که با ایده‌های نیما سعیدی (گیتاریست) و همراهی امیرعلی طاهری (درامر) شروع به تمرین می‌کنند و پس از مدتی حامد حمیدزاده (باسیست) به آنها ملحق می‌شود و حلقه اصلی «مانگ» شکل می‌گیرد.

  • کنسرت آنپلاگد رضا یزدانی

    رضا یزدانی، خواننده موسیقی پاپ-راک امروز و فردا اولین کنسرت آنپلاگد خود را در خانه همایش شهر تهران برگزار می‌کند. در این کنسرت که یزدانی آن را با عنوان «اجرایی که هرگز تکرار نخواهد شد» معرفی کرده، برنامه‌های مختلفی برای حضور علاقه‌مندان به این خواننده در نظر گرفته شده است. مراسم دیدار، امضاء و عکس با هنرمند و همچنین پکیج هدیه آلبوم‌ها و پوستر امضا شده از بخش‌های مهم این کنسرت است. کنسرت آنپلاگد به کنسرتی گفته می‌شود که در آن تنها سازهای آکوستیک نواخته می‌شود و از سازهای برقی، آمپلی‌فایر، افکت‌ها و هر گونه صدای مصنوعی استفاده نمی‌شود.

  • برادرم خسرو

    اکران فیلم سینمایی «برادرم خسرو» به کارگردانی احسان بیگلری و تهیه‌کنندگی سعید ملکان از دیروز در سینماها آغاز شد. این فیلم در سی و چهارمین جشنواره فیلم فجرحضور داشت و نامزد دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی این جشنواره شد. این فیلم توانست توجه بسیاری ازمخاطبان و منتقدان را به خود جلب کند و در جشن انجمن منتقدان و نویسندگان نیز در پنج رشته نامزد دریافت جایزه شد و دیپلم افتخار بخش خلاقیت و استعداد درخشان را کسب کرد. داستان این فیلم درباره شخصیتی به اسم خسرو است که مبتلا به اختلال دوقطبی است و باید مدتی را در خانه برادر بزرگتر خود سپری کند.

  • هملت، تهران ۲۰۱۷

    نمایش «هملت، تهران٢٠١٧» به نویسندگی و کارگردانی کیومرث مرادی این روزها در تماشاخانه تازه تاسیس شهرزاد روی صحنه می‌رود. این نمایش حاصل تمرین گروهی از فارغ‌التحصیلان موسسه فرهنگی هنری کارنامه به همراه تعدادی از بازیگران حرفه‌ای و جوان تئاتر است که نگاهی متفاوت به متن «هملت» اثر شکسپیر دارند. سوگند سهیلی، زهرا بهروزمنش، آرمیتا فروزنده، محیا صدرزاده، دریا خلیلی و پانته‌آ قدیریان بازیگران این نمایش هستند. کیومرث مرادی کارگردانی است که در سال‌های اخیر کارهایش مورد توجه منتقدان و مخاطبان قرار گرفته و جوایز زیادی را هم در جشنواره‌های مختلفی از آن خود کرده است.

  • هنر و تجربه - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    مفت‌آباد

    کارگردان: پژمان تیمورتاش

    تهیه کننده: حنیف سروری

    بازیگران: سجاد افشاریان، برزو ارجمند، آمین اسفندیار، فائزه علوی، دنیا مدنی، محمدرضا جمشیدپی، احسان بیانفر، علی میری، ندا میری و امیرحسین مجیدی

    خلاصه داستان: ماجرا در یک خانه مجردی شلوغ می‌گذرد که پنج جوان مجبورند در آن با شرایط سخت زندگی کنند. یکی از آنها معتاد است و در حال ترک اعتیاد.

  • کنسرت - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    کنسرت گروه نریمان

    تاریخ: پنج‌شنبه ۲۱ اردیبهشت

    مکان: تالار رودکی

    ساعت: ۲۱:۰۰

    قیمت بلیت: ۶۰ تا ۱۰۰ هزار تومان

    کنسرت کوروش صنعتی

    تاریخ: جمعه ۲۹ اردیبهشت

    مکان: فرهنگسرای نیاوران

    ساعت: ۲۱:۰۰

    قیمت بلیت: ۵۰ و ۷۰…

  • اکران - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    آشوب

    کارگردان: کاظم راست گفتار

    تهیه‌کننده: کاظم راست گفتار

    بازیگران: کوروش تهامی، آتیلا پسیانی، یکتا ناصر، شهره لرستانی، فرهاد آییش، همایون ارشادى، امیرحسین صدیق، داریوش فرهنگ، محمدرضا هدایتی، ارژنگ امیرفضلی، نادر سلیمانی، رامین ناصرنصیر و. . .

    خلاصه داستان: داستان جوانی هنرمند و روشن فکر است که در شرایط اجتماعی دوره خود نمی‌تواند برای پیشرفت زندگی‌اش از هنرش استفاده کند و به ناچار به سراغ راههای غیراخلاقی می‌رود…

    نهنگ عنبر ۲

    کارگردان: سامان مقدم

    تهیه‌کننده: سامان مقدم

    بازیگران:رضا عطاران، مهناز افشار، ویشکا آسایش، حسام نواب‌صفوى، امیرحسین آرمان، سیروس گرجستانى، رضا ناجی و على قربان‌زاده

    خلاصه داستان: این فیلم در مقطع زمانی «نهنگ عنبر» می‌گذرد و برشی دیگر از زندگی شخصیت‌های اصلی قصه یعنی همان ارژنگ و رویا با بازی رضا عطاران و مهناز افشار در همان دوران است.

  • اجرا - ۲۱ اردیبهشت ۹۶

    نمایش ضیافت پنالتی‌ها

    نویسنده، طراح و کارگردان: پوریا کاکاوند

    بازیگران: امیر جعفری

    مکان: تماشاخانه پالیز، سالن ۱

    دوره اجرا: پنج‌شنبه ۱۴ اردیبهشت تا چهارشنبه ۱۰ خرداد

    ساعت: ۱۹:۱۵

    مدت زمان اجرا: ۵۰ دقیقه

    قیمت بلیت: ۳۵,۰۰۰ و ۲۰,۰۰۰ تومان

    شال قرمز نارنجی زرد…

  • رد پای دو غریبه (بخش دوم)

    ترجمه: محمدحسین باقی

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد.

بیشتر