شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

دنیای ماشین

  • موتورسیکلت‌ها را کجا می‌سازند کجا سوار می‌شوند؟

    تقریبا عموم مردم زمانی که صحبت از وسیله نقلیه به میان می‌آید ذهنشان در درجه اول به سوی وسایل نقلیه چهار چرخ یعنی خودروها می‌رود. اما این یک روی سکه حمل و نقل جاده‌ای است. روی دیگر سکه که از قضا پررنگ تر هم هست وسایل نقلیه موتوری دوچرخ یا همان موتورسیکلت‌ها هستند. اگر چه به چشم نمی‌آید اما موتورسیکلت از دیرباز نقش مهمی در حمل و نقل زمینی ایفا کرده است و با روند افزایش ترافیک در شهرهای جهان، بر نقش آن افزوده نیز می‌شود. تولید موتورسیکلت در جهان سال‌ها است که از مرز ۱۰۰ میلیون دستگاه در سال عبور کرده است.
  • یاقوت انگلیسی مقابل الماس آلمانی

    در دنیای سوپراسپرت‌ها، معیار برتری، قدرت و سرعت است. در دنیای هیبریدی‌ها، معیار برتری، میزان مصرف سوخت است. در دنیای آفرودها،‌ معیار برتری، توانمندی در مسیرهای سخت است. اما سوال مهم این است که در دنیای لوکس‌ها و تجملی‌ها معیار برتری چیست؟ هر خودرویی که گران‌تر باشد، لوکس‌تر است؟ یا شاید هرخودرویی که داخلش چرم آلکانتارا یا چوب بلوط با تریم طلا باشد، لوکس‌تر است؟ بهترین پاسخ برای این سوال، انتخاب خودِ مشتری است، نه خریداران معمولی. همان مشتریان ثروتمند و سخت‌گیری که حتی جورابشان هم مارکدار است.
  • نجیب‌زاده یاغی!

    در ایامی که هرچه بیشتر خشن‌ کردن چهره، آخرین راه برای شرکت‌های سوپراسپرت‌سازی به منظور ماندن در کورس رقابت است، دیگر نمی‌توان امیدی به طراحی‌های باوقار و باابهت داشت. این یعنی یک خداحافظی تلخ با مدل‌هایی که جذبه‌‌شان ترکیبی بود بین هیبت ظاهری و غوغای باطنی. حالا آنهایی که سال‌ها است ادعای هیولاسازی دارند، به لطف طراحی‌های اغراق‌آمیز و فضایی‌گونه، نسل جدید و جوان‌تر خودرودوستان را از مفهوم واقعی یک ابرخودروی زیبا دور می‌کنند. اما راستش اوضاع به این بدی‌ها هم که می‌گوییم نیست. هنوز می‌شود به یکی دو مدل امید داشت.
  • از رده خارج‌های پرطرفدار

    خودروهای اتوماتیک مدت‌ها است که مورد توجه قرار گرفته‌اند، از اینرو خیلی عجیب نیست که مردم به دنبال خرید این خودروها باشند، اما از آنجایی که قیمت این خودروها در سال‌های اخیر با افزایش زیادی رو‌به‌رو شده است دست همه به آنها نمی‌رسید از این‌رو بسیاری از افراد به دنبال خرید خودروهای اتوماتیک کار کرده هستند، این در حالی است که حتی قیمت کارکرده‌ها هم ارزان نیست پس به دنبال خودروهایی می‌روند که سال‌ها است از چرخه تولید خارج شده‌اند. خودروهایی که اگر چه از چرخه تولید دور مانده‌اند، اما هنوز هم انتخاب‌های خوبی به حساب می‌آیند.
  • مدل‌های مفهومی که از خط تولید جا ماندند

    خودروسازان با ساخت خودروهای مفهومی که عموما در نمایشگاه‌های خودرو به نمایش گذاشته می‌شوند تلاش می‌کنند اوج هنر مهندسی و تکنولوژی خود را در قالب خودرویی که فقط یک نمونه از آن ساخته می‌شود به نمایش بگذارند. خودروهای مفهومی نسبت به مدل‌های تولیدی قبلی یک شرکت از امکانات، طراحی و توانایی‌های برجسته‌ای برخوردار هستند و باید یک پله بالاتر از سایر محصولاتشان باشند. خودرو‌سازان با نگاه به آینده و همگام با رشد تکنولوژی خودروهای مفهومی خود را در معرض دید قرار می‌دهند. نمایش یک خودرو مفهومی، صرفا به معنای تولید انبوه آن نیست.
  • نقاشی استاد جیورجیتو

    استاد محمود فرشچیان را دیگر همه می‌شناسیم. مردی که ذهنش پر است از طنازی رنگ و طرح روی بوم نقاشی. کسی که انگار هنرش پلی شده برای وصل قدرت زیبا آفرینی خداوند با سرشت آدمی. شاید از خود بپرسید سخن در وصف استاد فرشچیان چه ارتباطی به ضمیمه دنیای ماشین و صفحه کلاسیک دارد؟! اما اگر کمی فکر کنید شاید این ارتباط را پیدا کنید. بگذارید با یک جمله به این ارتباط برسیم. جیورجیتو جیوجیارو همان استاد فرشچیان در جهان خودرو است! کسی که آنقدر در صنعت خودرو نقش زده که انگار آفریده شده تا فلز را بدل به بوم نقاشی کند.
  • برابوس وارد بازی شد

    کم‌کم دیگر داشتیم نگرانش می‌شدیم. غیبت طولانی‌مدت برابوس، این تیونر ناآرام مرسدس‌بنز جمع کثیری از خودروبازان را با دلهره مواجه کرده بود. اما حالا این تیونر با C۴۵۰‌ بازگشته است. نسخه‌ای تا دندان مسلح که روی C کلاس پیاده‌سازی شده است. حیرت‌انگیز آنجا است که این خودرو خود قبلا توسط بخش موتوراسپرت شرکت یعنی AMG‌ دستخوش تغییراتی شده بود. ورود برابوس به پرونده این خودرو واقعا شوکه‌کننده بود. آنها کاری با پیشرانه ۳ لیتری ۶ سیلندر Vشکل آن کردند که توانست ۴۰۵ اسب‌بخار نیرو تولید کند. این یعنی ۴۳ اسب‌بخار نیروی بیشتر نسبت به نسخه‌ای که ای.
  • شِوی و سیلورادوی بی‌پایان

    در بازار پرشور خودروهای تازه‌وارد مدل ۲۰۱۶، شورولت نیز بیکار ننشسته و از ویرایش Realtree (جنگلی) پیکاپ جنجالی‌اش سیلورادو را رونمایی کرد. خودرویی که اگر ۱۰ سال هم بدون کوچک‌ترین تغییری عرضه شود، باز هم محبوبیتی بی‌نظیر دارد. این شِوی پرابهت دارای رینگ‌های ۲۰ اینچی و تایرهای مخصوص جنگل‌نوردی است. رنگ‌بندی آن همانند نامگذاری‌اش، المانی از پوشش‌های استتاری همانند جنگل دارد. شورولت به دستور جنرال‌موتورز مادر،‌ برای ویرایش جدید از دو نوع پیشرانه بهره برده است. یکی ۳/ ۵ لیتری ۳۵۵ اسب‌بخاری و دیگری ۲/ ۶ لیتری ۴۲۰ اسب‌بخاری هر دو هشت سیلندر Vشکل.
  • موتورهای جدید بنز در راهند

    مرسدس بنز از قدیمی‌ترین شرکت‌های خودرو‌سازی است که تنوع محصولاتش در طول تاریخ خودرو‌سازی مزیتی رقابتی را برایش فراهم کرده است. تنوع محصولات بنز به‌قدری زیاد است که این خودرو‌ساز مجبور به ایجاد کلاس بندی‌های متنوع شده است. در این میان کلاس E به دلیل تنوع مدل‌هایش طرفداران خاص خودش را دارد و در دسته خودروهای لوکس با اندازه متوسط قرار می‌گیرند که در تمام آنها موتور در جلو قرار دارد و به‌صورت چرخ عقب محرک یا چهار چرخ محرک تولید شده‌اند. تنوع در استفاده از موتورهای مختلف که قدرت‌های متفاوتی را تولید می‌کنند از برنامه‌های توسعه‌ای بنز است تا پاسخگوی نیاز بازار و مشتریان با سلیقه‌های گوناگون باشد.
  • حراج خودروی جیمز باند

    فروش وسایل و نمادهای فیلم‌های معروف و موفق با هدف جمع‌آوری کمک‌های خیر‌خواهانه متداول است. معمولا بعد از رونمایی و پخش آثار مطرح سینمایی ابزار و ادوات مورد استفاده با هدف مشارکت در امور خیریه به‌فروش می‌رسند. این روزها فروش خودرو جیمز باند که تنها برای حضور در فیلم جدیدش با نام اسپکتر ساخته شده است سر و صدای زیادی به پا کرده است. سری فیلم های جیمز باند، با فروش جهانی بیش از ۵ میلیارد دلار را می‌توان فیلمی موفق دانست که در جایگاه سوم سری فیلم‌های ادامه‌دار، بعد ازمجموعه فیلم‌های جنگ ستارگان و هری پاتر قرار دارذ.
  • دو توربو برای کادیلاک

    خیلی عجیب به نظر می‌رسید که روزی کادیلاک بخواهد از پیشرانه‌های شارژشده استفاده کند. چه برسد به آنکه از نمونه دو توربوی آن بهره بگیرد. این تجملی‌ساز مشهور آمریکایی مدل جدید سی‌تی‌۶ را به یک پیشرانه جوان‌پسند مجهز کرد. پیشرانه‌ای ۳ لیتری ۶ سیلندر بی‌توربو که خیلی راحت می‌تواند ۴۰۴ اسب‌بخار نیرو تولید کند. این خروجی همان قدرتی است که همین کادیلاک با یک پیشرانه ۲/ ۴ لیتری ۶ سیلندر V شکل تولید می‌کرد. این سدان لوکس با یک دوجین آپشن و امکانات قیمتی معادل ۸۴ هزار و ۴۶۰ دلار دارد. می‌توان پیش‌بینی کرد که به محض ورود کادیلاک دو توربو به خیابان، این بی‌ام‌و سری ۷، مرسدس‌بنز Sکلاس و آئودی A۸‌ هستند که برایش شاخ و شانه می‌کشند.
  • تاکاتا باز هم قربانی گرفت!

    در حالی که تصور می‌شد مصیبت‌های تاکاتا پایان یافته، فراخوانی جدید در آمریکا پای ۵ میلیون خودروی دیگر را که ممکن است کیسه هوای خطرناک همراه داشته باشند به تعمیرگاه‌ها کشاند. تاکاتا شرکتی ژاپنی است که در سال ۱۹۳۳ تاسیس شده است و از دهه ۵۰ میلادی با ورود به عرصه خودروسازی، در حال تولید قطعات خودرو، به‌ویژه تجهیزات ایمنی خودرو در سراسر دنیا بوده است و این روزها با کشته شدن قربانی دهم بر اثر باز شدن کیسه هوا و فرو رفتن قطعه‌ای فلزی در گردن راننده باز به صدر اخبار دنیای ماشین بازگشته است. با افزایش ۵ میلیون خودروی دیگر به لیست اعلام شده قبلی، تعداد خودروهای فراخوانده شده به ۲۸ میلیون خودرو رسیده است که چالش بسیار بزرگی برای این قطعه ساز ژاپنی و خودروسازان معروف و مطرحی که از محصولاتش استفاده کرده‌اند، ایجاد کرده است.
  • الانترای جدید، ارزان‌تر‌ از قدیمی

    نسل جدید سدان کوچک هیوندای خودش را برای عرضه در بازار آمریکای شمالی آماده می‌کند. الانترا که با چهره جدیدش حالا دیگر خود را در حد و اندازه‌های یک خودروی معقول ژاپنی می‌بیند، با قیمت پایه فقط ۱۷ هزار و ۱۵۰ دلاری‌اش حتی به نسبت نسل قبلی‌اش یک کاهش ۱۰۰ دلاری را نیز نشان می‌‌دهد. این در حالی است که خودروی فوق به پیشرانه‌های تازه طراحی شده هیوندای مجهز شده است. یعنی همان پکیج ۲ لیتری که می‌تواند ۱۴۷ اسب‌بخار نیرو را به جعبه‌دنده‌ای ۶ سرعته و دستی منتقل کند. البته در نسخه‌های بالاتر مانند SE و لیمیتد شاهد جعبه‌دنده‌های ۶ سرعته اتوماتیک نیز هستیم.
  • شتاب به سبک دهه هفتاد

    برای جوانان و نوجوانان این دهه اگر چندان عشق ماشین نباشند، نام کریسیدا چندان مفهومی ندارد. خیلی که اطلاعات داشته باشند در موردش می‌دانند که نام یک ماشین است و شاید هم بدانند که نام یک مدل از تویوتا است. اما برای جوانان و نوجوانان دهه ۷۰ شمسی هنوز هم که هنوز است نام کریسیدا مو را به تنشان سیخ می‌کند. کریسیدا برای خیلی از آنها اوج آمال و آرزوهای ماشینی به حساب می‌آمد. در روزهایی که خبری از بنز و بی‌ام‌و و پورشه نبود و بنز و بی‌ام‌و‌ها اغلب قدیمی بوده و به اصطلاح به روغن‌سوزی افتاده بودند، تویوتا کریسیدا همه آن چیزی بود که یک جوان از ماشین سواری انتظار داشت.
  • آغاز فروش نسخه جدید ارباب‌حلقه‌ها

    آئودی به گونه‌ای غیر‌قابل پیش‌بینی قیمت نسخه ۲۰۱۷ سوپراسپرت R۸‌ را اعلام کرد. قیمت پایه این کوپه زیر ۱۶۳ هزار دلار است. ویرایش جدید به دور از هیاهو با تغییراتی ساده وارد بازی خواهد شد. استفاده از چراغ‌های فرم‌دار LED و بهره‌گیری از یک بال عقب ساده عمده تغییرات ظاهری آر‌۸ بوده است. البته آئودی برای این محصولش از رینگ‌های جدید تازه طراحی‌شده ۱۹ اینچی نیز استفاده کرده است. داخل اتاق سیستم صوتی بنگ‌اند اولوفسن ۱۳ بانده و یک نمایشگر ۳/ ۱۲ اینچی، در کنار صندلی‌های اسپرت با قابلیت حرکت در ۸ جهت، پیش از هرچیزی جلب توجه می‌کنند.
  • سنسورهای جدید در خودروهای فهیم!

    در سال‌های اخیر خبرهای متعددی در‌رابطه با پارک خودکار خودروها شنیده شده است و شرکت‌های زیادی سیستم‌های مختلفی را آزمایش و به مرحله اجرا رسانده‌اند. پارک خودرو در میان خودروهای پارک شده در خودروهای جدید سیستم مرسوم و عادی به‌حساب می‌آید. آنچه این روزها در محافل خودرویی شنیده می‌شود استفاده از سامانه‌های پارک در پارکینگ و فراخوانی خودرو است. اگر بخواهیم مثالی ملموس بزنیم در نمایش کمدی چاق و لاغر، خودروی هوشمندشان نمونه چنین سیستم‌هایی بوده است که البته با استفاده از تکنیک‌های سینمایی اجرا می‌شده نه بر اساس جی پی اس و سامانه‌های پیشرفته هدایت خودرو؛ البته نمونه‌های زیاد دیگری را می‌توان در دنیای سینما یافت که نشان از توجه و نیاز به این ویژگی خودروها است و نمادی از اوج تکنولوژی بوده است.
  • بزرگ‌ترین اسپویلر برای لامبورگینی

    تا کنون سابقه نداشته که هیچ تیونری برای هیچ یک از تولیدات گاو خشمگین یک اسپویلر (بال عقب) به این بزرگی نصب کند. حتی روی نسخه‌های SV و GT ‌های مسابقه‌ای شرکت هم چنین چیزی را ندیده بودیم. اما از قضای روزگار یک تیونر ژاپنی در این زمینه رکورددار شد. قرار است این بال عقب عظیم‌الجثه روی اونتادور نصب شود. داستان اونتادور فوق تنها با این بال عقب تمام نمی‌شود. ارتفاع بسیار کم این خودرو از سطح زمین کاری کرده است که با چشم غیر مسلح گویی لامبورگینی فوق به زمین چسبیده است. رینگ‌های دو رنگ آن در کنار رکاب‌های فیبرکربنی که با ترکیب رنگی متضاد با بدنه طراحی شده‌‌اند، اونتادور را بیش از پیش خشمگین کرده است.
  • رازهای سودآوری صنعت موتورسیکلت

    موتورسیکلت‌سازی در حال حاضر به‌عنوان یک تجارت پرسود در زیرمجموعه صنعت حمل‌و‌نقل در حال جریان است. تا آنجا که برخی از شرکت‌های بزرگ خودروسازی نیز به‌طور جدی در تولید موتورسیکلت هم فعال هستند؛ اما چرا تولید و تجارت موتورسیکلت در قرن بیست و یکم به یک تجارت پرسود تبدیل شده است. در حالی‌که به‌نظر می‌رسد وسایل نقلیه دوچرخ، ابزارهایی مربوط به گذشته باشند!
    واقعیت ماجرا را باید در شرایطی که تولید و فروش موتورسیکلت دارد جست‌وجو کرد. در اینجا نیز باید تولید‌کنندگان را به دو دسته تقسیم کرد. گروه اول تولیدکنندگان موتورسیکلت‌های گران‌قیمت و سنگین هستند و گروه دوم شرکت‌هایی که موتورسیکلت‌های سبک و ارزان‌قیمت تولید می‌کنند.
  • صخره سرخ وارد می‌شود

    حالا که چند سالی از توقف تولید هامر گذشته و آب این خودرو از آسیاب افتاده، بهترین زمان است تا شرکت‌های رقیب فکری برای معرفی یک جایگزین برای آن بکنند. خودروی قدرتمند هامر محصول جنرال موتورز بود که در جریان ورشکستگی این شرکت از فهرست برندهای تحت تولید آن خارج شد. ابتدا قرار بود این برند و دانش فنی آن به یک شرکت چینی فروخته شود. اما جنرال موتورز ترجیح داد برای حفظ آبروی بهترین خودرو آفرود جهان تا به امروز، فعلا از فروش آن صرف نظر کند. به این ترتیب فضا برای معرفی یک خودرو در این کلاس آماده شد. اما ساخت خودرویی که بتواند تداعی‌کننده هامر و توانایی هایش باشد کار هر شرکتی نیست.
  • هنوز هم دلبری می‌کند

    با اینکه نزدیک به یک دهه از عمرش می‌گذرد ولی همچنان یکی از اولین انتخاب‌های تیونرها و گزینه محبوب اسپرت‌بازان است. این همان بی‌ام‌و M۳ سدان E۹۰‌ است که به‌عنوان آخرین دستاورد شرکت تیونینگ مستر کار دیزاین معرفی شده است. بخش ام‌پاور شرکت به تنهایی کاری با این خودرو کرده بود که خیلی راحت و بدون نیاز به تقویت می‌شد آن را راهی مسابقات سرعت کرد. تیونر جدید این خودرو نیز سنگ تمام گذاشته و کاری کرده که از قلب ۴ لیتری تنفس طبیعی (بدون توربو) آن ۴۵۰ اسب‌بخار نیرو بیرون بیاید. این در حالی است که نسخه استاندارد با قدرت ۴۲۰ اسب‌بخاری‌اش زمین و زمان را به هم می‌دوخت.
  • پکیج هندلینگ روی فراری

    دلیلش معلوم نیست. شاید نقص فرمان‌پذیری و شاید هم افزایش دقت در هندلینگ باشد ولی هرچه هست فراری می‌خواهد تولیدات جدید مدل روباز کالیفرنیای خود را با پکیج بهینه‌ساز هندلینگ موسوم به HS‌ راهی بازار کند. این همان وعده‌ای بود که مدیران این ابرخودروساز ایتالیایی در نمایشگاه ژنو گذشته داده بودند. بسته جدید با کنترل تیزفرمانی و کندفرمانی، حرکت با سرعت بالای این فراری را به ویژه هنگام خروج از پیچ‌ها بهتر کرده است. کالیفرنیای جدید تنها شامل این پکیج فنی مهندسی نیست. برای آن دیفیوزر فیبر کربنی به منظور کنترل هوای خروجی از زیر خودرو تعبیه شده است.
  • آئودی؛ رقیبی برای تسلا

    آئودی درتلاش است تا اولین خودروی تمام الکتریکی که از نوع شاسی بلند و همه جا‌ رو است را تا سال ۲۰۱۸ به مرحله تولید برساند. این خودرو قرار است رقیبی برای تسلای مدل X باشد که سال گذشته در آمریکا به مرحله فروش رسید. تلاش برای ساخت خودروهای تمام الکتریکی در میان خودرو‌سازان مطرح مدتی است شروع شده است و اما ساخت مدل‌های SUV از لحاظ تامین قدرت و نیروی مورد نیاز کمی چالش‌برانگیزتر است. خودروهای همه جا رو باید بتوانند مانند مدل‌های بنزینی یا دیزلی خود در مسیرهای ناهموار و پر شیب عملکرد مناسبی داشته باشند.
  • قاتل فورد تولید می‌شود

    در نمایشگاه دیترویت امسال، نیسان از یک پیکاپ فوق‌العاده با نام تیتان وریور رونمایی کرد. خودرویی فضایی که به وضوح معلوم بود که در کلاس کانسپت‌ها قرار می‌گیرد. این خودرو درست در محلی رونمایی شده بود که فورد نیز ویرایش جدیدی از پیکاپ جهانی‌اش یعنی F۱۵۰‌ رپتور را معرفی کرده بود. باید اعتراف کرد که وقتی فوردی‌ها فهمیدند نیسان قصد تولید این مفهومی را ندارد، قند در دلشان آب شده بود. حالا خبر بد برای آمریکایی‌ها و خبر خوب برای ژاپنی‌ها آن است که تیتان از دنیای مفهومی‌ها پا به جهان واقعی می‌گذارد. این نمی‌تواند یک شایعه باشد.
  • پروژه مخفی جگوار لو رفت

    گربه وحشی انگلیسی در نظر داشت تا ویرایش فوق اسپرت کوپه اف تایپ خود با نام SVR را طی یک برنامه باشکوه رونمایی کند. اما جاسوسان صنعتی این فرصت را از آنها گرفتند و زودتر از موعد تصویری واضح از پوستر این خودرو منتشر کردند. نسخه اس. وی. آر اشاره به ویرایش اسپرت‌تر و مسابقه‌ای‌تر اف‌تایپ دارد. این را می‌شود از روی جلوپنجره تهاجمی و گلگیرهای برآمده و بال عقب برجسته‌اش هم فهمید. با اضافه شدن المان‌های آیرودینامیکی در زیر خودرو مانند اسپلیتر جداکننده هوا و دیفیوزر متمرکزکننده هوا، باید در انتظار یکی از وحشی‌ترین نسخه‌های جگوار باشیم.
  • زوایای پنهان اقتصاد موتورسیکلت

    دنیای اقتصاد: در صنعت تولید ابزار حمل‌ونقل، کمتر به گردش مالی صنعت موتورسیکلت‌سازی توجه می‌شود. قیمت‌های پایین این وسیله نقلیه موجب شده تا برخلاف خودرو چندان در تیررس رسانه‌ها نباشد. اما این دلیل نمی‌شود که موتورسیکلت‌سازی یک صنعت کوچک در چرخه اقتصاد جهان باشد. براساس آخرین تحلیل ها، پیش‌بینی می‌شود ارزش بازار موتورسیکلت در سال ۲۰۱۸ به بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار برسد. اگر چه تولید موتورسیکلت بسیار ساده‌تر از خودرو است، اما هم اکنون تنها ۳۰ کشور به‌طور رسمی دارای صنایع تولید و مونتاژ موتورسیکلت هستند.
  • آینده خودروهای فرمول یک به روایت مک لارن

    آینده خودروهای فرمول یک قرار است به کجا برسد؟ یا به بیان بهتر خودروهای فرمول یک قرار است به کجا برسند؟ این سوالی است که هیچ کس جواب آن را نمی‌داند، همان‌گونه که خودروهای امروزی را کسی پیش‌بینی نکرده بود. اما نسل بعدی خودروهای فرمول یک با ارائه مدلی از مک‌لارن قابل تصور شده است. خودرو MP۴-X طرح مفهومی مک لارن برای خودروهای فرمول یک است. کمتر پیش آمده که در دنیای فرمول یک طرحی مفهومی ارائه شود. سطح دانش فنی در این خودروها آنقدر بالا است که هر فناوری که ابداع می‌شود بی‌درنگ در آنها به کار می‌گیرند.
  • شلبی یاد قدیم افتاد

    رابطه فورد و شلبی، رابطه عاشق و معشوق است. اگرچه در واقعیت شلبی به‌عنوان تیونر محصولات فورد به خصوص موستانگ شناخته می‌شود، ولی فورد به او اجازه می‌دهد تا نامش را به‌صورت مستقل روی خودروهای تیونینگ شده بگذارد. حالا شلبی بعد از مدت‌ها به یاد «ترلینگوا» افتاده است. یک تیم مسابقه‌ای قدیمی که در مسابقات ترنس‌ام ۱۹۶۷ قهرمان شده بود. آن زمان خودروی تیم فوق را شخص کارول شلبی طراحی کرده بود. ویرایش جدید که روی همان ماستنگ جی‌تی اجرا شده، یک پروژه تمام فیبر کربنی بسیار سبک‌وزن است. درست مانند همان خودروی اصلی، این فورد نیز با ترکیب رنگ مشکی و زرد طراحی شده است.
  • ترکیبی از اوپل و بیوک

    زیرمجموعه لوکس‌گرای جنرال‌موتورز، امسال درخشش بی‌سابقه‌ای در نمایشگاه دیترویت داشت. بیوک با رونمایی از نسخه مفهومی آویستا، به کلی از سنت طراحی کلیشه‌ای‌اش فاصله گرفته است. حالا از گوشه و کنار خبر می‌رسد که این آمریکایی در نظر دارد نسخه روباز آویستا را نیز به تولید برساند. خودرویی که از نظر کارشناسان شباهت زیادی به اوپل کاسکادای آلمانی (از دیگر زیرمجموعه‌های جنرال‌موتورز) دارد. یک کانورتیبل چهار نفره سایز بزرگ لوکس که به طرزی چشم‌نواز زیباست. اگرچه مدیر اجرایی جی‌ام هیچ اظهار نظر قطعی درباره این خودرو نکرده است ولی با این حال انتشار تصاویر گرافیکی آویستای روباز دل هواداران را برده است.
  • باور کنید این یک مرسدس است

    شاید اگر آن چراغ‌های دایره‌ای درون یک پنل مستطیلی نبود، هرگز نمی‌شد تشخیص داد که این خودرو یک مرسدس‌بنز شاسی‌بلند G۵۰۰ است. ظاهرش کاملا مانند یک زره‌پوش نظامی یا یک خودرو حمل پول بانک یا خودروی مخصوص زندانیان خطرناک است. این اقدام از سوی شرکتی که همیشه تاریخ به‌عنوان یک لوکس‌ساز نامدار شناخته می‌شده، کمی عجیب و سوال‌برانگیز است. اما از آنجا که مرسدس هیچ کاری را بدون حساب و کتاب انجام نمی‌دهد، باید گفت که سیستم زرهی این خودرو بر اساس استانداردهای نظامی بوده است. داخل اتاق به دلیل ضخیم‌تر شدن بدنه، تنها فضا برای نشستن چهار نفر است.
بیشتر