شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

آخر هفته

  • نهضت عذرخواهی

  • موج عذرخواهی و امید به تقویت سرمایه اجتماعی

    یک اتفاق مهم افتاده است. یک نوع بازگشت به هنجارهای فرهنگی و اصول اخلاقی‌مان در گذشته‌های دور. در سال‌های اخیر بسیار کم و به ندرت پیش می‌آمد که یک شخصیت شناخته‌شده فرهنگی، اجتماعی، ‌سیاسی، دینی یا ورزشی به‌خاطر اشتباه یا خطایی که کرده است عذرخواهی کند. در حالی که اصولا هر کسی که خطایی می‌کند، وظیفه اخلاقی دارد که از انجام آن خطا عذرخواهی کند. مخصوصا اگر خطای او برای دیگران تبعاتی داشته باشد. اتفاقی که اخیرا با عذرخواهی چند چهره شناخته‌شده و بازتاب دادن آن در جامعه رخ داده است، احتمالا آغازگر یک تغییر در کشور و جامعه ما خواهد بود. هرچند که همه ما می‌دانیم تغییرهای اجتماعی سرعت کندی دارند؛ اما این را هم می‌دانیم که این تغییرات به همان اندازه که کند و آرام هستند، قطعی و پایدار هم خواهند بود. رسانه‌های مجازی و شبکه‌های اجتماعی در روزگار ما می‌توانند خاستگاه این تغییرها یا مطالبه‌گری این تغییرها باشند؛ اما نهادینه کردن آنها در طول زمان و در دیگر نهادهای جامعه از جمله مدارس، دانشگاه‌ها و خانواده‌ها اتفاق می‌افتد.
  • عکس خبری

  • چالش قوا بر سر سپنتا

    موضوع تعلیق عضویت سپنتا نیکنام، عضو زرتشتی شورای شهر یزد از این شورا حالا به چالشی میان مجلس و شورای نگهبان تبدیل شده و حتی پای قوه قضائیه را هم به میان آورده است. علی لاریجانی ضمن دفاع مجدد ازقانونی بودن عضویت نیکنام، در صحن علنی بهارستان، برداشت شورای نگهبان در این خصوص را واجد منطق قوی ندانست و گفت که اگر منطق شورای نگهبان را بپذیریم، فلسفه وجودی مجمع تشخیص مصلحت از بین می‌رود. لاریجانی البته اظهارنظر مجدد درباره موضوعی که قبلا به تایید رسیده را بی‌معنی دانست. اما این اظهارات رئیس مجلس بلافاصله با واکنش رئیس دستگاه قضا مواجه شد که در پاسخ گفت تشخیص موارد خلاف شرع از سوی فقهای محترم شورای نگهبان هیچ محدودیت زمانی ندارد و حمله به شورای نگهبان صحیح نیست.
  • بازگشت حکومت قانون به کاتالونیا؟

    پس از رای پارلمان کاتالونیا به اعلام استقلال از اسپانیا، ماریانو راخوی، نخست‌وزیر این کشورهم در پی کسب مجوز از پارلمان اسپانیا برای جلوگیری از استقلال کاتالونیا، مجلس محلی را منحل کرد و دستور برگزاری انتخابات زودرس در این منطقه داد. نخست‌وزیر اسپانیا همچنین با استفاده از اختیاراتش دولت کاتالونیا و مقام‌های آن را رسما برکنار کرد. در واکنش به این اقدام دولت مرکزی، کارلوس پوجدمون، رئیس برکنارشده دولت محلی کاتالونیا، جدایی‌طلبان را به مقاومت و مخالفت دموکراتیک دعوت کرد و قول داد که به فعالیت‌هایش «برای ساختن کشوری آزاد» ادامه دهد.
  • تأیید اجرای تعهدات ایران از سوی آمانو

    پس از آنکه نمایندگان مجلس آمریکا چهارشنبه گذشته طرحی علیه برنامه موشکی ایران به تصویب رساندند حسن روحانی در اظهاراتی یک بار دیگر بر ادامه ساخت موشک از سوی ایران تاکید کرد وگفت که ما برای دفاع از تمامیت ارضی و ملتمان، هر سلاحی از هر نوعی نیاز داشته باشیم، در ساختن و تولید و انبار کردن آن و در زمان لازم استفاده از آن تردید نخواهیم کرد.
  • تکمیل کابینه دوازدهم

    سرانجام دو ماه پس از تشکیل دولت دوازدهم، ترکیب کابینه با رای اعتماد بهارستان نشینان به دو وزیر پیشنهادی علوم و نیرو کامل شد تا حسن روحانی راه چهارساله دوم دولت تدبیر و امید را با اطمینان خاطر ادامه دهد. در این میان با وجود مخالفت بسیاری از نمایندگان مجلس با وزارت غلامی، اما این کاندیدای وزارت علوم توانست با رای ۱۸۰ تن از نمایندگان که احتمالا اغلب آنها جزو اصولگرایان و مستقلین مجلس بودند بر کرسی این وزارتخانه تکیه بزند.
  • درخشش دوباره طلای سیاه

    همزمان با اظهارات مقامات سعودی مبنی بر آمادگی این کشور برای تمدید توافق اوپک و کاهش عرضه تولید تا سال ۲۰۱۸ قیمت جهانی نفت رو به افزایش گذاشت و به اوج ۲۷ ماهه خود رسید. طلای سیاه در حالی مرز روانی ۶۰ دلار درهر بشکه را رد کرد که البته نگرانی‌هایی را هم برای فعالان بازار ایجاد کرده که معتقدند این افزایش قیمت می‌تواند محرکی برای تولید بیشتر نفت شیل به عنوان یک رقیب نیرومند و خنثی کردن تلاش اوپک برای متعادل کردن بازار باشد.
  • ثبات قیمتی در بازار مسکن

    با وجود کاهش آمار معاملات مسکن در اولین ماه پاییزی امسال نسبت به شهریورماه، اما بررسی آمارهای دفتر اقتصاد مسکن نشان می‌دهد که این معاملات نسبت به مهرماه سال ۹۵ افزایشی ۳۶ درصدی داشته است. این در حالی است که مهرماه امسال همزمان با آغاز ماه محرم بود که بنا بر تجربیات گذشته از رونق معاملات کاسته می‌شد و بنابر سنت، خرید و فروش ملک به پایان ماه‌های عزاداری موکول می‌شود.
  • اسناد تازه درباره تبانی روسیه و ترامپ

    ۹ ماه از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ بیشتر نگذشته که حالا رابرت مولر، دادستان ویژه تحقیق درباره ادعای تبانی میان روسیه و ستاد انتخاباتی ترامپ، اولین قدم درباره این پرونده را برداشته و اتهاماتی را علیه پل مانافورت، رئیس ستاد انتخاباتی رئیس‌‌جمهوری آمریکا و نیز ریک گیتس، شریک تجاری‌اش مطرح کرده است.
  • عقب‌نشینی بارزانی از تجزیه‌طلبی

    سرانجام پس از کشمکش‌های فراوان و بالا گرفتن تنش‌ها میان دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بر سر استقلال‌خواهی این اقلیم، مسعود بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق تصمیم گرفت با اعلام استعفای خود به وضعیت بحرانی این سرزمین پایان دهد و اختیارات خود را واگذار کند. هرچند که قرائت نامه استعفای بارزانی در ابتدا منجر به درگیری‌ها و زد و خوردهایی میان نمایندگان پارلمان اقلیم شد و در ادامه نیز طرفداران بارزانی با چوب و چماق به پارلمان حمله‌ور شدند و تعدادی از خبرنگاران و نمایندگان را مجروح کردند، اما درگیری‌ها به همین‌جا محدود نشد و دامنه اختلافات به سراسر اقلیم کردستان کشیده شد.
  • پاسخ یک ابهام در بازار مسکن

    آمارهای رسمی از تحولات یکی دو ماه اخیر در بازار معاملات مسکن شهر تهران، نوعی ابهام در بین فعالان ملکی به‌وجود آورده مبنی بر اینکه «مسکن مجددا به رکود بازگشته است.» قضاوت درباره وضعیت رکودی یا رونق یا فاز میانه رکود-رونق در بازار مسکن، نیازمند بررسی روند گذشته و دقت در رخدادهای دست کم سه ماهه است. در حوزه معاملات مسکن، وضع موجود بر اساس آمارها مشخص می‌کند در هر کدام از ماه‌های شهریور و مهر امسال، «تغییرات ماهانه حجم معاملات» رشد منفی بیش از ۱۰ درصد را تجربه کرده به‌طوری‌که میزان فروش آپارتمان در شهریور، حدود ۲ هزار واحد مسکونی کمتر از مرداد و در مهر نیز حدود ۱۵۰۰ واحد مسکونی کمتر از شهریور بوده است.
  • تیغ دولبه نفت ۶۰ دلاری

    آخرین جمعه ماه اکتبر (پنجم آبان ماه) روز صعود قیمت هر بشکه نفت خام برنت به بالای ۶۰ دلار بود، اتفاقی که پس از گذشت بیش از ۲ سال برای این نفت شاخص رقم خورد. سوخت اولیه این صعود را می‌توان در برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان عراق جست‌وجو کرد. پس از برگزاری این همه‌پرسی و افزایش ریسک‌های ژئوپلیتیک در خاورمیانه، قیمت نفت خام برنت به قله ۶۰ دلار در هر بشکه نزدیک شد تا بالاترین سطح در ۲۶ ماه گذشته را تجربه کند.
  • آتش جدایی‌طلبی بر دامن کاتالان‌ها

    موج جدایی‌طلبی همچون ویروسی اروپا را درمی‌نوردد. این موج که ابتدا با جدایی‌طلبی انگلستان از اتحادیه اروپا شکل گرفت، با تهدیدات جدایی‌طلبی اسکاتلند از انگلستان دنبال شد و حالا به جدایی کاتالونیا از اسپانیا رسیده است، روندی که بعید به‌نظر می‌رسد به همین‌جا ختم شود. کاتالونیا که تاکنون بخشی خودمختار واقع در شمال شرقی اسپانیا بود در روز یکم اکتبر طی یک همه‌پرسی پرحاشیه که به خشونت گرایید، به استقلال و جدایی از اسپانیا رای داد.
  • چالش اخراج یک منتخب!

    موضوع لغو عضویت سپنتا نیکنام، منتخب زرتشتی یزدی‌ها برای شورای شهر از سوی شورای نگهبان، حالا به چالشی میان مجلس، شورای نگهبان و حتی برخی چهره‌های اصولگرا تبدیل شده است؛ به دنبال این چالش محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از آمادگی این مجمع برای ورود به ماجرا و حل آن درصورت تداوم چالش میان مجلس و شورای‌نگهبان خبر داده است.
  • دست‌اندازهای تورهای ورودی 

    این روزها به اصطلاح «های سیزن» یا «فصل اوج» ورود گردشگران خارجی است؛ فصل دوم ورود گردشگران، پس از بهار. در خیابان‌های تهران، اصفهان، شیراز و یزد که قدم می‌زنیم با خارجی‌هایی روبه‌رو می‌شویم که آمده‌اند برای دیدن ایران؛ ایرانی که سال‌ها در لیست سیاه سفر بود و حالا ۵-۴ سالی هست که نگاه‌ها به آن دارد عوض می‌شود. در این سال‌های اخیر، البته دیگر عجیب نیست اگر گردشگران خارجی را حتی در کوچه پس کوچه‌های شهرهایی ببینیم که پیش از این به‌عنوان شهرهای کمتر گردشگرپذیر شناخته می‌شدند. افزایش تعداد گردشگران خارجی در کشور، حالا باعث شده بخشی از آنها از مقاصد سنتی فاصله گرفته و به شهرهایی از جمله کرمانشاه، کرمان، سمنان و... نیز بروند. اما تصویری که این گردشگران از توریسم در ایران دارند چیست؟
  • ویترین‌های زشت!

    فرودگاه‌های بین‌المللی هر کشوری، ایستگاه اول گردشگران خارجی است که به آن کشور سفر می‌کنند. تمام کشورهایی که به‌نوعی ادعایی در حوزه گردشگری دارند و به این صنعت به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد خود نگاه می‌کنند، اهمیت فرودگاه‌های بین‌المللی خود را دریافته‌اند و گام‌های بلندی در زمینه توسعه زیرساخت‌های این پایانه‌های مسافری برداشته‌اند. توجه و اقداماتی که البته به مسائل فنی و زیرساختی منحصر نشده و معماری و زیباسازی این فرودگاه‌ها نیز از اهمیت برجسته‌ای برخوردار است.
  • کاستی‌های اقامت

    یکی از مواردی که از ضعف‌های اساسی صنعت گردشگری ایران محسوب می‌شود و همواره مورد انتقاد فعالان گردشگری ایران بوده، تعداد کم مراکز اقامتی در کشور است. پس از بروز جهشی قابل توجه در تعداد سفر گردشگران خارجی به ایران که ماحصل برجام و تثبیت امنیت ایران در منطقه بحران‌زده خاورمیانه است، کمبود زیرساخت‌های بخش‌های زیادی از بدنه صنعت گردشگری کشور به‌چشم آمد که زیرساخت‌های اقامتی یکی از مهم‌ترین آنها است. این کمبود به‌طور خاص در فصول اوج سفر حالت بحرانی به‌خود می‌گیرد که در مقاصد سنتی سفر ایران همچون استان‌های شمالی کشور یا جزیره کیش، تقریبا نمی‌توان اتاقی خالی برای رزرو یافت.
  • مشکلات جابه‌جایی

    گفت‌وگو با کارشناسان حوزه گردشگری نشان می‌دهد که در میان مجموعه خدمات گردشگری که در کشور صورت می‌گیرد، کاستی‌های سیستم حمل‌ونقل و به‌ویژه زیرساخت‌های جاده‌ای از جمله مواردی است که ضعف در آن برای پذیرایی و ارائه باکیفیت خدمات به گردشگران خارجی دردسرساز شده است. یک گردشگر خارجی به اشکال مختلفی ممکن است با شبکه حمل‌‎ونقل کشور مواجه شود؛ از خطوط هوایی، راه‌آهن و جاده تا استراحتگاه‌های بین راهی و اتوبوس‌های گردشگری، همه مشمول زیرساخت‌های حمل‌و‌نقلی گردشگری می‌شود. اما مشکلاتی که دامنگیر این بخش از خدمات گردشگری ایران شده است چیست؟
  • از زبان میهمانان

    در سال‌های اخیر و به‌خصوص پس از به ثمر رسیدن توافق هسته‌ای ایران‌، جریان گردشگران ورودی کشور رشد قابل توجهی یافت. تورگردانان و فعالان گردشگری در کشورهای غربی نیز در همین راستا تورهای جدیدی به مقصد ایران تدارک دیدند و در برخی موارد نیز گردشگران به‌صورت فردی وارد کشور شدند. با این حال به نظر می‌رسد مشکلات زیادی در این زمینه پیش روی صنعت توریسم کشورمان وجود داشته باشد که در برخی از رسانه‌های غربی نیز نمود پیدا کرده است. در ادامه به چهار روزنامه که گزارش‌هایی در خصوص سفر به ایران و مشکلات موجود بر سر راه ارتقای توریسم آن پرداخته‌اند، اشاره می‌کنیم.
  • ازدواج بلاتکلیف

    از سال ۹۳ اصطلاح «ازدواج سفید» به‌طور گسترده در رسانه‌های ایران تکرار شد و مورد توجه قرار گرفت. پیش از آن نیز این اصطلاح به کار می‌رفت و استفاده می‌شد؛ اما گسترش استفاده از آن در این سال اتفاق افتاد. پدیده ازدواج سفید عمدتا در میان جوانان طبقه متوسط رایج است. جوانانی که اگرچه تمایل به زندگی مشترک دارند، اما امکانات زندگی انها برای پشتیبانی از یک قرار داد اجتماعی به‌عنوان ازدواج رسمی کفاف نمی‌دهد. یا بعضا به این نوع ازدواج اعتقادی ندارند تمایل به استقلال از خانواده و زندگی یک نفره در شهرهای دور از خانواده، وضعیت زندگی جوانان را نسبت به چند سال گذشته تغییر داده است.
  • تبارشناسی ازدواج سفید در ایران

    دکتر امان‌الله قرایی‌مقدم جامعه‌شناس و استاد دانشگاه است که مطالعات گسترده‌ای در حوزه خانواده در ایران انجام داده است. او چنان که خودش گفته است از آغاز دهه پنجاه در ایران پدیده «همباشی سیاه» در ایران وجود داشته و درحال گسترش بوده است. او اصطلاح «همباشی سیاه» را به جای ازدواج سفید به کار می‌گیرد و معتقد است ازدواج یک پیمان و قرارداد رسمی میان دو نفر است و نمی‌توان هر گونه رابطه را ازدواج نامید. او معتقد است در این رابطه زوجین خانواده نیستند، بلکه یک خانوار را شکل می‌دهند، زیرا خانواده به معنای وصلت دختر و پسر و تشکیل یک زندگی است، اما خانوار زمانی استفاده می‌شود که افرادی زیر یک سقف زندگی می‌کنند. بی‌اعتنایی به نظام خانواده، عدم مسوولیت‌پذیری دختران و پسران برای زندگی اجتماعی و جامعه‌پذیر کردن آنها، نبود امکانات برای ازدواج از جمله مسکن و بیکاری می‌تواند در شکل‌گیری چنین روابطی تاثیرگذار باشد. از دید وی این رابطه تنها تا زمانی ادامه پیدا می‌کند که دختر بر و رویی دارد. در ادامه زمینه‌های شکل‌گیری این پدیده را در سال‌های ابتدایی دهه پنجاه و بازتولید همان زمینه‌ها در دهه نود را از زبان این جامعه‌شناس می‌خوانیم.
  • ازدواج سفید واکنش جامعه به انعطاف‌ناپذیری ساختار اجتماعی است

    ازدواج سفید در واقع ترجمه یک اصطلاح فرانسوی (Mariage blanc) است. در این نوع ازدواج دو نفر که می‌خواهند با هم زندگی کنند و به هر دلیلی امکان رسمی کردن عقد خود را ندارند، این نوع از زندگی را برمی‌گزینند. اما در ایران این اصطلاح معنا و مصادیق متفاوتی دارد. در ایران زندگی مشترک دو نفر برپایه رابطه جنسی و بدون اعلام رسمی و ثبت رسمی عقد را معمولا ازدواج سفید می‌گویند. این اتفاق با توجه به نتایج یک تحقیق میدانی در این باره در چند استان ایران رواج بیشتری دارد. تهران، اصفهان، مشهد و شیراز بیشترین تعداد ازدواج‌های سفید را در خود دارند. برای سخن گفتن از ازدواج سفید نیاز است که چند شاخصه و موضوع را بررسی کنیم.
  • نهضت عذرخواهی!

    در چند روز گذشته انتشار اخبار و تصاویری از عذرخواهی برخی از چهره‌های سیاسی کشور در برابر برخی اتفاق‌ها و رفتارها، موج گسترده‌ای از واکنش‌های مردمی را در پی داشت. انتشار یک ویدئو از حجت‌الاسلام محسن قرائتی در شبکه‌های اجتماعی که در آن یکی از حاضران جلسات سخنرانی‌اش را از جلسه بیرون می‌کند و او را با جملات و کنایه‌های تندی مخاطب قرار می‌دهد، ‌موجب شکل‌گیری موج‌های گسترده‌ای از انتقاد علیه این روحانی شد. این انتقادها باعث شد تا تنها ظرف چند روز حاج آقای قرائتی در پیامی توییتری از آن شخص که با عنوان آقای دوربینی شهرت پیدا کرده است عذرخواهی و طلب حلالیت کند.
  • عذرخواهی بد نیست ، امـا...

    عذرخواهی یک رفتار پسین است. آنچه باید اصلاح شود، رفتار ماقبل عذرخواهی است. متاسفانه جامعه ما جامعه تنش‌آلود است. رفتارهایی که منجر به تحقیر دیگری یا توهین به او می‌شوند و عمدتا جنبه شخصی و جنسیتی دارند، در جامعه ما کم شمار نیستند. وقتی چنین رفتاری انجام می‌شود یا گفتاری توهین آمیز بیان می‌شود، آن رفتار و آن گفتار ثابت باقی می‌ماند، اگرچه عذرخواهی کردن می‌تواند کدورت‌ها یا دشمنی را برطرف کند اما واقعیت آن است رفتارهای نابهنجار یا توهین‌آمیز پابرجا می‌مانند و می‌توانند آثار مخرب خود را همچنان داشته باشند. عذرخواهی کردن خوب است اما زمانی که در دل عذرخواهی ما اعتقاد به حقوق انسانی دیگران سوای نژاد، جنسیت، طبقه، ‌قشر و... وجود داشته باشد.
  • آرای اقتصادی در بوته نقد و عذرخواهی

    طی چند دهه اخیر همواره اقتصاددانان طیف های مختلف سیاست های اجرا شده دولت ها را نقد کرده و بسته به رویکرد دولت ها، اقتصاددانان مخالف دولت مستقر، سیاست های اجرا شده اقتصادی را شکست خورده و بی حاصل معرفی کرده اند. طی این سال ها سیاست‌هایی چون قیمت گذاری،تعدیل اقتصادی، خصوصی سازی و تثبیت قیمت ها از مهمترین سیاست هایی هستند که انتقاد کارشناسان را به دنبال داشته‌اند. حال پس از سپری شدن اجرای تمامی این سیاست ها زمان آن رسیده است تا اقتصاددانان طیف‌های مختلف به خاطر اعمال سیاست‌هایی که نهایتا با سکست مواجه شده‌اند خورده از مردم عذر خواهی کنند. در این پرونده دو تن از اقتصاددانان با بررسی سیاست های اقتصادی طیف مقابل به بیان سیاست های شکست خورده ای پرداخته اند که عذرخواهی سه‌جانبه از مردم را بابت اجرای آنها لازم می‌نمایاند.
  • اتفاق‌های منفک و مجزا موج نمی‌سازند

    دکتر عبدالله گیویان ازجمله استادان حوزه جامعه شناسی و رسانه است که در زمینه‌های متفاوت و مختلفی توانسته آثار قابل‌توجهی را تالیف و تولید کند. او این روزها دارد ۵۷ سالگی را از سر می‌گذراند. گیویان مدتی قائم‌مقام مرکز تحقیقات سازمان صداوسیما بوده و مدیریت دفتر هماهنگی پژوهش‌های برنامه‌ای معاونت سیما را نیز در کارنامه دارد. دکتر گیویان از جامعه شناسانی است که تغییرات اجتماعی را مستلزم تغییر در لایه‌های درونی‌تر جامعه می‌داند و چندان معتقد به تاثیرگذاری موج‌های رسانه‌ای به ویژه موج‌های شبکه‌های اجتماعی در تغییرات فرهنگی و اجتماعی نیست. او معتقد است که شبکه‌های اجتماعی می‌توانند در فرآیند برجسته‌سازی، رخدادهای پراکنده و منفرد را به‌عنوان یک موج بازخوانی کنند و از آنها یک موج بسازند، اما این موج‌ها الزاما موجب تغییر فرهنگی نمی‌شوند. او در‌باره شکل‌گیری موجی از عذرخواهی‌ها در شبکه‌های اجتماعی نیز چنین اعتقادی دارد و می‌گوید: اتفاق‌های منفک و مجزایی هستند که در شبکه‌های اجتماعی کنار هم قرار گرفته‌اند.
  • معمای پیچیده مدیریت نرخ ارز

    تصمیم‌سازی در مورد نرخ ارز در اقتصاد یک کشور همواره یکی از چالش‌های اساسی سیاست‌گذاران بوده است. وقتی روند فعالیت‌های دولت در برخی مقاطع حساس و مهم برای کشور را بررسی می‌کنیم؛ متوجه می‌شویم گاه سوء مدیریت و سطحی نگری عامل اساسی مشکلات کشور در این زمینه است. البته آنچه بیشتر از همه این مسائل بر اقتصاد کشور تاثیر منفی قابل توجهی گذاشته، خودمختاری دولت در بسیاری از مواقع و عدم استقلال بانک مرکزی بوده است. بانک مرکزی در اقتصادهای پیشرفته یک مرجع اصلی برای برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی اقتصادی به‌شمار می‌رود که تمامی فعالان اقتصادی برای انجام امور آتی خود چشم به سیاست‌های آن دارند.
  • پیامدهای تغییرات نرخ ارز بر استانداردهای زندگی

    اقتصاد جهانی یک سیستم به هم پیوسته از کشورهای مختلف دنیا است. هیچ کشوری حتی پیشرفته‌ترین اقتصادهای دنیا قادر نیستند تمامی کالاها و خدمات را به‌تنهایی تولید کنند. در بسیاری از مواقع واردات کالایی خاص از کشورهایی که در آن مزیت دارند بسیار به‌صرفه‌تر از تولید آن در داخل کشور خواهد بود. مثلا چین با اینکه زمین‌های کشاورزی مساعدی برای کشت گندم دارد اما ترجیح می‌دهد تا جای ممکن این محصول را از سایر کشورها وارد کند و حتی نام «تجارت مجازی آب» را بر آن گذاشته است. چون تولید این محصول در مراحل مختلف نیازمند صرف مقادیر زیادی آب بوده و واردات محصولات آب‌بر در حقیقت تجارت غیرمستقیم آب است. بنابراین همواره نقاطی برای مبادله کالاها بین کشورها یا تجارت بین‌الملل وجود دارد و این همان عاملی است که موجب پیدایش و گسترش سیستم اقتصادی شده است. هر چه اقتصاد کشوری بیشتر پیشرفت کند دامنه محصولات تولیدی آن افزایش یافته و حجم تبادلات آن با کشورهای مختلف نیز افزایش می‌یابد.
  • چرا حیوانات می‌توانند چیزهایی را بخورند که انسان‌ها را مریض می‌کند؟

    مایکل مومبورکیت، استاد دانشگاه کویینز در کرینگستون به این سوال پاسخ می‌دهد: حیوانات نیز درست مانند انسان‌ها مریض می‌شوند و بسیاری دفعات، این بیماری آنها را می‌کشد. ایمنی زمانی گسترش می‌یابد که خودمان را در معرض عوامل بیماری‌زا قرار دهیم و سیستم ایمنی ما، پس از تجربه ویروس‌های بیماری‌زا، راهی برای مبارزه با آن پیدا می‌کند. ایمنی همچنین از مادر به والدین از طریق مراقبت منتقل می‌شود (آنتی‌بیوتیک‌ها در شیر هستند)، بنابراین اگر مادر برخی ویروس‌های بیماری‌زا را در عمرش تجربه کرده باشد و سیستم ایمنی فعال باشد، آنگاه او این آنتی‌ژن‌ها را به فرزندش (توله) منتقل خواهد کرد.
  • دستگیری عاملان شکارهای غیر قانونی در شاهرود و قرخود

    نیروهای یگان محیط زیست شاهرود حین گشت‌زنی در عرصه های طبیعی این شهرستان متوجه یک دستگاه موتورسیکلت مشکوک شدند که پس از بررسی‌ها مشخص شد آنها شکارچیان غیرمجازی هستند که سه قوچ و میش وحشی را شکار کرده اند. به گزارش پایگاه خبری دیده بان محیط زیست و حیات وحش ایران رئیس اداره محیط زیست شاهرود در این باره گفت: محیط بانان جهت بررسی موضوع وارد عمل شدند اما راکب موتورسیکلت بدون توجه به فرمان ایست مامورین متواری شده و محیط بانان نیز با خودرو به تعقیب وی پرداختند.
  • پویش سبز

    در هفته آغازین آبان ماه گروه‌ها و انجمن‌های محیط‌زیستی فعالیت‌های چشمگیری را در راستای حمایت از عرصه‌های طبیعی انجام دادند. به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز، رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط‌زیست کشور باشیم. در گزارش زیر به گوشه‌ای از فعالیت‌ها و برنامه‌های انجام‌شده توسط سمن‌ها و فعالان محیط‌زیستی در سراسر ایران اشاره می‌کنیم:
  • ازدواج عشق است یا قرارداد؟

  • ویژگی زنان با هوش هیجانی بالا چیست؟

    هوش هیجانی یکی از هوش‌های ذاتی انسان است که با روان، ذهن و رفتار او سر و کار دارد. با تقویت هوش هیجانی، احساسات و روان ما رو به سلامتی می‌روند، به توانایی شناخت و مدیریت هیجانات خود می‌رسیم، می‌توانیم رفتار‌های خود را کنترل کنیم و روابط اثربخش‌تری را با دیگران داشته باشیم. یکی از مهم‌ترین مسائل برای شکوفایی و سلامتی زنان هر جامعه‌ای موضوع تقویت هوش هیجانی آنان است؛ زیرا مخصوصا در جوامع سنتی، محدود و مرد سالار، زنان مجبور به سرکوب بسیاری از هیجانات و احساسات خود هستند که این موضوع باعث آسیب به سیستم روانی، ذهنی و جسمی آنها می‌شود. تقویت هوش هیجانی به رها‌سازی هیجانات سرکوب شده و فعلی به طرق صحیح کمک می‌کند و باعث زنده شدن زنان می‌شود. همچنین، با تقویت هوش هیجانی، زنان به زنانگی خود نزدیک‌تر می‌شوند. در این مقاله می‌خواهیم چند نمونه از ویژگی‌های زنانی را که هوش هیجانی بالایی دارند، برای شما شرح دهیم:
  • علت ریزش مو در مردان و درمان آن

    تقریبا ۸۵ درصد از مردان زمانی که به سن ۵۰ سالگی می‌رسند با نازک شدن موهای خود مواجه می‌شوند. برخی از پسران نیز قبل از اینکه وارد ۲۱ سالگی خود شوند، موهایشان را از دست می‌دهند. در این مقاله قصد داریم به بررسی دلایل ریزش مو در مردان و روش‌های درمانی آن بپردازیم.
  • دلیل گلودرد طولانی مدت چیست؟

    در بیشتر گلو دردها، بیمار به احتمال زیاد نیازی به پزشک نخواهد داشت. در این شرایط فرد می‌تواند به کمک درمان‌های بدون نسخه، کاهش ساعات کاری و استراحت بیماری خود را بهبود بخشد.
  • زیباترین مســــــاجد جهان

    تقریبا یک‌چهارم جمعیت جهان مسلمان هستند؛ با عبادتگاه‌هایی که از موزاییک‌های مرمری پوشیده شده است، گنبدهای محدبی دارد و برج‌ها و گلدسته‌های پیچاپیچ. مسجدها نماهای بیرونی حیرت‌انگیزی دارند. در ساعاتی که در آنها نماز جماعت برگزار نمی‌شود، می‌توانید درونشان جست و جو کنید و اجازه دهید زیبایی این سازه‌ها حیرت‌زده‌تان کند. با سالن‌های عبادت بدیعی مواجه خواهید شد که با فرش‌های ایرانی پوشیده شده‌اند و سقف‌شان پر از چلچراغ‌های بزرگ است. مسجدها مکا‌ن‌هایی برای عبادت مسلمانان هستند. البته در آنها کارهای بیشتری هم صورت می‌گیرد. این مکان‌ها معمولا به‌عنوان مراکز اجتماعی نیز استفاده می‌شوند که در آنها کلاس‌ها و دوره‌های مختلفی برگزار می‌شود و در اعیاد، عزاداری و مراسم‌های مختلف مذهبی مردم در آنها جمع می‌شوند. اگر به تاریخ مراجعه کنیم، مساجد همیشه به اندازه‌ای که امروز می‌بینیم آراسته نبوده‌اند؛ به‌عنوان مثال می‌توان از مسجد شیخ زاید که در دبی قرار دارد، یاد کرد. در حقیقت اولین مسجد تاریخ، خانه پیامبر اسلام حضرت محمد بوده که در مدینه قرار دارد. حضرت محمد در حیاط این خانه رو به مکه می‌ایستاد و برای مردمی که در محل جمع شده بودند، موعظه می‌کرد. از آن زمان به بعد، با گسترش اسلام در سطح جهان، تعداد مساجدی که ساخته شدند بیشتر و بیشتر شد. مساجد با توجه به دوره و مکانی که در آنها ساخته می‌شدند شکل و شمایل خاصی داشته و دارند. ولی موضوعی که باید به آن توجه کرد چیزهایی هستند که در تمام این مساجد مشترکا وجود دارند؛ وضوخانه‌هایی که در بیرون از مسجد قرار گرفته‌اند، جایی که نمازگزاران قبل از شروع عبادت خودشان را در آن پاک می‌کنند؛ محراب یا نیم‌دایره‌هایی که وجود دارند تا افراد سمت قبله را پیدا کنند؛ گل‌دسته یا برج‌هایی که ۵ بار در روز از آنها اذان گفته می‌شود و افراد را به نماز دعوت می‌کنند؛ و گنبدهای درخشانی که در بالای هر مسجد مشخص هستند. از تیمبوکتو گرفته تا واشنگتن، این ساختمان‌های اعجاب‌انگیز یک همبستگی تاریخی، مذهبی و فرهنگی را نشان می‌دهند و به شهرهای مسلمان هویت می‌دهند. ولی در کنار تمام اینها، مساجد می‌توانند به‌صورت مستقل جزو مقاصد گردشگری باشند. شما اگر در قاره‌های مختلف سفر می‌کنید، حتما زمانی را به بازدید از مساجد اختصاص دهید. در ادامه با تعدادی از زیباترین مساجد دنیا آشنا خواهید شد.
  • گردش در کوه اسرارآمیز‌ اطراف پایتخت

    آیا برای سفر باید خیلی از خانه دور شوید تا حس و حال سفر سراغتان بیاید؟ اگر ساکن تهران هستید یا در سفرهایتان ممکن است از تهران عبور کنید، پیشنهاد می‌کنیم قبل از آنکه هوا خیلی سرد شود، به دو روستا در غرب تهران سر بزنید؛ «وردیج و واریش» دو همسایه‌ باصفای پایتخت که زیبایی و جاذبه‌های بی‌نظیرشان روزی به‌یاد‌ماندنی به خاطرات سفرهایتان اضافه خواهد کرد.
  • جادوی بیمه عمر برای خانوار

    بیمه زندگی علاوه بر افزایش طول عمر، رشد اقتصادی کشور را نیز ارتقا می‌دهد. نتیجه تحقیقات پژوهشگران حاکی از افزایش عمر خانوار تحت پوشش بیمه زندگی، نسبت به سایر افراد است. این خانوار به علت کسب اطمینان خاطر بیشتر از آینده‌شان، فشار روحی کمتری تجربه کرده، امنیت خاطر بیشتری حس می‌کنند. کاهش فشار روحی و روشنی بیشتر آینده، موجب افزایش طول عمر این افراد می‌شود. کارشناسان داخلی و خارجی نیز ضمن بررسی تاثیر رشد متقاضیان بیمه زندگی بر رشد اقتصادی، از افزایشی بودن این تاثیر خبر می‌دهند.
  • سه راهکار افزایش اشتغال زنان

    امروزه برابری جنسیتی در حیطه حوزه اشتغال در دو سطح اجتماعی و خانوادگی ضروری است. با این حال، هنوز بین زنان و مردان در ایران فرصت‌های شغلی برابر موجود نیست. نتیجه یک پژوهش نشان می‌دهد که سه عامل مهم در سه سطح شخصی، خانوادگی و اجتماعی در این تبعیض جنسیتی نقش می‌آفرینند. در سطح اجتماعی اهمال‌های سیاست‌گذاران، در سطح خانوادگی عدم تقسیم کار در خانه و در سطح شخصی عدم توجه زنان به بهره‌وری بالا، مهم‌ترین عوامل موثر هستند که لازم است از سوی هر سه سطح یاد شده مورد توجه جدی قرار گیرند.
  • بازنشستگی امن با آغــــاز فـــوری پس‌انـــداز

    ۹۰ درصد از جمعیت کهنسال جهان وابسته به کمک‌های دولتی و گذشته مالی‌شان امرار معاش می‌کنند. برای مقابله با مشکل وابستگی و سوق جمعیت به سمت استقلال مالی در دوران بازنشستگی، پس‌انداز سالانه از سنین پایین، توصیه کارشناسان سرمایه‌گذاری است. متخصصان سرمایه‌گذاری نسبت پس‌انداز به درآمد را در سنین مختلف، متفاوت ارزیابی کرده‌اند. این نسبت برای شروع از سن ۲۵ سالگی، ۱۰ درصد درآمد و برای آغاز از سنین ۳۰ و ۴۰ سالگی به ترتیب ۱۵ درصد و ۳۵ درصد گزارش شده، که از صرفه اقتصادی شروع عملیات پس‌انداز در سنین پایین‌تر حکایت دارد. جمعیت بالای طبقه متوسط اقتصادی در ایران، پتانسیل بالایی برای شروع به پس‌انداز دارد که در صورت تحقق، آینده اقتصادی فردی و عمومی بهتری را برای ایران و ایرانیان رقم خواهد زد.
  • ابزار هوشمند مدیریت مالی خانواده

    با پیشرفت تکنولوژی، مدیریت صحیح مخارج خانواده از شیوه کاغذی فاصله خواهد گرفت. شیوه کاغذی مدیریت مالی با معضلاتی از جمله دشواری انجام محاسبات دقیق، امکان بروز خطای انسانی و عدم دسترسی همیشگی به محاسبات مواجه است. در مقابل، شیوه به‌روز مدیریت مالی با تکیه بر تکنولوژی هوشمند، علاوه بر رفع این معضلات، امکان تحلیل داده‌های مالی را نیز برای خانواده فراهم می‌کند. تا کنون نمونه‌های زیادی از اپلیکیشن‌های مدیریت مالی در نسخه‌های غیر فارسی، روانه بازار‌های دیجیتالی شده‌اند.
  • کسب‌و‌کاری ۳۰ میلیون دلاری با ۳۰ ساعت کار در هفته

    مارک اگن (Mark Eggen) پس از دهه‌ها کار به‌عنوان مدیر اجرایی در کسب‌و‌کار رستوران، از تخصص خود برای زنجیره رستوران‌های محلی استفاده کرد. رستوران هاب جکز (Hop Jack’s)، در سطح محلی به‌خاطر برگرهای خود مشهور است. این شرکت ۱۲ رستوران مشغول به کار و سه رستوران در دست ساخت دارد که اکثر آنها در اطراف سیاتل، تاکوما و واشنگتن قرار دارند. این شرکت ۸۰۰ نفر را استخدام کرده است و بیش از ۳۰ میلیون دلار از فروش سالانه به‌دست می‌آورد.
  • ۸خصوصیت مهم مدیران که موجب موفقیت در کسب‌وکار می‌شود

    اکثر افراد مایل هستند از ویژگی‌های مدیران لایق اطلاع پیدا کنند شاید به‌دلیل قبول مدیریت سازمان یا انتخاب مدیری مناسب برای شرکت خود. برخی از اشخاص به‌طور ذاتی توانایی مدیریت را دارند، عده‌ای دیگر هم در صورت تقویت این مهارت قابلیت مدیریت را دارا هستند. اما لازم است بدانید مدیریت صرفا در راس بودن، داشتن دفتر کار یا دادن دستور به دیگران نیست. در حقیقت مدیریت آن طور که آسان به نظر می‌رسد، نیست. مدیران نه تنها کارهای فراوانی انجام می‌دهند و استرس زیادی را متحمل می‌شوند بلکه خواسته‌های نامحدودی نیز دارند. اگر صفات یک مدیر را داشته باشید قطعا در کار خود موفق خواهید شد. اما متاسفانه مجموعه دقیقی از خصوصیات مدیران در دسترس نیست. در ذیل به برخی از ویژگی‌های مدیران موفق اشاره شده است. هر فردی با این خصوصیات، توانایی مدیریت مقتدرانه را خواهد داشت.
  • ۵ تاکتیک استخدام برای شرکت‌های در حال رشد

    یکی از توصیه‌های مهمی که می‌توان به شرکت‌های در حال رشد کرد این است که همواره در جذب استعدادها مراقب باشند. بارها شاهد ارتباط مستقیم بین موفقیت یک شرکت و قدرت کارکنان آن بوده‌ایم. درحالی‌که جذب یک استعداد خوب و مناسب یک امر واضح و بدیهی است، اما بارها شنیده‌ایم که موسسان شرکت‌ها اشتباه‌هایی را در این باره مرتکب می‌شوند که جلوگیری از آنها بسیار آسان است و این امر باعث می‌شود از جمع‌آوری یک تیم رهبری که برای رشد و هدایت شرکت‌شان نیاز دارند، محروم بمانند. اشکال کار کجاست؟ استخدام درست نیازمند استفاده از یکی از ارزشمندترین منابعی است که در اختیار دارید: زمان. اگر به خوبی از این منبع استفاده کنید، پیدا کردن عضو جدید تیم مدتی تلاش پایدار نیاز دارد. اما اگر عملکرد ضعیفی در این زمینه داشته باشید، صدها هزار دلار را دور می‌ریزید. استارت‌آپ‌ها اغلب زمان کافی برای طی کردن فرآیند جذب استعداد اختصاص نمی‌دهند، چون مسیر روشنی به سوی درآمدزایی را به آنها نشان نمی‌دهد. اما واقعیت این است که اگر استخدام درستی داشته باشید، می‌توانید بیشترین تاثیر را بر رشد سود شاهد باشید. با در ذهن داشتن این هدف، پنج نکته را که می‌توانید با کمک آن بهترین تیم ممکن را جمع‌آوری کنید، عنوان می‌کنیم:
  • برنامه نامعلوم برای رفع آلودگی هوای پایتخت

    معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور اوایل هفته میهمان شورای شهر تهران بود تا برنامه سازمان متبوع خود برای کاهش آلودگی هوای تهران را تشریح کند، اما در این جلسه صرفا به بیان کلیات اکتفا شد و جزئیات برنامه احتمالی در خلأ مطالبه‌گری اعضای شورای شهر نامعلوم ماند.
  • پیشروی تدریجی معاملات مسکن

    رونق در بازار معاملات مسکن مطابق آنچه فصل جاری در جریان است، شاید از اواسط زمستان ظاهر شود. گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در اولین ماه پاییز حکایت از آن دارد که معاملات ملک با فروش ۱۳ هزار و ۸۱۵ واحد مسکونی، ۱۱ درصد نسبت به شهریور امسال کاهش پیدا کرده است. شهریور ماه، میزان فروش به بالای ۱۵ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسیده بود. در حال حاضر اگر چه اوضاع بازار نسبت به سال گذشته همین موقع، فوق‌العاده بهتر ارزیابی می‌شود، اما انتظارات مبنی بر بروز رونق کامل معاملات مسکن در پاییز بعید است برآورده شود.
  • واکنش جدید به تغییر کاربری سوله‌های بحران

    رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران به تغییر کاربری سوله‌های مدیریت بحران واکنش نشان داده است. این درحالی است که پیش از این با وجود تذکرات متعدد اعضای شورای شهر تهران در دوره چهارم نسبت به تغییر کاربری این سوله‌ها، محمدباقر قالیباف شهردار پیشین تهران هر نوع تغییر کاربری این سوله‌ها را رد کرده بود.
  • توصیه کارشناسی به فروشندگان مسکن

    کارشناسان و فعالان بازار خرید و فروش ملک درباره یک خطر پنهان نهفته در رفتار اخیر برخی فروشندگان واحدهای مسکونی به آنها هشدار می‌دهند و در عین حال یک توصیه مهم خطاب به آنها مطرح می‌کنند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، درحالی‌که حجم معاملات خرید واحدهای مسکونی در ماه‌های اخیر نسبت به ماه‌های مشابه سال قبل افزایش قابل‌قبولی داشته است اما کارشناسان بازار مسکن و فعالان این بازار می‌گویند هم‌اکنون نوعی خطر پنهان و تهدید دوجانبه در بازار مسکن از سوی برخی فروشندگان مشاهده می‌شود که می‌تواند در نهایت منجر به کاهش حجم خرید وفروش واحدهای مسکونی در آستانه ورود بازار مسکن به دوره رونق شود.
  • به موبایلتان بگویید اسکنر

    امروزه هنوز اسکن گرفتن از مدارک و ارسال آنها برای مراجع رسمی یکی از نیازهای روزمره کاربران در سراسر دنیاست. اما هرقدر که اسکن و یا عکس گرفتن حرفه‌ای از مدارک می‌تواند برای کاربران مهم باشد به همان میزان داشتن این دستگاه نه‌چندان ارزان، چالش و نیاز مهم‌تری است. در حال‌حاضر بسیاری از موبایل‌های هوشمندی که در دست مردم است به خودی خود می‌‌تواند یک ابزار حرفه‌ای برای عکاسی هم محسوب شود اما اینکه این عکاسی برای اسناد و مدارک قابل‌استناد است، جای سوال است. این مشکل از سوی طراحان مبتکر برنامه‌های نرم‌افزاری اما به خوبی برطرف شده و می‌توان مدعی بود که اسکن اسناد در موبایل حالا به کمک این اپلیکیشن‌ها در اندروید، iOS و همچنین ویندوز امکان‌پذیر شده است. بنابراین شما می‌توانید با برخی از برترین‌های اپلیکیشن‌های اسکن اسناد آشنا شوید که علاوه‌بر اسکن اسناد در موبایل، خدمات گوناگونی را به کاربران خود ارائه می‌کنند. هوشمندی این ابزار‌ها به‌قدری بالاست که امکان ویرایش و تصحیح اطلاعات را نیز به همراه دارند، آنها را هرجا که بخواهید ذخیره می‌کنند و برای امور خصوصی و بیزینسی مناسب هستند.
  • سیستم‌عامل‌های سبک برای کامپیوترهای از نفس افتاده

    شاید بسیاری از ما هنوز ندانیم که سیستم‌‌عامل‌های مناسبی برای رایانه‌های قدیمی وجود دارند. مایکروسافت سیستم‌‌عامل ویندوز ۱۰ خود را با انتشار به‌روزرسانی‌های جدید به سمت جلو پیش می‌برد و قیمت سیستم‌های رایانه‌ای با گذر زمان در حال بیشتر شدن است. اما اگر یک کامپیوتر قدیمی دارید، نباید نگران باشید چون همچنان می‌توانید به آن جانی تازه ببخشید. تعداد قابل توجهی سیستم‌‌عامل سریع و سبک وجود دارد که می‌توان با نصب آنها روی سیستم‌های قدیمی، دوباره زندگی را به این رایانه‌ها بازگرداند. می‌توانید هر کدام از این سیستم‌‌عامل‌ها را به ‌جای نصب روی هارد درایو، روی یک فلش USB نصب کنید. اگر قصد دارید یکی از این سیستم‌‌عامل‌ها را روی هارددیسک خود نصب کنید، لازم است پیش از اقدام به انجام این کار، از در دسترس بودن درایوهای مورد نیاز اطمینان حاصل کنید.
  • خودروی دنده‌ای بخریم یا اتوماتیک؟

    برخلاف کشورهای توسعه یافته خودروهای اتوماتیک در کشور ما چندان مورد توجه تولید‌کنندگان قرار نگرفته است. این امر هر چند دلایل بسیاری دارد اما از مهم‌ترین آن می‌توان به تولید خودروهای بدون تنوع و قدیمی خودروسازان از یک طرف و ارزان‌سازی محصولات تولیدی از سوی دیگر اشاره کرد. با این وجود چند سالی است که با حضور خودروهای اتوماتیک چینی وارداتی و حتی داخلی توجه مشتریان نیز به این نوع محصولات جلب شده است. جدای از خودروهای وارداتی گیربکس اتوماتیک که از قیمت بالایی نیز برخوردارند و خودروهای چینی نیز که با تنوع زیادی وارد بازار شدند هم‌اکنون خودروهایی همچون ساندرو تندر۹۰ با قیمت‌هایی مشتری پسند وارد بازار شده‌اند. با این حال اما برخی خودروسواران هنوز باور قاطعی نسبت به استفاده از این نوع خودروها ندارند و گیربکس معمولی را به اتوماتیک ترجیح می‌دهند. اولین چالشی که مشتریان با خودروهای اتوماتیک دارند قیمت بالای آن نسبت به گیربکس معمولی است. به‌طور کلی، خودروهای دنده اتوماتیک قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های مشابه دنده دستی دارند.
  • خودروهای هیبرید موجود در بازار

    در حال حاضر بسیاری از کشورهای توسعه یافته یا در حال توسعه، مشغول برنامه‌ریزی برای حذف خودروهای بنزین‌سوز و گازوئیلی از سیستم حمل و نقل خود هستند این در شرایطی است که تصمیم‌سازان خودرویی کشورمان نیز در راستای تولید محصولات برقی و هیبریدی برنامه‌ریزی بلند‌مدتی انجام داده‌اند تا بلکه بتوانند طبق رویه جهانی پیش روند. بر این اساس طی سال جاری میلادی برخی از کشورهای اروپایی و همچنین چین و هند بر توقف تولید خودروهای بنزین سوز و دیزلی تاکید و زمان‌بندی مشخصی را برای متوقف کردن واردات یا تولید این محصولات اعلام کرده‌اند.
  • شناسایی وارد‌کنندگان تاثیر‌گذار بر بازار

    رشد واردات خودرو در سه ماه اول سال جاری موجب شد تا وزارت صنعت، معدن و تجارت با هدف ساماندهی واردات خودرو، از تیرماه امسال ثبت سفارش جدید برای واردات این محصولات را تا زمان تصویب نهایی طرح «ساماندهی واردات خودرو» در هیات دولت، متوقف کند. هر چند این روزها حرف و حدیث‌ها درخصوص واردات خودرو زیاد است اما آن‌گونه که به نظر می‌رسد، دلایل افزایش واردات خودرو مغفول مانده است.
  • متفاوت نواختن از قابلیت‌های موسیقی ایرانی است

    در تاریخ موسیقی‌ ما به برخی هنرمندان تاثیر‌گذار به قدر اهمیت‌شان پرداخته نشده است و از آن بدتر استادان موسیقی معاصر به ظرافت‌های هنراین بزرگان به‌اندازه‌ای که لازم بوده توجه نشان نداده‌اند؛ از این‌رو زوایایی از خلاقیت‌ها و هنرنمایی‌های آنان پنهان مانده است. از جمله این هنرمندان می‌توان به غلامحسین بیگجه‌‌خانی اشاره کرد؛ نوازنده‌ای صاحب‌سبک با شیوه نوازندگی منحصربه‌فرد که اگر اجراهای معدود از وی منتشر نشده بود شاید کمتر علاقه‌مند و حتی نوازنده جوانی با نام و صدای تارش آشنا می‌شد. اخیرا خوشبختانه محمد عبدلی،‌ نوازنده و پژوهشگر پس از سال‌ها صرف وقت روی آثار این استاد، قطعات اجرا شده او را به شیوه‌ای تحلیلی به نت درآورده، ظرایف اجرایی او را تبیین و از سوی انتشارات ماهور منتشر کرده است. به بهانه انتشار این کتاب گفت‌وگویی با وی انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.
  • دل سپردن به تلخ و شیرین داستان

    تاریخ زندگی انسان‌ها با داستان گره خورده است؛ حتی پیش از آنکه خط و نوشتار به وجود آید، درون غارها یا شب‌ها کنار آتش مردان جنگجو با ماجراهای شکار و پیران قصه‌گو با تجربیات خود جوان‌ترها را سرگرم می‌کردند. هنر قصه‌گویی به اشکال مختلف و پس از تکامل به گونه‌های پیشرفته‌تر و اهدافی متفاوت تا امروز ادامه یافته است؛ گاه از جنگ‌ها سخن به میان آمده، گاه از رابطه آدم‌ها و زمانی از آنچه بر قوم و ملتی رفته است، اما همه آنها ریشه‌های مشترک دارد؛ ریشه‌هایی که در ذات بشر نهفته است و روایتگر غم‌ها، شادی‌های و مکنونات قلبی اوست. این هفته به قصد شناخت بهتر دنیای ذهنی نویسندگان و لذت بردن از آن به معرفی دو اثر داستانی و کتابی درباره ریشه‌یابی و تحلیل اثری باستانی پرداخته‌ایم.
  • هزار صدا

    برنامه آکادمی موسیقی هزار صدا با حضور سه چهره سرشناس موسیقی و به بهانه چهلمین روز درگذشت استاد «نادر گلچین» برگزار می‌شود.
  • انزوا

    گروهی از فارغ‌التحصیلان دانشکده خبر، عکس‌هایی از «انزوا» را به نمایش گذاشتند. در قاب نخست نمایشگاه عکس «انزوا» آمده است: «احساس خوشبختی بیش از آنکه توانایی فتح پی در پی قله‌های تازه باشد، مهارت ذهنی انسان برای هماهنگی سازنده با دنیای پیرامون است.
  • ثبت با سند برابر است

    فیلم سینمایی «ثبت با سند برابر است» به کارگردانی بهمن گودرزی و تهیه‌کنندگی مجتبی متولی در گروه سینمایی ماندانا پس از دو سال انتظار به‌زودی اکران خود را آغاز می‌کند.
  • بدرقه‌ ماه

    آلبوم «بدرقه ماه»، سه‌نوازی در ژانر موسیقی کلاسیک ایرانی براساس طرحی از سیامک جهانگیری آهنگساز و مدرس موسیقی، راهی بازار نشر موسیقی شد.
  • اجرا

  • نمایشگاه

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه(بخش بیست و ششم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر