شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

ویژه‌ نامه سراسری «بیمه»

  • واجب فراموش شده

    دکتر عبدالناصر همتی رئیس کل بیمه مرکزی بر ترویج فرهنگ پیشگیری از حوادث تاکید کرد. همتی گفت: در سال گذشته حوادث تلخی همچون پلاسکو، معدن یورت، قطار سمنان و پتروشیمی بوعلی و امسال نیز زلزله های اخیر رخ داد که می توانستیم با رعایت ایمنی و مدیریت ریسک از وقوع آنها جلوگیری و یا درمورد زلزله از تبعات مالی و جانی آنها بکاهیم.
  • ۷۰درصد ظرفیت خالی

    کشور ما با داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز، معادن و همچنین منابع طبیعی و زیستی فراوان، همواره یکی از مقاصد مهم سرمایه‌گذاری در منطقه خاورمیانه به حساب آمده و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بسیاری تاکنون توانسته‌اند در بخش‌های مختلف آن به کسب و کار و تجارت بپردازند؛ در این میان صنعت بیمه می‌تواند به عنوان پشتوانه محکمی برای فعالان اقتصادی و کارآفرینان، امنیت سرمایه را تا حد زیادی تضمین کند. ۱۳ آذر به عنوان روز بیمه، فرصت مناسبی است برای مرور دوباره عملکرد این بخش مهم و بیان هرچه بیشتر اهمیت و جایگاه این صنعت در حوزه اقتصاد کشور؛ زیرا با گذشت ۸ دهه از فعالیت صنعت بیمه، همچنان ۷۰ درصد از سرمایه‌های کشور فاقد پوشش بیمه‌ای بوده و این عدد حاکی از نبود شناخت لازم از ظرفیت‌ها و مزیت‌های بیمه در اقتصاد کشور است.
  • ما از بیمه انتظار داریم که...

    اگر قرار است تا پایان برنامه ششم توسعه ضریب نفوذ بیمه به ۷ درصد افزایش یابد ، بنابراین باید در فروش خدمات بیمه‌ای رشد قابل توجهی داشته باشیم. این رشد میسر نیست مگر بیمه گران در مقابل نیازها و انتظارات مردم پاسخگو باشند. در ادامه بخشی از انتظارات افراد از بیمه‌های بازرگانی می‌آید:
  • اتوپلاس نوین

    حسین کریم خان زند از سال ۹۴ تا کنون مدیر عامل بیمه نوین است . در صنعت بیمه کشور کریم خان زند تنها مدیری است که تجربه فروش بیمه در قالب شرکت نمایندگی، مدیریت بیمه‌های اشخاص، عضویت در کمیته فنی، مدیریت بازاریابی و ریاست شعبه را درکارنامه خود دارد. ضمن آنکه رشته تحصیلی او بیمه است. همچنین تاسیس شرکت بیمه پارسیان جزو فعالیت‌های بیمه ای اوست که بعد از تاسیس این شرکت ۹ سال مدیریت آن را برعهده داشت. کریم خان زند در پاسخ به پرسش شناسایی ریسک‌های نوظهور یادآورشد: ریسکی بسیار پرمخاطره که حیات حرفه ای در این صنعت را تحت تأثیر قرار داده ،غلبه تفکر پرتفوی محوری است که شرکت‌ها را به سمت رفتاری سوداگرانه سوق داده است. درحالی که بیمه نوین خلاف جهت این تفکر با ارائه بهترین سرویس‌ها با قیمت فنی به دنبال مشتری مداری است. اجرای طرح «اتوپلاس» در این شرکت این گفته را اثبات می‌کند...مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه نوین در ادامه می‌آید:
  • ریسک‌های اسناد بالا دستی

    دکتر ابراهیم کاردگر، نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل بیمه آسیا جزو معدود مدیران صنعت بیمه است که کار بیمه گری را از ابتدایی ترین جایگاه آن یعنی کارشناس شعبه در شهرستان کوچک استان شمالی کشور آغاز کرد. او مدرس دانشگاه است و این موضوع در مصاحبه‌های خبری او به خوبی پیداست. هر سوالی را با ادله علمی‌پاسخ می‌دهد. همین نگاه علمی‌او به مسایل موجب شد تا به سرعت پله‌های ترقی را طی کند و در پایتخت، مدیریت عاملی دو شرکت بزرگ بیمه دانا درچند سال قبل و امروز بیمه آسیا را در کارنامه خود داشته باشد. کاردگر در باره ریسک‌های بیمه گری ، ریسک اسناد بالا دستی را مهم ترین آنها دانست زیرا تصمیماتی که در مقرره‌ها و آیین نامه‌ها اتخاذ می‌شود بر تمام لایه‌های عملیاتی شرکت تاثیر گذار است. در ادامه مشروح مصاحبه مدیرعامل بیمه آسیا را بخوانید:
  • انعقاد قرارداد اتکایی مازاد خسارت حوادث فاجعه آمیز بیمه ملت با اسکور فرانسه

    شرکت بیمه ملت پس از مذاکره با بیمه اسکور فرانسه، موفق به اخذ پوشش اتکایی به صورت قرارداد اتکایی مازاد خسارت حوادث فاجعه آمیز (Catastrophe Excess of Loss Treaty) از این شرکت شد.
  • اعتبار بین المللی داریم

    دارا بودن دانش فنی بیمه‌ای یکی از ویژگی‌های‌هادی اویار حسین مدیرعامل بیمه پارسیان است. شاید داشتن مدیرعامل فنی که به عقل جمعی احترام می‌گذارد موجب شده تا موسسه رتبه‌بندی بین‌المللیCapital intelligence شرکت بیمه پارسیان را حائز برترین رتبه بین‌المللی و داخلی در صنعت بیمه کشوربداند. موسسه CI معتقد است که استراتژی و مدل کسب و کار شرکت بیمه پارسیان نقطه قوت این شرکت است که منجر به مدل کسب و کار پایدار و سودآوری مناسب شده و بر این باور است که شرکت بیمه پارسیان رهبر بازار صنعت بیمه در بحث سودآوری است. همچنین طی بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده است که در سه سال گذشته متوسط رشد شرکت بیمه پارسیان حدود ۳۰ درصد بوده و این در حالی است که در بازه زمانی مشابه رشد کل بازار حدود ۲۰درصد بوده است. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با‌هادی اویار حسین مدیرعامل بیمه پارسیان است در ادامه می‌آید:
  • حق بیمه هزینه نیست

    عبدالمحمود ضرابی مدیرعامل بیمه کارآفرین است. او نقش کلیدی در تاسیس بیمه کارآفرین داشت و از آن زمان تاکنون مدیریت این شرکت را برعهده دارد. یکی از ویژگی‌های ضرابی این است که با بزرگان فن بیمه کار می‌کند به طوری‌که کارآفرین لقب سرزمین ژنرال‌ها گرفت. ضرابی تجربه معاون مالی و اداری و معاون طرح و برنامه شرکت سهامی ‌بیمه ایران را درکارنامه خود دارد . ضرابی درخصوص ضرورت فرهنگ بیمه در کشور می‌گوید: توسعه فرهنگ بیمه در ابعاد مختلف سبب اطمینان و آرامش و در نتیجه تسهیل و تسریع در امرسرمایه گذاری می‌شود. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه کارآفرین در ادامه می‌آید:
  • خدمات بیمه باید در دستان مردم باشد

    امین شیرکانی، مدیرعامل بیمه سینا یکی از مدیران جوان صنعت بیمه کشور است که از اداره کل امور مجامع و معاملات سهام بنیاد مستضعفان به بیمه سینا آمد. از آنجا که بیمه صنعتی است که نمی‌تواند از عملیات بیمه‌گری کسب سود کند و عایدی بیمه‌ها به نحوه سرمایه‌گذاری‌هایشان بستگی دارد، بنابراین در آن زمان برای پست مدیرعامل بیمه سینا، وی بهترین گزینه بود. شیرکانی اعتقاد دارد زندگی به سرعت در حال تغییر است و بیمه‌گرهم باید پابه‌پای زمانه حرکت کند. او طرح فروش بیمه‌نامه از طریق اپلیکیشن موبایل را برای نخستین‌بار در صنعت بیمه کشور در بیمه سینا استارت زد. وی در این‌باره می‌گوید: روزگاری بانک‌ها مملو از مشتری بود، اما امروز شعب آن‌ها خالی است! آیا مشتریان خود را از دست داده‌اند؟ خیر، تعداد مشتریان آنها زیاد هم شده است اما در حال‌حاضر بیشتر خدمات بانکی از طریق رایانه و گوشی موبایل هوشمند ارائه می‌شود. خدمات بانکی امروز در دسترس مردم است. خدمات بیمه هم باید در دسترس مردم و حتی در دستان مردم باشد. بیمه‌ها هم می‌توانند با ابزارهای جدیدی که عرضه شده، خدمات بیمه را در دسترس افراد قرار دهند. باید مردم بتوانند از طریق موبایل خود بیمه بخرند. ما در بیمه سینا پیشتاز این کار هستیم و اولین شرکتی بودیم که با آسان پرداخت روی اپلیکیشن آپ بیمه فروختیم. در حال‌حاضر بیمه‌های شخص ثالث، آتش‌سوزی و زلزله و خطرات اصلی، حوادث سفر و بیمه‌نامه مسافرتی خارج از کشور را از طریق اپلیکیشن به مشتریان خود ارائه می‌دهیم. مدیرعامل بیمه سینا همچنین تغییر در رویکرد و هویت بصری شرکت‌ها را متناسب با تغییر ماموریت‌ها و ذائقه مشتریان‌شان ضروری می‌داند و به همین دلیل در تابستان امسال طی مراسمی برند بیمه سینا را بازطراحی کرد. در ادامه مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه سینا می‌آید:
  • ضرورت تهیه استانداردهای حسابداری بیمه‌های زندگی

    براساس عملکرد منتشر شده در صورت‌های مالی شرکت‌های بیمه آمار ارائه‌شده سال ۱۳۹۵ صنعت بیمه توسط بیمه مرکزی ج.ا.ا سهم رشته بیمه‌های زندگی از کل پرتفوی صنعت بیمه رشدی تقریباً معادل ۱۳درصد داشته و این مسیر رشد می‌تواند نوید بخش این باشد که در سالهای نه چندان دور بعد از رشته اتومبیل در جایگاه دوم پرتفوی صنعت قرار خواهد گرفت. بنابراین با توجه به ماهیت این نوع بیمه نامه منطقی است که قبل از درمان، با پیشگیری از عواقب جبران‌ناپذیر اقدام کرد که با ورود به عرصه این نوع بیمه استاندارد سازی گزارشگری مالی و تعیین بهای تمام شده جزء ماموریت و چشم‌انداز اصلی همکاران حسابداری و مالی صنعت بیمه ونهاد نظارتی (بیمه مرکزی ج.ا.ا) قرار گیرد. تعیین قیمت تمام شده این رشته، تجزیه و تحلیل و بستن حساب‌های آن از جمله ماموریت اصلی حرفه حسابداری بیمه‌های عمر است که با کمک و همکاری کارشناسان آمار و اکچوئری می‌‌تواند به گزارش و تحلیل عملکرد شرکت‌ها و در نهایت ارزیابی عملکرد مدیران منجر شود. استانداردسازی گزارشگری مالی اقدام بزرگی است که با ارائه اطلاعات و قابلیت مقایسه‌ای و به موقع می‌‌تواند بر تصمیم سرمایه‌گذاران، بیمه‌گذاران و سهامداران و دولت تاثیر گذار باشد.
  • تسهیل در روابط بین‌المللی

    محمود امراللهی وقتی مدیریت بیمه رازی را پذیرفت، تجربه معاونت مالی - اداری بیمه مرکزی ایران، مدیریت صندوق تامین خسارت‌های بدنی و مدیریت شرکت بیمه ایران را در کارنامه خود داشت. هرچند تمام پست‌هایی که داشت دولتی بود، اما نگاه او به مسائل حکایت از تغییر و تحول داشت که تقریبا همه از بخش خصوصی توقع آن را دارند. او اعتقاد دارد تکنولوژی تاثیر شگرفی در تغییر مدل‌های کسب و کار در دهه اخیر داشته و تمام حلقه‌های زنجیره ارزش شرکت‌های بیمه را متاثر ساخته است. «امرالهی در مدت زمان کوتاهی که به بیمه رازی آمده است طرح جدید «بیمه زندگی آینده‌ساز» را به بازار عرضه کرده است. او در آخرین گفت‌وگوی خود با دنیای اقتصاد از عرضه بیمه نامه جدید «آتش‌سوزی و سرمایه‌گذاری با برگشت حق بیمه» خبرداد و گفت: فروش انبوه این بیمه‌نامه به زودی شروع می‌شود. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه رازی در ادامه می‌آید:
  • «اقیانوس آبی» استراتژی ماست

    مدیرعامل بیمه تعاون یکی از مدیران جوان صنعت بیمه است و اخذ نخستین رتبه اعتباری از موسسه بین‌المللی Capital intelligence (اتحادیه اروپا) برای یکی از شرکت‌های بیمه کشور را درکارنامه خود دارد. او معمولا یکی از سخنرانان اصلی همایش‌های بین المللی خارج از کشوربا حضور بازرگانان و فعالان اقتصادی است و در آخرین سفر خود به اروپا حامل پیام رییس کل بیمه مرکزی ایران مبنی بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط اقتصادی به خصوص روابط بیمه ای بر اساس حفظ منافع متقابل بود. مظلومی‌در گفت و گو با دنیای اقتصاد افق جدیدی برای ادامه فعالیت‌های بیمه تعاون ترسیم کرد.او می‌گوید بیمه تعاون مسیر توسعه را با استراتژی «اقیانوس آبی» طی می‌کند. استراتژی اقیانوس آبی نتیجه دو دهه تحقیق و مطالعه بر روی بیش از ۱۵۰ حرکت استراتژیک دنیا در بیش از ۳۰ صنعت متفاوت طی ۱۰۰ سال گذشته است، این رویکرد به کارگیری، پیروی همزمان از دو نوع استراتژی تمایز و استراتژی کاهش هزینه است. در عین حال مجموعه‌ای از متدولوژِها و ابزارهای مدیریتی برای ایجاد یک فضای بازار جدید و بی رقیب را در اختیار سازمان‌ها قرار می‌دهد. پارادایم رقابت در فضای کسب و کار، بر ذهن بسیاری از مدیران امروز جهان سیطره دارد، مدیران تنها راه پیروزی و موفقیت سازمان خود را در پیشی گرفتن از رقبا و گرفتن سهم بیشتر از بازار تقاضای موجود می‌دانند. آزاد شدن ذهن مدیران از این پارادایم نیازمند دیگر گونه نگریستن به مفهوم استراتژی است. راهبرد اقیانوس آبی معتقد است که تنها راه پیروزی در رقابت توقف تلاش برای پیروزی در رقابت است و به جای ورود به رقابت خونین در اقیانوس سرخ باید وارد فضای بازار نامحدود اقیانوس‌های آبی شد و دست به خلق تقاضا زد. بازاری که در آن هنوز قواعد بازی مشخص نشده است و فرصتی برای رشد بسیار سودآور وجود دارد. در یک کلام به جای گرفتن سهم بیشتر از کیک باید به دنبال بزرگتر کردن کیک بود. در ادامه گفت و گوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه تعاون می‌آید:
  • چرا مدیران جوان کارآمد هستند؟

    مدیران جوان زمانی می‌توانند به‌صورت مثبت و کارآمد عمل کنند که علاوه بر قبول پیشنهادات، نظرات و انتقادات، رویا و اهداف بلند پروازانه هم داشته باشند.
  • مـردی برای تمام فصـول

    بدون تعارف، عبدالناصر همتی، رییس کل بیمه مرکزی ایران جزو معدود افرادی است که اطرافیانش حتی در غیبت او هم از وی به عنوان مدیری توانمند یاد می‌کنند. شخصا تاکنون از مدیر یا کارشناسی نشنیده‌ام که از عملکرد همتی انتقاد کند، تقریبا همه از او به عنوان مدیری خوش اخلاق و مبادی آداب یاد می‌کنند که از مسائل اقتصاد و بیمه شناخت کافی دارد. او که نخستین حکم رسمی‌ریاست بر بیمه مرکزی را فروردین ۷۳ دریافت کرد، سه دوره چهارساله یعنی بیش از ۱۲ سال در این سمت ماند، همتی سال ۸۵ از ریاست این نهاد کنار رفت. او را پدر خصوصی‌سازی در صنعت بیمه می‌دانند، خود همتی درباره ورودش به بیمه مرکزی درسال ۷۲ گفته است: یادم می‌آید، محمد خان وزیر اقتصاد وقت گفت: بیمه مرکزی مانند صندوقچه‌ای است که روی آن را خاک گرفته است، آن را تحویل بگیرید شما با توان و تخصصی که دارید می‌توانید در بیمه مرکزی تحول ایجاد کرده و گرد و غبارها را پاک کنید. امروز نزدیک دو سال از بازگشت مجدد او به بیمه مرکزی ایران گذشته است. دراین مدت برنامه‌های بیمه مرکزی برای تکمیل نظارت مالی برشرکت‌های بیمه را با جدیت ادامه داد، آیین‌نامه حاکمیت شرکتی را در شورای عالی بیمه تصویب کرد، تفکیک حساب‌های بیمه‌های عمر از غیر عمر را تکلیف کرد، توسعه بیمه‌های عمر را اولویت برنامه‌های بیمه مرکزی قرار داد و مجوز تاسیس دو شرکت بیمه تخصصی عمر را صادر و شرکت‌های بیمه را به اخذ رتبه اعتبار از شرکت‌های معتبر بین‌المللی تشویق کرد. دراین مدت همتی به دنبال احیای همکاری با بیمه‌های مطرح اروپایی است و گفته می‌شود جذب سرمایه‌های خارجی در بازار بیمه‌ایران ماموریت جدید اوست. همتی در ادامه به سوالات خبرنگاران پاسخ داده است که در ادامه می‌آید:
  • اطلاعات مالی شرکت‌های بیمه‌ای را رصد می‌کنیم

    به موجب ماده ۱۰ قانون بیمه شخص ثالث و به منظور حمایت از زیان‌دیدگان حوادث رانندگی، خسارت‌های بدنی وارد به اشخاص ثالث که به علت فقدان یا انقضاء بیمـه‌نامه، بطلان قرارداد بیمـه، تعلیق تامین بیمـه‌گر، فرارکردن و شناختـه نشدن مسوول حادثـه یا ورشکستگـی بیمـه‌گـر قابل پرداخت نباشـد توسط صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می‌شود. زیان‌دیدگان حوادث یاد شده که امکان استفاده از مزایای بیمه‌نامه شخص ثالث برای آنان وجود ندارند از طریق پلیس راهنمایی و رانندگی حاضر بر سر صحنه تصادف به صندوق معرفی می‌شوند و این صندوق موظف است خسارات را پرداخت کند. منابع این صندوق از ۸ درصد از حق بیمه‌های صادره شخص ثالث، ۲۰ درصد جرایم رانندگی، ۲۰درصد کل هزینه‌های دادرسی و جزای نقدی وصولی توسط قوه قضاییه و تعزیرات حکومتی، همچنین جرایم مربوط به تعلل در تمدید بیمه‌نامه شخص ثالث و کمک‌های اعطایی از سوی اشخاص حقیقی یا تامین می‌شود. علی جباری، مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی هم لیسانس بیمه دارد و هم فوق لیسانس مالی یعنی هم بیمه می‌داند و هم به امور مالی مسلط است. از آنجا که ورشکستگی بیمه گر یکی از مواردی است که این صندوق مسوول جبران خسارات زیان دیدگان بیمه‌گر ورشکسته می‌باشد، بنابراین این دو تخصص برای مدیراین صندوق الزامی‌است. جباری بر حفظ و صیانت از منابع صندوق تاکید دارد. دنیای اقتصاد اولین پرسش مصاحبه با مدیرعامل صندوق تامین خسارت‌های بدنی به این موضوع اختصاص داد.
  • مذاکره برای رتبه بین‌المللی اعتبار

    سید محمد آسوده چهره آشنای صنعت بیمه ایران است . سمت‌هایی که او طی ۳۵ ساله گذشته داشته همگی پست‌های کلیدی بودند که نقش آسوده را در رویدادهای صنعت بیمه پررنگ کرده است. او تجربه معاونت مدیر مالی بیمه مرکزی ایران، عضو هیات عامل و معاون بیمه مرکزی ایران، رئیس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی بیمه البرز، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت بیمه ایران ، عضو هیات اجرایی پیگیری امور تاسیس بیمه اتکایی ایرانیان را در کارنامه خود دارد و از سال ۸۸ تا کنون مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان است. آسوده درپاسخ به پرسشی مبنی براینکه «آیا مسایل فنی در بیمه‌ها نادیده گرفته می‌شود ؟» توضیح داد: بخش قدیمی‌صنعت بیمه دولتی است و بخش خصوصی با شرکت‌های متعدد نیز هنوز جوان است و صنعت بیمه مراحل تعرفه زدایی را به خوبی طی نکرده، بنابراین کماکان شاهد برخی رقابت‌های غیر اصولی و غیر فنی هستیم که کلیه شرکت‌های بیمه و بیمه اتکایی را در معرض ریسک‌های بیمه ای و کاهش سود عملیاتی قرار می‌دهند. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه اتکایی ایرانیان در ادامه می‌آید:
  • تراژدی تامین

    معصوم ضمیری مدیرعامل بیمه پاسارگاد چند ویژگی دارد. مهم‌ترین ویژگی او این است که به یک موضوع یا چالش از زاویه دیگری نگاه می‌کند. اگر چند نفر در مورد یک موضوع نظرات شبیه هم داشته باشند او حتماً نظر متفاوت و درستی درباره همان موضوع دارد. ویژگی بعدی او این است که معمولاً کم حرف است و بیشتر ترجیح می‌دهد زمانی در مورد موضوعی صحبت کند که حرفش خریدار دارد و به قولی پایبند این گفته است که هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد. شاید همین ویژگی‌های اوست که تجربه ۲۳ سال مدیریت در بیمه دولتی آسیا را دارد و از زمان بازنشستگی و بدو تاسیس بیمه پاسارگاد تا امروز در این شرکت حضور دارد. ضمیری در گفت و گو با دنیای اقتصاد به یکی از چالش‌های اقتصاد در آینده ای نزدیک یعنی مشکلات معیشتی بازنشستگان در دوره بازنشستگی اشاره کرد. او شکاف بین درآمد شاغلان با بازنشستگان و رشد روزافزون هزینه‌های زندگی خانواده‌های ایرانی در دوران بازنشستگی را چالش‌های پیش روی افراد دانست و گفت: صنعت بیمه می‌تواند با عرضه بیمه‌های مکمل بازنشستگی این چالش را رفع کند. او ادامه داد: قوه مقننه هم این احساس را داشته و در برنامه ششم توسعه بیمه‌های بازرگانی را مکلف کرده تا سهم بیمه‌های عمر در پرتفوی آن‌ها نسبت به سال پایه ۵۰ درصد افزایش یابد تا جایی که ضریب نفوذ بیمه به ۷ درصد برسد. او اعتقاد دارد این کار مشکل است اما صنعت بیمه با گذر از دوره آزمون و خطا امروز از عهده عرضه بیمه‌های عمر و مدیریت درست این پرتفوی بر می‌آید. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه پاسارگاد در ادامه می‌آید:
  • این روزمرگی را نمی‌خواهم

    آرشیو اخبار و اساسنامه قدیمی ‌اولین سندیکای بیمه گران ایران نشان می‌دهد که این اساسنامه در سال ۱۳۴۲ تهیه و به تصویب وزارت اقتصاد رسیده، در نهایت «سندیکای بیمه‌گران ایران» در سال ۱۳۴۵ در اداره ثبت شرکت‌ها و مالکیت صنعتی ثبت و پس از آن طبق ماده ۷۵ قانون تاسیس بیمه مرکزی ایران و بیمه‌گری، تمامی ‌موسسات بیمه فعال درکشور، عضو «سندیکای بیمه‌گران ایران» شناخته می‌شوند.
  • آینده کودکانمان را با بیمه بسازیم

    اگر بخواهیم تاریخچه ورود بیمه به بخش خدمات کشورمان را بررسی کنیم ، بیمه درسال ۱۲۹۸ توسط روسیه به ایران وارد شد، اما این خدمات بیشتر درحوزه حمل و نقل بود. بیمه به شکل متعارف آن در سال ۱۳۱۴ با تاسیس بیمه ایران درکشور اجرا شد و تا امروز ادامه دارد. هرچند صنعت بیمه طی هشتاد و چند سال گذشته فراز و فرودهای زیادی داشته است اما توانسته با وجود ناملایمات اقتصادی، اجتماعی و گاه سیاسی از دوره گذار عبور کرده و درارایه خدمات و سرویس دهی به ثبات برسد. بیمه روزهای سخت و پرچالشی را پشت سرگذاشته است، به عنوان مثال ۱۰ سال بیمه‌های عمر بایکوت شدند و به خاطر ابهاماتی درباره ربوی بودن آن از سبد خرید مردم کنار گذاشته شدند تا عاقبت با فتوای بنیانگذار جمهوری اسلامی‌ایران فروش آن باردیگر از سرگرفته شد.
  • ریسک‌های سیاسی را هم بیمه خواهیم کرد

    ابراهیم حمیدی مدیر عامل بیمه ایران معین از مدیران متعهد و مسوولیت پذیرصنعت بیمه کشور است. او در زمان طراحی بیمه عمر «مان» متعهد شد تا با آموزش شبکه فروش متخصص تعداد بیمه گذاران مان را به رقم قابل توجهی برساند. امروز ۸۵۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه «مان» قرار دارند. ابراهیم حمیدی در گفت و گو با دنیای اقتصاد از طراحی بیمه نامه‌ای خبر داد که در دنیا کم نظیر و یا حتی بی نظیراست. وی گفت: طراحی پوشش بیمه‌ای که بتواند ریسک‌های خشونت سیاسی به منظور تهییج سرمایه‌گذاری در کشور را پوشش دهد از اولویت برخوردار است و به سبب همین نیاز مبرم، بیمه ایران معین با همکاری فعالان صنعت بیمه در خارج از کشور اقدام به طراحی بیمه‌نامه ریسک‌های خشونت سیاسی کرده است تا مسائلی همچون اعمال تروریستی، خرابکاری، شورش، اعتصاب و یا بلوا، خسارت خصومت‌آمیز، طغیان، انقلاب یا قیام، یاغی‌گری و کودتا، جنگ و یا جنگ داخلی را تحت پوشش قرار گیرد. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه ایران معین در ادامه می‌آید:
  • بیمه پارسیان مشتریان خود را سهامدار می‌کند

    با نزدیک شدن به ماه‌های پایانی سال و افزایش طبیعی برخی دریافتی‌های مردم از جمله کارمندان نظیر عیدی و پاداش، شرکت بیمه پارسیان در اقدامی نوآورانه از علاقه‌مندان دعوت کرد تا با خرید بیمه عمر سهامدار این شرکت شوند.امین محمدی، مدیر بیمه‌های عمر انفرادی و درمان مسافرتی بیمه پارسیان در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» درباره این طرح گفت: خدمات بیمه در بازارهای مالی دارای ویژگی‌های خاصی است که به‌طور تقریبی هیچ یک از خدمات بانک و سرمایه‌گذاری در بورس نظیر آن را ندارند.وی افزود: همجواری بیمه با بانک و بورس موجب شده تا محصولات نوینی طراحی شود و مشتریان بتوانند از خدمات سایر بازارها نیز بهره‌مند شوند. یکی از این محصولات، طرح جدید بیمه پارسیان است که در آن با خرید بیمه عمر و سرمایه‌گذاری، سهامدار این شرکت می‌شوید.
  • بیمه‌های از آب گذشته

    آمار سفرهای ایرانیان به ترکیه در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۷ به بیش از یک میلیون نفر رسید و همچنان سیر صعودی دارد. بر اساس جدیدترین گزارش وزارت گردشگری ترکیه، تعداد ایرانیان سفر کرده به ترکیه در نخستین ماه مقارن با تابستان، ژوئیه (تیرو مرداد) به حدود ۲۵۴ هزار نفر رسید و از این نظر در رتبه پنجم پس از روسیه، آلمان، بریتانیا و گرجستان قرار گرفت. با احتساب این آمار جدید، تعداد گردشگران ایرانی بازدیدکننده از ترکیه در ۷ ماه نخست سال‌جاری میلادی از مرز یک میلیون و ۲۶۰ هزار نفر گذشت و پیش‌بینی‌ها در مورد رسیدن این تعداد به ۲ میلیون نفر در سال را تقویت کرد. هر حادثه و مشکلی دور از وطن به علت عدم آشنایی با محیط و شرایط و احساس تنهایی ناخوشایندی دو چندانی خواهد داشت. بیمه مسافرتی ابزار مناسبی در برابر اتفاقاتی است که ممکن است در حین سفر برای مسافر بوجود آید، بطوریکه می تواند هزینه های مالی و استرس های ناشی از آن را در مسافرت کاهش دهد. همین امر موجب شد تا یک شرکت ترکیه ای مدیریت کمک های پزشکی جاده ای با نام مرم به ایران بیاید.
  • به تعهدات خود پایبندیم

    هرچند شنیدن نام زلزله کرمانشاه و ویرانی بیش از ۴۰ هزار واحد مسکونی موجب غم و نگرانی می‌شود، اما حضور بیمه‌گران در عرصه پس از زلزله و پرداخت به موقع خسارات موجب دلخوشی و آرامش پس از روزهای سخت است. هرچند بعد از وقوع حادثه زلزله و خرابی واحدهای مسکن مهر در سرپل ذهاب مسوولان رده بالای کشور اعلام کردند کیفیت ساختمان‌های مسکن مهر پایین است اما مدیرعامل بیمه آرمان گفت: این شرکت به تعهدات خود عمل کرده و خسارات را می‌پردازد، اما به خاطر جلوگیری از اتفاقات مشابه و درس عبرت به سازندگانی که کیفیت را فدای مادیات می‌کنند، بعد از پرداخت خسارات برای بازیافت آن به دنبال مقصران اصلی این اتفاق می‌رویم. بیانیان به وعده خود عمل کرد و با هدف تسریع در روند عملیات بازسازی واحدهای تخریب شده و کاهش آلام مردم زلزله‌زده کرمانشاه، مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال به‌طور علی‌الحساب به بانک مسکن بابت خسارت این واحدها پرداخت و در نامه‌ای خطاب به امور بیمه‌ای بانک مسکن اعلام کرد: «به منظور تسریع در عملیات بازسازی مبلغ علی‌الحساب خسارت پرداختی به مبلغ ۱۲۰ میلیارد ریال در حساب‌های فی‌مابین منظور شد.» گفته می‌شود بیمه آرمان پوشش مناسب اتکایی برای ریسک‌های بزرگ گرفته است. مینا صدیق نوحی قائم مقام مدیرعامل بیمه آرمان که تجربه سال‌ها معاونت اتکایی بیمه مرکزی را در کارنامه خود دارد، دراین باره گفت: برای پرتفوی بانک مسکن پوشش‌های اتکایی مناسب اخذ شده است به‌طوری که بیش از ۵۵ درصد خسارات توسط بیمه‌گران اتکایی جبران می‌شود، بیمه آرمان در دوران تحریم تا پایان سال ۲۰۱۷ توانست دربازار داخل پوشش‌های خوب اتکایی اخذ کند اما در حال مذاکره با بیمه گران خارجی است تا از ابتدای سال ۲۰۱۸ بخشی از ریسک‌ها به صورت اتکایی به خارج از کشور منتقل شود. موضوع امسال همایش بیمه و توسعه «مدیریت ریسک و بیمه؛ الزامات، چالش‌ها و راهکارها» است . علیرضا بیانیان مدیر عامل شرکت بیمه آرمان به سئوالات ما دراین ارتباط پاسخ داده است که در ادامه می‌آید:
  • مدیریت ریسک یک مزیت رقابتی است

    اسماعیل دلفراز، مدیرعامل بیمه سرمد درباره مدیریت ریسک می‌گوید: «مدیریت ریسک یک فرآیند مستمر برای مدیران عامل شرکت‌های بیمه محسوب می‌شود، مدیران عامل باید روزانه در جریان ریسک‌های تحت پوشش خود به همراه درجه اهمیت هر ریسک باشند و تنها به هنگام بروز خسارت درصدد علت یابی پذیرش یک ریسک بر نیایند. مدیر عامل باید بداند در معرض چه ریسک‌هایی قرار گرفته و راهکارهای مواجهه با آنها را قبل از هر فاجعه و رویدادی پیش‌بینی کند. خرید پوشش‌های اتکائی مناسب، تدوین استانداردهای داخلی پذیرش و در نهایت استقرار و نهادینه کردن فرآیند مدیریت ریسک یکپارچه در سازمان از وظایف اصلی مدیران عامل و اجرایی عالی در صنعت بیمه‌های بازرگانی است.»مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه سرمد درادامه می‌آید:
  • ورود بیمه به کلاس‌های درس

    حجت بهاری فر، یکی از مدیران عامل جوان صنعت بیمه است که تا آبان ماه امسال عضو موظف هیات مدیره و ناظر حوزه فنی شرکت بیمه «ما» بود تا اینکه از سوی هیات مدیره به عنوان مدیرعامل جدید به بیمه مرکزی معرفی شد. او تجربه مدیریت امور پشتیبانی، امور اداری و فنی در بیمه ایران را در کارنامه خود دارد. بهاری فر اعتقاد دارد «برای ارتقای فرهنگ بیمه به یک عزم جدی و ملی نیاز است و بهترین نقطه برای شروع، آموزش از دوران کودکی از طریق مدارس و آموزش و پرورش است که در آن علاوه بر دانش‌اموزان، والدین در سراسر کشور از هر قومی‌با موضوع بیمه درگیر شده و فرهنگ عمومی‌در حوزه بیمه بالا می‌رود.» مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه «ما» در ادامه می‌آید:
  • در بیمه‌های عمر پیشتازیم

    احمد رضا ضرابیه، مدیرعامل جوان بیمه سامان دارای مدرک کارشناسی مهندسی برق و کارشناسی ارشد مدیریت مالی است. وی پیش ازمدیر عاملی، عضو هیات مدیره و معاون طرح و برنامه بیمه سامان بود. او همچنین تجربه عضویت انجمن CLL و اتاق بازرگانی ایران و آلمان را درکارنامه خود دارد. ضرابیه اعتقاد دارد کسی بیمه به ویژه بیمه عمر می‌خرد که آن را باور داشته باشد و این باور با دادن اطلاعات درست و انگیزش کافی درمشتریان به دست می‌آید. او برای جلب اعتماد و اطمینان مشتریان در خرید بیمه‌های عمر برای نخستین بار در تاریخ صنعت بیمه کشورمان با انعقاد قراردادی با شرکت مونیخ ری آلمان یکی از بزرگترین شرکت‌های بیمه اتکایی دنیا، ریسک بیمه عمر سامان را به صورت اتکایی به این شرکت اروپایی منتقل کرد. در ادامه مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه سامان می‌آید:
  • جست و جویی فراتر از نفت

    خاورمیانه از بزرگترین مناطق تولید کننده نفت در جهان است. تصور مردم در مورد تجارت و کسب وکار در این منطقه یک کلمه سه حرفی است: نفت . منطقه منا شامل خاورمیانه و آفریقای شمالی، به دلیل وابستگی شدید به نفت، دچار مشکلاتی شده است، زیرا چاه‌های نفت در برخی نقاط خشک شده است و از دلارهای نفتی خبری نیست. در نتیجه منا در جستجوی محصولات متنوع‌تری است.
  • بازگشت عقلانیت

    مدیرعامل بیمه البرز با بیان این نکته که هم اکنون عقلانیت به بازار بیمه کشور بازگشته است، اظهار کرد: در این شرایط، انتخاب بیمه گران از سوی بیمه گزاران بر اساس کیفیت و نحوه ارائه خدمات صورت می‌گیرد نه صرفا نرخ و شرایط. سید رسول تاجدار با اشاره به این نکته که تا پیش از این، نرخ‌های غیرمنطقی و غیرفنی زیادی در صنعت بیمه کشور ارائه می‌شد، ادامه داد: از نیمه‌های دوم سال گذشته، عقلانیت بر بازار حاکم شده است و بدین ترتیب، با وجود ارائه نرخ‌های پایین تر از سوی شرکت‌های دیگر، از بیمه نامه‌های البرز استقبال شده است که این موضوع جای تبریک دارد.
  • معرفی استارت‌آپ‌‌های برتر بیمه‌‌ای

    رقابت فناورانه شرکت‌‌کنندگان در «نواوردگاه بیمه» با حمایت شرکت بیمه‌‌کوثر و انتخاب گروه‌‌های برتر به پایان رسید. به گزارش روابط‌عمومی بیمه‌کوثر؛ پس از برگزاری «رویداد تکنولوژی بیمه» با هدف معرفی زمینه‌های این رقابت فناورانه و تبیین موضوعات مورد علاقه شرکت بیمه‌کوثر و چارچوب‌ها و الزامات کار، سرانجام ۱۰ تیم استارت‌آپی برای شرکت در این میدان ثبت‌نام کردند.این رقابت از سه‌شنبه هفتم آبان آغاز شد و تیم‌ها کوشیدند تا طرح‌ها و راهکارهای نوین خود را در قالب بسترهای فناورانه ارایه دهند.
  • عرضه بیمه‌های اعتباری در مناطق آزاد

    عبدالرسول عطایی؛ مدیرعامل شرکت بیمه حافظ درباره ریسک‌های نوظهور می‌گوید: تحولات جهانی و عوامل تاثیرگذار بر کسب و کارها، تغییرات در نظام اقتصادی، ایجاد تحولات شگرف در تجهیزات و وجود عوامل طبیعی، مشکلات مدیریتی، سیستمی ‌و زیرساختی، لزوم شناسایی ریسک‌های نوظهور را بیش از پیش ضروری کرده است و به موازات این امر بیمه حافظ نیز بر اساس بهره‌مندی از روش‌های آینده‌پژوهی، سنجش از راه دور در فرآیندهای مدیریت ریسک و تهیه یک برنامه راهبردی بلند مدت برای رشد و ارتقاء سطح بلوغ مدیریت ریسک شرکت نسبت به این موضوع توجه ویژه دارد. در ادامه مشروح گفت و گوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه حافظ می‌آید:
  • بیمه‌نامه تمام عمرمحصول انحصاری ماست

    دکتر خلیل حسن‌زاده کمند، مدیرعامل نخستین شرکت تخصصی عمر در ایران است که بعد از اخذ مجوز از بیمه مرکزی ایران درزمستان ۹۵ فعالیت خود را آغاز کرد. حسن زاده درخصوص پایین بودن فرهنگ بیمه در ایران یادآورشد: چرا در کشور ما فرهنگ بیمه پایین است؟ چون باور نداریم.بخشی از مشکلات را می‌توان از طریق بیمه حل کرد. متولیان و مسئولین دولتی و مردم به این باور هنوز نرسیده‌اند. ما بعد از زلزله همه امکانات کشور را برای کمک و بازسازی بسیج می‌کنیم اما حاضر نیستیم بخشی درآمدهای شخصی و یا منابع دولتی برای پوشش‌های بیمه‌ای اختصاص دهیم و با استفاده از مکانیزم بیمه اتکایی صنعت بیمه دنیا را در مخاطراتشان سهیم نمائیم. ما در بیمه زندگی خاورمیانه ریسک سرمایه‌گذاری در یک شرکت بیمه تخصصی را پذیرفتیم. قبل از ما کسی این کار نکرده است. مشروح گفت‌وگوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل بیمه زندگی خاورمیانه در ادامه می‌آید:
  • چگونگی استراتژی‌های مدیریت ریسک

    نایب رئیس هیات مدیره و مدیر عامل بیمه دانا گفت: بیمه‌گر باید با در نظر گرفتن عملکرد مالی و توسعه و تحولات بازار، به صورت دوره‌ای به بازبینی استراتژی مدیریت ریسک خود پرداخته و به هنگام مواجهه با تغییرات اساسی در عملیات بیمه‌گری و یا استراتژی کسب و کار، استراتژی مدیریت ریسک خود را با در نظر‌گرفتن تغییرات به درستی بازبینی و به طور موثر به کلیه کارکنان مربوطه ابلاغ کند. دکتر بیژن صادق طی گفتگویی ، ضمن تشریح ابعاد گوناگون مدیریت ریسک، چالش‌ها، موانع پیش رو و نحوه برخورد منطقی با ریسک‌های نوظهور در صنعت بیمه ، به پرسش‌های مختلف پاسخ داد. وی افزود: شرکت‌های بیمه باید با در نظرگرفتن یک استراتژی دقیق به مدیریت ریسک‌های ناشی از فعالیت‌های محوری بپردازند. بدین منظور در درجه اول تعیین ریسک‌پذیری (میزان تحمل ریسک) از اهمیت زیادی برخوردار بوده و سپس در تنظیم استراتژی‌های مدیریت ریسک نیز عواملی همچون وضعیت اقتصادی موجود و قابل پیش‌بینی و نیز شرایط بازار و تاثیرات آن‌ها بر روی خطرات ذاتی فعالیت‌های اصلی سازمان، میزان تخصص و توانایی موجود جهت تحقق اهداف سازمانی در بخش‌های مشخصی از بازار و توانایی شناسایی، نظارت و کنترل ریسک‌های موجود در آن بخش بازار، و در نهایت چگونگی ترکیب کسب و کار و یا نوع خطرات و در نتیجه خطرات منتج از آن که ممکن است به نوسانات در سودآوری منجر شود، در نظر گرفته شود. مشروح این گفتگو به شرح زیر است:
  • نقش نمایندگان و کارگزاران دربیمه گری

    بیش از دو دهه ,بیمه مرکزی ایران ,۱۳آذرکه بعنوان روز بیمه انتخاب شده را جشن می‌گیرد و طی مراسمی با دعوت از دست‌اندرکاران صنعت بیمه و مهمانانی از سایر دستگاه‌ها، سازمان‌ها و رسانه‌ها تحت عناوین و موضوعات مختلف مبتنی بر مباحث روز را برگزار و به بحث و بررسی می‌پردازند. خارج از توصیف نحوه برگزاری وروش شکلی و کلیشه‌ای برگزاری هر ساله این مراسم ,محتوای سخنرانی‌ها و عناوین موضوعی مطروحه بسیار حائز اهمیت است. در پس برگزاری تمامی این همایش‌ها،توجه به این نکته ضروری و الزامی است که صنعت بیمه در کشورمان چه اندازه تاکنون موفق بوده و چه میزان در تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورمان نقش داشته و دارد.
  • همزیستی تازه

    طبق آمارهای رسمی بیمه مرکزی ایران قریب ۴۰ هزار نماینده و کارگزار رسمی بیمه در این صنعت فعال هستند و بیش از ۷۰ درصد پرتفوی این بازار را تولید می‌کنند. تا چندی پیش شبکه فروش به خط مقدم صنعت بیمه شهرت داشت اما امروز با ورود تکنولوژی جدید و بازاریابی نوین و فعالیت استارت آپ ها نمایندگان بیمه احساس خطر می کنند. البته هستند نمایندگانی که اعتقاد دارند خرید بیمه نامه نیازمند مشاوره و تخصصی است که هیچ نرم افزاری نمی تواند ارایه دهد. دراین شرایط تقریبا اکثر مدیران عامل شرکت های بیمه اعتقاد دارند که ورود تکنولوژی به بازار بیمه انکارناپذیراست و شبکه فروش باید به نوعی هم زیستی با شرایط تازه را یاد بگیرد.
بیشتر