شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

آخر هفته

  • برف کم‌سابقه علیه تنش آبی

  • یک گفت‌و‌گوی غیر متفاوت

    ا- هیچ‌چیز برای یک سیاستمدار یا رئیس‌جمهوری، سخت‌تر و البته مهم‌تر از مدیریت صحیح افکار عمومی نیست. «قانع‌کنندگی» و «امیدبخشی» دو عنصر اساسی و ضروری در سخنان یک رئیس‌جمهوری یا هر مدیر عالی‌رتبه دیگر است، به‌ویژه در جامعه خسته‌ای که منتظر شنیدن خبرهای خوب و نشاط‌بخش است؛ خبرهایی که به‌طور واقعی و ملموس و به دور از کلی‌گویی‌های خسته‌کننده و تکراری، برای زندگی عادی و روزمره مردم، نوید روزهای بهتری داشته‌باشد. به‌نظر می‌رسد دیپلماسی عمومی و سیاست‌های رسانه‌ای فعلی دولت و ریاست‌جمهوری، مناسب با شرایط جامعه‌ای که همین چندی پیش، موج نسبتا گسترده‌ای از اعتراضات مردمی را تجربه کرده‌است، نیست.
  • عکس خبری

  • تشویش اذهان عمومی علیه دولت؟

    انتشار گزارش تفریغ بودجه سال ۹۵ از سوی دیوان محاسبات کشور به‌عنوان بازوی نظارتی قوه مقننه اگرچه خیلی زود با واکنش صریح از سوی سازمان برنامه و بودجه مواجه شد اما ایجاد شبهه در عملکرد نسبتا شفاف دولت به‌خصوص در زمینه درآمدهای نفتی پاسخ دو مقام ارشد دولتی را به همراه داشت.
  • آزادی میلیاردر سعودی

    سه ماه پس از بازداشت گروهی از شاهزادگان سعودی در هتل ریتز کارلتون ریاض، ولید بن طلال شاهزاده ۶۲ ساله سعودی و ثروتمندترین مرد جهان عرب با ثروتی بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار از بازداشت آزاد شد. پیش از این و در ادامه اصلاحات اقتصادی از سوی ولیعهد جوان سعودی، کمپینی که گفته می‌شد در راستای مبارزه با فساد است ایجاد شد و به دنبال آن ده‌ها تن از شاهزادگان سعودی به اتهام فساد و رشوه‌خواری به بازداشت درآمدند.
  • گِرَمی با چاشنی سیاست

    شصتمین دوره مراسم جوایز موسیقی گرمی که به اسکار دنیای موسیقی شهرت دارد امسال درشرایطی برگزار شد که موضوع قربانیان آزارجنسی و نیز ریاست جمهوری دونالد ترامپ فضای این مراسم را تحت تاثیر خود قرار داده بود. در این مراسم بسیاری از شرکت‌کنندگان با هدف مبارزه با خشونت و آزار جنسی، شاخه‌ای از گل رز سفید همراه داشتند.
  • برف شادی در خشکسالی

    بارش برف پس از هفته‌هایی بدون بارش در خشک‌ترین سال ۵۰ سال اخیر در بسیاری از استان‌های کشور اگر چه موجی از خوشحالی و سرور برای ایرانیان به ارمغان آورد اما بار دیگر نشان داد که پای مدیریت بحران نه تنها در زلزله یا سیل بلکه در برف و بوران هم می‌لنگد.
  • ایران‌هراسی در سازمان ملل

    با وجود هشدارهای ایران، روسیه، فرانسه و اتحادیه اروپا طی روزهای گذشته مبنی بر لزوم حفظ توافق هسته‌ای و عدم امکان بازنگری در آن، اما همچنان فعالیت‌های ضدبرجامی آمریکا علیه ایران ادامه دارد و در آخرین اقدام دونالد ترامپ با دیپلمات‌های شورای امنیت سازمان ملل دیدار کرد تا برای کشورهای عضو این سازمان درباره فعالیت‌های به گفته او بی‌ثبات‌کننده ایران در خاورمیانه توضیح دهد.
  • تعدیل دلار در بازار ارز

    اگرچه از هفته گذشته قیمت دلار در بازار تهران رو به کاهش گذاشت اما از دومین روز این هفته روند صعودی دلار به‌دلیل افزایش خرید معامله‌گران یک بار دیگر آغاز شد و قیمت این ارز خارجی خود را به مرز ۴۶۰۰ تومان رساند.
  • وضعیت احتیاطی در بازار بورس

    در روزهایی که بورس اوراق بهادار تهران می‌رفت که ۵۰ سالگی خود را جشن بگیرد برخی پیش‌بینی‌ها از احتمال ۱۰۰ هزارتایی شدن شاخص در این ایام حکایت می‌کرد چرا که تنها ۵۰۰ واحد تا ورود به کانال ۱۰۰ هزارتایی فاصله وجود داشت اما از ابتدای هفته شاخص با روند اصلاحی قیمت‌ها از میانه‌های کانال ۹۹ هزارتایی به پایین آمد و روز سه‌شنبه وارد کانال ۹۸ هزارتایی شد.
  • مخالفت بحث‌برانگیز با بودجه ۹۷

    لایحه بودجه سال ۹۷ در حالی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت که کلیات این لایحه در اقدامی بی‌سابقه ابتدا رای نیاورده بود. یکشنبه همین هفته درست در روزی که تهرانی‌ها برفی‌ترین روز سال را سپری می‌کردند بهارستان‌نشینان با کلیات لایحه بودجه ۹۷ مخالفت کردند تا لایحه پیشنهادی دولت به کمیسیون تلفیق بازگردد.
  • دو نگاه به مدیریت برف

    کارنامه مدیریت شهری پایتخت در بارش اخیر، اگر از دو نگاه بررسی شود، افق‌های کاملا متفاوت از «سرنوشت کلان‌شهر تهران هنگام بحران‌های طبیعی» پیش روی مدیران قرار می‌دهد. بارش سنگین برف از بامداد یکشنبه گذشته که البته روزها قبل از سوی سامانه‌های متنوع هواشناسی داخلی و خارجی پیش‌بینی و هشدار آن داده شده بود، در عمل باعث غافلگیری مسوولان شد.
  • «نه» بی سابقه مجلس به گزارش بودجه‌ای تلفیق

    یک رکورد تازه در مجلس دهم به ثبت رسید؛ نمایندگان برای نخستین بار پس از انقلاب، یکشنبه گذشته به کلیات گزارش کمیسیون تلفیق از لایحه بودجه ۹۷، رای منفی داده و این گزارش را به کمیسیون تلفیق بازگرداندند؛ اما عوامل نارضایتی ۶۱ درصد نمایندگان رای دهنده، از مصوبه کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۹۷ چه بود؟ این عوامل را می‌توان در سه دسته «ابهامات فنی»، «نارضایتی‌های سیاسی مخالفان دولت» و نیز «ضعف اقناعی کمیسیون تلفیق»، از یکدیگر تفکیک کرد.
  • موسم اجماع غیربرجامی

    تلاش‌های مقامات دولت ترامپ برای شکل‌دهی به اجماع علیه ایران همچنان در سطح گسترده‌ای در جریان است. از سفر رکس تیلرسون به اروپا با ابزار برجام برای اعمال فشارها و تحریم موشکی، تا ضیافت ناهار نیکی هیلی، نماینده آمریکا برای ۱۵ عضو شورای امنیت در واشنگتن به بهانه آنچه فعالیت‌های مخرب تهران در منطقه خوانده می‌شود، نشان می‌دهد که عزم دولت ترامپ برای کارشکنی در بهره مندی ایران از مزایای برجام و همچنین نظارت بر نقش منطقه‌ای جمهوری اسلامی بیش از پیش جزم شده است.
  • چرا شاخص سهام شش‌رقمی نشد؟

    حدود یک هفته است که نماگر اصلی بازار سهام در آستانه ۱۰۰ هزار واحدی قرار گرفته؛ اما همچنان نیروی عبور از این مروز روانی را پیدا نکرده است. مقایسه روند دو شاخص کل و شاخص کل هم‌وزن نشان می‌دهد سهام کالایی بازار که بار عمده رشد شاخص را به دوش کشیده‌اند طی روزهای اخیر از ادامه حرکت در مسیر صعودی بازمانده‌اند.
  • حاشیه‌های یک گفت‌وگوی مستقیم با مردم

    با گذشت ۱۰ روز از دومین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهوری با مردم دردولت دوازدهم؛ هنوز واکنش‌ها تمام نشده است. واکنش‌هایی که گاه با چاشنی انتقادوگاه با رضایت همراه بوده است. هرچند این بار صداو سیما و ریاست‌جمهوری با مشاوره برخی از روزنامه‌نگاران و چهره‌های سیاسی تلاش کردند تا گفت‌وگویی متفاوت از گذشته تدارک ببینند اما به نظر می‌رسد که بالا رفتن سطح مطالبات جامعه این بارهم نتوانست بخش بزرگی از مردم جامعه را قانع کند.این دسته از منتقدان براین باورند که رئیس‌جمهوری باید شفاف‌تر و فراتر از قول و وعده‌ها با مردم گفت‌وگو کند. آنها بر این نظرند که در دومین گفت‌وگوی رئیس‌جمهوری با مردم هرچند تلاش شده بود تا کلیشه‌ها ی مرسوم در چنین گفت‌وگوهایی درکشور بشکند و به پرسش‌ها و شایعات فضای مجازی پاسخ داده شود اما درنهایت هیچ‌کدام از پاسخ‌های رئیس‌جمهوری نتوانست، مردم را قانع کند. درهمین راستا، یکی از اصلی‌ترین انتقادها، به عدم طرح سوال درخصوص اعتراضات اخیردرکشور اختصاص داشت. مساله‌ای که مجری به آن اشاره‌ای نکرد و روحانی نیز در خلال سخنانش تنها اشاره‌ای گذرا، به موضوع کرد و بابیان مجاز بودن «اعتراض مردم در خیابان در چارچوب قانون» از کنار مهم‌ترین چالش اخیر کشور گذشت.
  • ارتباط ناقص رسانه‌ای سیاستمداران

    گفت‌وگوی تلویزیونی رییس‌جمهوری موضوع نقد و گفت‌وگوی بسیاری شد. اگرچه در این مورد اطلاعات دقیقی در اختیار نیست ولی ارزیابی کلی این است که این گفت‌وگو نتوانسته است نظرات مخاطبان را چنانچه شایسته است به خود جلب کند. هرچند فضای مجازی، محیط خاصی است که واکنش‌های کاربران به گفت‌وگو در آن را نمی‌توان به فضای واقعی تعمیم داد، ولی ارزیابی کلی و مشاهدات بنده نیز نشان می‌دهد که بیشتر فعالان سیاسی و نخبگان اجتماعی از آن رضایت نداشته‌اند، ولی نظرات مردم عادی را چندان نمی‌دانم، هرچند بعید می‌دانم که مردم عادی از این گفت‌وگو نیز عدم رضایت کمتری از گروه نخبگان داشته باشند. پرسشی که ممکن است به ذهن بیاید این است که به‌طور معمول چرا گفت‌وگوها و ارتباطات کلامی و حتی تصویری مسوولان ما قادر به اقناع مخاطب نیست؟ در پاسخ به این پرسش چند دلیل را تقدیم می‌کنم، باشد که تا حدی به روشن شدن موضوع کمک کند.
  • ضعف استراتژی رسانه‌ای رئیس‌جمهوری

    جسارتی که رئیس‌جمهوری در گفتارهای انتخاباتی از خود نشان داد، اگر در انتخاب و چینش اعضای کابینه و مجموعه مدیرانش نیز مبنا قرار می‌گرفت، قطعا شاهد تشکیل دولتی توانمندتر، کارآمدتر و موثرتر بودیم. البته جسارت تنها متغیر تعیین‌کننده در انتخاب مدیران شایسته نیست، اما عاملی است که بر اتخاذ تصمیم‌های درست و متناسب و برگزیدن افرادی که قادر به تحقق‌ وعده‌ها هستند، تاثیر مستقیم دارد. شکاف گفتار با رفتار یا ناموزونی بین وعده‌ها با اقدام‌های رئیس‌جمهوری که در افکار عمومی به مثابه پاشنه آشیل دولت آقای روحانی قلمداد می‌شود، ناشی از آن است که رئیس‌جمهوری اساسا نه تنها برنامه‌ای برای اصلاح نظام بوروکراتیک متصلب و ناسالم موجود ندارد، بلکه برای بسیاری از مدیران دستگاه اجرایی و کابینه‌اش، افراد مناسب انتخاب نکرده است. افراد مناسب به چه معنا است؟ داشتن دانش و تجربه ذی‌ربط، توان تدوین برنامه در حوزه مسوولیت و برخورداری از نگاه استراتژیک، احاطه و اشراف به موضوع فعالیت، قدرت کارآفرینی و... و البته جسارت بوروکراتیک!. بی‌دلیل نیست که شکاف وعده و عمل هرچه از انتخابات ۹۶ می‌گذرد بیشتر دستمایه منتقدان و مخالفان برای تضعیف دولت قرار می‌گیرد.
  • دو نقطه ضعف گفت‌و‌گوی روحانی

    دومین گفت‌وگوی زنده حسن روحانی در دومین دور ریاست‌جمهوری‎اش بازتاب‎های گسترده و عمدتا منفی را به همراه داشت. به‌طوری‌که در یک نظرسنجی که توسط حسام‌الدین آشنا، مشاور فرهنگی و مطبوعاتی روحانی منتشر شد و در آن ۴۲۰۰ نفر شرکت کرده بودند،۸۰ درصد شرکت‌کنندگان این مصاحبه را ضعیف ارزیابی کرده بودند. درواقع برخلاف وعده‌هایی که داده شده بود و انتظاری که می‌رفت، رئیس دولت یازدهم و دوازدهم در این گفت‌وگو نتوانست مردم را اقناع کند. در این راستا گفت‌وگویی با دکتر مجید رضاییان استاد دانشگاه و روزنامه‌نگار پیشکسوت داشتیم. به عقیده وی حرفه‏ای بودن مصاحبه، خبری بودن و حضور خبرنگاران کارشناس از حوزه‌های مختلف و ورود به مسائل ابهام‌آمیز موجب چالشی شدن گفت‌وگو می‎شود. بنابراین اگر مصاحبه روسای‌جمهور این‌گونه باشد، جریان‌ساز می‏شود و با جریان‌سازی و تحلیل موافقان و مخالفان موجی ایجاد می‎شود که می‌تواند منجر به اقناع مردم شود.
  • ردیابی اثر بارش‌های برفی

    بارش‌های برفی چند روز اخیر در تهران و بسیاری از شهرهای کشور، دو سوال را به ذهن متبادر می‌کند؛ اول اینکه آیا این بارش‌ها که سنگین ترین نوع طی ۱۰سال اخیر بوده، عبور از مساله بحران آبی را به دنبال دارد و دوم اینکه آیا تاثیر این بارش‌ها بر ذخایر سدهای کشور آنی است؟ در نگاه خوشبینانه ارزیابی‌ها حاکی از این است که اگر شرایط نرمال بارشی در بهمن ماه تداوم داشته باشد، وضعیت بحران آب وخیم تر نخواهد شد. اما برای جبران عقب‌ماندگی‌های چندساله بارش‌ها در کشور از جمله در استان تهران لازم است تا بارش‌های مداوم و بالای حد نرمال طی ماه‌های آتی ثبت شود.
  • ریشه‌یابی بحران آب در ایران

    ریشه به صدا درآمدن زنگ هشدار بحران آب از کجا نشات می‌گیرد؟ در بررسی مسائل وضعیت منابع آب از نظر جغرافیایی واحدی وجود دارد که به آن حوضه آبریز می‌گویند. مشکلات امروزه آب در ایران و سایر نقاط جهان را باید در سطح حوضه‌های آبریز مورد بحث و بررسی قرار داد، نه سایر مرزبندی‌های جغرافیایی. در تقسیم‌بندی‌های وزارت نیرو، ایران نزدیک به ۳۰ حوضه آبریز درجه ۲ دارد که محدوده این حوضه‌های آبریز، با مرزبندی استانی کشور یکی نیستند. به همین علت نمی‌توان درمورد مسائل و مشکلات مربوط به آب، اظهارنظر استانی، کشوری یا یک قضاوت کلی کرد. این در حالی است که با زیر ذره‌بین قرار دادن یک حوضه آبریز، می‌توان دلایل مشکلات آب آن حوضه را مورد ارزیابی قرار داد.
  • بارش‌های اخیر تاثیر آنی در ذخایر ندارد

    حدود ۱۵ سال است که بحران آب در ایران به یک چالش تبدیل شده است؛ مساله‌ بحران‌زایی که به باور تحلیلگران اقتصادی یکی از مهم‌ترین‌ چالش‌هایی است که در کمین اقتصاد ایران نشسته است. بررسی آمار و ارقام رسمی کشور حاکی از آن است که در دهه اخیر، بارندگی‌ها در تمام کشور نسبت به متوسط بلندمدت کاهش معناداری داشته است. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد کاهش محسوس ریزش‌های جوی در کشور، به دلایلی همچون «وقوع خشکسالی‌ها» و «تغییرات اقلیمی» رخ داده است. در این میان به‌تبع کاهش میزان بارندگی، میزان روا‌ن‌آب نیز کاهش یافته است. از سوی دیگر به گفته تحلیلگران، میزان روان‌آب در کشور به‌میزان قابل‌توجهی کاهش یافته و نمی‌توان تمام کاهش آن را به تغییرات اقلیم بسط داد. موضوعی که نشان می‌دهد علاوه بر دخالت مولفه‌های تاثیرگذار جهانی در شکل‌گیری بحران آب در ایران، پای چالش‌های مختلف داخلی و ضعف در ساختارها نیز در میان بوده است.
  • تصویر آبی جهان در ۲۰۴۰

    عرضه آب پاک و قابل اطمینان برای حیات بشر، صنایع، کشاورزی و تولید انرژی حیاتی است. هر جامعه و اکوسیستمی در جهان به منظور زندگی روزمره و بهداشت به آب وابسته است. آب‌های آشامیدنی جهان رو به اتمام است. در حال‌حاضر بیش از یک میلیارد انسان در مناطقی که با بحران آبی روبه‌رو هستند، زندگی می‌کنند. بر اساس مطالعات صورت گرفته این رقم تا سال ۲۰۲۵ به ۵/ ۳ میلیارد نفر خواهد رسید. از طرفی از آنجایی که جمعیت جهان با نرخی نگران‌کننده در حال افزایش است، فشار بر منابع آبی شدت خواهد یافت. در حال‌حاضر در برخی از کشورها آب تقریبا کالای لوکسی محسوب می‌شود. بر اساس مطالعات صورت‌گرفته در سال‌های آتی این روند در بسیاری از کشورها مشاهده خواهد شد، امری که موجب مهاجرت مردم به شهرهایی که منابع آبی قابل دسترسی بیشتر و مطمئن‌تری دارند، می‌شود. در این رابطه یک سوال مهم مطرح می‌شود: وضعیت آبی جهان در سال‌های آتی چگونه خواهد بود؟
  • ۷ دلیل برای نزدیک بودن بحران‌ آب جهان

    خشکسالی‌های متعدد در آفریقا، سهمیه‌بندی آب در رم، سیل در جاکارتا، توفان هاروی در بوستون و... همگی نشانه‌هایی بدیهی از بحران‌های آبی جهان هستند. در این باره کارشناسان آبی هر ساله در ماه اوت به بهانه «هفته جهانی آب» در استکهلم سوئد جمع می‌شوند تا درخصوص مهم‌ترین موضوعات آبی جهان تصمیم‌گیری کنند. در نشست امسال کارشناسان از ۷ نشانه‌ قریب‌الوقوع بودن بحران آبی جهان پرده برداشتند.
  • نگاهی به جزیره حرارتی شهـری

    جهان درحال گرم شدن است و جمعیت جهان به سکونت در شهرها روی می‌آورند. این دو حقیقت در ظاهر با هم ارتباطی ندارند؛ اما پدیده‌ای به نام «جزیره حرارتی شهری» این دو را به هم پیوند می‌دهد. اگر بخواهیم تعریف ساده‌ای از «جزیره حرارتی شهری» به‌دست دهیم، باید آن را به هر محدوده‌ای اطلاق کنیم که انسان در آن به ساخت‌و‌ساز پرداخته و دمای آن منطقه در مقایسه با مناطق پیرامونی‌اش به‌طور قابل ملاحظه‌ای بالاتر است. این اختلاف دما در ساعات شب محسوس‌تر است و به حدود ۸ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. اصطلاح «جزیره حرارتی شهری» از آن رو به این مناطق نسبت داده می‌شود که همچون جزیره‌ای گرم در پهنه خنک حومه خود حضور دارند. جزیره‌هایی حرارتی به این ترتیب ایجاد می‌شوند که مصالح ساختمانی نظیر آسفالت و سنگ حرارت را در درون خود ذخیره می‌سازند و با خنک شدن هوا در ساعات پس از غروب خورشید، این حرارت را بازمی‌تابانند. این اثر در کنار تجمع مصرف انرژی در شهرها و تهویه ضعیف‌تر در مقایسه با مناطق روستایی موجب پدید آمدن جزایر حرارتی شهری می‌شود. همه شهرها لزوما جزیره حرارتی ندارند. در اغلب مناطقی که آب و هوای مدیترانه‌ای دارند شهرها به‌طور سنتی به‌گونه‌ای ساخته می‌شدند که شهروندان را در طول روز از گرمای آفتاب در امان نگه می‌داشتند. در این صورت شهرها ممکن است به‌دلیل وجود سایه‌های گسترده، در مقایسه مناطق حومه‌ای خنک‌تر نیز باشند. در اروپای شمالی ایجاد جزیره‌ حرارتی شهری به کاهش مصرف انرژی در زمستان‌های طولانی و سرد این مناطق کمک می‌کند؛ اما در بسیاری از نقاط جهان این پدیده مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
  • متهم اصلی تغییر الگوهای بارشی

    نتایج تحقیقات علمی حکایت از آن دارد که مشکل کاهش بارندگی‌ها که خاورمیانه و بالاخص کشور ما با آن روبه‌رو است، قطعه‌ای از یک پازل بزرگ‌تر است. در طرف دیگر این پازل کشورهایی قرار دارند که با بارش‌های سیل‌آسا، سیلاب‌ها و طغیان رودها مواجهند. پس از انتشار یافته‌های این تحقیقات، محققان، تغییرات جوی یا گرمایش کره زمین را به‌عنوان متهم اصلی این پدیده‌ها معرفی کرده‌اند، گرمایشی که حاصل انتشار آلاینده‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی است. این در حالی است که تا پیش از این بسیاری انگشت اتهام را به سمت پدیده‌های طبیعی جوی همچون پدیده النینو نشانه می‌گرفتند.
  • آغاز فستیوال سینمایی ایران

    سی‌و‌ششمین دوره جشنواره فیلم فجر از امروز پنج‌شنبه آغاز می‌شود و شهر حال و هوایی سینمایی به خود می‌گیرد. امسال تنوع ژانرها در فیلم‌هایی که در بخش اصلی مسابقه حضور دارند به چشم می‌خورد و همین موضوع باعث می‌شود تا علاقه‌مندان بیشتری تمایل به تماشای فیلم‌ها داشته باشند. علاوه بر بلیت‌فروشی که پیش‌تر به‌صورت اینترنتی انجام شده است، بخشی از بلیت‌ها هم درگیشه سینماها به فروش خواهند رسید.
  • حیات اقتصاد در گرو خلاقیت

    یک اقتصاد چگونه به حیات خود ادامه می‌دهد؟ یک اقتصاد چگونه در چرخه اقتصادی دنیا، جایگاه مناسبی برای خود دست و پا می‌کند؟ اصولا چه زمانی مردم از یک اقتصاد رضایت دارند؟ آیا رضایت از حکومت تا حد زیادی به توانایی آن در ایجاد سیستم اقتصادی مناسب وابسته نیست؟ شاید پاسخ‌های شما همگی نهایتا به نحوه درآمدزایی سیستم اقتصادی ختم شوند. به‌دیگر بیان شما عیار یک اقتصاد را با قدرت آن در خلق درآمد برای مردم می‌سنجید. این حقیقتی کاملا درست است اما خود معلولی از درنظرگرفتن برخی فاکتورهای اصلی در ایجاد یک سیستم اقتصادی است. اصولا وظیفه سیستم اقتصادی برآوردن نیازهای نامحدود مردم، با استفاده مناسب و بهینه از منابع محدود است. سیستم اقتصادی در تلاش است تا بتواند با منابعی که در اختیار دارد، بهترین تصمیم ممکن را برای استفاده درست از این منابع، به‌منظور برآوردن نیازهای مردم اتخاذ کند. بیایید نگاهی ساده به برخی اصول مهم در شکل‌گیری سیستم اقتصادی بیندازیم تا بتوان دلایل پیشرفت برخی جوامع و ناکامی برخی دیگر در توسعه کشور خود، همچنین توانایی آنها در خلق مشاغل زیاد و کسب درآمد برای قشر بیشتری از جامعه را کالبدشکافی کرد.
  • مفهوم اجاره در اقتصاد

    برای انجام برخی امور اقتصادی یا برآورده کردن برخی خواسته‌ها در جامعه، شما نیازمند استفاده موقت از برخی منابع هستید و نیازی به پرداخت هزینه کل آن منبع ندارید. بلکه در چنین مواقعی شما متناسب با بهره‌ای که از آن می‌برید مبلغی برای آن پرداخت می‌کنید. برای مثال همه انسان‌ها برای ادامه زندگی نیاز به سرپناهی امن دارند، اما آیا همه آنها قادر به خرید مسکنی مستقل برای خود هستند؟ پر واضح است که پرداخت هزینه خرید یک منزل، برای بسیاری از افراد ممکن نیست؛ اما آنها به‌جای خرید سرپناه، از آن در کوتاه‌مدت استفاده کرده و هزینه‌ای بابت این امر پرداخت می‌کنند که در اصطلاح به آن «اجاره‌بها» می‌گویند.
  • ۳۰۶ میلیارد دلار خسارت ناشی از بلایای طبیعی در سال ۲۰۱۷ در آمریکا

    طبق گزارش منتشر شده از سوی اداره ملی اقیانوسی و جوی ایالات متحده آمریکا (NOAA)، سال ۲۰۱۷ شانزدهمین فاجعه بزرگ مرتبط با اقلیم و آب‌و‌هوا منجر به رکورد ۲/ ۳۰۶ میلیارد دلاری خسارات شده و حداقل ۳۶۲ نفر را به کام مرگ کشانده است؛ به‌طوری‌که آمریکا بدترین توفان‌ها و آتش‌سوزی‌ها را در تاریخ مدرن خود تجربه کرده است.
  • پویش سبز

    در اولین هفته از بهمن ماه برنامه‌های متنوعی در جای جای ایران انجام شد که به رسم هر هفته تلاش داریم در قرار سبز رسانه‌ای برای تمام فعالان محیط زیست کشور باشیم؛ در ذیل به گوشه‌ای از این برنامه‌های انجام شده اشاره‌ای خواهیم داشت:
  • مراحل درمان افسردگی چــیست ؟

    افسردگی یکی از بیماری‌های شایع در جامعه ما است. این بیماری بی‌صدا شروع می‌شود و خیلی آرام پیشروی می‌کند تا زمانی که ذهن، روان و جسم فرد را درگیر خود می‌کند. افسردگی ارتباط شما را با بیرون از خود مختل می‌کند و باعث می‌شود که شما نتوانید از زندگی و اتفاقات آن لذت ببرید. بخشی از این بیماری می‌تواند ژنتیکی باشد اما پیشروی آن بستگی به سبک زندگی، باور‌ها، عادت‌ها، افکار و ذهنیت‌ها و احساسات شما دارد. بنابراین، اگر بخواهید و برای درمان خود قدم بردارید، می‌توانید از افسردگی رها شوید. در این مقاله می‌خواهیم چند راه درمان افسردگی را برای شما شرح دهیم، اما بهتر است بدانید که درمان افسردگی نیاز به زمان دارد و با دو یا سه جلسه مراجعه به درمانگر قابل درمان نیست. بنابراین، اگر وقت بگذارید و پیگیری و مداومت داشته باشید حتما درمان می‌شوید. لازم به ذکر است که درمان افسردگی مراحل دیگری، علاوه بر مراحل ذکر شده در این مقاله، نیز دارد، اما این مراحل از مهم‌ترین مراحل درمان آن هستند. و اما راه‌های درمان افسردگی چیست؟
  • احساسات سمی کدامند؟

    بسیاری از مردم فکر می‌کنند که هیجانات و احساسات ما فقط شامل خشم، ترس،غم، استرس و شادی است. اما گستره هیجانات ما بسیار گسترده‌تر از این پنج نوع است و ما ده‌ها هیجان داریم که شناخت همه آنها برای مدیریت هیجانات الزامی است. بخشی از این هیجانات، هیجاناتی مثبت هستند و بخشی از آنها منفی و سمی. در این مقاله می‌خواهیم هشت تا از مهم‌ترین احساسات سمی را به شما معرفی کنیم.
  • دیدار دو دریاچه در قلب جنگل

    بازدید از دریاچه‌ها یکی از مهم‌ترین علاقه‌مندی‌ها در میان بسیاری از گردشگران است. بیشتر دریاچه‌ها در محیط‌هایی بسیار زیبا واقع شده‌اند و کنار دریاچه می‌توان فرصت دیدن جاذبه‌های تماشایی دیگر را نیز به‌دست آورد. برای دیدن این جاذبه‌ دوست‌داشتنی اخیرا سفری داشتم به حوالی ساری و در سفری دو روزه همراه با همسفرانم نه یک دریاچه که توانستیم دو دریاچه‌ زیبا یعنی «الندان» و «چورت» را در میان جنگل‌هایی انبوه ببینیم.
  • مدیریت مصرف انعطاف‌پذیر در خـانواده

    براساس گزارش‌های منتشر شده از سوی بانک مرکزی تورم در سال‌جاری نیز حول ۱۰ درصد خواهد بود و به احتمال زیاد تک‌رقمی خواهد ماند. اگر تک‌رقمی بودن تورم در سال‌جاری حفظ شود، این اتفاق که دو سال پیاپی تورم تک‌رقمی بماند در ۲۷ سال اخیر بی‌سابقه بوده است؛ بنابراین کمیت تورم به‌طور نسبی در وضعیت نامطلوبی نیست. اما مهم‌تر از کمیت تورم، کیفیت تورم است که رفاه خانوار‌ها را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. منظور از کیفیت تورم این است که در بین کالاها و خدماتی که خانوار مصرف می‌کند، کدام یک تورم بیشتری را تجربه خواهد کرد؛ به‌طوری‌که می‌توان یک وضعیت را تصور کرد که طی آن عمدتا کالاهای خوراکی افزایش قیمت داشته باشند یا می‌توان وضعیت دیگری که طی آن تنها کالاهای تفریحی یا بهداشتی با افزایش قیمت مواجه می‌شوند. بدون شک این دو ترکیب تغییر قیمت اگر چه ممکن است تورم یکسانی را نشان دهند، اما آثار یکسانی روی رفاه خانوار ندارند. به همین دلیل خانوار نیز باید مصرف خود را بسته به ترکیب‌های مختلف تورمی مدیریت کند. به عبارت دیگر خانوار باید در وضعیتی که تورم عمدتا به خاطر کالاهای خوراکی بوده یک استراتژی مدیریتی و در صورتی که تورم منشأ غیر‌خوراکی داشته باشد، یک استراتژی مدیریتی دیگر به کار گیرد.
  • سهم تحصیلات عالی در نابرابری درآمد

    آیا تحصیلات منجر به کسب درآمد عالی در آینده می‌شود؟ بسیاری از خانواده‌ها به این دلیل فرزندان خود را تشویق به تحصیل می‌کنند. گاهی این تشویق تبدیل به اجبار می‌شود و فرزند مجبور است در رشته‌ای تحصیل کند که پدر یا مادرش به آن اصرار دارند. اصرار آنها نیز عمدتا منشأ اقتصادی دارد، یعنی این تصور برای آنها وجود دارد که تحصیلات در یک رشته خاص منجر به موقعیت شغلی عالی و درآمد مطلوب در آینده خواهد شد. علی فلاحتی و شهرام فتاحی استادان اقتصاد دانشگاه رازی به همراه یونس گلی و سمیه گلی دو پژوهشگر اقتصادی، تقاضای تحصیلات و برآورد سهم تحصیلات در نابرابری درآمد را مورد مطالعه قرار داده‌اند. آنها در این تحقیق با استفاده از داده‌های سطح خرد خانوار در دوره زمانی ۱۳۸۹ تا ۱۳۹۳، به بررسی موضوع پرداخته‌اند.
  • تاثیر هیجانات بر سرمایه‌گذاری

    آیا افراد تنها بر اساس منطق و تئوری سود و زیان سرمایه‌گذاری می‌کنند؟ بر خلاف آنچه در ذهن سرمایه‌گذاران شکل گرفته، رفتار منطقی که ریسک و بازدهی را می‌سنجد، تنها عامل موثر بر تصمیم‌گیری نیست. پژوهش‌های بسیاری در زمینه اقتصاد رفتاری، عوامل موثر بر سرمایه‌گذاری را بررسی کرده‌اند و نتایج آنها از اثرگذاری احساسات، هیجانات و وضعیت روحی افراد بر تصمیم‌های مربوط به سرمایه‌گذاری آنان حکایت دارد. زمانی‌که شایعات یا گمانه‌زنی‌ها درخصوص یک بازار خاص داغ می‌شوند، برخی افراد، بدون آنکه مولفه‌های منطقی را بررسی کنند، درگیر هیجانات بازار می‌شوند. هجوم اخباری که تغییرات ناگهانی قیمت‌ها را پوشش می‌دهند، بدون آنکه بتوانند از آینده قیمت‌ها به افراد اطلاعات موثق بدهند، شرایط روانی را برای تصمیم‌گیری هیجانی آماده می‌کنند. به‌عنوان مثال، اگر کاهش ناگهانی قیمت سکه و طلا مرتبا منتشر شوند، اضطراب فراگیری تولید می‌شود که ترس از افت قیمت‌ها را به فروش هیجانی تبدیل می‌کند. افراد برای جلوگیری از ضرر، طلا و سکه خود را می‌فروشند و خودشان به کاهش قیمت‌ها کمک می‌کنند. به‌عکس، زمانی‌که شایعه رشد قیمت سکه و طلا جو بازار را فرا می‌گیرد، افراد برای کسب سود وارد صفوف خرید می‌شوند. بارها جو روانی مربوط به سکه و دلار در کشورمان بروز پیدا کرده‌ و پس از مدت کوتاهی فروکش کرده است. در این حین، افرادی که کنترل بیشتری بر احساسات خود داشته‌اند، با تصمیم‌گیری بهتر، درگیر جو روانی نشده‌اند.
  • تجربه‌های ارزشمند ۶ کارآفرین برتر

    مسیر کارآفرینی مانند شروع یک سفر است و سفر کارآفرینان مملو از تجارب و درس‌های چالش انگیز و آموزنده است که اگر به آنها توجه داشته باشید موجب بهبود کسب و کار شما خواهد شد. در ادامه برخی از درس‌های ارزشمند کار آفرینان و بهره‌بردن از این درس‌ها در راستای رسیدن به موفقیت بیان می‌شود.
  • دو تمرین ساده برای بازنگری در مسیر شغلی‌تان

    گاهی اوقات احساس می‌کنید در شغلی که دارید گیر افتاده‌اید و واضح‌ترین کاری که می‌کنید این است که می‌نشینید و به همه جایگاه‌ها و کارهایی که می‌توانید انجام دهید، فکر می‌کنید. اما همه چیز خوب پیش نمی‌رود و گزینه‌هایی که به ذهن‌تان می‌رسد محدود است. قبل از اینکه نزدیک‌ترین دیوار را برای اینکه سرتان را به آن بکوبید پیدا کنید، یک قدم به عقب برگردید و سوال را طور دیگری مطرح کنید. به جای اینکه فکر کنید «چه چیزی در دسترس من است.» از خودتان بپرسید: «چه نوع کاری من را راضی و خوشحال می‌کند.» پاسخ به این سوال آن‌طور که به نظر می‌رسد آرمان‌گرایانه نیست. اگر به پاسخ درستی برسید – حتی اگر این پاسخ مبهم و نامشخص باشد – می‌توانید روش‌تان را برای تغییر مسیر شغلی که هیچ‌گاه آن را امکان‌پذیر نمی‌دانستید، مهندسی معکوس کنید. در اینجا دو تمرین برای اینکه بتوانید از عهده انجام این کار برآیید پیشنهاد می‌شود:
  • پیشبرد استعداد درونی با قدرت دادن به جوانان

    کریستینا ساس Christina Sass سی و هشت ساله یکی از بنیان‌گذاران و مدیرعامل شرکت آندلا Andela است که در زمینه تعلیم متخصصان فنی نرم‌افزارهای کامپیوتری در نیویورک، لاگوس (نیجریه) و کنیا فعالیت دارد. شرکت آندلا در سال ۲۰۱۴ با سرمایه ۸۰ میلیون دلاری تاسیس شده که از طریق شاخه‌های سرمایه‌گذاری گوگل یعنی «گوگل ونچر» و موسسه «‍chan Zuckerberg» (این موسسه توسط پریسیلا کان و مارک زاکربرگ برای پیشرفت در علم و فناوری تاسیس شده است)، تامین اعتبار شده است. آندلا کارشناسان فنی در رابطه با برنامه نویسی و طراحی و مهندسی نرم‌افزارهای کامپیوتری را که در آفریقا هستند برای کمپانی‌های سراسر دنیا، به‌صورت تمام وقت و کار از راه دور آموزش می‌دهد. آنها برای کارمندان خود، حقوق تمام وقت در نظر می‌گیرند، یک سوم حقوق را به آنها می‌دهند و دو سوم را برای فروش، بازاریابی، گسترش و پیشبرد شرکت اختصاص می‌دهند. کارمندان تازه استخدام شده در آندلا، حین گذراندن برنامه ۶ ماهه آموزشی، از مزایایی مانند داشتن مک بوک، کمک هزینه اجاره خانه و دو وعده غذا در روز برخوردار می‌شوند. کسانی که در شرکت استخدام می‌شوند، موظف هستند تا چهارسال پیاپی در آنجا کار کنند. بعد از این مدت، آنها می‌توانند در کمپانی‌های دیگر مشغول به‌کار شوند. درحال حاضر این شرکت دارای ۹۰۰ کارمند است، که شامل ۳۰۰ متخصص فنی تعلیم دیده برای کار در شرکت‌های دیگر، ۳۰۰ متخصص برای تعلیم دادن افراد شرکت و ۳۰۰ کارمند اداری می‌شود.گزارش Forbes سود سهام آندلا را حدود ۲۰ میلیون دلار تخمین می‌زند.کریستینا ساس ماموریت شرکت را این‌گونه تعریف می‌کند: پیشبرد استعداد درونی بشریت از طریق قدرت دادن به جوانان امروزی و سرمایه گذاری برای مدیران فردا است. من در بعضی از سخت ترین کشورهای جهان کار کرده ام، مکان‌هایی که مشکلاتشان قابل شمارش نیست. و راه‌حل واقعی این مشکلات تربیت افرادی است که توسط تکنولوژی رو به جلو باعث پیشرفت شوند.
  • تحولات ۱۰ ماهه بازار مسکن

    بازار مسکن تهران ظرف ۱۰ ماه اول سال جاری با خرید و فروش بیش از ۱۵۰ هزار واحد مسکونی روبه‌رو شد که به لحاظ متوسط حجم ماهانه معاملات، منعکس‌کننده رونق است. از ابتدای سال جاری تا کنون بر اساس اطلاعاتی که بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران گزارش داده، ماهانه به‌طور متوسط ۱۵ هزار واحد مسکونی در مناطق مختلف پایتخت فروش رفته است. این حجم فروش در مقایسه با متوسط فروش کمتر از ۱۰ هزار واحد در دوره رکود، مشخص می‌کند فعلا بازار رونق دارد. البته بقای رونق معاملات مسکن به تغییر اساسی رفتار تورم‌ساز فروشنده‌ها بستگی دارد. طی ۱۰ ماه اول امسال حجم معاملات آپارتمان‌های مسکونی در تهران به ۱۵۰ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، افزایش ۱۲ درصدی پیدا کرد. در این مدت (۱۰ ماهه) متوسط قیمت هر مترمربع واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌ها ۴ میلیون و ۷۵۰ هزار تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹/ ۸ درصد افزایش نشان می‌دهد. این ارقام مربوط به گزارش بانک مرکزی است.
  • واقعیت‌های سرمایه‌گذاری در بازار ملک

    با ورود بازار معاملات مسکن به فاز رونق در حالی حجم خرید و فروش واحدهای مسکونی و همچنین میانگین قیمت آپارتمان در مناطق مختلف شهر تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته با افزایش محسوس مواجه شده است که هم‌اکنون بسیاری از فعالان اقتصادی، مقطع زمانی فعلی را زمان مناسبی برای بازگشت سرمایه‌گذاران ملکی به این بازار توصیف می‌کنند. به گزارش «دنیای اقتصاد»، هر چند طی ماه‌های اخیر گروهی از سرمایه‌گذاران و سازندگان با پشت سر گذاشتن دوره عمیق رکود دست کم سه ساله در بازار ساخت مسکن به این بازار بازگشت کرده‌اند یا برای بازگشت مجدد به عرصه سرمایه‌گذاری ساختمانی تصمیم قطعی گرفته‌اند؛ اما بسیاری از سرمایه‌گذاران به‌رغم ورود بازار معاملات مسکن به فاز رونق، همچنان برای سرمایه‌گذاری در این بازار مردد هستند.
  • انحراف از برنامه در نقشه خروج پادگان‌ها

    اگرچه برمبنای پیشنهاد اولیه کمیسیون ماده پنج با خروج پادگان ۰۶ از محدوده شهری پایتخت، ۶۶ درصد از اراضی ۵/ ۴۹ هکتاری این پادگان در اختیار شهرداری تهران قرار می‌گرفت تا فضای سبز و باز در آن ایجاد شود و ۳۴ درصد باقی‌مانده به کاربری‌های انتفاعی و غیرانتفاعی شامل مسکونی، تجاری، خدماتی و... اختصاص پیدا می‌کرد تا به این ترتیب کفه ترازوی بهره‌برداری از اراضی آزاد شده پادگان‌ها بین مالک و شهرداری در مقام مدیر شهر عادلانه شود اما آخرین خبرها حاکی از آن است که نقشه خروج این پادگان دچار انحراف شده و ممکن است خروج این پادگان به بارگذاری سنگین در اراضی آزاد شده آن بینجامد.
  • طرح ترافیک جدید تصویب شد

    کلیات طرحی که مدیریت شهری تهران به‌عنوان نسخه جایگزین طرح ترافیک برای اجرا در سال ۹۷ طراحی کرده است، با رای اکثریت اعضای شورای شهر به لایحه «تعیین عوارض تردد وسایل نقلیه در محدوده‌های مرکزی شهر» به تصویب رسید اما برخی اشکالات طرح به‌طور کامل برطرف و بساط سهمیه‌بندی تردد برای مشاغل اضطراری بر خلاف ایده اولیه برچیده نشد.
  • کار را به اپلیکیشن‌ها بسپارید

    دنیای طراحان اپلیکیشن‌ها روز به روز در حال توسعه ایده‌های خلاقانه‌ای است که بازارهای متفاوتی را هدف گرفته‌اند. از دنیای زیبایی و سلامتی گرفته تا ارائه اطلاعات و ابداع خلاقانه پخت و پز یا کنترل بیماری‌ها و عفونت‌ها که پیش از این فقط کار دکترها بود. این روزها باید منتظر نشست و دید که چه ابداعاتی دنیا را شگفت زده می‌کند. دنیا سرشار از هوش و استعداد و خلاقیت آدم هاست و انتظار می‌رود دست کم این بخش از زندگی متعلق به انسان‌ها در آینده نزدیک سهم روبات‌های آهنی نشود. در ادامه با برخی از اپلیکیشن‌های خلاقانه‌ای که به‌تازگی وارد بازار مجازی شده و شگفتی‌ساز شده‌اند، آشنا می‌شوید.
  • همه مشکلات iOS ۱۱ را بشناسید و حل کنید

    آخرین سیستم عامل دستگاه‌های همراه شرکت اپل در کنار امکانات و مزایایی که در اختیار کاربرانش قرار می‌دهد، مشکلاتی هم دارد که احتمالا با بعضی از آنها مواجه شده‌اید. اگر هنوز سیستم عامل جدید را دانلود نکرده‌اید یا دانلود کرده‌اید و مشکلاتی با آن دارید، برای آنکه بدانید این مشکلات و مشکلات رایج و احتمالی دیگر را چطور حل کنید، این مطلب را بخوانید. ازکارافتادن اسپیکر گوشی در زمان برقراری تماس: برخی از کاربران آی‌فون متوجه شده‌اند که بعد از به‌روزرسانی گوشی به iOS ۱۱، در طول تماس تلفنی دیگر اسپیکر دستگاه کار نمی‌کند. آنها اشاره‌کرده‌اند که در طول تماس ظاهرا دکمه مخصوص انتقال تماس به اسپیکر از کار می‌افتد. برای حل مشکل می‌توانید موارد زیر را امتحان کنید:
  • تعرفه واردات خودرو تغییر می‌کند؟

    بازار خودروهای وارداتی پس از توقف ثبت سفارش خودرو در وضعیت آشفته‌ای قرار گرفت حال آنکه با گشایش این سایت طی یک ماه گذشته، بازار آشفته‌تر از هفت ماه قبل به نظر می‌رسد. با بسته شدن سایت ثبت سفارش هر چند واردات خودرو طبق روال معمول خود ادامه داشت اما جو روانی حاصل از این اتفاق منجر به عرضه وارداتی‌ها با قیمت‌های نجومی شد. در این بین وزارت صنعت، معدن و تجارت بازگشایی سایت ثبت سفارش را به ابلاغ مقررات جدید واردات خودرو توسط هیات دولت موکول می‌کرد حال آنکه هیات دولت پس از گذشت حدود هفت ماه نسبت به ابلاغ مقررات واردات خودرو اقدام کرد. در مقررات جدید تعرفه واردات خودروهای معمولی و هیبریدی افزایش یافته بود و ورود خودروهای بالای ۴۰ هزار دلار نیز با ممنوعیت همراه شد. بر این اساس با اعلام مقررات مذکور بار دیگر خودروهای وارداتی موجود در بازار با افزایش قیمت همراه شد و این بار نیز وارد‌کنندگان به بهانه تعرفه جدیدی که هنوز مشمول آنها نشده بود اقدام به گران کردن خودروهای انباری خود کردند.
  • مراقبت از خودرو در فصل زمستان

    بعد از گذشت یک ماه و اندی از فصل سرد سال، طی هفته جاری پایتخت رنگ زمستان به خود گرفت و با کاهش محسوس دما در بیشتر نقاط تهران، شاهد برف زمستانی بودیم. اما ظاهرا خیلی از پایتخت‌نشینان که هنوز طعم روزهای سرد زمستانی را نچشیده‌اند با آمدن برف غافلگیر شدند. در این بین آنچه به عنوان مراقبت از خودرو در سرمای زمستان یا به هنگام بارش برف و یخ‌زدگی خوانده می‌شود، بیش از پیش برای دارندگان خودرو اهمیت پیدا کرده، چراکه اطمینان از سلامت خودرو در فصل سرد زمستان امری واجب است و خطرات آن برای رانندگان جبران‌ناپذیر به نظر می‌رسد.اما آنچه در حین رانندگی در فصل زمستان باید به آن اهمیت زیادی بدهید، باتری خودرو است.
  • عصر یخبندان

    پیشنهاد می‌کنیم این گزارش را تا انتها بخوانید و بعد درباره انتخاب یک خودروی ۴۰ میلیون تومانی تصمیم‌گیری کنید. سه خودرو در این مقایسه انتخاب کرده‌ایم تا با محک زدن‌شان در یک فضای فنی به توان واقعی‌شان در اقناع خریداران پی ببریم، بهترین‌های بازار ایران در این رنج قیمتی نیستند. از قضا خود نیز این ادعا را ندارند، اما جزو پرفروش‌ترین خودروهای بازار هستند که در سطحی گسترده موفق شده‌اند خود را به خریداران اثبات کنند. پژو ۲۰۶ که در ۹ ماه نخست سال بیش از ۱۱۰ هزار دستگاه فروش داشته در این میان پرطرفدار خودروی گزارش است که از سال ۱۹۹۸ در بازارهای جهانی حضور داشته و موفق شده بیش از ۷/ ۷ میلیون دستگاه در سراسر جهان فروش داشته باشد. در عین حال تیبا۲ که از خودروی ایرانی مینیاتور الهام گرفته شده و نمونه هاچ بک سدان تیبا است، با فروش بیش از ۱۰۵ هزار دستگاه موفق شده پا به پای ۲۰۶ در زمینه سهم بازار حرکت کند و احتمالا تا سال آینده بتواند هاچ بک جذاب پژو را هم در زمینه تیراژ تولید پشت سر بگذارد. حرف تیراژ و فروش و تولید که باشد، دو خودروی مذکور حرف اصلی را می‌زنند ولی اگر به فاکتورهای دیگر مثل تازگی، طراحی، امکانات و گنجایش نگاه کنیم شاید محصول کوچک برلیانس در ایران هم حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشد. مدل اچ ۲۲۰ که در ۹ ماه نخست سال حدود ۱۰ هزار دستگاه فروش داشته خودروی جدیدی است که با وجود زمان اندکی که از ورودش به بازار می‌گذرد توانسته خود را در بین چند انتخاب متفاوت و تازه خریداران جا کند. بررسی این ۳ اتومبیل که همگی در مساله مهم قیمت زیر ۴۰ میلیون تومان اشتراک دارند حاوی نکات جالبی است که شرح آن در ادامه می‌آید. کلاس هاچ‌بک‌های اقتصادی کوچک از یک دهه قبل تاکنون پیوسته کوچک‌تر شده تا جا را برای ورود هاچ‌بک‌کراس‌ها و اتومبیل‌های شاسی‌بلند کامپکت باز کنند. خرید هاچ‌بک این روزها مد نیست، جبر است و محصولات این کلاس مثل موجودات منقرض شده عصر یخبندان آخرین روزهای سروری خود را در بازار می‌گذرانند.
  • بازیگری رویای من بود

    ندا قاسمى بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون با آنکه دانش آموخته چهره‌پردازی است علاقه بسیاری به بازیگری دارد. همین علاقه موجب شد که دوره‌های گوناگون بازیگری را بگذراند و در فیلم‌های متعددی به ایفای نقش بپردازد. حضور در فیلم «خداحافظی طولانی» به‌کارگردانی فرزاد موتمن، بازی در نقش مژگان در فیلم «عصریخبندان» به‌کارگردانی مصطفى کیایى، حضور به‌عنوان نقش مکمل زن در فیلم سینمایى «سکوت» به کارگردانى حامد خیرى، بازی در مینى سریال «دیگرى»در نقش فرزانه، بازی در نمایش «عروسی خون» به کارگردانى مسعود نورمحمدیان و... از جمله فعالیت‌های اوست. ندا قاسمی این روزها با نمایش «٢٩مهر ٩٦» به نویسندگی دیانا فتحى و کارگردانی میلاد نیک‌آبادى در تئاتر باران به روی صحنه است. به بهانه اجرای این نمایش درباره بازیگری و فعالیت‌هایش با او به گفت‌وگو نشستیم.
  • ستایشگر زندگی زیر ذره‌بین منتقدان

    عباس کیارستمی کارگردان فقید بیش از اینکه هنرمندی ایرانی باشد؛ چهره‌ای جهانی است که فرا از زمان و مکان، جهان را با نگاهی ژرف و فلسفی، عاشقانه دوست می‌داشت. این ویژگی در تمام آثارش هویداست و همین نکته موجب شده اغلب منتقدان در کتاب‌های متعدد، چه در زمان حیاتش و چه پس از درگذشتش، برآن تاکید کنند. از آثاری که درباره وی نوشته شده این هفته سه کتاب را برگزیده‌ایم؛ کتاب‌هایی که منتقدان درباره او، جهان‌بینی‌ و فیلم‌هایش نوشته‌اند.
  • پولانسکی

    نمایش «پولانسکی» به کارگردانی محمد میرعلی اکبری در تماشاخانه پالیز روی صحنه رفت.
  • ققنوس

    ویژه‌ برنامه «ققنوس» در ایام جشنواره فیلم فجر به صورت زنده از کاخ اصلی جشنواره از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.
  • کاوه یغمایی

    کاوه یغمایی روز هفدهم اسفند، بار دیگر بعد از هشت ماه در تهران روی صحنه می‌رود و طبق آنچه پیش از این اعلام کرده بود، این‌بار کنسرتش را با حضور نوازنده‌های جهانی برگزار می‌کند تا به این ترتیب قطعاتی شنیده نشده از تازه‌ترین آلبوم خود را نیز اجرا کند.
  • و اینک عشق

    آلبوم «و اینک عشق» با آهنگ‌سازی و خوانندگی بابک رادمنش منتشر شد و سامی یوسف خواننده مشهور هم یک قطعه را با پدرش همخوانی کرده است.
  • اجرا

  • گالری

  • اکران

  • هنر و تجربه

  • دکه مطبوعات

  • رد پای دو غریبه(فصل ۴-بخش سی و هفتم)

    گفته می‌شود بخشی از مشکلات خاورمیانه برخاسته از توافقاتی است که قدرت‌های پیروز در جنگ جهانی دوم به آن دست یافتند. پس از پایان جنگ دوم جهانی امپراتوری عثمانی که مرد بیمار اروپا لقب گرفته بود به‌واسطه تبانی فرانسه و بریتانیا تجزیه شد. از دل این تجزیه مهم‌ترین توافق قرن بیستم زاده شد که همان سایکس‌‌پیکو بود. این توافق مبنای خط‌کشی‌های مرزی کشورهای خاورمیانه را تشکیل داد و ریشه بسیاری از مشکلات کنونی در خاورمیانه عربی به همین توافق بازمی گردد. کتاب مذکور که به‌صورت پاورقی در این صفحه منتشر و ترجمه می‌شود مبتنی‌بر ریشه‌یابی دلایل بحران خاورمیانه با نگاه به قرارداد سایکس‌پیکو است.
بیشتر