شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

دنیای ماشین

  • سفینه‌ای در خیابان

    اگر یک علاقه‌مند به دنیای ماشین‌های کلاسیک باشید، احتمالا از مجموعه خودروهای سلطان برونئی، جی لنو و حتی خودروهای محمدرضا پهلوی و درباریان ایران چیزهایی شنیده‌اید. خودروهایی که فارغ از اینکه در تملک چه کسی بوده‌اند و چه سرگذشتی داشته‌اند، به خودی خود شاهکاری در تاریخ صنعت خودرو به شمار می‌روند. در دوران قبل از انقلاب اسلامی، ایران یکی از بازارهای اصلی خودروهای آمریکایی به حساب می‌آمد. بنزین ارزان ایران اجازه میدان‌داری را به این خودروهای پرمصرف می‌داد. از طرفی شاه و اطرافیانش نیز هر کدام خودروها و موتورسیکلت‌های خاصی را از هر نقطه دنیا خریداری کرده و به کشور وارد می‌کردند.

  • تجمل در مقیاس بزرگ

    بنتلی به‌عنوان یکی از خودروسازان کهنه‌کار انگلیسی، سرگذشت عجیبی دارد. تاریخی پر فراز و نشیب با رنگ‌و‌لعابی همیشه متفاوت. شاید باورکردنی نباشد، ولی این شرکت در دهه‌های ۳۰ و ۴۰ میلادی یکی از قطب‌های اصلی مسابقات رانندگی و سازنده مطرح خودروهای اسپرت بود. آن زمان که فراری هنوز برای خودش اسم و رسمی به راه نینداخته بود، بنتلی در زمینه موتورهای تقویت‌شده شهرت داشت. مدتی بعد با تغییر رویه، زیرمجموعه ابرلوکس‌ساز دنیا یعنی رولزرویس شد و از توفیق اجباری راه و رسم تجمل‌سازی را خوب فراگرفت. سپس در گیر و دار جنگ، دست به ساخت ادوات نظامی زد و از این حیث توانست به اهمیت کیفیت بالا در قطعات پی ببرد.

  • حیاط‌خلوت خودروسازان بزرگ

    دنیای اقتصاد: طی یک دهه اخیر مونتاژ خودروهای صاحبنام در کشورهای در حال توسعه جای خود را به همکاری مشترک می‌دهد. کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور با دارا بودن مواد اولیه، نیروی کار ارزان و قدرت تامین مالی، بستر مناسبی برای صنعت خودرو جهان دراختیار دارند. اما نکته این است که آنها دیگر نمی‌خواهند این بستر را به راحتی در اختیار خودروسازان بزرگ جهان قرار دهند. آنها به دنبال گرفتن سهم از دانش فنی صنعت خودرو جهان هستند. کشورهای آسیا و آمریکای جنوبی اکنون به مقصد اصلی خودروسازان تبدیل شده‌اند.

  • اتاق‌های نشیمن روی چهار چرخ!

    خودروها بر اساس ویژگی‌ها متفاوتی رده‌بندی می‌شوند و یکی از مواردی که همواره مورد توجه کارشناسان و مشتریان قرار می‌گیرد طراحی داخلی خودروها است. در برخی موارد راز فروش یک خودرو در موتور و قدرت و شتاب آن خلاصه نشده است بلکه چشم‌نواز بودن طراحی داخلی خودرو و احساس آرامش آن باعث می‌شود افراد برای خرید یک خودرو ترغیب شوند. طراحان داخلی در طرح‌های خود مسائل مختلفی را مد نظر قرار می‌دهند که عبارتند از در دسترس بودن دکمه‌ها و بخش‌های مهم خودرو، جنس مواد به کار رفته، ایجاد فضای کافی برای راحتی سرنشین‌ها و خلاقانه و مدرن بودن داشبور، فرمان، ترمز‌دستی و سایر موارد تا حس لوکس بودن و راحتی را به افراد تلقین کنند.

  • دوراهی‌های خرید در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده تا خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • جوان‌‌بازی‌های پیرمردها !

    اسپرت‌گرایی برای آنهایی که استاد لوکس‌سازی هستند، اقدام عجیبی است. همان‌طور که نمی‌شود تصور کرد روزی فراری شاسی‌بلند بسازد یا لامبورگینی لیموزین طراحی کند، حتی تصور آن هم برای مرسدس‌بنز و کادیلاک این دو اسطوره لوکس آلمانی و آمریکایی در ظاهر خنده‌دار و غیرطبیعی به نظر می‌آید. گویی قرار است پیرمردهای شیک‌پوش با کت و شلوار، با تی‌شرت در انظار عمومی ظاهر شوند. ولی در ادامه خواهید دید که چطور از پس مسوولیت برمی‌آیند. در حقیقت مرسدس‌بنز و کادیلاک می‌خواهند نشان دهند در دنیای اسپرت‌بازی چیزی از بی‌ام‌و و شورولت کم ندارند.

  • هزینه‌های لذت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت

    داشتن یک دستگاه بوگاتی ویرون شاید آرزوی تمام عشق ماشین‌های جهان باشد. اما سوار شدن خودرویی که بتوان با آن سرعت فراتر از ۴۰۰ کیلومتر در ساعت را تجربه کرد کار ساده‌ای نیست. هزینه نگهداری و سوار شدن این خودرو به قدری بالاست که از عهده آن بر آمدن کار هر کسی نیست.

    اولین هزینه‌ای که مالک این خودرو با آن مواجه می‌شود هزینه بیمه خودرو است. در اکثر کشورها بیمه به‌صورت یک پکیج کامل برای خودرو ارائه می‌شود و نمی‌توان مثلا خودرو را بیمه بدنه نکرد. متوسط قیمتی که باید برای بیمه بوگاتی ویرون پرداخت کرد
    ۳ هزار و ۸۰۰ دلار در ماه است.

  • تهدیدی برای اعتبار نام‌ها

    قرن بیست و یکم را باید دوران اوج‌گیری اقتصادهای نوظهور به حساب آورد. اقتصادهایی که با توان مالی بالا می‌توانند کنترل شرکت‌های صاحب‌نام در آن سوی جهان را به دست بگیرند. این اتفاق اکنون در صنعت خودرو جهان در حال رخ دادن است. شرکت‌های بزرگ تامین مالی در کشورهای در حال توسعه سرمایه لازم برای خرید خودروسازان بزرگ را در اختیار دارند. این گامی فراتر از همکاری مشترک است. در ابتدا اقتصادهای نوظهور همچون چین و هند بودند که برای خرید خودروسازی‌های بزرگ در کشورهای توسعه‌یافته اقدام کردند اما اکنون دامنه این حرکت گسترش یافته و حتی کشوری همچون کویت نیز سهام خودروسازی بزرگی همچون آستون مارتین را خریداری می‌کند.

  • ناشناس همه فن حریف

    فورد فلکس برای اولین بار در سال ۲۰۰۹ معرفی شد. خودرویی که در عین اینکه کراس اوور است ویژگی‌های خودروهای SUV را دارد و همچنین با ظاهری شبیه خودروهای استیشن با قد و قواره بزرگ تر توانسته است به مدت ۷ سال در خط تولید این خودروساز آمریکایی قرار داشته باشد. میزان فروش این خودروی خاص چنگی به دل نمی‌زند و نتوانسته است انتظارات فورد را برآورده کند. فورد برای این خودروی خود ظاهری مکعبی در نظر گرفته است و خبری از انحناهای شیک و ایرودینامیک امروزی در این خودرو نیست. در طول چند سال فورد تغییر چندانی دراین خودرو ایجاد نکرده است که به نظر می‌رسد این موضوع کمی عجیب است؛ چرا‌که عدم استقبال از این مدل باید منجر به ایجاد تغییرات بیشتر و جذاب تر کردن خودرو شود و این در حالی است که تنها در سال ۲۰۱۳ تغییراتی جزئی در این خودرو صورت گرفت که شامل نصب نمایشگر لمسی و موارد جزئی دیگر بوده است.

  • آکورد ؛ کمی اسپرت‌تر

    نسخه جدید یکی از مورد اطمینان‌ترین سدان‌های دنیا آماده فروش شده است. هوندا آکورد مدل ۲۰۱۷ تا چندی دیگر به‌صورت رسمی در نمایندگی‌های جهانی این ژاپنی فروخته خواهند شد. مدل ۲۰۱۷ که به اسم اسپرت‌ادیشن عرضه می‌شود، مجهز به رینگ‌های ۱۹ اینچی، بال عقب، سپرهای برآمده و گلگیرهای باد کرده است. همچنین برای اولین‌بار روی یک محصول شهری هوندا شاهد تقویت سیستم تنفس و اگزوز آن هستیم. داخل کابین صندلی‌های مسابقه‌ای با پوشش چرم دیده می‌شود. تهویه مطبوع چهار‌حالته و سیستم صوتی قدرتمند با ۴ اسپیکر بزرگ را هم اضافه کنید.

  • ادای احترام به میورا با اونتادور

    در پنجاهمین سال تولید زیباترین خودروی تاریخ لامبورگینی یعنی Miura، این شرکت در اقدامی فوق‌العاده، یک اونتادور ویژه با طراحی میورای قدیمی تولید کرد. استفاده از ترکیب رنگی میوراهای دهه ۶۰ به خصوص رنگ طلایی و قرمز،‌ جلوه‌ای رویایی به آن بخشیده است. حتی داخل کابین نیز می‌توان این نوع رنگ‌آمیزی را مشاهده کرد. اونتادور فوق اکنون می‌تواند ۷۰۰ اسب‌بخار از پیشرانه ۶. ۵ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل خود بیرون بکشد. در حالی‌که قوی‌ترین ویرایش میورا یعنی مدل پی۴۰۰اس‌وی می‌توانست به عدد ۳۸۰ اسب‌بخار برسد. تولید این خودرو از ۱۹۶۶ آغاز و تا ۱۹۷۳ ادامه یافت و تعداد کل تولید به ۷۶۴ دستگاه رسید.

  • مبارزی از لهستان

    چندی پیش هم یک بار نامش را شنیده بودیم؛ آرینرا. یک اسپرت‌ساز بلوک شرق اروپا از لهستان. اکنون بعد از سال‌ها دوباره نامش بر سر زبان‌ها افتاده است. خودروسازی که می‌خواهد با مدل جدیدش به نام هوساریا جی‌تی در رقابت‌های فصل جدید کلاس جی‌تی۴ شرکت کند. مراسم رونمایی از این کوپه نه‌چندان زیبا در زیر باران شدید انگلیس بود ولی پایداری و شتاب‌گیری آن بسیار خیره‌کننده بود. شرکت مانند گذشته ترجیح داده پیشرانه‌ محصولات خود را از جنرال‌موتورز تهیه کند. پیشرانه‌ای هشت سیلندر Vشکل که بدون توربوشارژ و سوپرشارژ می‌تواند ۶۵۰ اسب‌بخار نیرو را توسط یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی به‌صورت RWD به چرخ‌های عقب منتقل کند.

  • اسپرت‌تر از اسپرت

    مک‌لارن با معرفی کوپه ۵۷۰اس اسطوره جدید رقابت‌های کلاس جی‌تی۴ را معرفی کرد. شرکت در پروسه ساخت این خودرو چالش‌های زیادی را با FIA (فدراسیون جهانی اتومبیلرانی) داشت چراکه سطح توان مدل جدید از استانداردهای فدراسیون بالاتر بود. گفته می‌شود در خودروی جدید به منظور کاهش هرچه بیشتر وزن، هیچ المان اضافه‌ای وجود ندارد حتی کولر. مک‌لارن به‌صورت سفارشی تایرهای ۵۷۰اس را از برند پیرلی سری اسلیک تهیه کرده است. می‌دانیم که درون سینه آن یک پیشرانه ۸/ ۳ لیتری هشت سیلندر Vشکل ۲ توربو با جعبه‌دنده‌ای ۷ سرعته دو کلاچه تعبیه شده ولی از میزان قدرت و گشتاور آن اطلاعی نداریم.

  • همچنان دود از کنده بلند می‌شود!

    قرار دادن ۲۵۰۰ اسب بخار قدرت در یک خودرو برای افرادی که با اعداد و ارقام مسابقات درگ آشنا نیستند باور‌پذیر نیست؛ اما واقعیت این است که این قدرت سرسام‌آور در میان درگ‌بازها موضوع عجیب و جدیدی نیست. چرا‌که این خودرو‌ها با تغییراتی که در بدنه و موتور خود داشته‌اند باید به قدرتی عظیم دسترسی داشته باشند تا در مدت زمان بسیار کوتاه به شتاب فوق‌العاده‌ای برسند. این خودروها قادرند به سرعت ۵۳۰ کیلومتر در ساعت هم برسند و این در حالی است که تنها ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر را برای رسیدن به این سرعت در اختیار دارند.

  • نسل جدید پانامرا آمد

    تنها سدان فوق لوکس و فوق اسپرت پورشه در لباسی نه‌چندان جدید با ‌عنوان نسل دوم بازگشت. پانامرا که پیش از این تصور می‌شد با یک انقلاب در طراحی اش بازخواهد گشت، در حالی سال ۲۰۱۷ را به‌عنوان سال عرضه انتخاب کرده که غیر از تغییرات معمولی در چراغ‌های جلو و عقب، تغییر بزرگ‌تری را تجربه نکرده است. اگر‌چه نظر کارشناسان بر این است که پورشه در باطن پانامرای جدید عملکرد بهتری به نسبت ظاهرش داشته است. جایی که شاهد حضور یک قلب ۴ لیتری توربوشارژ شده هشت سیلندر Vشکل هستیم. البته هنوز شرکت از اعداد و ارقام دقیق قدرت و گشتاور آن اطلاعاتی منتشر نکرده است ولی ادعا می‌کند این خودرو سریع‌ترین سدان لوکس دنیا خواهد بود.

  • دوربین دنده عقب بی سیم

    حذف موارد غیر‌ضروری و راحت‌تر شدن انجام امور یکی از اهدافی است که فناوری‌های جدید در چند دهه اخیر به‌دنبال آن بوده‌اند. اخیرا گروهی متشکل از معلولان قطع عضو و کهنه‌سربازان نبردها با راه‌اندازی شرکتی اقدام به طراحی و ساخت امکاناتی نوین برای خودروها کرده‌اند. امکانات موجود در خودروهای جدید به قدری متنوع و زیاد هستند که گاهی تجمیع تمام آنها در یک خودرو امکان‌پذیر نخواهد بود. این شرکت با ساخت دوربین دنده عقبی که به‌صورت بی‌سیم تصویر را به تلفن همراه ارسال می‌کند باعث شده است راننده بتواند با راحتی و دقت بیشتری خودروی خود را پارک کند.

  • مردی که آهن را به الماس تبدیل می‌کند

    استیو سلین بخت خوبی در دنیای ماشین‌ها داشت. اما نه زمانی که به‌عنوان راننده فعالیت می‌کرد. استیو سلین یک سال بعد از جنگ جهانی دوم به دنیا آمد. دوران کودکی‌اش در دهه ۵۰ میلادی مصادف شد با دوران اوج طراحی خودرو در آمریکا. دورانی که همه جهان این صنعت را با ماشین‌های کشیده و دارای طراحی فضایی آمریکایی می‌شناختند. او نیز مانند هزاران و شاید میلیون‌ها کودک دیگر شیفته این ماشین‌ها شد. پدرش او را به بازی کارت سواری یا همان کارتینگ می‌برد و از همین‌ جا بود که علاقه او به رانندگی خودش را نشان داد.

  • مفهومیِ برقیِ مسابقه‌ای

    مسابقات پایکس پیک یا همان سرعت در سربالایی امسال با حضور یک خودروی منحصر‌به‌فرد برگزار خواهد شد. هوندا موتورز ژاپن می‌خواهد با مدل تمام برقی ان‌. اس. ایکس در این دوره شرکت کند. خودرویی که در ظاهر همانند دیگر رقبایش، تا دندان مسلح شده است. استفاده از باله‌های بزرگ در عقب و جلو ویژگی اصلی این تیپ از محصولات هستند که روی هوندای فوق به زیباترین روش ممکن تعبیه شده است. ویژگی خیره‌کننده این کوپه استفاده از چهار موتور برقی برای هر چهار چرخ است که علاوه بر قدرت بالا، هندلینگ بی‌نظیری را نیز برایش فراهم می‌آورد.

  • اوانز زیر سایه کلارکسون

    برنامه خودرویی تاپ‌گیر به‌عنوان فراگیرترین برنامه تلویزیونی جهان شناخته می‌شود. به تازگی فصل جدید این برنامه در حال پخش است. فصل بیست‌وسوم تاپ‌گیر در حالی روی آنتن رفته است که از مجری‌های مشهور این برنامه خبری نیست. چالش‌های فصل جدید نیز از همین جا آغاز می‌شود. درست از جایی که کریس اوانز جای جرمی کلارکسون قرار گرفته است. در همین چند قسمت پخش شده کاملا مشخص است که اوانز نمی‌تواند موفقیت‌های کلارکسون را تکرار کند و تاپ‌گیر انگار چیزی کم دارد. این نخستین بار نیست که مجریان تاپ‌گیر تغییر می‌کنند.

  • خودروهای برقی‌ درآمد‌زا می‌شوند!

    مخالفان خودروهای برقی معتقد بودند که این خودروها نمی‌توانند مسافت‌های طولانی را طی کرده و اقتصادی عمل کنند یا اینکه قیمت تمام شده این خودروها به دلیل فناوری بالا به‌صورتی خواهد بود که امکان حضور گسترده آنها در خیابان‌ها و بزرگراه‌ها فراهم نمی‌شود و از آن دسته عقایدی هستند که این روزها همانند صاف بودن کره زمین رد شده‌اند. اما نکته جالب این است که خودروهای برقی امروزی می‌توانند صدها مایل را تنها با یکبار شارژ طی کنند و قیمت آنها با خودروهای مرسوم برابری می‌کند و حتی در آینده مالکان این خودروها می‌توانند از طریق برق ذخیره شده اضافه در خودروهایشان درآمد‌زایی کنند.

  • قرص تقویتی ۷۵۰ اسب‌بخاری

    جی‌پاور، تیونری است که این روزها دیگر اسم و رسمی برای خودش به هم‌زده است. شرکتی که اغلب با انتخاب محصولات بی‌ام‌و که خود پیش‌تر توسط بخش رسمی ام‌پاور شرکت، تیون‌ شده بودند، جنجال‌آفرینی می‌کند. آخرین دستاورد آنها بزرگ‌ترین شاسی‌بلند شرکت است یعنی مدل ایکس۵ ام‌. جی‌پاور در فاز اول تیونینگ ابتدا توانست ۵۷۵ اسب‌بخار نیرو از دل پیشرانه ۴/ ۴ لیتری هشت سیلندر آن بیرون بکشد. سپس با تمهیداتی این رقم را به ۷۰۰ اسب‌بخار رساند و دست آخر به گونه‌ای جنون‌آمیز توانست ۷۵۰ اسب‌بخار نیرو و ۹۸۰ نیوتن‌متر گشتاور را ثبت کند.

  • ادای احترام به جی‌تی۴۰

    فورد در اقدامی تحسین‌برانگیز نسل جدید سوپراسپرت جی‌تی خود را به پاس تمام موفقیت‌های مدل مسابقه‌ای جی‌تی۴۰ سال ۱۹۶۶، به‌صورت ویژه‌ای تولید کرد. در حقیقت دقیقا ۵۰ سال پیش این خودرو در مسابقات ۲۴ ساعته لومان توانسته بود به طرزی افسانه‌ای مقام‌های اول تا سوم را از آن خودش کند. رنگ‌بندی محصول جدید درست همانند نسخه ۶۶ است، با این تفاوت که حالا روی مدل ۲۰۱۷ پوشش‌ طلایی روی رینگ‌ها و فیبر‌کربن روی درب‌ها و قسمت‌های اصلی بدنه نیز دیده می‌شود. نسل دوم این فورد مجهز به یک پیشرانه ۵/ ۳ لیتری دو توربو ۶ سیلندر Vشکل با قدرت ۶۰۰ اسب‌بخار است.

  • تقلب و رسوایی در ایمنی

    موضوع کاهش قیمت تمام شده در صنعت خودرو دنیا حرف اول را می‌زند و شرکت‌ها و غول‌های این صنعت همواره در حال تحقیق و پژوهش هستند تا با یافتن راه‌های مختلف و جدید، محصولات خود را به قیمت‌های رقابتی برسانند. برخی از این شرکت‌ها با دستکاری سیستم‌های موتوری و به نوعی تقلب در نمایش واقعیت‌های آلایندگی یا مصرف سوخت به سودهای کوتاه مدت می‌رسند اما با روشن شدن و کشف این رسوایی‌ها هزینه‌های جبران آن به مراتب بیشتر از هزینه‌های اولیه خواهد بود. موضوع ایمنی هم یکی از مواردی است که گزینه خوبی برای کاهش قیمت تمام شده محصولات یک برند است، اما تبعات آن برای مصرف‌کننده کشنده و غیر قابل بازگشت است.

  • اسباب‌بازی خطرناک مکزیکی

    از دور اصلا خودروی جدی به نظر نمی‌رسد. در ظاهر چیزی است مانند دیگر اسپیدسترهای هم‌رده. یعنی اتم و کی‌تی‌ام یا حتی کاترهام. اما واقعیت آن است که خودروی فوق اگر بهتر از آنها نباشد، هرگز بدتر نیست. آنهایی که اخبار خودرویی را به شکل حرفه‌ای دنبال می‌کنند، احتمال دارد که نام برند «وی. یو. اچ. ال» را شنیده باشند. یکی از معدود خودروسازان مکزیک. این شرکت که تخصص اصلی‌اش فعالیت در زمینه اسپیدسترهای مسابقه‌ای است، جدیدترین دستاورد خود را به اسم ۰۵آر. آر با مشخصات فنی خیره‌کننده‌ای عرضه کرده است.

  • حد نصاب جدید در فرمول دانشجویی

    دانشجوی سوئیسی توانست رکورد شتاب خودروهای برقی را با استفاده از خودرویی دست ساز بشکند. در سوئیس رقابت‌های فرمول دانشجویان در میان دانشگاه‌های مختلف از سراسر دنیا برگزار می‌شود که در این سری رقابت‌ها دانشگاه‌ها خودروهای خود را در معرض رقابت با هم قرار می‌دهند. خودروهای این رقابت‌ها در اندازه کوچک و شبیه خودروهای کارتینگ هستند.

    در رقابت‌های سال ۲۰۱۶ خودروهایی که به رقابت با هم پرداختند در یک کلاس از نیروی برق برای حرکت استفاده کردند. خودروی دانشجوی دانشگاه زوریخ توانست در مدت زمان ۵/ ۱ ثانیه به سرعت ۶۰ مایل (۹۷ کیلومتر در ساعت) برسد.

  • کوتوله آتشین

    کوچک‌ترین عضو خانواده آئودی یعنی اِی. ۱، برای بار سوم زیر تیغ جراحی رفت. بار اول آئودی نمونه اسپرت‌ اس. ۱ را روی آن اجرا کرد. سپس در گام دوم با معرفی ویرایش آر. اس. ۱ توانست سطح جدیدی از قدرت را روی این هاچ‌بک زیبا به نمایش بگذارد. اما شاید آئودی دیگر توانی برای افزایش قدرت این خودرو نداشته باشد ولی تیونری به اسم «بی. اند. بی» پیدا شده که سومین جراحی را با قدرتی تمام انجام دهد. حالا کوچک‌ترین محصول ارباب حلقه‌ها با پیشرانه اولیه ۲ لیتری ۳۸۰ اسب‌بخاری و ۵۴۰ نیوتن‌متری خود می‌تواند حرف‌هایی برای گفتن داشته باشد.

  • بازی برد – برد اروپا و آسیا در صنعت خودرو

    غول‌های خودرو‌سازی در طول بیش از صد سال ساخت خودرو توانسته‌اند با استفاده از ایده‌های خلاقانه و فناوری‌هایی که با تحقیق و آزمایش زیاد به‌دست آورده‌اند جایگاه مشخصی در این صنعت برای خود دست و پا کنند. با حضور شرکت‌های نوظهور در کشورهای در حال توسعه آنها به‌تدریج به‌عنوان رقبای جدیدی خود را مطرح کردند و مانع از فعالیت گسترده خودرو‌سازان بزرگ شدند. برخی از خودرو‌سازان پا را فراتر از تولیدات داخلی گذاشته و در مقیاس جهانی تولیدات خود را صادر کردند. رقابت میان خودرو سازان اروپایی، آسیایی و آمریکایی باعث شده است تا جنگ خودرویی میان این قطب‌ها ایجاد شود و آنها در پی یافتن بازارهای جدید به هر نقطه‌ای از دنیا سرک بکشند.

  • جادوی جدید مرسدس‌-ای‌ام‌جی

    کوپه پر حرف و حدیث جی‌تی که به‌عنوان جانشین اس‌ال‌اس رویایی وارد بازار شده بود، اکنون باز‌هم یک گام دیگر به سمت جنون رفته است. مرسدس‌-ای‌ام‌جی که مسوول تولید این مدل است با معرفی ویرایش R سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ را به کام رقبا تلخ کرده است. کوپه فوق حتی ۹۰ کیلو به نسبت ویرایش S نیز سبک‌تر است. اکنون ۵۷۷ اسب‌بخار نیرو و ۶۹۹ نیوتن‌متر گشتاور از پیشرانه ۴ لیتری هشت سیلندر Vشکل ۲ توربو آن بیرون کشیده می‌شود و این یعنی باز هم ۷۴ اسب‌بخار نیروی بیشتر. شتاب صفر تا صد با ثبت ۳. ۵ ثانیه، بهبود ۲/ ۰ ثانیه‌ای و سرعت نهایی با ثبت ۳۱۸ کیلومتر در ساعت، بهبود ۱۰ کیلومتر در ساعتی را نشان می‌دهد.

  • فرمان خودروسازی در دست اقتصادهای نوظهور

    میل خودروسازان بزرگ جهان به حضور در کشورهای در حال توسعه تنها به عرضه محصولات در بازارهای این کشورها خلاصه نمی‌شود. از یک دهه پیش روند آرام حضور این شرکت‌ها در اقتصادهای در حال توسعه و نوظهور آغاز شده و اکنون با شتاب بیشتری دنبال می‌شود. زمانی که از حضور این خودروسازان در کشورهای در حال توسعه حرف می‌زنیم منظورمان چیزی فراتر از مونتاژ خودرو است. خودروسازان بزرگ اکنون دریافته‌اند که برای داشتن بازار بزرگ‌تر در کشورهای در حال توسعه باید آنها را در بخشی از سود خود شریک کنند. در این میان تبادل دانش فنی نیز اتفاقی است که نمی‌توان از آن فرار کرد.

  • قوی‌ترین روباز آستون‌مارتین

    امسال در فستیوال سرعت گودوود، اتفاقات جالبی افتاد. شاید جالب‌ترینش رونمایی از ونتیج جی‌تی۱۲ باشد. جدیدترین ابرخودروی روباز آستون‌مارتین. یکی از زیباترین رودسترهای دنیا. خودرویی که به گفته شرکت تنها ۱۰۰ دستگاه از آن ساخته خواهد شد که ۹۹ نمونه آن کوپه و فقط یکی روباز خواهد بود. ونتیج جی‌تی۱۲ شرکت هنوز هم درون سینه خود پیشرانه پرطنین ۶ لیتری ۱۲ سیلندر Vشکل را دارد. نیروگاه تنفس طبیعی که بدون استفاده از توربوشارژ و سوپرشارژ می‌تواند ۵۹۱ اسب‌بخار نیرو و ۶۲۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این خروجی توسط یک جعبه‌دنده حرفه‌ای ۷ سرعته نیمه اتوماتیک تمام مسابقه‌ای به چرخ‌های عقب منتقل می‌شود.

بیشتر