شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

جمعه‌نامه

  • فرمول تاب‌آوری مقابل کرونا

    در روزهای گذشته بحث و مطالبه‌ای شکل گرفته مبنی بر اینکه نهادهای بزرگ عمومی خارج از دولت، وارد کارزار کرونا شوند. اما با چه مکانیزمی می‌توان نهادهای قدرتمند(از نظر مالی) خارج از دولت را به شکل جدی برای مقابله با کرونا بسیج کرد؟ به نظر می‌رسد در روش فعلی که منابع بانکی و پایه پولی برای تاب‌آوری مالی بنگاه‌های آسیب دیده و خانوارها به کار گرفته شده، نمی‌توان روی تامین مالی خارج از دولت حساب کرد. ضمن اینکه در روش فعلی، احتمال هدفمندی کمک‌ها نیز در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. نیما نامداری، تحلیلگر ارشد اقتصادی معتقد است که تنها راه برای کارآمد کردن پول‌پاشی، استفاده از شفافیت است و این شفافیت تنها در بستر بازار سرمایه ممکن می‌شود. پیشنهاد نامداری این است که یک صندوق مختص جمع‌آوری منابع مالی مقابله با کرونا در بورس تهران راه‌اندازی شود تا چگونگی منابع و مصارف آن به شکل کاملا شفاف در اختیار همگان باشد. در چنین صندوقی، کاملا مشخص خواهد بود که هر بنیاد، ستاد و شرکت خصوصی بزرگی، به چه میزان در این شرایط سخت، در حل مشکلات اقتصادی مشارکت کرده‌اند. نامداری در این مصاحبه، جزئیات پیشنهاد خود را شرح می‌دهد.
  • هدف‌گیری یارانه‌ای

    محمد حسینی استاد اقتصاد موسسه عالی آموزش و پژوهش برنامه‌ریزی و مدیریت معتقد است اگرچه هنوز پژوهش‌های رسمی در مورد اثر کرونا بر سطح رفاه انجام نشده است، اما می‌توان گفت تقریبا همه گروه‌های درآمدی در بحران کرونا متضرر شده‌اند، بنابراین نباید افراد سطح رفاه خود را با پیش از کرونا مقایسه کنند و انتظار داشته باشند سطح رفاه آنها به سطح رفاه پیش از کرونا بازگردد. شیوع ویروس کرونا وضعیت اقتصادی همه افراد جامعه را با شوک منفی مواجه کرده اما برخی از این ویروس اثر منفی بیشتری گرفته‌اند. از سوی دیگر به دلیل مشکلات بودجه‌ای دولت، نمی‌توان از آن توقع داشت تا به همه افراد جامعه کمک بلاعوض کند. بنابراین سیاست‌گذار باید هدف‌گیری دقیقی برای تخصیص یارانه معیشتی داشته باشد.
  • شوک ارزی تفریغ بودجه ۹۷ در شرایط کرونایی

    گزارش رئیس دیوان محاسبات کشور از تفریغ بودجه ۹۷ این هفته حسابی در فضای مجازی سر و صدا به پا کرد. به خصوص بخش مربوط به آمارهای ارزی این گزارش که پاسخ رسمی رئیس‌جمهور را هم در پی داشت و روحانی اعلام کرد که این آمارها کاملا غلط است و خواستار پاسخگویی مسوولان مربوطه به گزارش دیوان محاسبات شد. براساس این گزارش که رئیس دیوان محاسبات آن را در صحن علنی مجلس قرائت کرد، از مبلغ ۳۱ میلیارد و ۴۱۶ میلیون و ۱۴۱ هزار و ۱۳۳ دلار ارز تامین شده برای واردات به نرخ دولتی، معادل ۳/ ۱۵ درصد بلاتکلیف است.
  • وضعیت شکننده مدیریت بیماری با فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی؟

    طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی در شرایطی از این هفته آغاز شده که نگرانی‌هایی را برانگیخته است و علاوه بر واکنش‌ها و انتقاداتی که در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته، صدای برخی از استانداران و روسای دانشگاه‌ها را هم درآورده است. نزدیک به ۵۰ روز پس از اعلام ورود کرونا به ایران و شیوع بیماری در شهرهای مختلف، دولت طرح فاصله‌گذاری هوشمند اجتماعی را به اجرا در آورد. پس از اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی به‌عنوان یک راهبرد جدید برای مدیریت و کنترل مناسب ویروس کرونا، ستاد ملی مقابله با کرونا طرح فاصله‌گذاری هوشمند را جایگزین طرح قبلی کرد؛ طرحی که بنا دارد شرایط تدریجی بازگشت جامعه به شرایط عادی را فراهم کند. منظور از این مفهوم جدید آن است به‌جای آنکه همه مردم فاصله‌گذاری فیزیکی با بقیه را رعایت کنند، افراد، مشاغل و گروه‌های جمعیتی کم‌خطر از نظر ابتلا (یا در صورت ابتلا از نظر بروز عوارض جدی و مرگ) شناسایی شوند و فعالیت این گروه‌ها به‌تدریج از سرگرفته شود و سایر افراد و گروه‌ها کماکان فاصله‌گذاری فیزیکی را رعایت کنند.
  • از حرکات تکنیکی آرات تا رکوردشکنی لایو اینستاگرامی

    این هفته اگرچه فیلم‌های مرتبط با ویروس کرونا همچنان در شبکه‌های مجازی دست به دست می‌شد، اما در این میان ویدئوهایی کوتاه از آرات پسربچه نابغه ایرانی و نیز تتلو خواننده موسیقی زیرزمینی در میان کاربران فضای مجازی پربیننده شد. لایوهای اینستاگرامی امیرحسین مقصودلو مشهور به تتلو خواننده موسیقی زیرزمینی طی روزهای گذشته حسابی بحث‌برانگیز شد و عجیب آنکه رکورد پربیننده‌ترین لایو اینستاگرامی جهان را هم شکست. تتلو در این لایوها همچون گذشته از ادبیاتی سخیف استفاده می‌کرد و در جدیدترین لایو اینستاگرام خود، از روابط خود با برخی بازیگران سینمای ایران پرده برداشت.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • شادمانی از دست رفته

    کتاب «جامعه شناسی شادی» در شش فصل نوشته شده و طی آن با رویکردی اجتماعی و شناختی، موضوع شادی بررسی شده است.
  • شادمانی و امر جمعی

    مبحث شادی در حوزه جامعه‌شناسی اوقات فراغت قرار می‌گیرد. با توجه به اینکه شادی حالتی است که در فرد بروز و ظهور می‌یابد، روان‌شناسی اجتماعی نیز به آن می‌پردازد.
  • شادمانی در فرهنگ‌های مختلف

    گرچه امروزه راه‌هاى متفاوت تجلى و نیل به شادى در فرهنگ‌هاى گوناگون به رسمیت شناخته شده است اما به‌طور کلى خنده، هیجان و حالت وجد به‌عنوان نماد جهانى شادى در نظر گرفته می‌شود. برخى نیز با اعتقاد بر اینکه صور بیرونى رفتار انسان حسب صورت، قابل شناسایى نیست بر فهم و درک آن رفتار و حرکت براساس یک فرهنگ خاص تاکید می‌کنند. نیات آدم‌ها در پشت رفتارشان تا حد زیادى تعیین‌کننده است. گاهى افراد می‌خندند اما خنده آنها از سرشادى نیست، ناشى از یک نوع افسردگى، عدم موفقیت، طعنه به‌خود یا دیگرى است.
  • سینما در قرنطینه

    مدت زمان زیادی است که سالن‌های سینمایی تعطیل شده‌اند و مردم که بیشتر اوقات خود را در خانه می‌گذرانند، به استفاده از آثار شبکه خانگی روی آورده‌اند. بازار این شبکه‌ها نسبت به گذشته با رشد قابل‌توجهی روبه‌رو بوده و همین موضوع باعث شده مدیران فرهنگی ساز و کار سریع‌تری را برای توزیع فیلم‌ها در پیش بگیرند. سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در روزهای پایانی سال طرح «هر روز یک فیلم تازه در شبکه نمایش خانگی» را برای ایام خانه‌نشینی مخاطبان مطرح کرد. این مساله از سویی موجب تسریع روند دریافت پروانه نمایش خانگی و از سوی دیگر باعث جذب موج جدیدی از مخاطبان به شبکه‌های نمایش خانگی شد.
  • روایت متفاوت از درام‌های مشهور

    نمایش «پشت سایه شب» از فردا جمعه روی آنتن رادیو نمایش می‌رود. این ژانر برای اولین بار در رادیو ارائه می‌شود و آن را براساس طرحی از آشا محرابی نوشته‌ام که کارگردانی اثر را برعهده دارد و قرار بر این شد که برای نوشتن آن از درام‌ها و داستان‌های بزرگ ادبیات دنیا استفاده کنم. چهارقسمت اول بر اساس درام‌های فیلم‌های بزرگ جهان نوشته شده که هر قسمت آن ۴۵ دقیقه است. ژانر نمایش «پشت سایه شب» معمایی وحشت است و طبعا آنچه برای ما اولویت دارد، این است که قصه آن با داشتن موضوعات مختلف حتما با ژانر وحشت گره خورده باشد. در واقع تمام موضوعات دستمایه کار ماست؛ اما در صورتی که در راستای ژانر وحشت باشد. در این مجموعه رادیویی هنرمندانی چون مهین نثری، شهین نجف زاده، مرضیه صدرایی، فریدون محرابی، فریبا متخصص، احمد گنجی، ناهید مسلمی و... به ایفای نقش می‌پردازند. «پشت سایه شب» در چهل و هشت قسمت به نویسندگی مریم تاجیک و کارگردانی آشامحرابی جمعه‌ها ساعت ۲۲:۴۵ تا ۲۳:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شود.
  • روایتی از آلودگی هوا

    نمایش «آبی‌ترین آسمون» به کارگردانی ماندانا عبقری از دیروز ساعت ۱۹ به صورت آنلاین از طریق تلویزیون اینترنتی نمایش نت با همکاری سازمان فرهنگی هنری شهرداری نمایش داده می‌شود.
  • آوازهای متنوع از دوره قاجار

    فرهنگستان هنر در ایام شیوع بیماری کرونا، موسیقی اواخر عصر قاجار و اوایل پهلوی را برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به موسیقی اصیل ایرانی در فضای مجازی منتشر کرده است و این قطعات روزانه منتشر می‌شوند. این مجموعه شامل ۸ لوح فشرده آوازی اواخر دوران قاجار ضمیمه کتاب گلبانگ سربلندی (مبانی و بررسی آواز ایرانی) است که موسسه متن فرهنگستان هنر آن را با پژوهش بهمن کاظمی و به اهتمام وَهرَز پوراحمد و مهدی فراهانی، در سال ۱۳۸۹ منتشر کرده است.
  • نوروز در قرنطینه

    نوروز را با شلوغی خیابان‌های اسفند می‌شناسیم،‌ ویترین‌های تزئین شده با هفت سین‌، بساط‌های کنار خیابان،‌ ازدحام و ترافیک‌های سنگین،‌ بالا رفتن قیمت آژانس و تاکسی‌های اینترنتی،‌ شب هنگام به خانه آمدن و صبح زود بیرون زدن و کرکره مغازه بالا کشیدن،‌ جواب‌های سربالای نیروهای خدماتی و آرایشگران، نوروز یعنی که روز نو شده است،‌ لباس‌های نو عید را پوشیدن و با در کردن توپ اول سال بغل کردن و بوسیدن و حافظ خواندن،‌ بیرون زدن به قصد دیدن بزرگ‌ترها. جشن گرفتن لحظه تحویل سال نو در مکانی که تمام سال را برای بودن این لحظه در آنجا برنامه‌‌ریزی کرده‌ای.
  • تدارک سفر برای پساکرونا

    متولی گردشگری برای احیای بازار سفر و تفریحات برون‌شهری در پساکرونا برنامه‌ریزی‌هایی را انجام داده است تا بازار گردشگری خیلی زود بعد از مهار کرونا دوباره رونق بگیرد. هر چند در ایام پیش از شیوع کرونا هم نبض سفر آنچنان نمی‌زد که مهم‌ترین علت آن اوضاع اقتصادی خانوارها و افزایش هزینه‌های زندگی بود که باعث شد خانواده‌ها از هزینه‌هایی همچون سفر و گردشگری برای پوشش هزینه‌های ضروری‌تر چشم پوشی کنند.
  • عصر جدید پسا کرونا

    چگونگی کمک به خانوارهای کم‌درآمد، یکی از چالش‌هایی است که دولت‌ها در جریان بیماری کرونا پیش رو دارند. دولت ایران اما شرایط متفاوتی را نسبت به سایر کشورها تجربه می‌کند، زیرا در سال‌جاری فشار تحریم‌ها شرایط را برای اقتصاد خانوارها، بنگاه‌ها و در مجموع برای برنامه‌ریزی سیاست‌گذار سخت کرده است. حال باید به این جمع، مصائب کرونا را اضافه کنیم. در این وضعیت، بیشترین آسیب به دهک‌های کم‌درآمد وارد خواهد شد، گروه‌هایی که هیچ سپر مطمئنی برای مقابله با این بیماری ندارند و چشم انتظار کمک‌های دولت هستند. دولتی که علاوه بر چالش جدید کرونایی، هنوز راه‌حلی برای چالش‌های قبلی خود نیز نیافته است و با همه این شرایط جدید، پا به عصر پساکرونا خواهد گذاشت. مهدی فیضی، عضو هیات عملی دانشگاه فردوسی مشهد معتقد است که سیاست‌گذار باید برنامه‌های اقتصادی را متناسب با شرایط پساکرونا تعریف کند، این در حالی است که از لحاظ قابلیت اجرایی در شرایط نامطلوبی قرار دارد. عدم رفع نقایص سیاست‌های دولت، باعث خواهد شد که وضعیت نامطلوبی برای خانوارها به‌خصوص برای گروه‌های کم‌درآمد ایجاد شود. او در این گفت‌و‌گو، مکانیزم حمایت از خانوارهای کم‌درآمد را بررسی می‌کند و نگاهی به وضعیت پس از کرونا دارد.
  • آفت تحلیل‌های بی‌پایه در بازار مسکن

    برخی تاثیرگذاران در بازار مسکن طی روزهای اخیر بدون مطالعات آماری لازم درباره آنچه بر بازار مسکن شهر تهران گذشته، تحلیل‌هایی را مطرح کردند که کاملا با واقعیت در تضاد است. در یک نمونه از اظهارنظرهای پرحاشیه و گمراه‌کننده طی روزهای اخیر، اعلام شد «بازار معاملات مسکن به ثبات رسیده و قیمت‌ها در مسیر رشد، آرام گرفته است.» این تحلیل –ثبات قیمت مسکن- در شرایط فعلی نه‌تنها سیگنال غلط به بازار می‌دهد که حتی مسیر دستیابی به ثبات نسبی قیمت مسکن (در واقعیت) را نیز سخت و دور خواهد کرد. آنچه در واقعیت، ماه گذشته در بازار معاملات مسکن شهر تهران رقم خورد نه‌تنها «ثبات قیمت» نبود که یکی از «بالاترین نرخ‌های تورم ماهانه مسکن» بود که در کارنامه بازار مسکن ۹۸ به ثبت رسید.
  • تقاضای منتظر بازار مسکن

    با شروع سال جدید و درحالی‌که برخی از متقاضیان خرید مسکن پس از انجام جست‌وجو در بازار زمستانه قصد خرید آپارتمان در بهار امسال را داشتند هم‌اکنون به‌عنوان تقاضای منتظر بازار مسکن پشت‌درهای بسته بازار رصد می‌شوند.
  • تصمیم شهرداری برای فروش مجازی میوه

    شهروندان تهرانی به زودی امکان خرید میوه و تره‌بار را به‌صورت مجازی از میادین شهرداری پیدا می‌کنند. مدیریت شهری تهران با استمرار فراگیری ویروس کرونا تصمیمات جدیدی را در حوزه رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی و کاهش حضور شهروندان در سطح شهر برای تهیه مایحتاج ضروری اتخاذ کرده است. این تصمیم پیرو تغییر سبک زندگی بخش زیادی از شهروندان ناشی از شیوع این ویروس اخذ شده است.
  • رفت و برگشت طرح ترافیک

    از آغاز روزهای کاری پس از تعطیلات نوروزی تاکنون، تصمیمات متکثر و متناقضی درباره اجرای طرح ترافیک در شهر تهران اتخاذ شده که برخی از شهروندان را دچار سردرگمی در انتخاب وسیله نقلیه کرده است.
  • رقابت موبایلی دور از چشم کرونا

    بازارهای بزرگ تکنولوژی در نقاط مختلف دنیا تحت تاثیر انتشار ویروس کرونا قرار گرفته و کمتر خط تولیدی را می‌توان یافت که همچون قبل به‌صورت معمول فعال باشد. با این حال در ژاپن و چین که از مرحله بحران اپیدمی عبور کرده‌اند، رفته‌رفته شرکت‌های تکنولوژی فعالیت‌های معمول خود را از سر گرفته‌اند.هفته گذشته شرکت ال‌جی و هوآوی دو گوشی میان‌رده معرفی کردند که برای دنیای درگیر با بحران کرونا، خبری قوت‌بخش محسوب می‌شود؛ چراکه نشان می‌دهد نبض بازارهای دیجیتال همچنان می‌زند.
  • تنظیم هشدار محدودیت داده

    استفاده از قابلیت محافظت از داده‌ها بهترین ابزار برای کاهش داده‌ها هنگام استفاده از گوشی همراه است، اما اگر می‌خواهید تصویر بهتری از میزان داده‌ای که استفاده می‌کنید داشته باشید، روش دیگری هم وجود دارد که می‌توانید در کنار محافظت از داده‌ها از آن استفاده کنید. برای این کار ابتدا تنظیمات گوشی خود را باز کنید.
  • کنترل مصرف دیتای گوشی

    برخی ابزارهای داخلی در گوشی‌های هوشمند به شما کمک می‌کند از اینترنت خود به‌درستی استفاده کنید و با کاهش مصرف، مانع از هزینه‌های ماهانه‌ اضافی شود که برای مصرف گوشی همراهتان پیش‌بینی ‌کرده‌اید.
  • دو راهی هوای پاک یا تداوم تولید؟

    در سال جدید اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور دو نامه خودرویی دریافت کرد، نامه اول مربوط به رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت بود و ارسال‌کننده نامه دوم نیز عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست بود. هر دو نامه نیز محتوای مشترکی داشت و به تولید خودرو در دو شرکت خودروساز کشور مربوط می‌شد، به‌طوری‌که در یک نامه بر لزوم رعایت استاندارد یورو ۵ در تولید محصولات خودروسازان تاکید شده بود و در نامه دیگر با نادیده گرفته شدن این الزامات تداوم تولید با استاندارد یورو ۴ مورد تقاضا واقع شده است. به این ترتیب به‌نظر می‌رسد که خودروسازان در راستای عدم اجرای استانداردهای خودرویی بار دیگر با توسل به مسوولان دولتی خواهان تعویق و حذف آن شده‌اند، حال آنکه این‌بار سازمان حفاظت از محیط‌زیست سرسختانه در برابر اجرای استاندارد آلایندگی ایستاده است.
  • کرونا با خودروسازی ایران و جهان چه کرد؟

    همراه با شیوع ویروس کرونا در دنیا بسیاری از کسب‌و‌کارها تعطیل و صنایع نیز خطوط تولید خود را متوقف کردند. اما در بین صنایع فعال در جهان، صنعت خودرو در هیاهوی کووید-۱۹ بیش از همه خبرساز بود؛ چراکه شرکت‌های خودروساز با توقف کامل خطوط تولید، برخی از سایت‌های فعال خود را وارد عرصه مبارزه با این ویروس مهلک کردند. به‌طوری‌که تولید ماسک و دستگاه تنفسی به سرعت در دستور کار این شرکت‌ها قرار گرفت.
  • قیمت‌گذاری خودرو بلاتکلیف ماند

    قیمت خودرو در سال جدید چگونه خواهد بود؟ آیا افزایش قیمت‌ها در دستور کار است یا سیاست‌گذار کلان خودرو باز هم با واقعی شدن قیمت‌ها مخالف است؟ خیلی از مشتریان و دست‌اندرکاران زنجیره خودروسازی کشور بعد از تعطیلات نوروزی چشم به جلسه ستاد تنظیم بازار در سال جدید داشتند تا پاسخی برای سوالات مذکور بیابند. حال آنکه در این جلسه هم تکلیف قیمت خودرو مشخص نشد.
  • قاب هفته

    این روزها که کودکان به مدرسه نمی روند معلمان و دانش‌آموزان مدارس را به خانه آورده‌اند. / عکس‌ها از خبرگزاری «ایسنا» و «مهر»
  • جینا راینهارت

    جینا راینهارت از ثروتمندترین افراد استرالیا است که ثروتش را از صنعت معدن به دست آورده است. او ریاست شرکت «هانکوک پراسپکتینگ» (Hancock Prospecting) را که شرکت خصوصی اکتشاف معدن است و در سال ۱۹۵۵ توسط پدر جینا، لانگ هانکوک تاسیس شده، بر عهده دارد.راینهارت در فوریه ۱۹۵۴ در شهر پرث، در غرب استرالیا متولد شد. او مدت کوتاهی را در دانشگاه سیدنی به تحصیل پرداخت، اما دانشگاه را رها کرد تا به همکاری با پدرش در شرکت هانکوک بپردازد.
  • لوکاس والتون

    لوکاس والتون، نوه سام والتون، بنیان‌گذار شرکت والمارت است. پدر لوکاس، جان تی. والتون، دومین پسر سام بود. جان در سال ۲۰۰۵ بر اثر یک سانحه هوایی درگذشت. لوکاس که تنها فرزند جان والتون بود، در سال ۱۹۸۶ به دنیا آمد و در نشنال سیتی سان دیگو بزرگ شد. وقتی سه ساله بود، به نوعی سرطان نادر کلیه مبتلا شد که ظرف پنج ماه بهبود یافت. مادرش دلیل خوب شدن او را رژیم غذایی گیاهی با محصولاتی که خودش در باغ خانگی پرورش می‌داد، می‌دانست. ‌
  • وونگ سیو-هینگ

  • میخائیل فریدمن

    میخائیل ماراتوویچ فریدمن، کارآفرین و میلیاردر روسی است که شرکت اختلاطی چندملیتی آلفا را تاسیس کرده است. او در سال ۱۹۶۴ در شهر لویو اوکراین به دنیا آمد. در همین شهر به دبیرستان رفت و بعد از آن وارد «موسسه فولاد و فلزات مسکو» شد.
  • پویش استارت‌آپی ایران در مقابل کرونا

    ظهور یک‌باره ویروس کرونا و گسترش سریع آن در سطح جهان شرایط غیرقابل پیش‌بینی را در سطوح مختلف به‌وجود آورده است. از آنجا که شیوع ویروس درمدت بسیار کوتاه تاثیرات منفی زیادی بر اکثر کسب‌وکارها گذاشته است و تا حد زیادی کسب‌وکارهای سنتی را به تعطیلی کشانده و مشخص نیست آثار مخرب اقتصادی و اجتماعی ناشی از آن تا چه زمانی ادامه یابد، شاید زمان آن باشد که با ارائه ایده‌های خلاقانه و کمک به تبدیل آنها به استارت‌آپ‌های موفق در زمینه مقابله با ویروس کرونا و دوران پساکرونا از آسیب‌رساندن هرچه بیشتر این ویروس به جامعه‌مان جلوگیری کنیم و به یکدیگر در تحمل این روزهای سخت یاری رسانیم.
  • نقشه بحران کرونا

    علی‌نکویی: با گذر از روزهای بحران مالی سال ۲۰۰۸ میلادی، این بحران بیشتر و بیشتر مانند قطره‌ای است در برابر فروپاشی کوتاه‌مدت اقتصادی که مانند اقیانوسی مواج در حال نابودی اقتصاد جهانی است. فروپاشی که در زمان کوتاهی رخ داده است را می‌توان سبقت گیرنده از کلیه بحران‌های مالی در طول ۱۵۰ سال گذشته دانست.
  • ویروس کرونا و درس‌هایی برای آمادگی قبلی

    در قلب این اپیدمی، پرفشارترین مسائل آنهایی هستند که برای محدود نگه داشتن و کاهش و هر دو آنها در مدت خود ویروس و هزینه‌های اقتصادی است. هرچند همچنین در قلب این اپیدمی می‌توان درس‌هایی مهم راجع به آمادگی برای احتمالات آینده اپیدمی آموخت.
  • پیشنهادی برای بیمه اجتماعی در دوره‌ همه‌گیری کرونا

    تاکنون مباحث بسیاری درخصوص بهترین شیوه کمک به مردم در شرایط اقتصادی دشوار که توسط پاندمی شدن کرونا رخ داده، مطرح شده است. برخی از اقتصاددانان پیشنهاد کرده بودند تا امور در عین سادگی با سرعت بالا از طریق ارسال چک‌های یارانه‌ای به تمام آمریکایی‌ها انجام شود.سایر اقتصاددانان درخصوص چنین رویکردی اظهار نگرانی کرده و این مساله را مطرح کردند که این روش می‌تواند پر هزینه باشد؛ چراکه چک‌ها سخاوتمندانه هستند اما ممکن است در عین حال در هدف‌گذاری اقشاری که تحت فشار زیادی هستند دقت لازم صورت نگیرد.اما هدف‌گذاری امری زمان‌بر است، چراکه نیازمند شناسایی افرادی است که نیاز بیشتری به این پول دارند و اگر این پروسه به درستی انجام نشود افرادی که واقعا نیازمند چنین بسته‌ای هستند از آن بی‌بهره می‌مانند.
بیشتر