شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

دنیای ماشین

  • از مسکوویچ تا فورد

    دنیای اقتصاد: روسیه هنوز نتوانسته از دست الگوهای تولید خودرو در زمان شوروی رها شود. در همین حال نیز این کشور خود را در رده سیزدهم کشورهای تولید‌کننده خودرو در جهان نگه داشته است. دو شرکت اتوواز و گازیل سه شرکت اصلی خودروساز در این کشور هستند. اتوواز با محصول نام آشنای خود یعنی لادا به تنهایی ۵۰ درصد تولید سالانه خودرو در روسیه را به عهده دارد. خودروسازان روسی تنها می‌توانند ۲۸ درصد نیاز بازار را تامین کنند و بقیه یا به‌صورت واردات تامین می‌شود یا توسط کارخانه‌های خودروسازان خارجی که در روسیه تاسیس شده است.

  • نگاهی به نمایشگاه خودروی لس‏ آنجلس

    ۱۰۹ سال پیش بود که اولین دوره نمایشگاه خودروی آمریکای شمالی موسوم به LA AutoShow برگزار شد. در نخستین دوره این گردهمایی خودرویی، تنها ۹۹ دستگاه خودروی جدید رونمایی شد. درحالی‌که این روزها نمایشگاه‌های جدید در فضایی به وسعت ۷۱ هزار متر مربع برگزار می‏شود. طبق یک سنت چندین و چند ساله، این گردهمایی در آخرین روزهای هر سال میلادی به مدت ۱۰ روز در مرکز همایش‏های لس‏آنجلس برگزار می‏شود. همان محلی که هر سال پذیرای بزرگ‌ترین گردهمایی‏های صنعت دیجیتال و بازی‏های کامپیوتری بوده است. ۴ روز اول تنها در اختیار خبرنگاران حرفه‏ای و مدیران ارشد خودروسازی است.

  • کلیدهای انتخاب در بازار خودرو - ۴ آذر ۹۵

    انتخاب یک خودرو از میان گزینه‌های موجود در بازار شاید یکی از دشوارترین خریدهای ممکن باشد؛ چرا‌که اغلب باید بانگاهی بلند‌مدت به ماجرا نگریست. در این میان برخی هم هستند که با سرعت بیشتری خودرو خود را عوض می‌کنند. آنها نیز همیشه دوست دارند بدانند که خودروهای جدید کدام هستند و تفاوت‌ها و شباهت‌های آنها با خودرو کنونی‌شان چیست. در بازار رو‌به رشد خودرو ایران چه از نظر تنوع مدل و چه از نظر افزایش خریدار مساله انتخاب خودرو، روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این صفحه سعی شده خودروهای مختلفی که از نظر قیمت یا قابلیت‌های فنی در یک کلاس قرار دارند با زبانی ساده با یکدیگر مقایسه شوند.

  • گارفیلد سوپر شارژشده

    گربه وحشی انگلستان؛ لقب مناسبی برای جگوار، اسطوره‌ اسپرت‌سازان دهه ۵۰ و ۶۰ میلادی اروپا است. تنها خودروسازی که در آن سال‌ها یارای برابری با فراری افسانه‌ای را داشت. جگوار طی یک دوره پر فراز و نشیب مدیریتی و تجربه بسیار تلخ بحران‌های مالی، سرانجام از ۴ سال پیش تاکنون به جزیره آرامش رسید و دوباره مجموعه‌ای از محصولات خیره‌کننده را روانه بازار کرد. در یک دوره تب تند شاسی‌بلندسازی در بین نامداران اسپرت‌گرایی رواج پیدا کرد. لامبورگینی محصول جدیدی را رو کرد و بنتلی لوکس‌ترین شاسی‌بلند دنیا را به بازار آورد.

  • جانشین شایسته ۲۰۰۲

    حتما این جمله را شنیده‌اید که موفقیت اتفاقی نیست! بله موفقیت اتفاقی نیست و BMW Serie ۳ هم به راحتی نتوانسته در میان عاشقان خودرو جایش را باز کند. ب‌ام‌و برای رسیدن به این میزان از محبوبیت چند دهه وقت و انرژی صرف کرده است. داستان به اوایل دهه ۷۰ میلادی باز‌می‌گردد، یعنی درست زمانی که ب‌ام‌و تصمیم داشت مدل دوست‌داشتنی ۲۰۰۲ را از خط تولید خارج کند و به دنبال یک جانشین مناسب برای این خودرو بود؛ جانشینی که حالا سری ۳ نام دارد. یکی از محبوب‌ترین خودروهای اسپرت- خانوادگی جهان.

    تاریخچه

    دیگر ۲۰۰۲ باید بازنشسته می‌شد.

  • عجیب‌ترین ایده‌ها برای چرخ

    چرخ‌ها در خودروها از همان ابتدا نقش مهم و حساسی داشته‌اند. تنها سطح تماس خودرو با زمین تایرها هستند و انتخاب درست یک تایر می‌تواند در عملکرد خودرو تاثیر بسیار مهمی داشته باشد. با پیشرفت فناوری، این بخش از خودروها هم پیشرفت کردند و با افزایش عملکرد خودرو، تایرها نیز باید به همان نسبت مناسب‌سازی شوند. در ادامه با خودروهایی آشنا می‌شویم که از روش‌های مرسوم در صنعت خودروسازی استفاده نکرده‌اند و با ایجاد خلاقیت در تعداد محور یا محل قرارگیری لاستیک‌ها، خودروهای متفاوتی را ایجاده کرده‌اند. البته بیشتر این تغییرات از سوی تیونرها انجام شده‌است.

  • چشم و هم‌چشمی به سبک انگلیسی!

    امروز قرار است شاهد اتفاق جالبی در رقابت‌های خودرویی باشیم. این یک تست میدانی بین دو شاسی‌بلند در ظاهر لوکس نیست. حتی هدف اصلی بررسی توانمندی‌های فنی آنها نیز نیست. برنامه امروز، رویارویی دو استاد ادعا، دو بازیگر خودخواه و دو انگلیسی مغرور است. در یک‌سوی میدان،‌رنجرووری را می‌بینیم که خود را پادشاه دنیای شاسی‌بلندسازی و سلطان بلامنازع آفرودسازی می‌نامد. خودرویی که این اواخر تازه راه و رسم تجمل‌گرایی را فرا گرفته است. در سوی دیگر، بنتلی را می‌بینیم که برای خودش در دنیای لوکس‌ها اسم و رسمی به هم زده و از قضای روزگار او نیز به تازگی با راه و رسم شاسی‌بلندسازی آشنا شده است.

  • چراغ‌ها زیر ذره‌بین ایمنی

    موضوع ایمنی در خودروهای امروزی نسبت به یک دهه گذشته تغییرات زیادی کرده است و با رشد چشمگیری مواجه شده است. سازمان امنیت و ایمنی بزرگراه‌های آمریکا یکی از موسساتی است که در این زمینه سختگیری‌های خاص خود را دارد و در قوانین و آزمایش‌های خود همواره موارد جدیدی از آزمایش‌ها را اضافه کرده است تا به نتایج بهتری دست پیدا کنند. این موسسه در بررسی‌ها خود سراغ چراغ‌های جلوی خودرو‌ها رفته است و نقش آنها را در تصادفات جاده‌ای سنجیده است و در بررسی‌ها مشخص شده که نور چراغ‌های خودروهای تراک و پیکاپ رضایت‌بخش نیست و می‌توانند خود عاملی برای افزایش احتمال بروز سوانح رانندگی باشند.

  • جیپ در سودای عظمت از دست رفته

    شرکت جیپ که در ساخت خودروهای شاسی بلند سابقه طولانی دارد اعلام کرده که با مدل جدیدش می‌خواهد رقبای موجود را به چالش دعوت کند. جیپ کامپس جدید از جمله محصولاتی است که در حال حاضر در تلاش است جایگاه خود را در بازارهای جهانی مخصوصا اروپا پیدا کند. جیپ کامپس از سال ۲۰۰۶ تا به امروز تولید شده است و در دسته خودروهای کراس‌واور کامپکت SUV قرار می‌گیرد و بعد از اینکه جیپ در سال ۲۰۰۲ از مدل مفهومی با همین‌نام رونمایی کرد پس از چند سال این خودرو به مرحله تولید رسید.

    این روزها شرکت جیپ در حال لیست کردن اهداف و رکوردهایی است که قرار است جیپ کامپس ۲۰۱۷ آنها را در هم بشکند.

  • احیای پدر بزرگ ژیان!

    باز‌سازی خودروهای تاریخ‌ساز یا خودروهای قدیمی برای برخی افراد بسیار هیجان‌انگیز است و باعث می‌شود آنها با استفاده از امکانات امروزی، خودروهای بسیار قدیمی را به شرایط روز اول خود بازگردانند. تصور حسی که سواری خودروهایی که در گذشته‌های دور نقشی در شکل‌گیری و رشد صنعت خودرو داشته‌اند چیزی است که کمتر فردی ممکن است فرصت تجربه کردنش را در زندگی‌اش داشته باشد.

    این خودروها گاهی به دست افراد مجموعه‌دار می‌رسند و درشرایط خوبی محافظت می‌شوند و برخی مدل‌ها نیز زیر گرد و غبار فراموشی زنگ می‌زنند و نابود می‌شوند.

  • چراغ سبز برای رهاسازی هیولا

    شرکت مرسدس AMG که یکی از زیر مجموعه‌های شرکت بنز است این روزها سرگرم اطلاع‌رسانی در رابطه با محصول جدیدش است که گفته می‌شود تا ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت دارد. مرسدس بنز برای رقابت با استون مارتین مدل AM-RB ۰۰۱ از این خودروی هیبرید رونمایی خواهد کرد. این خودرو برای رونمایی در سال ۲۰۱۸ به‌صورت خودرویی تولیدی برنامه‌ریزی شده است.

    مدل R۵۰ قرار است خارق العاده‌ترین خودرویی باشد که تاکنون توسط این زیرمجموعه مرسدس بنز ساخته شده است و از فناوری هیبرید استفاده می‌کند. تولید ۱۰۰۰ اسب بخار قدرت برای یک خودروی سوپر اسپرت می‌تواند بسیار هیجان‌انگیز باشد.

  • خداحافظی میل بادامک با موتورها

    نام شرکت کوئنیگزگ برای علاقه‌مندان به دنیای ماشین‌های سوپر اسپرت نامی کاملا آشنا است اما خواهر‌خوانده این شرکت را کمتر کسی ممکن است بشناسد. این شرکت موتوری بدون میل بادامک طراحی کرده است که می‌تواند گزینه مناسبی برای موتورهای آینده باشد. در سال ۱۹۸۰ فناوری کنترل سوپاپ‌ها معرفی شد و در سال ۱۹۹۰ و دهه ۹۰ هم سیستم‌های تزریق مستقیم و هوشمند سوخت به درون سیلندر معرفی شدند و در سال ۲۰۰۰ هم این سیستم‌ها به بلوغ رسیدند اما سیستم موتور بدون میل بادامک فناوری مربوط به موتور‌های آینده خواهد بود. انقلاب‌های پیشین در بخش موتور نشان می‌دهد که می‌توان همچنان به ایجاد تغییرات بنیادی در بخش موتور امیدوار بود.

  • خودروسازی روسیه پشت چراغ قرمز دیپلماسی

    خودرو‌سازان بزرگ دنیا با بحران‌های کشور پهناور روسیه وارد جدال شده‌اند و بحران‌های سیاسی و منطقه‌ای روی حضور این غول‌های بزرگ بی‌تاثیر نبوده است. مشکلات منطقه از جمله مسائل اوکراین و ساقط شدن هواپیمای مالزی و نسبت دادن آن به روسیه و مشکلات سیاسی روسیه با غرب؛ سرمایه‌گذاری خودرو سازان بزرگ را در این کشور با افزایش ریسک مواجه کرده است. خودرو سازانی مانند فولکس واگن، فورد، جنرال موتورز، رنو- نیسان برای ادامه حضور دراین کشور با مسائلی مواجه هستند که بخش اعظم آن سیاسی و ناشی از تقابل‌های منطقه‌ای و بی ثباتی در اوکراین و منطقه کریمه و فعالیت‌های جدایی طلبانه است.

  • چالش‌های خودروسازی روسیه

    روسیه خود را در قامت یک ابرقدرت در دنیای کنونی می‌بیند. از نظر نظامی این کشور شرایط گرفتن این لقب را دارد اما مشکل اینجا است که برخی تعاریف در قرن بیست و یکم در حال عوض شدن است. تمام کشورهایی که روسیه بر سر این عنوان با آنها رقابت دارد، اقتصادهایی باثبات دارند، در حالی در روسیه اگر چه مساله به یک بحران تبدیل نشده، اما ثبات مورد انتظار نیز وجود ندارد.

    در بخش خودروسازی نیز وضعیت روسیه همین‌گونه است. این کشور توان تراز نیاز خودرو مورد نیاز خود را ندارد و به‌طور کامل به خودروسازان دیگر کشورها وابسته است.

  • بحران در انتظار خودروسازی روسیه

    روسیه به‌عنوان یکی از ابرقدرت‌های دنیا صنعت خودرو‌سازی‌اش رو به زوال می‌رود و این موضوع را گروهی از مشاوران اقتصادی بوستن با نام (BCG) اعلام کرده‌اند که این کشور بعد از یک مرحله پیش بحران، مجددا وارد بحران در صنعت خودرو‌سازی شده است و میزان فروش در خوشبینانه‌ترین حالت به ۹/ ۱ میلیون دستگاه در سال خواهد رسید و البته برخی نیز معتقدند مقدار فروش از این هم کمتر خواهد شد. کاهش ارزش روبل و بحران اقتصادی باعث خواهد شد شرکت‌های بیشتری در صنعت خودرو‌سازی به بن‌بست برسند و تعطیل شوند.

    پیش‌بینی می‌شود از ۲۴ کارخانه موجود ۶ کارخانه به‌طور موقت و یا دائمی بسته خواهد شد.

  • تمرین گوگل برای دور زدن!

    حضور خودران‌ها در خیابان‌ها از جمله اتفاق‌هایی است که در آینده‌ای نه‌چندان دور خواهد افتاد و یکی از شرکت‌هایی که کار روی فناوری مورد نیاز این سیستم‌ها را از مدت‌ها پیش آغاز کرده است شرکت گوگل است. گوگل از جمله شرکت‌هایی بوده است که کار روی سامانه‌های رانندگی خودکار را در پیش گرفته است اما این کار به تولید محصول مشخصی ختم نشده است.

    رانندگی در مسیرهای مستقیم با استفاده از مجموعه‌ای پیشرفته از سنسورها، رادارها و اسکنرها موضوعی است که در حال حاضر انجام می‌شود و خودروهای تولیدی مانند مدل‌های تسلا موتورز از این موضوع بهره می‌برند.

  • تلاش برای تشکیل تیم ملی موتورسواری

    چهارمین دوره از مسابقات موتور ریس کشور ۲۸ آبان ماه برگزار شد. مسابقه‌ای که با حضور ۵۸ شرکت‌کننده از ۹ استان در پیست مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد. در این دوره از مسابقات حضور آقای داریو مارکتی از ایتالیا بسیار حائز اهمیت بود. مارکتی از مربیان باسابقه و شناخته‌شده دنیا است که در تیم‌های بزرگی همچون دوکاتی فعالیت دارد. از آنجا که رئیس کمیته موتورریس در برنامه‌های بلندمدت این کمیته خبر تشکیل تیم ملی موتورریس جمهوری اسلامی ایران را داده بود، به همین خاطر با تلاش وی، آقای مارکتی برای یک سفر چندروزه به ایران آمد.

  • ساخت مجدد خودروهای ماندگار

    شرکت لیستر در سال ۱۹۵۴ تاسیس شده و مصمم است تا با ساخت خودروهای قدیمی به همان شکل و شمایل قدیمی، بازار جدیدی را با خودروهای تاریخی برای خود ایجاد کند. این شرکت که در زمینه مسابقات اتومبیلرانی فعالیت داشته به سراغ خودروهای دهه ۵۰ میلادی رفته است تا با ساخت آنها حس نوستالژی را در مشتریانش ایجاد کند. شرکت لیستر یکی از موفق‌ترین شرکت‌های انگلیسی بوده است که در بیش از ۶۰ سال گذشته در زمینه مسابقات اتومبیلرانی فعالیت چشمگیری داشته و موفقیت‌های زیادی را به‌دست آورده است.

    لیستر کستین نام خودرویی است که گروهی از مهندسان آیرودینامیک به‌طور ویژه روی آن کار کرده‌اند و نسبت به مدل‌های مشابه لیستر تغییرات آیرودینامیک دراین مدل پیشرفت بیشتری داشته است.

بیشتر