شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

ویژه نامه خراسان

  • دگردیسی بانک‎ها در قبال تولید

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- تملیک واحدهای تولیدی یکی از راهکارهایی است که بانک‎ها برای وصول مطالبات خود از تولیدکنندگان انتخاب می‎کنند اما با توجه به وضعیت اقتصادی ویژه و بحرانی موجود و نیز تعمیق رکود، تملیک واحد تولیدی باید آخرین راهکار پیش روی بانک باشد و این همان نکته‏ای است که به ویژه در ماه‎های اخیر بارها مورد تأکید مسئولان قضایی خراسان رضوی نیز بوده است. آمار ارائه شده از سوی مسئولان استانی و نیز بخش خصوصی مبین این نکته است که با اقدامات انجام شده توسط دستگاه قضایی و پیگیری‎، هماهنگی و همکاری سایر مسئولان مربوطه، اندکی از سخت‎گیری‎های سیستم بانکی استان نسبت به بخش تولید کاسته شده و بانک‎ها نیز به این نتیجه رسیده‎اند که همراهی با تولید به نفع خودشان هم هست و حالا حاصل این همراهی‎های شاید بی‎سابقه، کند شدن روند تملیک واحدهای تولیدی بدهکار توسط بانک‎ها و نیز تلاش برای تعیین تکلیف واحدهای تملیک شده و در نتیجه بازگرداندن آن‏ها به چرخه تولید است.

  • نقش کشاورزی در توسعه اقتصادی

    حسین محمدی
    عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد

    بررسی روند توسعه اقتصادی در نقاط مختلف جهان در طول زمان حاکی از آن است که کشورهای توسعه یافته، با تکیه بر مزیت‌های نسبی توانسته‎اند از ظرفیت‎های داخلی اقتصادی و نیز فرصت‎های موجود در عرصه بین‎المللی به بهترین شکل استفاده کرده و مسیر رشد، توسعه، افزایش درآمد سرانه و بهبود سایر شاخص‎های توسعه‎یافتگی را به طور همزمان دنبال کنند. بررسی روند تاریخی توسعه اقتصادی کشورها نشان می‎دهد که عمده کشورهای توسعه یافته دنیای امروز، کشاورزی را به عنوان بخش زیربنایی توسعه اقتصادی خود انتخاب کرده و با استفاده از ظرفیت‎های فراوان این بخش توانسته‎اند علاوه بر تامین نهاده‎های مناسب برای رشد سایر بخش‌ها، به توسعه سایر بخش‎ها نیز دست یابند؛ بخش کشاورزی در روند رشد و توسعه اقتصادی کشورهای مختلف نقش‎های متعددی بر عهده دارد که از جمله مهم‎ترین آن‎ها می‎توان تامین مواد خام و اولیه مورد نیاز صنایع بالادستی، تامین نهاده‎هایی مانند نیروی کار، مصرف تولیدات سایر بخش‏های صنعتی از قبیل کودها و سموم شیمیایی و ماشین‌آلات کشاورزی، ارزآوری برای کشور و تامین مالی سایر بخش‎های زیربنایی را یاد کرد.

  • پدیده شاندیز ۳ وزیر را به صحن علنی مجلس کشاند

    دنیای اقتصاد- عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفت: موضوعات مربوط به وضعیت پروژه پدیده شاندیز سه وزیر را به صحن علنی مجلس کشاند. به گزارش تسنیم، جلیل رحیمی جهان‏آبادی اظهار کرد: وزیر دادگستری برای پاسخگویی به پرسش‌های نمایندگان در مورد پروژه پدیده شاندیز به کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی آمد اما پاسخ‌های وی نمایندگان را قانع نکرد و به همین علت برنامه طرح سؤال از وی در صحن علنی مجلس در دستور کار قرار گرفته است. وی ادامه داد: البته وزیر کشور و وزیر اقتصاد نیز برای طرح سؤال فراخوانده شده‌اند تا در مورد وضعیت پروژه پدیده توضیحاتی را به نمایندگان ارائه دهند.

  • دستگیری یکی از مدیران سابق شرکت پدیده در مشهد

    دنیای اقتصاد- معاون دادستان مشهد گفت: مدیر حقوقی سابق شرکت پدیده شاندیز دستگیر و روز جمعه روانه زندان شد. به گزارش ایرنا، قاضی حسن حیدری افزود: این فرد به اتهام مشارکت در کلاهبرداری به مبلغ ۱۴ هزار میلیارد ریال از طریق فروش اوراق موسوم به سهام و با وثیقه ۴۲ هزار میلیارد ریال دستگیر و روز جمعه پس از تفهیم اتهام روانه زندان شد. حیدری با بیان اینکه تاکنون ۲۲ نفر از متهمان پرونده شرکت پدیده دستگیر شده‌اند، اظهار کرد: پرونده تمامی افرادی که تاکنون دستگیر شده‌اند در حال رسیدگی است و تلاش می‌شود حقوق مردم به بهترین شکل ممکن در نظر گرفته شود.

  • ورود ۲۳۰ میلیون دلار سرمایه خارجی به خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی از ورود ۲۳۰ میلیون دلار سرمایه‏گذاری خارجی به استان از ابتدای سال جاری خبر داد. به گزارش ایرنا، سیدمهدی رمضانی روند ورود سرمایه به خراسان رضوی را مطلوب دانست و با اشاره به سه شیوه سرمایه‎گذاری خارجی، اظهار کرد: تا پایان مهر گذشته ۱۹۷۵ شرکت توسط اتباع خارجی در خراسان رضوی ثبت شد که میزان سرمایه برآوردی وارده توسط این تعداد ۵۹۳ میلیون دلار است.

    مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی ادامه داد: ۴۷۷ شرکت از این تعداد با سرمایه‎گذاری ۱۴۳ میلیون دلار مربوط به هفت ماهه ابتدای امسال است.

  • رونق صنعت در انتظار همکاری بانک‌هاست

    دنیای اقتصاد- رونق بخش صنعت سبزوار در انتظار همکاری بانک‌ها با صنعتگران در ارائه تسهیلات است. به گزارش ایرنا، دولت یازدهم در راستای رونق اقتصادی، تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و فعال شدن ۱۲ هزار واحد تولیدی کوچک، متوسط و طرح صنعتی در کشور ۱۶۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات اختصاص داده است که با اختصاص این مبلغ مقرر شد واحدهای مزبور تا پایان سال جاری به بهره‌برداری رسیده یا به ظرفیت کامل برسند. در همین راستا ستاد اقتصاد مقاومتی در استان‌ها تشکیل شد و براساس آیین‌نامه‌های اجرایی دولت سازمان تامین اجتماعی نیز موظف شد احکام اجرایی خود در زمینه واحدهای صنعتی را به مدت یک‌ سال متوقف کند.

  • تخصیص اعتبار ۴۸۲ پروژه در استان

    دنیای اقتصاد - استاندار خراسان رضوی از تخصیص اعتبار ۴۸۲ پروژه عمرانی این استان خبر داد. به گزارش مهر، علیرضا رشیدیان در جلسه شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان که در استانداری خراسان رضوی برگزار شد، با بیان اینکه با وجود همه مشکلات و تنگناهای اعتباری بسیاری از مشکلات را حل کردیم، اظهار کرد: برای تعداد ۴۸۲ پروژه عمرانی تخصیص اعتبارات ۱۰۰ درصد است، همچنین ۲۹ پروژه عمرانی ارجاع شده از کارگروه تخصصی امور زیربنایی خراسان رضوی نیز به تصویب شورای برنامه‌ریزی رسید. رشیدیان با بیان اینکه مدیران دستگاه‌های اجرایی و فرمانداران استان وظیفه پیگیری و اجرای مصوبات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و نیز ستاد اقتصاد مقاومتی استان را به عهده دارند، افزود: هیچ عذری از هیچ دستگاهی برای عدم پیگیری و انجام این مصوبات پذیرفته نمی‌شود.

  • تزریق پول در صورت اصلاح ساختار بانکی به رشد صنعت کمک می‌کند

    ایرنا- عضو هیات رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: تزریق پول وقتی به رشد صنعت کمک می‌کند که ساختار بانکی هم اصلاح شود. حسین متین‌راد افزود: تزریق و پرداخت پول به شکل تسهیلاتی که در ستاد رونق تولید پرداخت می‌شود به رشد صنعت کمک نمی‌کند. وی اظهار کرد: علت این امر آن است که بانکهای کشور معوقات پرداخت نشده از جانب واحدهای تولیدی دارند و خود نیز بنگاه‌ داری اقتصادی می‌کنند و از طرف دیگر اجرای مصوباتی که جنبه دستوری دارد خیلی موفق نیست. وی گفت: اعلام شده است که تا چند روز پیش بانکهای خراسان رضوی، ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به صنایع استان پرداخت کرده‌اند اما در عمل بانکها ابتدا معوقات خود را از این مبلغ کسر کرده و مابقی آن را به واحدهای تولیدی می کنند.

  • ضرورت اصلاح الگوی مصرف انرژی در مراکز اقامتی خراسان رضوی

    دنیای اقتصاد- معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بر لزوم اصلاح الگوی مصرف انرژی در هتل‌ها، هتل آپارتمان‌ها و سایر مراکز اقامتی استان با توجه به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تاکید کرد. علی غفوری‌مقدم در نخستین همایش و دوره آموزشی ارتقای کارایی موتورخانه هتل و هتل آپارتمان‌های خراسان رضوی گفت: با توجه به اهمیت اجرای سیاست‌های ابلاغی اقتصاد مقاومتی بویژه در زمینه اصلاح الگوی مصرف و جایگاه مشهد مقدس در پذیرایی سالانه از بیش از ۲۵ میلیون زائر و مسافر و رتبه استان در تعداد مراکز اقامتی, توجه به اصلاح الگوی مصرف انرژی از جایگاه و اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

  • عشایر خراسان شمالی ۸ هزار تن محصولات دامی تولید کردند

    مهر- مدیرکل امور عشایری خراسان شمالی گفت: در نیمه نخست امسال عشایر خراسان شمالی هشت هزار تن انواع محصولات دامی شامل گوشت قرمز، پشم، روغن و شیر تولید کردند. جلیل رمضانی اظهار کرد: طی نیمه نخست امسال عشایر خراسان شمالی سه هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز و سه هزار و ۶۰۰ تن شیر تولید کردند که این محصولات دامی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد افزایش داشته است. وی افزود: همچنین در این مدت ۷۰۰ تن پشم، ۳۰۰ تن روغن و هفت هزار مترمربع صنایع‌دستی توسط خانوار عشایر خراسان شمالی تولید شده است.

  • سرمایه‌گذاران در حال فرار هستند

    دنیای اقتصاد ، زهرا صفدری- در ادامه گفت‌وگوهای هفتگی با چهره‌های فعال اقتصادی خراسان رضوی به سراغ حمید طیبی، عضو فعلی هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران و خراسان رضوی و نایب رئیس هیأت رئیسه انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی رفتیم، کسی که به گفته خودش بیش از ۳۸ سال از ورود به فعالیت صنعتی‌اش می‌گذرد و در ابتدا کارش را در حوزه صنایع غذایی آغاز کرده اما پس از آن به صنایع دیگری مثل تولید ظروف بسته‌بندی، پخش مواد غذایی، سرمایه‌گذاری در صنایع سلولزی، برق، الکترونیک، مسکن و. . . وارد شده و با این همه خودش را تولیدکننده و کشاورز می‌داند.

  • بانوان در حوزه صنایع دستی در خراسان جنوبی حرف نخست را می‌زنند

    تسنیم- استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بانوان در حوزه صنایع دستی حرف نخست را می‌زنند، گفت: بانوان تقریباً بخش عمده‌ای از فعالیت‌های حوزه دامداری و کشاورزی را بر عهده دارند. علی‌اکبر پرویزی در همایش توانمندسازی زنان با رویکرد اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: با برگزاری همایش توانمندسازی زنان امیدواریم موضوعات پیگیری شود و شاهد توسعه کار و توسعه و اشتغال بانوان در استان باشیم. وی با بیان اینکه این همایش اقدام بزرگی است افزود: تاکنون در حوزه روستایی تلاش‌هایی شده است و صندوق خرد زنان روستایی که جزو صندوق‌های تعاون است در استان شکل گرفته و ما نیز مبلغی به این تعاونی‌ها کمک می‌کنیم تا توفیقاتی در اشتغال به وجود آید.

  • ۳۰ هزار تن زغال‌سنگ حرارتی از معدن کال‌شور به چین صادر شد

    ایرنا- رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت طبس گفت: در هفته جاری ۳۰ هزار تن زغال‌سنگ حرارتی از معدن کال‌شور این شهرستان از توابع خراسان جنوبی به چین صادر شده است. مرتضی جلالی‌فرد افزود: با سرمایه‌‌گذاری شرکت چینی در چشم‌انداز دو ساله پیش‌بینی می‌شود، روزانه پنج هزار تن زغال‌سنگ حرارتی به این کشور صادر شود. وی ادامه داد: پروانه بهره‌برداری معدن زغال‌سنگ کالشور طبس، ۱۰۰ هزار تن در سال است. وی بیان کرد: حمل زغال‌سنگ در حال حاضر با کامیون انجام می‌شود، هماهنگی‌ها و نشست‌های متعددی با اداره کل راه آهن شرق کشور مستقر در طبس انجام شد که در حال طراحی ایستگاه بارگیری در ایستگاه «ریزو» برای حمل زغال‌سنگ هستند.

  • اختصاص ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی به کمیته امداد بیرجند

    مهر- سرپرست کمیته امداد منطقه دو شهرستان بیرجند از اختصاص ۲۹ میلیارد ریال تسهیلات اشتغال‌زایی به کمیته امداد شهرستان در سال‌جاری خبر داد و گفت: روند پرداخت تسهیلات از سوی بانکها کند است. عبدالرحیم لطفی با اشاره به اینکه سال گذشته ده درصد مددجویان استان از تحت حمایت کمیته خارج شده‌اند، افزود: تسهیلات اشتغال‌زایی از سوی کمیته امداد به ۸۰ درصد افراد تحت حمایت و ۲۰ درصد افراد نیازمند غیر مددجو اعطا می‌شود. سرپرست کمیته امداد منطقه دو شهرستان بیرجند با بیان اینکه پرداخت تسهیلات از سوی بانکهای خصوصی با مشکلاتی روبه‌رو است، گفت: سهمیه تسهیلات قرض‌الحسنه بانکی کمیته امداد امام خمینی (ره) در سال ۹۵ دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان است.

  • اختلاف نظر مسئولان و اهالی کتاب

    دنیای اقتصاد، ضحی زردکانلو- پس از حرف و حدیث‌ها و نظرات موافق و مخالف بسیار پیرو محل برگزاری هجدهمین نمایشگاه ناشران کتاب ایران در استان، این نمایشگاه از ۱۶ تا ۲۱ آبان ماه سال جاری در نیشابور برگزار شد. فارغ از اهمیت مکان برگزاری نمایشگاه کتاب، موضوع مورد بحث در این گزارش چرایی نقش فراموش شده نمایشگاه کتاب به‌عنوان یک محفل فرهنگی سالیانه است، از زمانی که پای اغذیه فروشی‌ها، خرازی‌ها و . . . به نمایشگاه‌های کتاب باز شد، از زمانی‌که عدم حضور پرشور مخاطبان جدی کتاب و عدم استقبال جمعی ناشران مطرح و نام آشنای کشور را در نمایشگاه کتاب شهرستان‌ها شاهد بودیم و یاشاید از آن زمان که به‌دلیل به‌روز نبودن و جامع نبودن نمایشگاه کتاب در شهرستان‌ها مخاطب به‌جز درصدی تخفیف، توفیری بین نمایشگاه کتاب و کتابفروشی‌های شهر مشاهده نکرد.

  • فصل برداشت زعفران

    تربت حیدریه در استان خراسان رضوی با بیش از ۸ هزار هکتار زمین کشت زعفران به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکننده‌های این محصول در جهان به شمار می‌رود. هرساله با شروع فصل برداشت ۴۴ تن زعفران خشک از این منطقه برداشت و علاوه بر مصرف داخلی به ۴۵ کشور دنیا صادر می‌شود.

    .
  • عشق روی پیاده رو

    کتاب «عشق روی پیاده رو» مجموعه داستانی است به قلم مصطفی مستور که توسط نشر چشمه روانه بازار کتاب شده و به چاپ پانزدهم رسیده است. این کتاب مفهوم عشق را در دو ساحت متفاوت و متمایز بررسی می‌کند. عشق از سویی همواره تجربه و مفهومی استعلایی شمرده شده که ثابت است و با حقیقتی فرا انسانی نسبت دارد. این گونه خوانش، از نوشته‌های افلاطون شروع شده و همچنان ادامه دارد. اما در برابر، نگاهی به عشق وجود دارد که از همان افلاطون تا به امروز، عشق را پدیده‌ای انسانی، فرهنگی و از همه مهم‌تر «متنی» می‌داند. به این تعبیر، عشق درون زبان (یا به گفته ژاک لکان، «نظم نمادین») فهمیده، تکثیر و تجربه می‌شود.

  • یادآوری چند نکته در حاشیه نمایشگاه کتاب استانی

    یوسف بینا
    دکتری ادبیات و مدرس دانشگاه

    نمایشگاه کتاب استان خراسان‌رضوی امسال در شهر نیشابور برگزار شد. از چندی پیش که شهر نیشابور به‌عنوان «پایتخت کتاب ایران» انتخاب شد، قرار بود نمایشگاه سالانه کتاب استان در این شهر برگزار شود. در این‌که نمایشگاه‌های بزرگ کتاب در شهرهایی غیر از تهران و غیر از مراکز استان‌ها نیز باید برگزار شود و همچنین برکات پر‌شمار این‌گونه اقدامات فرهنگی تردیدی نیست، اما به‌نظر می‌رسد که یادآوری چند نکته به مسئولان محترم فرهنگی استان که برگزارکننده چنین نمایشگاه‌هایی هستند، لازم است.

  • وضعیت اورژانسی صنایع غذایی

    دنیای اقتصاد، فاطمه رافع- صنایع غذایی به دلایل بسیار از جمله افزایش تولید و امنیت غذایی، تأمین نیازهای معیشتی افراد جامعه، کاهش ضایعات، ایجاد فرصت‎های شغلی، افزایش ارزش افزوده، ظرفیت افزایش صادرات، جلوگیری از صدور مواد اولیه کشاورزی به صورت خام و . . . اهمیت و نقش قابل ملاحظه‎ای در توسعه بخش کشاورزی و نیز رشد و توسعه اقتصاد کشور بر عهده دارند و شناسایی نقاط قوت و ضعف، فرصت‎ها و مشکلات موجود در مسیر توسعه صنایع غذایی می‎تواند چشم‎انداز روشن‎تری برای اقتصاد کشور ترسیم کند.

  • ارجاع محور غرب مشهد به شهرداری و گلایه از بانک ها

    دنیای اقتصاد- استاندار خراسان رضوی از واحد های صنعتی محور غرب مشهد خواست تا در مهلت قانونی تعیین شده با شهرداری مشهد به توافق برسند. علیرضا رشیدیان در حاشیه بازدید از یک واحد تولیدی در شانزدهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید استان در اظهار نظری کوتاه درباره مسکونی اعلام شدن کاربری اراضی صنایع محور غرب مشهد از سوی شهرداری گفت: مهلت یک ساله واحدهای مستقر در محور غرب که وارد حریم و محدوده شهری شده‌اند تمدید شده و با توجه به ایجاد ارزش افزوده برای این دسته از اراضی و واحدهای تولیدی، مدیران آنها باید در این مهلت قانونی با شهرداری به توافق برسند و شهرداری هم باید حال صاحبان این واحدهای تولیدی را رعایت کند تا متضرر نشوند.

  • افتتاح اولین مرکز مهارت‎آموزی معلولان در مشهد

    دنیای اقتصاد، رها بخشایش- مدیرکل آموزش فنی و حرفه‎ای خراسان رضوی از افتتاح اولین مرکز دولتی مهارت‎آموزی معلولان کشور در بهمن ماه امسال در مشهد خبر داد. افشین رحیمی طی یک نشست اظهار کرد: این مرکز که با همکاری خیران تأسیس شده و تجهیز آن بر عهده اداره کل فنی و حرفه‎‏ای است، در تقاطع بلوار فلاحی و مروارید واقع شده است.

    موانع قانونی طرح استاد، شاگردی

    مدیرکل آموزش فنی و حرفه‎ای خراسان رضوی در بخشی از این نشست در خصوص طرح استاد، شاگردی نیز با بیان اینکه طرح با هدف کاهش بیکاری و افزایش اشتغال پیش‎بینی شده است، به تفاهم‎نامه‏های امضا شده برای اجرای آن اشاره کرد و افزود: اما برخی مشکلات قانونی از جمله در حوزه بیمه، تأمین اجتماعی و .

  • فقط ۳ درصد آب مصرفی برای شرب استفاده می‌شود

    مشاور رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به اینکه جمعیت کشور حدود ۸۰ میلیون نفر است، فقط سه درصد آب مصرفی در بخش شرب استفاده می‌شود و این نشان از الگوی نادرست مصرف ایرانیان است. اسماعیل کهرم در همایش ملی محیط زیست و فضای سبز شهری که در دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، با اشاره به اینکه از ۲۵۰۰ سال پیش سیستم آبیاری کشور تغییر چندانی نکرده که این امر موجب مصرف ۹۳ درصد آب در بخش کشاورزی شده است، عنوان کرد: باید روش استفاده از آب شرب را تغییر دهیم و در بخش کشاورزی از تکنولوژی روز استفاده کنیم تا بحران شدیدی گریبان‌گیر مملکت نشود.

  • از اقتصاد آب بی‌تعارف سخن بگوییم

    محمد فشائی
    کارشناس آب و کشاورزی و دانشجوی دکترای گروه مهندسی آب دانشگاه فردوسی مشهد

    طبق آمارهای سازمان خواربار جهانی (فائو) از حدود ۱۷۴ میلیون هکتار مساحت ایران، حدود ۵۱ میلیون هکتار (۲۹ درصد) مستعد کشاورزی شناخته می‌شود؛ در صورت وجود ذخایر آب سطحی و زیرزمینی کافی، حداکثر امکان کاشت ۱۵ میلیون هکتار از اراضی یاد شده در کشور وجود دارد؛ این در حالی است که علی‎رغم استمرار ۱۵ سال خشکسالی مستمر در کشور، در حال حاضر بیش از ۱۸ میلیون هکتار از اراضی مستعد زیر کشت رفته‎اند.

  • تأکید استاندار بر صدور مجوز اجرای بزرگراه بجنورد- جنگل گلستان

    تسنیم- استاندار خراسان شمالی بر همکاری بیشتر سازمان حفاظت از محیط‌زیست در موافقت و صدور مجوزهای لازم برای اجرای بزرگراه بجنورد- جنگل گلستان و احداث پارکینگ‌های این طرح تأکید کرد. علی‌اکبر صالحی در دیدار با مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست همچنین تهیه طرح جامع مدیریت پسماند استان به‌ویژه رفع مشکلات مربوط به زباله‌های بجنورد، مدیریت پارک ملی و حیات وحش جنگل گلستان را خواستار شد. دعوت از استاندار برای ملاقات با رئیس سازمان محیط‌زیست کشور از موضوعات دیگری بود که محمدرضا صالحی استاندار و شهربانو امانی انگنه مشاور رئیس سازمان حفاظت از محیط‌زیست در گفت‌وگو با یکدیگر به آن‌ها پرداختند.

  • تقاضای مجتمع صنعتی فولاد اسفراین بر خارج شدن از لیست واگذاری‌ها

    ایسنا- معاون تولید مجتمع صنعتی فولاد اسفراین با اشاره به اینکه این مجتمع در حال حاضر در بلاتکلیفی قرار دارد، گفت: تقاضای مجتمع صنعتی فولاد اسفراین بر خارج شدن از لیست واگذاری‌هاست. احسان احمدی با بیان اینکه سال‌هاست موضوع خصوصی سازی این شرکت مطرح است، گفت: اگر این مجتمع به یک شرکت خصوصی قوی که توان اجرای پروژه‌ها و طرح‌های تکمیلی را داشته باشد واگذار شود خوب است اما اگر غیر از این باشد منجر به ایجاد خلل در اجرای عملیات شرکت می‌شود. وی با بیان اینکه هم اکنون این مجتمع صنعتی با مشکلاتی همچون طلب‌های گسترده، محدودیت سرمایه در گردش و طولانی شدن طرح‌های توسعه ای مواجه است، افزود: مهمترین مصرف کننده این مجتمع، شرکت لوله گستر اسفراین است که به مجتمع صنعتی فولاد طلب بالایی دارد و البته این شرکت نیز از وزارت نفت طلبکار است.

  • ۴میلیارد تومان تسهیلات به عشایر خراسان شمالی پرداخت شد

    مهر- مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی از پرداخت چهار میلیارد و ۷۷۰ میلیون تومان تسهیلات به عشایر استان خبر داد. جلیل رمضانی با بیان اینکه این تسهیلات در قالب سه طرح توانمندسازی خانواده‌های عشایر، توسعه صنایع‌دستی و کمک برای خرید علوفه در اختیار خانوار عشایر خراسان شمالی قرارگرفته است، اظهار کرد: این میزان تسهیلات از ابتدای امسال به ۶۱۴ خانوار عشایر پرداخت‌شده است. رمضانی افزود: از این تعداد به ۳۷۹ خانوار تسهیلات توانمندسازی، ۳۵ خانوار تسهیلات توسعه صنایع‌دستی و به ۲۰۰ خانوار عشایر تسهیلات کمک خرید علوفه پرداخت‌شده است.

  • حل مشکل اختصاص زمین برای ساخت محور بجنورد به جنگل گلستان

    ایسنا- مدیر کل دفتر فنی استانداری خراسان‌شمالی گفت: مشکل اختصاص زمین از سوی محیط زیست برای ساخت محور بجنورد به جنگل گلستان حل شد. یزدان عنبری با اشاره به اینکه در حوالی منطقه چمن بید باید برای ساخت دوربرگردان امر تعریض انجام می‌شد، افزود: مقداری از زمین مورد نیاز برای انجام این کار در محدوده قرق اداره کل محیط زیست قرار گرفته بود که برای ساخت این پروژه در این محل با مشکلاتی مواجه بودیم. وی مساحت زمین مورد نیاز را ۱۵ کیلومتر بیان کرد و ادامه داد: این مشکل با پی گیری‌های انجام شده حل و برای اختصاص این مساحت از زمین موافقت شفاهی از مسئولان ذی ربط گرفته شده است.

  • بمب انرژی یا بمب تبلیغاتی؟‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌

    الهه میرزاده - مثل یک سوپر من یا قهرمان خارق العاده ظاهر شوید ، تبلیغات گسترده و دلفریبی که شما را ترغیب می کند تا برای ساعتی با خوردن یک بطری نوشیدنی قوی، قهرمان و دست کم پر انرژی باشید. هنگام خستگی ، روز ها و شب های امتحان، بعد از رانندگی طولانی و شاید هم به عنوان یک عادت و علاقه ذایفه ای به سمت نوشابه های انرژی زا می رویم. نوشابه هایی که کم کم جایگزین نوشیدنی های اصلی می شوند فرضیه خطرناکی که این روزها بیشتر رنگ حقیقت می گیرد. اما واقعا محتوای این نوشابه ها چیست؟ این ترکیبات تا چه اندازه بر بدن ما تاثیر گذارند یا چقدر میتوانند اثار مخرب در زندگی ما داشته باشند یا برعکس مصرف مقطعی آن می تواند مفید باشد؟! تمامی این سوال ها و پرسش های دیگر درباره هر آنچه که از نوشابه های انرژی زا مطرح می شود را در ادامه این بحث دنبال خواهیم کرد.

  • پاییز فصل ریزش

    دکتر اکبر سلطانی
    متخصص داخلی و فوق تخصص غدد

    وقتی به اطراف خود نگاه کنید می بینید در همه جا مو وجود دارد در حمام؛ در لباسهایتان؛ در برس! آیا فکر می کنید در طول ماههای پاییز ریزش موی بیشتری دارید؟ محققان سوئدی در تحقیقات جدید خود متوجه شدند که در پاییز ریزش مو بیشتر است. برای آنکه دلیل این موضوع را متوجه شوید، ابتدا اطلاعاتی درباره رشد موها بدست آورید. موی انسان‌ها به طور متوسط بین ۲ تا ۶ سال رشد می‌کند و بعد از آن وارد حالت استراحت می‌شود. در هر زمان از سال، ۹۰ درصد از موها در حال رشد هستند، در حالی که ۱۰ درصد باقیمانده وارد فاز استراحت می‌شوند که معمولا بین ۲ تا ۶ ماه طول می‌کشد.

  • امگا ۳ چیست و چه خاصیتی دارد؟

    سید عارف مومنی
    کارشناس تغذیه

    این روزها بیشتر از هر زمان دیگری صحبت از امگا ۳ می‌شود، اما ممکن است برخی از خانواده‌ها هنوز نسبت به نیاز تأمین امگا ۳ از طریق تغذیه مناسب اطلاعات کافی نداشته باشند.

    امگا ۳ دقیقاً چیست؟

    امگا ۳ یکی از اسیدهای چرب ضروری است که در ساختمان برخی چربی‌ها وجود دارد و ویژگی‌های خاصی دارد. این اسیدهای چرب را به این دلیل ضروری نامیده‌اند که اولاً برای ادامه حیات بدن کاملاً ضروری است و ثانیاً چون توسط خود بدن انسان قابل تولید نیست، حتماً باید از طریق رژیم غذایی با مکمل‌ها تأمین شود.

  • زنگ خطر - ۲۴ آبان ۹۵

    چربی سوزها ممکن است که باعث کاهش توده چربی در بدن شوند اما هیچگاه نمی توانند عادات غذایی شما را پوشش دهند ازآنها در کنار یک برنامه تمرینی و رژیم غذایی فردی و دقیق استفاده کنید.

    .
  • نایب رئیس مجلس: استفاده بهینه از رویداد مشهد ۲۰۱۷ ظرفیت های فرهنگی عظیمی برای کشور ایجاد می‌کند

    روزنامه رسالت نوشت: نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت: برگزاری موفق رویداد مشهد- ۲۰۱۷ پایتخت فرهنگ اسلامی دستاوردهایی مطلوب در عرصه جهانی به ویژه در دنیای اسلام برای ما به ارمغان خواهد آورد. مسعود پزشکیان در این‌باره اظهار کرد: «مشهد ۲۰۱۷» یک رویداد با مشخصات بین‌المللی و فرصت خوبی برای نمایش قدرت و دستاورد‌های نظام اسلامی است. نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی افزود: این رویداد با توجه به اهمیت و تاثیرگذاری بین‌المللی، در عرصه‌های دیپلماتیک و اقتصادی نیز برای کشور بسیار راهگشا خواهد بود.

  • میرزا جوادتهرانی؛ مروج بزرگ مکتب تفکیک

    رضا سلیمان نوری
    کارشناس ارشد ایرانشناسی و خراسان پژوه

    «جسدم را در قبرستان عمومی خارج شهر یا محل مباحی خارج شهرـ هر کجا باشد ـ دفن کنند. . . علی ای حال جسد مرا به زودی و بدون سر و صدا و اطلاع دادن به اشخاص و مردم باید در بیابان یا قبرستان عمومی مردم دفن نمایند و به عنوان هفته و چهلم و سال مجلسی برپا نکنند. »این جملات بخشی از وصیت نامه فردی است که دوست و دشمن وی را به زهد وتقوا شناخته و می‌شناسند و بسیاری لقب«عبد صالح خدا» را برازنده‌ترین عنوان برای وی می‌دانند.

  • بهره‎برداری از ۴۷۲ طرح اشتغال‌زا در خراسان رضوی تا پایان دولت یازدهم

    ایرنا- استاندار خراسان رضوی اعلام کرد: ۴۷۲ طرح مختلف در بخش‏های صنعتی، کشاورزی و. . . با اشتغال‎زایی مطلوب تا پایان دولت یازدهم در استان به بهره‌برداری می‌رسد. علیرضا رشیدیان با اشاره به نرخ بیکاری ۱۲. ۷ درصدی در کشور، عنوان کرد: با تلاش تمام نهادها و دستگاه‌های اجرایی، همکاری مردم، تدبیر بخش خصوصی و دولتی نرخ بیکاری در این استان در تابستان ۹۵ به ۱۲. ۵ درصد کاهش پیدا کرد.

    .
  • تعیین سازوکار نشانه‌گذاری زعفران‌های فله در دست انجام است

    تسنیم- نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: تعیین سازوکاری برای در نظر گرفتن کد و نشانه‌گذاری زعفران‌های فله در دستور کار قرار گرفته است. غلامرضا میری اظهار کرد: به دنبال این هستیم که برای زعفران‌های توزیع شده در بازار کد و نشانه‌گذاری تعریف کنیم تا بتوان مجوزات مورد نظر به لحاظ سلامت را برای آنان دریافت کرد. وی ادامه داد: این ساز و کار سبب می‌شود که در صورت بروز مشکل بتوان افراد را شناسایی و برای آن‌ها اعمال قانون کرد.

    .
  • شرکت‏های فرانسوی به دنبال سرمایه‏گذاری در صنایع غذایی و کشاورزی ایران

    مهر- سفیر فرانسه گفت: در زمینه حقوقی، فرانسه هیچ گونه ارزشی برای تحریم‌های اعمال شده از جانب آمریکا قائل نیست زیرا آنها تحریم‌های یک‌جانبه و فراسرزمینی هستند. فرانسوا سنمو در دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه شرکت‌های فرانسوی به دنبال سرمایه‌گذاری در صنایع غذایی و محصولات کشاورزی ایران هستند، اظهار کرد: در زمینه افزایش همکاری‌های اقتصادی بین دو کشور فرانسه و ایران تمهیداتی انجام شده است؛ همچنین در خصوص فرودگاه مشهد نیز مذاکراتی صورت گرفته است.

    .
  • ۲۶۷ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در خراسان رضوی پرداخت شد

    تسنیم- مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی و بین‌الملل استانداری خراسان رضوی گفت: ۲۶۷ میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید در خراسان رضوی تاکنون پرداخت شده و مابقی در دست بررسی است. علی رسولیان با بیان اینکه از مجموع تعداد واحدهای معرفی شده به بانک‌ها از طریق سامانه بهین‎یاب ۲۸۲ واحد تسهیلات احیای تولید را دریافت کرده‌اند، افزود: پرداخت تسهیلات در بخش احیای تولید در خراسان رضوی ادامه داشته و از مسئولان قول مساعد برای پرداخت بیش از سطح تعیین شده برای استان نیز گرفته شده است. وی با اشاره به اینکه تسهیلات احیای تولید به واحدهای راکدی که مشکل آنها نقدینگی بوده و یا پیشرفت آنها بیش از ۶۰ درصد است تعلق می‌گیرد، خاطرنشان کرد: کمیته عارضه یابی در این حوزه تشکیل شده که بتواند مشکلات واحدهای تولیدی را مورد ارزیابی قرار دهد.

  • ۳۴ درصد بودجه شهرداری فاقد فرآیند شفاف است

    دنیای اقتصاد- مدیر بهبود روش‎ها، تشکیلات و آموزش شهرداری مشهد گفت: برای ۳۴ درصد بودجه شهرداری فرآیند شفافی تعریف نشده است. اسماعیل سقاب اصفهانی در نشستی خبری با بیان اینکه سال گذشته برای هزینه‎کرد ۵۹ درصد بودجه شهرداری مشهد فرآیند و برنامه مدون تهیه شد که این رقم امسال به حدود ۶۷ درصد افزایش یافته است، عنوان کرد: تلاش می‎شود تا پایان دوره فعلی مدیریت شهری شفاف‌‎سازی فرآیند و هزینه‎کرد بودجه شهرداری به بیش از ۹۰ درصد برسد زیرا به دلیل تغییرات در وظایف و خدمات شهرداری ۱۰۰ مطلق در این زمینه وجود ندارد.

  • فعالیت۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در خراسان در حوزه صنایع و مهندسی شیمی

    مهر- مدیر مؤسسات پارک علم و فناوری خراسان رضوی گفت: ۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در خراسان رضوی فعال هستند. مهدی مظلوم‎زاده در نشست خبری با موضوع «معرفی دستاوردهای شرکت دانش‌بنیان حوزه نفت، گاز و صنایع شیمیایی»، اظهار کرد: ۲۰ تا ۲۵ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در خراسان رضوی در حوزه صنایع و مهندسی شیمی فعال هستند؛ به شرکت‌های دانش بنیان خراسان رضوی مبلغ ۴۵ میلیارد تومان اعتبار تسهیلات صندوق فناوری و شکوفایی کشوراختصاص‌ یافته است که برای پرداخت این مبلغ مدت مشخصی در نظر گرفته نشده است.

  • ۳۴ درصد آموزشگاه‎های آزاد فنی و حرفه‎ای غیرفعال هستند

    ایرنا- قائم‎مقام سازمان آموزش فنی و حرفه‏ای گفت: در حال حاضر ۳۴ درصد از آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای سطح کشور که دارای پروانه فعالیت از این سازمان هستند، فعالیتی ندارند. رحمت‌الله رحمتی با بیان اینکه بر این اساس از مجموع حدود ۱۲ هزار آموزشگاه آزاد دارای مجوز فعالیت حدود ۴۰۰۰ آموزشگاه فعال نیستند، افزود: به این ترتیب تنها ۸۰۰۰ آموزشگاه و حدود ۶۶ درصد از کل آموزشگاه‌های آزاد دارای مجوز در سطح کشور فعالیت موثر، قابل احصاء و در راستای اهداف دارند.

    .
بیشتر