شماره روزنامه ۵۹۸۶
|

آخر هفته

  • دو راه متفاوت

  • مرز تجارت و سیاست

    دکتر علی فرحبخش

    سال‌هاست قانون‌گذاران پی برده‌اند که باید بین سیاست و اقتصاد مرزهای دقیق و شفاقی ترسیم شود، که زمینه سوءاستفاده یکی از دیگری فراهم نشود. بسیاری از ثروتمندان تلاش می‌کنند تا از ثروت خود در جهت قدرت سیاسی بهره ببرند و از سوی دیگر بسیاری از صاحبان قدرت سیاسی نیز مایلند در چند صباحی که در مصدر کار قرار دارند، برای خود اندوخته‌ای فراهم کنند تا در دوران کناره‌گیری از دولت، بتوانند این منابع را به‌عنوان پلی برای بازگشت مجدد به قدرت به‌کار بیاندازند. این مرز بندی به اشکال متفاوتی در کشورهای در حال توسعه به انجام می‌رسد.

  • عکس خبری - ۱۷ فروردین ۹۶

  • پویایی دولت در نوروز

    سالی که نکوست از بهارش پیداست. شاید رئیس‌جمهور دولت یازدهم این مثال قدیمی را سرلوحه برنامه‌های امسال خود قرار داده است. چراکه بلافاصله پس از تحویل سال، خط تولید یک شرکت دارویی را افتتاح کرد تا فتح بابی برای رونق تولید و اشتغال در سال جدید باشد. روحانی در کنار سفر به استانهای خراسان‌جنوبی، کردستان و گیلان در روزهای آغازین سال ۹۶ البته تقویت مناسبات بین‌المللی را هم فراموش نکرد و با سفر به کرملین و دیدار با پوتین،نهمین دیدار خود را با قراردادهای اقتصادی و تبادلات تجاری پربارتر نمود.

    .
  • ثروتمندترین کابینه آمریکا

    حضور میلیاردرها و مولتی میلیاردرها در کابینه ترامپ و افشای اسناد دارایی‌های هنگفت برخی از اطرافیان وی، ثروتمندترین کابینه تاریخ آمریکا را به مرکز توجه اغلب رسانه‌های جهان تبدیل کرده است. در گزارش‌های منتشره، دارایی‌ اعضای کابینه ترامپ و کارکنان ارشد کاخ سفید فراتر از ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است و این در حالی است که سطح دارایی و درآمد سالانه ۸۶ درصد از کل مناطقی که به ترامپ رأی داده‌اند، از مجموع درآمد ۲۷ تن از مقامات و کارکنانی که هم‌اکنون برای ترامپ کار می‌کنند، کمتر است!

    .
  • انفجار در سن پترزبورگ

    پس از نقش آفرینی روس‌ها در بحران سوریه و تهدید داعش به حملات انتقام جویانه به نظر می‌رسد پای انفجارهای تروریستی با انفجار در متروی سن پترزبورگ به روسیه باز شده است. این انفجارها که بیش از ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت، درست زمانی رخ داد که پوتین میزبان رئیس‌جمهور بلاروس در سن‌پترزبورگ بود. هرچند هنوز دقیقا مشخص نیست چه گروهی عهده‌دار انفجارها بوده است اما تروریست‌های داعش پیش‌تر در پیام ویدئویی، مستقیما رئیس‌جمهور روسیه را تهدید به اقدام تروریستی کرده بودند.

    .
  • سونامی ثبت‌نام در شوراها

    نخستین روزهای سال ۹۶ با ثبت‌نام از متقاضیان نمایندگی در پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا آغاز شد و سیل عظیم افراد سیاسی و غیر‌سیاسی از معروف گرفته تا ناشناخته برای مشارکت در مدیریت شهری، روزهای شلوغی را در فرمانداری‌ها رقم زد. تا جایی‌که حتی تعطیلات نوروزی، شرایط بد جوی و لزوم ارائه گواهی عدم سوءپیشینه هم نتوانست مانع ثبت‌نام علاقه‌مندان به خدمت در شوراها شود. در این دوره از ثبت‌نام‌ها که به گفته مسوولان وزارت کشور از رشد ۱۴ درصدی نسبت به سال ۹۲ برخوردار است بیش از ۲۸۷ هزار نفر داوطلب عضویت در شوراهای کشور شدند.

  • کاهش مرگ در تصادفات

    اگرچه عامل انسانی همچنان در صدر تصادفات جاده‌ای قرار دارد اما به گفته مقامات پلیس راهور، امسال چهارمین سال پیاپی بود که با وجود افزایش سفرها، تصادفات فوتی در کل کشور ۸ درصد کاهش یافت. هرساله همزمان با آغاز سفرهای نوروزی، تصادفات و تلفات جاده‌ای جزء لاینفک حوادث درسال جدید است. امسال اما با وجود شرایط ناپایدار جوی و همچنین افزوده شدن ۲‌میلیون خودروی جدید به چرخه ترافیکی، افزایش ۱۵ درصدی ترددهای جاده‌ای هم رقم خورد تا یکی از کم‌حادثه‌ترین نوروزهای سال‌های اخیر ثبت شود.

    .
  • گام بلند به سوی جام جهانی

    تیم ملی فوتبال ایران با دو برد شیرین در نوروز ۹۶ مقابل تیم ملی قطر و چین در حالی در یک قدمی صعود به جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه قرار گرفت که تنها یک پیروزی مقابل تیم ملی فوتبال ازبکستان کافی است تا اتفاقی شگرف در فوتبال کشورمان رقم بخورد. هرچند که سرمربی پرتغالی گفته هنوز زود است که جشن صعود بگیریم اما تیم ملی فوتبال ایران با برتری برابر چین به صدرنشینی‌اش در گروه اول مقدماتی جام جهانی ادامه داد و کسب پیروزی برابر ازبکستان در بازی ۱۲ ژوئن تضمین‌کننده صعود به جام جهانی خواهد بود.

    .
  • آغاز دوره رونق مسکن

    با وجود افت ۱۰ درصدی معاملات مسکن در سال ۹۴ تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهد که حجم معاملات ملکی در‌ سال ۹۵ رشد ۵. ۴ درصدی داشته و موجب شده تا بازار مسکن از دوره پیش رونق در سال گذشته به دوره رونق در سال ۹۶ وارد شود. هرچند که این رونق با موضوع انتخابات ریاست جمهوری گره خورده است اما ورود تقاضای موثر از سوی خانه اولی‌ها، بازار معاملات را دستخوش تغییراتی خواهد کرد. کارشناسان معتقدند آغازحرکت در بازار مسکن با توجه به شرایط اقتصادی،در انتهای نیمه اول ۹۶ بروز می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کند.

  • تجربه تورم تک‌رقمی

    تجربه تورم تک‌رقمی پس از ۲۶ سال در حالی در سال ۹۵ دوباره رقم خورد که سیگنال‌های آمار متغیر تورم ماهانه و نقطه به نقطه در سه ماه پایانی سال گذشته، برخی کارشناسان را نگران تغییر مسیر تورم و شروع یک روند افزایشی کرده است. بنا بر آمارها، نرخ تورم میانگین در اسفند ماه ۹ درصد ثبت شده و این در حالی است که نرخ تورم ماهانه در ۳ ماه پایانی سال ۹۵ رو به صعود بوده و در عین حال حتی شتاب افزایش تورم نقطه به نقطه هم خروج نرخ تورم میانگین از محدوده تک رقمی در اواسط سال آینده را محتمل می‌کند.

    .
  • دلار درحال و هوای بهاری

    هرچند که در تعطیلات نوروزی دلار متاثر از خریدهای ارزی مسافران افزایش قیمت را تجربه کرد و حتی رفت و برگشتی هم به کانال ۳۸۰۰ تومانی داشت اما با پایان تعطیلات و شروع رسمی بازارها، تقاضای مصرفی کاهش یافت و با روانه شدن دلارهای مصرف نشده مسافرتی به بازار، روند کاهشی به خود گرفت. روز سه‌شنبه هر دلار به قیمت ۳۷۶۵ تومان معامله شد. برخی فعالان بازار معتقدند با آغاز فعالیت شرکت‌ها و تجار و افزایش حجم معاملات، تقاضای بیشتری وارد بازارشده و قیمت را در مسیر افزایشی قرار خواهد داد.

    .
  • دروغ بزرگ به فقرا

    در حالی که افزایش یارانه‌های نقدی به محلی برای مانورهای تبلیغاتی برخی کاندیداهای ریاست جمهوری تبدیل شده است،وزیر کار آن را بزرگ‌ترین دروغ به فقرا دانسته و می‌گوید این هنر نیست که ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان در جیب افراد بگذاریم و ظرف چهار ماه چهاربرابر آن را از جیب آنها خارج کنیم. رئیس بانک مرکزی هم گفته شاید ظاهرا به مردم رقمی بالاتر یارانه دهند اما تورم بیشتری را به آنها تحمیل می‌کنند. به باور اقتصاددانان مساله اصلی این است که منابع یارانه نقدی که قرار است چند برابر شود، از کجا باید تامین شود؟

    .
  • بهار انتخاباتی

    نوروز امسال شاید یکی از سیاسی‌ترین نوروزها طی سال‌های گذشته بود چرا که نزدیکی به انتخابات ریاست جمهوری و نیز همزمانی آن با انتخابات شوراها بر حجم فعالیت‌های کاندیداها اضافه کرد. با حمایت رسمی احمدی‌نژاد از بقایی (که پیش‌تر تاکید کرده بود از هیچ کاندیدایی حمایت نخواهد کرد) کاندیداتوری یار دیرین رئیس دولت‌های نهم و دهم وارد فاز تازه‌ای شد. هنوز پخش فیلم تبریک نوروزی مشایی، احمدی‌نژاد و بقایی در فضای مجازی دست به دست می‌شد که انتشار اظهارات احمدی‌نژاد در اهواز در انتقاد از سلطنت فردی که مخاطب سخنانش واضح نبود، بحث‌برانگیز شد.

  • رونق بازار سرمایه؟

    درحالی‌که بورس اوراق بهادار رشدهای آرامی را در هفته اول سال جدید از سر گذراند، اغلب کارشناسان بازار سرمایه هم نسبت به آینده این بازار در سال ۹۶ خوش‌بین بوده و پیش‌بینی می‌کنند که شاخص به روند صعودی خود ادامه دهد. در این میان در کنار سیاست‌های کلان اقتصاد،نقش تاثیرگذاری انتخابات ریاست جمهوری بر روند آتی بازار سرمایه را نباید از نظر دور داشت. هرچند که همچنان نرخ سود بانکی به‌عنوان بازارموازی بازار سرمایه، با نرخ بازدهی بالایی که دارد، عملا قدرت رقابت را از بازار بورس گرفته است.

    .
  • اشتغال ۷۰۰ هزار نفری

    با نامگذاری سال ۹۶ از سوی رهبری به نام اقتصاد مقاومتی؛ تولید و اشتغال، به نظر می‌رسد رفع موانع بر سر راه تولید و بیکاری به‌عنوان ۲ مأموریت ویژه برای اقتصاد امسال در نظر گرفته شده است. در همین رابطه رئیس‌جمهور تاکید کرده که هدف‌گذاری دولت در سال جدید اشتغال بالای ۷۰۰ هزار نفری است. این در حالی است که وزارت صنعت و معدن هم در راستای نامگذاری امسال از طرح اشتغال ضربتی رونمایی کرده که بر اساس آن اغلب جوانان بیکار و تحصیل‌کرده در بنگاه‌های اقتصادی مشغول به کار خواهند شد.

    .
  • بازگشت دوباره زمستان!

    اگرچه هواشناسی برای روزهای آغازین سال ۹۶ برف و باران پیش‌بینی کرده بود اما شدت بارش‌ها طی روزهای گذشته به حدی رسید که اگرچه نویدبخش بهاری پربرکت بود اما مشکلاتی را هم برای برخی مردم کشور به وجود آورد. در این میان بارش برف و کولاک در جاده‌ها،مسافران نوروزی را غافلگیر کرد و حتی موجب تعطیلی مدارس در بعضی از شهرها شد. زمستانی شدن هوا در مناطقی از کشور موجب شده تا کارشناسان هواشناسی پیش‌بینی کنند بارش برف و باران همچنان تا جمعه در برخی استان‌ها ادامه یابد.

    .
  • موانع رونق مسکن

    فرید قدیری
    دبیر گروه مسکن

    بازار خرید و فروش ملک مسکونی تا حدودی از خواب و رخوت سه ساله، فاصله گرفته و معاملات تحت تاثیر افزایش تقاضای مصرفی، با تحرک نسبی مواجه شده است، اما در سال جدید، برای جنب و جوش اساسی در این بازار و رفتن به فاز رونق، دو مانع نسبتا بزرگ همچنان در مسیر معاملات وجود دارد. سال گذشته، حجم معاملات خرید آپارتمان در تهران ۵ درصد افزایش پیدا کرد در حالی‌که سال قبل از آن - سال ۹۴- معاملات با افت ۱۰ درصدی روبه‌رو‌ شده بود. کارشناسان اقتصاد مسکن انتظار دارند بازار ملک در سال ۹۶ به لحاظ حجم معاملات خرید، گرم‌تر شود و رونق بگیرد.

  • خوب، بد و نامطمئن

    مجید حیدری
    عضو گروه بانک و بیمه

    آخرین آمارهای تورمی در سال ۱۳۹۵، سه نکته خبری داشت. خبر خوب اینکه نرخ تورم میانگین مطابق پیش‌بینی‌ها در پایان سال قبل در سطح تک رقمی باقی ماند و به رقم ۹ درصد رسید. این اتفاق پس از ۲۶ سال رخ داد که نرخ تورم در پایان سال زیر ۱۰ درصد قرار گرفت. اما خبر بد اینکه نرخ تورم ماهانه در اسفند ماه سال ۱۳۹۵ به سطح ۲ درصد رسیده و این رقم بیشترین تورم ماهانه در دولت یازدهم لقب گرفت. از سوی دیگر نرخ تورم نقطه به نقطه نیز در آخرین ماه سال گذشته به سطح ۹/ ۱۱ درصد رسید و از سطح تک رقمی فاصله گرفت.

  • سمت و سوی دلار ۹۶

    حمید عزیزی
    عضو گروه بانک و بیمه

    دلار روزهای ابتدایی سال جدید را در حالی کاهشی آغاز کرد که بیشتر معامله‌گران انتظار دارند قیمت تا انتهای سال در سطوح بالاتری قرار بگیرد. در این میان، تصورات متفاوتی در مورد میزان افزایش قیمت در بازار وجود دارد، ولی آنچه مهم است کفه انتظارات افزایشی در مقایسه با انتظارات کاهشی در بازارسنگینی می‌کند. به گفته برخی فعالان، بخش زیادی از چگونگی روند دلار در سال ۹۶ به نتایج انتخابات ریاست جمهوری بستگی خواهد داشت. به باور عده‌ای از آنها، قیمت دلار به احتمال زیاد تا پیش از انتخابات تغییرات چندانی را تجربه نخواهد کرد ولی پس از آن دامنه تغییرات بیشتر خواهد شد.

  • شورای شهر یا شورای سلبریتی‌ها؟

    زینب موسوی
    عضو گروه خبر

    شورای شهر یا شورای سلبریتی‌ها؟ این سوالی است که این روزها و پس از ثبت‌نام داوطلبان عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا به ویژه در تهران به اذهان متبادر شده است. گرچه در دوره‌های پیشین این شورا هم نام و نشانی از ورزشکاران، هنرمندان و خوانندگان در میان نامزدها وجود داشت و حتی تعدادی از آنان اقبال راهیابی به خیابان بهشت را یافتند اما آنچه این بار جمع نامزدهای بی‌ارتباط با تخصص شهری را جمع کرده، نام تعدادی از خبرنگاران و روزنامه نگارانی است که با سابقه حضور در رسانه‌های برخی جریان‌های سیاسی، با اندیشه فعالیت‌های مدنی پا به کارزار انتخاباتی گذاشته‌اند.

  • لزوم تفکیک حوزه‌های خصوصی و عمومی در سیاست

    در سال گذشته انتخاب دونالد ترامپ به مقام ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده آمریکا حاشیه‌های زیادی به همراه داشت که یکی از مهمترین آنها ثروت کلان وی و احتمال بروز تضاد منافع بین منافع و مطلوبیت‌های شخصی وی و در اختیار داشتن سمت ریاست‌جمهوری بود. انتخاب کابینه وی نیز این بحث‌ها را با توجه به اینکه بسیاری از آنان از ثروتمندان و فعالان اقتصادی بخش خصوصی بودند و امکان استفاده آنان از مناصب دولتی برای منتفع شدن در حوزه‌های خصوصی وجود داشت، تشدید کرد. در حقیقت این امکان که مقامات عالی‌رتبه دولتی از پست‌ها و ارتباطات خود برای کسب سودهای نامشروع استفاده کنند و با ارتباط با بخش‌های کسب‌و‌کار و اقتصادی نوعی فساد را به وجود آورند، مساله‌ای است که چندان دور از ذهن به نظر نمی‌رسد.

  • سیاستمداران تاجر و تاجران سیاسی در گرجستان

    امروزه موضوع انتقال افراد بین بخش‌های عمومی و خصوصی داشتن مناصب در این دو بخش‌ و نیز فعالیت‌های اقتصادی مقامات سیاسی در سراسر جهان بسیار مهم است. این موضوع به‌ویژه از زمانی مهم شده است که تعاملات نزدیک‌تری بین دولت و کسب‌وکارها در نتیجه برون‌سپاری خدمات از طریق خصوصی‌سازی دارایی‌های که پیش‌تر متعلق به دولت بوده است، انجام گرفته است. چنین رویدادهایی به‌خصوص در کشورهایی نظیر گرجستان رخ داده است. در سال ۲۰۱۱ یک ارزیابی از سیستم‌های یکپارچه ملی که از سوی سازمان شفافیت بین‌المللی در ۲۶ کشور عضو اتحادیه اروپا انجام گرفت، این پدیده را به‌عنوان یکی از منابع اصلی فساد موجود در این منطقه قلمداد کرد.

  • غلبه بر تضاد منافع در سرزمین اژدهای زرد

    دولت چین از سال ۲۰۱۲ تاکید شدیدی بر ممانعت و جلوگیری از بروز تضاد منافع داشته است و اعمالی را در راستای این اهداف انجام داده که شامل ایجاد یک استراتژی دولتی یکپارچه علیه فساد و برپایی یک نظام قانون‌گذاری برجسته در زمینه تضاد منافع بوده است. با استفاده از گسترش معیارهای قانون‌گذاری، آموزشی و نظارتی، چین در حال فائق آمدن بر این مشکل است. ایجاد یک نظام برجسته قانون‌گذاری برای جلوگیری از سوء‌استفاده از قدرت‌های مقامات در راستای دستیابی به منفعت‌های شخصی یکی از مهم‌ترین مواردی است که از سوی کشور چین تعقیب می‌شود.

  • اصلاحات قانونی و سایر راهکارها برای حل مساله تضاد منافع

    از جمله پیشرفت‌هایی که درخصوص جلوگیری از تضاد منافع و مدیریت بهینه این مساله در خدمات دولتی انجام گرفته است می‌توان به بازگرداندن اطمینان عمومی مردم و حفظ آن نسبت به نهادهای عمومی اشاره کرد که در واقع یکی از دغدغه‌های مهم در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی محسوب می‌شود. دو سوم از کشورهای عضو این سازمان معتبر، سیاست‌های مربوط به تضاد منافع خود را اصلاح کرده‌اند و با فقدان شفافیت و آگاهی و سایر ضعف‌هایی که در این حوزه وجود داشته است، برخورد و مقابله کرده‌اند. پس از اصلاحاتی که در سال ۲۰۰۳ در مورد خدمات دولتی و خط‌مشی‌های مبارزه با تضاد منافع در خدمات عمومی در این کشورهای پیشرفته انجام گرفت، تلاش‌های وسیعی برای بازبینی و درک این که آیا وضعیت موجود هنوز برای برخورد با دغدغه‌های در حال پیدایش در حوزه تقابل منافع شخصی و عمومی به اندازه کافی مناسب هستند یا خیر مطرح شد.

  • حمله به جهان تو

    حسین موسوی

    با پیچیده‌تر شدن زندگی امروزی، گویی بیماری‌ها هم پیچیده‌تر شده‌اند. پس بیراه نیست بگوییم که هر روز بیماری‌ها هم پیچیده‌تر و هم ناشناخته‌تر می‌شوند. برای اثبات این موضوع لازم نیست راه دور و درازی طی کنیم. کافی است به دو بیماری جدید نگاهی بیندازیم: ایدز و ام‌اس. در اولی که پروژه‌ها تاکنون با شکست روبه‌رو شده‌اند و دانشمندان نتوانسته‌اند راه‌حل قطعی پیدا کنند اما در دومی توانسته‌اند تا حدی این بیماری را به کنترل خود در آورند، اما این بیماری هم مانند مورد اولی نتوانسته راه‌حل قطعی برای درمان داشته باشد.

  • فراموش‌شده در آینه

    تصور کنید در جایی زندگی می‌کنید که کسی را نمی‌شناسید. حس غریبی است اما غریب‌تر از آن زمانی می‌شود که در میان این همه غریبه، خودت را هم نشناسی، خودت را هم فراموش کرده باشی. داستان آلزایمر چیزی شبیه این است، با شدت کمتر یا بیشتر. آلزایمر شعار معروفی دارد که می‌گوید: «متوقفش کنید پیش از آنکه فراگیر شود». اما موضوع آلزایمر پیچیده‌تر از این شعار است. تاکنون دانشمندان زیادی سعی کرده‌اند این بیماری سرسخت را که برخی به آن سرطان روح هم می‌گویند درمان کنند اما به هیچ راه‌حل قطعی نرسیده‌اند. کسانی که با این بیماری از نزدیک آشنا هستند، (احتمالا به واسطه ابتلای یکی از نزدیکانشان) به نیکی می‌دانند که چقدر این بیماری برای بیمار و اطرافیانش آزاردهنده است.

  • یاس‌ها و امیدهای غلبه بر آلزایمر

    مترجم: مریم رضایی

    آزمایش‌هایی که برای کشف داروهای پیشگیری از آلزایمر صورت می‌گیرند، عمدتا روی افراد مسنی هستند که هنوز سالم هستند، اما ریسک ابتلا به این بیماری به دلیل بالا رفتن سطح آمیلوئید در مغزشان و یا داشتن یک ژن ریسک‌دار به نام APOE۴ در آنها بالا است. در هر صورت، ابتلا به این بیماری برای این موردها به هیچ وجه نتیجه مسلمی نیست. یکی از این آزمایش‌ها توسط موسسه آلزایمر بانر (Banner)، در کلمبیا در حال انجام است. دومین مطالعه از سوی «واحد آزمایشگاهی شبکه آلزایمر عمدتا توارثی» (DIAN) از دانشگاه واشنگتن صورت می‌گیرد که مارتی رایس‌ویگز ۳۸ ساله و بیش از ۵۰ خانواده مشابه دیگر را که درگیر ژن آلزایمر هستند دربرمی‌گیرد.

  • یک بیماری زنانه

    در مورد بیماری‌ها نظرات عامیانه‌ای وجود دارد که گاهی ثابت کردن آنها سال‌ها ممکن است به طول بینجامد. به‌عنوان مثال ممکن است شنیده باشید که در مورد بیماری ام‌اس گفته‌اند یک بیماری که مخصوص زنان طبقه مرفه است اما واقعیت این‌گونه جملات عامیانه مشخص نشده است. در مورد بیماری آلزایمر هم چنین رویکردی وجود دارد. آیا این بیماری یک بیماری زنانه است یا مردان بیشتر از زنان به بیماری آلزایمر دچار می‌شوند. پیش از اینکه وارد این بحث شویم لازم است برخی نکات درخصوص این بیماری ذکر شود که رعایت آنها می‌تواند تا حدی به، به تاخیر انداختن این بیماری کمک کند.

  • افسانه‌هایی درباره بیماری فراموشی

    در مورد برخی از بیماری‌ها راهکارهای قطعی به‌دست نیامده است و راهکارهایی که وجود دارد صرفا جهت به تاخیر انداختن آن بیماری‌ها است. در این زمینه می‌توان به آلزایمر اشاره کرد. تحقیقات صورت گرفته در این زمینه با نتیجه‌گیری‌ها بعضا متناقض همراه بوده است. به‌عنوان مثال درخصوص ارتباط مقدار خواب انسان در شبانه‌روز با آلزایمر آزمایش‌های متعددی در دنیا صورت گرفته است، اما نتایج هیچگاه به شکل قطعی ارائه نشده است. در‌حالی‌که همواره دانشمندان مقدار خواب ۸ تا ۹ ساعت را برای انسان در شبانه‌روز برای تقویت حافظه و تاخیر در فراموشی مفید می‌دانستند، اخیرا یک گروه علمی تشخیص داده است خواب زیاد در طول شبانه‌روز ( ۹ ساعت به بالا) موجب آلزایمر می‌شود.

  • سیاه‌جامگان آخرالزمانی

    محمدحسین باقی

    داعش از آن دست پدیده‌هایی است که هر چه در مورد آن گفته یا نوشته شود باز هم کم است. این گروه هر روز اتفاق تازه‌ای را رقم می‌زند. داعش همچنین از آن دست پدیده‌هایی است که نمی‌توان بر خلاف سیر تاریخ قائل به نابودی آن شد چرا که اندیشه را نمی‌توان با گلوله پاسخ داد. داعش یک اندیشه است که دلایل شکل‌گیری آن فراوان است. در مجموعه پیش رو، داعش از سه جنبه مورد بررسی قرار گرفته: ابتدا به لطمات اقتصادی داعش بر امریکا و عراق و سوریه اشاره شده و به دلیل آمار و ارقام فراوان، نمودارهایی آورده شد تا خوانندگان درک بهتری از میزان خسارت این گروه به کشورهای مذکور داشته باشند.

  • در سودای بازگشت

    داعش از جمله گروه‌هایی است که بی‌گدار به آب نمی‌زند. این گروه بر خلاف این تصور که آن را بی‌پشتوانه فکری می‌نامند دارای یک سابقه فکری نیرومند است. سابقه فکری این گروه هم به ابوبکر ناجی مولف کتاب «اداره التوحش أخطر مرحله ستمر بها الأمه» باز می‌گردد که زمینه تئوریک لازم برای فعالیت گروه‌هایی مانند داعش را به وجود آورد. ابوبکر ناجی، از تئوریسین‌های برجسته سلفی، در این کتاب می‌نویسد برای تضعیف روحیه دشمن صلیبی باید به چند روش توسل جست. اولین روش عملیات «ایذایی و فرسایشی» است. او معتقد است گام اول باید تشکیل گروه‌های کوچک باشد.

  • سنـاریوهـای پسا داعش

    اکنون سوالی که پیش می‌آید این است: آیا داعش در عراق و سوریه زمین‌گیر خواهد شد؟ یا این گروه راه چاره را در فرار می‌بیند؟ یک تحلیل بر این باور است که نیروهای این گروه به شکل هسته‌های مخفی به حیات ادامه خواهند داد و در صورت بهبود شرایط بار دیگر بازمی‌گردند. با این حال، چند سناریو در مورد روش‌های زیست داعش پس از فروکش کردن بحران عراق و سوریه وجود دارد که به اختصار به آنها اشاره می‌شود. ابتدا ذکر این نکته لازم است که چارت سازمانی داعش و سلسله مراتب فرماندهی به‌گونه‌ای چیده شده که در صورت وقوع هر اتفاقی برای «مغز فرماندهی» یا «رهبر»، گروه بتواند به حیات خود ادامه دهد.

  • چالش‏های انرژی‌های تجدیدپذیر

    به‏طور کلی مبحث انرژی‏های تجدید‏پذیر در سیستم اقتصادی بیان‏گر مجموعه‏ای از تکنولوژی‏هایی است که با به‌کارگیری منابع تمام‏نشدنی نظیر انرژی خورشید، باد، جریان‏های دریایی و گرمایش زمین به ایجاد و تامین انرژی مورد نیاز مصرف‏کنندگان و بنگاه‏ها می‏پردازد. در حال حاضر اکثر کشورها و اقتصادهای دنیا به‌شدت به سوخت‏های فسیلی و مشتقات آن وابسته‏اند. وابستگی به این منابع از میزان قدرت درونی اقتصاد، در کنترل و توضیح سیاست‌های اتخاذ شده می‏کاهد و می‏تواند سیستم اقتصادی را دست‏خوش نوسانات قیمتی این مواد کند.

  • تب سرمایه‌گذاری در منابع جدید انرژی در کشورهای در حال توسعه

    رقابت انسان برای بهبود سطح استاندارد زندگی هیچ‌گاه پایان نخواهد یافت. لازمه حضور در این رقابت، دست‌یابی به منابع عظیم سوختی و الکتریکی است. بیشترین نیازهای بشر در زمینه انرژی از طریق سوخت‌های فسیلی تامین می‌شود اما این منابع هم غیرقابل تجدیدند و هم تمام شدنی. علاوه بر این تاثیرات زیست‌محیطی مخربی بر زمین دارند که مهم‌ترین آن گرم شدن زمین خواهد بود. بنابراین زمان آن رسیده تا دنیا به فکر ایجاد منابع انرژی مناسب برای جایگزینی سوخت‌های فسیلی بیفتد. تحقیقات علمی دائما در حال بررسی برای منابع جدیدتر و پاک‌تر انرژی در این زمینه هستند.

  • جایگاه نفت در اقتصاد دنیا

    کارشناسان نقطه عطف تاریخ بشر را انقلاب صنعتی می‌دانند، همان زمانی که چرخ تولید کارخانه‌های صنعتی در انگلستان با استفاده از یک سوخت فسیلی سیستم اقتصادی دنیا را دچار تحولی عظیم کرد و زغال سنگ نیروی محرکه تولید و توزیع کالا در دنیا لقب گرفت. اما در اواسط دهه ۱۹۵۰ سوخت فسیلی دیگری با قابلیت‌های بسیار بالا نسبت به زغال‌سنگ، پا به سیستم اقتصادی دنیا گذاشت و منبع غالب انرژی در دنیا شد. گستره حکومت نفت در تاریخ اقتصادی تا قرن بیست و یکم کماکان ادامه و در مناسبات سیاسی دنیا همواره نقشی تعیین‌کننده دارد.

  • غـروب طلای سیاه؟

    روزگاری در بازار موبایل انواع و اقسام گوشی‌های نوکیا موجود بود. همه تصور می‌کردند که شرکتی با این حجم از محصولات متنوع و متقاضیان پر و پا قرص خود، یکی از شرکت‌های بادوام با عمری طولانی در این بازار خواهد بود. اما ورود یک تکنولوژی برتر تحت عنوان سیستم اندروید، رخت شرکت نوکیا را از بازار موبایل برچید و این برند به خاطره‌ها پیوست. در مورد نفت چه؟ آیا می‌توان گفت با ظهور انرژی‌های جدید، صنعت نفت نیز در آینده‌ای نه‌چندان دور تجربه‌ای مشابه شرکت نوکیا خواهد داشت؟ البته منابع نفت محدودند و روزی به پایان خواهند رسید، در حالی که برخی کارشناسان عمری ۷۰ ساله برای نفت در آینده متصورند اما باید توجه داشت هنوز معادن نفتی زیادی وجود دارند که از آنان بهره‌برداری نشده، همچنین بسیاری از صنایع در حال به‌کارگیری رویه‌هایی هستند که بهره‌وری استفاده از این ماده را تاحد زیادی بالا ببرند.

  • ۵ پیش‌بینی برای آینده انرژی در سال ۲۰۳۰

    بخش انرژی در ۱۰ سال اخیر نسبت به پنجاه سال گذشته با تغییرات بسیار سریعی روبه‌رو بوده است. از جمله این موارد می‌توان تولید گاز شیل در ایالات‌متحده آمریکا را نام برد که با افزایش گسترده‌ای روبه‌رو بوده و واردات گاز ایالات‌متحده را به کمترین سطح از اوایل دهه ۸۰ میلادی رسانده است. هزینه‌های انرژی خورشیدی نیز در سال‌های اخیر به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای پایین آمده است، به‌طوری که این انرژی در برخی از نقاط جهان مانند شبکه برق معمولی ارزان محسوب می‌شود و به‌رغم اینکه پیشتر پیش‌بینی می‌شد که در این دوره با توجه به کمتر در دسترس بودن مواد سیلیکونی قیمت‌ها رو به فزونی باشند، این اتفاق نیفتاده است.

  • بسترسازی رسانه‌ای در گردشگری ایران

    شیما رئیسی

    استارت‌آپ،‌ مفهومی که در چند سال اخیر بسیار بر سر زبان‌ها افتاده و در فضای کسب و کار کشور مطرح شده، به شرکت‌های نوپایی اطلاق می‌شود که ایده اصلی شکل‌گیری آنها، طرح مساله و یافتن راه‌حلی برای آن در قالب یک الگوی کسب و کار است. در این مدل، عده‌ای کارآفرین گردهم جمع شده و با تعیین استراتژی‌های خلاقانه در پی چندین مرحله آزمون و خطا، به صورت مشخصی از یک فرآیند اقتصادی دست می‌یابند؛ فعالیت‌هایی که در کوتاه‌مدت منجر به درآمدزایی شده و براساس دانش روز و تغییرات تحت مطالعه جامعه هدف مشخص شده به‌عنوان متقاضیان کالای تولیدی این مجموعه‌ها، نو به نو می‌شوند.

  • روایت یک دانشجو از زیبایی‌های زنجان

    نیوشا امینیان
    راهنمای تور

    بعضی سفرها راهشان را در زندگی آدمی ‌باز می‌کنند و می‌نشینند سر راهتان. مثل وقتی که در اواخر تابستان برای دیدن نتیجه کنکور صفحه را باز می‌کنید و می‌فهمید که حالا باید هفته‌ای یک بار به سفر بروید و چه چیز بهتر از این برای آن کسی که ندای جاده‌ها رهایش نمی‌کند. اکنون برای من ماه‌های آخر این توفیق اجباری است. دانشجوی شهری شدم که به احترام مهمان‌نوازی و مهربانی‌شان می‌خواهم از این شهر برایتان بگویم. برای من تنها نوشتن از یک یا دو سفرنامه و خاطره کار دشواری بود؛ پس این بار خواستم به‌عنوان یک مهمان برایتان در یک شمای کلی از شهری بگویم که حدود دو سال به آن سفر کردم؛ زنجان شهر دوست‌داشتنی سرنوشت من.

  • دکه مطبوعات - ۱۷ فروردین ۹۶

    The Economist

    نگرانی از پرزیدنت ترامپ

    ریاست‌جمهوری ترامپ تاکنون چگونه بوده است؟ این پرسشی است که اکونومیست در سرمقاله شماره آخر خود به آن پرداخته است. جلد این هفته مجله اکونومیست اما گویای همه چیز است. طرح روی جلد اکونومیست می‌گوید: «ریاست‌جمهوری ترامپ داخل گودال افتاده است. » این مجله می‌نویسد: دونالد ترامپ با وعده‌های آسمانی توانست کاخ سفید را از آن خود کند. دونالد ترامپ بر عکس رقیب دموکرات خود که یک سیاستمدار تمام عیار بود، تاجری بوده که در زمینه کسب‌وکار برای خود شهرتی دست و پا کرده بود.

  • « انحصار در بازار» به زبان ساده

    مرتضی زارع
    پژوهشگر اقتصادی

    نخست بازار انحصاری را در اقتصاد تعریف کنیم. در اقتصاد وقتی فرد یا شرکتی تمامی سهم یک بازار را به سلطه درمی‌آورد، بازار به بازار انحصاری تبدیل می‌شود. برای مثال فرض کنید در بازار موبایل کشور، تنها یک شرکت تولیدکننده باشد، وقتی به مغازه‌ای می‌روید تنها محصولات یک شرکت پیش‌روی شما خواهد بود. در این حالت بازار منحصرانه در اختیار یک شرکت یا برند است و به آن بازار انحصاری گفته می‌شود. ماهیت برخی صنایع ایجاب می‌کند بازار آن کالا یا خدمات انحصاری باشد.

  • سریال انتخاباتی افزایش یارانه‌ نقدی

    سید محمد مجیدی

    نخست به تعریف یارانه بپردازیم. یارانه یا سوبسید به مفهوم ساده، مزیتی است که دولت در اختیار مردم یا گروه خاصی از آن‏ها قرار می‏دهد تا بتوانند فعالیت‏های اقتصادی خود را راحت‏تر انجام دهند. برای مثال یارانه می‏تواند به‏صورت نقدی به مردم پرداخت شود تا راحت‏تر بتوانند به داد و ستد و تامین نیازهای خود بپردازند یا می‏تواند شامل معاف شدن از پرداخت مالیات باشد که تحت این شرایط هزینه افراد برای انجام فعالیت اقتصادی خود کاهش می‏یابد. همچنین عرضه مواد مورد نیاز مردم مثل خوراک و پوشاک یا مواد اولیه صنایع، کشاورزان و.

  • اقیانوس‌های جهان به علت تغییرات اقلیمی اکسیژن از دست می‌دهند

    دانشمندان متوجه کاهش در میزان اکسیژن در اقیانوس‌های جهان شده‌اند. طبق مطالعه‌ای که مجله Nature منتشر کرده است، نتیجه‌ تغییرات اقلیمی می‌تواند «پیامدهای زیان‌باری» بر زندگی دریایی، ماهی‌گیری و اقتصادهای ساحلی داشته باشد. مدل‌های اقلیمی چنین کاهشی را پیش‌بینی کرده‌اند. آب‌های گرم‌تر، گازهای حل‌شده کمتری را نگه می‌دارند و طبق گزارش آژانس حفاظت از محیط‌زیست ایالات متحده آمریکا، دمای سطح دریا از سال ۱۹۰۱ تا ۲۰۱۵ در هر دهه به‌طور متوسط ۰/ ۱۳ درجه فارنهایت افزایش یافته است. مقاله جدیدی که توسط دانشمندان اقلیم و دریا در مرکزGEOMAR Helmholtz برای تحقیقات اقیانوس‌ها در آلمان منتشر شده است نتیجه‌گیری می‌کند که محتوای اکسیژن حل‌شده در اقیانوس‌های جهان دو درصد کاهش یافته است که اقیانوس آرام و اقیانوس منجمد شمالی بیشترین کاهش را تجربه می‌کنند.

  • گزارش سازمان بهداشت جهانی از احتمال مرگ سالانه ۷/ ۱ میلیون کودک به علت آلودگی

    یک محیط آلوده، یک محیط مرگ‌بار است و این موضوع به خصوص برای کودکان بسیار بغرنج‌تر است. به گفته سازمان بهداشت جهانی یک چهارم مرگ‌و‌میر کودکان زیر ۵ سال در جهان به علت محیط‌های ناسالم یا آلوده از جمله آب و هوای آلوده، در معرض دود سیگار بودن و نبود یا ناکافی بودن بهداشت است. به گزارش سازمان بهداشت جهانی چنین محیط‌های غیربهداشتی و آلوده‌ای می‌تواند منجر به ایجاد عوامل کشنده‌ای مانند اسهال، مالاریا و ذات‌الریه شود و سالانه ۷/ ۱ میلیون کودک را در جهان به کام مرگ بکشاند. مارگارت چان رئیس سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: «ارگان‌های در حال رشد و بدن‌های کوچک‌تر آنها، آنها را در برابر هوا و آب آلوده به مراتب آسیب‌پذیر‌تر می‌کند.

  • ۵ نکته برای حذف خطاهای اقتصادی

    همه ما تصمیم‌های مالی اشتباه گرفته‌ایم اما برخی در این کار تبحر بیشتری دارند! اجازه دهید به‌صورت خلاصه دو مورد از مهم‌ترین آنها را مرور کرده و سپس با تفصیل بیشتری به ابزارهایی بپردازیم که می‌توان به کمک آنها، تعداد این تصمیم‌های بد را کاهش داد:

    ۱. خرید احساسی

    به اعتقاد اساتید معروف «اقتصاد رفتاری» مانند دانیل کانمن و دن آریلی، تقریبا تمام خریدهای ما احساسی است. شاید پذیرش این نکته در ابتدا سخت باشد، ولی در این خصوص آزمون‌های زیادی برگزار شده است. مهم این است که همه ما خریدهایی انجام می‌دهیم که بعدا از آن پشیمان خواهیم شد.

  • ۳ راهکار زندگی خوب مالی

    شروع سال جدید، زمان خوبی برای ایجاد برخی تغییرات است. تغییر سبک مدیریت مالی خانواده یکی از این امور است که می‌تواند حال و آینده شما و نزدیکانتان را تحت تاثیر قرار دهد. مشاورانی هستند که در این مسائل، راهکار ارائه می‌دهند و توجه به تجربیات آنها می‌تواند بسیار مفید واقع شود. الن آکینا یکی از این مشاوران است که به هزاران خانواده مشاوره مالی داده است. او که نوشته‌هایش در یک پایگاه اینترنتی منتشر می‌شود به گفته خود بر آن است تا با ارائه مشاوره، آرامش مالی و در نتیجه آرامش ذهنی را برای اعضای کوچک و بزرگ خانواده فراهم کند.

  • ۶ نشانه عدم آمادگی برای کارآفرینی

    مترجم: مریم لقمانی

    تمام عکس‌های زیبایی که در شبکه اجتماعی اینستاگرام و مقالاتی که در منابع مختلف در رابطه با کارآفرینی وجود دارد به این معنی نیست که هر کسی یک کارآفرین است. کارآفرینی از یک طرف می‌تواند منجر به زندگی آزاد شود و به نفع افرادی باشد که کسب‌وکاری را به‌کار می‌گیرند و از طرف دیگر، در صورتی که درست پیش نرود، می‌تواند تبدیل به یک کابوس شود. یک انتخاب برای همه افراد به یک اندازه مناسب و پرسود نخواهد بود. شش نشانه از زبان Kimanzi Constable، نویسنده، مربی و مشاور در حوزه کارآفرینی، به شما می‌گوید که هنوز برای کارآفرینی آماده نیستید.

  • حفظ مشتری، اولویت اصلی ماست

    مترجم: آناهیتا جمشیدنژاد

    تصور کنید مواد غذایی موردنیاز خود را در کمتر از ۱۰ دقیقه درب منزل تحویل بگیرید. رافائل ایلیشایو و یاگیر گولا که اکنون ۲۳ سال دارند، در سال ۲۰۱۱ در اولین روز دانشگاه با یکدیگر آشنا شدند. آنها در دانشگاه درکسل فیلادلفیا درس می‌خواندند و خیلی سریع با یکدیگر دوست شدند. در آن سال آنها با چهار هم‌اتاقی دیگر زندگی می‌کردند و گولا تنها کسی بود که ماشین داشت. او دریافت که همیشه از او خواسته می‌شود تا مایحتاج را خریداری کند؛ به‌خصوص وقتی صحبت از سرعت و قیمت به میان می‌آید، هیچ‌کدام از پلت‌فرم‌های مورد تقاضا دارای آن چیزی که آنها می‌خواستند، نبودند.

  • ۱۵ نکته برای داشتن یک شروع کاری خوب

    مترجم: مریم رضایی

    برخی کسب‌وکارها شروع سال جدید را مبنایی برای ایجاد تغییراتی مهم قرار می‌دهند که استخدام نیروی جدید یکی از آنها است. اولین روزهای کاری در شغل جدید و در سال جدید از به یادماندنی‌ترین و البته پراسترس‌ترین روزهای زندگی‌ هر فردی است. اما همان‌طور که در به دست آوردن این موقعیت جدید دقت و تلاش داشتید، با رعایت نکاتی در برنامه‌ریزی برای اولین روز کاری می‌توانید اضطراب خود را کاهش دهید. تعدادی از این نکات را عنوان می‌کنیم.

    ۱) آماده باشید و سوال کنید: با اینکه بهتر است در اولین روزهای کاری بیشتر گوش دهید، اما هر زمان لازم شد سوال کنید.

  • سد کامیابی طرح تفصیلی تهران

    طرح تفصیلی طرحی است که براساس معیارها و ضوابط کلی طرح جامع شهر به‌عنوان طرح فرادست آن (مصوب سال ۱۳۸۶) تهیه شده و در آن نحوه استفاده از زمین‌های شهری در سطح محلات مختلف شهر و موقعیت و مساحت دقیق زمین برای هر یک از آنها مشخص شده است. علاوه بر این وضع دقیق و تفصیلی شبکه عبور و مرور و میزان تراکم جمعیت و تراکم ساختمانی در واحدهای شهری و اولویت‌های مربوط به مناطق بهسازی و نوسازی و توسعه و حل مشکلات شهری و همین‌طور عوامل مختلف شهری در آن تعیین می‌شود و نقشه‌ها و مشخصات مربوط به مالکیت براساس مدارک ثبتی تهیه و تنظیم می‌شود.

  • پاسخ به ۴ سوال رایج در اختلافات ملکی

    کارشناسان امور حقوقی و قضایی به ۴ سوال رایج حقوقی درباره مسائل مربوط به آپارتمان‌نشینی پاسخ دادند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، با افزایش میزان آپارتمان‌نشینی در کشور،مسائل مربوط به این نحوه سکونت نیز روز به روز گسترده‌تر و متعددتر می‌شود و از این بابت آگاهی از نحوه برخورد درست حقوقی و قانونی با این مسائل برای ساکنان و شهروندان این واحدهای مسکونی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

    بر اساس اعلام مرکز آمار ایران از نتایج اولیه سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، هم‌اکنون حدود ۲۵ میلیون و۵۰۰ هزار واحد مسکونی در کل کشور وجود دارد که از این تعداد نزدیک به ۲ میلیون و۶۰۰ هزار واحد خالی از سکنه است؛ بنابراین از مجموع این تعداد واحد مسکونی در کل ۲۲ میلیون و۸۰۰ هزار واحد مورد سکونت افراد و خانوارها قرار دارد.

  • روایت رسمی از بازار مسکن ۹۵

    گزارش «تحولات بازار مسکن شهر تهران در اسفندماه سال ۱۳۹۵» که برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است و از سوی اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی تهیه و منتشر شده است، نشان می‌دهد در اسفندماه تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران به ۱۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۲۲ و ۶ درصد کاهش داشته است، ضمن آنکه، کل معاملات نیز از رشد مثبت برخوردار شد. در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک مترمربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۴ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب به میزان کمتر از ۲ و ۵ درصد افزایش نشان می‌دهد.

  • «آرام‌سازی» یا «کندسازی» ترافیک؟

    طرح آرام‌سازی عبور و مرور خودروها در چهار معبر مهم شهری در حالی از طریق جایگزین کردن سنگ‌فرش به جای آسفالت در ایام نوروز توسط شهرداری تهران اجرا شده است که این نقاط با ترافیک همیشگی و معضل پایین بودن میانگین سرعت خودرو روبه‌رو هستند و با اجرای این طرح، مشکل تردد سواره تشدید خواهد شد. به گزارش «دنیای اقتصاد»، همزمان با خلوت شدن پایتخت در چند روز منتهی به آغاز سال جدید، مدیران شهری اجرای طرحی موسوم به «آرام‌سازی ترافیکی» در چهار معبر پرتردد شهری شامل میدان بهارستان و چهارراه‌های مخبرالدوله، سرچشمه و سیروس را در دستور کار قرار دادند.

  • فرشته یا شیطان؛ پرنده‌های هدایت پذیر

    پرنده هدایت‌پذیر از دور؛ این اصطلاحی است که مخفف آن می‌شود پهپاد؛ وسیله هوایی بدون سرنشین که از راه دور قابل کنترل است. پهپادها در واقع همانند هواپیماهای بدون سرنشین و کوچکی هستند که در ارتفاع متفاوت براساس دستورالعملی که برایشان برنامه‌ریزی شده، پرواز می‌‌کنند. این ابزارها برای آسان‌سازی زندگی و در برخی مواقع نیز به جای نیروی کار، به‌کار گرفته می‌شوند. عینی‌ترین مدلی که گفته می‌شود در آینده نزدیک به وسیله پهپادها پیاده‌سازی خواهد شد، پهپادهای پیتزابر هستند. حالا هم کم‌کم در مشاغل مختلف به‌ویژه مشاغل سخت از این پهپادها قرار است استفاده شود که بهترین فایده‌شان حفاظت از جان کارگران متصدی این کارهاست.

  • از نمایشگرهای موبایل عکس بگیرید

    اگرچه شاید برای بسیاری از شما این کار بسیار آسان به‌نظر برسد، اما مطمئنا برخی از کاربران از روش ثبت اسکرین‌شات آگاهی ندارند. در پاسخ به این دسته افراد باید بگوییم که گرفتن اسکرین‌شات در اکثر دستگاه‌های امروزی بسیار آسان است. در اینجا با روش ثبت اسکرین‌شات از پلت‌فرم‌های مختلف آشنا خواهید شد. در اکثر پلت‌فرم‌ها برای این کار نیازی به نرم‌افزارهای شخص ثالث نیست و خود سیستم‌عامل امکانات لازم را در اختیار شما قرار می‌دهد. در هر حال، ابزارهای دیگری به غیر از سیستم‌عامل‌ برای ثبت اسکرین‌شات وجود دارد.

  • طرفداری در هنر معنی نمی‌دهد

    لی‌لا رضایی

    مصباح قمصری آهنگساز و نوازنده جوان در سال‌های اخیر حضور فعالی در عرصه موسیقی سنتی ایران داشته و با هنرمندان نام آشنایی همکاری کرده است. این آهنگساز متولد سال ۱۳۶۵ و فارغ‌التحصیل هنرستان عالی و دانشکده موسیقی است. او برادر کوچکتر علی قمصری نوازنده تار و آهنگساز است و تاکنون با گروه‌های متعدد موسیقی همچون سرمد، اشتیاق، شمس، کامه راتا، ارکستر بادی تهران و کوارتت زهی ایرانی همکاری و اجراهایی به همراه آنها در داخل و خارج از کشور داشته و برای سریال‌های مختلفی هم آهنگسازی کرده است.

  • رگ خواب با صدای همایون شجریان

    آلبوم موسیقی «رگ خواب» با آواز همایون شجریان و آهنگسازی سهراب پورناظری روزهای آخر سال گذشته منتشر شد. این آلبوم علاوه بر موسیقی متنِ فیلم، شامل چهار ترکِ باکلام از جمله «آهای خبردار»، «رگ خواب»، «ابر می‌بارد» و «گریه می‌آید مرا» با اشعاری از امیر خسرو دهلوی، حسین منزوی و مولاناست. این اثر توسط ارکستر موسیقی فیلم SIF بلغارستان اجرا شده و تهمورس پورناظری، هوشیار خیام و شِین کاراسکو به‌عنوان تک‌نواز در آن حضور دارند. حمید نعمت‌الله کارگردان فیلم «رگ خواب» که در جشنواره‌ فیلم فجر سال جاری به نمایش درآمد گویندگی متنِ این اثر را به عهده داشته است.

  • مفت‌آباد روی پرده هنر و تجربه

    فیلم سینمایی مفت‌آباد به کارگردانی پژمان تیمورتاش که از نوروز ۱۳۹۶ در سینماهای هنروتجربه اکران خود را آغاز کرده، اولین تجربه تیمور‌تاش در مقام نویسنده و کارگردان است. این فیلم را حنیف سـروری به‌عنوان یک تهیه‌کننده مستقل تهیه کرده است. در مفت آباد، سجاد افشاریان، برزو ارجمند، امین اسفندیار، دنیا مدنی، احسان بیات فر، محمدرضا جمشیدپی، فائزه علوی، ندا میری، علی میری و امیرحسین مجیدی بازی کرده‌اند. داستان فیلم در یک خانه‌ مجردی شلوغ می‌گذرد که پنج جوان مجبورند در آن با شرایط سخت زندگی کنند.

  • بازگشت مستقل «ایرج» به صحنه

    ایرج خواجه امیری خواننده پیشکسوت و پدر احسان خواجه‌امیری روز شنبه ۱۹ فروردین در دو نوبت ۱۸ و ۲۰:۳۰ در سالن کوثر قزوین روی صحنه می‌رود. قیمت بلیت این کنسرت بین ۳۰ تا ۶۰ هزار تومان است و توسط سایت «ایران کنسرت» به فروش می‌رسد. این خواننده شناخته شده که بیش از ۱۵ سال از فضای اجرای زنده رسمی دور بود، از ابتدای سال ۹۵ و با اجرا در بندرعباس و کیش بار دیگر به صحنه برگشت. او برخلاف دو کنسرت قبل که خواننده همراه در کنار خود داشت این بار به تنهایی اجرا می‌کند. به بیان دیگر این اولین کنسرت مستقل حسین خواجه امیری معروف به ایرج است که پس از ۱۵ سال برگزار می‌شود.

  • «آخرین نامه» در پالیز

    نمایش «آخرین نامه» نوشته و کاری از مهرداد کوروش‌نیا، با بازی نوید محمدزاده که اواخر سال گذشته در تماشاخانه پالیز اجرا شد، به دلیل استقبال تماشاگران تمدید شد و اجرایش در همین تماشاخانه ادامه دارد. در این نمایش در کنار نوید محمدزاده، میثم نوروزی و پوریا رحیمی سام هم بازی کرده‌اند. آخرین نامه که کاری از گروه تئاتر بهمن است، پیش از این در خانه نمایش اداره تئاتر، فستیوال اسپولتو ایتالیا، سالن سایه تئاترشهر و تئاتر باران به اجرا در آمده بود و جوایز متعددی در بخش‌های بهترین نمایشنامه، بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد و بهترین طراحی صحنه را به خود اختصاص داده است.

  • پرسه در خیابان کلمات

    بهنام ناصح

    دوستی با کلمه، داستان و شعر آن هم در حال و هوای بهاری، عالمی دیگر دارد؛ دنیایی که فقط سرمستان چشیده از باده کتاب آن را با تمام وجود درک می‌کنند. در این مجال نگاهی می‌اندازیم به برخی آثار تازه به چاپ رسیده در حوزه‌ ادبیات تا با شما به اشتراک بگذاریم لذتی که از کشف کلمات برده‌ایم.

    «آشویتس» همیشه یادآور نام بازداشتگاه دهشتناکی بوده که نازی‌ها برای نسل‌کشی از آن استفاده می‌کردند اما این بار این نام به‌صورت خصوصی‌اش عنوان کتاب شعری از حسن همایون قرار گرفته است.

  • «جنگل و جینگیل» برای کودکان

    نمایش کودک «جنگل و جینگیل» به نویسندگی و کارگردانی علیرضا جعفری‌مرام از چهارشنبه شانزدهم فروردین ماه در فرهنگسرای نیاوران روی صحنه رفت. در این نمایش پیمان کلانتری، پارسا پولادوند، محیا سالاری، شهرام قاصدزاده و لیلا میرحسینی به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین غزل فراهانی و مائده آتین نقش‌آفرینان خردسال این نمایش هستند. این نمایش روایت‌گر موجودی ناشناخته است که به علت بی‌توجهی تمامی حیوانات جنگل نسبت‌ به او، تصمیم می‌گیرد تا با ایجاد ترس، توجه آنها را به خود جلب کند. هدف این نمایشنامه توجه و درک بیشتر به اطرافیان خصوصا کودکان است و از سویی نیز به کودکان آموزش می‌دهد چگونه می‌توانند با مشورت گرفتن ازدیگران مشکلاتشان را حل کنند.

  • دروغ‌های سیزده‌به‌دری خودرو

    دروغ سیزده، تنها مختص ایرانی‌ها نیست؛ بلکه سنتی است که همزمان با روز اول آوریل در بسیاری از کشورهای خارجی رایج است. جالب اینجاست که در چند سال گذشته این دروغ‌ها به دنیای فناوری هم سرایت کرده و منجر به گمراهی بسیاری از مردم و کارشناسان شده است. اما دروغ‌های سیزده یا اول آوریل این روزها به صنعت خودرو نیز سرایت کرده؛ به‌طوری‌که چندی پیش خبر ساخت خودروی فرمول یک ‌هاچ‌بک توسط رنو بسیاری از کارشناسان را شگفت‌زده کرد. بعد از خبر اول آوریلی رنو، خبر دیگری مبنی‌بر ساخت ابرخودرویی با پوشش پر توسط مک لارن باعث بهت و حیرت دست‌اندرکاران خودرو شد.

  • آب‌بندی خودروی صفر الزامی است؟

    اوج رونق بازار خودرو در ایران معمولا اوایل تابستان و اواخر زمستان اتفاق می‌افتد. یعنی ماه‌هایی که با تعطیلات تابستانی و نوروزی آغاز می‌شود و متقاضیان به قصد خرید در بازار حضور پیدا می‌کنند. در این حال مشتریانی هستند که تنها با قصد مسافرت خودروی صفر کیلومتر خریداری می‌کنند و بلافاصله پس از خرید، مسافرتشان را آغاز می‌کنند. در این بین برخی از رانندگانی که تجربه بیشتری در رانندگی دارند با این عنوان که خودروی صفرشان آب‌بندی نشده یا با احتیاط قصد سفر می‌کنند یا کلا از مسافرت صرف‌نظر می‌کنند؛ اما برخی دیگر معتقدند که با توجه به تکنولوژی‌های جدید، خودروها دیگر احتیاجی به آب‌بندی ندارند.

  • سمت و سوی واردات خودرو در سال ۹۶

    در حالی واردات خودرو طی سال گذشته روند افزایشی داشت که به نظر می‌رسد وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های جدیدی برای کنترل و محدودیت واردات خودرو دارد. سال گذشته به دنبال لغو تحریم‌های بین‌المللی، امید به حضور برندهای جدید و شرکت‌های مادر در بازار وارداتی‌ها قوت گرفت. بر همین اساس نیز وزارت صنعت، معدن و تجارت قوانین و مقررات سخت‌گیرانه‌ای را بر واردکنندگان خودرو اعمال کرد. حال در شرایطی سال ۹۶ آغاز شده است که برخی دست اندرکاران بازار وارداتی‌ها از افزایش قوانین محدوده‌کننده خبر می‌دهند؛ موضوعی که به نظر می‌رسد همسو با سیاست‌های کلان کشور در حمایت از تولید داخلی صورت می‌گیرد؛ این موضوع از آن رو مطرح می‌شود که سال جدید با عنوان «اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال» نامگذاری شده است.

بیشتر