شماره روزنامه ۵۹۸۸
|

ویژه‌نامه سراسری «شرکت ملی صنایع مس ایران»

  • توسعه، راه مقابله عملی با تحریم‏ها

    اولین «همایش و نمایشگاه چشم‏اندازِ صنایع غیرآهنی ایران و فناوری‏های وابسته» از امروز با همکاری «شرکت ملی صنایع مس ایران» برگزار می‏شود. در آستانۀ برگزاری این همایش، با «محمدرضا بنی‏اسدی‏راد» مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران به گفت‏وگویی کوتاه نشستیم.
  • فرصت‌های نو بسازیم

    «همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنایع غیرآهنی ایران و فناوری‌های وابسته» که با نگاهی به تولید و بازار برگزار می‌شود، فرصت بسیار مغتنمی است برای واکاوی کارنامه دیروز، بررسی وضعیت امروز و تامل در چشم‌انداز فردای صنایع غیرآهنی کشور عزیزمان. در روزگاری که یک‌بار دیگر، زورگویان جهان با حربه تحریم‌های غیرانسانی و فشارهای ناجوانمردانه اقتصادی، به جنگ ایران بزرگ آمده‌اند، اتکا به داشته‌های ارزشمند این سرزمین و تکیه بر توانمندی‌های فراوان بومی، بیش از همیشه ضروری است.
  • اولویت با کارخانه‌های اسید و معادن است

    با مهندس «علی محمدی»، عضو هیأت‌مدیرۀ شرکت ملی صنایع مس ایران دربارۀ امروز و فردای صنعت مس گفت‌وگو کرده‌ایم. او از عزم جزم شرکت مس برای به پایان رساندن طرح‌های توسعه، و ضرورت «افزایش تولید» گفته و معتقد است راه اصلی، افزایش تولید با پرسنل و امکانات موجود است. او می‌گوید: «ما به‌دنبال آن هستیم که با افزایش تولید، قیمت تمام‌شده را کاهش دهیم. الان، با توجه به شرایطی که در کشور حاکم است، تنها راه همین است.»
  • ظرفیت بزرگ معادن کوچک مس

    امروزه رویکرد توسعه صنایع و واحدهای کوچک، با توجه به جمیع مزایا و قابلیت‌های این نوع کسب‌وکارها، یکی از اصلی‌ترین راهبردهای توسعه اقتصادی در جوامع مختلف است. متاسفانه در کشور ما توجه شایسته‌ای به این مهم نشده و مقوله‌ای تحت عنوان معادن کوچک یا SSM) Small Scale Mining) با وجود توجه جهانی به آن، در ایران مغفول مانده است. در دنیا، معادن کوچک با آن‌که از نظر میزان تولید و ذخیره، چندان چشمگیر نیستند، اما جمع تولیدات و ذخایر آنها در مقایسه با معادن بزرگ، بسیار مورد توجه خواهد بود.
  • حضور برای خلق ارزش

    شرکت ملی صنایع مس ایران، هم‌اکنون در پنجمین دهه از عمر خود به‌سر می‌برد؛ دهه‌ای بسیار سرنوشت‌ساز و در عین‌حال فرصت‌آفرین. امروز شرکت مس، که مهم‌ترین تولیدکننده مس در کشور است، از یک‌سو معادنی دارد که با ورود به پنجمین دهه از عمر خود، چالش افت عیار کانه معدنی را تجربه می‌کنند و از سوی دیگر، در مجتمع‌های تولیدی سه‌گانه‌اش در سرچشمه، شهربابک و سونگون، دانش عملی و فنی‌ای دارد که بدون اغراق بی‌نظیر است. در کنار این، باید به این موضوع هم توجه کرد که شرکت ملی صنایع مس ایران، یک شرکت بین‌المللی است که محصولی جهانی تولید می‌کند و خواه‌ناخواه در صف اول مقاومت در برابر موج‌های ناجوانمردانه تحریم قرار دارد.
  • همایش‌ها؛ فرصت شناختن و شناساندن

    هدف اول از برگزاری همایش‌ها و نمایشگاه‌ها، شناختن و شناساندن است. حضور در همایش‌ها، فرصت بسیارخوبی برای فروش و خرید مواد، محصولات و قطعات و مواد اولیه به‌حساب می‌آید. از این‌رو، شرکت ملی صنایع مس ایران نیز در بسیاری از نمایشگاه‌ها و همایش‌های داخلی و بین‌المللی در سطوح مختلف شرکت می‌کند. حضور در همایش‌ها هدفمند است که البته ممکن است در برخی از آنها اهداف محقق نشود و یا این‌که افراد موثر، فرصت حضور در آن همایش و نمایشگاه را نداشته باشند.
  • مدیریت ریسک با تکیه بر تجربه تحریم

    «محسن بازارنوی»، معاون مالی و اقتصادی شرکت ملی صنایع مس ایران، معتقد است این شرکت با درس گرفتن از تجربه‌های قبلی تحریم و پیش‌بینی تمهیدات لازم، اکنون با خروج آمریکا از برجام، سناریوهای خوبی برای مقابله با تحریم‌ها و حفظ منافع شرکت دارد.
  • دولت باید تعریف مشخصی از خام‌فروشی داشته باشد

    مقوله خام‌فروشی و این‌که چه کسی ماده خام صادر می‌کند و چه کسی محصول با ارزش افزوده بالا، سالیان سال است که نقل محافل تخصصی مدیریتی و کارگروه‌های مختلفی است که برای مسیر فعالیت و توسعه صنعتی کشور، خط مشی تعیین می‌کنند. دولت‌مردان، چه در ایران و چه در سایر کشورهای دارای منابع، همواره به‌دنبال محدودتر کردن صادرات منابع و مواد معدنی و محصولات آن، با هدف تکمیل زنجیره ارزش تولید محصولات مختلف برای رشد درآمدهای کشور و افزایش اشتغال بوده‌اند. به مرور زمان، این موضوع حتی باعث شده حاشیه سود تولید در بخش معدن افزایش یافته و مقولاتی همچون ملی‌سازی منابع و یا افزایش سهم دولت‌ها از فعالیت شرکت‌های بزرگ معدن‌کاری، افزایش پیدا کند.
  • احترام به طبیعت، طبیعت ماست

    اهمیت محیط‌زیست امروزه دیگر از قالب الزامات قانونی یا مطالبات اجتماعی فراتر رفته و کشورهای توسعه‌یافته از آن به‌عنوان فرصت طلایی یاد می‌کنند. شاید فهم این موضوع کمی سخت باشد، ولی اگر از دید پایداری به توسعه نگاه کنیم و روند آن مدنظر قرار گیرد می‌بینیم که تمامی پیامدهای زیست‌محیطی، چالش‌هایی هستند که با مدیریت آن می‌توان به فرصت‌های طلایی رسید.
  • استراتژی نوین برای کشف ذخایر پنهان

    اکتشاف ذخایر جدید نه‌فقط چراغ راه، بلکه در حقیقت سنگ بنا و خشت اول توسعه و تضمین‌کننده تولید پایدار برای هر شرکتی است که اقتصادش به دل زمین وابسته است. طی یک‌دهۀ گذشته، به‌رغم فعالیت‌های اکتشافی گسترده بر روی اندیس‌های «مسی» ایران‌زمین، ولی هیچ معدن بزرگی در حد و قواره سرچشمه یا سونگون کشف نشده است. از این‌رو، سیاست‌های شرکت مس طی دوسه سال گذشته تمرکز بر فعالیت‌های جدید اکتشافی با هدف کشف کانسارهای پنهان بوده است. برای اطلاع از کم و کیف سیاست‌های اکتشافی شرکت ملی صنایع مس ایران در سال ۹۷، به سراغ مهندس «شهریار متوکل» مدیر امور اکتشافات و مهندسی توسعه این شرکت رفتیم. در ادامه این گفت‌‌وگو را بخوانید.
  • مهم ترین طرح های توسعه شرکت ملی صنایع مس ایران

بیشتر