شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

ویژه نامه سراسری«تولید ایرانی افتخار ملی»

  • بهار تولید از راه می‌رسد؟

    این روزها دراغلب برنامه‌های رسانه ملی یا در صفحات روزنامه‌ها و حتی رسانه‌های الکترونیک، بیش از هر زمان دیگری به واژه تولید ملی برمی‌خوریم. تکرار مباحث تولید ملی در سالی که به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری شده، امری پسندیده و نیکوست که امید می‌رود تبدیل به نهضتی فراگیر در این سرزمین پراستعداد شود. بر این اساس، حمایت از همه افرادی که سختی‌ها و دشواری‌های تولید را به جان می‌خرند، وظیفه‌ای ملی است که هر یک از ما باید در هر مسوولیتی که داریم، سهم خود را بر عهده گیریم. ویژه‌نامه حاضر در ۱۶ صفحه، تلاشی برای جلب توجه بیشتر تصمیم‌گیران و دست‌اندرکاران کشور نسبت به ظرفیت‌های بی‌پایان تولید در ایران است؛ ظرفیتی که در بسیاری از زمینه‌ها به سطح مطلوب و مقبول نرسیده و باید به آن دست یابیم.

  • مصرف تولیدات ایرانی را ترویج کنید

    راه همان تکیه‏ به استعدادهای درونی، تکیه‏ به ظرفیت‏های داخلی کشور، تکیه‏ به همین جوان‏ها، تکیه‏ به ابتکاری که جوان‏ها می‏زنند، کاری که دنبال می‏کنند، دانشی که تحصیل کرده‏ و تبدیل به فناوری می‏کنند، است. ماظرفیت‏هایمان زیاد است. بنده این‏همه تکیه کرده‏ام بر روی مصرف تولیدات داخلی. الان هم دارم به شما می‏گویم، به مردم عزیز کشورمان می‏گویم، بروید سراغ مصرف تولید داخلی. کارگر ایرانی را ترویج کنید. کار ایرانی را ترویج کنید. متأسفانه واقعیت قضیه این‏جور نیست. در بخش‏های مختلف - فرض کنید در وسایل زندگی منزل- کارخانه‏های داخلی مشغول کارند، جنس مرغوب و خوب و برابر با جنس خارجی، گاهی هم بهتر از جنس خارجی تولید می‏کنند، اما بازار که شما می‏روید، می‏بینید همه‏اش جنس خارجی است؛ چرا؟ این‏ها از کجا می‏آید؟ تأکید بنده بر روی اینکه جلوگیری از واردات محصولاتی که مشابه داخلی دارد، به خاطر این است؛ راه این است.

  • باید به رشد ۸ درصدی برسیم

    رشد اقتصادی در سه ماهه نخست سال جاری با احتساب بخش نفت، ۴/ ۴بوده و بدون در نظر گرفتن نفت نیز نزدیک به ۴ درصد است. رئیس‏ جمهور گفت: این آمار در بخش کلان اقتصادی، نشانگر این است که مسیر درستی انتخاب شده است که البته در برخی حوزه‏ها اشکالاتی وجود دارد که باید برای رفع آنها تلاش کنیم. رئیس‏ جمهور در سفر به استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به سالروز آغاز به کار دولت یازدهم در ۲۴ مرداد سال ۱۳۹۲ از تلاش‏ها، زحمات و خدمات همه کارگزاران، مدیران، مسوولان، کارمندان و کارگران دولت قدردانی کرد و گفت: بانک‏ها باید فعال‏تر شوند و ما نیز موظف هستیم به بانک‏ها کمک کنیم و فضای مطلوب‏تری برای فعالیت آنها به وجود آوریم.

  • احیای تولید، موضوعی ملی است

    احیای بخش تولید کشور، یک موضوع ملی به معنای واقعی کلمه است. دکتر اسحاق جهانگیری با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه ای با حضور مدیران عامل بانک‏ها، در خصوص روند بررسی پرونده واحدهای تولیدی کوچک و متوسط راکد و نیمه فعال و ارائه تسهیلات برای راه‏اندازی این واحدها گفت: عملکرد بانک‏ها در این زمینه مثبت بوده که باید از آنها قدردانی کنیم.

    دکتر جهانگیری راه‌اندازی بخش تولید و اقتصاد کشور را در سال «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» موضوعی بسیار پراهمیت دانست و گفت: دولت متعهد شده است در سال جاری تولید کشور را راه‌اندازی کند و انتظار ما از بانک‏های عامل و همه بخش‏ها این است که همه توان و تلاش خود را در این زمینه به کار گیرند.

  • صنعت، معدن وتجارت، پیشران اقتصاد کشور

    وزیر صنعت، معدن و تجارت با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران گفت: صنعت، معدن و تجارت کشور پیشران اقتصاد کشور است و عمده اقتصاد کشور را شامل شده به طوری‏که ۳۸ درصد تولید ناخالص ملی و یک سوم اقتصاد ایران در حوزه صنعت، معدن و تجارت محقق می‏‏شود. محمدرضا نعمت‏زاده افزود: به‌رغم اینکه بخش عمده اقتصاد کشور درحوزه فعالیت این وزارتخانه رقم می‏خورد، در عین حال وابستگی این وزارتخانه به اقتصاد کل کشور از جمله نرخ ارز، نرخ تسهیلات بانکی، سیاست‏های گمرکی و غیره وجود دارد .

    نعمت‏زاده با بیان اینکه این وزارتخانه در واقع پنجره بیرونی اقتصاد کشور است، افزود: ساخت تمامی کالاهای مصرفی داخلی و صادراتی و خدمات فنی مهندسی نیز بر عهده این وزارتخانه است.

  • تولید ملی رویای دیروز و امروز

    داریوش عباسی

    رشد تولید ملی و اتکا به سطح قابل قبولی از ظرفیتهای درون زا، از رویاهای دیرینه جامعه ایرانی است. در روند شکل گیری دولت - ملتهای مدرن و در شرایطی که بازار ایران در در مواجهه با ملل توسعه یافته غرب، تبدیل به بازار مکاره ای برای محصولات فرنگی می‌شد، نخستین بار این امیرکبیر بود که سعی کرد شرایط را تا حد امکان تغییر دهد. تاسیس دارالفنون، اعزام محصلان و دانش آموختگان برای سفر به اروپا با هدف کسب دانش و معارف مدرن و نیز اعزام صنعتگرانی به روسیه تزاری،گامهای ارزشمند این مرد افتخارآفرین تاریخ ایران است که هرگز از یادها و خاطره‌ها نخواهد رفت.

  • تایرهایی برای تمام جاده ها

    دکتر اسکندر ستوده/ مدیرعامل یزد تایر

    مجتمع صنایع لاستیک یزد خرداد ماه ۱۳۶۴ تحت پوشش معاونت اجرای طرح‌های سازمان صنایع ملی ایران، در زمینی به مساحت ۴۰ هکتار در جوار شهرک صنعتی یزد تأسیس شد و در سال ۱۳۷۲ با تولید تایرهای بایاس به بهره برداری رسید. با اجرای طرح توسعه و انتقال فناوری از اروپا، سایت تولید تایرهای استیل بلت با شاخص سرعت T و H تحت لیسانس شرکت فردشتاین هلند در نیمه دوم سال ۱۳۸۵ پس از واگــذاری واحــد به بخش خصوصی، با ظرفیت ۳۴۰۰ تن به بهــره برداری رسید و ظرفیت کل مجتمع به مرور به ۲۱۴۰۰ تن در سال افزایش یافته است.

  • چالش نفس گیر صنعت تایر

    خسرو محمودیان
    دبیر انجمن صنفی صنعت تایر ایران

    در سالهای اخیر هر چند سرمایه گذاری چندانی برای توسعه صنعت تایر صورت نگرفته، ولی پویایی این صنعت و گسترش بازار مصرف آن در کشور باعث سرمایه گذاری‌های شایان توجهی در صنایع وابسته آن از جمله تولید ماشین آلات، قالب‌های ویژه و ابزار تولیدی و نیز مواد اولیه ای چون نخ استخوانبندی، سیم طوقه و مقداری از مواد شیمیایی و پلیمری مورد مصرف صنعت تایر شده و گام‌های خوبی در تکمیل زنجیره تأمین این صنعت برداشته شده است.

    اگر توجه شود که بالغ بر ۶۰درصد مواد اولیه مورد مصرف تولید تایر را مشتقات نفتی تشکیل می‌دهند، اهمیت توسعه تولید این صنعت برای اقتصاد ملی و پیشگیری از خام فروشی ونیمه خام فروشی محصولات پتروشیمی کشور آشکارتر می‌شود و نشان می‌دهد که ظرفیت بالقوه این صنعت برای ایجاد جاذبه در سرمایه گذاری‌های صنایع پائین دست نفت و پتروشیمی و تکمیل شدن زنجیره تولید در کشور تا چه اندازه است.

  • نقش تشکل‌های صنفی در رشد و تحول صنایع انکارناپذیراست

    سیدمحمدرضا مرتضوی

    هزینه‌های تولید بر اثر رشد تورم و افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی، صنایع را گرفتار کرده است. وقتی می‌گوییم حمایت مدیریتی، منظور پرداخت پول وایجاد رانت نیست. منظور تامین نیروی کار و ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای توسعه شغل و تولید است که مستلزم برنامه‌ریزی بلند مدت و ثبات در چشم‌انداز سیاست‌های کلان اقتصادی است. در واقع، حمایت از نیروی کار از عوامل حمایتی تولید و مهمترین عامل برای توسعه هر کشوری است.

    سید محمدرضا مرتضوی، رییس هیات مدیره کانون انجمن‏های صنفی صنایع غذایی ایران، با اعلام مطالب فوق افزود: توسعه زیرساخت‏های کشاورزی با توجه به پهناور بودن کشورمان، وجود انواع شرایط آب و هوایی، محصولات درختی متنوع و بازارهای بزرگ داخلی و خارجی شرایط منحصر به فردی را برای صنایع غذایی ایران فراهم کرده که باید از این پتانسیل استفاده کرد.

  • تولیدکنندگان تایر، زیر فشار کالای قاچاق و چینی

    مدیر عامل گروه صنعتی رازی در دیدار از «گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد» با اشاره به اینکه واحدهای تولیدی با مشکل بازپرداخت تسهیلات دریافتی از حساب ذخیره ارزی مواجه هستند، گفت: ۵ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی وجود دارد که درگیر چگونگی بازپرداخت تسهیلات دریافتی از حساب ذخیره ارزی هستند. به گفته دکتررضا گنجی، براساس مصوبه مجلس مقرر شد تا بدهکاران حساب ذخیره ارزی در مدت زمانی مشخص ۲۵درصد از بدهی خود را پرداخت و مابقی بدهی خود را بر مبنای نرخ روز دریافت، یا قیمت روز گشایش پرداخت کنند، اما با وجود مصوبه پیش‌بینی شده در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور پس از پرداخت ۲۵ درصد از بدهی از سوی بدهکاران ارزی، دولت اعلام کرد مابقی بدهی باید به نرخ روز حساب شود که این امر مشکلات بسیاری را برای تولیدکنندگان به وجود آورد.

  • سرانه مصرف نان صنعتی در ایران کافی نیست

    سرانه مصرف نان صنعتی در ایران کافی نیست و این درحالی است که واحدهای صنعتی با دانش روز این نان‌ها را تولید می‌کنند. محسن لزومیان، رئیس اتحادیه نان‌های صنعتی ایران، در تعریف نان صنعتی گفت: نان‌های حجیم و نیمه حجیم که توسط ماشین‌آلات استاندارد به صورت کیفی و سالم و با بسته‌بندی دارای پروانه بهداشت و بهره‌برداری از صنایع تولید می‌شوند نان صنعتی می‌گویند که در واحدهای تولیدی خاص و با نظارت کامل تولید و عرصه می‌شوند. براین اساس واحدهای تولید نان صنعتی با به کارگیری دانش و فناوری روز و با استفاده از ماشین‌آلات پخت نان با حرارت غیرمستقیم به تولید نان صنعتی پرداخته و توجه فراوانی به تنوع در این محصول کرده‌اند.

  • صنعت نساجی نیازمند پنبه مرغوب با قیمت مناسب

    دکتر حسن کاردان رییس هیات مدیره نساجی کویر سمنان، معتقد است که صنعت نساجی ایران چیزی از رقبای خارجی خود کم ندارد، البته به شرطی که اجازه استفاده از پنبه‏های مرغوب با قیمت مناسب را به آن بدهند. وی می‏گوید: وقتی صنعتگر را مجبور به واردات پنبه از تنها یک کشور می‏کنند، نخ ایرانی مزیت رقابتی خود را در برابر رقبای ترک، چینی و غیره از دست می‏دهد. گفت‏وگو با این فعال صنعت نساجی که مدیریت شرکت قالی سلیمان را نیز بر عهده دارد، می‏خوانید.

    میزان قاچاق محصولات نساجی چقدر است؟

    من میزان دقیق قاچاق کالای نساجی را مطلع نیستم ولی میدانم که کالای نساجی بیشتراز کالاهای سایر صنایع قاچاق می‌شود علت هم آسان بودن قاچاق واردات این کالا است.

  • کربن سیمرغ، رقابت پذیر و کارآفرین

    مهندس هوشنگ زینالی/ مدیرعامل شرکت کربن سیمرغ

    دوده صنعتی، کربنی به صورت ذرات بسیار ریز و دارای ساختار مولکولی بی شکل است. بیشترین دوده صنعتی که در دنیا تولید می‌شود با استفاده از روش کوره ا ی و به صورت گرانول شده تولید می‌شود. روش کوره ای تولید صنعتی در مقایسه با سایر روش‌های تولید دارای مزیت است، طوری که با این روش تولید انواع مختلفی از دوده صنعتی با کاربردهای مختلف امکان پذیر می‌شود. انتخاب یک نوع خاص از دوده صنعتی اثر بسزایی در کیفیت کامپاند لاستیک تولید شده خواهد داشت.

  • مردم کالای ایرانی با کیفیت بخرند

    برند ملی در جهان امروز به یک عنصر اصلی و با اهمیت در شناسایی ملت‌ها و دولت‌ها تبدیل شده و در واقع برند سازنده مفهوم هویت یک ملت از ابعاد و زوایای مختلف است. با توجه به این نکته، تک ماکارون که خود یکی از برندهای پرآوازه و خوشنام ایرانیست، با انتخاب شعار «حمایت از کالای ایرانی» قدم در مسیری گذاشت که پایانش، محصولاتی با کیفیت و استاندارد بالا بود و با گذشت سالها باعث سربلندی و افتخار همه ایرانی‌ها و سرزمین باستانی مان شد. علی محمد صادقیان نایب رییس هیات مدیره و مدیر بازرگانی تک ماکارون، در گفت وگو با دنیای اقتصاد به عوامل موفقیت و ماندگاری یک برند اشاره کرده و تاکید می‌کند که اگر مردم برندها را بشناسند و کالای ایرانی بخرند، بازار ایران رونق می‌گیرد و تولیدکنندگان به کیفیت محصول خود بیشتر بها خواهند داد.

  • لایکــو ، بازسازی توان تولید ، خیز دوباره برای صادرات

    مهندس محمود زینی/ مدیرگروه لایکو ایران

    در حال حاضر تولیدات منسوجات لایکو چقدر است و تا چه میزان ظرفیت کشور را تولید می‌کند؟

    لایکو به طور کلی انواع کالای خواب را تولید می‏کند، یعنی از نظر کدینگ ۳تا۴ هزار نوع کالا تولید می‏کند؛ شامل لحاف،ملحفه، بالشت، تشک، کیسه خواب، حوله، ست های آشپزخانه و انواع لوازم و منسوجاتی که در منزل مورد نیاز است. از نظر تولید، ظرفیت لایکو بسیار بالاست و هنوز به طور کامل کار می‏کنیم. می‌توانم بگویم که ۸۰ درصد نیازهای داخلی را با تولیدکننده های داخلی تامین می‏کنیم.

  • گروه صنعتی بارز، بالنده و پیشتاز

    مهندس عباس عباسی ابیانه/ مدیر عامل گروه صنعتی بارز

    گروه صنعتی بارز ( مجتمع صنایع لاستیک کرمان سابق) فروردین ماه ۱۳۷۲ افتتاح شد و با انتخاب علامت و نام تجاری «بارز» برای محصولات خود شامل انواع تایر، تیوپ و نوار وسایل نقلیه سبک و سنگین و همچنین تایرهای کشاورزی و راه‏سازی، اولین فعالیت تجاری خود را در سال ۷۳ با ظرفیت اولیه ۲۵هزار تن در سال آغاز کرد. این گروه هم‏اکنون با ظرفیت تولید ۸۴ هزار تن (۵/ ۴میلیون حلقه) انواع تایر بیش از یک سوم تولید تایر در کشور را به خود اختصاص داده و بالغ بر ۲۱درصد سهم بازار را در کل ایران از آن خودکرده است.

  • توان بالقوه صنایع غذایی برای پیاده‏سازی اهداف اقتصاد مقاومتی

    کانون انجمن‏های صنایع غذایی ایران به عنوان مهم‏ترین تشکل صنعت غذا در کشور، در سال‏های گذشته تلاش کرده نقش موثرتری در افزایش تولید ملی ایفا کند. در همین خصوص و بررسی سیاست‏های اقتصاد مقاومتی و مشکلات بخش تولید با کاوه زرگران، دبیرکل کانون انجمن‏های صنایع غذایی ایران و رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران به گفت‏وگو نشستیم.

    با توجه به بحث اقتصاد مقاومتی، حمایت از تولید داخل را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

    با وجود تصریح حمایت از تولید داخلی در بندهای مختلف سیاست‏های اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده، در عمل شاهدیم که بخش تولید و صنعت همچنان با بیماری‏های کهنه‏ای همچون قاچاق، نرخ‏گذاری دولتی، سیستم بانکی غیر همراه، مالیات‏های غیرکارشناسی، بوروکراسی دست و پا گیر و معضلات مختلف دیگری دست به گریبان است؛ مشکلاتی که باعث شده هزینه‏های تولید در ایران به شدت بالاتر از دیگر کشورها باشد؛ روندی که در نهایت موجب تضعیف کالا و تولیدکننده ایرانی شده و توانی برای رقابت با رقبای خارجی نگذاشته است.

  • فرهنگ استفاده از کالای ایرانی باید رواج یابد

    با آنکه محصولات صنایع غذایی ایرانی جایگاه قابل توجهی در سبد مصرف خانواده‌ها دارد، اما قیمت تمام شده تولیدات داخلی این صنعت پررونق ایرانی را با معضلات عدیده ای مواجه کرده است. این در حالی است که دولت و حاکمیت می‌توانند با ایجاد زیرساخت‌های مناسب در کوتاه و بلند مدت بسترساز رفع این مشکلات باشند. در صورت عدم توجه به این معضل بزرگ در میان مدت و درازمدت صنایع داخلی روز به روز تحلیل رفته و زمینه رونق واردات گسترش خواهد یافت. با این همه، شرکتهایی همچون صنایع غذایی سحر اقدامات موثری در جهت رفع نیازهای جامعه به عمل آورده و با ارتباط نزدیک با بخش کشاورزی، انتخاب نوع مناسب صنعت ،افزایش سطح برداشت در هکتار و به روز رسانی ماشین آلات خود، تلاش کرده تا قیمت تمام شده تا حدودی پایین بیاید.

  • «واتا» در اتحادیه اروپا تایید و ثبت شده‌است

    معاون مدیرعامل شرکت «پاک آب سبلان» (واتا) معتقد است که اخبار منتشره در شبکه‌های اجتماعی درباره کیفیت آب معدنی‌های تولید داخل، عمدتا خلاف واقع بوده و مردم نباید به آنها توجه کنند. یوسف رئیسی در گفت وگو با دنیای اقتصاد می‌گوید: محصولات آب معدنی این شرکت مرتب توسط نهادهای مستقل ارزیابی می‌شود. گفت‌وگو با مدیرعامل این شرکت معتبر تولیدکننده آب معدنی را ‌بخوانید.

    در ایران شایعاتی درباره آب‌های معدنی بسته‌بندی وجود دارد. چگونه می‌توان محصول استاندارد را شناخت؟

    در چند سال اخیر با افزایش شبکه‌های اجتماعی و افزایش کاربران این شبکه‌ها و عدم درک صحیح از نحوه استفاده آنها توسط برخی افراد، موجب شده نه فقط درخصوص آب بسته‌بندی بلکه در مورد اغلب محصولات صنایع غذایی شایعاتی حیرت‌انگیز و با نتایج منفی و بعضا مخرب مواجه شویم.

  • مینو ، شفاف عمل می‌کند

    مهندس رحیم نعمت‌پرور، مدیرعامل شرکت اقتصادی و خودکفایی آزادگان معتقد است، برخی شرکت‌ها برای فرار از مالیات آمار درستی از تولید و فروش خود ارائه نمی‌دهند، اما شرکت مینو همیشه شفاف عمل کرده است. وی می‌افزاید: این شرکت در سال‌های اخیر ۵۰ میلیون یورو سرمایه‌گذاری برای بهبود ماشین‌آلات خود انجام داده و هرگز کیفیت را فراموش نکرده است. مشروح گفت‌وگو با این سرمایه‌گذار بخش صنایع غذایی کشور را در ادامه می‌خوانید.

    سهم شرکت مینو از بازار شیرینی و شکلات ایران چقدر است؟

    آمار دقیقی از بازار شیرینی شکلات ایران وجود ندارد تا بتوانیم بگوییم سهم ما از این بازار چقدر است.

  • نساجی، ظرفیت فراوانی برای تولید و اشتغال دارد

    گلنار نصراللهی
    مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در صنعت نساجی

    اقتصاد مقاومتی و ارتباط آن با تولیدات نساجی

    اقتصاد مقاومتی در بحث نساجی، چند ویژگی دارد. نخست آنکه توجه آن به تولید داخل است و تولیدات با ارزش افزوده علاوه بر اینکه از تولیدکننده حمایت می‌کند از مصرف کننده هم حمایت می‌کند. کالاهایی که مورد حمایت قرار می‌گیرد، باید هم امکان تولید در داخل را داشته باشد و هم امکان صادرات. یعنی باید کالاهایی باشند که بتوانند ایجاد اشتغال کرده و برای کشور مفید باشند.

  • فرهنگ مصرف آب معدنی در کشور گسترش یابد

    دبیرکل انجمن آب‏های بسته‌بندی ایران معتقد است، به رغم اینکه سرمایه‏گذاری‏های مناسبی در صنعت آب بسته‌بندی کشور صورت گرفته، شرایط رکودی اقتصاد و کاهش درآمد برخی از اقشار جامعه سبب کاهش مصرف آب بسته‌بندی در کشور شده است. مهندس پیمان فروهر می‌گوید، باید برای توسعه فرهنگ استفاده از آب بسته‌بندی اطلاع‏رسانی شود و دولت در این زمینه کمک کند. مشروح گفت‏وگو با دبیر انجمن آب‏های بسته‌بندی ایران را می‏خوانید:

    در حال حاضر تولید آب بسته‌بندی کشور چقدر است و تا چه میزان کمتر از ظرفیت تولید می‏شود؟

    صرف نظر از اینکه اساساً دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد در کشور در بیشتر حوزه‏ها میسر نیست، با این حال حجم تولیدات صنعت بسته بندی آب طی پنج سال گذشته در محدوده یک تا ۴/ ۱ میلیارد لیتر برآورد شده و این در حالی است که شرایط حاکم بر اقصاد کشور و مشکلات معیشتی اثرگذار بر سفره خانوار موجب شده که اغلب شرکت‏های تولید کننده آب بسته‏بندی با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت‏ خود در حال فعالیت ‏باشند.

  • بهداشت و کیفیت«نان صنعتی» بی‏بدیل است

    مهندس نعمت‏الله بابایی مدیرعامل شرکت سه‏نان که از بزرگ‏ترین شرکت‏های صنعتی تولیدکننده نان کشور است، می‏گوید: سه‌نان از نظر کیفیت با نان صنعتی اروپا برابری می‏کند. در عین حال، نان صنعتی هم از نظر تغذیه و هم از نظر بهداشت برتری قابل ملاحظه‏ای بر اغلب نان‏های سنتی دارد. مشروح گفت‏وگوبا این مدیر باسابقه صنعت نان را در ادامه می‏خوانید:

    چه تعداد واحد تولید نان صنعتی در کشور فعال هستند؟

    سه کارخانه نان صنعتی سه نان، مزرعه مشهد و نان جنوب اهواز در ایران فعال‌اند.

  • برنامه ما زنده ماندن است

    تولید در ایران شرایط خوبی ندارد، اما صنعت نساجی وضعیتش کمی بهتر از بقیه است. به دلیل اینکه مردم ممکن است ساختمان سازی را تعطیل کنند، ولی پوشش را نمی توانند کنار بگذارند. به خصوص در مورد پوشاک کودکان وضعیت بهتر از بقیه است به دلیل اینکه بچه هایی که به دنیا می‏آیند لباس می‏خواهند. امروز خواسته های بچه های بزرگ‌تر را هم نمی توانید به راحتی ندیده بگیرید.

    در خصوص میزان تولید منسوجات کشور در حال حاضر و اینکه تا چقدر کمتر از ظرفیت تولید می‏شود، عدد و رقم نداریم و با تخمین می‏گوییم.

  • رویکرد ما اقتصاد درون زا و برون نگر است

    شرکت توکا رنگ فولاد سپاهان(سهامی عام) در سال ۱۳۸۵ فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت با هدف تولید انواع رنگ و پوشش‌های صنعتی (Coil Coating) و همچنین تامین مواد اولیه مورد نیاز صنایع داخلی و با هدف اعتلای سطح کیفی خدمات و رسیدن به خودکفایی به فعالیت خود ادامه داده است. توکارنگ در سال ۹۴ موفق شد با تایید سازمان بورس و اوراق بهادار به زمرۀ شرکتهای ثبت شده در بازار سرمایه بپیوندد و هم اکنون سهام این شرکت با نماد شتوکا در سازمان بورس و اوراق بهادار ایران قابل خرید و فروش است.

    کارخانه این شرکت در شهرک صنعتی رنگسازان (رازی) اصفهان واقع شده است.

  • ۵/ ۱ میلیارد دلار صادرات سالانه دور از دسترس نیست

    جمشید مغازه‌ای دبیر انجمن شیرینی، شکلات و بیسکویت اظهار می‌کند که این صنعت در ایران توان بالایی در تولید و صادرات دارد و جدا از حدود ۵/ ۱ میلیون تن تولید سالانه می‌تواند نقش بزرگی در صادرات به منطقه داشته باشد. وی با اشاره به صادرات ۵۰۰ میلیون دلاری شیرینی و شکلات کشور در سال ۹۴ تاکید می‌کند: می‌توان با‌اندکی برنامه‌ریزی این رقم را به ۵/ ۱ میلیارد دلار در سال رساند. به گمان او، این صنعت در ده سال اخیر تغییر ات چشمگیری داشته که مسیر پیشرفت آن را هموار کرده است. گفت‌وگو با دبیر انجمن شیرینی، شکلات و بیسکویت ایران را در ادامه می‌خوانید:

    در حال حاضر تولید شیرینی در کشور چه وضعیتی دارد و تا چه میزان کمتر از ظرفیت تولید می‌شود؟

    برای پاسخ به این سوال باید آمار سال گذشته را بیان و تفکیک کنم که از نظر تولید سنتی یا صنعتی فرق می‌کند.

  • روند تعطیلی و انحلال واحدهای تولیدی کاهش یافته است

    با گذشت چند ماه از توافق هسته ای ایران با کشورهای اروپایی و آغاز برجام، هرچند هنوز تحول خاصی در اوضاع اقتصادی کشور حاصل نشده، اما چشم‌انداز آینده امیدوارکننده است. آرمان خالقی عضو هیات مدیره خانه صنعت،معدن و تجارت در گفت و گو با دنیای اقتصاد تصریح می‌کند که روند تعطیلی و انحلال واحدهای تولیدی کاهش یافته و افق آینده اقتصادی کشور حاکی از امکان دسترسی آسان‌تر به بازارهای بین المللی و کاهش برخی هزینه‌های سربار تولید و تجارت ناشی از تحریم‌هاست. به باور او، اما چشم‌انداز روشن آینده در گرو اقدامات مهمی است که دولتمردان، روسای قوا، فعالان اقتصادی و آحاد مردم را به یاری و کمک می‌طلبد.

  • اقتصاد مقاومتی ؛ مدیریت تولید در کنار مدیریت مصرف

    سید عبدالوهاب سهل آبادی
    رییس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران

    قدرت اقتصادی یک کشور در کنار تولید و توان رفع نیازهای داخلی، شامل حضور و مشارکت فعال در عرصه اقتصاد منطقه‏‏ای و بین‏المللی است. از این منظر می‏‏توان مدعی شد که هر نوع حماسه‏سازی در اقتصاد، در نهایت باید منجر به جهش ظرفیت‏های تولیدی و ایجاد جاذبه در فعالیت‏های تولیدی به جای سوداگری و سفته‏بازی شود. حماسه‏ اقتصادی یعنی گذار از یک اقتصاد وابسته و آسیب‏پذیر، به اقتصادی مقاوم که در آن زنجیره‏‏ ‏تولید در اقتصاد کامل و غیروابسته باشد.

  • بی اعتمادی تولیدکنندگان را دلسرد می‌کند

    شرکت مرینوس با سالها سابقه درخشان در تولید تابلو فرش، به طراحی و تبدیل عکس‌های علاقمندان به تابلو فرشهای نفیس، ریزبافت با تراکم رنگ‌ها در سایزهای متنوع فعالیت دارد. مهدی برزگرمدیرعامل مرینوس، با بیان این مطلب توضیح می‌دهد که شرکت مرینوس، عکس هایی از قبیل چهره‏های برجسته، عکسهای خانوادگی و همچنین نماد شرکتها و سازمانها را با طراحی و بافت دوباره نقشه‌های فرشی، تابلوفرش هایی بسیار نفیس و تاریخی در ابعاد بزرگ تولید می‌کند. به گفته وی، تابلو فرشهای تصویری مرینوس با هزار شانه، ۶۰ رج و ۳هزار تراکم با الیاف درجه یک کشورهای ترکیه و آلمان بافته می‌شود.

  • رضایت مشتریان، هدف نخست «آرتاویل‏تایر»

    مهندس علیرضا انصاری/ مدیرعامل شرکت آرتاویل‏تایر

    شرکت مجتمع صنعتی آرتاویل‏تایر به عنوان بزرگ‏ترین کارخانه تایرسازی در شمال غرب کشور در استان اردبیل شهر اردبیل کیلومتر ۶ جاده سردابه احداث شده است. این مجتمع در سال ۱۳۶۲ تحت شماره ۲۴۴/ ۳۲۴ در اداره ثبت اسناد و املاک استان اردبیل به ثبت رسید و در سال ۱۳۶۷ از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل و با شماره ثبت ۶۲۹۳۰ در اداره ثبت شرکت‏ها و موسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید. مساحت کل زمین کارخانه ۱۱۱ هکتار و مساحت ساختمان‏ها و سالن‏های تولید ۱۲۴ هزار مترمربع می‏باشد.

بیشتر