شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

جمعه‌نامه

  • سه تصمیم سخت سـال آینده

    تحلیلگران معتقدند که ایران کنونی در شرایط تراکم بحران در سه سطح داخلی، منطقه‌ای و بین‌المللی قرار دارد که خروج از آن نیازمند یک تصمیم مهم و استراتژیک است. اینکه این تصمیم سیاسی، اقتصادی یا اجتماعی و فرهنگی باشد میان تحلیلگران محل اختلاف‌نظر است. در همین خصوص دکتر قدیر نصری، استاد دانشگاه خوارزمی تهران و پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه با تاکید بر دشواره‌های تصمیم‌گیری حیاتی در ایران کنونی معتقد است که نظام سیاسی ایران باید دست به یک ابتکار عمل سه وجهی در سطوح سه‌گانه بزند. نصری که تالیفات بسیاری در حوزه‌های جامعه‌شناسی سیاسی و اندیشه سیاسی دارد، «مشغله کاهی» دولت در عرصه داخلی، «مساله کاهی» در عرصه منطقه‌ای و بازی‌سازی در عرصه بین‌المللی را مثلث تصمیم‌گیری استراتژیک برای ایران می‌داند.
  • اختلافات بودجه‌ای بر سر افزایش حقوق‌ها

    با وجود اینکه پرونده لایحه بودجه ۹۸ این هفته در مجلس بسته شد اما موضوعات بحث‌برانگیز آن از جمله افزایش ۴۰۰ هزارتومانی حقوق ثابت کارکنان دولت و بازگشت کوپن در سال آینده واکنش‌های زیادی در میان کاربران فضای مجازی داشت. در همین حال طرح استانی شدن انتخابات و نیز ممنوعیت کاندیداتوری افرادی که ۳ دوره متوالی نماینده مجلس بوده‌اند هم حسابی در روزهای اخیر مناقشه‌برانگیز شد.
  • سه موج جنجالی در شبکه‌های اجتماعی

    این هفته در شبکه‌های اجتماعی موضوعاتی زیادی برای بحث و تبادل‌نظر میان کاربران وجود داشت اما در این میان سه موضوع ماجرای آرای جنجالی در جشنواره صداوسیما، ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه و نیز انتشار فیلم مستندی از افشاگری‌ها علیه آمدنیوز موجب شد تا موجی از واکنش‌ها به این سه رویداد در فضای مجازی به راه بیفتد. یکی از مهم‌ترین این اتفاقات که پای وزیر ارتباطات را هم به میان کشیدو موجی در شبکه‌های اجتماعی به‌راه انداخت، ماجرای پیامک‌های دردسر‌سازی بود که برای صداوسیما و جشنواره انتخاب‌های مردمی حاشیه ایجاد کرد.
  • فشن شوی عجیب و غریب در لواسان!

    طی روزهای گذشته انتشار دو ویدئوی کوتاه در شبکه‌های اجتماعی، واکنش‌های زیادی در میان کاربران فضای مجازی برانگیخت. یکی از این ویدئوها مربوط به برگزاری یک شوی مد و لباس مختلط در لواسان بود. در فیلم منتشر شده برخی از زنان با پوشش‌های عجیب و غریب در سالن در رفت و آمد هستند. بلافاصله پس از دست به‌دست شدن این فیلم در فضای مجازی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ از پلمب و تعطیلی تالار مجتمع اسکای سنتر در منطقه لواسانات تهران که محل برگزاری این شوی لباس بود خبر داد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • بحران کویری شدن

    امروزه بحران آب و دلواپسی‌های زیست‌محیطی آن از سرشاخه تا بن وجود جامعه انسانی را فرا گرفته است. حرف زدن از این دلشوره برای همه راحت است ولی زمان اقدام اندک و اندک‌تر می‌شود.
  • نجات بنیامین از مطالعات فرهنگی

    ما از ترجمه این کتاب دو هدف داشتیم؛ در این سال‌های اخیر کتاب‌هایی چاپ شده است که در آنها از آرا و افکار بنیامین برای تحلیل مسائل روزمره و فرهنگ استفاده شده و بنیامین به چهره اعلای مطالعات فرهنگی تقلیل داده شده، موضوعی که مترجمان کتاب عروسک و کوتوله نیز سال‌ها پیش درباره آن هشدار داده بودند. ما با ترجمه این کتاب قصد داشتیم بنیامین را از چنین خوانش اخته و سیاست‌زدوده‌ای بازپس‌‌گیریم و نشان دهیم که در نقد فرهنگی و ادبی بنیامین قسمی سیاست انقلابی نهفته است، سیاستی که بیش از همه در رفتن او به سمت برشت تجلی پیدا می‌کند. از طرف دیگر قصد داشتیم کاری کنیم که بسیاری از مسائل زیباشناختی مغفول‌مانده در آثار بنیامین از نو مطرح شوند، مسائلی ماتریالیستی که امید داشتیم مطرح شدن‌شان باعث بازفعال‌شدنِ تنشی بارآور در میدان نقد ادبی معاصر باشد و باعث منحل شدن مسائل بی‌ارزشی شود که در حال حاضر به موضوعات اصلی نقد ادبی بدل شده‌اند.
  • شناخت ‌هابرماس از زاویه دیگر

    وقتی‌که با مساله زبان و به‌ویژه امر زبان‌آموزی درگیر شدم، دیدم ارجاعات بسیاری در این حوزه به‌هابرماس می‌شود؛ به‌ویژه در نظریه‌های متاخر آموزش زبان. تئوری‌های جدید و متاخری که در حوزه زبان‌آموزی با آنها مواجه بودم به‌گونه‌ای تبار خودشان را به‌هابرماس وصل می‌کردند بدون اینکه این وصل کردن مشخص باشد. فاصله‌ای دیدم میان یک تئوری فلسفی درباره زبان و تمرین عملی زبان‌آموزی. شیوه استفاده و مسیر این استفاده برایم مشخص نبود. قبلا آشنایی مختصری با ‌هابرماس داشتم.
  • نفرت و عشق

    نفرت‌بازی یک کمدی رمانتیک است؛ شخصیت‌های اصلی داستان دو همکار هستند که نزاع‌های آن دو در محیط اداره جریان داستان را پیش می‌برد، اتفاقاتی که در طول رمان دید این دو همکار را نسبت به هم عوض می‌کند.
  • ورق خوردن نمایش

    آقای حمیدرضا نعیمی، کارگردان نمایش «سقراط» از من خواستند که در این اثر بازی کنم و من هم گفتم دوست دارم، اما باید ببینم با توجه به اجرای نفس‌گیر «خانه برناردا آلبا» برایم جانی باقی می‌ماند یا نه. فکرهایم را کردم و دیدم هر ۲ نمایش در یک محل هستند و به همین دلیل پذیرفتم.
  • گـم شـدن در غـار افلاطــــــــــونی

    بیش از سه دهه است من جناب آقای معتمدی را می‌شناسم، ایشان جزو معدود فیلمسازانی هستند که فلسفه خوانده‌اند و از دل فلسفه به سینما آمده و این برای من یک ارزش است که در واقع این افراد سینما را به سمت دیگری می‌برند و رشد می‌دهند. ایشان از آن دست افرادی است که هر فیلمش حرف و پیشنهادی برای سینمای ایران دارد و نمی‌خواهد تنها فیلمی ساخته شود.
  • یک ماجرای جنایی روی صحنه

    این نمایش داستان جنگ چندین ساله دو طایفه در آلاموی تگزاس در دهه هفتاد است که خیانت یکی از این طوایف منجر به شکست دیگر طایفه می‌شود. این اثر داستانی معمایی دارد و در فضایی رئال روایت می‌شود و برخوردار از یکسری فاصله‌گذاری است و از آنجا که به‌صورت فلاش‌بک است حدس، گمان و رمزگشایی را برای مخاطب دشوار می‌کند.
  • گفت‌وگوی سازها

    من این شانس را داشتم که از ابتدا در جریان روند تولید آلبوم «وَ» قرار بگیرم. باید بگویم که «وَ» جزو معدود آلبوم‌هایی است که هیچ پیشنهاد و نقدی به این اثر نداشتم و اثر در چارچوب‌های خودش کاملا استاندارد حرکت کرده است. این زمانه، زمانه مناسبی برای یکی شدن مرزهای این جهان به هم ریخته است و اکنون به‌دلیل انفجار اطلاعات و انقلاب رسانه‌ها باید دنبال ارتباط باشیم و مرزبندی‌های بیهوده و محدودکننده در موسیقی را بشکنیم و درهم آمیزیم.
  • اسب‌ها و نسل‌ها

    ۱۲ اثر از من به همراه دو اثر از علی فلاح‌زاده و دو اثر از نسرین یوسفی در این مجموعه به نمایش درآمده است. معمولا نقاشی‌هایم به‌صورت مجموعه شکل می‌گیرند و اسم و موضوع خاصی دارند. در این نمایشگاه نیز آثاری از مجموعه اسب‌ها و مجموعه ادامه نسل به نمایش درآمده است. من با استفاده از گذاشتن رنگ‌ها روی بوم و ترکیب آنها کار می‌کنم و در واقع پالت من همان بوم نقاشی است. من شاگرد استاد وزیری‌مقدم بودم و کار او اثرات زیادی روی من گذاشت.
  • عکسنوشت

    معماری ایرانی در گوشه و کنار ایران، ویژگی‌های منحصر به‌إفردی از خود به‌جای گذاشته است. یکی از زیباترین اشکال معماری مساجد ایرانی را می‌توان در مسجد «نصیرالملک» شیراز دید؛ جایی که به‌خاطر رنگ صورتی به‌کاررفته در کاشی‌هایش، با نام مسجد صورتی نیز شناخته می‌شود. حتما تابه‌حال تصاویری از انعکاس نور در شیشه‌های رنگی این مسجد را نیز در شبکه‌های اجتماعی دیده‌اید. اندکی به کاشی‌های صورتی «نصیر‌الملک» خیره شوید.
  • عبور از تاریخ با نوای دوتار

    در دو قسمت پیشین درباره روزهای نخستین سفرمان به خراسان بزرگ برایتان گفتم. در این بخش از آنچه در روزهای پایانی سفرمان گذشت بخوانید.
  • چگونه برای سفر برنامه‌‌ریزی کنیم؟

    در آستانه تعطیلات نوروز یکی از اصلی‌ترین کارهایی که هر خانواده انجام می‌دهد، تصمیم‌گیری برای سفر است. اگرچه برخی از خانواده‌ها تنها مقصد سفر را انتخاب می‌کنند و بدون برنامه‌ریزی دقیق، سفر را آغاز می‌کنند، اما برخی دیگر نیز ترجیح می‌دهند جزئیات سفر خود از جمله وسیله حمل و نقل، محل اقامت، برنامه بازدید از جاذبه‌های طبیعی و تاریخی و حتی رستوران برای صرف وعده‌های غذایی را از پیش بدانند. این روند، نیاز به تحقیقات و اختصاص زمان مناسبی برای این بررسی‌ها دارد. برخی از خانواده‌ها چون زمان کافی به منظور برنامه‌ریزی شخصی برای سفر خود ندارند، این کار را به آژانس‌ها می‌سپارند و با مراجه به آنها، پکیج‌های آماده تورهای آنها را خریداری می‌کنند. با این همه، بسیاری همچنان ترجیح می‌دهند خودشان متناسب با خواسته و بودجه اقتصادی‌شان برای سفر برنامه‌ریزی داشته باشند. برای این گروه از افراد می‌توان چند گام را در برنامه‌ریزی سفر برشمرد:
  • بوئینگ و صرفه‌جویی در زمان با نوآوری

    شرکت بوئینگ که در سال ۱۹۱۶ به دست ویلیام بوئینگ تاسیس شده و حالا بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد، نوآوری را در فرهنگ خود حک کرده و نتایجی خارق‌العاده از آن به دست آورده است. ویلیام خیلی زود و تنها ۱۸ سال پس از تاسیس این شرکت آن را ترک کرد. اما میراث او بسیار ارزشمند بود. او علاوه بر بینش پیشتاز بودن، تمایل به برتری و نوآوری مداوم را از خود بر جای گذاشت. همان زمان، شرکت مهندسانی استخدام کرد که دوست داشتند گام‌های بزرگی برای اختراع تکنولوژی‌های جدید بردارند و رقبا را کنار بزنند.
  • مرد سازندگی

    روز اول مدرسه بود. هیاهوی بچه‌ها و دویدن‌هایشان از این سو به آن سوی حیاط، برای او که تنها ۶ سال داشت، به حدی هیجان انگیز بود که متوجه زنگ مدرسه نشد و ناگاه با سیلی محکمی از عالم بچگی و شیطنت بیرون آمد. سیلی ناظم که همان روز اول با نواختن اولین زنگ مدرسه همراه شد، مسیر تحصیلش را عوض کرد و از او شاگردی بی نظم و فراری از کلاس درس ساخت. اخراج‌های مکررش در طول دوران تحصیل را با آب و تاب خاصی برایمان تعریف می‌کرد. به گفته خودش با هوش بود؛ اما بی نظم. می‌خواست انیشتین دوم زمان شود؛ اما نشد که نشد. در مقابل بزرگ‌ترین شرکت پیمانکاری ایران را بنا نهاد. چهارسال است که او را از نزدیک می‌شناسم. درست از زمانی که وارد اتاق بازرگانی شد. معمولا سرش شلوغ است و راه مصاحبه با او حتی اگر دو دقیقه هم باشد، طولانی است. همیشه موضوع صحبتمان، مسائل اقتصادی بود. وقتی برای انجام این مصاحبه وقت خواستم، موضوع را پرسید و ماجرای صفحه چهره‌های جمعه‌نامه را برایش توضیح دادم. قرار گذاشت. اگرچه قرارمان چند بار جابه‌جا شد، ولی بالاخره این گفت‌وگوی خواندنی به سرانجام رسید. بخشی از مصاحبه‌مان در دفتر اتاق بازرگانی ایران بود و بخش دوم در طبقه هفتم ساختمان شیشه‌ای «کیسون». کسی تصور نمی‌کند که محمدرضا انصاری که امروز نام‌آور صنعت احداث ساختمان است، همان شاگرد اخراجی دبیرستان دارالفنون، ادیب و البرز باشد. همان پسر پر شر و شور دانشکده فنی که سردسته اعتصاب دانشجویان شد و بعداز آن هم تبعیدش کردند. داستان هفتاد و پنج سال زندگی‌اش را خلاصه وار روایت کرد و ما نیز چنین به رشته تحریر درآوردیم.
  • برون سپاری؛ مزیتی که برای بوئینگ مشکل ساز شد

    تاریخ شرکت بوئینگ با سال‌ها تجربه در صنعت هوافضا را می‌توان به چند برهه تقسیم کرد. در سال ۱۹۱۶ بزرگ‌ترین شرکت هواپیمایی حال‌حاضر جهان، تنها با سرمایه ۱۰۰ هزار دلار، تاسیس شد و از آن پس در حوزه‌های مختلف در این صنعت فعالیت دارد. بسیاری از تحلیلگران خاطرنشان می‌کنند که شرکت بوئینگ علاوه بر درس‌ها و تجربه‌های موفق، دارای خطاهای خاصی در نحوه برون سپاری و انتقال فعالیت‌ها به خارج از مرزها بوده است.
  • قطع رابطه وام مسکن با زوجین

    مهم‌ترین تصمیم دخترها و پسرهای در آستانه ازدواج در شهر تهران، در فاصله سال ۹۵ تاکنون، تغییر محسوسی پیدا کرده است و علت آن را می‌توان در بی‌عملی متولی مسکن و سیاست‌گذار پولی در مواجهه با تخریب شدید قدرت خرید مسکن این قشر از تقاضا جست‌وجو کرد.
  • خانه‌دار شدن در سیاسی‌ترین محله تهران

    پاستور نام یکی از محله‌های مسکونی تهران واقع در محدوده منطقه ۱۱ شهرداری تهران است که اگر عنوان «سیاسی‌ترین محله تهران» را به آن بدهیم، بی‌راه نیست. این محله از شرق به خیابان ولیعصر، از جنوب به خیابان امام خمینی (ره)، از شمال به خیابان آذربایجان و از غرب به خیابان کارگر جنوبی محدود شده است.
  • رقم بدهی شهرداری تهران چقدر است؟

    شهردار پیشین شهر تهران اخیرا در گفت‌و‌گویی تلویزیونی رقم اعلامی بدهی شهرداری از سوی مدیریت شهری پایتخت را اشتباه دانست و عنوان کرد: « بدهی‌های ما حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان بود که ۱۴ هزار میلیارد در دوره آقای نجفی خودشان تایید کردند که طلب قطعی از دولت است، غیر از آن یک میلیارد دلاری که دولت دهم به ما نداد که مصوبه مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام بود که باز هم آن را ندادند که خود آنها گفتند ۲۵ هزار میلیارد تومانش مربوط به اتمام پروژه‌های آینده است، مگر پروژه آینده جزو دیون است؟ دیون به پولی گفته می‌شود که کاری انجام شده و پرداخت نشده است.» گفته‌های شهردار ۱۲ ساله پایتخت در حالی است که بررسی‌های انجام شده از سوی تیم مدیریتی شهردار شانزدهم و همچنین گزارش عملکرد ۱۰۰ روزه شهردار فعلی پایتخت نشان می‌دهد شهرداری تهران هم‌اکنون معادل ۴۵ هزار میلیارد تومان بدهی قطعی و ۷ هزار میلیارد تومان بدهی غیرقطعی دارد. به تعبیری دیگر مجموع دیون و بدهی شهرداری تهران به رقمی معادل ۵۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
  • معاوضه معکوس در بازار مسکن

    درحالی‌که سازندگان واحدهای مسکونی در پایتخت معمولا در نیمه دوم سال اقدام به خرید زمین و املاک مسکونی کلنگی برای آغاز عملیات ساختمانی جدید در سال بعد می‌کنند، در آخرین روزهای باقی‌مانده از سال ۹۷ که به نوعی آخرین فرصت سازنده‌ها برای تامین مهم‌ترین جزء ساختمانی(زمین) محسوب می‌شود، بازار شاهد روند معاوضه معکوس املاک است.
  • رقابت گوشی‎های تاشو

    زمانی که نرم‌افزارهای موبایل، حذف بریدگی بالای صفحه، بزرگ‌تر کردن صفحه نمایش، حذف لبه و حاشیه دیگر برای کاربران تازگی نداشت، وقت آن شده بود که سازندگان موبایل دست به خلاقیت جدیدی بزنند و بازار خود را توسعه دهند. ایده گوشی تاشو، جدیدترین نوآوری بوده که به میدان رقابت تولیدکنندگان موبایل تبدیل شده است. در این عرصه شرکت‎های سامسونگ و هوآوی از سایر رقبای خود پیشتاز بودند و توانستند نخستین گوشی‌های تاشوی را رونمایی کنند. این در حالی است که شرکت‌های اپل، شیائومی، مایکروسافت و سایرین به دنبال طراحی گوشی‌های تاشوی خود هستند. در این مطلب می‌خواهیم دو گوشی جدید تاشوی بازار یعنی گلکسی فولد (Galaxy Fold) سامسونگ با میت‌ایکس (Mate X) هوآوی را مقایسه کنیم:
  • تازه‎های کنگره جهانی موبایل

    هفته گذشته کنگره جهانی موبایل یا همان نمایشگاه MWC۲۰۱۹ برگزار شد. رویدادی که بزرگ‌ترین نمایشگاه موبایل سال است. این نمایشگاه در بارسلونا برگزار می‌شود و برنامه‌های مختلفی از سخنرانی افراد کلیدی تا رونمایی از تازه‌ترین محصولات را شامل می‌شود که در ادامه به سه گوشی جالب که در نمایشگاه امسال رونمایی شده اشاره می‎کنیم: نوکیا پیش از این از جدیدترین گوشی خود که مجهز به پنج دوربین بود، خبر داده بود. با این حال برای رونمایی آن تا زمان برگزاری نمایشگاه MWC۲۰۱۹ دست نگه داشت. محصول جدید این شرکت فنلاندی که نوکیا ۹ پیورویو نام دارد، به نمایشگر P-OLED مجهز بوده و به اعتبار گواهی IP۶۷، درمقابل نفوذ آب و گردوغبار بسیار مقاوم است. نوکیا ۹ پیورویو ۱۷۲ گرم وزن دارد و صفحه نمایش آن ۹۹/ ۵ اینچ است.
  • گوشی مچی

    محصول جالبی که شرکت نوبیا در نمایشگاهMWC ۲۰۱۹ رونمایی کرده، ترکیبی بین گوشی تاشدنی و ساعت هوشمند به نام نوبیا آلفا است. گوشی نوبیا آلفا صفحه‌نمایشی انعطاف‌پذیر ۴ اینچی و مجهز به OLED دارد که دور مچ بسته خواهد شد.
  • گوشی ۲۰ دلاری

    در حالی که تولیدکنندگان موبایل برای تولید گوشی‌های تاشو گران قیمت رقابت می‎کنند، شرکت مخابراتی فرانسوی Orange با رونمایی یک گوشی ۲۰ دلاری در نمایشگاه MWC ۲۰۱۹ خبرساز شد. این گوشی ارزان قیمت که سانزا نام دارد، یک گوشی معمولی و غیرهوشمند است. نمای بیرونی این گوشی نسبت به مد روز، عقب‌تر است و چندان شکیل نیست.
  • فروش فوری بدون اطلاع‌رسانی

    فروش فوری ۲۰ درصد از محصولات شرکت‌های خودروساز این روزها با ابهامات زیادی ازسوی مشتریان خودرو روبه‌رو است. یکی از این ابهامات نامشخص بودن روز تحویل و محصولات ارائه شده در فروش فوری روزانه است. به‌طوری‌که مشتریان از چگونگی عرضه و زمان فروش بی‌اطلاع هستند و خودروسازان نیز در این زمینه ظاهرا تمایلی به اطلاع‌رسانی ندارند. چگونگی فروش و محصولی که خودروساز قرار است به فروش فوری آن اقدام کند صبح همان روز و در ساعات مختلف به اطلاع مشتریان می‌رسد که همین امر انتقادات زیادی به‌دنبال داشته است.
  • دوای درد بازار خودرو چیست؟

    اعمال روش‌های فروش متنوع مثل عرضه فوری با بهای ۵ درصد زیر قیمت بازار یا فروش به قیمت روز نمی‌تواند التهابات موجود در بازار را کم کند و تنها بر آتش قیمت‌های فزاینده می‌دمد. کارشناسان معتقدند تمرکز وزارت صمت و خودروسازان روی رشد تولید با هدف عرضه بیشتر به بازار تنها راهی است که می‌تواند ثبات را بر وضعیت بی مهار بازار خودرو حاکم گرداند.
  • مسیر پیچ در پیچ ترخیص وارداتی‌ها

    بسیاری از ثبت‌نام‌کنندگان خودروهای خارجی با ابلاغ دستورالعمل ترخیص خودروهای وارداتی در گمرک مانده، در انتظار دریافت محصول ثبت‌نامی خود پیش از آغاز سال نو بودند. این در شرایطی است که ترخیص خودروهای یادشده با کندی فراوانی صورت می‌گیرد. بنا بر آمارهای دریافتی از گمرک در حال حاضر ۱۳ هزار خودرو در گمرکات کشور دپو شده؛ حال آنکه با وجود ابلاغ دستورالعمل ترخیص این خودروها ازسوی وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابتدای بهمن، تنها ۲۰۰ خودرو از گمرک خارج شده است.
  • موفتار

  • استیک هیجان انگیز

  • یک خیابان خوشمزه

  • کافه در گران ترین خانه جهان

  • قاب هفته

    این روزها به دلیل افزایش قیمت ارز، تقاضا برای سفرهای داخلی رو به افزایش است. شهر یزد که یکی از زیباترین و قدیمی‌ترین شهر های ایران است نیز گردشگران زیادی را به خود می‌بیند. در این شماره اشاره کوچکی داریم به نسل جدید گردشگران که لحظه به لحظه سفر خود را از طریق گوشی های موبایل خود و دوربین هایشان ثبت می‌کنند و این شبهه به وجود می‌آید که آیا دیدن عکس‌ها در موبایل برای روزهای آینده لذت بیشتری دارد یا حضور در آن مکان و دیدن چشم‌انداز‌های واقعی؟ / عکس‌ها: فروغ علایی
  • وعده ترامپ عملی نشد

    «سم فلمینگ»، پژوهشگر حوزه سیاست پولی در گروه مطالعاتی «فایننشال تایمز» به نارسایی نرخ رشد GDP فصلی و سالانه آمریکا از ثبت رشد ۳ درصدی پرداخته است. رشد تولید ناخالص داخلی آمریکا برای فصل چهارم سال ۲۰۱۸ میلادی ۶/ ۲ درصد گزارش شد. این ارقام نشانگر افت شدید رونق نسبت به دو فصل قبل است که با نرخ‌های ۴/ ۳ و ۲/ ۴ درصدی رشد داشتند. به این ترتیب، نرخ رشد سالانه برای ۲۰۱۸ کمتر از وعده ۳ درصدی ترامپ در نرخ ۹/ ۲ درصد به ثبت رسید.
  • مسیرهای جایگزین GDP

    «دایان کویل»، استاد سیاست عمومی در دانشگاه کمبریج راه‌های جایگزین تولید ناخالص داخلی(GDP) را بررسی کرده است:
  • ترامپ اقتصاد سیاسی نمی‌فهمد!

    «جنت یلن»، رئیس سابق فدرال‌رزرو آمریکا با شرکت در یک مصاحبه رادیویی، رئیس‌جمهوری کشورش را مورد انتقاد قرار داد.
  • وضعیت نابسامان اقتصاد

    «کنت رگ‌آف»، اقتصاددان برجسته آمریکایی عضو سابق کمیته فدرال رزرو و کارشناس ارشد صندوق بین‌المللی پول، در آخرین مقاله خود با اشاره به کاهش رشد اقتصادی کشورهای جهان‌نوشت: تمرکزگرایی قدرت در کشورها باعث افزایش توان اقتصادی نخواهد شد و کشورها باید با همکاری بیشتر با یکدیگر بر شرایط کنونی فائق آیند.
  • هیاهوی خشــونت

    اخلاق خوش و دوری از خشونت از دیرباز یکی از دغدغه‌های مهم بشر بوده است مگر نه اینکه اساس زندگی اجتماعی، رعایت اخلاق است؟ اما طی سال‌های اخیر رفته‌رفته شاهد افزایش خشونت در جامعه و افزایش آمارهای نزاع و درگیری در ایران بوده‌ایم.
  • دانشی به نام کنترل خشم

    یکی از موضوع‌های مهم در حوزه اجتماعی و قضایی برای کشور، خشونت است. طبق آمار مراجع قضایی کشور خشونت رقم رو به رشدی داشته است. نکته قابل توجه در این آمار، تعداد ۵۲ خشونت و پیامدهای ناهنجار ناشی از این حس در هر ساعت است. بنابراین ما چاره‌ای جز ایجاد فرهنگ شادی و سرمایه‌گذاری دراین راه نداریم.
  • جای خالی آموزش

    رقابت در جامعه ما مهم‌ترین عامل در ایجاد خشونت است.
  • آرامش هر فرد؛ آرامش دیگری

    ما در جامعه محرک‌های زیادی برای تولید خشم داریم. وجود عناصر مبلغ خشم از یک‌سو و ناآگاهی ما برای کنترل خشم از سوی دیگر منجربه ناآرامی فردی و اجتماعی می‌شود.
بیشتر