شماره روزنامه ۵۹۸۶
|

جمعه‌نامه

  • نبرد تجاری عقـاب و اژدها

    اقتصاد بین‌الملل در سال ۲۰۱۸ میلادی به جنگ تجاری با رهبری دونالد ترامپ پیوند ناگسستنی خورده است. رشد ممتد حجم کسری تراز تجاری آمریکا با سایر کشورها، نگرانی‌های بسیاری را پدید آورد تا بالاخره دونالد ترامپ در نقش ناجی ایالات‌متحده ماموریت مهار این روند را به خود محول کند. ارزش واردات آمریکا در سال ۲۰۱۷ میلادی بالغ بر ۵۰۰ میلیارد دلار از میزان صادرات این کشور بیشتر ثبت شد. به این ترتیب کسری تجاری ۵۰۰ میلیارد دلاری که نزدیک به دو سوم از آن به چین اختصاص دارد، پکن را به کانون این چالش اساسی اقتصاد آمریکا، مبدل ساخت. هر چند تهدید و تعرفه‌گذاری علیه اتحادیه اروپا، ژاپن، مکزیک و کانادا نیز در دستور کار کاخ سفید قرار دارد، اما هدف اصلی واشنگتن جایی جز پکن نخواهد بود. حمید بیگلری، از مدیران سرشناس شرکت‌های مالی و مشاوره‌ای در آمریکا، در گفت‌وگوی خود با «دنیای اقتصاد» جوانب تحقق جنگ تجاری میان چین و آمریکا با ریاست‌جمهوری ترامپ را مورد بررسی قرار داده است.
  • تقابل غول‌های اقتصادی جهان

    افزایش سریالی حجم کسری تجاری آمریکا با سایر کشورها و به‌خصوص چین ظرف سال‌های گذشته منجر به بروز بزرگ‌ترین واکنش مقابله‌ای ایالات‌متحده در قرن اخیر شده است. کاخ سفید در نوبت‌های مختلفی اقدام به تهدید پکن در رابطه با مازاد تجاری این کشور کرده و این کشور را متهم به سرقت مالکیت معنوی، به‌کارگیری مکانیزم غیرمنصفانه در تجارت با آمریکا و دستکاری تعمدی نرخ ارز کرده است.
  • متضرران و منتفعان جنگ تجاری آمریکا و چین

    در ماه‌های اخیر بارها زمزمه جنگ تجاری آمریکا و چین مطرح شده و تا حدودی به نقطه اجرا نیز رسیده است. دو هفته پیش بود که ترامپ اعلام کرد حدود ۲۰۰ میلیارد دلار از واردات چین را در معرض تعرفه‌های سنگین قرار می‌دهد. این در حالی است که قبل از این تاریخ، آمریکا حدود ۳۴ میلیارد دلار از واردات کالاهای خود به مبدا چین را در معرض تعرفه‌های ۱۵ تا ۲۵ درصدی قرار داده بود. در طرف مقابل دولت چین نیز متقابلا به تلافى بر واردات برخی از کالاها از آمریکا تعرفه‌های سنگینی وضع کرده است. جنگ تجاری بین این دو اقتصاد بزرگ نه تنها رفاه مصرف‌کنندگان دو کشور بلکه رفاه مصرف‌کنندگان سایر کشورها را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. به همین منظور در این یادداشت به‌طور عینی تغییر رفاه مصرف‌کنندگان کشورهای مختلف از جمله ایران در پی افزایش این تعرفه‌ها بررسی می‌شود.
  • سردار سلیمانی؛ حریف آمریکایی‌ها

    پاسخگوی رسمی توییت تهدیدآمیز ترامپ در ایران کسی نبود جز سردار قاسم سلیمانی که در سخنانی خود را حریف ترامپ خواند و تاکید کرد که در شأن رئیس‌جمهور ایران نبوده است که پاسخ قماربازی چون ترامپ را بدهد.
  • جهـش تاریخی سکه و دلار در بازار ایران

    همزمان با بالا گرفتن جنگ لفظی میان رهبران ایران و آمریکا از یکسو و نزدیکی به زمان آغاز دور جدید تحریم‌های یکجانبه از سوی دیگر، قیمت دلار و سکه طلا در ابتدای این هفته در ایران رکوردشکنی کرد و نوسان قیمت‌ها در بازار آزاد به‌شدت سرعت گرفت. روند رو به رشد قیمت دلار که از هفته پیش با توییت تهدیدآمیز ترامپ علیه ایران بالا گرفته بود، در روزهای آغازین این هفته به رکوردهای جدیدی دست یافت. قیمت دلار در معاملات هفتم مردادماه در بازار آزاد به بالای ۱۱ هزار تومان، یورو به بالای ۱۳۵۰۰ تومان و پوند انگلیس به بیش از ۱۵۰۰۰ تومان رسید. اما همزمان با تحولات ارزهای خارجی در بازار آزاد، سکه طلا هم بیکار ننشست و در کنار دلار خود را بالا کشید. یکشنبه قیمت سکه حدود ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد و حتی در ساعاتی از عصر دوشنبه تا ۴ میلیون و ۸۰۰ هزارتومان بالا رفت.
  • فرار ناکام شهرام جزایری

    در گیرودار التهابات ارزی این هفته انتشار تصاویری از فرار شهرام جزایری، مجرم اقتصادی سابق به خارج از کشور فضای مجازی را تحت‌تاثیر خود قرار داد. دادگستری آذربایجان غربی خبر داد که شهرام جزایری، هنگام خروج غیرقانونی از ایران شناسایی و بازداشت شده است.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • آرمان شهر اهل قدرت

    «سه نفر می‌روند دیدن شاه»، که اولین اثر ترجمه شده از مگنوس میلز به زبان فارسی است، در قالبی سوررئال و ابسورد به درون شناختی رابطه فرد و اجتماع می‌پردازد و با تعریف برتراند راسل از کار قرابت دارد. ملتی به امید پا گرفتن شهری آرمانی از حلبی به رهبری مایکل هاکینز با کار شاق و توان‎فرسا از یک ژرف‎دره‎ خاکبرداری می‎کنند و همه بر این باورند که کار فضیلت است و سعادت و تنعم‎شان در گرو کار نظام‎مند است.
  • شناختنامه مترجم تمام عیار

    گذری بر زندگی پرماجرا، پر فراز و نشیب و جذاب دکتر ابراهیم یونسی این حقیقت را برایمان آشکار می‌کند که ابراهیم یونسی با شخصیت پویا، اندیشمند و چند سویه‌اش از یک‌سو و زبان‌دانی و زمان فهمی‌اش از سوی دیگر کتابخانه بزرگ ایران را وامدار خودش کرده است. تالیف و ترجمه بیش از ۸۰ جلد کتاب ناب و ارزشمند کار هرکسی نیست و از ذوق و تفنن انجام ‌نشده است.
  • درس‌نامه نئورئالیسم

    استاد من در دانشگاه رم می‌گفت فیلمسازی درس ندارد و می‌توان آن را در عرض ۱۰ دقیقه یاد گرفت اما بقیه آن تجربه و شناخت زندگی و رفتن به درون آن است، به این جمله استادم آقای نانی لوی خیلی اعتقاد دارم. کتاب «نئورئالیسم چیست» مشتمل بر ۱۰ بخش و یک ضمیمه است. بخش اول تعریف و خاستگاه نئورئالیسم است. در این بخش وجوه سه‌گانه تشکیل‌دهنده این پدیده مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد: وجه اول «درونمایه»، وجه دوم «سبک» و وجه سوم «نگرش معنوی و اخلاقی».
  • کشتی پهلوان دشتکی با رستم

    رمان آتش زندان همچون دیگر آثار ابراهیم دمشناس تصویری زنده و دقیق از فضای خوزستان و بندر ماهشهر ارائه می‌دهد. آدم‌های دیگر داستان‌های او اینجا هم حضور دارند و تاریخ و جنگ و محیط شهری و روستایی و عشیره‌ای به خوبی در بافت داستان پرداخته می‌شود. تمایل نویسنده به زیست‌بوم جنوب امر تازه‌ای نیست اما دقت نظر و جزئی نگری‌اش قابل ستایش و تحسین است.
  • فاجعه و معنای هنر

    اندوه به گفته‌ فیلسوفی بزرگ، آموزگار اهل خرد است. فرد اندوهگین بر خلاف شخص سودازده دقیقا می‌داند چه چیزی را از دست داده است، به همین دلیل تعهد او به انسان و زندگی، ترغیبش می‌کند که بکوشد بار دیگر آنچه را از دست رفته به‌چنگ آورد.
  • تصویری از شرارت ذاتی انسان

    نمایش‌نامه «هیپولیت» نوشته اوریپید است؛ اما تاکنون به نسبت آثاری چون «مده آ» و «الکترا» کمتر به این اثر در دنیا توجه شده است. این نمایش‌نامه یک متن ویژه است از این نظر که طرح تئوریک مفهوم شر و شرارت ذاتی انسان را مطرح می‌کند.
  • مواجهه مخاطبان خارجی با زن ایرانی

    این شب‌ها سریال «روزهای بی‌قراری ۱» به کارگردانی کاظم معصومی و تهیه‌کنندگی امیرحسین شریفی از آی‌فیلم فارسی پخش می‌شود و فصل دوم سریال نیز در حال ساخت است.در این سریال تصویر دیگری از زن ایرانی دیده می‌شود که شبیه به کلیشه‌های قبلی نیست.
  • اجرای قطعات ماندگار آذربایجانی در تالار وحدت

    روز چهارشنبه ۱۷ مرداد کنسرت مشترکی را با شهریار ایمانف، نوازنده جمهوری آذربایجان در تالار وحدت برگزار می‌کنم.
  • آغاز اکران فیلم‌های خارجی در سینماها

    اواخر سال گذشته تصمیم گرفته شد برای ایجاد تنوع در اکران فیلم‌های روی پرده سینماها، فیلم‌های خارجی نیز اضافه شوند که در این راستا انحصارا ورود و مجوز آن در اختیار موسسه رسانه‌های تصویری قرار گرفت و سپس بنده مسوول پخش آنها شدم تا با محدودیت و مراقبت، این فیلم‌ها نمایش داده شوند. در همین رابطه اخیرا اکران فیلم‌های خارجی در سینماهای کشور وارد مرحله عملیاتی شده و اقبال به آن روز به روز درحال افزایش است. در روزهای گذشته فیلم سینمایی «همه پول‌های جهان» محصول سال ۲۰۱۷ را نمایش دادیم و با اینکه اولین فیلم برنامه اکران فیلم خارجی بود اما توجه مخاطبان زیادی را جذب کرد و در ادامه هم در روزهای اخیر فیلم سینمایی «شاه دزد» با اسم لاتین به کارگردانی کریستیان گادگست که محصول سال ۲۰۱۸ انگلیس است، در سینماهای کشور به نمایش در آمد.
  • عکسنوشت

    یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های هر شهری، می‌تواند بازار آن شهر باشد؛ مکانی که آیینه تمام‌نمای زندگی مردمان آن خطه خواهد بود. شهر «سرباز» را روی نقشه می‌توانید در جنوب شرقی ایران پیدا کنید؛ جایی در سیستان و بلوچستان. بازار سنتی این شهر اگرچه کوچک اما باصفاست و پر از رنگ؛ رنگ‌های مختلفی از نخ‌های مخصوص سوزن‌دوزی که هنر اصلی زنان سیستان و بلوچستان است
  • میهمان «دریاچه ارواح»

    سال گذشته تعدادی دیگر از آثار طبیعی کشورمان به‌عنوان اثر طبیعی- ملی ثبت شدند. یکی از این جلوه‌های طبیعی، دریاچه‌ای در قلب شهر نوشهر است که این روزها گردشگران آن‌را به نام «دریاچه‌ ارواح» می‌شناسند؛ دریاچه‌ای با هفتاد متر طول و سیصد متر عرض یکی از مناطق توریستی کمتر شناخته شده‌ استان مازندران است که از اسفند تا حوالی شهریور ماه به شرط نبود بارندگی‌های سنگین می‌تواند برای دوستداران طبیعت بسیار جذاب باشد. در این سفرنامه برایتان از روزی که در این منطقه‌ زیبا و اسرارآمیز برایمان گذشت گفته‌ام.
  • عظمت هنر کارگران در «اهرام جیزه»

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
  • آرزوهای بزرگ

    گاهی تصور می‌کنیم آرزوهای بزرگ دست نیافتنی‌اند. اما حکایت زندگی مهدی خان‌محمدی نشان می‌دهد که اگر بخواهی می‌توانی به خواسته‌هایت برسی. او را با برندی که در نان صنعتی ثبت کرده می‌شناسیم. اما وقتی حکایت زندگی پر پیچ و خمش را از زبان خودش شنیدیم، جایگاه او برایمان فراتر از یک صاحب برند بود. او نمونه‌ای از فردی است که با پشتکار و تحمل توانسته به این جایگاه برسد. چند بار به زمین خورده اما باز هم ایستاده و ادامه داده است. او هدفش را از همان شانزده سالگی مشخص می‌کند. کسی که شاگرد قهوه‌خانه و میوه‌فروشی بوده و تجربه کار کردن در کارخانه کفش ملی در زمان آقای ایروانی را هم در زندگی‌اش ثبت کرده، توانسته امروز یکی از بزرگ‌ترین کارخانه‌های نان صنعتی را اداره کند. می‌گوید: همیشه دوست داشتم کارفرما شوم. می‌توانستم در همان قهوه‌خانه بمانم و امروز در نهایت یک قهوه‌چی باشم. می‌توانستم در میوه‌فروشی بمانم و نهایتا بار فروش شوم. می‌توانستم در کفش ملی بمانم و نهایتا معاون آقای ایروانی شوم. اما باز هم حقوق بگیر بودم. این کار را که شروع کردم، آرزو داشتم که بزرگ‌ترین کارخانه نان ایران یک روز مال من باشد و تقریبا هم همین‌طور شد. او از دوازده سالگی مشغول به کار شد و در هفده سالگی توانست کارفرما شود. این گفت‌وگو بخشی از زندگی نامه خان‌محمدی است که نشان می‌دهد یک شبه ره صد ساله نرفته و مشقت‌هایش هم کم نبوده؛ اما آرزوهای بزرگی داشته که توانسته تا حدی به آنها برسد.
  • پرواز ردبول با بازاریابی چریکی

    به اوج رسیدن یک شرکت در بازاریابی و تبلیغات، به اهداف و انتظارات آن شرکت در استراتژی‌های جذب فروش، رشد آگاهی یا کمک به فرآیند برندسازی و توسعه برند، بستگی دارد. همچنین باید دید مردم چه نگاهی به آن شرکت و کمپین‌های تبلیغاتی آن دارند.
  • بال‌های دروغین ردبول

    نوشابه‌ انرژی‌زای ردبول محصول شرکت ردبول (Red Bull)، توسط دیتریش‌ماتشیتز، کارآفرین و سرمایه‌دار اتریشی در سال ۱۹۸۴ راه‌اندازی شد. نوشابه‌ای که در سراسر دنیا مشهور است. این شرکت در سال ۲۰۰۷ بیش از ۳ میلیارد قوطی از این نوشابه را در جهان به فروش رسانده است. ماتسیتس در سال ۲۰۱۳ با دارایی خالص ۲/ ۹میلیارد دلاری از سوی مجله فوربز به‌عنوان ثروتمندترین فرد اتریش شناخته شد.
  • سهم تهران از معاملات مسکن کشوری

    نیمی از معاملات خرید آپارتمان در بازار کشوری ملک، مربوط به پایتخت است. مطابق آمارهای رسمی سهم تهران از بازار کشوری اجاره و همینطور معاملات زمین نزدیک به ۴۰ درصد برآورد می‌شود.وزن بالای بازار مسکن تهران در مقایسه با سایر شهرها و استان‌ها سبب شده تغییر و تحولات این بازار (پایتخت)، بعد از یک دوره زمانی مشخص، ابتدا شهرهای بزرگ و سپس شهرهای کم‌جمعیت را تحت‌تاثیر قرار دهد.
  • محله مسکونی با آب‌وهوای کوهستانی

    یکی از محله‌های منطقه یک تهران که در عین امتیاز برخورداری از بافت نسبتا سبز و آب و هوای خوب، قیمت نسبتا مناسب‌تری نیز در مقایسه با محله‌های لوکس شمیران دارد، «ازگل» است.
  • «برنامه‌ریزی شهری» یا «فهرست آرزوها»

    تجربه‌ سال‌های گذشته نشان داده است تنها نکته‌ای که در فرآیند برنامه‌ریزی شهری اهمیت داده می‌شود تهیه طرح است. پس از تهیه طرح اینکه قرار است طرح چطور و در قالب چه مکانیزمی اجرایی شود توجه نشده‌است.
  • سه احتیاط در خرید مسکن

    در حالی که روزانه حجم انبوهی از معاملات خرید و فروش مسکن در شهرهای مختلف انجام شده و به ثبت می‌رسد برخی از خریداران و فروشندگان در برخی از این معاملات به‌دلیل در نظر نگرفتن برخی ملاحظات و احتیاط‌های لازم قبل و حین انجام معامله با مشکلاتی مواجه می‌شوند که می‌تواند برای مدتی طولانی منجر به ایجاد دردسر برای آنها شود.
  • نبرد چینی‌ها در میدان گوشی‌های هوشمند

    شرکت‌های تولیدکننده گوشی‌های هوشمند چینی به خاطر عرضه محصولات ارزان‌قیمت همیشه در کانون توجه کاربران قرار دارند. همین اشتیاق کاربران باعث شده یک رقابت جدی بین سازندگان چینی شکل بگیرد، به‌طوری که آنها برای عقب نماندن از قافله رقابت، هر ساله چندین محصول عرضه می‌کنند. این مساله انتخاب را برای طرفداران گوشی‌های هوشمند سخت می‌کند.
  • ساعت هوشمند ویژه کودکان

    پس از ارائه گوشی هوشمند، تبلت و کامپیوتر ویژه کودکان، این بار نوبت به عرضه ساعت هوشمند رسید. شیائومی تصمیم گرفته با اعمال برخی از محدودیت‌ها، ساعت هوشمندی را طراحی و تولید کند که والدین بتوانند با خیال آسوده آن را برای فرزندانشان تهیه و خریداری کنند و در اختیار کودکانشان قرار دهند.
  • نکات مهم پس از خریدن گوشی

    گوشی‌های هوشمند در گذر زمان پیچیده‌تر شده‌اند. خیلی از کاربران همین که پس از روشن کردن یک گوشی جدید می‌توانند با قابلیت و اپلیکیشن‌های از پیش نصب شده آن ارتباط برقرار کنند، احساس راحتی می‌کنند. در نهایت، پس از راه‌اندازی ایمیل و یادگیری اصول اولیه مانند زنگ زدن و ارسال پیام متنی، نفس راحت می‌کشند و آگاهی درباره جزئیات بیشتر آن را به روزهای دیگر موکول می‌کنند. اما به‌رغم ماهیت پیچیده دستگاه‌های امروزی، شما با کمی وقت گذاشتن می‌توانید با قابلیت‎های گوشی جدید آشنا شده و به شکل کارآتری از آن استفاده کنید. در ادامه، به ۶ نکته اشاره می‌شود که دانستن آن می‌تواند به استفاده بهتر از یک گوشی هوشمند جدید کمک کند.
  • آزردگی واردکنندگان

    لیست دوم وزارت صنعت، باز هم برای وارد‌کنندگان خودرو دردسرساز شد. لیست اول متعلق به شرکت‌هایی بود که ارز دولتی دریافت کرده‌اند و لیست دوم نیز به فاصله کمی به معرفی وارد‌کنندگانی پرداخت که اقدام به ثبت‌سفارش غیرقانونی کرده بودند.
  • حواله‌های متحرک سود

    رسیدن دلار به مرزهای تازه روانی موجب شده تا بسیاری از دلالان با نشان دادن ارزش سرمایه‌گذاری در بازار خودرو از سودهای بی‌دردسر میلیونی ر‌ونمایی کنند. هرچه خودروهای وارداتی اوضاع آشفته‌ای دارند و خرید و فروش‌شان به صفر رسیده، در بین خودروهای داخلی اما این موضوع کمتر ظهور و بروز کرده و می‌توان هنوز هم خرید و فروش خودرو را یکی از پررونق‌ترین کسب‌وکارهای دلالان دانست. با اینکه خودروهای بسیاری در بازار وجود دارند که با حاشیه سود بالایی در بازار معامله می‌شوند و قیمت کارخانه‌ این خودروها بسیار پایین‌تر از نرخ واقعی آنها است، اما قیمت‌گذاری دستوری در ایران باعث شده تا دست کارخانه‌ها و قطعه‌سازان از اخذ تمام و کمال بهای خودرو از مشتری کوتاه مانده و چرخه‌های سفته‌بازی و سوداگری کار واقعی‌سازی نرخ خودرو در ایران را انجام دهند. کارشناسان در توضیح عمده دلایلی که موجب می‌شود یک خودرو با حاشیه سود بالا مواجه شود، عنوان می‌کنند که کمبود عرضه و وفور تقاضا برای برخی محصولات باکیفیت، اصلی‌ترین دلیل بروز حاشیه سود ۵ تا۱۵ میلیون تومانی برای برخی از خودروها است. در عین حال نگرانی عمومی از کاهش ارزش پول ملی موجب شده تا حاشیه سود به بازار خودروهای چینی هم سرایت کرده و خودروهای دست دوم چینی که تا اوایل بهار عمدتا با اندکی ضرر در بازار فروخته می‌شد، به محصولاتی با حاشیه سود گزاف تبدیل شوند. اینجا در یک گزارش کوتاه به معرفی ۶ خودرو پرسود و منفعت تولید داخل می‌پردازیم که فاصله قیمتی‌شان بین کارخانه و بازار بیش از ۵ و کمتر از ۲۰ میلیون تومان است.
  • آخرین بازمانده هم رفت

    کمتر از یک هفته دیگر تحریم‌های هسته‌ای ایران آغاز خواهد شد. این در شرایطی است که شرکای خارجی ایران پیش از موعد مقرر قصد خروج از صنعت خودرو کشورمان را کرده‌اند.
  • شیک شک

    میرداماد؛ با شیک شک هم تو ترافیک آشنا شدم .طرفای ساعت نه و نیم بود با دو ماشین رسیدیم راحت پارک کردیم و داخل شدیم، یه سالن قشنگ و بزرگ با صندلی‌های نیمکتی. تو نگاه اول خوشم اومد. رفتار صندوقدار عصبی و ناشیانه بود اشتباه می‌کرد تو کاراش و بعد برای ما اخم می‌کرد، با اینکه عموما آدمی با آستانه صبر پایین هستم اما شلوغی کار و تازه کار بودنش باعث شد خیلی سخت نگیرم.
  • یک لقمه نه خیلی اسپایسی

  • کارتینگ با طعم شکلات

  • رستوران سالادبازها

  • قاب هفته

    روز جمعه نمایشگاه مشترک جمعی از کودکان زلزله زده و نقاشان معاصر با عنوان «هاوار» در گالری ممیز خانه هنرمندان به منظور حمایت از زلزله زدگان کرمانشاه و تامین هزینه های درمان و تحصیل کودکان زلزله زده افتتاح شد. در این نمایشگاه بیش از ۳۰ اثر از کودکان زلزله زده در کنار آثار بزرگان نقاشی ایران به نمایش درآمد. آیین اختتامیه این نمایشگاه در روز جمعه۱۲ مرداد برگزار می‌شود.
  • ین ژاپن علیه دلار آمریکا

    «اریک لاند» درخصوص تحولات اخیر در بانک ژاپن و روند نرخ برابری ین در برابر دلار، تحلیل خود را در فایننشال‌تایمز منتشر کرد. ین ژاپن تنها رقیب جدی دلار آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی به‌شمار می‌رود. در‌حالی‌که شاخص دلار همچنان با شیب مثبت حرکت می‌کند، ارز ژاپن همچنان برتری خود را در بازدهی حفظ کرده است. آخرین نوبت صعود ین در برابر دلار به دو دلیل وابسته بود؛ یکی احتمال بازگشت غیرمترقبه بانک ژاپن به دوره انبساطی و دیگری رشد پرشتاب نرخ بازدهی اوراق خزانه ۱۰ ساله این کشور.
  • تحلیلی بر چرخش سیاست پولی چین

    «جان آترز»، اقتصاددان و ستون‌نویس فایننشال‌تایمز احتمال چرخش سیاست پولی مقامات چینی را بررسی کرده است. رویکرد برخی از کارشناسان نسبت به استفاده پکن از سلاح پولی پس از اقدامات بانک مرکزی و بانک‌های ایالتی چین درخصوص مداخله برای تثبیت نرخ ارز، تغییر الزامات مربوط به ذخایر رسمی بانک‌های تجاری و اجرای بسته انبساطی ۷۴ میلیارد دلاری معکوس شد.
  • تاریخچه تعرفه‌گذاری در آمریکا

    «زیلا لاکاتوس»، عضو بخش توسعه اقتصادی موسسه بروکینگز، حمایت‌گرایی اقتصادی ترامپ را با نسخه دوران رکود بزرگ مقایسه کرده است. قانون «اسموت-هاولی» تعرفه‌های گمرکی همزمان با وقوع رکود بزرگ، تعرفه‌های گمرکی را به دو دسته تقسیم کرد.
  • رکورد ۴ساله رشد اقتصاد آمریکا

    «دین بیکر»، اقتصاددان مطرح آمریکایی، دلیل رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا را مربوط به افزایش مصرف می‌داند و نه رشد صادرات و موفقیت سیاست‌های اقتصادی کاخ سفید.
  • زمانی برای صـداقت

    زمانی رسانه‌ها برای افشاگری و پرده برداشتن از رازهای مگوی چهره‌های سرشناس راه پر پیچ و خم و طویلی را طی می‌کردند، اما امروز به مرحمت قدرت فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی تعداد افرادی که در خدمت اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی به جامعه هستند به اندازه تمامی صاحبان گوشی‌های هوشمند است.
  • عدالت‌خواهی را در جامعه ایران بارور سازید

    سبک زندگی، مساله مهمی اما مهم‌تر از آن تغییر سبک زندگی برخی افراد صاحب‌نام در جامعه است؛ درست زمانی که انتظار مردم از مسوولان جمهوری اسلامی، عمل به شعارها و ادعاهای آنها مبنی‌بر ساده‌زیستی است. توقع مردم از زندگی مسوولان و مدیران اگر پایین‌تر از متوسط جامعه نباشد لااقل متوسط است. این همان تاکید دین مبین اسلام است که عبور از آن یعنی بی‌اعتمادی، بیزاری از سیاست، از بین رفتن یا از دست رفتن سرمایه اجتماعی یعنی همان مردمی که در انتخابات انتظار حضور پر شورشان را داریم.
  • وطن به «ژن برتر» و سلبریتی ختم نمی‌شود

    توسعه‌یافتگی یک کشور یعنی از خود شروع کردن و رضایت مردم همان حلقه گمشده کشورهای توسعه‌نیافته است که برخی کشورهای توسعه‌یافته برای جلب و حفظ آن تلاش می‌کنند. زمانی که از مردم ایران سخن گفته می‌شود، یعنی مردمی که برای این کشور ایستادگی کرده، خون‌ها داده‌اند، مردمی که برای این سرزمین از خود گذشته‌اند با دیرینه‌ای غنی، فرهنگ اصیل، استعداد سرشار و درک و شعور اما متاسفانه پخش و انتشار ویدئوهایی در جامعه منسوب به سلبریتی‌ها یا افراد با «ژن برتر» که با سخن و ادعای ساده‌زیستی برخی مسوولان در تضاد است، تنها نشان از تبعیض و نابرابری در فرصت‌ها دارد و نتیجه آن رخنه دلسردی در میان جوانان است و مرگ امید و خلاقیت جوانان، بزرگ‌ترین مصیبت یک جامعه است.
  • نمایش خطرناک اشرافی‌گری

    امروز، به واسطه شبکه‌های مختلف مثل شبکه‌های اجتماعی و تلویزیون و... اخباری را مشاهده می‌کنیم که حاکی از وجود افرادی است که سطح زندگی کاملا متفاوتی با اقشار عادی دارند. نمایش این سبک از زندگی مردم را دچار ناامنی سیاسی و اقتصادی و حتی اجتماعی می‌کند که نتیجه همه اینها ناامنی روانی است.
بیشتر