شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

آخر هفته

  • بیم و امیدهای ۹۵

  • ۳ پیش‌بینی برای اپل در سال آینده

    مترجم: آناهیتا جمشید نژاد

    سال ۲۰۱۵ برای شرکت اپل یک سال بزرگ بود. سالی بی‌نظیر که بیشترین درآمد را در طی همه سال‌ها برای این شرکت رقم زد. معرفی ساعت پیشرفته اپل، یک نمونه بهبود یافته تلویزیون اپل و فروش فوق‌العاده آی‌فون، باعث ترقی و پیشرفت شرکت به سوی جایگاهی بود که اکنون در آن قرار گرفته است. اما در دنیای شرکت‌های تکنولوژیک، اینکه یک شرکت در چه جایگاهی قرار دارد مهم نیست، بلکه موضوع مهم و اصلی این است که شرکت به کدام سمت و در کدام جهت حرکت می‌کند. سال ۲۰۱۶، باز هم برای اپل یک سال درخشان خواهد بود و در این سال، اپل در زمینه شکستن رکوردها، ورود به بازارهای جدید و ادامه ثبات و پیشتازی در صنعت، موفقیت‌های زیادی به دست خواهد آورد.

  • گشت سبز نوروزی در دل جنگل‌های کشور

    فضاهای سبز و جنگل برای مردم کشوری که کویر بیشتر مناطقش را فراگرفته و هر روز هم در حال پیشروی است، همواره یکی از جذاب‌ترین مناطق برای سفر محسوب می‌شده، از این روست که در تعطیلات شاهدیم بالاترین حجم گردشگر به سمت این مناطق روی می آورند. اما نوروز به‌عنوان فصلی که با زایش طبیعت آغاز شده و بیشترین حجم روزهای تعطیل را به خود اختصاص داده فرصت ویژه‌ای است که خانواده‌ها از آن می‌توانند به‌عنوان گزینه‌ای برای جنگل‌پیمایی‌های سبک و گذراندن ایام در این فضا و در کنار آن تجربه زندگی با اهالی بومی و محلی این مناطق سود جویند.
  • سفر گرم نوروزی به کویرهای ایران

    از مهر تا اردیبهشت، بهترین زمان برای سفر به مناطق کویری و کویرهای مهم کشور به‌شمار می‌رود. پیشنهاد کارشناسان نیز این است که از فرصت نوروز برای سفر به کویر بهره بگیرید؛ البته که برای سفر به این نواحی نیازمند تدابیر ویژه‌ای هستید. فراموش نکنید اگر می‌خواهید شب را در کویر کمپ بزنید باید تجهیزات کامل را به همراه داشته باشید. کیف کمک‌های اولیه، آب آشامیدنی، عینک آفتابی، کلاه و کوله‌پشتی مناسب نیز از جمله وسایلی هستند که نباید آنها را در سفر به کویر در خانه جا بگذارید، اما پیش از هر چیز باید بدانیم چند منطقه کویری در ایران وجود دارد.
  • « ترین‌»های ثروت و دارایی

    بی‌شک ثروتمند شدن در جوانی آن هم با تلاش‌های فردی اگر نگوییم غیر‌ممکن، کاری بسیار دشوار است. اما در فهرست ثروتمندترین افراد جهان در سال ۲۰۱۶ که نشریه فوربس معرفی کرده است بیشترین تعداد افراد زیر ۴۰ سال سن، مشاهده می‌شوند. این تعداد که به ۶۶ نفر می‌رسد، سه برابر تعداد افراد کمتر از ۴۰ ساله در فهرست ثروتمندان چهار سال پیش است و نسبت به سال ۲۰۱۰ افزایشی ۷ برابری را نشان می‌دهد. نکته قابل توجه در فهرست ثروتمندان امسال این است که اغلب این افراد جوان میلیاردر ثروت خود را از راه ابداعات و پرورش تخیلات خود و البته با کمی خوش‌شانسی به‌دست آورده‌اند و ثروتشان موروثی نبوده است.
  • تلخی‌های شیرین

    از دیروز فصل تازه اکران فیلم‌های ایرانی در سینماها آغاز شده است. این بار اما حجم فیلم‌های کمدی بیش از سایر فیلم‌ها نیست. برای نوروز همگان انتظار دارند فیلم‌هایی روی پرده برود که مردم را بخنداند و در روزهای آغاز سال خنده‌ای بر لبشان بنشاند، اما امسال ظاهرا تنها یک فیلم کمدی تازه و یک فیلم کمدی که اوائل اسفند اکرانش آغاز شده است بار کمدی این روزها را بر دوش می‌کشد. چند فیلم دیگر اتفاقا فیلم‌های تلخی هستند که مورد توجه واقع شده‌اند. در میان این فیلم‌ها «بادیگارد» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا که با بی‌مهری داوران جشنواره فیلم فجر مواجه شد، با اکران زودهنگامش خود را در معرض قضاوت مردم قرار می‌دهد.
  • محصولات آینده بازار خودرو - ۲۷ اسفند ۹۴

    یکی از مهم‌ترین پرسش‌های این روزهای مشتریان خودرو این است که چه خودروهایی سال آینده وارد بازار ایران می‌شوند؟ این سوال در حالی مطرح است که یکی از نارضایتی‌های همیشگی مشتریان عدم تنوع در سبد محصولات خودروسازان است. با این وجود تولید‌کنندگان با پشت‌سر گذاشتن تحریم‌ها و اجرای برجام ظاهرا توسعه محصول را در سرلوحه فعالیت خود قرار داده‌اند؛ به‌طوری‌که دو خودروساز بزرگ کشور برنامه‌هایی برای ورود خودرو‌های جدید به سبد محصولاتی خود دارند. این خودروها در شرایطی قرار است وارد بازار شوند که به گفته خودروسازان ورود آنها بستگی به امضای قراردادها با شرکای خارجی‌شان دارد.
  • ترمیم تیم اقتصادی دولت

    معمولا فیفا هر ماهه رده‌بندی جدیدی از تیم‌های فوتبال جهان را ارائه می‌کند. این رده‌بندی که براساس عملکرد تیم‌های ملی کشورها در بازی‌های جهانی و دوستانه تنظیم شده است، هم وضعیت صعود و نزول کشورها را بر مبنای شاخص‌های از پیش تعیین شده نشان می‌دهد و هم کشورها را قادر می‌سازد تا ارزیابی صحیحی از موقعیت فوتبال ملی خود در برابر سایر کشورها در اختیار داشته باشند. معمولا شاخص‌های کلان اقتصادی ازجمله نرخ رشداقتصادی، نرخ تورم، نرخ بیکاری و. . . ازجمله معیارهایی هستند که هم امکان بررسی عملکرد سیاست‌گذاران کشور را در یک دوره زمانی فراهم می‌کنند و هم از سوی دیگر نشان می‌دهند که جایگاه یک کشور به لحاظ این شاخص‌ها در برابر سایر کشورها چگونه است.
  • احتمال گزینه سوم برای ریاست مجلس

    باپایان مرحله اول انتخابات مجلس دهم، حالا اصلاح‌طلبان و حامیان دولت از یک سو و اصولگرایان از سوی دیگر مدعی برنده شدن در این مرحله و کسب اکثریت کرسی‌های مجلس دهم هستند. موضوعی که مرحله دوم انتخابات در سال ۹۵ تکلیف آن را روشن خواهد کرد. اما موضوع ریاست مجلس دهم موضوعی است که از هم‌اکنون به دغدغه ذهنی هر دو جناح تبدیل شده است. در این میان از محمد رضا عارف و علی لاریجانی به‌عنوان دو گزینه اصلی برای ریاست مجلس آینده نام برده می‌شود. هرچند که برخی معتقدند آنها با یکدیگر به تفاهم رسیده‌اند و با یکدیگر برای کسب کرسی ریاست مجلس آینده رقابت نخواهند کرد.
  • نقش تقابلی عربستان در روابط ایران و اعراب

    کامران کرمی

    پژوهشگر حوزه خلیج فارس

    روابط ایران و اعراب در طول ۱۴ قرن اخیر همواره روابطی مبتنی بر تنش و سوءتفاهم تاریخی بوده است. اگرچه عواملی چون دین اسلام، ژئوپلیتیک مشترک، نفت و ساختارهای قومی قبیله‌ای باعث نزدیکی و برخی مشابهات شده است، اما ذهنیت تاریخی عرب-عجم و شیعه - سنی همواره موجب فعال شدن تنش‌ها در دو بستر ژئوپلیتیک و ایدئولوژیک شده است و خطوط گسل و واگرایی را در دو کرانه فعال کرده است. امروزه و در نظام منطقه‌ای خاورمیانه نیز این وضعیت تاریخی خود را به اشکال مختلف باز تولید کرده و دوگانه‌های عربی-عجمی و شیعی -سنی خود را در شکل رقابت‌های منطقه‌ای بر سر نفوذ نشان داده است.

  • غرش موشک‌های بالستیک

    رزمایش موشکی اقتدار ولایت که اخیرا توسط سپاه پاسداران برگزار شد و در آن انواع موشک‌های برد بلند، میان برد و کوتاه برد مورد آزمایش قرار گرفت، واکنش‌های مختلفی را به‌دنبال داشت. در حالی که ایران اعلام کرده انجام آزمایش‌های موشکی به‌عنوان اقدامی در راستای استراتژی دفاعی ادامه خواهد داشت و توسعه قابلیت‌های موشکی هیچ ارتباطی به توافق اخیر هسته‌ای ندارد، اما برخی این آزمایش‌ها را ناقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و حتی نقض برجام می‌دانند. در مرحله نهایی رزمایش، موشک‌های برد بلند نقطه زن قدر «اچ» و «اف» از ارتفاعات البرز شرقی اهدافی در سواحل مکران را هدف قرار دادند.
  • بازگشت احمدی‌نژاد؟

    اولین اظهارنظر سیاسی احمدی‌نژاد که تقریبا دو سالی بود سکوت پیشه کرده بود با حمله به سیاست‌های دولت روحانی صورت گرفت. رئیس دولت‌های نهم و دهم که به‌زعم برخی تحلیلگران سودای بازگشت به قدرت را دارد و خود را آماده می‌کند تا اسب سیاست را زین کند، به بهانه حضور در یادواره شهدای خیبر گفت؛ خیال کردند که بساطی درست کنند و چیزی رد و بدل کنند و پشت تریبون‌ها قیافه فاتح بگیرند کار تمام شده است. به خدا انقلاب ملت ایران در اول راه است و تا برچیدن ظلم و ستم از تمام دنیا این انقلاب ادامه دارد. ۰

    .
  • عکس خبری - ۲۷ اسفند ۹۴

  • تخلفات رانندگی گران شد

    مسافران نوروزی امسال باید بیشتر از سال‌های گذشته مراقب نحوه رانندگی خود باشند تا مبادا یک تخلف رانندگی برایشان گران تمام شود. پس از آنکه دیوان عدالت اداری با مصوبه دولت مبنی‌بر افزایش قیمت جریمه‌های رانندگی بیش از نرخ تورم مخالفت کرد، دولت با تعدیل نرخ‌های گذشته، نرخ جریمه‌ها را ۲۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش داد تا این مصوبه از روزهای پایانی اسفند برای متخلفان اعمال شود. پلیس امیدوار است افزایش جریمه‌ها به‌عنوان یک عامل بازدارنده در کاهش تصادفات در ایام مسافرت‌های نوروزی عمل کند.

    .
  • انفجار در قلب ترکیه

    انفجاریک خودروی بمب‌گذاری شده در آنکارا که در نزدیکی دفتر نخست‌وزیر و شماری از وزارتخانه‌ها روی داد، نشان می‌دهد که این کشور تا چه حد با تهدیدهای متعدد امنیتی روبه‌رو است. در این بمب‌گذاری که برای سومین مرتبه طی ۶ ماه گذشته رخ داد بیش از ۱۴۰ نفر کشته و زخمی شدند. اردوغان در واکنش به این حمله قول داد که تروریسم را به زانو درآورد. مسوولیت بمب‌گذاری ماه گذشته آنکارا را گروه بازهای آزاد کردستان به عهده گرفت. اکتبر گذشته هم بیش از ۱۰۰ نفر در راهپیمایی صلح کردها در آنکارا کشته شدند. .
  • اقداماتی برای افزایش ضریب موفقیت در سال ۱۳۹۵

    سید محمد اعظمی‌نژاد

    رئیس کمیته آموزش و پژوهش انجمن مدیریت ایران

    به سال نو دیگری نزدیک می‌شویم. اغلب افراد هیجان‌زده برای استفاده از فرصت‌های پیش‌رو و شروعی تازه برای بهبود در سال جدید هستند. در این نوشتار اقداماتی را با هم مرور خواهیم کرد که ممکن است به افزایش ضریب موفقیت در سال ۱۳۹۵ کمک کند:



    اهداف خود را به‌طور کامل شفاف کنید. به جای آنکه بگویید در سال ۱۳۹۵ قرار است چه کارهایی انجام دهید یا چه فعالیت‌هایی را متوقف کنید، اهداف خود را شفاف کنید.

  • ۱+۵ نظر اقتصادی به وام ۱۶۰میلیونی

    صاحب‌‌نظران اقتصادی مرتبط با بخش مسکن می‌گویند: سیاست‌گذار پولی با این هدف که «برای رونق دادن به بخش پیشرو اقتصاد، تاخیر جایز نیست»، در روزهای پایانی سال جاری، طیف قابل‌توجهی از تسهیلات خرید و ساخت مسکن را به‌صورت یکجا تصویب کرد تا شرایط خروج کامل بخش مسکن از رکود در ابتدای سال ۹۵ فراهم شود. در این باره ۵ نظر از جانب متولیان بخش مسکن حکایت از آن دارد که وام‌های جدید باعث تحرک جدی در سمت عرضه و تقاضا خواهد شد. همچنین یک نظر متعلق به گروهی از اقتصاددانان است که اخیرا در نشستی مشترک با مقامات بانک مرکزی، ضمن استقبال از تسهیلات جدید مسکن، این وام‌ها را برای خروج از رکود موثر ارزیابی کردند.
  • مادر کاخ سفید

    نانسی ریگان در خاطرات خود نوشته است: «زندگی ام واقعا زمانی شروع شد که رونی را ملاقات کردم»؛ سخنی که - صادقانه بگویم- با خلق و خوی فردی در سن و سال او عجیب است. نانسی یک همسر بود؛ همسری با چشمانی تیزبین و محتاط که زندگی و کارهایش، نیازها و آرزوهایش همگی در یک کف دستی منجوق دوزی شده جا می‌گرفت. او در کنار همسری که خود «حماسه آمریکا» بود حضور داشت؛ این حماسه آمریکایی رونالد ریگان بود. ریگان یک‌بار گفته بود:«نانسی آمد و روح مرا نجات داد. » آنها که رونالد را دوست داشتند باید از همسرش تشکر کنند زیرا سابقه نداشت که یک مرد این گونه به صورت عمومی آنقدر قدردان همسرش باشد؛ همسری که نیازهای او را می‌دانست، نقاط قوت او را تقویت می‌کرد، نقاط ضعف او را پنهان می‌کرد و عشق خود به کشورش را از طریق عشق به همسر نشان می‌داد.
  • شرکای تجاری ایران در تقویم ۹۵

    بمانجان ندیمی
    از ابتدای سال ۹۴ تاکنون حدود ۱۵۰ هیات تجاری به ایران آمدند و با فعالان بخش خصوصی وارد مذاکره شدند. بسیاری از کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند که رفت‌وآمد هیات‌ها به این دلیل است که آنها توانسته‌اند درک درستی از فضای ایران پساتحریم داشته باشند. آنها می‌گویند: ایران بازاری بزرگ است که در منطقه‌ای آشوب‌زده قرار گرفته اما تنها کشور منطقه است که از امنیت لازم برخوردار است؛ بنابراین هزینه ریسک سرمایه‌گذاری در ایران نسبت به سایر کشورهای منطقه کمتر خواهد بود. از سویی زیرساخت‌های تولید در ایران نسبت به کشورهایی که در این منطقه قرار دارند، در وضعیتی مطلوب قرار دارند؛ از این رو، می‌توان گفت امکانات اولیه برای سرمایه‌گذاری در ایران فراهم است.
  • افزایش دستمزدها تورم‌زا است؟ - ۲۷ اسفند ۹۴

    سید محمد مجیدی

    عضو باشگاه اقتصاددانان

    امسال حداقل دستمزد افزایش ۱۴ درصدی داشت، یعنی بالاتر از نرخ تورم میانگین. این افزایش با توجه به اینکه حداقل دستمزد در سال های پیش به‌خصوص در دولت قبل، کمتر از نرخ تورم افزایش یافته است، تا حدی عقب ماندن رشد دستمزد را از نرخ تورم جبران می‌کند. افزایش حداقل دستمزد تاثیرات چندگانه‌ای بر اشتغال و قیمت‌ها دارد.

    بسیاری از مکاتب اقتصادی از جمله مکتب کلاسیک، بازار کار را رقابتی در نظر می‌گیرند و حداقل دستمزد در مدل ساده‌ عرضه و تقاضای نیروی کار مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

  • فراز و فرودهای ICT در سال ۹۴

    سال ۹۴ برای اکثر حوزه‌های کاری کشور، روزهای پرفرازونشیب را ثبت کرد. روزهایی که هیجان آن در انتظار به نتیجه رسیدن توافق هسته‌ای و برداشته شدن رسمی تحریم‌ها به اوج خود رسید. بازار کامپیوتر و صنعت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز از جمله حوزه‌هایی بودند که در این سال برای ایجاد تغییر به‌دنبال توافق هسته‌ای روزشماری کردند. بازار کامپیوتر در سال ۹۴ با وجود اینکه رکود دست از سر آن بر نداشت، اما فعالان آن امیدوار بودند با ورود نمایندگان اصلی شرکت‌های کامپیوتری بتوانند به کار خود رونق ببخشند و این بازار کمی سر و سامان بگیرد.

  • جویندگان طلا در ریو! - ۲۷ اسفند ۹۴

    خط پایان دنیای حرفه‌ای ورزش، المپیک است. تمام استعدادیابی‌ها،سرمایه‌گذاری‌ها، برنامه‌ریزی‌ها و قهرمان‌سازی‌ها در المپیک باید خود را نشان دهد. آنجاست که کارنامه هرکشور متر و معیاری خواهد بود برای سنجش میزان موفقیتش در رشته‌های مختلف و البته کیست که نداند با وجود پوشش گسترده رسانه‌ای مسابقات و اقبال و توجه افکارعمومی جهان به این مسابقات، دیگر المپیک صرفا یک رویداد ورزشی نیست و میزان رشد و پیشرفت کشورها را با آن می‌سنجند. این‌گونه است که حتی ابرقدرت‌های بزرگ دنیا هم برای یک طلای بیشتر می‌جنگند تا رتبه نهایی خود را ارتقا دهند.
  • پرواز بورس در‌آستانه سال خوش‌بینی

    بهزاد بهمن‌نژاد
    دبیر گروه بورس

    بازار سهام آخرین هفته سال ۹۴ را در شرایطی سپری کرد که موج جدیدی از خریداران به این بازار ورود پیدا کردند. به این ترتیب، شاخص سهام در دومین روز معاملاتی این هفته توانست وارد سطح ۸۰ هزار واحدی شود که از اواخر سال ۹۲ تجربه نشده بود. پس از رشدهای پرشتاب در بهمن‌ماه، بورس ماه اسفند را به علت افزایش فشار عرضه‌ها با نوسانات محدودی آغاز کرد. همواره نیاز سهامداران حقیقی و حقوقی به نقدینگی در پایان سال، عرضه سهام را به‌ویژه در میانه اسفند افزایش می‌دهد.

  • مسافرت‌هایی که سوخت و سوز دارد

    انتخاب وسیله نقلیه برای مسافرت‌های نوروزی برای بسیاری از مسافران، انتخابی است که براساس مزایا و معایب هر کدام از این وسایل صورت می‌گیرد. قطار وسیله‌ای است با امنیت بالا که می‌توان برای مسیرهای طولانی به‌راحتی از آن استفاده کرد. قیمت مناسب بلیت قطار، بسیاری از مسافران را ترغیب به مسافرت با این وسیله نقلیه می‌کند، حال آنکه به‌دلیل تقاضای بالا، تهیه بلیت آن بعضا برای تعطیلات نوروزی به سختی صورت می‌گیرد، اما سفر با هواپیما نیز اگرچه مطلوب بسیاری از مسافران است، اما قیمت بالای بلیت این وسیله نقلیه منجر به خروج این گزینه می‌شود.
  • برتری بیم بر امید

    فوتبال ایران سال پرماجرایی را آغاز می‌کند؛ سالی که در آن مسابقات مقدماتی جام‌جهانی به مراحل حساسش می‌رسد و یک لحظه غفلت از آن می‌تواند رویای ایرانیان فوتبالدوست را نقش بر آب کند. تمام مردم ایران دل‌شان می‌خواهد تیم ملی فوتبال این مملکت برای دومین مرتبه متوالی صعود به جام جهانی را تجربه کند؛ آنچه می‌تواند برای اولین بار در تاریخ رخ بدهد و فوتبال ایران را یک کلاس بالاتر ببرد. با این وجود پیش از ورود به مرحله بعدی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی، فوتبال ایران باید از یک خوان پردردسر و تعیین‌کننده دیگر عبور کند؛ جایی که اواسط اردیبهشت ۹۵ انتخابات فدراسیون برگزار می‌شود و مردم با تیم مدیریتی بعدی فوتبال کشور آشنا می‌شوند.
  • پایبندی ایران به سیاست نه شرقی نه غربی

    عبدالرضا فرجی راد

    استاد ژئوپلتیک دانشگاه

    پس از به ثمر رسیدن گفت‌وگوهای هسته‌ای و حصول برجام(برنامه جامع اقدام مشترک) این پرسش مطرح شده است که اکنون روابط خارجی و فرامنطقه‌ای ایران به کدام سمت سوق خواهد یافت. آیا غرب در اولویت سیاست خارجی ایران قرار خواهد گرفت یا به گسترش روابط با شرق به آن مفهومی که در دوران جنگ سرد مطرح بود، روی خواهیم آورد. در این خصوص باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی یک سیاست مستقل را براساس اصول اساسی انقلاب اسلامی و قانون اساسی کشور حفظ کرده است.

  • سال خرید مسکن

    رکود دو سال اخیر در بخش مسکن که از سمت تقاضای مصرفی و موثر بر بازار ملک حاکم شده بود، از ابتدای سال جدید به‌واسطه فراهم شدن اسباب لازم برای رونق غیرتورمی، پایان پیدا می‌کند. این پیش‌بینی براساس تحلیل جمع زیادی از اقتصاددانان، صاحب نظران اقتصاد مسکن و تحلیل‌گران بازار ملک مطرح شده است و با استناد به فعل و انفعالات سال‌های ۹۲ تا ۹۴ و همچنین با لحاظ تصمیمات اواخر امسال شورای پول و اعتبار، سال ۹۵ را اولین سال رونق مسکن در سیکل تجاری جدید این بخش، می‌داند.

    از سال آینده، در کنار مجموعه‌ای از تسهیلات خرید مسکن که نیمه اول و اوایل نیمه دوم امسال به بازار آمد، یک‌سری وام‌های با سقف بزرگتر از تسهیلات فعلی نیز در اختیار متقاضیان خرید آپارتمان در تهران و سایر شهرها قرار می‌گیرد.

  • رکودی دیگر بر پایه انتظارات مشتریان

    گروه خودرو: بسیاری از کارشناسان معتقدند که سال ۹۴ سالی حیاتی و تاثیرگذار در صنعت خودرو کشور بود. لغو تحریم‌ها و به‌دنبال آن تمایل بسیاری از شرکت‌های معتبر خودروساز برای سرمایه‌گذاری در ایران را می‌توان نقطه عطفی در خودروسازی ایران خواند. پیش از این با تشدید تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران و خروج بزرگ‌ترین شریک خودروسازی یعنی پژو از کشورمان، این صنعت افت چشمگیری در تولید و کیفیت پیدا کرد. نزول خودروسازی کشورمان در شرایطی اتفاق می‌افتاد که بسیاری از صنعتگران چشم به تحولات مذاکرات هسته‌ای دوخته بودند، اما با توافق هسته‌ای و به‌دنبال آن لغو تحریم‌ها چشم‌انداز روشنی پیش‌روی خودروسازی کشور قرار گرفت؛ به‌طوری‌که این صنعت شاهد رفت‌و‌آمد شرکت‌های معتبری بود که پیش از این از بازار ایران خارج شده بودند یا اینکه رغبتی به حضور در ایران نداشتند.
  • صنایع پیشتاز در سال ۹۵ کدامند؟

    غزاله طایفه
    سال ۹۴ به‌عنوان سالی سخت برای اقتصاد کشور توصیف شد؛ اما مقامات مسوول در بدنه دولت نوید بهبود شرایط اقتصادی و رفاه عمومی در سال ۹۵ را به فعالان صنعتی می‌دهند. متوسط نرخ رشد سالانه صنعتی در سال‌های اخیر جهش قابل توجهی نداشت این در حالی است که با روی کارآمدن دولت یازدهم و تلاش برای خروج از رکود اقتصادی، این بخش توانست در سال ۹۳ از رشد زیرصفر خارج شود. سال ۹۳ بخش صنعت رشد ۷/ ۶درصدی را پس از رشد منفی ۱۰ درصدی در سال‌های گذشته تجربه کرد؛ این رشد موجب شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت به رسیدن به اهداف پیش‌بینی شده برای سال‌های بعد امیدوار شود.
  • کوچ کوهستانی به دامنه‌های سرسبز بهار

    ایران کشوری است که از حیث مناظر طبیعی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و بخش زیادی از این جذابیت‌ها را مدیون تنوع جغرافیایی و طبیعی‌اش است. کوه، ‌دره، ‌دریا، جنگل، ‌دشت، ‌صحرا و کویر را همه با هم در دل خود جای داده و برای هر طبیعت گردی با هر ذائقه‌ای چیزی برای غافلگیری در چنته دارد. ‌ وجود دو رشته کوه البرز و زاگرس که از شمال شرق تا جنوب شرق کشور کشیده شده‌اند،‌ حاشیه‌ای کوهستانی را در کشور به‌وجود آورد؛ ‌این دژهای سخت و سنگی با ایجاد تنوع آب و هوایی در پیرامون خود، طبیعت و مناظر بی‌بدیلی را خلق کرده‌اند که نه‌تنها برای کوهنوردی که برای سیاحت و گشت و گذارهای کوتاه و خانوادگی انتخابی بسیار مناسبند.
  • شاخص‌های ۹۵ زیر خط‌کش ارقام

    تحلیلگر اقتصادی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» به پیش‌بینی آینده ۳ شاخص دلار، طلا و ارز پرداخت. حسین راهداری معتقد است که شاخص دلار آمریکا تا پایان سال جدید میلادی یا ثابت خواهد ماند یا اینکه در قسمت محدودی نوسان پیدا می‌کند. البته او نیروی افزایشی را بیشتر از کاهش می‌بیند. در زمینه طلا این کارشناس می‌گوید: اگر بخواهیم افزایش طلا را تا پایان سال در نظر بگیریم دیگر بیشتر از ۱۰ درصد بازدهی نخواهد داد. راهداری همچنین در زمینه نرخ دلار داخلی معتقد است که اگر دولت بتواند در همین سطوح فعلی تک‌نرخی شدن ارز را جامه عمل بپوشاند تا پایان سال دلار بین ۳۸۰۰ تا ۴۰۰۰ تومان خواهد رفت.
  • شاخص بر قله ۸۰ هزار

    بازار سرمایه کشور هفته آخر اسفند را به پیشواز رونق بهاری رفت تا با ورود به کانال ۸۰ هزار واحدی، خوشبینی نسبت به فتح قله ۹۰ هزارواحدی را افزایش دهد. بورس تهران که با اجرایی شدن برجام و لغو تحریم‌ها روند صعودی خود را آغاز کرد، طی دوماه اخیر ۱۵ هزار واحد رشد داشته است. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند تقویت و بهبود قیمت‌های جهانی نفت، فلزات اساسی و سنگ‌آهن جان دوباره‌ای به معاملات گروه‌های مرتبط با این بازارها در بورس تهران داده است و احتمالا در سال آینده هم مسیر صعودی شاخص ادامه می‌یابد.

    .
  • تحریم مردمی جواب داد

    در آستانه نوروز ۹۵ برخی خبرها از کاهش شدید سفرهای نوروزی ایرانی‌ها به ترکیه و دبی و نیز خروج ارز کشور حکایت می‌کند. پس از انتشار اخباری مبنی بر رفتارهای تبعیض‌آمیز در هتل‌ها و فرودگاه‌های این دو کشور با مسافران ایرانی در کنار حمایت‌های ترکیه و دبی از گروه‌ تروریستی داعش، کمپین مردمی تحریم سفر به این کشورها به راه افتاد تا ایرانی‌ها با ایرانگردی در نوروز به جای خروج ارز کشور از این طریق، صنعت توریسم کشورمان را رونق دهند و به مردم جوامع محلی سود برسانند. .
  • کف‌سازی ۵۰ دلاری برای نفت

    دکتر فریدون برکشلی

    رئیس اسبق امور اوپک

    و مجامع وزارت نفت

    در مجموع در سال آینده مسیر حرکتی بهای نفت را چند عامل مهم تعیین می‌کنند؛ توافق یا عدم توافق قطعی بین کشورهای عضو و غیرعضو اوپک از یک سو، پایبندی کشورهای عضو اوپک بر تصمیم خود به‌منظور تولید در ارقام ژانویه، شتاب بازگشت ایران به بازارهای جهانی در سال ۹۵ و تولیدات نفت شیل همگی از مهم‌ترین موضوعاتی هستند که بازار نفت را در سال آینده از خود متأثر خواهند ساخت. در این میان مسایل ژئوپلتیک تاکنون قدرتی برای بازگشت قیمت نفت نداشته‌اند و این مساله نشان‌دهنده توجه بیشتر این بازار به عوامل بنیادی است.

  • تلویزیون شاد می‌شود

    سیمای رسانه ملی در ویژه برنامه‌های نوروزی امسال علاوه‌بر جدیدترین فیلم‌های سینمایی که دوبله و آماده پخش شده‌اند، ویژه برنامه‌هایی را برای سرگرم کردن مخاطبان تدارک دیده است. ویژه برنامه‌های نوروزی شبکه‌های سیما عمدتا از ۲۹ اسفند آغاز می‌شود، اما برخی از شبکه‌ها کلید پخش نوروزی را چند روز قبل از رسیدن به دقایق تحویل سال ۹۵ زده‌اند.

    شبکه یک

    در نوروز ۹۵ شبکه یک با ترکیبی از برنامه‌های شاد و مفرح، به استقبال بهار خواهد رفت. «یک یک» عنوان ویژه برنامه تحویل سال ۱۳۹۵ شبکه است.

  • پیشتازی کلینتون و ترامپ

    هیلاری کلینتون و دونالد ترامپ، همچنان پیشتازان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات درون حزبی آمریکا هستند، اما شرایط میلیاردر تازه وارد کمی با کلینتون فرق می‌کند. اظهارات تند و تنفربرانگیز ترامپ موجب شد تا هفته گذشته جدال‌های انتخاباتی به کف خیابان‌ها کشیده شود و تجمع بزرگ انتخاباتی‌ نامزد جنجالی جمهوری‌خواهان در شیگاکو لغو شود. ترامپ اگرچه در اردوگاه جمهوری‌خواهان پیشتاز است، اما مقایسه او با هیتلر و تهدید دانستن او برای صلح جهانی، نگرانی بسیاری از چهره‌های این جناح را برانگیخته است.

  • افزایش مزد کارگران بیش از تورم

    برای دومین بار طی سال های اخیر دولت تصمیم گرفت تا حداقل مزد کارگران را اندکی بیش از نرخ تورم افزایش دهد. موضوعی که طی سال‌های گذشته در دولت قبل همواره مغفول مانده و هزینه سبد معیشت خانوار به کلی از محاسبات تعیین مزد حذف شده بود، اما امسال با تصمیم شورای‌عالی کار، حداقل دستمزد سال آینده کارگران و مشمولان قانون کار از ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان به ۸۱۲ هزار و ۱۶۵ تومان افزایش یافت؛ اما دیگر موارد بسته مزد از جمله حق بن نقدی، سنوات روزانه و حق مسکن در سال ۹۵ تغییری نکرد و از ابتدای فروردین ماه سال ۹۵، حق بن نقدی کارگران همچنان ۱۱۰ هزار تومان و سنوات روزانه ۱۰۰۰ تومان خواهد بود.

  • الزامات سفر با خودرو شخصی

    بنا بر آمارهای رسمی، سال گذشته پنج هزار نفر از هموطنان‌مان در جاده‌های کشور دچار سانحه شدند؛ افرادی که فکر نمی‌کردند سال ۹۵ را نخواهند دید. شاید آنها نیز مانند خیلی دیگر از رانندگان فکر می‌کردند که حادثه برای دیگران است و برای آنها اتفاقی نخواهد افتاد، اما این‌طور نیست حادثه در کمین همه شهروندان به‌خصوص در ایام تعطیلات نوروزی است. در این بین بسیاری از کارشناسان راهنمایی و رانندگی واژگونی، تخطی از سرعت مجاز و همچنین انحراف به چپ را سه دلیل عمده در بروز تصادفات جاده‌ای می‌خوانند. اما این دلایل در حالی عنوان می‌شود که بی‌توجهی به خودرویی که قرار است با آن مسافرت کنیم خود می‌تواند عامل مهمی در تصادفات جاده باشد.
  • سال بیم و امید در اقتصاد ایران

    دکتر علی فرحبخش
    اقتصاد ایران در سال آینده، دارای مختصات جدیدی است که آن را به‌عنوان یک سال منحصربه‌فرد معرفی می‌کند. از یک سو سال ۹۵، اولین سال اجرائی شدن برجام است که فرصت‌های بسیاری را پیش روی اقتصاد ایران قرار می‌دهد و از سوی دیگر این سال آخرین سال دولت روحانی پیش از انتخابات سال ۹۶ به‌شمار می‌رود که دولت باید با تمام توان وعده‌های انتخاباتی خود را به انجام برساند، ولی دشواری‌های بزرگی نیز در این سال وجود دارد. معمولا نظریات اقتصاد سیاسی بر این باورند که هر زمان هزینه اجرای اصلاحات اقتصادی بالاست و از طرف دیگر انتخابات نیز نزدیک است، دولت‌ها تمایل زیادی به اجرای اصلاحات اقتصادی ندارند؛ زیرا مایل نیستند ریسک تحمیل هزینه‌های سنگین بر مردم را در سال انتخابات بپردازند.
  • طرح «فریز تولید» یک شوخی است

    غلامحسین حسنتاش

    کارشناس ارشدموسسه بین‌المللی انرژی

    قیمت نفت برنت در پایان ماه فوریه به حداقل خود در حدود ۲۷ دلار رسید و پس از آن در یک مسیر افزایش تدریجی قرار گرفت و در سیزدهم ماه مارس به حدود ۳۷ دلار رسید که کاهش نسبی تولید نفت‌های شیل در ایالات‌متحده، آسیب دیدن مسیر خط‌‌‌لوله صادراتی کشور عراق از مسیر ترکیه به دلیل درگیری‌ها در منطقه کردستان ترکیه، درگیری‌ها در لیبی و سرمای هوا در آمریکا از دلایل عمده آن بوده است. به اعتقاد نگارنده اگر اتفاق ژئوپلتیکی خاصی رخ ندهد و یا تصمیمی مبنی بر کاهش قابل توجه میزان تولید توسط کشورهای عضو و غیرعضو اوپک گرفته نشود، این روند چندان ادامه نمی‌یابد.

  • سهم وام جدید در بازار مسکن پایتخت

    با افزایش سقف وام خرید مسکن برای متقاضیان خانه اولی آپارتمان‌های مصرفی، هم‌اکنون پوشش تازه‌ای از تسهیلات خرید ملک برای زوج‌های جوان فراهم شده که با استفاده از آن می‌توانند درصد قابل‌توجهی از هزینه‌های خرید یک واحد مسکونی را تامین کنند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار مبنی‌بر افزایش سقف وام خرید مسکن در شرایطی در آخرین روزهای باقیمانده از سال ۹۴ تصویب شد که مسوولان وزارت راه وشهرسازی طی دو سال اخیر همواره در تلاش برای افزایش تسهیلات مسکن و تقویت قدرت خرید خانوارها بر پوشش حداقل ۵۰ درصدی قیمت مسکن با استفاده از تسهیلات بلند مدت تاکید داشتند.
  • سه اولویت اصلی کشور

    مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای دوره چهارم مجلس خبرگان سه اولویت اصلی کشور در مقطع کنونی را اقتصاد مقاومتی، ادامه‌ پرشتاب حرکت علمی کشور و مصون‌سازی فرهنگی کشور، ملت و جوانان دانستند که باید مورد توجه مسوولان دولتی قرار گیرد. ایشان در این دیدار وظیفه‌ مجلس خبرگان را انقلابی ماندن، انقلابی فکر کردن و انقلابی عمل کردن دانستند و فرمودند لازم است در انتخاب رهبر آینده، ملاحظات، رودربایستی‌ها و مصلحت‌اندیشی‌ها کنار گذاشته شوند و فقط خدا و نیاز کشور و اصل حقیقت، در نظر گرفته شود. .
  • به چهار ویژگی طبیعی در نوروز سفر کنید

    ممکن است شما این چند صفحه را در روزهای منتهی به ساعت تحویل سال بخوانید و یا در ایام عید به سراغ ویژه‌نامه «دنیای اقتصاد»‌ بیایید. در هرصورت امیدواریم پیش از آنکه کوله‌بارتان را برای سفر بسته باشید، این چند صفحه را ورق بزنید تا بهتر بتوانید برای انتخاب مقصد سفر نوروزی‌تان تصمیم بگیرید. بهار بهترین فرصت برای گشت در طبیعت است. از این رو، همکاران روزنامه‌نگار ما در گروه گردشگری تصمیم گرفته‌اند چهار ویژگی مهم از طبیعت ایران را برای شما معرفی کنند تا متناسب با ذائقه طبیعی‌تان، در تعطیلات نوروز سری به آنها بزنید.

  • وقایعی که دریاد تاریخ می ماند

    فرهاد گوران
    مارتین لوترکینگ، سخن مشهوری دارد و آن این است: «ما تاریخ را نمی‌سازیم، بلکه این تاریخ است که ما را می‌سازد. » این سخن در وصف وقایع سال ۱۳۹۴ سخت به کار می‌آید؛ توافق هسته‌ای ایران و غرب در پی دو دهه مناقشه و مذاکره خطرناک و سرنوشت‌ساز از جمله رخدادهایی است که بر سرلوحه این سال ثبت شده و همچون مهم‌ترین معاهدات تاریخ ایران همواره به یاد خواهد آمد، اما از توافق هسته‌ای ایران و غرب که بگذریم، شماری دیگر از وقایع را باید در فهرست مهم‌ترین وقایع تاریخی این سال جا داد. در اینجا نگاهی می‌اندازیم به آنچه از سال ۹۴ در آینده به یاد خواهد آمد.
  • اقتصاد جهان در سال ۹۵

    پیش‌بینی نهادها و موسسات بین‌المللی از وجود ابرهایی تیره و تار بر اقتصاد جهان حکایت دارند. چین که زمانی موتور محرکه رشد اقتصادی جهان بود این روزها دچار رخوت وسستی شده و سعی دارد تا با تحریک تقاضای داخلی، اقتصاد خود را احیا کند. این برای جهان به معنای آن است که باید به‌دنبال یک نیروی محرکه جدید باشد. در چنین شرایطی نهادهایی همچون صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و سازمان همکاری‌های اقتصادی و توسعه دائما هشدارهایی در رابطه با لزوم افزایش رشد اقتصادی صادر می‌کنند و برای آن دسته از کشورهای تولیدکننده نفت که نتوانسته‌اند اقتصادشان را از وابستگی به نفت نجات دهند زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند.
  • حادثه خبر می‌کند

    در حین رانندگی به‌طور حتم متوجه اشکالاتی در خودرو خود شده اید این اشکالات حامل پیام‌های اخطار‌دهنده به شما است، اما به راحتی از کنار آنها می‌گذرید و مراجعه به تعمیرگاه را به زمان دیگری موکول می‌کنید. در مواقعی بدتر چراغ‌های هشدار‌دهنده روی داشبورد شما روشن می‌شود، اما بازهم بی‌اعتنایی می‌کنید. حال قصد سفر دارید و با همین خودرو به مسافرت می‌روید غافل از اینکه ممکن است اشکالاتی که از نظر شما بی‌اهمیت بوده به یکباره شما را در جاده متوقف کند. مثلا بی‌توجهی به چراغ سوخته. تعویض چراغ سوخته در مقایسه با دیگر خرابی‌های خودرو برای شما بسیار راحت و بدون هزینه است.
  • کاهش تعرفه واردات

    دولت تصمیم گرفت با کاهش تعرفه واردات در سال ۹۵ یک قدم به دروازه‌های سازمان تجارت جهانی نزدیک تر شود. بر اساس مصوبه هیات دولت، طبقات تعرفه‌ای در سال آینده از ۱۰ به ۸ طبقه و حداکثر تعرفه دریافتی نیز از ۷۵ به ۵۵ درصد کاهش یافته است. این در شرایطی است که دولت تصمیم گرفته سیاست کاهش تعرفه‌ها را در سال ۹۶ هم ادامه دهد و مطابق برنامه‌ریزی‌ها طبقات تعرفه‌ای در سال ۹۶ نیز به ۶ طبقه می‌رسد. سطح بالای تعرفه‌ها همواره یکی از موانع عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی بوده است. .
  • هشدار اوباما به سعودی‌ها

    رئیس‌جمهوری آمریکا در مصاحبه‌ای کم‌سابقه از متحدان منطقه‌ای خود در خاورمیانه انتقاد کرد و در عین حال به سعودی‌ها هشدار داد که باید خاورمیانه را با ایرانی‌ها سهیم شوند. اوباما که از زمان آغاز پرونده هسته‌ای ایران اختلافاتی با متحد دیرینش پیدا کرده بود، از مقامات سعودی خواست از این پس به جای تک‌روی در منطقه به نقش ایران احترام گذاشته و این کشور را به‌عنوان عضو مؤثرمنطقه به رسمیت بشناسند. به‌زعم تحلیلگران، آمریکایی‌ها با انتخاب رویکردی واقع‌بینانه، قدرت و نقش سازنده ایران در منطقه را پذیرفته‌اند.

  • پیش‌بینی‌ها از اقتصاد ایران در سال ۹۵

    سه نهاد معتبر بین‌المللی شامل بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و واحد اطلاعات اکونومیست متفق‌القول پیش‌بینی‌های مثبتی از اقتصاد ایران در سال ۹۵ ارائه کرده‌اند. شاید مهم‌ترین رویداد سال گذشته برای اقتصاد ایران رفع تحریم‌ها بود، اما همه این نهادهای بین‌المللی شرط لازم برای تحقق پیش‌بینی‌های مثبتشان از آب و هوای خوب اقتصاد ایران را تداوم اصلاحات ساختاری در حال اجرای ایران ذکر کرده‌اند و پیش‌بینی کرده‌اند که در صورت تداوم اصلاحات و پیگیری اهداف برنامه توسعه، ایران در میان مدت به بزرگ‌ترین قدرت اقتصادی منطقه تبدیل خواهد شد.
  • بهترین‌ اپلیکیشن‌ها برای ثبت خاطرات نوروزی

    تقریبا دو روز به پایان سال ۹۴ زمان باقی مانده است. حالا حتما خیلی‌ها که برای این روزهای تعطیل نوروزی نقشه کشیده بودند آماده اجرای برنامه‌هایشان می‌شوند. عده‌ای به سفر می‌روند و عده‌ای هم ترجیح می‌دهند در شهر خودشان به گردش و وقت‌گذرانی بپردازند. در هر دو حالت یکی از بخش‌های غیر‌قابل انکار وقت‌گذرانی در تعطیلات، عکس گرفتن است. عکس‌هایی که هر کدام در آینده یادآور خاطرات خوشی از همین روزها خواهد بود. حالا اگر در این بین می‌خواهید این خاطرات را به شیوه کاملا حرفه‌ای ثبت کنید پیشنهاد می‌کنیم بهترین استفاده را از امکانات گوشی خود ببرید.
  • به امید بورس در بیم بهره

    حمیدرضا آریان‌پور
    در روزهایی که بازارهای داخلی به شادی نوروز، تعطیلند، بازارهای جهانی سومین ماه از سال ۲۰۱۶ را به پایان می‌برند. با این همه، حتی اتمام اولین فصل سال میلادی هم چشم‌انداز بازارها را روشن نکرده است. بورس‌های جهان که شانزدهمین سال از هزاره سوم میلادی را بسیار بد آغاز کردند، در سومین ماه سال بخش عمده‌ای از زیان خود را جبران کردند، اما چالش‌های پیش روی آنها بیشتر از آن است که بتوان از آرامش آنها در ماه‌های پیش رو سخن گفت. این عدم قطعیت تبدیل به بهترین فرصت برای جهش طلا شده است، گرچه فلز زرد همچنان از انقباضی‌تر شدن سیاست پولی در بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، در هراس است.
  • جلوگیری از مصادره امام

    فرزند یادگار امام دو هفته پس از انتخابات هفتم اسفند ماه، «جلوگیری از مصادره امام» را هدف اصلی از ورود خویش به انتخابات خواند. آیت‌الله جوان که با توصیه بزرگان قدم در راه خبرگان پنجم گذاشت، نتوانست نظرشورای نگهبان را جلب کند و ازاین‌رو رد صلاحیت شد. سیدحسن خمینی در دیدار اعضای مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم گفت همانگونه که ماه‌ها قبل از ثبت‌نام با برخی دوستان مطرح کرده بودم، از روز اول تقریبا مطمئن بودم چه اتفاقاتی رخ خواهد داد، گرچه نتایج مبارکی که در پی آمد بیش از حد تصور بود.

    .
  • برترین‌های کسب‌وکار در سال گذشته

    نشریات و موسسات مدیریتی مطرح دنیا معمولا در پایان هر سال لیست برترین افراد و شرکت‌ها را از جنبه‌های گوناگون مانند اندازه، نوآوری، مدیریت و. . . منتشر می‌کنند. البته این لیست‌ها که منابع مختلفی دارند دارای تفاوت‌هایی هستند که در اینجا به معتبرترین منابع اشاره می‌کنیم. ازجمله مهم‌ترین لیست‌هایی که هر سال منتشر می‌شود، برترین مدیران عامل نشریه HBR است که همه ساله با در نظر گرفتن‌ معیارهایی مانند عملکرد شرکت‌ها در بازار سهام، میزان بازگشت سرمایه و تغییر در سرمایه‌گذاری بازار و در نهایت عملکرد زیست‌ محیطی، اجتماعی و نظارتی، برترین مدیران‌عامل دنیا را معرفی می‌کند.
  • سفر در پهنه سبزآبی دریاها

    «گردشگری بهترین صنعت برای حفظ دریاهای ایران است»؛ این موضوع را پروین فرشچی، معاونت محیط زیست دریای سازمان محیط زیست عنوان کرده اما نه برای حفظ دریاها و ارتقای معیشت، بلکه جذابیت‌های این پهنه آبی هر ساله گردشگران را به سمت دریاها می‌کشاند. تا چندی پیش تنها دریای شمال پذیرای گردشگران نوروزی بود اما در سال‌های اخیر به همان میزان که شمال برای مسافران جذابیت دارد، دریای عمان و خلیج فارس نیز توانسته به حجم بالایی از مسافر برسد و در برخی مناطق به‌عنوان معیشت مکمل عمل کند. آب و هوای نوروزی در پهنه‌های شمالی دریای عمان و خلیج فارس یکی از بهترین گزینه‌ها هستند که می‌توان با سفر به آنها ایام خوشی را در نوروز برای خانواده رقم زد و در کنار غذاها و شیوه‌های زندگی در این منطقه به تجربه‌ای منحصر به فرد دست پیدا کرد.
  • اوج‌گیری پوپولیست‌ها

    مترجم: مریم رضایی

    با تثبیت نهایی شدن رقابت جمهوری‌خواهان بین دونالد ترامپ و تد کروز، مایکل بلومبرگ اعلام کرد دیگر به‌عنوان نامزد مستقل در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نخواهد کرد. نتایج انتخابات مقدماتی ۸ مارس نشان داده بود با به اوج رسیدن مبارزات انتخاباتی جمهوری‌خواهان در ایالت‌های میشیگان، می سی‌سی‌پی، اوهایو و هاوایی تقریبا می‌شد ترکیب نهایی در انتخابات مقدماتی اصلی را حدس زد. دونالد ترامپ همچنان پیشتاز بود، نقش مارکو روبیو - بدون در نظر گرفتن پیروزی او در پورتوریکو - کمرنگ‌تر شده بود و تد کروز کم کم جایگاه بهتری به دست می‌آورد.
  • سال وفور بحران‌ها

    جهان در سال ۲۰۱۶، بار تراژدی سال ۲۰۱۵ را به دوش خواهد کشید. جنگ‌ها همچنان ادامه خواهند داشت، تعداد نفرات بیشتری کشته خواهند شد و کمتر چشم‌انداز مثبتی می‌توان برای آن پیدا کرد. از سویی زمین به سوی گرم شدن پیش خواهد رفت. وضعیت کنوانسیون‌های آب و هوایی همچنان معلق باقی خواهد ماند. سوریه همچنان شاهد جنگ بیشتر و موج آوارگان خواهد بود. کمتر کارشناسی بوده که برای سال ۲۰۱۶ یک چشم‌انداز مثبت در نظر بگیرد و بیشتر چشم‌اندازها بدتر شدن اوضاع بوده است. در این راستا برخی گرم شدن کره زمین را مهم‌ترین رویداد در سال ۲۰۱۶ پیش‌بینی کرده‌اند.
  • رکود در تقاضای خودرو

    رکود بازار خودرو همچنان پابرجاست و انگار قصد ندارد به این زودی‌ها دست از سر این بازار بی‌رونق بردارد. حتی خرید شب عید هم نتوانست تقاضای خودرو را تحریک کند و برخی خبرها از کاهش تولید دو خودروساز داخلی حکایت می‌کند. اگرچه برخی از فعالان بازار طرح فروش اعتباری خودرو و نیز انتظار متقاضیان برای مدل‌های جدید خودرو را عواملی می‌دانند که سهم عمده تقاضای بازار را ربوده است، اما برخی کارشناسان معتقدند علت اصلی رکود بحث قدرت خرید و عدم تطابق بین شرایط عرضه و امکانات متقاضی است. .
  • دورنمای دلار از دو نما

    حمید عزیزی

    دلار در انتهای سال ۹۴ در کانال ۳ هزار و ۴۰۰ تومانی قرار گرفت تا بازدهی کمتر از ۵ درصد را در این سال تجربه کند. عاملی که بیش از هر چیز در طول سال ۹۴، قیمت دلار را تحت تاثیر قرار داد، اخبار و نتایج مربوط به مذاکرات هسته‌ای بود که نهایتا این مذاکرات با اجرایی شدن برجام به پایان رسید. اکنون پس از اجرایی شدن برجام، با توجه به فراهم آمدن زمینه‌های یکسان‌سازی نرخ ارز از جمله «برقراری ارتباطات بانکی بین‌المللی کافی» و «امکان مانور بانک مرکزی نسبت به جابه‌جایی منابع ارزی» می‌توان انتظار داشت که ساز و کار فعالیت بازار در چند سال گذشته تغییر کند و نرخ ارز یک بار دیگر یکسان شود.
  • کاهش ارتفاع دیوار تعرفه واردات

    غزاله طایفه

    دبیر گروه بازرگانی

    پیگیری الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی را می‌توان یکی از سرفصل‌های اصلی وزارت صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم دانست. پیوستن ایران به این سازمان تنها به پاسخگویی به سوالات مطرح شده درباره رژیم تجاری کشور ختم نمی‌شود، بلکه نیاز به وضع و تسهیل قوانین در حوزه تجارت دارد. حذف سیستم‌هایی مانند ثبت سفارش، گروه‌بندی کالا و کاهش ارتفاع دیوار تعرفه واردات، مهم‌ترین برنامه‌هایی است که باید در دستور کار قرار گیرد. به‌تازگی درباره تعرفه‌ها خبرهای جدیدی منتشر شده؛ به‌طوری‌که سیاست جدید تجاری در سال ۹۵ از کاهش طبقات و سقف تعرفه‌های واردات حکایت دارد.
  • سال سیاسی طلای سیاه

    نسیم علایی
    سال ۹۴، سال پرافت‌و‌خیزی برای نفت بود اما ماحصل این نوسانات چیزی جز افت ۱۰ دلاری یعنی حدود ۲۰ درصدی قیمت نفت شاخص بازار لندن در این سال نبود. در بهترین روزها نفت به ۶۵ دلار معامله شد و در روزهای نامساعد به ۲۸ دلار؛ یعنی کمترین قیمت ظرف ۱۳ سال اخیر نیز رسید. افت قیمت نفت از تابستان ۹۳ آغاز شد که مهم‌ترین دلیل آن مازاد عرضه در بازارهای جهانی به‌دلیل افزایش تولید نفت شیل در ایالات‌متحده آمریکا بود، اما کارشناسان نفتی و بسیاری از موسسات معتبر بین‌المللی اعلام می‌کردند که افت قیمت نفت تا سه ماهه اول سال ادامه خواهد یافت و پس از آن شاهد رشد قیمت‌ها خواهیم بود، اما از همان ابتدای سال مشخص شد که نفت مسیری خلاف آنچه برایش پیش‌بینی شده طی خواهد کرد.
  • عدم توازن ادامه دارد

    دکتر علی مروی

    رئیس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی

    براساس گزارش‌های منتشر شده توسط ۴ سازمان معتبر بین‌المللی، تقاضای جهانی نفت در سال ۲۰۱۵ به‌طور متوسط ۵/ ۱ میلیون بشکه افزایش داشت. درحالی‌که براساس جدیدترین آمارها و پیش‌بینی‌های سال ۲۰۱۶، در این سال از شیب افزایش تقاضا اندکی کاسته می‌شود و به ۲/ ۱میلیون بشکه می‌رسد. دلیل اصلی این افت، مربوط به ارتقای تکنولوژی و شرایط اقتصادی کشورهای توسعه یافته است. با بررسی سیر تحولات بازار نفت در ۵ سال گذشته، شاهد این موضوع هستیم که در این دوره با افزایش قیمت نفت به بالای ۸۰ دلار، کشورهایی مانند آمریکا بر روی منابع جایگزین سرمایه‌گذاری کردند.

  • بازی روس‌ها با اس-۳۰۰

    حالا که بهانه تحریم‌ها رفع شده است اما باز هم روسیه برای تحویل سامانه اس-۳۰۰ به ایران این دست و آن دست می‌کند. در حالی‌که پیشتر برخی خبرها از احتمال تحویل اس ۳۰۰ در اواخر بهمن‌ماه حکایت داشت، اما حالا از سوی روس‌ها عنوان شده که این سامانه را شهریور یا مهر سال ۹۵ به ایران ارسال خواهند کرد. پیشتر یک روزنامه اسرائیلی مدعی شده بود که اسرائیل اسنادی به روسیه تحویل داده که نشان می‌دهد ایران سلاح‌های روسی به حزب‌الله ارسال کرده است و همین موجب تعویق ارسال اس-۳۰۰ شده است.

    .
  • بررسی عملکرد بازار سهام در سال ۹۴

    زهرا رحیمی

    عضو گروه بورس

    شاخص کل بورس تهران، سال ۹۴ را در شرایطی با بازدهی حدود ۲۷ درصدی به پایان رساند که کمتر کارشناسی این وضعیت را پیش بینی می‌کرد. کارشناسان عمده دلایل رشد بازار در این بازه زمانی را به اجرای برجام از ابتدای زمستان نسبت می‌دهند. در همین راستا شاخص اکثر صنایع بورسی از ابتدای دی ماه در اثر خوش‌بینی‌ها به وضعیت آتی شرکت‌ها پس از اجرای برجام در مسیر صعودی حرکت کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد از بین ۳۶ صنعت فعال بورسی،۳۱ صنعت با رشد مواجه و ۵ صنعت با افت همراه شدند.

  • بازی جدیدغربی‌ها

    سعیده فهری

    عضو گروه دیپلماسی

    رزمایش موشکی ایران در تاریخ ۱۹ اسفند ماه با واکنش تند کشورهای غربی مواجه شد و آنها با طرح ادعاهای تکراری و بی‌پایه واساس ظاهرا در تلاشند تا مجددا پرونده‌ای دیگر علیه کشورمان باز کنند. برخی مقامات غربی و به‌ویژه مقامات آمریکایی این آزمایش‌های موشکی را نقض قطعنامه ۲۲۳۱ می‌دانند و مدعی‌اند که این موشک‌ها قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای را دارد اما مقامات ایران بارها تاکید کرده‌اند این موشک‌های پرتاب شده، وسایل دفاعی متعارف و منحصرا برای دفاع مشروع بوده و هیچ‌یک برای قابلیت حمل کلاهک‌های هسته‌ای طراحی نشده است؛ بنابراین برنامه موشکی جمهوری ایران هیچ مغایرتی با موارد تعریف شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و پیوست‌های آن ندارد و ادعای نقض قطعنامه مزبور مردود است.

بیشتر