شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

جمعه‌نامه

  • نقطه عزیمت در قیمت ارز

    حدود ۱۷ ماه از معرفی سیاست فراگیر«دلار ۴۲۰۰ تومانی» می‌گذرد؛ سیاستی که به‌عنوان بزرگ‌ترین پاسخ متولیان ارزی به التهابات بازار قلمداد می‌شود. اما آیا جامعه به یک جمع‌بندی نهایی در خصوص کارآیی و عملکرد خالص این سیاست رسیده است؟ برای پاسخ به این سوال کلیدی، مناظره‌ای بین «داوود سوری» و «حسین صمصامی» برگزار شد. اگر چه محور مناظره کارآیی سیاست دلار ۴۲۰۰ تومانی بود، اما بخش زیادی از بحث به سمت ساختار بنیادین بازار ارز متمرکز شد. دو اقتصاددان روی ساختار فعلی بازار ارز «اشتراک نظر» و روی راه‌حل‌ها «افتراق‌نظر» جدی داشتند. درخصوص ساختار فعلی بازار ارز، هر دو باور داشتند که به‌دلیل حضور پررنگ دولت در هر دو سمت عرضه و تقاضا، بازار ارز کارآیی لازم را ندارد. اما درخصوص مسیر حرکت به سمت کارآیی، نسخه‌های متفاوتی را معرفی کردند. «حسین صمصامی» حضور واژه‌هایی مانند «ارز تثبیتی» و «ارز ترجیحی» را به چالش کشید و معتقد بود نمی‌توان در ساختار فعلی بازار، کشف نرخ را به بازیگران بازار سپرد. به عقیده صمصامی، نرخ ارز در موقعیت فعلی، خروجی یک بازار کارآ نیست که منتج به حصول بهینه اول شود، بلکه نتیجه تمایلات سفته‌بازان و گاهی خود سیاست‌گذار است. او همچنین معتقد بود سیاست دلار ۴۲۰۰ تومانی بهترین سیاستی بود که می‌توانست اعمال شود؛ اما نحوه اجرای آن را به چالش کشاند. در طرف مقابل، «داوود سوری» منتقد سرسخت این سیاست بود و آن را یکی از اشتباهاتی می‌داند که در دهه‌های اخیر بارها تکرار شده است. به عقیده سوری، بازار فعلی می‌تواند ‌به‌عنوان یک چراغ راهنما عمل کند و ما را در حرکت به سمت بازاری کارآتر هدایت کند. سوری مکانیزم بازار ارز را با مثال «الگوی حرکت فرد و سگ او» تشریح کرد و محاسبه نرخ بدون ملاحظات ساختاری اقتصاد کلان را به چالش جدی کشاند.
  • من و ناهید، همین الان. صبح بخیر دونالد ترامپ

    این هفته ادعای برخی رسانه‌های خارجی مبنی بر سومین تلاش ناکام ایران برای استقرار ماهواره در مدار در سال ٢٠١٩ و احتمال انفجار سکوی موشک پرتاب ماهواره در شبکه‌های اجتماعی خبرساز شد و واکنش‌های زیادی در پی داشت. پس از انتشار چند خبر غیررسمی در این خصوص، ترامپ در توییتی کنایه‌آمیز ضمن انتشار تصویری واضح و سری از سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر در این باره نوشت: «ایالات متحده آمریکا در حادثه فاجعه‌باری که طی آماده‌سازی‌های نهایی در سکوی پرتاب موشک ماهواره‌بر سفیر در جایگاه ۱ در سمنان رخ داد نقشی نداشته است.
  • شمارش معکوس برای گام سوم ایران

    دومین مهلت ایران به طرف‌های اروپایی برجام به زودی به پایان می‌رسد و این در حالی است که به نظر می‌رسد توافقات لازم میان ایران و فرانسه صورت نگرفته و بنا به گفته رئیس‌جمهور ایران خود را برای برداشتن گام سوم آماده می‌کند.پیش‌تر سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان گفته بود که ایران گام سوم را محکم تر از گام دوم و اول برخواهد داشت.
  • جنجال کودک همسری در بهمئی

    در روزهای گذشته انتشار فیلمی از «عقد موقت» دختربچه‌ای ۹ ساله با مردی جوان در منطقه بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد موجب واکنش‌های شدیدی در فضای مجازی شد. در این فیلم دخترکی معصوم در کنار مردی که دست‌کم دو برابر سن دخترک عمرکرده است در مقابل هیاهو و شادی حاضران و با مهریه‌ای معلوم به عقد موقت مرد درمی‌آید. با دست به‌دست شدن بخش‌های مختلفی از این فیلم در فضای مجازی، فعالان حقوق کودک بلافاصله دست به‌کار شدند و هشتگ #کودک_همسری و #نه_به_ازدواج_کودکان را فعال کردند. برخی از کاربران قوانین موجود در کشور درباره ازدواج کودکان را یادآوری کردند و برخی دیگر توجه نمایندگان مجلس را به موضوع فراخواندند.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • ترکیب عجیب زندگی مدرن و اساطیر یونان

    این کتاب راجع به سکوت است؛ راجع به درد‌ ناشی از نگفتن‌ها. فکر می‌کنم اواسط اسفند ۹۷ بود که «نقاش سکوت» الکس میکلیدس (البته نام اثر به‌طور تحت‌اللفظی بیمار خاموش ترجمه می‌شود) را اتفاقی و از طریق یک سایت‌ معرفی کتاب پیدا کردم. گذشته‌ از جذابیت‌های ظاهری جلد کتاب و نویسنده‌‌ای که پیش از آن به‌عنوان فیلم‌نامه‌نویس شناخته شده بود، متن داستان توجهم را جلب کرد. خلاصه داستان جذابی داشت و‌ در سبک مورد علاقه‌ام هم‌ نوشته شده بود.
  • اسطوره های مازنی

    اسطوره‌های یک ملت، شیوه نگرش آنها به زندگی است. روایت‌هایی از تجارب دسته‌جمعی اقوام که قبل از پیدایش ادبیات و فلسفه، در داستان‌های شفاهی اقوام و ملل، به گونه‌ای آرمانی و خیال‌انگیز تبلور یافته‌اند.
  • زندگی ارامنه در تهران

    محله‌های اطراف بلوار کریم‌خان مثل بهجت‌آباد، ویلا، میرزای شیرازی، سنایی و قائم‌مقام و همین‌طور محله‌های مجیدیه و وحیدیه، از ده‌ها سال پیش محل زندگی ارامنه بوده است. احتمالا بسیاری از مردم ایران فکر می‌کنند که ارامنه‌ ایران در شهرهایی مثل تهران و ارومیه و تبریز و اصفهان زندگی کرده‌اند، اما جالب است بدانید که ما در ایران چند روستای ارمنی‌نشین داریم؛ و لهجه ارمنی‌های روستانشین با ارمنی‌های شهرنشین متفاوت است. یکی از همین روستاها، دهی به نام لیلان از توابع دهستان کمره در نزدیکی خمین است که روبرت صافاریان، طبق گفته خودش در آن به‌‌دنیا آمده است. کتاب «خانه‌ دو طبقه‌ خیابان سنایی» نه رمان است، نه زندگی‌نامه و نه مجموعه داستان؛ بلکه ترکیبی از هر سه‌ این موارد است. دو‌سوم کتاب ذکر خاطرات نویسنده است که از روستا شروع می‌شود و در تهران ادامه می‌یابد. پدر خانواده گارسون یک کافه بوده، مادر خانواده خانه‌دار و پسر بزرگ‌تر خانواده که گویا کله‌اش بوی قرمه‌سبزی می‌دهد، جذب سوسیالیسم می‌شود.
  • جان کری، سیاستمدار سخت جان

    در کل آدم باید خیلی سخت‌جان باشد که از این همه مصیبت بگذرد و بعد هفتاد و خرده‌ای سال مهم‌ترین چهره‌ سیاسی حزب دموکرات باشد و حتی بخت نامزدی برای رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا در سال ۲۰۲۰ را داشته باشد. فکرش را بکنید: جان کری با آن کودکی ناگوار که یک بند در سفر بوده و او را به مدرسه‌ شبانه‌روزی می‌فرستاده‌اند که شرش را بکنند (حالا گیرم سوئیس! با باقی برادر و خواهرهایش هم همین معامله را کرده‌اند) و بعدش هم که در آمده و افتاده دانشگاه و چهار سال به الواطی مطلق (خودش گفته. کتاب را بخوانید و محظوظ شوید!) که سرش به سنگ خورده و خواسته مثلا خودش را آدم کند و برده انداخته دم گلوله توی مرداب‌های ویتنام.
  • تقدیر عجیب بازپرس خصوصی

    چندی پیش به بیماری ام‌اس دچار شدم اما به‌دلیل تحریم‌ها و مشکلات گرانی دارو نتوانستم آن را کنترل کنم و متاسفانه یک سال و نیم است که گرفتار سرطان خون نیز شده‌ام و از آن زمان تاکنون باید جلسات شیمی درمانی را پشت‌سر بگذارم و از این رو دچار فشارهای بسیاری هستم. منبع اصلی درآمد من از نویسندگی و کارگردانی در تئاتر است. در کنار تئاتر فعالیت‌های دیگری چون خبرنگاری، نقد و تولید محتوا برای رسانه‌ها را نیز به منظور امرارمعاش انجام می‌دهم. حدود ۳ یا ۴ سال در انتظار پاسخ از سوی مرکز هنرهای نمایشی برای اجرای نمایشم بودم که متاسفانه به‌دلیل تغییر مدیریت‌ها و دگرگونی شکل تئاتر تاکنون موفق به اجرای نمایشی نشده‌ام. پیش از این در انتخاب آثار به منظور اجرا مسائلی چون کیفیت اثر و طراحی اهمیت داشت که چندی است این رویه تغییر کرده و مدیران تنها به فروش گیشه فکر می‌کنند و به‌دنبال چهره‌ها هستند.
  • موقعیت‌های چالش برانگیز نقش حُرّ

    من اپراهای عروسکی را خیلی دوست دارم و به نظرم عیار هنری این کارها بالا است. چون رشته کارگردانی خوانده‌ام به ادبیات دراماتیک علاقه دارم. شاید خیلی از خواننده‌ها فقط به جنبه فنی و تکنیک‌های آوازی کار توجه کنند اما من با بهروز غریب‌پور خوب کنار می‌آیم چرا که به بُعد دراماتیک کار هم توجه می‌کنم. از سویی در کنار او خیلی چیزها آموختم و علاوه بر اینها انسانی دوست‌داشتنی است.
  • لایه‌های معنایی عاشورا

    نمایشگاه گروهی عکس «اهل حرم» این روزها برپاست و هفتاد و دو قطعه اثر در این نمایشگاه به نمایش درآمده است. مهری راست قدم، مهدی یوسفی، جلال میرزایی، سیدمحمدموسی‌زاده، طاهره منصورنژاد، محمد منصوری خوانساری، سیدمهدی طباطبایی، مهسا صادق، مرتضی شجاعی، امیر شهرابی، ندا رهگذر، صبرا رئیسی، محمدرضا خرازی، مریم خداوردی، منصوره حجارمنش، زهرا خرازی، اعظم حشمتی، ابراهیم باقرلو و مهدی سروری عکاسان صاحب اثر در این نمایشگاه هستند.
  • نوای خاص تنبور

    نام گروه ما درابتدا «نوای درون» بود اما تصمیم گرفتیم که عنوانی کنجکاوی‌برانگیز و اصیل ایرانی روی آن بگذاریم و کلمه «روچَن» به معنی پنجره را که یک کلمه اصیل ایرانی است انتخاب کردیم.
  • ملاقات در مطب روانشناس

    نمایشنامه «ستاره‌شناس» را در سال ۱۳۹۴ ترجمه کردم و این اثر همان زمان توسط انتشارات کوله‌پشتی چاپ و منتشر شد. برای ترجمه یک نمایشنامه همواره سه ویژگی را مدنظر قرار می‎دهم؛ نخست ترجمه آثاری برایم حائز اهمیت است که به آن علاقه‌مند شوم و مرحله دوم این است که نمایشنامه قابلیت اجرا در ایران را داشته باشد. در ترجمه آثار توجه دارم تا پیشنهاد تازه اجرایی در نمایشنامه وجود داشته باشد. موضوع و مضمون نمایشنامه از جامعه ایرانی دور نیست و مخاطب این امکان را دارد که سوالات و مسائل خود را در آن ببیند ضمن اینکه این نمایشنامه یک پیشنهاد تازه برای درام ایرانی دارد و تئاتر ما با این اثر با سبک و شکل جدیدی از نمایشنامه آشنا می‌شود چون به لحاظ نمایشنامه‌نویسی شیوه تازه‌ای در این متن است و آن بازی با سیالیت زمان است.
  • سفر به گرم‌ترین چشمه‌های آب گرم ایران

    اسم آب گرم آن‌هم در شمال‌غرب که برده می‌شود،‌ ذهن همه به سرعین می‌رسد. شهری که به واسطه آب گرمش چنان معروف شده که تمام آن را هتل‌ها و مهمانپذیرها اشغال کرده‌اند.
  • سوغات و صنایع‌دستی

    در مشکین‌شهر سوغات اصلی که می‌توانید تهیه کنید عسل است. شهریور ماه زمانی است که فصل ارزانی عسل محسوب می‌شود و سیب،‌ انگور و شلیل باغ‌ها نیز رسیده و در بازارهای محلی و حاشیه جاده‌ها عرضه می‌شود‌. میوه‌ها را هم می‌توانید به شهر خود برده و هم اگر قصد اقامت چند روزه در اقامتگاه‌های کنار چشمه‌های آب گرم را دارید، پس از هر آب گرمی آنها را صرف کنید. صنایع‌دستی مهم این منطقه هم انواع ورنی و جاجیم است. مردمان عشایر ایل شاهسون هنوز گلیم‌بافی و ورنی‌بافی را دنبال می‌کنند و این سنت در میان مردم منطقه توانسته است خود را در گذر ایام حفظ کند. سفالگری و منبت‌کاری از دیگر اقسام صنایع‌دستی در مشکین‌شهر است که می‌توانید آنها را به‌عنوان یادگار از این منطقه با خود به همراه داشته و در کنار آن به اقتصاد محلی هم کمک کرده باشید.
  • خیز مالزی برای دیجیتالیزه ‌کردن گردشگری

    دولت مالزی در تلاش است تا با طرحی موسوم به سفر جامع دیجیتال، شرایطی را فراهم آورد تا از طریق آموزش و ایجاد مقاصد هوشمند مدیریت بومی، صنعت گردشگری خود را توسعه دهد. روز دوشنبه هفته گذشته، ماهاتیر محمد، نخست‌وزیر مالزی در کنفرانس جهانی گردشگری که در کوآلالامپور مالزی برگزار شد، طی یک سخنرانی اعلام کرد که با «به آغوش‌کشیدن» فناوری‌های دیجیتال می‌توان صنعت گردشگری را «به دنیای بین‌الملل متصل» کرد و به تحلیل‌های داده‌ای از وضعیت آینده گردشگری دست یافت و علاوه بر همه اینها چرخه عرضه را کوتاه کرد.
  • عربستان در رویای گردشگری ۱۰۰ میلیارد دلاری

    پادشاهی عربستان از سال ۲۰۱۶ اعلام کرده است که قصد دارد اقتصاد خود را از وابستگی به تولید نفت برهاند. در این راستا، دولت این کشور، به رهبری شاهزاده محمد بن‌سلمان، تلاش کرده است تا به اقتصاد خود تنوع دهد و اقتصاد غیرنفتی خود را بهبود بخشد. حالا خبرهای جدید حکایت از آن دارند که این کشور قصد دارد به مقصد گردشگران زیادی تبدیل شود.
  • توجیه جدید بساز و بفروش‌ها

    بازار ساخت و ساز با عبور از دو موج رکودساز، شرایط متفاوتی برای ساختمان‌های نیمه‌کاره و مالکان پروژه‌های تخریب و مشارکت رقم زده است.
  • کامیون‌های حمل زباله بدون «معاینه فنی»

    بهبود نسبی کیفیت هوای پایتخت در سال گذشته را اگرچه بیش از هر چیز باید به متغیرهای جوی همچون میزان بارش و دمای هوا نسبت داد، اما کارشناسان ترافیکی معتقدند فراگیر شدن اخذ گواهی معاینه فنی میان رانندگان تحت تاثیر اجرای سراسری طرح «LEZ» نیز در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است.
  • رابطه منطقه ۲۲ و کیفیت هوای پایتخت

    منطقه ۲۲ پایتخت مطابق با اسناد فرادست شهری بنا بود به قطب گردشگری و امداد و نجات شهر تهران تبدیل شود اما شیوه ساخت‌وسازهای انجام شده طی سال‌های گذشته سبب شده تا این منطقه کاربرد دیگری برخلاف اسناد فرادست شهری پیدا کند.
  • فایل‌های غیرواقعی در بازار اجاره مسکن

    در آخرین روزهای باقی‌مانده از فصل تابستان و درحالی‌که بازار معاملات مسکن وارد رکود سنگینی شده است، تعدادی از فایل‌های عرضه شده به بازار اجاره با شرایط غیرواقعی نرخ‌گذاری شده‌اند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اجاره‌بهای پیشنهادی تعیین شده برای این واحدها به قدری بالاست که عملا فایل مربوط به این واحدها را می‌توان در فهرست فایل‌های غیرواقعی بازار اجاره طبقه‌بندی کرد.
  • پردازنده‌های نسل دهم اینتل در قلب لپ‌تاپ‌های جدید

    لپ‌تاپ‌های جدیدی ساخته شده و به بازار آمده‌اند که همگی با نسل جدیدی از دهمین پردازنده اینتل کار می‌کنند و این نشان‌دهنده ارتقای کارآیی لپ‌هایی است که به تازگی وارد بازار شده‌اند و از نظر سخت‌افزاری قرار است سرعت و کیفیت بهتری را به کاربران ارائه دهند. اخیرا شرکت‌های میان‌رده‌ای همچون ردمی و لنوو چند لپ‌تاپ با قدرت پردازشی نسل ده اینتل ارائه کرده‌اند که در مقایسه با هم ویژگی‌های مناسبی در بازار فروش جهانی لپ‌تاپ دارند. در ادامه به آنچه که این دو شرکت در لپ‌تاپ‌های جدید خود براساس ویژگی‌های کیفی به نمایش گذاشته‌اند نگاهی خواهیم داشت.
  • اپلیکیشن‌های دانلود ویدئو از یوتیوب برای اندروید و iOS

    دانلود ویدئوها از یوتیوب امروزه از طریق اپلیکیشن‌ها به‌راحتی صورت می‌گیرد و از آنجا که یوتیوب یکی از جامع‌ترین شبکه‌ها برای دسترسی به ویدئوهای محبوب است؛ بنابراین نیاز است که اپلیکیشن‌های مورد استفاده در این باره را بشناسید.
  • ترفندهای مخفی کروم در اندروید

    نسخه اندرویدی کروم سرشار از ترفندها و امکانات مخفی است. برخی از این قابلیت‌ها زیر دستورات «flags» پنهان شده‌اند و برخی دیگر نیز حالت آزمایشی دارند. دانستن این قابلیت‌های پنهان بدون شک تجربه استفاده از گوگل‌کروم را برای شما شیرین‌تر از همیشه خواهد کرد. در ادامه با ۱۵ ترفند مخفی گوگل‌کروم اندروید آشنا خواهیم شد.
  • نصیحت قطعه‌سازان

    پس از برکناری هاشم یکه‌زارع، گزینه‌های زیادی برای کسب سمت مدیرعاملی ایران خودرو مطرح شد. هر چند سخنگوی هیات دولت پس از خبر برکناری یکه‌زارع، علی‌آبادی مدیرعامل اجرایی مپنا را به‌عنوان جانشین وی معرفی کرد اما شنیده می‌شود که وی از قبول مسوولیت این شرکت سرباز زده است.
  • رویای واردات دوباره خودرو

    دبیر انجمن وارد‌کنندگان خودرو معتقد است در شرایطی که بانک مرکزی تمام‌قد در برابر واردات خودرو مقاومت می‌کند، طرح مسائلی نظیر آغاز دوباره پروسه واردات در مناطق آزاد بیش از اندازه رویایی به نظر می‌رسد و احتمالا قابلیت اجرایی شدن ندارد.
  • چرا تولید کاهشی شد؟

    تولید خودرو در مردادماه نیز روند کاهشی خود را حفظ کرد. از فروردین امسال تولید خودرو در شرکت‌های خودروساز نزولی شد حال آنکه برخی مقامات صنعتی و دست‌اندرکاران صنعت خودرو افزایش تولید را از ابتدای تابستان وعده داده بودند.پس از خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریم‌های بین‌المللی تولید در دو شرکت خودروساز بزرگ کشور کاهشی شد، این در شرایطی است که در بهمن و اسفند سال گذشته طبق آمارهای وزارت صنعت تولید کمی افزایش یافت.
  • رستوران چینی- هتل فردیس

  • بنویسید جنارو بخوانید ژوانی!

  • از اسب و اصل افتاده

  • این‌سو نرو، آنسو بیا!

  • قاب هفته

    همه ما در حال آماده شدن برای عزاداری سالار شهیدان امام حسین(ع) و یارانش هستیم. هر سال عزاداری‌های متفاوتی را در چهارگوشه میهنمان شاهدیم که این به‌دلیل فرهنگ و تاریخ غنی ایرانیان است. مراسم «چهل منبرون» یکی از قدیمی‌ترین آیین‌های عزاداری مردم خرم‌آباد در روز تاسوعای حسینی است. این مراسم به‌عنوان یک اثر معنوی در فهرست ملی کشور ثبت شده است. در این روز زنانی که در زندگی خود نیاز به شفاعت و کمک از امام حسین(ع) دارند از صبح روزه سکوت می‌گیرند و با پوشاندن چهره خود به ۴۰ منبر یا حسینیه می‌روند و در هرمکان یک شمع روشن می‌کنند. پس از تمام شدن ۴۰ شمع، روزه و صورت خود را باز می‌کنند. مردمی که حاجت خود را از امام حسین(ع) دریافت کرده‌اند سال بعد خانه خود را تبدیل به منبر می‌کنند. به‌دلیل اینکه مردم زیادی در این روز حاجت گرفته‌اند، در سال‌های اخیر مردان نیز در مراسم شرکت می‌کنند. / عکس‌ها: فاطمه بهبودی
  • مغز متفکر تجارت نفت آمریکا

    فرد کوک، یک مهندس شیمی فارغ‌التحصیل از مدرسه MIT بود که در سال ۱۹۲۷ در سن ۲۷ سالگی فرآیند جدید و کارآمدی را برای پالایش نفت خام سنگین و تبدیل آن به بنزین توسعه داد. چند سال بعد، او از این فرآیند پیشرفته برای راه‌اندازی کسب‌وکار پالایش نفت خودش استفاده کرد و کسب‌وکار خانوادگی خود به نام «شرکت نفت و پالایش راک آیلند» را در سال ۱۹۴۰ راه‌اندازی کرد.
  • استارت‌آپی در مسیر سلامت الکترونیک

    رشد روزافزون خدمات درمانی هر روز دنیا را با تغییرات جدیدی مواجه می‌کند. تکنولوژی راهکارهای مختلف و خلاقانه‌ای پیش روی ما گذاشته تا با توجه به مشکلات هر کشور خدمات جدیدی برای بهبود سیستم درمانی ارائه کنیم. «دکترتو» یکی از استارت‌آپ‌های فعال در حوزه سلامت الکترونیک ایران است که با هدف استفاده از امکانات تکنولوژی در حوزه سلامت از ۳ سال پیش فعالیت خود را آغاز کرد. هر کاربر می‌تواند با کمک سایت دکترتو در کوتاه‌ترین زمان پزشک مناسب خود را بیابد و به راحتی نوبت ویزیت بگیرد. در ادامه بهراد آزادی بنیان‌گذار این استارت‌آپ برای ما از مسیری که دکترتو طی کرده و چشم انداز پیش روی آن می‌گوید.
  • چالش کارگران با پیشرفت تکنولوژی

    «شامینا سینگ» رئیس مرکز توسعه فراگیر و معاون اجرایی توسعه پایدار در MasterCard است.
  • من بوریس جانسون نیستم

    «یانیس واروفاکیس»، وزیر سابق دارایی یونان و استاد اقتصاد در دانشگاه آتن است. او به مقایسه بوریس جانسون با خودش، واکنش منفی نشان داد.
  • سیستم پولی چند قطبی

    «مارک کارنی»، رئیس‌کل بانک مرکزی انگلیس با بیان اینکه دنیا باید وابستگی خود به دلار آمریکا را کاهش دهد خواستار یک سیستم پولی‌مالی چند قطبی شد.
  • فراتر از یک جنگ تجاری

    «هامادا کوییجی»، استاد اقتصاد دانشگاه‌های توکیو به تشبیه جنگ تجاری با داستان قدیمی پرداخته که به نظریه بازی‌ها نیز نزدیک است.
بیشتر