شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

دنیای ماشین

  • بحران انطباق در انتظار خودروسازی

    دنیای اقتصاد: صنعت خودروی جهان در یکی از حساس‌ترین دوران خود قرار دارد. دورانی که می‌توان آن را با دوران بعد از جنگ جهانی دوم مقایسه کرد. در آن زمان قطب‌های جدیدی از خودروسازی در آسیا و اروپا ایجاد شده و بازار را از یکه‌تازی خودروسازان قدیمی اروپا و آمریکا خارج کردند. اکنون یک بار دیگر صنعت خودرو خود را برای رویارویی با این وضعیت آماده می‌کند. پیش‌بینی نشریه بیزنس اینسایدر و گروهی دیگر از نشریاتی که اخبار اقتصادی خودرو را پیگیری می‌کنند، حاکی از آن است که این اتفاق در سال ۲۰۲۰ رخ خواهد داد.

  • کلیدهای انتخاب در بازار خودرو - ۱۱ شهریور ۹۵

    انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • جنون به توان ۴۰۰ !

    بیایید منصف باشیم؛ خودروسازانی که در زمینه اسپرت‌های کوچک فعالیت دارند عمیقا به لوتوس مدیونند. سبک منحصر به فردی که این انگلیسی ریز اندام باب کرد، به‌عنوان یک دانشگاه علمی قلمداد شد. در مکتب لوتوس بود که اسطوره‌هایی مثل مزدا میاتا، آلفارومئو ۴سی و حتی پورشه کیمن تولید شدند. تردید نکنید که الیسه، پرفروش‌ترین محصول لوتوس تاثیر شدیدی بر دنیای اسپیدسترهایی مانند کاترهام و آریل اتم گذاشت. لوتوس استاد بی‌چون و چرای هندلینگ بوده و هست. سلطان کاهش وزن و یکی از جذاب‌ترین اسپرت‌های مسابقه‌ای. حالا چندی است که شرکت می‌خواهد دنیای خودش را گسترش دهد.

  • قهرمانی که حریف کامارو نشد!

    حتما شما هم فیلم‌های هالیوودی را دیده‌اید که شخصیت اول فیلم اگر کمی روحیه مردانه و خشن داشته باشد، در صحنه‌ای احتمالا سوار بر یک خودروی عضلانی آمریکایی در خیابان‌ها ویراژ می‌دهد. حالا سوال اینجاست که این صحنه‌ها یک ایده هالیوودی است یا در واقعیت هم رخ می‌دهد؟ پاسخ هم سخت نیست، در واقع باید گفت ایده‌های هالیوودی از واقعیت‌های این دست خودروها سرچشمه گرفته‌اند. پتانسیل‌های بالای این خودروها به خصوص در بخش ارتفاع سطح فنی یا اصطلاحا تیونینگ باعث شده همیشه صحنه‌ای از بروس ویلیس، وین دیزل، آرنولد شوارتزینگر و.

  • فـراری حاکم بلامنازع حراج ها

    بسیاری از مجموعه‌دارها به دنبال خودروهای قدیمی هستند که در زمان خود عملکرد قابل توجهی داشته‌اند یا شهرت زیادی را به دلیل شرکت در مسابقات کسب کرده‌اند. این خودروها با داشتن اسم و برند معروف در مراسم رسمی به حراج گذاشته می‌شوند و با قیمت‌های نجومی و ده‌ها برابر گران‌ترین خودروهای امروزی مانند گنجی گران‌قیمت به‌فروش می‌رسند. برخی از این خودروها مراحل باز‌سازی را طی می‌کنند تا به وضعیت سالم روز اول خود بازگردند. تصور اینکه گران‌ترین خودروهای کلاسیک جهان ساخت چه شرکت‌هایی هستند، زیاد سخت نیست.

  • موش و گربه بازی ژاپنی‌ها و آمریکایی‌ها

    برخی تصورات نادرستی وجود دارد که شاسی‌بلند‌های کوچک‌، محصولاتی محافظه‌کار و مخصوص خانم‌ها تعریف می‌شوند. البته طبیعی است که میدسایزها یا کراس‌اوورها به دلیل ابعاد کوچک‌ترشان از موتورهایی کم‌حجم‌تر نیز بهره می‌برند، اما این به معنی ضعف در توانایی‌های آنها نیست. بهترین مثال‌ را می‌توان نیسان جوک و جیپ رنِگید معرفی کرد. اولی یک ژاپنی بسیار بحث‌برانگیز با طراحی عجیب و غریب و دیگری یک آمریکایی ساختارشکن. نیسان به پشتوانه مهندسی‌ اخیرشان در زمینه ساخت خودروهای اسپرت در مقیاس کوچک، جوک را روانه بازار کرده‌ است.

  • غروبی پر شتاب

    پنج‌شنبه ۴ شهریور ماه پیست درگ (شتاب) مجموعه شهر ورزش در بوستان ولایت تهران برای دومین بار در سال جاری میزبان درگسترها بود. یکی از مهیج‌ترین رشته‌های ورزش‌های موتوری که اکنون در نبود کلاس آزاد در مسابقات سرعت، یک‌تنه بار هیجان اتومبیلرانی را به دوش می‌کشد. این بار مسابقه با عنوان قهرمانی یا اصطلاحا انتخابی هیات موتورسواری و اتومبیلرانی تهران برگزار شد و به همین دلیل تنها شرکت‌کنندگانی با هم رقابت کردند که عضو هیات تهران بودند و شرکت‌کنندگانی که به‌صورت آزاد قصد داشتند در مسابقه شرکت کنند پشت خط ماندند.

  • رکوردشکنی غول ۲۴۰۰ اسب‌بخاری

    شرکت ولوو در اقدامی بی‌سابقه برنامه ویژه یک کشنده بی‌نظیر را به نمایش گذاشت. این سوئدی که «شوالیه آهنی» نام دارد توانست در آن واحد ۲ رکورد جهانی را جابه‌جا‌ کند. کشنده فوق با ثبت زمان ۱۳. ۷۱ ثانیه در پیمایش ۵۰۰ متر آن هم با سرعت ۱۳۱. ۲۹ کیلومتر در ساعت و همچنین ثبت زمان ۲۱. ۲۹ ثانیه در پیمایش ۱۰۰۰ متر با سرعت ۱۶۹ کیلومتر در ساعت، تاریخ‌ساز شد. اگر چندان از این اعداد و ارقام حیرت‌زده نشده‌اید پس بد نیست بدانید که قدرت این اعجوبه غول‌آسا ۲۴۰۰ اسب‌بخار (۱۷۹۰ کیلووات) و گشتاورش ۶۰۰۰ نیوتن‌متر است.

  • قلب قوی‌تر برای کلرادو

    گفته می‌شود نسخه‌های ۲۰۱۷ شورولت کلرادو با یک تحول اساسی در قوای محرکه باز خواهد گشت. داستان از این قرار است که جنرال موتورز (مالک برند شورولت) قصد دارد تا روی این پیکاپ زیبا از نسل جدید پیشرانه‌های شش سیلندر Vشکل خود بهره بگیرد. موتورهایی بلوک کوچک با حجم ۳. ۶ لیتر که می‌توانند ۳۰۸ اسب‌بخار نیرو و ۳۷۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید کنند. اگر این خروجی به نسبت نسخه قدیمی که با همین حجم ۳۰۵ اسب‌بخار نیرو و ۳۶۵ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کرد، چندان دندان‌گیر نیست ولی قوای محرکه جدید از نظر آلایندگی و مصرف سوخت ۳۰درصد از قبلی بهتر از آب درآمده است.

  • باشکوه به سبک لینکلن

    زیرمجموعه لوکس‌ساز فورد آمریکا همان‌طور که وعده داده بود ویرایش ۲۰۱۷ سدان تجملی ام. کی. زد را رونمایی کرد. یکی از ایمن‌ترین لوکس‌های دنیا که بالاترین امتیاز را از مرکز امنیت بزرگراه‌های آمریکا کسب کرده است. لینکلن جدید از یک جهت دیگر نیز حائز اهمیت است؛ این خودرو دیگر آن صورت تکراری و خسته‌کننده قدیم را ندارد. حالا دیگر با چهره‌ای بسیار باوقار و متین خودش را در حد و اندازه‌های رقبای آلمانی‌اش نشان می‌دهد. این خودرو مجهز به سامانه ضد‌تصادف در سرعت‌های زیر ۴۰ کیلومتر است، به این‌صورت که در صورت حواس‌پرتی راننده و نزدیک شدن به یک مانع، خودرو به‌صورت خودکار متوقف و حتی منحرف می‌شود.

  • برنامه ویژه تویوتا برای اسپرت‌بازها

    بزرگ‌ترین خودروساز ژاپن آخرین مدل کوپه جوان‌پسند خود جی‌تی۸۶ را آماده عرضه به بازار کرد. مدیران شرکت عنوان کرده‌اند که این محصول بالاترین خواص اسپرت‌گرایی را در طول تاریخ نه‌چندان طولانی تولید خود پیدا کرده است. استفاده از یک جعبه‌دنده ۶ سرعته ضریب کوتاه دستی، به خوبی این ادعا را اثبات می‌کند. جی‌تی۸۶ نسخه ۲۰۱۷ دارای یک پیشرانه ۲ لیتری توربوشارژ چهار سیلندر خوابیده با ۲۰۵ اسب‌بخار نیرو و ۵/ ۲۱۱ نیوتن‌متر گشتاور است. البته تویوتا برای مشتریان محافظه‌کار خود نیز نسخه اتوماتیک را در نظر گرفته است.

  • اطلاعاتی بیشتر از دایملر چینی

    هنوز هم بسیاری نمی‌دانند که مالک برند مرسدس، خود یکی از خودروسازان قدیم آلمان بوده است. دایملر بعد از یک وقفه طولانی در کنار شریک استراتژیکش یعنی بی. وای. دی چین بازگشت. خودروی که آنها تدارک دیده‌اند نمونه برقی به اسم دنزا ۴۰۰ ای‌وی است. پروژه‌ای که دو طرف آلمانی و چینی برای طراحی و توسعه آن هزینه سنگینی را سرمایه‌گذاری کرده بودند. اساسا این محصول می‌آید تا در بازار بومی چین عرضه شود. رویکرد جدید شرکت که به سمت خودروهای برقی تمایل دارد، ستودنی است. این محصول با یک بار شارژ باطری‌های یون-لیتیومی خود می‌تواند تا ۴۰۰ کیلومتر پیمایش داشته باشد.

  • فقط ۸۹۹ کیلوگرم

    گویی لوتوس تنها با خودش رقابت می‌کند. محصول جدید این انگلیسی، باز هم یکی از همان ریزاندام‌های روباز است. خودرویی از خانواده الیزه با کد کاپ ۲۵۰. محصول قدیمی شرکت با همین شاسی وزنی معادل ۹۳۱ کیلوگرم داشت، اما حالا این مدل با یک رژیم اساسی به وزنی ۸۹۹ کیلوگرمی رسیده است. گفته می‌شود لوتوس از نسل جدید فیبر کربن برای دست یافتن به این عدد استفاده کرده است. سبک‌تر بودن وزن خودرو دست مهندسان را در زمینه بهینه‌سازی قدرت و پایداری باز می‌گذارد. الیزه‌ که همیشه به چسبندگی و هندلینگ عالی معروف بوده، حالا می‌خواهند مجالی برای نفس کشیدن رقبا باقی نگذارند.

  • یک بازسازی عالی

    تیونرها اغلب علاقه‌مندند پروژه‌های خود را روی سوپراسپرت‌ها و شاسی‌بلندهای تنومند اجرا کنند. بازسازی مدل‌های قدیمی بیشتر باب میل کلاسیک‌کاران است. شرکتی به نام «کارلکس دیزاین» با طراحی مجدد یک فورد موستانگ مدل ۱۹۶۷ فست‌بک، روح تازه‌ای در کالبد این عضلانی ۵۶ ساله دمید. در نمای اول گویی این خودرو همین الان از درکارخانه فورد بیرون آمده است. یک بادی‌کیت بی‌نقص با المان‌های تزئینی و آیرودینامیکی حساب‌شده. درست مانند نسخه استاندارد. اما ویژگی اصلی این پروژه بازسازی شده، در داخل کابین نهفته است.

  • از ریو ۲۰۱۷ چه خبر؟

    کمتر کسی فکرش را می‌کرد کیا موتورز پروژه تقریبا شکست خورده «ریو» را تبدیل به یک محصول موفق کند. اکنون خبرهایی تایید‌شده از حضور نسل جدید این کره‌ای سرشناس به گوش می‌رسد. حتی تیزر اولیه چهره این خودرو نیز منتشر شده است. تصویری که حکایت از انقلاب در طراحی آن دارد. به عبارت دیگر ریو پس از سال‌ها خودش را شبیه زبان اخیر طراحی شرکت می‌کند. محصول جدید مانند نمونه‌های قبلی یک هاچ‌بک در کلاس B‌ خواهد بود. قسمت اعظم طراحی و توسعه آن در استودیوهایی که در آلمان و آمریکا تاسیس شده بود، صورت گرفته است.

  • آغاز فروش مزدا۶ جدید

    سدان فول‌سایز و لوکس مزدا موتورز ژاپن خودش را برای عرضه در سال جدید میلادی آماده می‌کند. ویرایش ۲۰۱۷ مزدا۶ با بهبودهایی در ظاهر و باطن، مشتریان اروپایی را اول از همه هدف قرار داده است. نمونه اولیه آن با یک جعبه‌دنده دستی ۶ سرعته چیزی حدود ۲۲ هزار و ۸۰۰ دلار قیمت دارد. در صورت انتخاب نسخه اتوماتیک این عدد به ۲۴ هزار دلار می‌رسد. نیمه‌فول آن با تریم چوب و چرم نیز قیمتی زیر ۲۵ هزار دلار دارد. دست آخر تیپ اسپرت-لوکس این سدان زیبا به قیمت ۲۶ هزار و ۱۰۰ دلار می‌رسد. مزدا در نظر دارد ویرایش‌های جدید این محصول خود را با به پیشرانه‌های تازه طراحی‌شده ۵/ ۲ لیتری ۱۸۴ اسب‌بخار مجهز کند.

  • جهنم سیاه

    تاپ‌کار که این روزها تبدیل به یکی از تنبل‌ترین تیونرهای دنیا شده، ناگهان با دستانی پر بازگشت. آخرین پروژه این شرکت شاسی‌بلند سایز بزرگ مرسدس‌بنز یعنی جی. ال. ای است. خودرویی که خودش توسط بخش موتوراسپرت شرکت یعنی ای. ام. جی تقویت‌ شده است. محصول جدید که سرتاپا مشکی‌پوش است، «جهنم» نام دارد. اسمی بسیار دهان پرکن که البته در مقابل چهره جسور و وحشی این آلمانی نیز چندان بیراه نیست. ‌استفاده از تریم مشکی را می‌توان روی جزئیاتی چون رکاب‌ها، آینه‌ها، سپرها، دیفیوزرها، شیشه‌ها، جلوپنجره و حتی رینگ‌ها نیز مشاهده کرد.

  • مفهومی جدید لادا

    خودروساز نامدار روسی نیز با معرفی کانسپت «ایکس‌کد» راهی باشگاه مفهومی‌سازها شد. این شاسی‌بلند سایز متوسط که چندی پیش در نمایشگاه مسکو رونمایی شد، با یک طراحی بسیار مدرن و آینده‌نگر، سبک نوین روس‌ها را در شناخت بازارهای جهانی نشان می‌دهد. لادا که اغلب به ساخت خودروهای سخت‌جان با طراحی‌های کسل‌کننده معروف بود حالا با ایکس‌کد ورق را برگردانده است. مدیران شرکت هنوز نسبت به زمان عرضه محصول نهایی اظهار نظر نکرده‌اند اما شنیده‌ها حاکی از آن است که کراس‌اوور فوق از نظر قدرت بالاتر از ایکس‌ری قرار خواهد کرد.

  • وقتی مازراتی نعش‌کش می‌شود!

    مطمئن باشید این یک تصویر فوتوشاپی یا یک شوخی صنعتی نیست. شرکتی ایتالیایی به اسم «النا» که تخصص ویژه‌ای در ساخت خودروهای عجیب و غریب دارد، با انتخاب مازراتی گیبلی، یکی از لوکس‌ترین و البته سریع‌ترین نعش‌کش‌های دنیا را ساخت. این شرکت پیش‌تر سابقه تغییر کاربری کرایسلر ۳۰۰ را نیز در کارنامه خود ثبت کرده بود. این پروژه با حذف صندوق عقب آغاز شد. فضای کشیده قرارگیری متوفی اصلی‌ترین چالش مهندسان بود؛ چراکه با اضافه شدن متریال و فلز بیشتر بدنه، توزیع وزن نیز از تعادل خارج می‌شد. با این حال با تغییراتی که در شاسی اعمال شد، این وزن به حالت استاندارد خود بازگشت.

  • روح میباخ در کوسه مرسدس بنز

    مرسدس بنز با معرفی خودروی مفهومی جدیدش حرف‌های زیادی در قالب خودرویی کشیده با طراحی منحصربه‌فرد برای گفتن دارد. این خودرو که یک میباخ اصیل ۶ متری است اخیرا در فستیوال خودرویی پبل بیچ کالیفرنیا رونمایی شده است و نمایشی از فناوری و لوکس بودن را در کالبدی فلزی در معرض دید قرار داده است. مرسدس بنز در حالی از این مدل مفهومی و پر‌هیجان خود رونمایی کرده است که رقبای دیرینه‌اش مدل‌های خاص و آینده‌نگرشان را در رویدادهای مختلف معرفی کرده‌اند. میباخ ویژن ۶ سفینه‌ای فضایی اما روی زمین است که می‌توان به‌عنوان یک اثر هنری زنده و پویا ساعت‌ها در رابطه با آن صحبت کرد.

  • تفریح به سبک کمپر ون بنز

    تفریح به سبک کمپ زدن در بسیاری از کشورها موضوعی جا افتاده است و امکانات زیادی برای افرادی که به این موضوع علاقه دارند در نقاط مختلف و در کشورهای اروپایی در نظر گرفته شده است. این علاقه‌مندی موجب شده تا کسب‌و‌کار پررونقی هم حول این محور شکل بگیرد که خودروسازان و شرکت‌های تیونینگ نیز از آن بی بهره نمانده‌اند. کمپ‌سایت‌ها در اروپا به‌صورت محل‌های از پیش تعریف‌شده‌ای هستند که امکانات بهداشتی و آب بهداشتی و برق را با دریافت هزینه‌ای اندک و در مواردی رایگان ارائه می‌دهند اما برای بقیه ماجرا باید فکری کرد.

  • رودستر بی‌رقیب در خط پایان

    در میان رودسترهای بی‌‌ام‌و نسخه Z۴ از جایگاه خاصی برخوردار بوده و از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۱۶ در خط تولید مونیخی‌ها حضور داشته است. بله درست خواندید تا سال ۲۰۱۶ یعنی همین امسال! بی‌‌ام‌و Z۴ به‌عنوان خودروی کامپکت اسپرت و نیمه‌لوکس طرفداران زیادی را در سراسر دنیا به سمت خود جذب کرده و اکنون خبر بازنشسته شدنش منتشر شده است. این خودرو به‌جای Z۳ به دنیای ماشین‌های اسپرت معرفی شد و در همان سال اول به دلیل طراحی خاص و جذابی که داشت جایزه سال بخش طراحی را به خود اختصاص داد. در سال ۲۰۰۹ نسل جدید این خودرو معرفی شد که این مدل هم با توجه به ویژگی‌های جدیدی که داشت جوایزی را به خود اختصاص داد.

  • ناگهان موتورسیکلت خودران !

    موتورسیکلت‌ها از جمله وسایل نقلیه‌ای هستند که در طول تاریخ خودروسازی پا به پای خودروها در خیابان‌ها حضور داشته‌اند و سیر تحول خاص خود را داشته‌اند و مدل‌های مختلفی از آنها با توانایی‌های گسترده‌ای تولید شده است که امکان رسیدن به سرعت‌های رویایی روی دو چرخ را فراهم می‌کنند. موتور سیکلت‌ها به دلیل حرکت روی دو چرخ و محدودیت در فضای موجود روی وسیله، امکانات کمتری نسبت به خودرو‌ها دارند، اما در بخش موتور و دیگر سامانه‌های حیاتی پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند.

    اما در بخش فناوری‌های جدید این محدودیت‌ها باعث نشده است تا سامانه‌های خودران به موتور سیکلت‌ها وارد نشود.

  • هوندا در مسابقه گیربکس‌ها

    جعبه دنده یکی از بخش‌های حیاتی و شاهرگ اصلی خودرو به‌حساب می‌آید که می‌تواند قدرت موتور را به چرخ‌ها انتقال دهد و قوت و ضعف این بخش از خودرو تاثیر مستقیمی روی عملکرد وسیله نقلیه خواهد گذاشت. تلاش‌های زیادی برای ساخت جعبه دنده‌های قدرتمند و پر سرعت در شرکت‌های مختلف انجام شده است و آلمانی‌ها در این حوزه حرف‌های زیادی برای گفتن دارند و در سراسر دنیا خودروهای روز از جعبه دنده‌های آلمانی در محصولاتشان استفاده می‌کنند که به‌صورت سفارشی و اختصاصی برای آنها تولید می‌شود.

    در آن سوی دنیا شرکت هوندا اعلام کرده است که قصد دارد طرح جعبه دنده‌ای ۱۱ سرعته خودکار با سه کلاچ را اجرایی کند.

  • چشم‌انداز ۲۰۲۰ خودروسازی در قطب‌های جدید و قدیم

    پیش‌بینی و داشتن دورنما یکی از ملزومات مهم فعالیت‌های اقتصادی و مخصوصا صنعت خودروسازی است چرا‌که امکان ایجاد تغییر در محصولات این صنعت با دشواری و چالش‌های زیادی همراه است و نمی‌توان به‌سرعت مسیر تولید را تغییر داد. در ادامه وضعیت خودروسازان اصلی در بخش‌های مختلف دنیا به اختصار بررسی و شرایط آینده آنها در چشم‌انداز ۲۰۲۰ بررسی شده است.

    ایالات متحده

    آمریکا مرکز تحقیقات در دنیای ماشین‌ها به‌حساب می‌آید و برخی رسوایی‌ها نیز در همین کشور برملا شده است. تلاطم‌هایی که در بازار فروش خودروهای آمریکایی ایجاد شده، موجب شد فروش خودرو در این کشور که در سال ۲۰۰۷ به میزان ۴/۱۷ میلیون دستگاه بود در سال ۲۰۱۰ با کاهش عجیب مواجه شده و به ۴/۱۰ میلیون دستگاه در سال برسد.

  • هماهنگی با تغییرات خرده‌فروشی

    شرکت لاستیک‌سازی میشلین ۴۰ درصد از سایت خرده‌فروشی لاستیک آلوپنوس را که بزرگ‌ترین‌ فروشنده آنلاین لاستیک در فرانسه به‌حساب می‌آید، خریداری کرد. همچنین فعالیت زیادی را برای خرید سایت بلک سیرکل که فروشنده آنلاین اصلی تایر در بریتانیا است، آغاز کرده است.

    شاید به‌نظر برسد شرکت میشلین با ۱۲۷ سال قدمت و در شرایطی که ۶۸ کارخانه لاستیک‌سازی را در ۱۷ کشور جهان اداره می‌کند، مشتری‌های خود را دارد اما این شرکت برای آنکه بتواند به تسلط خود بر بازار لاستیک در جهان ادامه بدهد دیگر نمی‌تواند بر فروش سنتی تکیه کند.

  • جا‌به‌جایی در سهم بازار

    آمارهای قطعی منتشر‌شده و پیش‌بینی چشم‌اندازها نشان‌دهنده این هستند که سهم بازار خودروسازان بزرگ جهان از کل تولید در سال‌های آینده دستخوش جا‌به‌جایی خواهد شد.

    در سال ۲۰۱۵ تویوتا موتورز با در اختیار داشتن ۶/۱۱ درصد از تولید جهانی خودرو بیشترین سهم بازار را به خود اختصاص داده است. بعد از آن فولکس واگن با سهم بازار ۱/۱۱ درصدی قرار گرفته و در جایگاه سوم هم جنرال موتورز با سهم بازار ۲/۸ درصدی قرار می‌گیرد. این رتبه‌ها تقریبا همان چیزی است که می‌شد از قبل نیز پیش‌بینی کرد. در سال ۲۰۲۰ پیش‌بینی می‌شود که در بالای جدول تغییرات گسترده‌ای اتفاق نیفتد و همین شرکت‌ها در بدترین حالت، جایگاهشان را با هم عوض کنند؛ اما در ردیف‌های پایین اتفاقات زیادی رخ می‌دهد.

  • بوگاتی شیرون هیبریدی می‌شود؟

    بوگاتی در سال ۲۰۱۶ با معرفی خودروی جدیدش دوباره ثابت کرد که همچنان می‌تواند در زمینه ساخت خودروهای سوپر‌اسپرت پیشگام باشد. بوگاتی شیرون با موتور ۱۶ سیلندر و ۱۵۰۰ اسب بخارش توفانی در دنیای ماشین‌های سوپر اسپرت به راه انداخت.

    به نظر می‌رسد بوگاتی قصد دارد تا فناوری هیبریدی را به زیر کاپوپ پر‌ابهت شیرون وارد کند و نسخه‌ای جدید از آن را بسازد. حجم موتور بوگاتی شیرون به ۸ لیتر می‌رسد و با داشتن ۴ توربو شارژر می‌تواند از این توربوشارژرها بر اساس نیاز موتور استفاده کند و مشکلات مربوط به توربوشارژرهای چندگانه را با سامانه‌ای هوشمند رفع کرده است و خودرو می‌تواند در دور موتور پایین گشتاور بی نظیری تولید کند.

  • کپی ژاپنی‌ها از روی فراری

    خودروهای فراری در دنیای ماشین‌های اسپرت نقش و جایگاه ویژه‌ای دارند و بسیار از خودروسازان تلاش می‌کنند تا خودروهای اسپرت خودرو را شبیه این برند بسازند. در همین راستا شرکت کن اوکویاما که یک شرکت طراح خودرو است و ملیت ژاپنی دارد طرح جدید خود را که با فراری ۵۹۹ قابل مقایسه است رونمایی کرد.

    مالک شرکت با همین نام پیش از این طراح شرکت «پینینفارینا» بوده و در پروژه ساخت و طراحی مدل انزو فراری حضور داشت. این تجربه باعث شده است که اون خودرویی قوی‌تر از مدل فراری ۵۹۹ بسازد. این مدل افسانه‌ای کد ۵۷ (Kode۵۷) نام دارد و مجهز به پیشرانه‌ای است که می‌تواند تا ۷۰۲ اسب بخار قدرت تولید کند و با توجه به وزنی که دارد می‌تواند عملکرد مناسبی داشته باشد.

بیشتر