شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

آخر هفته

  • رد پای دو غریبه (بخش بیست‌ودوم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
  • دکه مطبوعات

  • انتشار آلبوم سودی ندارد

    علی شوکت خواننده‌ای است که در بدو ورود به دنیای موسیقی توانست به رویای دیرینه خود برسد. سال‌های پیش انتشار آلبوم «بیست شهریور» فرصتی برای او فراهم کرد تا خود را به اهالی موسیقی معرفی کند و نامش را در این عرصه به تثبیت برساند. بعد‌ها آلبومی دیگر با عنوان «نقطه دار» را آماده انتشار کرد که قرار بود با همکاری بهاره رهنما بازیگر سینما و تلویزیون و تئاتر منتشر شود، اما به‌دلیل اختلافاتی که شکل گرفت از انتشار این آلبوم و نهایتا همکاری با بهاره رهنما صرف نظر کرد و عطای این انتشار آلبوم را به لقایش بخشید. اکنون وی تصمیم گرفته است قطعات این آلبوم را با تنظیمات جدید به‌صورت تک‌آهنگ در اختیار علاقه‌مندان قرار دهد تا دوباره حضوری پرانرژی را در موسیقی کشور رقم بزند. آنچه می‌خوانید گفت‌وگو با این خواننده است.
  • به‌بهانه‌ انتشارِ آلبوم «سربلندان» وقار یک موسیقی

    موسیقی ما: آلبوم موسیقی «سربلندان» یک موسیقی آئینی است. گوشه و کنار این اثر، المان‌هایی را در بیان عواطف و احساسات شخصی مخاطب با حماسه امام حسین (ع) در خود جای داده است و برای اولین بار چند خواننده‌ آواز اصیل ایرانی در یک مجموعه موسیقی عاشورایی در کنار هم به اجرای قطعات پرداخته‌اند و این نگاه متفاوت خود در بالندگی بیشتر این اثر نقش داشته است.
  • نمایشگاه آثار اصغر محمدی در گالری ویستا

    نقاشی‌ها و مجسمه‌های زنده‌یاد اصغر محمدی ۳۳ سال پس از در گذشتش با ارائه ۲۵ نقاشی و مجسمه در گالری ویستا به تماشا درمی‌آید.
  • آلبوم

  • هفته فیلم برزیل با حضور روبرتو برلینر

    هفته فیلم برزیل به همت بخش بین‌الملل گروه سینمایی «هنر و تجربه» ۱۵ تا ۲۱ مهرماه در سه شهر تهران، شیراز و اصفهان با حضور روبرتو برلینر، کارگردان مطرح برزیلی برگزار می‌شود.
  • خاطرات تلخ پوپولیسم در اوراق دفتر تاریخ

    تاریخ اگر خوانده نشود و از آن عبرت گرفته نشود، چه بسا با تمام اشتباهاتش تکرار شود. از این‌رو بد نیست در کنار آثاری که محض تفنن یا به‌دلیل رشته تخصصی خوانده می‌َشود، گاه‌گداری نگاهی به کتاب‌هایی با زمینه‌های تاریخی و سیاسی بیندازیم؛ به‌ویژه تاریخ معاصر و موضوعاتی که احتمال تکرار آنها زیاد است. این هفته همراه با معرفی دو اثرغیر داستانی دیگر، نگاهی به اثری با مضمون سیاسی اجتماعی انداخته‌ایم با این امید که با آگاهی بیشتر، از تکرار تراژیک وقایع جلوگیری کنیم.
  • هنر و تجربه

  • سرزمین مادری

    سریال «سرزمین کهن» ساخته کمال تبریزی که پیش از این گفته شده بود فصل پاییز روی آنتن می‌رود بالاخره به زمان پخش نزدیک شد و با نام جدید «سرزمین مادری» از فرداشب روی آنتن شبکه سه سیما می‌رود.
  • دریاچه ماهی

    فیلم سینمایی «دریاچه ماهی» ساخته مریم دوستی و تهیه‌کنندگی سعید سعدی در سینماهای کشور اکران شد. این فیلم چند داستان موازی دارد و سرگذشت بچه‌های جنگ را روایت می‌کند که پس از سال‌ها در نقطه مشترکی به یکدیگر می‌رسند و در این میان عشق گمشده‌ای پیدا می‌شود.
  • اکران

  • تاثیرپذیری کودکان از شخصیت‌های کارتونی

    تحقیقی جدید در کانادا نشان می‌دهد برخلاف تصورات رایج، شخصیت‌های حیوانات کتاب‌های کودکان اگر چه برای کودکان جذاب‌اند، اما نسبت به شخصیت‌های واقعی توانایی کمتری در انتقال پیام‌های اخلاقی به مخاطبان دارند.
  • اجرا

  • کوکوی کبوتران حرم

    نمایش «کوکوی کبوتران حرم» جدیدترین اثر گروه تئاتر شیوه به نویسندگی علیرضا نادری و کارگردانی افسانه ماهیان با رویکردی اجتماعی از امروز پنج‌شنبه ۱۳ مهر روی صحنه می‌رود.
  • خیالفام

    آلبوم «خیالفام» جدیدترین اثر سامان صمیمی به بازار عرضه شد. این اثر بی‌کلام با حضور نوازندگانی از ایران، هلند و هندوستان تهیه شده و اولین پروژه بین‌المللی موسسه فرهنگی هنری «آهنگ اشتیاق» به‌عنوان تهیه‌کننده این اثر است.
  • نمایشگاه

  • رقابت برای یک کرسی

    اگر قصد خرید خودرویی سدان و نیمه لوکس را در محدوده قیمتی ۲۱۰ میلیون تومان دارید، تنها سه گزینه معروف برای انتخاب پیش‌رو است. رنو تلیسمان به‌عنوان یک خودرو فرانسوی، کیا اپتیما JF و هیوندای سوناتا LF به‌عنوان خودروهای کره‌ای در این بازار نقش آفرینی می‌کنند. حال قصد داریم برای اینکه انتخابی راحت‌تر داشته باشید، تجربه‌های خود را با شما در میان بگذاریم. تجربه‌ای از تست و بررسی هر کدام از این خودروها که در دوره‌ای انجام شده است و امروز می‌خواهیم قیاس بین آنها انجام دهیم. بالاخره این سه سدان شباهت‌های زیادی با هم دارند و از طرفی تفاوت هایشان باعث می‌شود که مشتری تنها به یکی از آنها دل ببندد.
  • هزینه واردات خودروهای سواری

    بسیاری از مشتریان این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا خودروهای خارجی عرضه شده به بازار ایران در مقایسه با بازارهای جهانی با قیمت بالایی به فروش می‌رسند؟ در این زمینه برخی واردکنندگان را مقصر می‌خوانند و اینکه ورود خودرو به کشور سود فراوانی را نصیب آنها می‌کند، این در شرایطی است که واردکنندگان اخذ انواع مالیات و عوارض دولتی را مانع جدی در متعادل‌سازی قیمت خودروهای وارداتی می‌خوانند و اینکه ورود خودرو منبع مهمی در کسب درآمد دولت محسوب می‌شود.
  • چگونه خودرو را در برابر سرقت ایمن کنیم؟

    «سرقت خودرو» و «سرقت لوازم جانبی» از رایج‌ترین سرقت‌ها در کشورمان به حساب می‌آید که خسارات بسیاری را به مالکان خودرو وارد می‌کند؛ به‌دلیل آنکه ایمنی خودروهای تولیدشده در داخل مطلوب نیست و براین اساس احتمال سرقت خودرو یا لوازم جانبی آن بسیار زیاد است، بنابراین اولین اقدام بسیاری از مالکان خودروهای سواری بعد از خرید محصول مورد نظرشان، نصب تجهیزات ضد سرقت به‌منظور پیشگیری از بروز هرگونه اتفاق ناگوار است؛ هر چند استفاده از تجهیزات جانبی به‌منظور ایجاد تاخیر در مدت زمان سرقت صورت می‌گیرد اما به عقیده‌ کارشناسان این موضوع موجب بالابردن امنیت خودرو نیز می‌شود؛ از آنجا که حرفه‌ای‌ترین سارقان نیز به‌دنبال سرقت‌های کم دردسر هستند بنابراین کارشناسان بر نصب لوازم بازدارنده روی خودرو به‌منظور بالا بردن امنیت تاکید می‌کنند و معتقدند استفاده از این وسایل موجب می‌شود سارقان نسبت به سرقت وسیله نقلیه چشم‌پوشی کنند.
  • خداحافظی با بدافزارهای سیستم عامل اندروید

    این روزها مواجهه با بدافزارها غیر قابل اجتناب است. با این اوصاف در اینجا با نحوه حذف بدافزار از سیستم عامل اندروید به همراه توصیه‌هایی ایمنی برای جلوگیری از بروز آن‌ در آینده، آشنا خواهیم شد. آیا دستگاه اندرویدی شما کند شده است، از داده‌های بسیاری زیادی استفاده می‌کند یا اطلاعات و آمار غلط به شما نشان می‌دهد؟ شاید شما یک اپلیکیشن آلوده دانلود کرده باشید که همراه خود یک بدافزار (یا نوع بسیار شناخته‌شده و معروفِ باج افزار) دارد. اپلیکیشن‌های مشکوک (که اغلب قول نرم‌افزار رایگان، کد تقلب بازی‌ها، بازی‌ جدید یا پول می‌دهند) روش‌های روبه رشدی هستند که ویروس را به دستگاه اندرویدی شما وارد می‌کنند؛ درحالی‌که آنها اپلیکیشن‌های مخرب و سارق اطلاعات هستند.
  • بدون حساب کاربری گوگل با دستگاه اندرویدی کار کنید

    این سوالی است که بارها برای بسیاری از ما پیش آمده است. کار با سیستم‌ عامل اندروید بدون استفاده از گوگل شاید کمی عجیب به نظر برسد؛ ولی در برخی از کشورهای آسیایی، گوگل و سرویس‌هایی که این شرکت ارائه می‌دهد مسدود شده‌اند. در برخی موارد شاید نیاز به استفاده از شبیه‌ساز‌های اندروید مثل جنی‌موشن داشته باشید و در این حالت اپلیکیشن‌های گوگل به‌صورت پیش‌فرض در اختیار شما قرار ندارند. بیشتر کاربران می‌توانند حتی بدون استفاده از اکوسیستم گوگل نیز تقریبا به‌طور کامل از قابلیت‌های سیستم‌ عامل اندروید بهره ببرند. آمازون می‌تواند جایگزینی برای فروشگاه پلی‌استور باشد: اگر از میلیون‌ها اپلیکیشنی که در فروشگاه پلی‌استور منتشر شده‌اند استفاده نکنیم، گوشی‌های هوشمند مدرن کارآیی چندانی نخواهند داشت. اما اگر این فروشگاه وجود نداشته باشد چگونه می‌توان به بازار جدیدترین اپلیکیشن‌های منتشرشده برای اندروید دسترسی داشت؟
  • قدرت باتری را بیشتر کنید

    گوشی‌های هوشمند امروزه قابلیت‌های متفاوتی را به همراه خود دارند از جمله داشتن بهترین دوربین‌ها، قابلیت به همراه داشتن بهترین اپلیکیشن‌ها و بازی‌های روز دنیا و در کنار آن نیز نگه داری از اطلاعاتی که پیش از این هر یک جداگانه در فایل‌های خاص و در نقاط مختلف نگهداری می‌شدند؛ اما حالا همه این قابلیت‌ها در یک پکیج هوشمند به نام گوشی هایمان قابل دسترسی هستند اما هنوز یک مشکل بزرگ وجود دارد و آن اینکه استفاده از همه این قابلیت‌ها به نیروی مضاعف برای ذخیره کردن و دسترسی به آنها نیاز دارد و باتری‌ها عملا همه این کار را برعهده دارند. یکی از بزرگ‌ترین مشکلات کاربران گوشی‌های هوشمند امروز تمام شدن نابهنگام باتری‌های گوشی‌هاست که با استفاده از چند ترفند می‌توان استفاده از آن را بهینه‌تر کرد. در ادامه چند راهکار ارائه شده که شما را در نگهداری بهتر باتری‌های گوشی‌تان راهنمایی می‌‌کند.
  • افزونه‌های کاربردی فایرفاکسی سال ۲۰۱۷

    جست‌وجوگر فایرفاکس در به‌روزرسانی این نرم افزار افزونه‌هایی ایجاد کرده است که به‌نظر می‌رسد قابلیت‌های خوبی را برای بالابردن بهره‌وری کاربران دربردارد. در ادامه کمی بیشتر با این افزونه‌ها آشنا می‌شوید.
  • نیمه پر بازار مسکن

    نیمسال اول بازار مسکن ۹۶، با رشد مثبت هر چند جزئی در معاملات خرید ملک گذشت. گزارش رسمی بانک مرکزی از اطلاعات سامانه رهگیری معاملات املاک و مستغلات که از سوی اداره بررسی‌ها و سیاست‌های اقتصادی بانک مرکزی استخراج شده است، نشان می‌دهد: طی نیمه اول امسال، دو اتفاق در بازار معاملات خرید مسکن شهر تهران رخ داده است که برآیند آنها، علامتی غیر از رکود سال‌های ۹۴ تا ۹۵ را به فعالان بازار ارائه می‌کند.
  • چند شبهه درباره نصب فیلتر دوده

    یک عضو هیات علمی دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه در مورد نصب فیلتر دوده روی خودروهای دیزلی شبهاتی وجود دارد، نسبت به روند نظارت سازمان حفاظت محیط زیست بر تولید خودروهای دیزلی‌ انتقاد کرد.
  • الگوبرداری از تجربه نوسازی چین و ترکیه

    کارشناسان شهری معتقدند نوسازی بافت‌های فرسوده به شیوه و مفاهیمی را که در حال حاضر مطرح است می‌توان از اواخر قاجار و آغاز دوره‌ پهلوی و ورود جدی نفت در سبد اقتصادی کشور و نیز حاکم شدن نگرش و گرایش مدرنیستی و حرکت در فراهم کردن بسترهای پذیرش این نگرش، به‌طور مستند مورد بررسی قرار داد. به عبارتی سابقه‌ مداخله در بافت‌های شهری در دوران متاخر حیات شهرهای ما که در قالب ادبیات نوسازی شهری رایج قابل بررسی است به حدود ۹۰ سال می‌رسد. در این مدت زمان نسبتا طولانی، بر مبنای مسائل و مشکلات بافت‌های شهری و متاثر از تجربه‌ سایر کشورها، رویکردهای متفاوتی در ایران مدنظر قرار گرفته و بر اساس آنها اقدامات فراوانی هم انجام شده ‌است. هر یک از این رویکردها که مبتنی بر چشم‌اندازی بوده، در عمل با چالش‌هایی مواجه شده و با نتایج و اثراتی که در پی داشته، گام به گام سبب تغییر رویه‌ها و اتخاذ راهکارهای واقعگرایانه‌‌تر و متناسب‌تر با شرایط بافت و سایر الزامات اجرایی شده ‌است. از خلال همین تجربیات هم تولید و انباشتی در حوزه‌ دانش نوسازی شهری و ادبیات موضوعی مربوطه حاصل آمده که می‌تواند در تبیین و ارزیابی رویکردهای جدید به آنها مراجعه شود.
  • تغییر مقصد تقاضای سرمایه‌ای مسکن

    فعالان بازار مسکن پایتخت از تغییر مقصد تقاضای سرمایه‌ای برای خرید املاک مسکونی خبر دادند. به گزارش «دنیای اقتصاد» واسطه‌های خرید وفروش آپارتمان‌های مسکونی در بازار معاملات مسکن به‌تازگی از تغییر مقصد تقاضای سرمایه‌ای برای خرید ملک از مناطق لوکس و بورس خریدهای سرمایه‌ای آپارتمان در پایتخت به برخی نواحی شمالی کشور یا نواحی خوش آب و هوای اطراف تهران خبر می‌دهند. آن‌طور که واسطه‌های بازار معاملات خریدهای سرمایه‌ای مسکن در مناطق شمالی و مرغوب شهر تهران طی چند روز اخیر به «دنیای اقتصاد» اعلام کرده‌اند به تازگی موج جدیدی از تغییر مقصد سرمایه‌گذاری در بازار مسکن از نواحی مرغوب پایتخت به حومه‌های خوش آب و هوای نزدیک شهر تهران یا شهرهای شمالی کشور شکل گرفته است؛ موجی که هر چند در گذشته نمونه‌های بعضا مشابهی از آن به چشم می‌خورد اما طی ماه‌های اخیر با افزایش تقاضا از سوی متقاضیان خریدهای سرمایه‌ای در بازار مسکن رو‌به‌رو شده است.
  • تکنولوژی و مهاجرت‌های کاری

    کسب‌و‌کارها در آمریکا اغلب درمی‌یابند که جابه‌جایی به شهرهای کوچک‌تر ارزان‌تر، آسان‌تر و خودمانی‌تر است. برادن بلک (Braden Black) روز بعد از پایان دبیرستان در آماریلو، تگزاس، چمدانش را بست، سوار اتومبیلش شد و شهر را ترک کرد؛ اما مطمئن نبود که به آن شهر بازمی‌گردد یا خیر. او به دایتون در اوهایو رفت؛ جایی که او در سال ۲۰۱۱ کسب‌و‌کار خودش را شروع کرد؛ یک شرکت تولید نیروی انسانی به نام Skilled Corp. در آن زمان، اقتصاد در حال شکوفایی و نیروی کار ماهر مورد تقاضا بود؛ اما شرکت‌ها برای پر کردن موقعیت‌ها دچار مشکل بودند. در این میان، بلک فرصتی در ارتباط کارگران با کسب‌و‌کارهایی دید که به آنها نیاز داشتند.
  • کدام حیوانات خانگی‌ بهتر از ما سفر می‌کنند؟

    شاید برایتان جالب باشد که بعضی حیوانات خانگی، بیشتر از برخی از ما سفر می‌کنند و از سفرشان لذت می‌برند. در این مطلب از برخی از آنها نام می‌بریم که در برخی نقاط دنیا به سفر رفتن معروف هستند.
  • به جای سخت کار کردن هوشمندانه کار کنید

    قدیمی‌ترین توصیه در زمینه بهره‌وری این است که «هوشمندانه‌تر کار کنید، نه سخت‌تر» و این نکته را در نظر بگیرید که مهم نیست چند ساعت برای کارتان وقت می‌گذارید، مهم این است که چطور زمان خود را سپری می‌کنید. به‌عبارت دیگر، طوری عمل کنید که زمان زیادی در محل کار سپری نکنید و در عوض سریع‌تر نتیجه بگیرید؛ اما مفهوم هوشمندانه کار کردن چیست؟ می‌توان پاسخ داد هوشمندانه کار کردن یعنی روش‌های بهتر و سریع‌تر کار کردن را بیابید. به همین منظور، روش‌هایی را که در ادامه پیشنهاد می‌شود، در نظر بگیرید:
  • ۶ درس اساسی از والت دیزنی برای کارآفرینان

    شرکت والت‌دیزنی را همه می‌شناسند. تقریبا هر کسی یکی از انیمیشن‌های این شرکت را دیده یا برخی شخصیت‌های دیزنی را می‌شناسد. برخی افراد هم به شهربازی‌های دیزنی رفته‌اند یا کشتی‌های آن را سوار شده‌اند. اما آن‌قدر که مردم در مورد شرکت و شخصیت‌های کارتونی دیزنی می‌دانند، شناخت چندانی در مورد خود والت دیزنی، موسس آن ندارند. والت دیزنی به نوعی از نظر خیلی از مردم در پس‌زمینه فعالیت‌های این شرکت محو شده است. این موضوع قابل درک است، چون او ۵۱ سال پیش و در سال ۱۹۶۶ از دنیا رفت. والت یک کارآفرین رویاپرداز و یک نابعه خلاق بود. درس‌های ارزشمندی وجود دارد که هر کارآفرینی می‌تواند از عملکرد او در زندگی بیاموزد.
  • زیر چتر بیمه‌‌گریزان از ریسک

    سالانه از هر هزار ایرانی ۴ نفر دچار سوانح رانندگی می‌شوند و در بیشتر از ۵ درصد مواقع، صدمات ناشی از تصادف، منجر به مرگ این افراد می‌شود. حوادث گوناگون دیگری همه روزه در کمین امنیت جانی، روحی و مالی آدمی است. طبیعت ریسک‌گریز انسان او را به سمت کاهش احتمال ضرر سوق می‌دهد. بیمه‌ها نیز به همین منظور تاسیس شده‌اند. انسان قرن ۲۱، بیش از پیش در معرض خطر حوادث قرار دارد. افزایش احتمال خطر باید با تمهیداتی از سوی خانوار روبه‌رو شود. خدمات بیمه گزینه مناسبی برای ریسک‌گریزی خانواده‌ها است. مدیریت بهینه ریسک در خانواده، می‌تواند از هزینه‌های بسیار گزافی که ممکن است به‌صورت ناگهانی در مسیر زندگی‌شان قرار بگیرد، جلوگیری کند.
  • زنان در سودای اشتغال حتی زیر سقف شیشه‌ای

    ایران از لحاظ نرخ فرصت‌های اقتصادی برای زنان از میان ۱۱۳ کشور در رتبه ۱۰۳ قرار دارد. این نرخ بر اساس ۶ مولفه محاسبه می‌شود. مولفه‌های اصلی شامل تحصیلات، محیط کار، قوانین اجتماعی مربوط به زنان، دسترسی به اعتبار، آموزش تخصصی کار و سیاست‌گذاری کاری است. ایران در فاکتور تحصیلات زنان بهترین و در زمینه آموزش تخصصی کار به زنان، بدترین رتبه را کسب کرده است. تجربه نیم قرن حضور جدی در بازار کار، زنان را بیش از پیش در تکاپوی ارتقای جایگاه شغلی‌شان قرار داده است. پاداشی که زنان در عرصه اشتغال به دست آوردند از هزینه‌هایی که در راه این تجربه به آنان تحمیل شد، پیشی گرفت. بنابراین زن معاصر هویت جدیدی برای خود ساخته است و در حال تلاش برای استحکام هرچه بیشتر آن است.
  • اشتغال زنان در پرتو خدمات پولی و بانکی

    عدم ارائه خدمات مالی مناسب، ورود زنان را به عرصه اقتصادی دشوار کرده است. نرخ مشارکت زنان ایرانی در فعالیت‌های اقتصادی به نسبت کشور‌های در حال توسعه بسیار پایین است. بنا به گزارش سال ۱۳۹۴ مرکز آمار ایران، نرخ مشارکت زنان در نقاط شهری ۵/ ۱۰ درصد و نرخ بیکاری در این جمعیت ۶/ ۱۵ درصد گزارش شده بود. کارشناسان یکی از علل پایین بودن نرخ مشارکت زنان را عدم ارائه خدمات مالی مناسب به آنان می‌دانند. رویکرد بین‌المللی، نسبت به مبارزه با نابرابری جنسیتی و افزایش مشارکت اقتصادی زنان، از سال‌های پس از دهه ۹۰ میلادی جان تازه‌ای گرفت. کشورهای زیادی در آسیا و آفریقا آغاز به اجرای سیاست‌های مالی و بانکی برای ارائه خدمات به زنان کردند و با موفقیت زیادی در زمینه انتقال زنان به عرصه اقتصاد همراه شدند.
  • در دامن رمل‌ها و ستارگان

    شاید به یاد داشته باشید که در یکی از سفرنامه‌هایم از روزی برایتان گفتم که عازم کویر مرنجاب بودیم اما به‌دلیل توفان نتوانستیم مرنجاب را ببینیم. در نتیجه برنامه سفر را عوض کردیم و به کویر دیگری رفتیم. این اتفاق باعث شد یک بار دیگر برای دیدن مرنجاب کوله ببندم و برای سفری دو روزه عازم این کویر زیبا بشوم.
  • آیا اسپینر ضد‌استرس است؟

    داغ‌ترین اسباب‌بازی که این روزها به فروش می‌رسد اسپینر است. اسپینر به‌عنوان درمانی برای اختلال کم‌توجهی بیش فعالی، اضطراب و اوتیسم در نظر گرفته می‌شود. اما استفاده از آن در برخی از مدارس ممنوع است. اسپینرها دستگاه‌های کوچک با توپ‌های تعبیه شده در آن هستند که کاربر می‌تواند آن را بین انگشتان دست خود بچرخاند. سرعت این دستگاه تجربه حسی دلپذیری را برای کاربر فراهم می‌کند. چالش چرخاندن و انتقال آن بین انگشت‌ها می‌تواند برای برخی افراد هیجان‌انگیز باشد. بیشتر اسپینرها برای افرادی به فروش می‌رسند که اختلالاتی همچون اضطراب، اوتیسم و اختلال کم‌توجهی بیش فعالی دارند. به‌عنوان مثال یکی از فروشندگان اسپینر در آمازون، به افراد قول می‌دهد به کمک این دستگاه تمرکز بیشتری برای انجام کارهای خود داشته باشند و در عین حال خلاقیت‌شان افزایش یابد. متاسفانه هیچ یک این ادعاها توسط دانشمندان ثابت نشده است.
  • منابع غذایی حاوی روی کــــدامند؟

  • فعالیت سبز در اولین هفته از مهرماه

    قرارهای سبز را از آبیاری نهال‌های کاشته شده در تپه نورالشهدا ممسنی تا حضور داوطلبان مردمی در طرح فرهنگسازی و پاک‌سازی معابر شهر قزوین در شب تاسوعای حسینی یکی یکی برشمرده‌ایم.
  • حیات‌وحش در پله دوم

    کنفرانس خبری عیسی کلانتری یکی از جنجال‌برانگیزترین کنفرانس‌های خبری مدیران دولتی محیط‌زیست بود. یک سال قبل در روز ملی یوز مدیر یک انجمن غیردولتی از تصویربرداری از تنها دو یوز ماده در کنفرانس خبری این روز خبر داد، پس از این کنفرانس تمام تلاش‌های سازمان حفاظت محیط‌زیست و پروژه یوز بر این امر متمرکز شده بود که چگونه می‌توان تعداد یوزها را در ایران افزایش داد. با این حال یک سال پس از این کوشش‌ها رئیس جدید سازمان حفاظت محیط زیست در روز ملی یوز اعلام کرد آب مساله جدی‌تری برای این سازمان است و مسائلی مانند تعداد اندک یوزها در ایران در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرند. با این رویکرد طبیعی است سایر اقسام حیات‌وحش که نسبت به یوزها کمتر دیده شده‌اند در این چهار سال باید منتظر باشند تا شاید نیم‌نگاهی از سمت مدیریت کلان سازمان محیط‌زیست نسبت به آنها صورت گیرد. در میان تغییرات مدیران در معاونت‌های این سازمان نیز هنوز تکلیف معاونت محیط طبیعی نامعلوم است و ظهرابی تنها به‌عنوان سرپرست در این جایگاه حضور دارد. وضعیت نامشخص سیاست‌گذاری‌ها در دوره جدید سبب شده است اقدام خاصی از سوی مسوولان صورت نگرفته و همه در یک سردرگمی قرار داشته باشند. اما زمانی که از حیات‌وحش و وضعیت قرمز آن در ایران صحبت می‌‌کنیم منظورمان چه گونه‌هایی است و آیا برآوردی از جمعیت آنها داریم یا نه؟
  • چرا بخش خصوصی از بخش دولتی بهتر است؟

    اگر شما کسب و کاری راه‌اندازی کنید بدون شک تا حد توان سعی می‌کنید در استفاده از منابع خود صرفه‌جویی و به بهترین شکل ممکن از آنها بهره‌برداری کنید. اگر مغازه‌ای اجاره کنید در مصرف آب و برق صرفه‌جویی می‌کنید، سعی می‌کنید به بهترین شکل ممکن با مشتریان برخورد کنید، قدر تک‌تک لحظات خود را می‌دانید و با انگیزه و توان بالا فعالیت می‌کنید چون هر چه بهتر کار کنید درآمد بهتری کسب خواهید کرد. اما اگر قرار باشد از اموال دیگران استفاده کنید چطور؟ در بهترین و منصفانه‌ترین حالت حتی اگر برای امکاناتی که در اختیارتان است همچون اموال خود دل بسوزانید حداقل می‌توان گفت انگیزه‌ای هم‌سطح زمانی که برای خود کار می‌کنید، نخواهید داشت.
  • انواع تحلیل‌های بورسی

    بازار بورس ایران از سابقه‌ای به‌مراتب کمتر از بورس‌های بین‌المللی برخوردار است. اما در همین مدت کوتاه توانسته است نقش مهمی در عرصه‌ اقتصاد داخلی بازی کند. دیرزمانی نیست که معامله‌گران خرد با سرمایه‌های کوچک هم می‌توانند به نسبت دارایی خود سهام شرکت‌ها و هلدینگ‌ها (شرکت‌های مادر تخصصی) را خرید و فروش کنند. بالطبع، امر تحلیل‌گری که یکی از نیازهای پایه‌ای تجارت در بازار بورس به شمار می‌رود هم عمر زیادی ندارد. مساله‌ آنالیز و تجزیه و تحلیل بازار پس از فراگیر شدن ورود سرمایه‌های خرد و نیز گسترش تجارت الکترونیک رفته رفته ابعاد مهم‌تری به خود گرفت. در همین راستا چند سالی هست که بورس ایران با ارائه نرم‌افزارهای آنلاین سهام و کالا امکان مشاهده لحظه‌ای نرخ‌ها روی یک نمودار را به معامله‌گران می‌دهد. کارگزاران بورس اطلاعات قیمت را روی یک نمودار آنلاین درج می‌کنند و آن را در اختیار مشتریان و علاقه‌مندان قرار می‌دهند. این مشاهده همزمان و برخط نرخ‌ها به غیر از فراهم آوردن بستری برای معامله کردن آسان‌تر، زمینه را برای نوعی از تحلیل آماده می‌کند که ما از آن با نام تحلیل نموداری یا تحلیل تکنیکال یاد می‌کنیم.
  • دو تجربه جهانی از پیکار علیه کارِ کودک

    مساله کار کودکان یکی از آسیب‌های اجتماعی است که متاسفانه در برخی کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته به چشم می‌خورد. تاکنون پیکارهای مختلفی برای از بین بردن این پدیده اتفاق افتاده، اما هنوز هم جای کار زیادی دارد. دلیل اصلی آن نیز فقر مالی خانواده‌ها، فقدان سرپرست یا بدسرپرستی و برخی آسیب‌های دیگر اجتماعی و اقتصادی است که کودکان را به جای آموزش به خیابان‌ها یا سایر کارها سوق می‌دهد. از نظر اقتصادی می‌توان گفت این آسیب اجتماعی هزینه‌هایی برای جامعه ایجاد می‌کند؛ زیرا بخشی از جامعه دچار فقدان آموزش مناسب خواهد شد و علاوه‌بر این می‌تواند منجر به افزایش احتمال آسیب‌های اجتماعی مانند خشونت، اعتیاد و موارد دیگری از این قبیل شود. آنچه در مورد این مساله مهم به نظر می‌رسد، نحوه مدیریت و برخورد با این آسیب اجتماعی است. تجاربی که کشورهایی همچون برزیل و هند در این راه به دست آورده‌اند، در برخی موارد می‌تواند برای ایران نیز درس‌های آموزنده‌ای همراه داشته باشد.
  • وقتی ون سفید آمد

    کودکان فال‌فروش محله‌ فرحزاد اکثرا پناهجویان افغانستانی هستند که از سه سال پیش حدود ۲۰۰ نفر از آنها بازمانده از تحصیل بودند. سامان (اسم مستعار) یکی از این کودکان است که پدرش فوت کرده و مدتی نیز به همراه مادر پیرش در یکی از پارک‌های محله چادر زده‌ بودند، حدود یک ماه هم در همان چادر بودند تا توانستیم برایشان خانه بگیریم. سامان ۱۳ ساله شاید تقریبا همسن طرح جمع‌آوری کودکان کار باشد.
  • تجربه تبریز در برخورد با «کارِ کودک»

    از صبح جلوی پاساژ ایستاده بود. هنوز زمستان نیامده، هوا سرد شده و دستان کوچکش مدام رنگ عوض می‌کنند. همه چیز خوب بود تا وقتی پدر از بالای داربست افتاد و دیگر روی پاهایش نایستاد. حالا دستان کوچک او بود که به جای مداد، بسته‌های دستمال کاغذی و آدامس و فال در دست می‌گرفت تا زندگی‌شان سرپا بایستد. این قصه هر روز و هر هفته در شهرهای کوچک و بزرگ در حال تکرار و تکثیر شدن است؛ قصه بچه‌هایی که از سر ناچاری (در بهترین حالت) و از سر اجبار و تهدید (در بدترین حالت) سر چهارراه‌ها و جلوی پاساژهای گران قیمت می‌ایستند؛ آنهایی که با نام نامانوس «بچه‌های کار» می‌شناسیم‌شان. در حالت کلی، شاید ایستادن آنها جلوی ماشین‌ها و آدم‌هایی که غرق در افکار خودشان عبور می‌کنند، به ماموران سد معبر یا پلیس ختم شود و گام بعدی این قصه آنها را تا مراکز نگهداری کوتاه‌مدت و میان‌مدت ببرد؛ تجربه‌ای سخت و تلخ برای آنهایی که ناچار از تامین معاش خانواده، بار مسوولیت را به دوش کشیده‌اند. با وجود این، تجربه بهتری هم هست؛ جایی دورتر از پایتخت، در تبریز.
  • کودک مجرم نیست

    وقتی که هم‌سن و سال‌هایشان لباس مدرسه می‌خریدند، کتاب‌هایشان را جلد می‌کردند و از زیر قرآن رد می‌شدند تا به مدرسه بروند، آنها را سوار ون کرده و به همراه ماموری که شب قبل احتمالا مشغول ساماندهی دستفروشان بوده راهی قرارگاه کردند. تعداد این کودکان کار و خیابان به گفته یک نماینده شورای شهر تهران به ۳۵۰ نفر می‌رسد. زهرا نژادبهرام می‌گوید عکس‌هایی که از وضعیت قرارگاه دیده اصلا خوب نبوده است. طرحی که قرار است به زودی در شهرهای دیگر هم اجرا شود. کودکانی که به گفته زهرا نژاد‌بهرام مانند مجرم بازداشت و دور از خانواده به دور از خدمات مددکاری نگهداری شدند یا کودکان اتباع بیگانه که شب را با ترس رد مرز شدن صبح کردند، اول از سوی مجری این طرح، فرمانداری تهران، آزمایش شدند تا اینکه در نهایت با اعتراض سازمان‌های مردم‌نهاد طرح تا حدودی مسکوت مانده است. نژادبهرام می‌گوید ۱۷ نهاد دیگر در این طرح حضور داشته‌اند اما به جز جمع‌آوری و استقرار این کودکان هیچ خدمت دیگری از سوی نهادهای دیگر ارائه نشده است. او در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» با اشاره به اینکه تنها وزیر کشور امکان لغو این طرح را دارد تاکید می‌کند: «حتی اگر خواستند همان آیین‌نامه را اجرایی کنند، این بار ضمن استفاده از کمک ۱۷ نهاد، در حمایت‌های عاطفی و روانی دقت داشته باشند.»
  • تولد «کودک کار»

    زمانی کودکان در کارخانه‌های آمریکایی برای ۷۰ ساعت در هفته کارهای سخت را انجام می‌دادند؛ تا اینکه در سال‌های بعد از ۱۹۰۰ میلادی، قوانین کار کودک وضع شدند و بر وضع کار کودکان تاثیر گذاشتند. اما باید برای آگاه شدن از تاریخچه کار کودک، کمی به عقب‌تر برگردیم.
  • پاک‌سازی صورت مساله

    تصویر تکراری کودکانی که در چهارراه‌های پایتخت به شما پیشنهاد می‌دهند شیشه اتومبیلتان را تمیز کنند یا می‌خواهند به شما گل بفروشند، تصویر جدیدی نیست. هر کدام از ما روزانه بارها این چهره‌ها را می‌بینیم و حتی برایمان عادی شده‌اند. کار کودک اما با وجود این عادی‌شدن‌ها، همچنان امری مذموم است و صرفا به خیابان‌ها هم محدود نمی‌شوند. بسیاری از کودکان روزانه و شبانه در کارخانه‌ها یا در کارگاه‌ها به‌صورت غیرمجاز مشغول کار هستند؛ وضعیتی که مانع آموزش یافتن آنها می‌شود و سلامتی روحی و جسمی آنها را تهدید می‌کند.
  • رشد چشم بادامی‌ها در فوتبال باشگاهی

    چین سرزمینی کهن است که علاوه بر تاریخ باستانی خود و بناهایی همچون دیوار چین، امروزه با اقتصاد، صادرات و تولید انواع کالاهای ارزان نیز شناخته می‌شود. البته یک مورد در این فهرست از قلم افتاده است: تعداد مدال‌های المپیک. کسب مقام‌های برجسته و عملکرد درخشان در ورزش و کسب مدال‌های رنگارنگ ورزشی از سوی چینی‌ها در سال‌های اخیر به شدت افزایش یافته است که برخی از اقتصاددانان این عملکرد را بی‌ربط به تکامل اقتصادی این کشور و افزایش قدرت خرید در آن نمی‌دانند. اما چین به تازگی در فوتبال نیز به خصوص در سطح باشگاهی عملکرد قابل قبولی از خود در آسیا نشان داده است که هرچند دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد، اما از نظر اقتصادی نیز می‌توان به این مساله پرداخت. ورزش فوتبال در این کشور عمر چندانی ندارد و لیگ حرفه‌ای آن از سال ۱۹۹۴ آغاز به کار کرده است.
  • تجربه عربی خصوصی‌سازی در فوتبال

    پیشرفت فوتبال در سطح باشگاهی در کشورهای عربی خلیج‌فارس تا حدودی مدیون نحوه نگرش آنان و در برخی موارد اصلاحات در دیدگاه‌های اقتصادی سران باشگاه‌ها بوده است. از جمله این موارد می‌توان کشور عربستان سعودی را نام برد. در این کشور که اقتصاد آن وابسته به نفت بوده و با استخراج گسترده نفت اقتصاد نسبتا قدرتمندی نیز ایجاد شده است، بخش‌های مختلف تولیدی و اقتصادی تا حدود زیادی متکی به دولت و پول ناشی از فروش نفت توسط این نهاد هستند.
  • عوامل موثر بر خصوصی‌سازی باشگاه‌ها

    واکاوی ورزش ایران و عملکرد آن از نظر اقتصادی گویای برخی نکات است که در مورد فوتبال نمود بیشتری پیدا می‌کند. مروری بر ادبیات نظری کشورها حاکی از آن است که بسیاری از کشورهای جهان نقش و اهمیت زیادی برای خصوصی‌سازی ورزش‌های مختلف قائل هستند. با این وجود باید توجه کرد که خصوصی‌سازی ورزش‌ها باید با تدابیر خاصی صورت بگیرد تا سودآوری را نیز تحت تاثیر قرار دهد و ضمنا این تغییرات نمی‌تواند یک شبه رخ دهند. بررسی تجربه کشورهایی که دست به خصوصی‌سازی در حوزه ورزش‌های خود زده‌اند، نشان می‌دهد که دخالت و گستره فعالیت‌های دولتی در آن کشورها منجر به ناکارآمدی دولتی در انجام مسوولیت‌های آن شده و علاوه بر آن بخش خصوصی را نیز با آسیب‌هایی روبرو کرده است. برخی از کارشناسان اقتصادی معتقدند در این خصوص باید اولویت‌هایی لحاظ شود و در این اولویت‌هایی که برای خصوصی‌سازی باشگاه‌ها وجود دارند، جنبه‌های اقتصادی مهمترین بخش هستند و پس از آن جنبه‌های مدیریتی و اصلاح قانونی جای می‌گیرند.
  • روش‌های تامین مالی در فوتبال جهان

    در روزهای اخیر مساله فوتبال دولتی به‌دلیل حاشیه‌هایی که پیرامون دادگاه‌های ورزشی و احکام صادره از آنها ایجاد شده است، سروصدای زیادی به پا کرده است. پآنچه این روزها از دید بسیاری از فعالان و اقتصاددانان به درستی مطرح می‌شود، مساله خصوصی‌سازی باشگاه‌های فوتبال در کشور است که به‌دلیل منابع دولتی با اتلاف منابع و ناکارآمدی گسترده‌ای روبه‌رو هستند. با این همه باید توجه کرد که مسائل مهمی در این مورد وجود دارند و به دیدی جامع نیاز است تا بتوان به درستی خصوصی‌سازی را در مورد باشگاه‌ها انجام داد. یکی از مهم‌ترین این موارد بحث تامین مالی باشگاه‌های فوتبال در ایران است. به‌طور کلی راه‌های متنوعی برای تامین مالی باشگاه‌های فوتبال جهان وجود دارد که از آن جمله می‌توان به حق پخش تلویزیونی، درآمدهای ناشی از ترانسفر و انتقال بازیکنان به دیگر تیم‌های داخلی یا خارجی، فروش بلیت، تبلیغات و اسپانسر گرفتن و برخی موارد دیگر اشاره کرد.
  • برای فوتبال چه باید کرد؟

    نتایج، ناکامی‌ها و مشکلاتی که در روزهای اخیر برای فوتبال ایران پیش آمده است، موجب تشدید نارضایتی‌ها از عملکرد مدیریت ورزشی در ایران شده است. به‌رغم آنکه ضعف مدیریت‌ها می‌تواند نکته‌ای درست باشد، اما تمرکز بر چنین مساله‌ای می‌تواند توجه را از عامل اصلی این مسائل منحرف کرده و با تغییراتی بسیار مختصر و غیر اساسی بار دیگر نارضایتی‌ها را خاموش کند تا علت‌العلل مسائل همچنان پابرجا بماند و در برهه‌ای دیگر که شواهد نشان می‌دهد چندان هم دور نیست، بار دیگر خود را نشان دهد.
  • رانندگی زنان، راهی برای احیای اقتصاد عربستان

    عربستان سعودی اخیرا با حکمی که با تاخیر زیادی صادر شد، دنیا را شگفت‌زده کرد: به زنان عربستانی در نهایت اجازه رانندگی داده شد و رسم بدنام ممنوعیت رانندگی آنها پایان یافت. این قدم یا حتی جهش رو به جلوی بزرگی برای جامعه عربستان است؛ نشانه‌ای که عاملان مدرن‌سازی را در جنگ‌های فرهنگی عربستان بر محافظه‌کاران پیروز می‌کند. به هر حال، این تغییر را باید در راستای تلاش‌های فعلی ریاض برای بازسازی چهره اقتصاد عربستان برای آینده‌ای پس از نفت در نظر گرفت. تصمیم ناگهانی برای صدور مجوز رانندگی برای کل جمعیت کشور می‌تواند اثر اقتصادی قابل توجهی بر آن داشته باشد.
  • عزیز سعودی

    از وقتی نام محمد بن‌سلمان مطرح شد و از زمانی که وی سلسله مراتب قدرت را یکی در میان و به سرعت پیمود تا ولیعهد اول کشورش نام گیرد، نام او با اصلاحات گره خورده است. گویی او «مصلح قرن ۲۱ عربستان» و «ناجی تاج و تخت» است و مسوولیت اصلاح کشوری با سنت‌های متصلب دینی- سیاسی بر دوش او گذاشته شده است. بی‌جهت نیست که برخی تاریخ معاصر عربستان را به دو دوره «پیش از بن‌سلمان» و «پس از بن‌سلمان» تقسیم می‌کنند. برخی دیگر در تردید هستند که آیا عربستان در دوران بن‌سلمان به سوی «دولت رفاه» گذار می‌کند یا خیر. برخی هم می‌پرسند آیا اساسا عربستان تغییر خواهد کرد؟
  • زنان بازیچه آل سعود

    خواسته زنان عربستان که سال‌ها برای به‌دست آوردن حق رانندگی جنگیده بودند، بالاخره به سرانجام رسید، اما این پیروزی چندان کامل نیست. بسیاری از کارشناسان حکم ملک‌سلمان، پادشاه این کشور را ناشی از نفوذ پسر ۳۲ ساله‌اش می‌دانند. محمد بن‌سلمان، طرح‌های جاه‌طلبانه‌ای برای پیشرفت اقتصادی و اعتبار بین‌المللی کشورش دارد که آزادی رانندگی زنان بخشی از آن است. این حکم سلطنتی که به‌صورت زنده در تلویزیون ملی عربستان اعلام شد، از ژوئن سال آینده اجرایی خواهد شد.
  • اصلاحات ملوکانه

    اصلاحات اجتماعی به‌ویژه در حوزه زنان در عربستان سعودی روند پرشتابی گرفته است. افزون بر اینکه برخی بر این باورند عربستان سعودی این آزادی‌ها را نه بر اساس اعتقادات، بلکه بنا بر مصلحت در حوزه زنان گسترش داده است برخی دیگر بر این باورند که این اصلاحات در عربستان سعودی به شکست می‌انجامد. محمد شیخ یکی از کارشناسان اندیشکده «UKZN» در آفریقای جنوبی در این‌باره در دیلی ماوریک نوشت: شاهزاده سعودی محمد بن سلمان با حرکتی پرشتاب به سمت مدرنیزاسیون کشور سنتی عربستان سعودی می‌رود. او براساس سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ اصلاحاتی را برای این کشور در نظر گرفته است. این کارشناس بر این باور است که این اقدامات آل سعود به رهبری محمد بن سلمان اقداماتی تزئینی برای بهبود چهره عربستان سعودی در مجامع بین‌المللی است.
  • دست انداز ترامپ در تامین مالی

    دونالد ترامپ، در راستای سیاست‌های یک‌جانبه خود، این بار سعی دارد که با تحت فشار قرار دادن نهادهای بین‌المللی ارتباط مالی ایران را محدود کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا در یک دستورالعمل تازه، نمایندگان آمریکا در صندوق بین‌المللی پول و بانک‌های توسعه بین‌المللی را موظف کرد علیه هرگونه درخواست‌ وام از سوی دولت ایران رای دهند و تمام توان خود را به کار گیرند تا ایران نتواند از منابع مالی آن نهادها استفاده کند.
  • موج جهانی استقلا‌ل‌طلبی و درس‌های سخت آن

    امروزه بسیاری از کشورهای جهان با موجی از نارضایتی‌های مردم از دولت‌های مرکزی مواجه شده‌اند. در بسیاری از مناطق، این نارضایتی‌ها به شکل مطالبه استقلال آنها از کشور رخ نموده است. تنها چند روز پس از همه‌پرسی استقلال اقلیم کردستان از کشور عراق، روز یکشنبه منطقه کاتالونیای اسپانیا هم یک همه‌پرسی برگزار کرد تا در آن استقلال این منطقه به رای مردم واگذار شود.
  • میزبانی «عاشورا» از گردشگران بین‌المللی

    همه‌ساله ایام محرم و به ویژه روزهای عاشورا و تاسوعا، گردشگران بسیاری راهی شهرهایی همچون یزد، زنجان، تبریز، اصفهان و بوشهر می‌شوند تا مراسم‌ اصیل عزاداری را در این شهرها ببیند؛ هم گردشگرانی که ایرانی هستند و هم توریست‌هایی که از کشورهای خارجی راهی ایران می‌شوند. آمار دقیقی گردشگران خارجی که از رسوم مختلف اقصی نقاط کشور در ایام محرم دیدن کرده‌اند، وجود ندارد.
  • رفتار پلکانی معاملات مسکن

    رخداد شهریوری در بازار معاملات مسکن، اگر بر اساس رفتار میان‌مدت گذشته مورد بررسی قرار گیرد، حاوی یک درس برای سمت عرضه می‌تواند باشد. بازار خرید و فروش ملک از ابتدای سال گذشته که وارد فاز پیش‌رونق شد، به شکل «پلکانی» با افزایش در حجم معاملات روبه‌رو بوده و این رفتار در حال حاضرهمچنان تحت تاثیر حساسیت سمت تقاضا به رشد ماهانه قیمت مسکن، تداوم دارد. در قالب رفتار پلکانی معاملات مسکن، رشد مثبت قیمت اسمی آپارتمان در هر ماه، بازتاب منفی در بازار به شکل کاهش حجم خرید در همان ماه یا حداکثر ماه بعد دارد.
  • افسانه مذاکره مجدد برجام !

    با نزدیکی به موعد ارائه گزارش رئیس‌جمهوری آمریکا به کنگره درباره وضعیت پایبندی ایران به توافق هسته‌ای و همزمان با افزایش تکاپوی مقامات آمریکایی برای ضدیت با برجام، برای اولین بار دیپلمات ارشد کشورمان پیش بینی کرد که احتمالا ترامپ در گزارشی که قرار است تا چند روز دیگر (۱۵ اکتبر/ ۲۳ مهر) به کنگره ارائه دهد پایبندی ایران به تعهداتش در برجام را اعلام نخواهد کرد.
  • رونق در بازار خانه‌های سن بالا

    در کنار انتشار برخی از آمارهای بانک مرکزی درباره وضعیت معاملات مسکن در شهریور ۹۶ برخی گزارش‌ها از تمایل مردم به خرید خانه‌های با سن و سال بالا در تهران حکایت می‌کند.
  • ظرفیت‌های گردشگری عاشورایی

    گرچه سرچشمه عشق حسین (ع) و یاران باوفایش ریشه در عمق تاریخ دارد اما هر سال با فرارسیدن ماه محرم داغ این عشق تازه می‌شود و عاشورا بهانه‌ای است تا در دل‌های مومنان شوری دوباره به پا خیزد. در کنار برافراشته شدن بیرق‌های عزا و برپایی مراسم‌های آیینی، میلیون‌ها نفر در سراسر ایران گرد هم جمع می‌شوند تا به یاد آزادیخواهی سرور و سالار شهیدان دلهایشان را روانه کربلا کنند.
  • رزمایش اقتدار در واکنش به تجزیه عراق

    واکنش‌های بین‌المللی و نیز همسایگان عراق نسبت به برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان در حالی همچنان ادامه دارد که شورای عالی همه‌پرسی جای خود را به شورای عالی رهبری سیاسی به ریاست مسعود بارزانی داده است.
  • سرعت اصلاحات در عربستان!

    دور تازه اقدامات اصلاح‌گرایانه سیاسی و اجتماعی در عربستان سعودی با صدور فرمان اجازه رانندگی برای زنان این کشور که با حمایت هیات‌های علمای ارشد دینی همراه است، آغاز شده است.
  • مجازات تازه ترامپ علیه ایران

    پس از آنکه وزارت امورخارجه آمریکا در گزارش سالانه خود ایران را در زمره کشورهایی قرار داد که به ادعای آن تلاش قابل‌توجهی برای جلوگیری از مشکل گسترده قاچاق انسان انجام نمی‌دهند، دونالد ترامپ مجازات‌های تازه‌ای علیه ایران و چند کشور دیگر درنظر گرفت و نمایندگان آمریکا در بانک‌های توسعه بین‌المللی و صندوق بین‌المللی پول را موظف کرد که به هرگونه تقاضای وام توسط دولت ایران رأی منفی بدهند.
  • سرنوشت نامعلوم کاتالونیا

    اگرچه دولت مرکزی اسپانیا با همه‌پرسی کاتالان‌ها به‌شدت مخالفت کرد و حتی برگزاری این همه‌پرسی با تنش‌های شدید و دخالت پلیس همراه بود، اما با حمایت ۹۰ درصدی شرکت‌کنندگان در همه‌پرسی، حالا با وجود رأی به استقلال اما سرنوشت کاتالان‌ها مشخص نیست.
  • گذر از نظام ریاستی به پارلمانی؟

    ۱۵ماه مانده به پایان فعالیت مجلس دهم و پس از مدتها مسکوت ماندن موضوع تغییر نظام ریاستی به نظام پارلمانی، حالا دو تن از نمایندگان مجلس شورای‌اسلامی از امکان تغییر نظام حکومتی ایران از جمهوری ریاستی به پارلمانی سخن گفته‌اند.
  • عکس خبری

  • موانع اصلاحات بن سلمان

    محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی اخیرا اصلاحاتی را به‌خصوص در حوزه زنان در عربستان در پیش گرفته است که با واکنش‌هایی مواجه شده و این پرسش را مطرح کرده که آیا وی موفق به اعمال این اصلاحات در قالب طرح ۲۰۳۰ خواهد شد یا خیر. درخصوص دلایل اصلی اعلام اصلاحات اقتصادی و حقوق بشری بن سلمان تحلیل‌های متفاوتی ارائه شده است.
  • اصلاحات تزئینی سعودی‌ها

بیشتر