شماره روزنامه ۵۹۹۴
|

جمعه‌نامه

  • پاندمی‌های تاریخ‌ساز

    بیماری‌های همه‌گیر سابقه‌ای به قدمت تاریخ بشر دارند و در بسیاری از مواقع سرنوشت بسیاری از تحولات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی بشر را دستخوش تغییر کرده‌اند، چه جنگ‌ها که مسیرشان با بیماری‌هایی نظیر طاعون، وبا و... تغییر کرد و چه انسان‌هایی که زندگی خود را بر اثر این بیماری‌ها از دست دادند. نشریه آمریکایی نیویورکر در گزارشی مفصل به بررسی سیر تاریخی بیماری‌های همه‌گیر و رد پای آن بر تحولات تاریخ بشر پرداخته است. در این گزارش چنین می‌خوانیم:
  • شیوع کرونا در آستانه پیک دوم بیماری؟

    موضوع شیوع ویروس کرونا در جهان همچنان سوژه بسیاری از رسانه‌ها و نیز شبکه‌های اجتماعی در هفته جاری بود. از یک‌سو پس از بازگشایی فعالیت صنوف و خروج تدریجی از قرنطینه، نخستین مخاطره موجود عدم رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در شبکه‌های مترو، اتوبوس و تاکسیرانی قرار گرفت و از سوی دیگر ارائه آمارهایی درباره روند صعودی بیماری کرونا در ۵ استان و نیز افزایش مراجعات بیماران بدحال به بیمارستان‌ها بر نگرانی‌های کرونایی در این دوران افزود. این در حالی بود که البته اخباری مسرت بخش درباره ورود داروی درمان کووید- ۱۹ به بازاردنیا ظرف سه ماه آینده در فضای شبکه‌های اجتماعی منتشر شد.
  • پدیده بی سابقه و تاریخی منفی شدن قیمت نفت آمریکا

    این هفته برای اولین بار در تاریخ، قیمت نفت خام سبک آمریکا (وست تگزاس اینترمدییت) برای معاملات آتی در ماه مه منفی شد و تا حدود منفی ۴۰ دلار هم پایین رفت. پدیده بی‌سابقه‌ای که اگرچه برخی از کارشناسان و رسانه‌ها درباره آن پیش‌بینی‌هایی کرده بودند اما باز هم زمانی‌که قیمت نفت منفی شد، بسیاری ناباورانه به دنبال چرایی و چگونگی وقوع آن می‌گشتند. در فضای شبکه‌های اجتماعی دلایل و تحلیل‌های گوناگونی از سوی فعالان مجازی اقتصادی مطرح شد و کاربران نسبت به منفی شدن قیمت نفت خام آمریکا واکنش‌های متفاوتی نشان دادند.
  • توهین سلبریتی به کرامت انسانی

    همزمان با ایام قرنطینه کرونایی و تاثیر آن بر برخی از مشاغل، دو فیلم این هفته در شبکه‌های مجازی به سرعت پربیننده شد. به گونه‌ای که یکی از آنها منجر به استعفای امام جمعه ایرانشهر شد و دیگری رفتار طبقاتی و توهین‌آمیز را به موضوع بحث در شبکه‌های اجتماعی تبدیل کرد. سحر قریشی بازیگر سینما که معمولا با حواشی بسیاری دست به گریبان است، در فیلمی در حال قدم زدن در پارک است که در جمع دوستان با الفاظی به تمسخر یک پاکبان می‌پردازد.
  • داغ‌ترین‌های هفته

  • نفت و بحران‌های سیاسی

    خاورمیانه به‌ویژه منطقه خلیج‌فارس از دیرباز تاکنون یکی از کانون‌های توجه و اهمیت بوده و همواره نقش مهمی را در کانون‌های قدرت ایفا کرده است. به‌گونه‌ای‌که هیچ‌گاه امکان نادیده گرفتن آن در معادلات بین‌المللی به‌وجود نیامده است. حدود ۶۵ درصد ذخایر نفت جهان در منطقه خاورمیانه قراردارد. به عبارت دیگر از مجموع ۱۰۴۷/ ۷۰۰میلیارد بشکه نفت جهان ۶/ ۶۸۵ میلیارد بشکه آن در منطقه خاورمیانه قرار دارد مضافا اینکه ۵/ ۲۸ درصد از تولید نفت جهان در این منطقه صورت می‌گیرد. قابل‌توجه اینکه بخش اعظم ظرفیت مازاد تولیدی نفت که در شرایط بحرانی نقش کلیدی در بازار نفت ایفا می‌کند، در این منطقه قرار دارد. (حدود ۸۳ درصد از ظرفیت تولیدی مازاد اوپک به کشورهای خاورمیانه‌ای این سازمان تعلق دارد.)
  • صف‌آرایی در برابر اوپک

    این کتاب تاثیر تحولات سیاسی خاورمیانه بر بازارجهانی نفت از تاریخ ۱۹۷۹ تا ۲۰۰۳ را مورد بررسی قرار داده است. موارد ذیل در این کتاب نیاز به بررسی دارد.
  • چرخش بازارها و نوسان قیمت‌ها

    جایگاه خاورمیانه و تاثیر آن بر بازار جهانی انرژی نقطه آغازین این کتاب است. این موضوع که در فصل اول این پژوهش مطرح شده ابتدا اهمیت نفت در معادلات اقتصادی و سیاسی جهان را با توجه به معیارهای و ضوابط علمی مورد تحلیل قرار داده و سپس جایگاه خاورمیانه به‌عنوان یک منطقه استراتژی از لحاظ انرژی و نظامی مورد بررسی قرار گرفته است. براساس تحقیق KLETT و دیگران، در سال۱۹۹۷کل خشکی‌ها و آب‌های کره زمین را از نظر حجم ذخایر نفت موجود می‌توان به ۹۳۷ منطقه ژئولوژیک تقسیم کرد. ۹۵درصد نفت شناخته شده جهان در۷۶ منطقه قرار گرفته که به نام مناطق اولویت‌دار در ارزیابی منابع شناخته می‌شوند، که ۱۶منطقه از ۷۶ منطقه اولویت‌دار در خاورمیانه و شمال آفریقا قرار دارند و ۹۰ درصد از ذخایرشان در ۱۱ کشور اطراف شبه‌جزیره عربستان واقع شده‌اند. همچنین گزارش نشریه آماری BP حاکی است درحالی‌که ذخایر اثبات شده کشورهای عضو OECD از ۷/ ۱۱۳ میلیارد بشکه در سال ۱۹۸۰ به ۷۲ میلیارد بشکه در سال ۲۰۰۲ کاهش یافته، ذخایر اوپک در‌مدت مشابه به ۸/ ۴۳۲ میلیارد بشکه رسیده و ذخایر خاورمیانه از ۳۶۲ میلیارد بشکه به ۶/ ۶۸۵ میلیارد بشکه افزایش پیدا کرده است.
  • لانگ‌شات‌های سینمایی در قاب‌های تلویزیونی

    تماشای آنلاین فیلم‌های سینمایی می‌تواند فضایی حسی و وضعیتی جالب را رقم بزند. برخی از سینمادوستان فیلم‌ها را از صفحه‌های لپ‌تاپ‌هایشان تماشا می‌کنند و برخی دیگر در تلویزیون‌های غول‌پیکری که کم از پرده‌های سینمایی ندارند. به هر روی برای هر تماشاگری فضای حسی متفاوتی از تماشای فیلم‌ها دست می‌دهد. از این نظر چندان نمی‌توان درباره فیلم‌ها سخنی گفت و انتظار داشت که همه افراد به شکلی یکسان به تماشایشان نشسته باشند. مخصوصا فیلم‌هایی که قاب‌های استاندارد سینمایی دارند. فیلم «خروج» از این دست‌ فیلم‌هاست که در بیان بصری خود از ایده‌ها و الگوهای خاص سینمایی بهره گرفته است. اصطلاحا لنداسکیپ‌ها و اکستریم لانگ‌شات‌هایی که تماشایشان بر پرده سینما می‌تواند قدرتی جادویی به فیلم بدهد اما همین تصاویر در صفحات کوچک‌تر تلویزیونی ممکن است اثربخشی کافی نداشته باشند. اما از این نکته که بگذریم، فیلم خروج حاتمی‌کیا همچنان واجد نقدهایی است که می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد.
  • فیلمی هیجان‌انگیز برای نوجوانان

    داستان فیلم واقعی نیست، اما اتفاقات آن از شخصیت‌های واقعی الهام گرفته شده است.مثلا تعدادی از سکانس‌های فیلم که به آموزش در شب نوجوانان می‌پردازد، کاملا زاییده ذهن ماست. اما از آنجا الهام گرفته شده که شهید صدرزاده نوجوانان گروه خود را به دل طبیعت می‌برد و گشت فکر برگزار می‌کرد.«منطقه پرواز ممنوع» بسیار از شخصیت شهید مدافع حرم مصطفی صدرزاده و شهید مدافع حرم مرتضی عطایی و مدل زندگی آنها الهام گرفته است. مصطفی از آن دسته افرادی بود که نسبت به همه چیز احساس مسوولیت داشت و هیچ موضوعی نبود که بگوید به من چه ربطی دارد! شخصیت‌ها و برخی از دیالوگ‌های فیلم نیز بر همین اساس شکل گرفته‌اند. امیدوارم روزگاری یک سریال درباره شهید مصطفی صدرزاده ساخته شود، چون پدیده بسیار کم‌نظیری است. به رفقایش می‌گفت دعا کنید تا شهید شوم، چون اگر شهید شوم بهتر می‌توانم کار فرهنگی کنم! موفقیت‌های این فیلم را هم کار مصطفی می‌دانم. اینکه افراد بسیاری در فضای مجازی پای کار بیایند و یک فیلم گمنام مثل «منطقه پرواز ممنوع» را به دیگران توصیه کنند را کار او می‌دانم.
  • پرتره‌های بزرگان فرهنگ ایران

    سال‌ها پیش نمایشگاه «هشتاد پرتره از پیشروان هنر و ادبیات معاصر ایران» مجموعه‌ای از طراحی و نقاشی بود که در آن ۲۱ هنرمند مطرح معاصر ۸۰ اثر را ارائه کردند. بعضی از این هنرمندان یک اثر و بعضی دیگر حدود ۱۰ اثر در نمایشگاه داشتند. آنها چهره افراد تاثیرگذار در شاخه‌های مختلف هنرهای تجسمی، سینما، موسیقی، ادبیات و... را طراحی و نقاشی کرده و پرتره‌ها را به معرض تماشای عموم گذاشتند. به تازگی و پس از گسترش بیماری همه‌گیر کرونا، این نمایشگاه در فضای مجازی در دسترس کاربران قرار گرفته است.
  • تفریح در قرنطینه؛ چگونه؟

    نه‌تنها سفر نمی‌توانیم برویم که حتی بیرون آمدن از خانه و خارج شدن از این قرنطینه نیم‌بندی که داریم هم خطرناک است،‌ به این ترتیب فکر یک پیک‌نیک ساده یا دیدن دوستان در کافه و پارک و بوستان‌های نزدیک خانه را هم باید از سر بیرون کنیم یا حتی یک مهمانی ساده خانه پدر و مادر را.
  • معرفی مجازی میراث طبیعی

    وزیر میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کشورمان هم‌زمان با روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی در هفته گذشته، در پیامی سراسری شهروندان کشورهای مختلف را به «بازدید مجازی» از آثار طبیعی و میراث فرهنگی ایران دعوت کرد. علی اصغر مونسان در این پیام تاکید کرده است: نام‌گذاری ۱۸ آوریل از سوی شورای بین‌المللی بناها و محوطه‌های تاریخی(ایکوموس) به عنوان روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی و تعیین شعار راهبردی برای هر سال، تاکیدی بسیار مهم بر ضرورت توجه بیش از پیش جوامع بر میراث مشترک تاریخی است.
  • واکنش شرکت‌های مطرح جهان نسبت به بحران کرونا

    ویروس کرونا مدتی است که پایش را از چین فراتر گذاشته و بسیاری از مشاغل از جمله خرده‌فروشان در اقصی نقاط جهان را تحت تاثیر قرار داده، از جمله فروشگاه‌ها و رستوران‌های زنجیره‌ای، برندهای لوکس و صنعت پوشاک. شرکت‌های بین‌المللی ناچار شده‌اند فروشگاه‌های خود را در مناطق آسیب‌دیده تعطیل کنند، به کارکنان بیمار و نگران رسیدگی و برای مشکلاتی که در زنجیره تامین به وجود آمده، راه حل پیدا کنند. سوالی که این روزها بسیاری از شرکت‌ها از خبرنگاران می‌شنوند این است: «با چه مشکلاتی روبه‌رو هستید؟» یا «برای مقابله با این ویروس فراگیر، چه چاره‌هایی اندیشیده‌اید؟» با هم نگاهی می‌اندازیم به آنچه در صنایع مختلف در گوشه و کنار جهان اتفاق افتاده است.
  • راه خرید مسکن در ایام کرونا

    اگر حجم معاملات خرید مسکن در تهران به زیر یک هزار واحد در ماه سقوط کند نباید تعجب کرد چون حتی با فرض وجود تقاضای خرید و تقاضای فروش در بازار ملک، «کرونا» امکان اتصال سه ضلع این بازار را مسدود کرده است!رعایت توصیه‌های پزشکی مرتبط با شیوع ویروس کرونا از سوی غالب افراد باعث شده از یک طرف بنگاه‌های املاک به عنوان حلقه واسط خریدار و فروشنده مسکن، در طول روزهای کاری گذشته از سال جدید تعطیل باشند و از طرف دیگر مراجعه حتی غیرحضوری (تلفنی و اینترنتی) از سمت مالکان علاقه‌مند به فروش آپارتمان به مشاوران املاک تقریبا به صفر برسد.
  • جریمه جدید در انتظار متخلفان طرح ترافیک

    اگرچه زمان از سرگیری اجرای طرح ترافیک با توجه به شیوع کرونا فعلا نامشخص است، اما هر زمان اجرای این طرح دوباره آغاز شود، خودروهای بدون مجوز که وارد محدوده مرکزی شهر شوند، با جریمه ۱۰۰ هزار تومانی روبه‌رو خواهند شد. به گزارش «دنیای‌اقتصاد»، تا پیش از این رقم جریمه ورود به محدوده طرح ترافیک ۲۰ هزار تومان تعریف شده بود که گفته می‌شد به ازای هر ساعت تردد غیرمجاز در محدوده‌های ترافیک اعمال می‌شود. این جریمه در سال‌های اخیر یک نوبت اصلاح شد و به ۵۰ هزار تومان رسید، اما چون همچنان فاصله‌ای با سقف عوارض تردد روزانه در محدوده مرکزی شهر نداشت، فاقد بازدارندگی بود.
  • یک بام و دو هوا در شهرداری

    درحالی‌که یکی از مهم‌ترین چالش‌های مدیریت شهری در پایتخت طی سال‌های اخیر، ساختار فربه و غیرچابک شهرداری بوده و در همین راستا نیز یکی از مهم‌ترین وعده‌های مدیریت شهری در دوره جدید کوچک‌سازی و چابک‌سازی این ساختار برای افزایش کیفیت مجموعه خانواده شهرداری بود، اما به‌نظر می‌رسد طی دو سال گذشته وعده‌ها و برنامه‌های کاغذی مدیریت شهری با گفته‌ها و عمل آنها یکسان نبوده است.
  • تغییر مقصد در بازار اجاره

    تازه‌ترین تحقیقات میدانی به‌عمل‌آمده از وضعیت روز بازار اجاره مسکن از تغییر مقصد برخی از مستاجران در این بازار طی روزهای گذشته خبر می‌دهد.
  • رونق ایربادزها ابزار خود مراقبتی در عصر کرونا

    ایربادزها در دورانی که هرگونه استفاده از لوازم جانبی در کنار صورت به‌ منظور محافظت از ابتلا به ویروس کرونا توصیه نمی‌شود، حالا رواج بیشتری یافته‌اند. استفاده از این دیوایس‌ها به خوبی می‌تواند این امکان را برای کاربران ایجاد کند که در هنگام پیاده‌روی یا در مواقع ضروری در هنگام رانندگی بدون درگیر کردن دستان از موبایل و تماس تلفنی استفاده کنند. حالا شرکت‌های بزرگ سعی کرده‌اند بر قابلیت‌های این دستگاه‌ها بیفزایند و حتی تولید در این زمینه را بیشتر فعال کنند. اخیرا دو شرکت شیائومی و سامسونگ آخرین محصولات خود را در این زمینه ارائه کردند که در ادامه نگاهی به ویژگی‌های این دو محصول خواهیم داشت.
  • شیریت؛ محبوب برای انتقال فایل

    یکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های این روزهای کاربران رد و بدل کردن عکس‌ها و فایل‌هایی است که در موبایل‌ها وجود دارد و در برخی مواقع سنگین‌بودن فایل‌ها و کندی اینترنت مشکلاتی را در این زمینه ایجاد می‌کند. شیریت یک نرم‌افزار همه‌کاره در این‌باره است که شاید در مورد آن شنیده باشید و در اینجا قصد داریم برخی از قابلیت‌های این اپلیکیشن محبوب را مرور کنیم.
  • چطور در دام هکرهای ایستگاه‌های شارژر نیفتیم

    اگر از ایستگاه‌های شارژ USB عمومی استفاده می‌کنید، مراقب حمله هکرها باشید. این حمله‌ها که عموما Juice Jacking نامیده می‌شود به‌طور خاص یک حمله سایبری است که در آن مجرمان از کابل‌ها یا پورت‌های شارژ USB برای نصب نرم‌افزارهای مخرب بر روی دستگاه موبایل شما یا دزدیدن داده‌های شخصی از آن استفاده می‌کنند. ایستگاه‌های شارژ USB معمولا در مراکز خرید، فرودگاه‌ها، ایستگاه‌های راه‌آهن، هتل‌ها، رستوران‌ها و حتی حمل و نقل عمومی دیده می‌شوند.
  • استانداردهای خودرویی که حذف شدند

    با اینکه امسال موعد اجرای استانداردهای ۸۵ گانه و آلایندگی یورو ۵ در شرکت‌های خودروساز است، با این حال تولید‌کنندگان بازهم خواستار تمدید این استانداردها شده‌اند.
  • واگذاری سهام خودروسازان به روش دولت

    تمام راه‌های نرفته در خودروسازی این روزها به خصوصی شدن شرکت‌های خودروساز منتهی می‌شود. سال‌هاست که دولتمردان برای بهبود وضعیت صنعت خودرو کشور وعده واگذاری سهام خودروسازان به بخش خصوصی را می‌دهند، وعده‌ای که در هیچ دولتی عملی نشده است. اگرچه دولت سهام اندکی در دو شرکت خودروساز دارد با این حال با همان سهام کم که به سهام مدیریتی معروف است تصمیم‌گیر و سیاستگذار اصلی صنعت خودرو محسوب می‌شود. بر این اساس دولت با سهم اندک خود در ایران‌خودرو و سایپا بر این دو شرکت حکمرانی کرده و از تعیین قیمت‌ها گرفته تا عزل و نصب مدیران و اعضای هیات‌مدیره را به عهده دارد.
  • قفل بازار خودرو چه زمانی باز می‌شود؟

    بازار خودرو به دلیل نبود معاملات از ابتدای سال تاکنون قفل مانده است، با این حال در فضای مجازی خرید و فروش همچنان رونق دارد و قیمت‌ها نیز روند صعودی به خود گرفته است.هر چند از ابتدای هفته جاری نمایشگاه‌های خودرو فعالیت خود را در کنار سایت‌های خرید و فروش آغاز کردند اما مراکز شماره‌گذاری همچنان تعطیل هستند که این امر نشانه محدودیت و توقف معاملات خودرویی است.با وجود توقف شماره‌گذاری اما برخی همچنان اصرار به خریدو فروش خودرو دارند و با انعقاد مبایعه‌نامه و قرارداد در این زمینه اقدام می‌کنند.
  • پیتـزای مخلوط

  • پیتـزای روسی

  • پیتـزای اسپانیایی

  • پیتـزای چوبی

  • قاب هفته

    بر اساس اطلاعیه ستاد مبارزه با کرونا از روز شنبه ۳۰ فروردین مشاغل کم خطر با دریافت تاییدیه از وزارت بهداشت کار خود را آغاز کردند و تهران دوباره بعد از مدتی خلوتی معابر و خیابان ها پر ترافیک شد. / عکس‌ها از خبرگزاری ایرنا
  • دیتمار هوپ

    دیتمار هوپ، میلیاردر و کارآفرین آلمانی بسیار موفق در حوزه نرم‌افزار است. او به‌واسطه ثروتی که از شرکت نرم‌افزاری SAP به‌دست آورده، در لیست ۲۰۲۰ ثروتمندترین‌های دنیا در مجله فوربس، رتبه ۸۶ را به خود اختصاص داده و هشتمین فرد ثروتمند آلمان است. هوپ در آوریل ۱۹۴۰ به دنیا آمد و در دهکده کوچک هوفن‌هایم، در جنوب آلمان بزرگ شد. پدرش امیل هوپ، از فرماندهان حزب نازی بود. دیتمار بعد از پایان دبیرستان، تا سال ۱۹۶۶ به تحصیل در رشته مهندسی مخابرات در شهر کارلسروهه پرداخت و بعد از فارغ‌التحصیلی، چند سال به‌عنوان توسعه‌دهنده نرم‌افزار و مشاور سیستم در شرکت IBM مشغول به کار شد. در سال ۱۹۷۲ IBM را ترک کرد و به همراه چهار نفر از همکارانش شرکت نرم‌افزاری SAP (مخفف Systems, Applications, Products) را تاسیس کرد. او از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۸ مدیر عامل SAP بود و تا سال ۲۰۰۳ ریاست هیات نظارت این شرکت را بر عهده داشت.
  • ژانگ ژیدونگ

    ژانگ ژیدونگ که با نام تونی ژانگ هم شناخته می‌شود، یک تاجر و میلیاردر چینی است که ثروت خود را از صنعت کامپیوتر به دست آورده است. او با ۱۳ میلیارد دلار ثروت، در سال ۲۰۲۰ از سوی مجله فوربس هشتاد و ششمین فرد ثروتمند دنیا معرفی شده است. ژانگ در سال ۱۹۷۲ در جنوب چین به دنیا آمد. در ۱۸ سالگی وارد دانشگاه شنزن شد تا در رشته علوم کامپیوتر تحصیل کند. او در این دانشگاه با ما هوآتنگ، مدیر عامل و رئیس هیات‌مدیره فعلی هلدینگ تنسنت که با ۱/ ۳۸ میلیارد دلار، بیستمین فرد ثروتمند دنیا در لیست ۲۰۲۰ مجله فوربس معرفی شده، آشنا شد.
  • استارت‌آپی نوآور در صنعت بیمه خودرو

    صنعت بیمه یکی از صنایعی است که از فضای استارت‌آپی و نوآوری دور نیست و چند استارت‌آپ شناخته‌شده در این صنعت مطرح هستند. با این حال هنوز هم امکان ورود استارت‌آپ‌های نوآور در این صنعت فراهم است. استارت‌آپ مرکوری یکی از این استارت‌آپ‌ها است که با یک نیازسنجی مناسب توانسته است قسمتی از این بازار را از آن خود کند. در ادامه گفت‌وگویی با یکی از هم‌بنیان‌گذاران این استارت‌آپ داشتیم:
  • بسته حمایتی فدرال‌رزرو و دولت آمریکا

    رئیس‌جمهور آمریکا به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد جهان وعده داده هزار میلیارد دلار به اقتصاد کشورش تزریق کند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری این کشور گفته طی دو هفته آینده، البته با موافقت کنگره، دویست و پنجاه میلیارد دلار قرار است از طریق ارسال چک به شهروندان آمریکایی پرداخت شود. تعداد مبتلایان به کرونا در آمریکا بیش از۶۵۰۰ نفر است و بیش از صد نفر هم در این کشور جان خود را از دست داده‌اند. یکی از بخش‌هایی که شدیدا از تبعات شیوع این ویروس در آمریکا، مانند سایر کشورهای دیگر، ضربه خورده شرکت‌های هواپیمایی هستند. با خالی شدن هواپیماها از مسافران، شرکت‌های هواپیمایی در ایالات‌متحده برای سرپا ماندن نیاز به ۵۰ میلیارد دلار دارند. بانک‌مرکزی آمریکا دو هفته پیش در اقدامی ناگهانی نرخ سود بانکی را نیم درصد کاهش داد و سه روز پیش هم با کاهش مجدد آن این نرخ را به صفر رساند. آخرین باری که آمریکا به‌طور ناگهانی نرخ سود را کاهش داده بود به دوران بحران اقتصادی جهان در سال ۲۰۰۸ میلادی باز‌می‌گردد.
  • ویروس کرونا و درس‌هایی برای آمادگی قبلی

    در مطالعات خود، خاطر نشان کردم که استدلالی مشابه برای صنایعی که درگیر این نوع محصولات که مکمل حفاظت(دفاع)ملی هستند، به کار می‌رود. در زمان غیراضطرار (صلح)، ارتش در ظرفیت پایین‌تری عمل می‌کند؛ نسبت به زمانی که در جنگ باشد. زمانی که جنگ آغاز شود، ارتش مجبور است که در افزایش فوری گنجایش خود توانا باشد. صنایع مشخص، همچون کشتیرانی و خطوط هوایی، در دفاع مکمل هستند زیرا آنها قادر به فراهم کردن حمل و نقل دریایی و هوایی در زمان جنگ یا دیگر موارد اضطراری برای ارتش هستند. با این وجود، اگر صنایع ببینند که در همچون برهه‌هایی دولت قصد معطوف کردن دارایی‌های‌شان برای مصارف نظامی را داشته باشد، به کاهش سرمایه‌گذاری تمایل پیدا می‌کنند. بنابراین، دولت ایالات متحده در زمان صلح کمک هزینه‌هایی را برای این صنایع در عوض خدمات آنها در زمان مبارزه و سایر موارد اضطراری فراهم آورد. به طور خلاصه، در زمان جنگ مبادلات میان ارتش ایالات متحده با صنایع کشتیرانی و خطوط هوایی فواید و سود‌هایی دارد. با این حال، به جای انتظار برای شروع جنگ، تلاش در جهت دست یافتن به یک توافق، دولت ایالات متحده یک سیاست صریح و مشخص نیاز دارد که شرایط این توافق‌نامه را تشریح می‌کند.
  • مقابله آمریکا برای عبور از پاندمی کرونا

    از محتوای بسته حمایتی پیشنهادی جزئیات زیادی فاش نشده است؛ تنها گفته می‌شود که قرار است هر نفر از مالیات‌دهندگان چکی به مبلغ بالای ۱۲۰۰ دلار دریافت کند. افزون بر این به هر کودک ۵۰۰ دلار پرداخت می‌شود. تنها برای همین موارد، طبق برآورد وزارت دارایی آمریکا، به حدود ۵۰۰ میلیارد دلار بودجه نیاز است. دولت آمریکا قصد دارد با این بسته حمایتی به یاری بنگاه‌های متوسط و کوچک برود. افزون بر این دولت قصد دارد بنیه مالی نظام پزشکی و بیمه بیکاری سراسری را تقویت کند.
بیشتر