شماره روزنامه ۵۹۹۲
|

ویژه نامه شانزدهمین نمایشگاه بین‌‌المللی تاسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی

  • هوای صنعت تهویه «مطبوع» نیست

    توسعه یک صنعت در سیستم اقتصادی گاه بواسطه نیاز و حجم بالای تقاضا در کشور و گاه بدلیل وجود مزیت نسبی در آن محقق می‌شود. صنعت تاسیسات یکی از صنایع مهم و پرکاربرد در ابعاد مختلف اقتصاد کشورهاست که نقشی حیاتی در ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سایر بخش‌های صنعتی دارد. مهم‌ترین تاثیر این صنعت بر سیستم اقتصادی از کانال افزایش بهره‌وری سرمایه انسانی و کاهش هزینه‌های انرژی در صنایع مختلف است. در پایین‌ترین سطح، سیستم‌های تهویه مطبوع منازل عاملی موثر بر بهبود رفاه مصرف‌کنندگان در منازل خواهد بود و در سطوح بالاتر در محیط‌های اداری، کارخانجات تولیدی، بیمارستان‌ها ایجاد سیستم تهویه سازگار با شرایط موجود یکی از مهم‌ترین فاکتورها در افزایش بهره‌وری نیروی کار است.
  • فرصتی برای هم‌حرکتی با روند جهانی

    شانزدهمین نمایشگاه تأسیسات کشور از تاریخ سوم تا ششم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. به‌طور کلی نمایشگاه‌ها عرصه‌ای برای معرفی محصولات و تکنولوژی‌های موجود به متقاضیان و تعامل فعالان این حوزه با یکدیگر است. نمایشگاه تأسیسات و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی تهران از یک طرف به‌منظور آشنایی فعالان صنعت تأسیسات کشور با تکنولوژی و محصولات روز دنیا همچنین معرفی توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود در صنایع کشور، و از طرف دیگر به‌منظور توسعه ابعاد اقتصادی این صنعت در سایه تعامل با شرکت‌های خارجی معتبر و امکان ایجاد فرصت‌های تجاری چه در قالب افزایش حجم تولیدات و چه در فرم جذب سرمایه‌گذاری خارجی برگزار خواهد شد.
  • فراز وفرود انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه ایران

    گسترش روزافزون بیکاری فرزندان ایرانی که یکی از دلایل اصلی آن را می‌توان گسترش واردات بی‌رویه محصولات و کالاهای خارجی که مشابه آنها حتی با کیفیتی بسیار بالاتر در داخل ساخته می‌شود دانست، پیشکسوتان صنعت تهویه مطبوع ایران را بر آن داشت تا با ایجاد تشکلی که اتحاد و انسجام تولیدکنندگان ایرانی را در پی داشته باشد، به سهم خود در کاهش بیکاری و افزایش اشتغال شهروندان ایرانی گامی‌‌ موثر بردارند. براین اساس تعدادی از پیشکسوتان صنعت تهویه مطبوع ایران در بهمن ۱۳۹۳ طی نامه‌ای درخواست «تاسیس انجمن کارفرمایی تولیدکنندگان سیستم‌های تهویه مطبوع ایران» را به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دادند که با پذیرش آن از سوی وزارت مزبور، اقدامات اولیه برای ثبت انجمن آغاز و در ۱۵ اردیبهشت سال ۱۳۹۴ مجمع عمومی ‌هیأت مؤسس برگزار و پس از تصویب اساسنامه انجمن، اولین هیأت مدیره و بازرسان انتخاب و انجمن با شماره ۴۱۹-۲/ ۳- ۳۲ در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به ثبت رسید و به طور رسمی فعالیت خود را در زمینه‌های؛ احقاق حقوق حرفه‌ای مشروع و قانونی اعضاء، تبادل اطلاعات با دولت و ارگان‌های رسمی‌ کشور در زمینه تنظیم مقررات و قوانین مربوطه از قبیل تدوین استانداردهای اجباری کالاهای وارداتی، منطقی کردن تعرفه‌های گمرکی محصولات تهویه مطبوع و قطعات مربوطه و سایر قوانین مربوطه، انجام مطالعات استراتژیک و بررسی و تجزیه و تحلیل صنعت تهویه در ایران و جهان به منظور ارائه راهکارهای مناسب برای ارتقاء سطح کیفی محصولات تولیدی اعضاء و توسعه بازار، تلاش در جهت رفع موانع و محدودیت‌های تولیدی، تلاش در جهت رفع موانع و محدودیت‌های صادراتی، تشویق و ترغیب اعضاء در جهت بالا بردن کیفیت محصولات و همکاری با دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی به منظور ارتقاء سطح علمی ‌اعضاء از طریق تربیت متخصصان صنعت تهویه مطبوع آغاز کرد. در همین راستا گفت‌وگویی ویژه با مهندس امینی دبیر انجمن تولیدکنندگان تهویه مطبوع ایران انجام شده است که در پی می‌خوانید:
  • صادرات محصولات «دمنده» به ۱۶ کشور خارجی

    این مرد که به او «مردی از جنس کار» لقب داده‌اند، با پشتکاری نزدیک به نیم قرن چرخ دمنده را به حرکت درآورده است. احمد بستانچی از سال ۱۳۴۶ کارش را با مغازه تعمیر سیم پیچی و الکتروموتور در خیابان پامنار تهران آغاز کرده است.
  • صنعت تهویه کشور در تنگنای واردات

    توسعه اقتصادی کشور و تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر گسترش حضور بخش خصوصی در عرصه تولید و حمایت از کارآفرینان حقیقی در زمینه‌هایی مختلف صنعت می‌گذرد. متأسفانه صنعت تهویه کشور در سال‌های اخیر همواره عرصه‌ای برای کسب درآمد دلالان، سودجویان و واردکنندگان بوده تا حمایت از محصولات و اشتغال داخلی. در شرایطی که از یک طرف طی سالیان متوالی دریچه‌های واردات کشور به روی انواع برندهای خارجی حتی اجناس درجه چندم و نامعتبر جهانی باز بوده، از طرف دیگر حتی ارگان‌ها و سازمان‌های اجتماعی که حفظ منافع ملی باید از اولویت‌های اصلی آنها باشد، در واگذاری پروژه‌های خود بدون توجه به مزایای استفاده از تولیدات داخلی (هم به جهت جلوگیری از خروج ارز و منابع ملی و هم ایجاد اشتغال)، شرایط را به گونه‌ای رقم زده‌اند که عملا بخش خصوصی توانایی رقابت را از دست داده است.
  • «تهویه نیا » همگام با تکنولوژی روز دنیا

    دسترسی به سیستم هوای مطبوع یکی از اجزای جدایی‌ناپذیر در زندگی روزمره انسان است. دامنه فعالیت این صنعت از بنگاه‌های تولیدی گرفته تا منازل، بیمارستان‌ها و ادارات را شامل می‌شود. تحقیقات نشان داده که صرف‌نظر از نحوه انجام فعالیت، عدم‌دسترسی مناسب نیروی کار در فضاهای مختلف به سیستم تهویه هوای مناسب موجب کاهش بهره‌وری خواهد شد. همچنین یکی ازجنبه‌های مهم در توسعه صنایع مختلف کشورهای در حال توسعه ایجاد زیرساخت‌های مناسب در زمینه سیستم‌های گرمایش و سرمایشی است. این امر ضمن بهبود شرایط محیط کاری برای نیروی کار و افزایش بهره‌وری کل در صنایع، با کاهش هزینه انرژی به‌خصوص هزینه برق تاثیر مهمی بر مصرف انرژی در سیستم اقتصادی کشورها خواهد داشت. شرایط خاص آب و هوایی کشور به‌خصوص در منطقه جنوب و معضل مصرف بالای انرژی که در فضای پررقابت امروز به یکی از معضل‌های کشور تبدیل شده است؛ ایجاب می‌کند دست‌اندرکاران حوزه صنایع مختلف چه در حوزه ساختمان و چه سایر حوزه‌ها، توجه خاصی به این بخش در عملیات اجرایی خود داشته باشند. شرکت «تهویه نیا» یکی از شرکت‌های با سبقه در زمینه عرضه سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی در کشور است که بیش از چهار دهه در این عرصه فعالیت مستمر دارد و در حال حاضر با هشت برند معروف تجاری دنیا در این زمینه، به فعالیت خود ادامه می‌دهد. در همین راستا مهندس محمدتقی هاشم‌نیا ریاست هیات مدیره این شرکت به گفت‌وگو نشستیم تا با نحوه فعالیت یکی از پیشگامان این حوزه آشنا شویم. مهندس هاشم نیا یکی از مزیت‌های نسبی شرکت نیا در بازار این محصول را ارائه محصولاتی سازگار با تکنولوژی روز دنیا و تمرکز بر ارائه خدمات پس از فروش توسط شبکه گسترده در سطح کشور می‌داند.
بیشتر