شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

جمعه‌نامه

  • نوبت اصلاحات در اقتصاد ایران

    طی نیم سال گذشته سناریوهای خاکستری فراوانی برای آینده اقتصاد ایران در ذهن متبادر می‌‌شود. برای بررسی ریشه‌های شکل‌گیری این التهابات و ترسیم سناریوی احتمالی پیش روی اقتصاد ایران با «تیمور رحمانی» به گفت‌وگو نشسته‌ایم. به عقیده عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران، وضعیت فعلی اقتصاد ایران نتیجه ناترازی‌های مزمنی است که مدت‌ها در جریان بوده و آثار آن در رشد متغیرهای پولی در اقتصاد ایران منعکس شده‌است و بر خلاف نظر برخی از کارشناسان اقتصادی کشور این کمیت‌های پولی بوده‌اند که اثر شوک خارجی بر اقتصاد ایران را تشدید و موجب ملتهب شدن اوضاع شده‌اند. آن هم در شرایطی که تمرکز سیاست‌گذاران بر کنترل پایه پولی و غفلت از ابزارهای مرسوم اثرگذاری بر بخش پولی در عمل باعث خالی ماندن دست سیاست‌گذار در واکنش به شرایط پر‌التهاب شد. البته به عقیده این اقتصاددان، بخشی از تلاطم فعلی اقتصاد ایران ناشی از سهل‌پنداری مساله تحریم‌ها بود که باعث فرصت‌سوزی در کنترل این شرایط شد. اگرچه برخی از سیاست‌گذاران با ملاحظه هزینه سیاسی، شرایط پرالتهاب اقتصادی را زمان مناسبی برای اجرای اصلاحات اقتصادی نمی‌دانند؛ اما به عقیده این عضو هیات علمی دانشگاه تهران، شرایط فعلی اولا امکان تاخیر در اجرای برخی از سیاست‌های اصلاحی را سلب کرده و ثانیا بهترین فرصت برای به جریان انداختن برخی از رویه‌های اصلاحی است.
  • عامل تحریک پول

    نقدینگی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین متغیرهای پولی در اقتصاد، تحت تاثیر دو عامل رشد می‌کند؛ ضریب فزاینده نقدینگی و پایه پولی. بررسی آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد اگرچه نرخ انبساط نقدینگی دز اقتصاد ایران طی دهه گذشته تقریبا بدون تغییر بوده‌ است، با این وجود نیروی محرک نقدینگی در دهه گذشته همواره ثابت نبوده است و طی دوره‌های مختلف بین ضریب فزاینده نقدینگی و پایه پولی جابه‌جا شده‌ است.
  • بازگشت روحانی با دستانی پر از بهارستان

    سرانجام پس از مدت‌ها انتظار و گمانه‌زنی بسیار، کابینه دولت تدبیر و امید با وزیرانی تازه نفس تکمیل شد تا دولت دوازدهم بتواند با یاران نو پیوسته به قطاردولت، سیاست‌های اقتصادی را در شرایط جنگ اقتصادی پیش رو پیاده کند. جلسه رای اعتماد به وزیران پیشنهادی اگرچه پیش‌تر با معرفی برخی نام‌های کمتر شناخته شده یا وزیر مستعفی یک وزارتخانه، درگیر برخی حواشی در فضای مجازی شده بود اما این بار برخی از اظهارات رئیس‌جمهور به هنگام نطق دفاع از وزرای پیشنهادی در بهارستان، حاشیه‌ساز شد.
  • ریشه‌های تلاطم

    اقتصاد ایران در حالی در ماه‌های اخیر تلاطم‌های چندگانه در بازارهای مختلف را تجربه کرده که از آغاز سکانداری دولت یازدهم روند باثبات و بالنسبه رو به جلو، اگرچه با سرعت کم، را تجربه کرده بود. اکنون با تجربه آن ثبات نسبی و این تلاطم‌های متعاقب، این سوال مطرح می‌شود که چه عامل یا مجموعه عواملی آن ثبات نسبی را توضیح می‌دهد که عدم حضور آنها در یک سال گذشته، روی سکه اقتصاد ایران را به سمت بحران برگردانده است.
  • واکنش‌ها به نامه تند آیت‌الله یزدی

    انتشار تصاویری از دیدار آیت‌الله شبیری زنجانی با رئیس و برخی از چهره‌های سیاسی دولت اصلاحات در فضای مجازی و در پی آن نامه تند آیت‌الله محمد یزدی خطاب به ایشان، واکنش گسترده محافل حوزوی، سیاسی و فرهنگی را به دنبال داشت و از همین رو در شبکه‌های اجتماعی هم با واکنش دو گروه از فعالان رسانه‌ای اصلاح‌طلب و اصولگرا مواجه شد.
  • حواشی پیرامون شبکه ۳ سیما

    موضوع حذف برنامه نود از کنداکتور شبکه سوم سیما که از هفته گذشته در شبکه‌های مجازی داغ شده بود این هفته با انتشار ویدئویی از مصاحبه علی فروغی مدیر جوان این شبکه با رضا رشیدپور وارد فاز تازه‌ای شد. در این مصاحبه که از برنامه حالا خورشید پخش شد، فروغی اگرچه گفت که برنامه نود دوباره پخش خواهد شد اما به این موضوع اشاره نکرد که برنامه پربیننده تلویزیون با اجرای عادل فردوسی پور پخش خواهد شد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • تصویرگر جامعه مصر

    رمان عربی اگرچه با اثری چون «زینب» در سال ۱۹۱۳ به قلم نویسنده‌ای مصری به نام محمد حسنین هیکل شروع می‌شود؛ اما همواره هیبت و مقام پدرانه و پیشاهنگی به نام «نجیب محفوظ» به‌عنوان اولین نویسنده مدرن در ادبیات روایی عرب سنگینی می‌کرده است؛ چراکه نجیب محفوظ چون پدری هم بنیان‌گذار رمان مدرن عرب و هم تکامل‌دهنده آن محسوب می‌شود. او با «ثلاثیه» و «بچه‌های محله ما» و «حماسه داش‌ها» و «سفر ابن‌فطومه» و «میرامار» کلاسیک‌ترین نویسنده خاورمیانه و با «وراجی روی نیل» و «آینه‌ها» «رویا‌های دوران نقاهت» یکی از آوانگاردترین نویسنده‌های خاورمیانه محسوب می‌شود و سیاهه‌ای از نزدیک به چهل رمان کیفیت و کمیتی شگفت‌انگیز از کارنامه او پرداخته است که او را به سان آفرینشگری با تجربه‌های متعدد، متفاوت و متکثر در ادبیات عرب، به اسطوره‌ای مبدل ساخته است.
  • معرفت شناسی آلتوسر

    لوئی آلتوسر، نام آشنا و در عین حال غریبی در میان خوانندگان ایرانی است، اما هنوز هیچ اثر کاملی از او به فارسی برگردانده نشده است. کتاب علم و ایدئولوژی در اصل مجموعه مقالات بسیار مهمی از کتاب‌های اصلی آلتوسر یعنی درباره مارکس و خوانش کاپیتال است که به مبحث ایدئولوژی و نقد سازوبرگ‌های آن می‌پردازد.
  • رابطه عاشقانه فکری

    رابطه توماس مان رمان‌نویس و جرج لوکاچ فیلسوف، منتقد و نظریه‌پرداز ادبی، که به تعبیری «رابطه عاشقانه فکری» توصیف شده، بسیار پرگره و آکنده از ابهام‌هایی است که اگر روزی مجموعه نامه‌های این دو بزرگ منتشر می‌شد، شاید پرتوی بر آن می‌افکند.
  • داستان سوگواری و امید

    حدود ۱۴ سال آقای ناظری در نظر داشت شعر منظومه آرش کمانگیر سروده سیاوش کسرایی را با هم کار کنیم. آن موقع بخش‌هایی از این منظومه نیمایی بلند را انتخاب کردم و آن را با چند ساز ایرانی ضبط کردیم اما به مرحله‌ای نرسید که منتشر شود.
  • وصف دوره قاجار در نامه‌های ایران

    نامه‌های ایران، عنوان کتابی است دربردارنده یادداشت‌هایی که «جمیل سعید بیک» کارگزار دولت عثمانی درباره اوضاع سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی ایران در یکی از حساس‌ترین دوران تاریخ معاصر آن یعنی روزگار مشروطیت نگاشته و دکتر حسن حضرتی آن را به فارسی ترجمه کرده است. سعید بیک در فاصله سال‌های ۱۹۰۸ـ۱۸۹۹م. به مدت ۹ سال وابسته نظامی سفارت عثمانی در تهران بوده و این کتاب ثمره یادداشت‌های او در زمان ماموریتش در ایران است که در ۱۹۰۹م. در روزنامه «تصویر افکار» استانبول به‌صورت پیوسته منتشر کرده است و سپس به اهتمام علی ارغون چنار در سال ۲۰۱۴ میلادی، به زبان ترکی استانبولی و در قالب کتابی صورت‌بندی و منتشر شده‌اند. گویا سعید بیک به تاسی از «نامه‌های ایران منتسکیو»، چنین عنوانی بر یادداشت‌های خود نهاده است.
  • کلاژی از وقایع مذهبی در تهران

    نمایش میدانی «رسول» این روزها روی صحنه است و تا ۲۰ آبان‌ماه به‌صورت رایگان هر شب در منطقه فرهنگی و گردشگری عباس‌آباد میزبان علاقه مندان خواهد بود. بعد از اجرای نمایش «ریچارد» در تالار وحدت از سوی سعید اسماعیلی و رسالت بوذری برای نوشتن یک نمایشنامه با موضوع مذهبی دعوت شدم که در بخش‌هایی از آن به کربلا و عاشورا هم اشاره داشت.
  • ماجرای ترور دانشمندان هسته‌ای

    این نمایش به ترور دانشمندان هسته‌ای می‌پردازد و ما سعی کردیم با یک نگاه سیاسی و حتی کمیک به این جریانات انتقاد کنیم و بگوییم این ترورها بچه‌بازی است. نمایشنامه این اثر نوشته علی شمس است و داستان آن درباره یک دانشمند عراقی است که طراحی نیروگاه‌هایی در عراق را انجام داده و اکنون به‌صورت ناشناس در فرانسه زندگی می‌کند ولی تعدادی از عوامل جاسوسی در تلاش هستند تا این پلان‌ها را به‌دست بیاورند که در این میان اتفاقاتی عاشقانه، کمیک و حتی جنایی هم می‌افتد.
  • قصه عشق نامتعارف

    سریال «حوالی پاییز» که این روزها از شبکه سوم سیما پخش می‌شود درباره عشق جوانی ایرانی به یک دختر عرب است که براساس طرحی از معصومه بیات نوشته شده است. قسمت اول و دوم این مجموعه کاملا عاشقانه و معمایی بود و اگر مخاطب قسمت‌های ابتدایی را از دست داده باشد ممکن است سوال‌هایی برایش ایجاد شود.
  • اجرای ترانه‌های قدیمی در یک فرم جدید

    ایده تولید آلبوم «عاشقانه عارفانه» از سال ۹۰ در ذهنم شکل گرفت و تولید آن نزدیک به پنج سال طول کشید و یک سال هم برای اخذ مجوز سپری شد. در این اثر از اشعار بزرگانی همچون مولانا، سعدی، هوشنگ ابتهاج و فریدون مشیری استفاده شده است.
  • عکسنوشت

    میراث فرهنگی کشور، همواره میراثی ملموس نیست. بخشی از این میراث، ناملموس هستند و برای لمس و دیدن آنها از نزدیک، باید بخشی از آن شد. «راهپیمایی اربعین» حالا بعد از چندین سال تبدیل به یکی از عناصر فرهنگی شده؛ میراثی ناملموس که تنها محدود به ایران نیست و در کشور همسایه نیز ادامه پیدا می‌کند. تنوع فرهنگی، قومی، زبانی و نژادی تنها گوشه‌ای کوچک از ظرفیت‌های این رویداد به عنوان یک میراث ناملموس است
  • تماشای زیبایی «عروس حلیمه جان»

    پاییز فصل سفرهای رویایی است؛ اما برای دیدن برخی جاذبه‎ها به‌دلیل بارندگی و سرد شدن هوا فرصت کمی باقی‌مانده است. «دریاچه عروس» در روستای حلیمه جان نیز یکی از همین مقاصد است؛ دریاچه‌ای که اگر اهل سفرهای یکروزه طبیعت‌گردی باشید و دلتان بخواهد چند ساعتی از خانه دور شوید، یکی از بهترین انتخاب‌ها است.
  • زیمنس؛ استارت‌آپی با قدمت ۱۷۰ سال

    شرکت زیمنس به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت مهندسی اروپا، نقش مهمی در شکل‌دهی تکامل تکنولوژی در آلمان، اروپا و کل دنیا داشته است. این شرکت در سال ۱۸۴۷ به دست ورنر زیمنس بنیان‌گذاری شد و دفاتر مرکزی آن در برلین و مونیخ قرار دارد. امروزه این شرکت و شرکت‌های تابعه آن بیش از ۳۷۰ هزار کارمند در سراسر دنیا دارد که در ۱۹۰ کشور مشغول به کارند.
  • گذری بر «لنینگراد» فرهنگی

    آثار تاریخی و فرهنگی بسیاری در لیست سازمان جهانی یونسکو به‌ثبت رسیده است. اما برخی از آنها به‌عنوان زیباترین‌ها شناخته می‌شوند. در این سلسله مطالب، ۲۰ مورد از زیباترین آثار به‌ثبت رسیده در یونسکو را معرفی خواهیم کرد.
  • اسرار گل رز

    نشستن پای کلامش شبیه به کشف اسرار هزارتویی است که از دل تاریخ، ادبیات و هنر بیرون آمده است. اسراری از جنس قصه‌های نظامی گنجوی، سرشار از نصایح پیران به جوانان، پدران به پسران، مانند اندرزهایی که عنصرالمعالی کیکاووس به فرزندش گیلان‌شاه در«قابوس نامه» آورده است، راه و رسم درست زیستن و به بیراهه و کج راهه نرفتن، منیت‌ها را رها کردن و دیگری را در منظومه ذهنی خود تصور و تجسم کردن. مسیر و راهی که او طی کرده بر چنین مبانی و اصولی استوار است.
  • رسوایی رشوه‌دهی و مشکل توربین‌های شرکت زیمنس

    شرکت زیمنس (Siemens) در اول اکتبر ۱۸۴۷ توسط ورنر زیمنس و یوهان گیورگ هالسکه در شهر برلین تاسیس شد. آنها کارشان را با طراحی و راه‌اندازی خط تلگرافی بین برلین و فرانکفورت شروع کردند. بعد از آن بود که این شرکت نوپا کارش را گسترش داد و به شرکتی چند ملیتی تبدیل شد. اما این شرکت با درآمد خالص ۶.۰۴۶ میلیارد یورو اشتباهات و حتی رسوایی‌هایی داشته است.
  • علامت مثبت از بازار مسکن

    اگر کاهش شیب رشد قیمت مسکن در تهران طی اولین ماه از پاییز را علامتی از تکمیل ظرفیت بازار ملک برای پذیرش تورم بیشتر محسوب کنیم در این صورت باید منتظر شروع تخلیه حباب قیمتی در بازار مسکن پایتخت حداکثر از اواخر سال‌جاری باشیم.
  • دو سطح قیمتی آپارتمان در محله چیذر

    چیذر یکی از قدیمی‌ترین محله‌های شمیران محسوب می‌شود که در محدوده منطقه یک تهران واقع شده و هویت روستایی آن در چند دهه گذشته با توسعه پایتخت تغییر کرده است؛ طوری که اکنون بخشی از پیکر واحد شهر تهران است.
  • معابر تهران اسکن نمی‌شود

    در تهران که راه می‌رویم باید حواسمان به زیر پایمان باشد. ممکن است هرلحظه زیر قدم‌هایمان خالی شود. یک روز محله شهران و روز دیگر بزرگراه آزادگان. یک روز خیابان مولوی، روز دیگر خیابان انقلاب. می‌گویند برداشت بی‌رویه از آب‌های زیرزمینی زیر پای تهرانی‌ها را خالی کرده است. برخی هم معتقدند حفاری‌های مترو عامل برخی از نشست‌های زمین است.
  • ملاحظات وام بانکی خرید مسکن

    کارشناسان نسبت به پیامدهای ناآگاهی برخی متقاضیان خرید مسکن با استفاده از وام بانکی به خانه‌اولی‌ها و سایر متقاضیان دریافت وام از صندوق‌های پس‌انداز مسکن هشدار دادند.
  • آکوردها و تب‌های گیتار در Songsterr Guitar Tabs & Chords

    برای یادگیری گیتار به راحتی و در منزل با داشتن اپلیکیشن Songsterr Guitar Tabs & Chords می‌توانید تمامی آکوردهای موردنیازتان را دریافت کنید و روی آنها تمرین کنید.
  • رویارویی تبلت‌های ویندوزی و هیبریدی

    شرکت‌های تکنولوژی در دنیا بسیار به رقابت در حوزه‌های مختلف چشم دارند و از آنجا که بازار گوشی‌های هوشمند در دنیا بسیار گرم است رقابت در حوزه‌های نزدیک به آن نیز افزایش یافته است و بسیاری از کاربران را به سمت خود جلب کرده است.
  • غیر‌فعال کردن ردیابی موقعیت گوشی توسط گوگل

    ردیابی گوشی‌های هوشمند از سوی گوگل دیگر چیز عجیبی نیست و همه می‌دانیم گوشی هوشمندمان، همواره توسط گوگل ردیابی می‌شود. خوشبختانه غیر‌فعال‌سازی ردیابی موقعیت گوشی توسط گوگل امکان‌پذیر است. این مطلب به روش غیر‌فعال‌سازی قابلیت ردیابی گوگل اشاره دارد.
  • تعیین‌تکلیف موضوعات خودرویی

    با استعفای محمد شریعتمداری از پست وزارت صنعت، معدن و تجارت برخی از فعالیت‌های نیمه‌تمام وی به‌خصوص در حوزه خودرو بلاتکلیف مانده بود. عدم‌تصمیم‌گیری در مورد واردات خودروهای در گمرک‌مانده و یا افزایش قیمت خودروهای داخلی بسیاری از فعالان این حوزه را بلاتکیف کرده بود.
  • «چینی‌زاسیون» صنعت خودرو

    افکار عمومی هنوز در شوک جنگ تجاری جدیدی است که دونالد ترامپ با کمک آن توانسته حلقه ارتباطات خودروسازی داخلی را تنگ و تنگ‌تر کند و در این شرایط کمتر کسی از چینی شدن صنعت خودرو اطلاعی دارد.
  • بازار از تب و تاب افتاد

    بازار خودرو این روزها از تب و تاب افتاده و دیگر از هیجانات یکی دو ماه پیش خبری نیست. به نظر می‌رسد التهابات بازار همراه با تثبیت نسبی نرخ ارز، اجرای طرح‌های پیش‌فروش و همچنین روند نزولی تقاضا تا حدودی کاهش یافته حال آنکه برخی از دست‌اندرکاران بازار معتقدند این وضعیت چندان دوامی نخواهد داشت. همزمان با خروج یکجانبه ایالات‌متحده آمریکا از برجام و همچنین بازگشت تحریم‌های هسته‌ای ایران، بسیاری از بازار‌ها متحول شد. در همین راستا نرخ ارز نیز تحت تاثیر تحریم‌ها روند صعودی به خود گرفت که همین مساله هزینه تولید را چند برابر کرد.
  • آدانا کباب

  • فست فود لاکچری

  • فودکورت به سبک ایتالیا

  • کافه یا کافی شاپ

  • قاب هفته

    خیابان سی تیر در منطقه دوازده تهران، یکی از قدیمی‌ترین و تاریخی‌ترین خیابان های تهران است و خوشبختانه بافت تاریخی این خیابان همچنان دست نخورده باقی مانده است. از آنجایی که کلیسای معروف «انجیلی»، کنیسه «حییم» و آتشکده زرتشتی «آدریان» در آن واقع شده، به خیابان ادیان معروف است. ولی این روزها خیابان سی تیر به دلیل دیگری بین مردم تهران معروف شده و آن دکه‌های ثابت و متحرک غذافروشی است که از سال ۹۵ به بعد در این خیابان مستقر شد‌ه‌اند و جان تازه‌ای به این خیابان داده اند. /عکس‌ها: فروغ علایی
  • تاوان اجتماعی خطای مالی خانوارها

    «رامان اپال»، استاد دانشگاه در مدرسه مالی امپریال کالج، به بررسی اثر اشتباهات در اقتصاد خرد بر اقتصاد کلان پرداخته و اشتباهات خانوارها را در تهیه یک سبد سرمایه‌گذاری متنوع مورد تحلیل قرار داده است:
  • حمل و نقل مدرن در کلان‌شهرها

    «استیفن ردینگ»، استاد اقتصاد در دانشگاه پرینستون است که حمل و نقل مدرن در شکل‌گیری کلان‌شهر لندن را زیر ذره‌بین قرار داده است: در طول دو قرن اخیر، نوآوری در زمینه حمل و نقل، مناظر شهرها را دچار تغییرات گسترده‌ای کرده است. این نوشته بررسی می‌کند که چگونه انقلاب حمل و نقلی در اواسط قرن نوزدهم، تراکم شهری لندن را شکل داده است.
  • ریسک تکرار رکود در آرژانتین

    «ژان پل راثبن»، اقتصاددان متخصص در بازارهای نوظهور آمریکای جنوبی و مرکزی است که به بررسی وضعیت نگران‌کننده اقتصاد آرژانتین پرداخته است. یکی از اهداف دولت اصلاح‌گرای مائوریسیو ماکری اقدام در راستای پاکسازی آلودگی اقتصادی برجای مانده از ۱۲ سال حکمرانی فساد مالی با مرکزیت خانواده کرشنر است. سال‌هایی که نه تنها کمترین توجهی به شناسایی ریشه‌های رکود بزرگ سال ۲۰۰۰ میلادی نشد، بلکه گامی در راستای ترمیم ساختار اقتصاد زنگار بسته و ناکارآمد آرژانتین برداشته نشد.
  • پیش‌نگری رکود مالی با منحنی بازدهی

    «متیو لئومبرونی»، استاد اقتصاد دانشگاه استنفورد به خوانش منحنی بازدهی اوراق به مثابه معیار وقوع رکود مالی پرداخته است. در شرایط معمول اقتصادی، بازدهی اوراق با سررسید طولانی، بیشتر از بازدهی این اوراق در نسخه‌های کوتاه‌مدت است. تحت این شرایط منحنی بازدهی نرمال خواهد بود. منحنی بازدهی نرمال اوراق قرضه با تاریخ سررسید طولانی‌ به‌خاطر ریسک مربوط به زمانشان، بازدهی بالاتری در مقایسه با اوراق کوتاه‌مدت‌ دارند. در واقع منحنی نرمال نشانگر انتظار عمومی از رشد اقتصادی کشور است.
  • نوبل‌های نهادگرایانه

    برندگان نوبل امسال فصولی جدید را در حوزه‌های تحلیل اقتصادی گشودند.
  • نقش نهادها در رشد اقتصادی

    اگر می‌خواهید موفقیت یک کشور را پیش‌بینی کنید به نهادهای آن بنگرید. سازمان‌های قانونی و اجرایی که زیربنای هر جامعه هستند، دست در دست هم آنچه را که اقتصاددانان بنام «فضای توانمندسازی» برای خلق ثروت می‌شناسند، شکل می‌دهند. زمانی که این نهادها شکست می‌خورند، اعتماد مخدوش می‌شود و اقتصادها آسیب می‌بینند.
  • «نهاد» چیست؟

    تعاریف مختلفی از «علم اقتصاد نهادی» توسط اقتصاددان ارائه شده است که عمدتا ناشی از ابهام در مفهوم «نهاد» است. نهادها محدودیت‌های ساخت بشر هستند که تعاملات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی را تنظیم و سازماندهی می‌کنند.
  • نقد «اقتصاد نهادی»*

    «نهاد»ها، مبنای زندگی اجتماعی- اقتصادی ما هستند. در یک دهه اخیر، اهمیت درک نقش نهادها در رشد اقتصادی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اصطلاح «علم اقتصاد نهادی» اولین بار در سال ۱۹۲۸ توسط والتون همیلتون در نشست «انجمن اقتصادی آمریکا (AEA)» مطرح شد. حدودا تا دهه ۱۹۴۰، مکتب «نهادگرایی» محور اصلی علم اقتصاد آمریکایی شد.
بیشتر