شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

ویژه نامه خراسان

  • فروش نمایشگاه مشهد؟!

    دنیای اقتصاد، گروه شهری- اظهارنظرها درباره آنچه «واگذاری نمایشگاه بین‌المللی مشهد» به شرکت «تبرک» خوانده شده است، کماکان ادامه دارد. موضوعی که به صورت رسمی از چهارشنبه، سوم دی ماه از سوی سید عبدالکریم جوادی، رئیس کمیسیون مشارکت‌های اقتصادی شورای شهر مشهد مطرح شد و سپس پنجشنبه شب با واکنش خاص سید صولت مرتضوی، شهردار مشهد که گفت: «اگر لازم باشد، ساختمان مرکزی شهرداری را هم می‌فروشیم. » ادامه یافت.
    رئیس کمیسیون مشارکت‌های اقتصادی شورای شهر مشهد با تایید مذاکره با شرکت تبرک برای سرمایه‌گذاری در طرح توسعه نمایشگاه بین‌المللی مشهد به تسنیم گفت: « شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی مشهد در تملک شهرداری مشهد است؛.
  • ذکر احوال حاکمان و استانداران خراسان در دوره قاجاریه – بخش ۱۲

    هادی پژوهش با دفع غائله حسن‌خان سالار توسط حسام‌السلطنه؛ ناصرالدین شاه، سلطان‌مرادمیرزاحسام السلطنه، برادر حشمت‌الدوله و پسرسیزدهم عباس‌میرزای قاجار را حسب سفارش میرزاتقی‌خان امیرکبیر به سمت استانداری خراسان برگزید. محمدکاظم امام، مؤلف «مشهد طوس» در صفحه ۳۴۱ در این رابطه می‌نویسد: «اعلی‌حضرت ناصرالدین شاه قاجار به اشاره و صوا‌ب‌دید میرزاتقی‌خان امیرکبیر، منشور حکومت و ایالت خراسان را به نام سلطان‌مرادمیرزاحسام السلطنه صادر کرد و او را با افواج نصرت مراغه، فوج ماکوئی، فوج شقاقی، فوج افشار، فوج شاهسون با توپ‌خانه و مهمات جنگی به خراسان گسیل داشتند.
  • ادامه رکود؛ افزایش ناهنجاری ها

    اگر بخواهیم شهری را بر پایه پول خلاف اداره کنیم، آن شهر آخر و عاقبت خوبی نخواهد داشت زمانی اشتباهی صورت گرفت و سه الی چهار هزار شرکت ایرانی به دبی رفتند؛ چون ما نتوانستیم به سرمایه گذار احترام بگذاریم مجموعه هایی که در بافت فرسوده ساخت وساز انجام داده اند، درواقع سکونتگاه های غیرمطمئن را که ناهنجاری های اجتماعی به وجود می آورد، تبدیل به سکونتگاه های مقاوم و باکیفیت کرده اند دنیای اقتصاد- صبح یکی از آخرین روزهای آذرماه با محمدرضا رئیسی، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان خراسان رضوی به گفت وگو می نشینیم تا در مورد مسائل جاری در صنعت ساختمان مشهد و برنامه های این سازمان صحبت کنیم.
  • بلندمرتبه‌سازی مانع از رسیدن هوای پاک در مشهد شده است

    دنیای اقتصاد- نماینده استانداری در کارگروه اجرایی و اضطراری آلودگی هوای مشهد از بلندمرتبه‌سازی در مسیر وزش باد و جریان هوا به سمت مشهد انتقاد کرد. به گزارش مهر، مهدی فاضل فکور در بیستمین جلسه کمیته فنی کارگروه اجرایی و اضطراری آلودگی هوای مشهد که در محل اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: در گذشته گازوئیلی که وارد مشهد می‌شد، حدود ۹ هزار پی. پی. ام ناخالصی داشت.
    نماینده استانداری در کار گروه اجرایی و اضطراری آلودگی هوای مشهد با بیان اینکه با تلاش استاندار و پیگیری‌های به عمل آمده گازوئیل مصرفی در مشهد در حال حاضر حدود ۳۵۰ تا ۲۵۰ پی.
  • موسیقی آئینی؛ از حرام تا حریم

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- مراسم «آیین وداع» با اجرای موسیقی زنده توسط گروه موسیقی حسام‌الدین سراج پنجشنبه شب گذشته در سالن آمفی‌تئاتر هتل ثامن‌الائمه مشهد برگزار شد. حسام‌الدین سراج پس از پایان اجرای «آلبوم وداع» در نشست خبری، سخنان خود را با شعر «خدایا مطربان را انگبین ده، برای ضرب دستی آهنین ده» آغاز کرد و گفت: من قبل از هر چیز باید بگویم که موسیقی حرام نیست، حریم دارد و باید به برخی افراد گوشزد کنم که با حرام اعلام کردن موسیقی و مجوز ندادن به هنرمندان باعث می‌شوند یک کانال فرهنگی بسته و حق هنرمندان زایل شود.
  • معمای نقدینگی در اقتصاد ایران

    کامران ندری* اقتصاد ایران دچار معمای نقدینگی شده است، به این معنا که در سطح کلان با رشد بالای نقدینگی مواجه است. رشد نقدینگی و اعتبارات بانکی در اقتصاد ما در مقایسه با دیگر کشورها بسیار زیاد بوده و خلق اعتبار به شکل پول بیرونی و یا پول درونی در اقتصاد ما بسیار بالا است؛ اما در سطح خرد، بهره بنگاه‌های تولیدی از این رشد بالای اعتبارات ناچیز است به طوری که اغلب بنگاه‌ها از کمبود اعتبارات و عدم‌دسترسی به منابع بانکی گلایه دارند. سوال این است که این معما چرا در اقتصاد ما به‌وجود آمده و چگونه می‌توان آن را حل کرد؟ و این کمیابی منابع مالی در سطح بنگاهی تا چه اندازه صحت دارد و تا چه اندازه منجر به افت تولید بنگاه‌ها شده است؟ از دیدگاه مدیران کارخانه‌های صنعتی کمبود نقدینگی در بیشتر سال‌ها عامل اصلی افت و کاهش تولید معرفی شده است.
  • کارکردهای نمایشگاه

    شهریار آل شیخ برای بسیاری از مردم، واژه نمایشگاه تداعی‌کننده حضور در مجموعه‌ای شلوغ از غرفه‌های درهم و ازدحام جمعیت است که قصد دارند کالاهایی را ارزان‌تر از قیمت عادی بازار بخرند. نمایشگاه‌هایی مانند عرضه مستقیم کالا، کتاب، خودرو و حتی مبلمان، دکوراسیون و لوازم خانگی. در گذشته هم نمایشگاه‌های جهانگردی که با جشنواره‌های غذای محلی و سوغات و صنایع دستی همزمان بود، چنین حال و هوایی داشت. در پایتخت نیز خاطره نمایشگاه‌های شلوغ کتاب با غرفه‌های سیب‌زمینی و چیپس و ازدحام صدای حراج از بلندگوها آمیخته است؛ اما کارکرد واقعی و اثرگذاری نمایشگاه‌ها در رویدادهایی است که عموما بازدیدکنندگان رغبتی برای حضور در آن‌ها ندارند.
  • آغاز مراحل تصویربرداری فیلم داستانی کوزه

    دنیای اقتصاد- مراحل تصویربرداری فیلم داستانی کوزه به کارگردانی روح ا. . . مسرور کاشناس و هنرمند فعال سینما در منطقه کوهسرخ روستای طرق آغاز شد. مراحل تولید این فیلم به کارگردانی و نویسندگی روح ا. . . مسرور و تصویر برداری احسان اسکندری در حال انجام است و در تهیه و تولید آن ۱۵ نفر از هنرمندان شهرستان کاشمر حضور دارند. جواد روشندل بخشدار منطقه کوهسرخ در مراسم آغازین ضبط این فیلم که روایتگر یک زندگی روستایی است، گفت: امیدواریم این شروع امیدبخش آینده روشنی به دنبال داشته باشد. .
  • پیگیر مصوبات دولت برای بافت پیرامون حرم رضوی هستیم

    دنیای اقتصاد- فرماندار مشهد گفت: استاندار خراسان رضوی، مدیران استان و فرمانداری مشهد پیگیر وعده‌های دولت در ارتباط با پروژه ملی نوسازی و بهسازی بافت پیرامون حرم رضوی هستند. به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه ثامن، محمد گلستانی‌فرد با تاکید بر اینکه مصوبات دولت در ارتباط با بافت پیرامون حرم مطهر رضوی عملیاتی می‌شود، افزود: زمان زیادی از مصوبات دولت در این مورد نگذشته است و تبدیل این مصوبات به برنامه و اختصاص بودجه به آن نیازمند زمان است که با تلاش‌های مدیران استانی امیدواریم به زودی شاهد ثمرات مصوبات اخیر دولت در این زمینه باشیم.
  • بهای خدمات شهروندی؛ پایدارترین منبع درآمدی

    دنیای اقتصاد، مهرداد امیر کلالی- سازمان درآمدهای عمومی شهرداری مشهد سازمانی است که وظایف مختلفی از قبیل برنامه‌ریزی و اقدام به منظور وصول تعرفه مصوب درآمدها و عوارض شهرداری، برنامه‌ریزی به منظور مطالعه و پیشنهاد منابع جدید و بازنگری منابع درآمد، صدور دستورالعمل به منظور ایجاد تسهیلات لازم جهت مودیان تعرفه‌های مصوب عوارض و هماهنگی لازم برای یکسان سازی رویه های وصول عوارض و درآمدها در شهرداری را برعهده دارد. با محمد آذری، مدیر این سازمان به گفت‌وگو نشستیم. از جمله سوابق مدیریتی، اجرایی و علمی، آقای آذری می توان به مدیر امور مالی شهرداری مشهد، مدیر امور مالی وذی‌حساب سازمان جهاد کشاورزی خراسان،معاون اداری مالی جهاد کشاورزی استان خراسان، مسئول مالی و طرح و برنامه دفتر جهادسازندگی در کشور سودان، عضو جامعه حسابداران رسمی کشور و عضو انجمن حسابداران خبره ایران اشاره کرد.
  • انتخاب «دنیای اقتصاد» به عنوان خادم نمونه صادرات در خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- روزنامه دنیای اقتصاد از سوی اتاق بازرگانی و اتحادیه صادرکنندگان خراسان رضوی به عنوان خادم نمونه صادرات در این استان انتخاب شد. رئیس کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی در جلسه کمیسیون تجارت این اتاق گفت: صادرات در خراسان رضوی روند خوبی داشته، در این استان خوشبختانه تشکل های بخش خصوصی و مسئولان دولتی در امر اقتصاد به طور کلی و تجارت و به ویژه صادرات هماهنگی بسیار خوبی دارند. ما در خراسان از نظر هماهنگی با تشکیلات و سازمان ها هیچ مشکلی نداشته و هیچ گلایه ای از سازمان و اداره ای در استان نداریم.
  • جستجوی راه های فرار از ترافیک شهری

    دنیای اقتصاد، گروه شهری- هفته گذشته و همزمان با ایام سوگواری رحلت پیامبر گرامی اسلام و هشتمین آفتاب آسمان امامت حضرت رضا(ع) شاهد حضور میلیونی عاشقان اهل بیت در مشهد بودیم و طبق آمارهای رسمی حدود ۳ میلیون زائر در این چند روز وارد مشهد شدند. این آئین مذهبی سال هاست که در این مرز و بوم تداوم داشته و هر ساله نیز بر خیل مشتاقان افزوده می شود و این موضوع اهمیت پیش بینی و مدیریت مناسب در ایجاد نظم و جلوگیری از کارافتادن شریان های ارتباطی که در درجه اول زائران حضرت را با مشکل مواجه می کند، آشکار می سازد؛ اما امسال هم چون گذشته شاهد قفل شدن ترافیک در خیابان های اصلی و بی نظمی هایی در این خصوص بودیم که ضرورت برنامه ریزی در این مورد را بیش از پیش و با توجه به افزایش هر ساله زائران برای جلوگیری از حوادث احتمالی کنترل نشده ایجاب می کند.
  • حضور ۳۴۶ شرکت‌کننده در مسابقات قرآن خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی از حضور ۳۴۶ شرکت‌کننده در مسابقات قرآنی استان در دی ماه امسال خبر داد. گنابادی‌نژاد با بیان اینکه «مدیریت جهادی با تمسک به قرآن کریم» شعار مسابقات قرآن امسال استان است، گفت: مرحله استانی این دوره از مسابقات در مقطع بزرگسالان از ۸ تا ۱۱ دی ماه در مشهد مقدس برگزار می شود.
    مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اظهار کرد: ۱۵۷ نفر از برادران و ۱۸۹ نفر از بانوان شرکت‌کننده در این مسابقات در رشته‌های حفظ کل قرآن کریم، حفظ ۲۰ جزء، حفظ ۱۰ جزء، قرائت، ترتیل و مفاهیم با هم به رقابت می‌پردازند.
  • سه شیوه‌ مواجهه با سکونت‌گاه‌های غیررسمی در برنامه‌ریزی شهری

    پابلو واجیونه/ترجمه: ابوالفضل حاجی زادگان سکونت‌گاه‌های غیررسمی می‌توانند به‌واسطه‌ی هزاران بنگاه، برای بیش از ۹۰ درصد جمعیتِ در حال افزایشِ یک شهر، شغل ایجاد کنند و برای میلیون‌ها خانواده که از پسِ هزینه‌های بازار رسمی مسکن برنمی‌آیند، خانه فراهم سازند. با این حال، هنوز مواجهه‌ درستی با آن‌ها صورت نگرفته است۱. اقتصاد غیررسمی که تخمین زده می‌شود در سطح جهانی به ارزش ۱۰ تریلیون دلار باشد، فرصت‌هایی را برای خانوارهای فقیرتر ایجاد می‌کند که اقتصاد رسمی از ارائه‌ آن‌ها ناتوان است. به نفع حکومت‌های محلی در کشورهای در حال توسعه که اقتصاد غیررسمی نزدیک به ۵۰ درصد تولید ناخالص داخلی‌شان را به خود اختصاص می‌دهد، است که با پرداختن به مسائل ناشی از غیررسمی بودن، ۱- از راه پذیرفتن مناطق غیررسمی به عنوان بخشی از شهر؛ ۲- ارتقای زاغه‌های موجود و ۳- پیشگیری از شکل‌گیری زاغه‌های جدید؛ امکانات حاصل از این نوع شهرنشینی را به فرصت تبدیل کنند.
  • افزایش ۶۰ درصدی سرمایه‌گذاری صنعتی و معدنی در خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در هفت ماه امسال میزان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن استان ۳۸۳ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶۰ درصد رشد داشته است. به گزارش فارس، راضیه علیرضایی اظهار کرد: در هفت ماه سال گذشته، ۱۴۷ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن استان انجام شد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: در هفت ماه امسال میزان سرمایه‌گذاری در بخش صنعت و معدن استان ۳۸۳ میلیارد تومان بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶۰ درصد رشد داشته است.
  • آلایندگی صنایع و جرایم میلیاردی

    آلودگی محیط‌زیست یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که امروزه انسان با آن دست‌وپنجه نرم می‌کند، موضوعی که خود یکی از تاثیرات فعالیت‌های بشری در زمین است. فعالیت‌هایی که گاه بدون در نظر گرفتن عوامل محیطی نتایج غیرقابل‌اصلاحی را به‌بارمی‌آورد. در این میان نمی‌توان از سهم صنایع و کارخانه‌ها در آلودگی آب، هوا و دیگر عوامل زیست‌محیطی چشم‌پوشی کرد. بی‌شک قانون‌گذاری و اعمال قانون می‌تواند یکی از راه‌ها برای کاهش میزان آلایندگی واحدهای صنعتی باشد. سازمان محیط‌زیست ایران به عنوان حافظ اصلی محیط‌زیست در کشور، برای کنترل میزان آلایندگی کارخانه‌ها و واحدهای صنعتی به اجرای قانون خوداظهاری پایش آلایندگی می‌پردازد، قانونی که براساس آن اگر واحدی آلاینده محسوب شود با جرایمی نظیر مالیات بر ارزش افزوده برای یک درصد از فروش خود مواجه می‌شود.
  • سند آمایش سرزمینی خراسان رضوی تصویب شد

    ایرنا: استاندار خراسان رضوی از تصویب سند آمایش سرزمینی این استان در شورای برنامه‌ریزی با حضور اعضای این شورا خبر داد. علیرضا رشیدیان شنبه شب در حاشیه جلسه شورای برنامه‌ریزی خراسان رضوی در این خصوص به خبرنگاران گفت: سند آمایش خراسان رضوی یک کار علمی و سنگینی است که سال‌های سال توسط دستگاه‌های مجری شامل جهاددانشگاهی و دانشگاه فردوسی مشهد و با همکاری ادارات و سازمان‌های استان تدوین شده است. وی به سند آمایش خراسان رضوی سال ۱۳۹۰ اشاره کرد و افزود: امور تکمیل و اصلاحیه این سند که یک کار بالادستی و بلندمدت است، تمامی حوزه‌های توسعه استان از جمله اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بهداشت و درمان را شامل می‌شود و از زمان انتشار تاکنون در حال انجام است.
  • ایران و آمریکا قدرت گفتمان سازی دارند

    عضو شورای راهبردی روابط خارجی کشور از مولفه‌های قدرت برای یک کشور را توان گفتمان‌سازی عنوان کرد و گفت : در کل دنیا تنها جمهوری اسلامی ایران و آمریکا قدرت گفتمان‌سازی دارند. دکتر مهدی مصطفوی اهری در نشست بزم اندیشه موسسه خدمات مشاوره‌ای، جوانان و پژوهش‌های اجتماعی آستان قدس رضوی که با حضور نخبگان و فعالان فرهنگی شهر مشهد برگزار شد با موضوع «چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در تحولات نظم نوین جهانی» سخنرانی کرد.
    به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی، مصطفوی با اشاره به ماهیت شورای راهبردی روابط خارجی عنوان کرد: قریب به ۱۰ سال پیش به دستور مقام معظم رهبری شورای راهبردی روابط خارجی به منظور بررسی و مطالعه کارهای دراز مدت و کلان کشور را دادند که این شورا در چهار حوزه امنیت دفاعی، فرهنگی و اجتماعی، سیاسی و اقتصادی فعالیت می کند.
  • حضور در سپاد برای سرمایه‌گذاران خارجی یک فرصت است

    دنیای اقتصاد- مدیر شعب بانک صادرات خراسان رضوی گفت: سرمایه‌گذاری در منطقه تجاری گردشگری سپاد برای سرمایه‌گذاران کشورهای همسایه یک فرصت است که باید به درستی شناسانده شود. حمیدرضا سربیشه‌ای در جلسه‌ای مشترک با مدیرعامل و معاونان شرکت سپاد خراسان اظهار کرد: سپاد توانسته برای مجاوران و زائران بارگاه حضرت رضا(ع) جاذبه ایجاد کند تا در کنار زیارت به موضوع سیاحت هم بپردازند.
    سربیشه‌ای تصریح کرد: بناها و ساختمان های احداث شده در منطقه تجاری گردشگری سپاد موجب مباهات برای کشور و استان شده است. وی سپاد را یک مجموعه اقتصادی بزرگ عنوان کرد و افزود: بانک صادرات آماده همکاری با شرکت سپاد است.
  • تامین نقدینگی؛به چه قیمت؟

    امیر شهلا ۱- طی چند روز گذشته، اخباری مبنی بر احتمال فروش نمایشگاه بین‌المللی مشهد توسط شهرداری، نقل محافل خبری شد که در آن، شهردار محترم در پاسخ به خبرنگاری گفته بود: «تاکنون نمایشگاه به شخص خاصی واگذار نشده؛ اما شهرداری برای تامین نقدینگی، پرداخت دیون و توسعه سرمایه‌های خود، هر اقدامی که لازم باشد، انجام می‌دهد و حتی در صورت لزوم، ساختمان مرکزی شهرداری را نیز می‌فروشد. » در صورت صحت این خبر، صرف نظر از این که چرا باید وضعیت شهرداری مشهد، در دومین سال حضور ایشان به جایی برسد که برای تامین نقدینگی مورد نیاز، به فروش اعیان و مستغلات خود بپردازد، این پرسش مطرح است که دامنه اختیار آقای شهردار تا کجاست و در چه شرایطی ایشان اجازه دارد برای پرداخت حقوق و اضافه‌کاری (بودجه جاری) یا آسفالت و رنگ‌آمیزی خیابان‌ها (بودجه عمرانی) ساختمان فروشی کنند؟
    ٢- البته چنین بحث‌هایی در شهرداری و شورای چهارم مسبوق به سابقه است.
  • توطئه نفتی ، بهترین فرصت برای رهایی از اقتصاد تک محصولی

    دنیای اقتصاد- خانه صنعت ، معدن و تجارت خراسان رضوی با صدور بیانیه ای کاهش شدید قیمت نفت را بهترین فرصت برای تحقق رهایی از اقتصاد تک محصولی به عنوان راهبردی خردمندانه دانست. به گزارش اقتصاد شرق، در این بیانیه با اشاره به کاهش کم سابقه قیمت نفت به زیر ۵۵ دلار آمده است : در کشور ما ، همانند اغلب کشور‌های در حال توسعه صادرکننده نفت، درآمد‌های نفت خام صادراتی به عنوان ابزاری برای دولتی‌تر شدن هرچه بیشتر اقتصاد و در نتیجه وسیله‌ای برای ناکارآمد کردن کل ساختار اقتصادی عمل کرده است ، از این رو باید این حقیقت را پذیرفت ؛ اقتصاد تک‌پایه‌ای نمی‌تواند دوام آورد.
  • واکنش یاسر هاشمی به لغو سخنرانی خواهرش در مشهد

    رئیس دفتر ریاست هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه «متاسفانه در روز دانشجو و هفته وحدت حوزه و دانشگاه امسال شاهد لغو برخی سخنرانی‌ها بودیم» گفت: بازتاب لغو سخنرانی فائزه هاشمی در مشهد و ورامین بیشتر از برگزاری آن بود. به گزارش برخی رسانه‌ها، یاسر هاشمی رفسنجانی در اختتامیه همایش سازمان اسلامی دانشجویان ایران (سادا) که در مشهد برگزار شد، اظهار کرد: فائزه هاشمی پیش از سخنرانی در مشهد، در شهر نور برنامه‌ای داشت؛ اما بازتاب لغو سخنرانی وی بیش از مراسمی بود که اجازه برگزاری آن داده نشد. وی تصریح کرد: مطمئنا نتیجه این حرکات غیرمعقولانه برعکس خواهد بود.
  • نبود ساختار مناسب در مدیریت سوانح مهم‌ترین چالش است

    ایسنا- مدیرعامل جمعیت هلال احمر خراسان رضوی نبود یک ساختار و سازماندهی مناسب را در حیطه مدیریت سوانح مهم‌ترین چالش هلال احمر دانست. مجتبی احمدی ، با بیان این مطلب، به تصویب قانون تشکیل سازمان بحران در سال ۸۷ اشاره و اظهار کرد: به نظر می‌رسد در حال حاضر این سازمان یک سازمان سیاست‌گذار و ستادی است. وی با بیان اینکه دولت در کشور ما تجریبات خوبی در بحث حوادث و سوانح دارد، خاطرنشان کرد: اما این تجربه‌ها و فعالیت‌ها متفرق است و این ساختار باید اصلاح شود که در این زمینه دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد؛ همچنین خلاءهایی قانونی وجود دارد که باید آن‌ها را نیز اصلاح کرد.
بیشتر