شماره روزنامه ۵۹۸۹
|

ویژه نامه

  • مقدمه

    محمد ناظمی هرندی مدیر روابط عمومی شرکت فولاد مبارکه شکی وجود ندارد که کشف آهن و کاربرد آن اثرات شگرفی بر زندگی بشر گذاشته است. این عنصر مقدس و ارزشمند که پروردگار عالم نیز سوره‌ای در قرآن کریم را (سوره مبارکه الحدید آیه ۲۵: وَأَنزَلْنَاالْحَدِیدَفِیه‌ِبَأْسٌ شَدِیدٌوَمَنَافِعُ لِلنَّاسِ- و آهن را که در آن نیرویی سخت و منافعی برای مردم است، فرو فرستادیم) به نام آن نازل نموده، در بسیاری از مقاطع سرنوشت بشری را رقم زده است. به واسطه آهن،چه بسیار پیشرفت‌ها در تاریخ که انجام گرفت و چه بسیار جنگ‌ها که به پیروزی یا شکست منجر شد.
  • آثار اشتغال‌زایی

    اشتغال مستقیم در ظرفیت فعلی فولاد مبارکه (۵/۴ میلیون تن) ۱۴،۱۰۰ نفر اشتغال غیر مستقیم در ظرفیت فعلی فولاد مبارکه ۲۹۰،۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم در ظرفیت فعلی فولاد سبا ۹۱۳ نفر اشتغال غیر مستقیم در ظرفیت فعلی فولاد سبا ۱۹،۰۰۰ نفر اشتغال مستقیم در ظرفیت فعلی مجتمع فولاد هرمزگان ۱۱۹۶ نفر اشتغال غیر مستقیم در ظرفیت فعلی مجتمع فولاد هرمزگان ۲۵،۰۰۰ نفر ------------------------------------------------------------ جمع کل اشتغال مستقیم و غیر مستقیم گروه فولاد مبارکه اصفهان ۳۵۰،۲۰۹ نفر
    در حدود ۴۰ هزار نفر هم در طرح‌های سنگان و طرح‌های چهار محال بختیاری اضافه خواهد شد.
  • تاریخچه فولاد

  • ایمان انقلابی، آموزش، ثبات مدیریتی رازهای موفقیت فولاد مبارکه

    مهندس مرتضی طلایی فوق لیسانس رشته مهندسی مکانیک از دانشکده مهندسی دانشگاه شیراز و از افرادی است که از سال‌های ساخت و بهره‌برداری در کنار فولاد مبارکه بوده است. او در مشاغل مختلف در شرکت مشغول خدمت‌رسانی به کشور بوده و اکنون بازنشستگی نیز در شرکت فنی و مهندسی وابسته به شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان مدیرعامل مشغول به همکاری می‌باشد و به این طریق سعی در ارائه‌دانش و تجربه خود در صنعت فولاد دارد. متن زیر خلاصه‌ای از گفت‌وگو با وی درباره سال‌های ساخت و بهره‌برداری شرکت فولاد مبارکه اصفهان است: ‌راجع به تصمیم ساخت کارخانه و چگونگی تولد فولاد مبارکه توضیحاتی را ارائه بفرمایید.
  • فولاد مبارکه به حمایت‌های بیمه‌ای نیاز دارد

    شرکت فولاد مبارکه با ماموریت ارتقای سطح فناوری صنعت فولاد ، تولید بیش از ۵۰درصد از مصرف فولاد کشور را جهت استفاده در صنایع خودروسازی و قطعه‌سازی ، صنایع لوازم خانگی و الکتریکی و غیره را برعهده دارد. شرکت‌های صنعتی با این وسعت فعالیت باید برای مقابله با آثارمخرب برفضای زیست محیطی برنامه‌های جدی داشته باشند که خوشبختانه فولاد مبارکه دراین موضوع اقدامات خوبی را انجام داده است.
    با توجه به اینکه اخبارها از استقرارنظام مدیریت ضایعات در شرکت فولاد مبارکه حکایت دارد، صیانت از اکوسیستم خاک به‌عنوان یک منبع ارزشمند، نظارت هر چه بیشتر برضایعات تولیدی و ارتقای سطح فرهنگ زیست محیطی کارکنان و پیمانکاران ازاقدامات موثراین شرکت درراستای حفاظت ازمحیط‌زیست است.
  • سایپا و فولاد مبارکه به‌صورت مستقیم در تعامل هستند

    صنعت فولاد به عنوان یک صنعت فرا دستی و تاثیرگذار در جهان مطرح است. این صنعت که پایه و اساس حرکت و شکل گیری صنایع زیادی است در ایران نیز از سالیان دور با تاسیس ذوب آهن کشور ایجاد شد و پس از آن با تلاش متخصصین داخلی و بهره گیری از مشاوران خارجی رشد بسیار مناسبی در کشور یافته است. صنعت فولاد نقش محوری در توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا کرده و به الطبع گسترش فعالیت این حوزه برای کشور نقش اساسی و محوری ایفا می‌کند.
    رشد و حرکت این صنعت باعث چرخش و رونق صنایع دیگر شده و تاثیری مستقیم بر صنایع اصلی و مهم دیگری چون خودروسازی، قطعه سازی، صنایع فلزی سبک و سنگین، لوله‌های انتقال سیالات، صنایع بسته‌بندی، لوازم خانگی، الکتریکی و .
  • پیشنهاد راه‌‌اندازی واحدهای کوچک فولاد مبارکه در شهرستان‌های اطراف

    مجموعه افتخارآمیز فولاد مبارکه که در استان اصفهان استقرار دارد باعث افتخار مردم این استان است که صنعتی با این عظمت در کنار آنها فعالیت می‌کند. این مجموعه با بهره‌گیری از تکنولوژی روز دنیا و نیروهای متخصص و برنامه‌های مدیریتی مطلوب توانسته‌ است فعالیت‌های صادراتی خوبی داشته باشد و نام و برند فولاد ایرانی را به خاورمیانه و جهان معرفی کند.
    مجموعه فولاد مبارکه توانسته است کمک شایانی به خودکفایی صنعت فولاد کشور کند و امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های استراتژیک در آینده بتواند گام‌های بلندتری را همچون گذشته بردارد.
  • قدرت به‌ثمر رساندن طرح‌های بزرگ را داریم

    «. . . شروع بهره‌برداری از اولین واحد‌های ذوب و ریخته‌گری طرح مبارک فولاد مبارکه نشان داد که مدیریت کشور قدرت به ثمر رسانیدن طرح‌های بسیار بزرگ را دارد و امروز با مشاهده‌ی به ثمر نشستن تلاش‌های تحسین‌انگیز مدیران لایق کشور و همکاری خوب کشور ایتالیا امیدم به تحکیم پایه‌های اقتصادی و صنعتی بیشتر شد. خداوند توفیق بدهد این کشور را آنگونه که در اهداف انقلاب ترسیم شده‌ است، بسازیم. » «. . . شروع بهره‌برداری از اولین واحد‌های ذوب و ریخته‌گری طرح مبارک فولاد مبارکه نشان داد که مدیریت کشور قدرت به ثمر رسانیدن طرح‌های بسیار بزرگ را دارد و امروز با مشاهده‌ی به ثمر نشستن تلاش‌های تحسین‌انگیز مدیران لایق کشور و همکاری خوب کشور ایتالیا امیدم به تحکیم پایه‌های اقتصادی و صنعتی بیشتر شد.
  • چشم‌انداز ۲۰ ساله فولاد محقق نمی‌شود

    در حال حاضر زیرساخت‌های لازم برای تحقق چشم‌انداز ۱۴۰۴ در صنعت فولاد فراهم نیست، از این رو‌ در سند چشم‌انداز، تولید ۵۵ میلیون تن فولاد پیش‌بینی شده که دست‌یابی به این رقم محال است.
    ۸ سال از برنامه چشم‌انداز گذشته و شیب افزایش تولید اتفاق نیفتاده است. در عین حال رقم ۵۵ میلیون تن در شرایط خوشبینانه‌ای مصوب شده بود چراکه سازمان‌های متولی برای ایجاد شرایط لازم اقدام نکرده‌اند و ظرفیت لازم برای جابجایی ۲۰۰ میلیون تن مواد اولیه فولاد فراهم نشده است. برای تولید یک میلیون تن فولاد باید ۴ میلیون تن مواد اولیه جابجا شود ولی امکانات حمل و نقلی کشور در این راستا توسعه نیافته است.
  • دولت با وضع تعرفه از تولید داخل حمایت کند

    فولاد از صنایع مادر در همه دنیا محسوب می‌شود و حتی در کشورهایی که اقتصاد آزاد دارند نیز به دلیل اشتغالزایی از این صنعت حمایت می‌شود. احداث شرکت فولاد مبارکه با وجود تمام سختی‌ها و مشکلات در دوران جنگ تحمیلی از ویژگی‌های بارز این شرکت است. این موضوع نشاندهنده حساسیت و نیاز مبرم صنعت ما برای راه‌‌اندازی واحدی با این مشخصات است. مزیت‌های کشور ما برای تولید فولاد مربوط به انرژی و دو منبع زغال‌سنگ و گاز طبیعی است. شرکت فولاد مبارکه با یک فاصله زمانی از ذوب‌آهن بر مبنای مدول‌های احیا و استفاده از گاز طبیعی با تولید انواع فولاد و ورق‌های گرم و سردآغاز به فعالیت کرد.
  • فولاد مبارکه اصفهان یکی از افتخارات صنعت کشور است

    فولاد مبارکه اصفهان از نظر میزان تولید و علم و فناوری یکی از افتخارات صنعت کشوراست و تولیدات کمی‌و کیفی فولاد مبارکه منشاء خدمات بسیار ارزنده‌ای در صنایع پایین دست می‌باشد . همه کارکنان فولاد مبارکه در این افتخار آفرینی‌ها سهیم هستند که من به نوبه‌ی خود از همه این عزیزان قدردانی می‌نمایم. فولاد مبارکه بخوبی روند رو به رشد خود را ادامه داده و این باعث افتخار است که این کارخانه با به روز کردن خود توانسته است همچنان سهم عمده‌ای از تولید فولاد کشور را بر عهده گیرد و با حضور قدرتمند در بازارهای داخل و خارج از کشور شرایطی فراهم کند،که علاوه بر تأمین نیاز بازار داخل، در بخش صادرات غیر نفتی نیز با موفقیت حضور داشته باشد و نه تنها هیچ گونه فشار ارزی بر دولت وارد نمی‌کند بلکه بصورت کلی در ارزآوری هم نقش قابل ملاحظه‌ای دارد.
  • فولاد مبارکه پتانسیل حذف رقبای جهانی را دارد

    مجموعه فولاد مبارکه با مدیریت قوی و سرمایه‌گذاری‌های عظیمی‌که در آن انجام شده است، پتانسیل کافی برای کسب بازارهای جهانی و منطقه‌ای و حذف رقبای ضعیف روسی و چینی را دارد. فولاد مبارکه به عنوان یک مجموعه عظیم فولادی، باید با تمرکز بر مدیریت منابع مالی، مدیریت بازار منطقه‌ای فولاد را به دست گیرد. این شرکت در زمینه توسعه سرمایه و نقدینگی حرف اول را می‌زند و پتانسیل و توان هدایت و کنترل بازارهای منطقه‌ای فولاد را دارد که باید حتما برای کسب این هدف برنامه‌ریزی‌های لازم از سوی مدیران مجموعه انجام شود.
  • تفکر تولید، توسعه و‌اشتغال‌زایی در فولاد به یک فرهنگ تبدیل شد

    خداوند متعال را شاکرم که توفیق خدمت در این شرکت را فراهم ساخت تا در خدمت مردم شهید پرور استان اصفهان باشم. فولاد مبارکه اصفهان ضمن حضور در عرصه‌های دفاع مقدس و افتخار آفرینی در این خصوص در بخش توسعه اقتصادی کشور و تولید نیز حماسه ساز بوده و افتخارات زیادی کسب نموده است. موفقیت‌هایی نظیر رسیدن به ظرفیت ۱۰ میلیون تن تولید فولاد، بومی‌سازی و استفاده حداکثری از توان شرکت‌های داخلی در خصوص اجرای طرحهای توسعه و تأمین تجهیزات و قطعات یدکی مورد نیاز و نگاه ویژه به نیروی انسانی که همیشه یک سرمایه گرانبها برای شرکت هستند، مدیون تلاش و زحمات پرسنل فولاد مبارکه است که جهاد اقتصادی را براساس فرمایشات مقام معظم رهبری محقق کردند و در این رابطه کتابی نیز به عنوان "اقتصاد مقاومتی و استراتژی مقاومتی در صنعت"، منتشر شده است.
  • صفحه‌ای با مردی مو خاکستری

    مهندس شهریاری یکی از افرادی است که از ابتدای بنیانگذاری فولاد مبارکه اصفهان در سمت‌های مختلف نقش داشته است. وی از سال ۱۳۶۱ که به استخدام شرکت فولاد درآمده است تا کنون کنار مدیرعاملان مختلف نقش مهمی‌را داشته است. او به مدت ۱۵ سال معاون تکنولوژی شرکت فولاد مبارکه اصفهان بوده است. کمی‌راجع به فولاد مبارکه اصفهان آن زمان و دغدغه‌های خود بگویید.
    فولاد آن زمان مملو از آرزو‌ها بود. می‌دانستیم فولاد موتور توسعه است و به‌عنوان زیرساخت کشور مطرح است. دغدغه ما آن بود که فولادسازی و فرهنگ‌سازی و الگوسازی را بتوانیم با یکدیگر همراه سازیم.
  • فولاد مبارکه اصفهان و رویکرد مسئولیت اجتماعی

    در گذشته اثربخشی شرکت‌ها بر اساس معیارهای سود مالی و اقتصادی و بر اساس منفعت‌های فردی برای سهامداران سنجیده می‌شد و مصرف بیش از حد منابع برای ایجاد آورده بیشتر بدون در نظر گرفتن تبعات آن بر جامعه و محیط زیست انجام می‌گرفت. به تدریج و با مشخص شدن محدود بودن منابع و تاثیرات سازمان‌ها بر جامعه و محیط زیست، دیدگاه‌های سازمان از سمت مباحثی چون توسعه اقتصادی مبتنی بر تولید بی‌رویه به سمت توسعه پایدار حرکت نمود، نوعی از توسعه که در ضمن توسعه، اثرات خود را بر جامعه فعلی و نسل آینده مدیریت می‌کند. طرح مباحثی چون مسئولیت اجتماعی همانگونه که از نام آن پیداست، سازمان‌ها را در قبال تاثیرات اجتماعی خود مسئول می‌داند.
  • اهمیت فولاد مبارکه در اقتصاد ایران

    اهمیت فولاد مبارکه در اقتصاد ایران را از دو منظر صنعت استانی و صنعت ملی باید در نظر گرفت. تعریفی که برای راه‌اندازی فولاد مبارکه وجود داشت این بود که بتواند تحولاتی را برای کشور ایجاد کند. در آن زمان ما ذوب‌آهن را با سیستم قدیمی‌و گذشته داشتیم اما با آمدن فولاد مبارکه نگرش مسئولان و مردم نسبت به فولاد کشور تغییر کرد. در بحث مدیریت ساخت فولاد مبارکه باید از کسانی که آن را اداره کردند تشکر کرد که این مجتمع بزرگ را به بهره‌برداری رساندند و توجه ویژه را به این صنعت جلب کردند.
    فعالیت فولاد مبارکه از نظر زیست‌محیطی نیز با گذشته بسیار متفاوت شده و این مجتمع به سمت صنعت سبز حرکت کرده است.
  • تاکید بر افزایش ظرفیت صادرات محصولات

    فولاد مبارکه به عنوان یکی از صنایع مادر که در استان اصفهان پس از انقلاب تاسیس شده، همواره موجب افتخار کشور است. مجتمع فولادمبارکه از ظرفیت خوبی برای رفع نیازهای داخلی و خارجی برخوردار است و خوشبختانه توانسته با تولیدات خوب و با کیفیت نقش اثرگذاری در بازارهای داخل و خارج داشته باشد. فولادمبارکه توانایی و پتانسیل لازم برای افزایش تولیدات خود به منظور صادرات بیشتر را دارد و امیدواریم با مدیریت و برنامه ریزی درست این موضوع محقق شود چرا که با افزایش صادرات محصولات فولادی گامی‌بزرگ در جهت افزایش صادرات غیرنفتی در کشور برداشته شده است.
  • مبارکه، لکوموتیو صنعت فولاد ایران

    فولاد به عنوان صنعتی پیشرو و اساسی در اقتصاد ملی و رفاه اجتماعی هر کشور محسوب می‌شود؛ عمده ترین بخش‌های مصرف‌کننده فولاد در جهان، دو بخش ساختمان و حمل‌و‌نقل است که مصرف بیش از ۵۰ درصد محصولات فولادی را به خود اختصاص می‌دهد. در رابطه با تولید جهانی فولاد لازم به ذکر است که تولید جهانی این محصول در سال ۲۰۱۳، برابر ۱/۶ میلیارد تن بوده است که برترین تولیدکنندگان در جهان کشورهای چین، ژاپن و آمریکا و بیشترین صادرات توسط کشورهای چین، ژاپن و اوکراین صورت می‌پذیرد. اگر آمارهای تطبیقی تولید و مصرف فولاد در جهان را مشاهده کرده و مورد بررسی قرار دهیم، متوجه افزایش تقریباً دو برابری فولاد در جهان طی سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۳ خواهیم شد و پیش‌بینی می‌شود میزان تولید جهانی فولاد در سال ۲۰۱۷ به بیش از ۱/۷ میلیارد تن برسد که این نشان‌دهنده رشد قابل توجه این صنعت است.
  • تاکید بر شناسایی بازارهای صادراتی

    فولاد مبارکه به عنوان یک فولادساز بزرگ در کشور توانسته است به خودکفایی صنعت فولاد در ایران کمک کرده و با بهره‌گیری از تکنولوژی‌های نوین در حوزه زیست‌محیطی، صنعتی سبز و پاک را در کشور توسعه دهد. این شرکت گل سرسبد تولید و صنایع در ایران است و با تولید و صادرات محصولات باکیفیت صنعتی توانسته است به الگوی مطلوبی در ایران و منطقه بدل شود.
    این مجموعه نه تنها به اشتغال ملی، تولید و صادرات کمک کرده بلکه محصولات ایرانی را به جهان شناسانده است.
    فولاد مبارکه می‌تواند با پژوهش و تحقیق بیشتر در زمینه چگونگی توسعه بازارهای صادراتی خود، به توسعه این بازارها کمک کند و با حذف رقبا گامی‌موثر در زمینه صادرات بردارد.
  • فولاد مبارکه؛ نوآور، مبتکر و خلاق

    فولاد مبارکه به عنوان یک فولادساز مهم و معتبر در ایران و خاورمیانه توانسته‌ است از سال تاسیس تاکنون بهترین بهره‌وری را در مجموعه خود نشان دهد. شرکت فولاد مبارکه به‌عنوان یکی از شرکت‌های پایه و صنایع مادر در کشور مطرح است و به عنوان تامین‌کننده نیازهای صنعت فولاد نقش بسزایی را در ایران، خاورمیانه و حتی بازارهای بین‌المللی ایفا می‌کند.
    شرکت فولاد مبارکه از پتانسیل و توانمندی‌های بسیاری برای توسعه بازارهای بین‌المللی و اروپایی برخوردار است و با تمرکز بر خطوط تولید و بهینه‌سازی در مجموعه می‌تواند به کسب بازارهای جدید صادراتی در منطقه و جهان بپردازد.
  • زندگی‌نامه دکتر بهرام سبحانی مدیر عامل فولاد از زبان خودش

    بنده بهرام سبحانی متولد ۱۳۳۰ منطقه ۱ اصفهان هستم. تحصیلات ابتدایی تا دبیرستان خود را در اصفهان و تحصیلات دانشگاهی خود را در آمریکا گذراندم. بنده در سال ۱۳۶۲ با ۵ سال سابقه‌ی کار در شرکت ملی نفت ایران در پالایشگاه آبادان به استخدام طرح فولاد مبارکه درآمدم. استخدام من در شرکت فولاد مبارکه کاملا تصادفی بود. روزی یکی از دوستان را به صورت اتفاقی دیدم و چون جویای احوال ایشان شدم، دانستم که ایشان برای استخدام در طرح فولاد مبارکه راهی مبارکه هستند که ایشان به بنده پیشنهاد نمود که با او راهی شده و نگاهی به طرح داشته باشم.
  • نقش و اهمیت صنعت فولاد در توسعه صنعتی کشور با تاکید بر جایگاه و نقش فولاد مبارکه

    صنعت فولاد علاوه بر صنعتی‌ کردن کشورهای غربی و بلوک شرق سابق، در توسعه کشورهای شرق آسیا نیز نقش محوری، بازی کرده است. در این میان، کشورهای بدون منابع طبیعی و مواد اولیه لازم برای ایجاد صنعت فولاد نیز به استقرار این صنعت در کشور خود مبادرت ورزیده اند. برای مثال ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم، توسعه خود را بر آهن و فولاد بنا نهاد و اکنون اساس صنایع شیمیایی و صنایع سنگین این کشور بر صنعت فولاد تکیه دارد. کره جنوبی همانند ژاپن بدون داشتن مواد اولیه و منابع انرژی و حتی بازار داخلی مناسب برای توسعه خود به این صنعت روی آورد.
  • سهم بزرگ فولاد مبارکه در توسعه صنعتی

    فولاد مبارکه به لحاظ تولید یکی از صنایع اساسی و زیربنایی کشور است و محصولاتی به تولید می‌رساند که توانسته نیاز دیگر صنایع را نیز تامین کند و در بخش‌های پائین دستی صنایع دیگری را به وجود آورد. این کارخانه انواع ورق‌هایی را تولید می‌کند که متناسب با ضخامتی که دارد در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرد و می‌تواند، صنایع فلزی را راه اندازی کند.
    قبل از ایجاد این کارخانه ورق مورد نیاز کشور، از خارج تامین می‌شد و ما به این لحاظ وابسته بودیم که خوشبختانه با راه اندازی این واحد بزرگ صنعتی بخش بزرگی از نیازمان به انواع ورق‌های فولادی برطرف شده و این کار ارزشمندی است.
  • فولاد مبارکه افتخار استان اصفهان است

    شرکت فولاد مبارکه با ظرفیتهای بالای اقتصادی، فنی، مهندسی و کارشناسی باعث افتخار استان اصفهان است. با توجه به مقام اول در تولید آهن اسفنجی در دنیا و مقام اول در تولید محصولات فولادی در خاورمیانه و حفظ سهم ۵۰ درصدی تولید فولاد کشور یکی از شرکت‌های موفق در سطح ملی و بین المللی است. سود ۳هزار و ۲۰۰میلیارد تومانی، اشتغال مستقیم وغیرمستقیم ۳۵۰هزار نفری در کشور، تولید محصول با کیفیت و استاندارد و صدور بخشی از تولید به اروپا از دستاوردهای مهم مدیریت صحیح در این شرکت است. زمانی که این شرکت در حال احداث بود مقاومت‌های زیادی می‌شد که این طرح مقرون به صرفه نیست و از نظر اقتصادی هزینه کردن برای احداث فولاد مبارکه کار اشتباهی است ولی امروز می‌بینیم با همت و تلاش متخصصان داخلی این شرکت بعنوان موفق ترین شرکت فولادی توانسته است تأثیرات بسیار خوبی در اقتصاد کشور و صنعت فولاد ایجاد نماید.
  • بهره‌گیری از مدیران شایسته و آخرین تکنولوژی

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان نقش بسیار پررنگی را در توسعه استان اصفهان بر عهده دارد که در کنار اشتغالزایی سهم بسزایی در تبدیل این استان به قطب صنعتی کشور داشته است. فولاد مبارکه با بهره‌گیری از مدیران شایسته و با استفاده از تکنولوژی روز دنیا توانسته برای صنعتگران استان اصفهان نیز ایفای نقش کند و در این زمینه این استان به جایگاه مهمی‌دست‌یافته است. این در حالی است که شاید کمتر شرکتی در کشور باشد که به اندازه فولاد مبارکه مالیات پرداخت کند. با این همه رقم ناچیزی از مالیات فولاد مبارکه، صرف بودجه عمرانی در استان اصفهان می‌شود.
  • نقش و سهم فولاد مبارکه در اقتصاد ملی

    جعفر عسگری، مشاوره بهره‌وری ASGARI. JAFAR@YAHOO. COM مقدمه در بین انواع کانی‌های معدنی، سنگ‌آهن یکی از مهم‌ترین و فراوان‌ترین عناصر فلزی موجود در زمین است که اکسید آن، حدود ۵ درصد از پوسته زمین را تشکیل می‌دهد. بزرگ‌ترین معادن آهن جهان در کشورهای برزیل، استرالیا، چین، هندوستان، روسیه، اوکراین و قزاقستان قرار دارد و ذخایر قطعی آن حدود ۳۵۰ میلیارد تن برآورد می‌شود. پیش‌بینی می‌شود که از ذخایر قطعی آهن جهان تاکنون ۷۰ میلیارد تن استخراج و مصرف شده و بقیه ذخایر موجود، حداقل جوابگوی نیازهای مصرفی ۱۰۰ سال آینده جهان باشد.
  • جایگاه و نقش شرکت فولاد مبارکه

    دومین شرکت واگذار شده به بخش خصوصی در جهت اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ اولین شرکت بورس اوراق بهادار از لحاظ ارزش بازار (سال ۱۳۹۱) سهم یک درصدی در تولید ناخالص داخلی (GDP) سهم ۵ درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت وجود حدود ۲۸۰۰ تامین کننده خدمات و کالا در زنجیره تامین شرکت فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت مادر، به صورت مستقیم حدود ۱۰۰۰ کارخانه و کارگاه و به صورت غیر مستقیم ۳۰۰۰ کارخانه و کارگاه را پوشش می‌دهد. دارای توانمندی انتقال دانش و ارائه تجربه در زمینه تولید فولاد به کشور اجرای ۸۱۷ پروژه تحقیقاتی با کمک مراکز دانشگاهی و با اعتبار ۱۷۴ میلیارد ریال.
  • عملکرد مالی و سودآوری شرکت فولاد مبارکه اصفهان

    مهندس‌امیرحسین نادری: شرکت فولاد مبارکه با هدفگذاری افزایش سودآوری و رشدپایدار سود به منظور حداکثر سازی ثروت سهامداران خود توانسته است ضمن تحقق این هدف ، جایگاه ویژه ای در میان شرکت‌های بورسی و بازار سرمایه به خود اختصاص دهد. در این مجال به اهم عملکرد شرکت طی سال‌های گذشته اشاره می‌شود.



    سرمایه شرکت:
    شرکت فولاد مبارکه اصفهان با سرمایه اسمی‌۱۵،۸۰۰ میلیارد ریال منقسم به ۸/۱۵ میلیارد سهم۱۰۰۰ ریالی در تاریخ ۲۰/۱۲/۱۳۸۵ در بورس اوراق بهادار عرضه شد و پس از آن طی سه مرحله افزایش سرمایه ا ز محل مطالبات و آورده نقدی و سود انباشته، سرمایه خود را به ۵۰۰۰۰ میلیارد ریال افزایش داده است که در نوع خود جذب این مبلغ در بازار سرمایه کم نظیر می‌باشد.
  • نقش فولاد در توسعه اقتصادی

    مهدی سرلک کارشناس فولاد در موسسه استیل پرایس آهن از اولین اختراعات بشریست و به‌صورت سنتی از دیرباز در ایران، چین و اروپا تولید می‌شده است. اهمیت این عنصر برای انسان تا جایی است که در قرآن نیز سوره ای اختصاصی برای آن نازل شده و از محاسن فولاد برای مردم سخن گفته است هرچند در زمینه به‌دست آوردن آن نیز سختی‌هایی هست (سوره الحدید). روش‌های نوین تولید فولاد بر اساس یافته‌های علمی‌در قرون وسطی و دانشمندان این عصر عملیاتی شده است ولی تولید فولاد در مقیاسهای صنعتی از اواخر قرن هجدهم میلادی با روش کوره بلند در اروپا راه اندازی شد.
  • کالبدشکافی نقش فولادمبارکه اصفهان در جامعه ایران

    هر سازمانی از چند بعد اثرگذار است. یکی از این بخش‌های تاثیرپذیر جوامع هستند. به همین دلیل شرکت فولاد مبارکه اصفهان، که بزرگ‌ترین مجتمع صنعتی ایران است به لحاظ اجتماعی می‌تواند تاثیرات بسیاری در جامعه ایرانی بگذارد. از منظری دیگر، هر سازمان و بنگاه اقتصادی نوعی نیاز اجتماعی پدید می‌آورد که جامعه باید آن را برآورد کند. اما فولادمبارکه تاکنون چقدر توانسته نقش خود را در جامعه امروز ایفا کند؟این سوالی است که در گفت و گو با علی‌اصغر سعیدی جامعه‌شناس ایرانی (استادیار و مدیر گروه برنامه‌ریزی و رفاه اجتماعی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران) به آن پاسخ داده می‌شود.
  • معرفی کتاب - ۲۳ دی ۹۳

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان از سازمان‌های سرآمد ایرانی محسوب می‌گردد که همواره سعی نموده است از دانش روز در جهت توسعه‌ی روزافزون خود بهره ببرد. از ویژگی‌های منحصر به فرد این سازمان که می‌تواند الگویی برای سایر سازمان‌های ایرانی باشد، بومی‌سازی دانش و استفاده از آن منطبق با نیازهای منحصر به فرد کسب و کار کشور است. این سازمان در همه‌ی زمینه‌های علمی‌سعی می‌نماید با استفاده از بهینه‌کاوی و استفاده از مدل‌ها و الگوهای جهانی سازمان‌های سرآمد جهان، مدل‌های منحصر به فرد خود را تولید کنند. این شرکت در راستای سیاست‌های دانشی خود سعی دارد تا الگو‌های موفق خود را مستندسازی نموده و با دید ایجاد ارزش‌ از طریق تسهیم دانش در درون و بیرون شرکت به انتشار دانش بپردازد.
  • ساخت مبارکه با تضمین آیت الله ‌هاشمی رفسنجانی

    در دوره‌های اول، دوم و سوم مجلس، عضو کمیسیون صنایع و معادن بودم. مدتی مرحوم مهندس عزت‌‌الله سحابی رئیس کمیسیون بود. بعد آقای مهندس الویری و پس از ایشان آقای مهندس واقفی ریاست کمیسیون را بر عهده گرفت. من هیچ‌وقت رئیس نشدم، چون انتخابم نمی‌کردند. رئیس کمیسیون یا از جناح چپ یا از جناح راست انتخاب می‌شد. من به هیچ جناحی وابسته نبودم. عناصری مانند مهندس سحابی و مهندس الویری به دنبال گسترش مالکیت دولتی بودند. برای مثال، آقای الویری به شدت از تشکیل وزارت صنایع سنگین دفاع می‌کرد. در آن کمیسیون شاید اساسی‌ترین کاری که من برای صنعت فولاد کردم، حمایت از اجرای پروژة فولاد مبارکه بود، چون همیشه فکر می‌کردم کار عظیمی‌‌است.
  • در محضر یک قهرمان

    با نگاهی عمیق به حوادث اجتماعی، تاریخی، دستاوردهای بشر و کسب و کارهای موفق دنیا می‌توان دریافت که هرچند عوامل مختلفی در موفقیت‌ها و تحولات بزرگ موثر بوده‌اند اما همواره در آغاز هر تغییر بزرگی افرادی ایستاده اند که محور همه‌ رنج‌ها و دردها و سختی‌ها بوده‌اند. این‌ها که رهبرانی کاریزماتیک هستند از غیر ممکن‌ها، انقلاب‌ها، کشور‌ها و شرکت‌ها را می‌سازند. اینها رهبرانی هستند که بر بالای سلسله مراتب تکیه نزده‌اند بلکه پیشاپیش همگان حرکت می‌کنند. چه بسیار نمونه‌ها که نام بردن از آنها دشوار نیست: امام خمینی در وقوع انقلاب اسلامی‌ایران، دکتر مصدق در ملی شدن نفت ایران، ماهاتیر محمد در ساخت مالزی و در دنیای کسب و کار استیو جابز بنیان‌گذار شرکت اپل و بیل گیتس بنیان‌گذار مایکروسافت.
  • همه می دویدیم تا چیزی با ارزش احداث کنیم

    مهندس احمد کارگهی که از مدیران نام آشنا در دوران ساخت فولاد مبارکه است و اکنون در سمت مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توکا فولاد می باشد از دوران ساخت می گوید: دوران ساخت دوران سازندگی بود . همه می دویدیم تا چیزی با ارزش احداث کنیم . عشق به ساختن فولادمبارکه برای ما از همه چیز باارزش تر بود . فضای مجتمع فضای کار و تلاش بود . هدف خیلی ساده و مشخص بود . هدف ساختن و راه اندازی فولاد مبارکه بود . هر بتنی که ریخته می شد ، هر ستونی که نصب می شد و هر تجهیزی که راه می افتاد ما را یک قدم به هدف نزدیکتر می کرد واین پیشرفت به ما انرژی می داد که قدم های بعدی را محکم تر برداریم .
  • تاثیر فولاد مبارکه در توسعه صنعت استان

    «. . . همانگونه که مستحضرید ارتباط دانشگاه با سایر نهاد‌های جامعه از شاخص‌های مهم ارزیابی آن به حساب می‌آید که به خصوص ارتباط با صنعت برای دانشگاه‌های صنعتی اهمیت‌ دو چندان دارد. از طرف دیگر در صنایع نیز یکی از شاخص‌های تعالی صنعت ارتباط با دانشگاه‌ها و بخش‌های پژوهشی است. بنابر این، این ارتباط دو طرفه‌ای است که دانشگاه از یک طرف برای درک کاربرد علوم خود در عمل به صنعت وابسته است و سازمان‌های صنعتی نیز از دیگر سو برای بهبود فرآیندهای خود در بلند مدت به دانشگاه‌ها نیاز دارند. دانشگاه صنعتی اصفهان از ابتدا روابط خوبی با صنایع کشور برقرار کرده است.
  • فولادمبارکه، پیشران در صنعت فولاد

    مجموعه بزرگ صنعتی فولادمبارکه از سال ۷۰ در عرصه فولاد خوش درخشید و تا کنون در زنجیره فولاد نقش پیشتازی داشته تا جایی که اکنون در پروژه ۵ میلیون تنی کنسانتره سنگان و پروژه ۵ میلیون تنی گندله سنگان برای واحدهای سپیددشت و ورق خودروی چهارمحال و بختیاری سرمایه‌گذاری کلانی داشته و این تلاش‌ها مایه افتخار هر ایرانی است. فولادمبارکه در جایگاه بزرگترین تولیدکننده فولاد و گندله در صنعت فولاد پیشران است. مخصوصا با پروژه‌هایی که در دست دارد و مالکیتی که بر فولاد هرمزگان دارد توانسته نقش محوری در راستای ارتقای صنعت فولاد داشته باشد.
  • جایگاه فولاد مبارکه در صنعت فولاد

    بر اساس گزارش سازمان توسعه و نوسازی، فولاد مبارکه به لحاظ تولید محصول رتبه نخست را دارا بوده و حدود ۴۵ درصد از تولید داخل را به خود اختصاص داده است. این در حالی است که مزیت‌های شرکت فولاد مبارکه اصفهان شامل «سرمایه‌گذاری مناسب »، «ظرفیت تولید رو به توسعه»، «تولید محصولات منحصربه فردRH-TOP »، «حاشیه سود بالا»، است که تا سال‌ها بعد نیز سودآوری این شرکت و ارزندگی سهام آن را تضمین می‌کند. فولاد مبارکه به‌عنوان یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی کشور در اسفند ماه ۱۳۸۵ در بورس پذیرفته شد. خط تولید پیوسته این شرکت از ماده اولیه (کنستانتره سنگ آهن) تا تولید محصولات نهایی ( انواع ورق فولادی) می‌باشد.
  • تعریف پروژه‌های بازیافت انرژی، اولویت فولاد مبارکه

    کمی‌راجع به رویکرد فولاد مبارکه نسبت به انرژی و میزان مصارف آنها توضیح دهید. مصارف انبوه انرژی شرکت فولاد مبارکه شامل دو منبع برق و گاز طبیعی است. فرآیند تولید فولاد مبارکه مبتنی بر کوره قوس الکتریکی و گاز طبیعی است که در مقایسه با سایر شرکت‌های فولاد سازی که به صورت کلروپلند عمل می‌کنند، یک فرآیند تقریبا پاک به حساب می‌آید. انتشار گازهای حاصل سوخت انرژی‌های یاد شده گازهای CO و H۲ O است و آلودگی چندانی ندارد . گاز طبیعی در فرآیند خود به عنوان مواد اولیه CH۴ تبدیل به H۲ و CO می‌شود و H۲ و CO آهن Fe۲O۳ را به Fe یا آهن اسفنجی تبدیل و بخار آب درست می‌کند .
  • رابطه خوبی با فولاد مبارکه داریم

    با توجه به نوع فعالیت صنعت خودرو، طبعا ایران خودرو یکی از مشتریان بزرگ شرکت فولاد مبارکه است و اصلا کار ما این طور می‌طلبد که با این شرکت مراوده داشته باشیم. نه ما بلکه همه خودروسازان کشور مشتاق این هستند که حتی یک قطعه نیز از خارج وارد نشود و تمام و کمال از قطعات تولید داخل استفاده کنیم. ایران خودرو تمایلی ندارد از خارج قطعه وارد کند و با این حساب هرچه تولید داخل از جمله تولید ورق‌های فولادی که برای بدنه خودرو مورد استفاده قرار می‌دهیم، بالا برود، ارز کمتری از مملکت خارج خواهد شد. هر ورقی را که شرکت فولاد مبارکه به ما بدهد، حمایت از تولید داخل است و ما دستشان را هم می‌بوسیم.
  • آینده درخشان‌تر از امروز در انتظار فولاد مبارکه

    فولاد مبارکه به عنوان بزرگ‌‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در کشور فعالیت تحسین‌برانگیزی را پایه‌گذاری کرد. با توجه به اینکه در کشور امکان تولید ورق‌های فولادی نداشتیم و خلاء این صنعت به چشم می‌‌خورد، با تاسیس این مجموعه نه تنها خلاء تولید ورق فولادی در کشور مرتفع شد بلکه پایه‌گذاری صنعتی مهمی‌در ایران انجام شد.
    شرکت فولاد مبارکه مجموعه بزرگ و تاثیرگذاری‌ است که منشاء اثر تاسیس بسیاری از شرکت‌های توانمند دیگر در کشور شده است. این شرکت نه تنها به توسعه صنعت فولاد در کشور و منطقه کمک کرده بلکه نقش بسزایی در مطرح شدن نام و برند ایرانی در جهان داشته است.
  • فولاد مبارکه و نقش آن در اقتصاد ایران

    فولاد مبارکه یکی از طرح‌های موفق اجرا شده بعد از انقلاب است که با تصمیم شجاعانه دولت و مجلس شورای اسلامی در اوج مشکلات اقتصادی و فشارهای جنگ تحمیلی اجرا گردید و بحمداله امروز بزرگترین شرکت تولید فولاد کشور و تأمین کننده بخش عمده نیاز‌های صنایع پایین دستی در این زمینه می باشد. با نگاهی به حوزه‌های اقتصاد کلان و خرد بنظر اینجانب نقش فولاد مبارکه در حوزه اقتصاد کلان پر رنگتر و برجسته تر خواهد بود . فولاد مبارکه تأثیر خود را در تولید ناخالص ملی ، اشتغال زایی و نرخ بیکاری بصورت چشمگیری گذاشته است .
  • ضرورت توجه بیشتر فولاد مبارکه به هدفگذاری دراز مدت تولید کیفی

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان یکی از بزرگ ترین و موفق ترین واحدهای صنعتی کشور است که با توجه به عملکرد مطلوبش به یکی از مهمترین پتانسیل های توسعه از نظر کمی و کیفی چه درصنعت فولاد و چه در صنایع معدنی و فلزی کشور تبدیل شده است. فولاد مبارکه با تکیه به تاریخچه خوبش علاوه بر هدفگذاری کمی در برنامه توسعه خود از جمله تولید ۱۱/۵ میلیون تن مذاب و بیش از ۴۵ درصد از تولید فولاد کشور می بایست به هدفگذاری کیفی نیز توجه بیشتری داشته باشد. با توجه به اینکه شرکت فولاد مبارکه اصفهان وظیفه راهبردی در صنایع فولاد دارد از این روباید تولید محصول با ارزش افزوده بیشتر و با قیمت مناسب و قابل رقابت با بازارهای جهانی و بر اساس استانداردهای جهانی را هدفگذاری کند و باید افزایش بهره وری در همه سطوح و کنترل هزینه ها، جلوگیری از بزرگ ترشدن و غیر مفید شدن با توجه به سرمایه گذاری مختلف در مناطق کشور ،سرمایه گذاری واقعی در تحقیق و توسعه صنعت فولاد و داشتن برنامه های عملیاتی برای ایجاد تکنولوزی و دانش فنی در تولید محصولات و تجهیزات را در برنامه های توسعه ای خود مد نظر بیشتر قرار دهد.
  • الگویی برای اشتغال‌زایی، سودآوری و خصوصی‌سازی

    صنعت فولاد یکی از صنایع مهم در اقتصاد کشورها محسوب شده و نقش حساسی در شالوده و زیربنای اقتصاد و به طور کلی در توسعه اقتصادی بازی می‌کند. صنایع پایه از قبیل حمل ونقل، ساختمان، ساخت ماشین‌آلات، معدن و دیگر صنایع مرتبط با تولید و انتقال انرژی به صنعت فولاد وابستگی زیادی دارند. حجم تولید فولاد خام در جهان ۱,۵۸۲ میلیون تن می باشد که از این میزان ایران با ۱۵. ۴ میلیون تن حدوداً ۱درصد تولید فولاد خام جهان را در اختیار دارد که از این حیث رتبه پانزدهم را در جهان داراست.
    میانگین حاشیه سود این صنعت در جهان در حدود۱۱درصد می باشد که از حدود ۱۵درصد در سال ۲۰۰۰ میلادی به ۱۱ تا ۱۲ درصد در سال ۲۰۱۴ رسیده است.
  • امید به آینده صنعتی کشور با فولاد مبارکه

    «. . . توفیق رفیق راه شد و بعد از مدتها توانستم از مجتمع فولاد مبارکه دیدن کنم و به مناسبت ماه محرم سخنرانی داشته باشم. این بازدید از چند نظر برای من قابل توجه بود: مجتمع به قدری عظیم است که انسان را امیدوار به آینده صنعتی کشور می‌کند مخصوصا از نظر لیاقت و کاردانی مهندسان ایرانی و مدیریت قوی این مجتمع که در راه خود کفایی گام برمی‌دارد. همچنین از نظر نظم و صمیمیت و نظافت وسایر امور که در این محیط دیدم. خداوند به همه‌ی برادران توفیق مرحمت بدارد. . . ».
  • تصمیمی‌که ستاد طرح‌های مهم انقلاب گرفت

    وقتی در سال ۱۳۶۵ ستاد طرح‌های مهم انقلاب تشکیل شد، فولاد مبارکه از آن دست طرح‌هایی بود که باید هرچه سریع تر درباره آن تصمیم گیری می‌شد. یادم می‌آید بسیاری از ماشین آلات این کارخانه وارد بندرعباس شده بودند و برای تعیین تکلیف انتظار تصمیم شورای اقتصاد را می‌کشیدند. داستان از این قرار بود که عده ای در شورای اقتصاد اصرار داشتند که تمامی‌مراحل نصب و راه اندازی کارخانه توسط نیروهای داخلی انجام شود حال آن که آقای عرفانیان به عنوان مدیر طرح استدلال می‌کردند که مثلا در خط نورد سرد که شمش فولاد با سرعت ۶۰ کیلومتر در ساعت حرکت می‌کند، نیروهای داخلی فاقد تخصص لازم هستند و نمی‌توانند چنین کاری را انجام دهند.
  • فولاد مبارکه، دوستدار محیط‌زیست

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان بزرگترین مجتمع صنعتی کشور است که مساله‌ی محیط زیست از زمان کلنگ‌‌زنی این واحد مورد توجه ویژه‌ی شرکت بوده است. شاهد این ادعا مطالعات ۲۵ جلدی طرح تحول فولاد مبارکه است که در سال ۱۳۶۱ با همکاری دانشگاه شهید بهشتی انجام شده است و در آن مطالعات کلیه‌ی اثرات احتمالی زیست محیطی حضور شرکت فولاد در منطقه بررسی، تحلیل و راهکارهای لازم برای مشکلات احتمالی ارائه شده است. بنابراین مطالعات، شرکت در توسعه‌ی مرحله به مرحله‌ی خود با برنامه‌ی قبلی عمل نموده است و برای مثال همواره در ساخت هر واحد تولید الزامات زیست محیطی آن از جمله خرید دستگاه‌های مرتبط برای کنترل آلودگی‌های زیست محیطی نیز مد نظر قرار می‌گرفته است.
  • ضرورت افزایش تولید فولاد در کشور

    «کشور ما در بخش فولاد دارای مزیت‌های نسبی است که وجود معادن، انرژی، نیروی متخصص و عوامل نرم افزاری و سخت‌افزاری از جمله این مزیت‌ها محسوب می‌گردد. هم اکنون تولید فولاد کشور تقریبا به اندازه‌ی میزان مصرف ما است اما مزایای ما در این بخش ایجاب می‌کند که تولید به ۵۰ تا ۷۰ میلیون تن افزایش یابد که این امر مستلزم سرمایه‌گذاری بیشتر در بخش معادن و تکمیل زنجیره‌ی تولید است. امید است شرکت با حمایت بیشتر بتواند تولید خود را توسعه داده و محصولات نوین و متنوعی را تولید کند. با آرزوی توفیق روزافزون مدیران و کارکنان.
  • فولاد مبارکه، قطب مهم صنعتی ایران

    فولادمبارکه به عنوان یکی از مهمترین قطب‌های صنعتی کشور مطرح است که از لحاظ درآمدزایی تاثیر زیادی در اقتصاد کشور دارد. این مجتمع بزرگ فولادی با بهره گیری از تکنولوژی‌های روز دنیا توانسته است به تولید محصولات خود بپردازد و باید با بهره گیری از فناوری‌های روز دنیا در زمینه زیست محیطی نیز بیش از پیـــش فعالیــت کند.
    فولاد مبارکه توانسته با معرفی برند ایرانی به دنیا نام و نشان صنعت ایرانی را معرفی کند اما این کافی نیست.
    این فولاد ساز بزرگ می‌تواند با استفاده از توان و پتانسیلی که در کشور وجود دارد، بیش از پیش فعالیت‌های خود را گسترش داده و رقبا را پشت سر بگذارد.
  • خودباوری در سطح ملی

    بزرگ‌ترین دستاورد فولاد مبارکه ایجاد خودباوری در سطح ملی بوده به این معنی که می‌توان با برنامه‌ریزی صحیح و تصمیم به موقع و مدیریت کارآمد و انسجام تیمی به نتایج مطلوب و بعضا باورنکردنی دست یافت. در دهه ۶۰ با وجود جنگ تحمیلی و محدودیت‌های موجود در سطح کشور، از طریق قرارداد جامع و همه‌جانبه‌ای که طراحی، ساخت تجهیزات، نظارت، نصب و راه‌اندازی و انتقال دانش فنی را در پی داشت، فولاد مبارکه با همت و تلاش شرکت‌های داخلی که در بخش‌های مختلف خصوصا در نصب و راه‌‌اندازی مشارکت فعال داشتند به بهره‌برداری رسید و مهم‌ترین دستاورد آن برای کشور افزایش توانایی و خودباوری در شرکت‌های پیمانکاری داخلی بود که نشان داد، می‌توان با تلاش و کوشش و مدیریت مناسب به نتایج مطلوب دست یافت و این شرکت‌ها از آن پس مجری طرح‌های عظیمی در صنایع مختلف کشور شدند.
  • خانواده‌ای با ارزش‌های فولاد مبارکه

    مرحوم رجایی در سال ۱۳۸۵ به مدیر عاملی فولاد منصوب می‌شود. در دوره تصدی وی شرکت فولاد مبارکه اصفهان علاوه بر تاکید بر ارزش‌های پیشین طرح تعالی خود را به تدریج تکمیل می‌کند و نگاهی جامع‌تر به ارزش‌آفرینی برای کلیه‌ی ذینفعان و رشد برد- برد برای همگان در شرکت حاکم می‌شود. فرهنگ مشارکتی در کار، تاکید بر تعامل بیشتر با تامین‌کنندگان به‌ عنوان شرکاء و همکاران شرکت، اجرای استانداردهای توسعه منابع انسانی و تاکید برارتباط بیشتر با مشتری و مسئولیت‌های اجتماعی در این دوره نشانه‌های رشد تفکر ارزشی برای همه ذینفعان در دوره مدیریت او است.
  • استراتژی‏‏های اقتصاد مقاومتی در فولاد مبارکه اصفهان

    رهبر انقلاب همواره با تکیه بر خرد جمعی و تفکر نخبگان، بسیاری از سیاست‌های کلان کشور را تعیین می‌کنند. ایشان نظرات و پیشنهادات نخبگان را جذب و با مشارکت مشاوران متخصص و دلسوز انقلاب با توجه به مبانی و مبادی دینی و انقلابی، آن را تکمیل کرده و ابلاغ می‌کنند. یکی از موضوعات مورد تاکید ایشان از سال ۱۳۸۹ بحث اقتصاد مقاومتی است که از زمان ابلاغ سیاست‌های مرتبط با آن، اقتصاد مقاومتی به عنوان منظر اقتصادی الگوی ایرانی اسلامی‌پیشرفت، تبدیل به یکی از مباحث مهم در اقتصاد کشور شده که امروز سیاست‌های کلان کشور این بحث را در کنار توسعه‌ی اقتصادی پیگیری می‌نماید.
  • نقش شرکت فولاد مبارکه اصفهان در ایجاد اشتغال و توسعه کشور

    صنعت فولاد در ایران مانند سایر کشورها سهم مهمی‌از رشد و توسعه کشور را بر دوش می‌کشد و شرکت فولاد مبارکه اصفهان با در دست داشتن نیمی‌از سهم بازار، بزرگترین بازیگر این صنعت در ایران محسوب می‌گردد. شرکت فولاد مبارکه اصفهان از ابتدا کار خود را بر اساس اهداف متعالی توسعه صنعتی و اقتصادی کشور آغاز کرد و این مهم را در ماموریت سازمانی خود نیز جای داده است و به طرق مختلف در این راه می‌کوشد. تاثیر‌گذاری شرکت فولاد مبارکه اصفهان بر توسعه‌ی کشور به اشکال مختلف اتفاق می‌افتد که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌شود.
  • نقش بزرگ مبارکه در ارتقای تکنولوژی

    احداث مجتمع فولاد مبارکه نقش بزرگی را در ارتقای تکنولوژی و دانش فنی ساخت واحدهای فولادی در کشور داشته است. قبل از آن تکنولوژی تولید فولاد در کشور و همچنین احداث واحدهای فولاد سازی منحصر به تکنولوژی عقب مانده شوروی سابق بود. مهندسان جوان ایرانی با شرکت در فعالیت‌های طراحی، ساخت و بهره‌برداری از واحدهای فولاد مبارکه با تکنولوژی‌های نوین تولید در فولاد آشنا شده و با به‌کار گیری آنهادر داخل کشور سطح تکنولوژی فولاد را ارتقا داده اند. به نحوی که محصول صادراتی فولاد مبارکه در تاسیسات صنعتی پیشرفته کشورهای غربی نیز به کار می رود.
  • دو چالش بزرگ صنعت فولاد

    صنعت فولاد کشور با توجه به پتانسیل‌های موجود، می‌تواند یکی از بازوهای مهم اقتصادی باشد؛ اما متاسفانه این صنعت هم اکنون با دو چالش بزرگ و مهم، دست و پنجه نرم می‌کند که در صورت رفع آنها، قطعا پتانسیل‌های بالای این صنعت نمایان خواهد شد. این دو چالش مهم عبارتند است از: «ظرفیت‌های بسیار پایین کنونی کارخانجات تولیدی این صنعت، به رغم آنچه که نیاز کشور است» و «مشکلات متعدد زیست محیطی که این صنعت تحمیل می‌کند و عملا برخی مناطق مسکونی کشور را دچار مشکلات جدی کرده است».
    در توضیح چالش اول باید گفت که مانع اصلی رشد صنعت فولاد، فعالیت واحدهای متعدد کوچک و متوسط با ظرفیت‌های پایین است که این امر، ضربه بزرگی به صنعت فولاد کشور وارد کرده و سبب شده که برای مثال، ما در این صنعت، از کشوری مانند کره جنوبی بسیار عقب تر باشیم؛ این در شرایطی است که اگر واحدهای کوچک، تجمیع و «هلدینگ‌های بزرگ فولادی» را تشکیل دهند، نه تنها ظرفیت صنعت فولاد کشور ارتقا می‌یابد، بلکه بخش عظیمی‌از نیاز صنایع وابسته به فولاد، از داخل تامین خواهد شد.
  • فولاد مبارکه، سرآمد در اقتصاد کشور

    در زمان راه‌اندازی شرکت فولاد مبارکه در جریان امور مربوط به احداث این شرکت بودم و پایه‌گذاری اصولی و خوبی که براساس مدل‌های ایتالیایی در این شرکت صورت گرفت، آن را به یکی از شرکت‌های سرآمد در اقتصاد ایران تبدیل کرده است. در حال حاضر فولاد مبارکه یکی از بهترین و فعالترین پروژه‌های صنعتی در کشور است که با طرح‌های توسعه‌ای در دست اجرا توانسته سهم زیادی در تولید فولاد کشور داشته باشد. به طوری که از نظر میزان و شرایط تولید و فروش برخلاف سایر فولادسازان سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده است. این درحالی است که تبعات شرایط رکودی حاکم بر اقتصاد کشور بر فولاد مبارکه نیز تحمیل شده است و در صورتی که این موضوعات در سطح کلان اقتصادی حل شوند می‌تواند روند تولید و فروش را در فولاد مبارکه تسهیل و تسریع بخشد.
  • نقش کلیدی فولاد مبارکه در توسعه اقتصادی کشور

    بنده محمود اسلامیان متولد سال ۱۳۳۵ اصفهان هستم که در دبیرستان ادب اصفهان دیپلم ریاضی گرفتم و در سال ۱۳۵۴ در دانشگاه علم و صنعت ایران رشته‌ی مهندسی تحصیل نمودم. از ۱۳۷۶ تا سال ۷۹ مدیر عامل ذوب‌آهن اصفهان بودم و از ابتدای سال ۱۳۷۹ با تشخیص مسئولین وقت وزارت معادن و فلزات، آقای دکتر جهانگیری و آقای موذن زاده مدیر عامل شرکت ملی فولاد، به مدیریت فولاد مبارکه اصفهان منتقل شدم. فولاد مبارکه اصفهان از نظر من یکی از افتخارات صنعت ملی ماست و یکی از جهات خاص آن این است که در زمان جنگ تحمیلی که مرز‌های کشور مورد هجوم بیگانگان قرار گرفته بود، کلنگ ساخت فولاد مبارکه اصفهان اصفهان با درایت مسئولان زده شد که جای بسی تقدیر دارد.
  • سهم فولاد مبارکه در تولید فولاد خام درکشور

    سهم ۶۳ درصدی تولید محصولات فولادی تخت در ایران
  • تلاش برای عدم‌وابستگی به نفت

    مجتمع بزرگ فولاد مبارکه از جمله مشتریان ارزنده و خوشنام بانک تجارت است که با مدیران، مهندسان و کارگران توانمند خود و با تولیدات انبوه و با کیفیت در بخش فولاد، همواره نامی نیک از خود در منطقه و جهان به جای گذاشته‌اند. آمار حاکی از آن است این مجموعه با صدور محصولات متنوع خود و ارز آوری بسیار، گام‌های ارزشمندی برای عدم وابستگی به نفت برمی‌دارند. برخورداری این مجتمع از متدهای بین‌المللی فولاد، باعث شده فرزندان این آب و خاک با چهره عرق‌ریزان بر پیشانی، برای قطع وابستگی تلاشی در خور انجام دهند و اشتغالزایی را برای اقتصاد و بازار کار کشور به ارمغان آورند.
  • برنامه آینده توسعه ظرفیت تولید فولاد خام در ایران (میلیون تن)

  • فولادمبارکه نامی‌خوش در صنعت فولاد کشور

    شرکت فولاد مبارکه یکی از افتخارات صنعتی نظام جمهوری اسلامی‌ایران است که تمامی‌اقدامات برای تاسیس این مجموعه بزرگ صنعتی، از صفر تا صد پس از انقلاب طراحی و اجرا شده است. فولاد مبارکه یکی از بزرگترین کارخانه‌های فولادسازی دنیا و اولین کارخانه فولادساز بزرگ در خاورمیانه است. این مجتمع عظیم فولادی بهترین محصولات فولاد را در انواع مختلف تولید و به بازارهای جهانی معرفی و صادر می‌کند. این فولادساز بزرگ جزو یکی از موفق ترین کارخانه‌هایی است که تمامی‌مقررات ایمنی وفناوری‌های صنعتی را برای بهبود محصولات خود به گونه ای به کار گرفته که جزو صنایع بسیار پویا، فعال و موثر در سطح خاورمیانه و ایران است.
  • فولاد مبارکه منشاء خیر و برکت و رکن اقتصادی کشور است

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان، یک کارخانه‌ی مادر و بواسطه اشتغال و وابستگی هزاران نفر به آن، منشاء خیر و برکت برای کشور است و باعث سربلندی شهر اصفهان می‌باشد . دانشمندترین کس، آن است که دانش دیگران را بر خود اضافه کند، و توصیه‌ی من این است که: با تدبیر، فکر و مشورت، کارها را بخصوص در زمینه‌ی پیشبرد اهداف و فعالیتهای شرکت فولاد مبارکه به انجام رسانند. شرکت فولاد مبارکه اصفهان، یک کارخانه‌ی مادر و بواسطه اشتغال و وابستگی هزاران نفر به آن، منشاء خیر و برکت برای کشور است و باعث سربلندی شهر اصفهان می‌باشد .
  • فولاد، شاخص توسعه است

    لطفا تصویری از فولاد جهان و جایگاه ایران ارائه داده و تغییرات دو دهه اخیر را در این صنعت بیان فرمایید. فولاد در دنیا سالانه به میزان ۱/۶ میلیارد تن تولید می‌شود که عمده‌ی آن در چهار نقطه متمرکز است. کشور چین با تولید ۷۸۰ میلیون تن نیمی‌از بازار فولاد جهان را در دست دارد. با فاصله زیاد از چین، آمریکا، اتحادیه اروپا، کشورهای روسیه و اوکراین و ژاپن هستند که تولید آنها بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلیون تن است. بعد از این کشورها نیز کره جنوبی، هندوستان، ترکیه و ایران قرار دارند. ظرفیت تولید فعلی ایران حدود ۱۶ میلیون تن است که حدود یک درصد فولاد دنیا را تولید می‌کنیم.
  • فولاد، عنصر توسعه اقتصادی

    توسعه‌ی اقتصادی از اهداف کلان و مهم همه‌ی کشور‌ها از زمان ظهور علم اقتصاد بوده است. کشورها همواره سعی نموده‌اند با تاکید بر منابع خود و استفاده از برنامه‌ریزی‌های علمی‌با تکیه بر توسعه‌ی اقتصادی، رفاه را برای شهروندان خود به ارمغان بیاورند. بشر دوره‌های مختلفی را در زندگی خود طی نموده است و به تناسب پیشرفت علمی‌و روش‌های خود، روش‌های توسعه‌ نیز دگرگون شده است. تاریخ توسعه‌ی بشر نشان می‌دهد که انسان مراحل مختلفی را برای توسعه گذرانده است. بشر در قرن‌های متعدد به استفاده از کشاورزی، دامپروری و تولید کالاها در حجم کوچک مشغول بوده است.
  • تعامل دانشگاه و صنعت فولاد

    از زمان تاسیس فولاد مبارکه این شرکت در زمینه اشتغال‌زایی و رونق روزافزون صنعت حمل و نقل در منطقه مبارکه و بالطبع استان اصفهان نقش بسزایی داشته است. آثار مثبت حضور فولاد مبارکه در دو زمینه مذکور در سطح منطقه به خوبی قابل رؤیت است. علاوه بر موارد فوق، با توجه به ظرفیتهای خوبی که در مراکز آموزشی و دانشگاهی شهرستان مبارکه موجود است یقیناً می‌توان برای کمک به صنعت فولاد از این توانمندیها و ظرفیتها استفاده‌های گسترده‌تری نمود. ارتباط فولاد مبارکه با مراکز دانشگاهی در هر دوره بنا به شرایط سازمان، شرایط خاص خود را داشته است که در مقطع زمانی فعلی با توجه به گستردگی فضاهای آموزشی و پژوهشی در کشور چه به لحاظ کمی‌و چه از نظر کیفی شرایط خوبی فراهم شده است تا این همکاریها بیشتر از گذشته منشأ اثر واقع گردد.
  • خاطره ای از یک صنعتگر فولادی

    یکی از تلاش‌های فولاد مبارکه اصفهان این است که افراد توانمند را بازنشسته نکند. این شرکت زمانی که بازنشستگی افراد فرا می‌رسد آنها را به شرکت فنی و مهندسی فولاد مبارکه اصفهان که از زیر مجموعه‌های شرکت است، می‌فرستد تا در آن مجموعه از دانش این افراد در پروژه‌های شرکت فولاد و سایر شرکت‌های فولادی کشور استفاده شود. مهندس مرتضی جعفری یکی از این افراد است. وی در سال ۱۳۶۰ از ذوب‌آهن اصفهان به شرکت فولاد مبارکه اصفهان منتقل شدو پست‌هایی چون مدیر فنی، مدیر ارشد فنی و پشتیبانی و آخرین سمتش معاون بهره‌برداری شرکت فولاد بوده است.
  • نکاتی در خصوص نقش و جایگاه شرکت فولاد مبارکه اصفهان

    بی شک توسعه صنعت فولاد سازی در کشورهای مختلف یکی از نشانه‌های صنعتی شدن و پایه توسعه در سایر بخش‌های کشور می‌باشد. همچنین احداث مجتمع‌های بزرگ صنعتی در یک منطقه خاص موجب ارتقای اشتغال و توسعه همان منطقه و مناطق همجوار آن خواهد شد. احداث و توسعه مجتمع فولاد مبارکه هم از این قاعده مستثنی نیست. موفقیت‌های پیاپی این مجتمع صنعتی عظیم که همواره و پس از احداث آن و تاکنون ادامه دارد صحنه‌های زیبایی از هم اندیشی، همکاری و همدلی مدیران و مهندسان و کارگران زحمتکش و سختکوش آن را به نمایش گذاشته است. خوشبختانه چنین وضعیتی رکوردهای نابی را برای ملت ایران به ارمغان اورده است.
  • مدیریت متفاوت در فولاد مبارکه

    فولاد مبارکه به‌عنوان صنعت مادر و مدرن، تحول بزرگی در صنایع کشور ما به‌وجود آورده است، امری که سبب شد امروز در صنعت فولادسازی خودکفا باشیم . می‌توان گفت که این خودکفایی در صنعت فولاد به جز در زمینه تجهیزات و قطعات، در تمامی‌مراحل دیگر کشور ما را مبدل به کارشناس این صنعت کرده است. این خود کفایی با تکیه بر نیرو و توان کارشناسان همین مرز و بوم استوار شده است. اگرچه پیش از این ذوب‌آهن با تکنولوژی روسی نخستین فولادساز کشور بود، اما در کنار آن فولاد مبارکه با تکنولوژی مدرن روز راه‌اندازی شد که هر دوی این شرکت‌ها نقش اساسی در صنایع مرتبط با صنعت فولاد داشته‌اند.
  • دستاوردهای شرکت فولاد مبارکه اصفهان

    بزرگترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت در خاورمیانه که در سال ۱۳۷۰ راه اندازی شد. بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی در جهان دومین شرکت تولید کننده فولاد در منطقه تولید بیش از ۷،۱۵۰،۰۰۰ تن محصول(درفولاد مبارکه، سبا و هرمزگان) در سال ۱۳۹۲ تولید ۵،۵۵۰،۰۰۰ تن محصول(درفولاد مبارکه، سبا و هرمزگان) در ۹ ماهه سال ۱۳۹۳ ارزش فعلی گروه فولاد مبارکه(ارزش بازار + بدهی‌ها) معادل ۲۰۰،۰۰۰ میلیارد ریال تولید کننده: تختال، کلاف گرم، کلاف سرد، کلاف گالوانیزه، کلاف ورق رنگی، کلاف ورق قلع اندود.
  • فولاد مبارکه؛ سمبل توسعه صنعتی کشور

    فولاد مبارکه به عنوان سمبل توسعه صنعتی کشور طی دو دهه اخیر، با استقامت، استمرار و پیگیری مدیریت وقت، ساخت این مجتمع آغاز شد. به‌رغم اقوال مختلفی که از باب نقصان تکنولوژی و رقابت‌پذیری قیمتی مطرح بود اما به جهت به کارگیری سیستم مدیریتی MIS شاهد بودیم که فولاد مبارکه نه تنها بعد از راه‌اندازی توانست گام‌های به ظرفیت‌رساندن تولید را طی کند بلکه اهداف توسعه‌ای را هم محقق کرد. .
  • تلاش برای ایفای نقش محوری در توسعه صنعتی کشور

    سازمان صنعت معدن وتجارت استان اصفهان با ایفای نقش محوری در توسعه صنعتی اقتصادی واجتماعی کشور وارتقای سطح فناوری صنعتی در راستای سیاستهای کلی نظام مقدس گامی‌بلند برداشته است. استان اصفهان با دارا بودن بیش از ۸۵۰۰ واحد فعال و بیش از ۵۴۳۰ طرح نیمه تمام بالای چهل درصد به عنوان قطب صنعتی و با بیش از ۱۴۰۰۰۰ واحد صنفی عنوان قطب تجاری ایران شناخته می‌شود و با دارا بودن صنایع مادر همچون فولاد مبارکه، ذوب آهن، پالایشگاه و پتروشیمی، پلی اکریل و سیمان سپاهان، نقش بسیار کلیدی در توسعه صنعتی ایران بازی می‌نماید.
  • تلاش بیشتر برای کسب بازارهای جهانی

    فولاد مبارکه به عنوان یک مجموعه عظیم فولادی نه تنها باعث افتخار صنعت فولاد کشور شده بلکه زمینه‌ساز اشتغال بسیاری از جوانان، تولید و صادرات محصولات فولادی ایران شده است. تاسیس این مجموعه یک اقدام ملی و منطقه‌ای بود که به توانمندی و خودکفایی کشور در حوزه صنعتی کمک شایانی کرده است.
    به اعتقاد من فولاد مبارکه با توجه به وضعیت چند ساله بازار که برای خیلی از صنایع مطلوب نبوده است توانسته با مدیریت دقیق و برنامه استراتژیک اهداف خود را پیش برده و صنعت فولاد ایران را در منطقه و جهان مطرح کند.
    این شرکت با صادرات گسترده موفق شده است بازارهای خوبی را کسب کند اما با فعالیت شرکت‌های فولادساز چینی و حضور این شرکت‌ها در منطقه باید استراتژی جدیدی برای دستیابی به بازارهای جهانی اتخاذ کند.
  • نقشه راه توسعه ظرفیت گروه فولاد مبارکه (میلیون تن فولاد خام)

  • منافع فولاد مبارکه ملی است

    «مجتمع فولاد مبارکه تولیدکننده نیمی‌از فولاد کشور است که در زمان جنگ تحمیلی در اصفهان بنا شده، اما منافع آن ملی و برای کلیه ملت ایران است. . . بنابراین تقویت این مجموعه در جهت دستیابی به سطوح استاندارد و بهره‌وری بیشتر ضروری است. ».
  • با ایجاد اشتغال از مفاسد اخلاقی جلوگیری کنیم

    با ایجاد اشتغال و فراهم نمودن شرایط کار شایسته باید از مفاسد اخلاقی در جامعه جلوگیری نمود. در آیه‌ی الذین آمنوا و عملو الصالحات: علاوه بر تفاسیر علماء درخصوص این آیه و توصیه به نماز، روزه، خمس، زکات و . . . به عقیده من کار عبادی نیز از آن معنی می‌شود.
    همچنین اهمیت کار را می‌توان در روایات متعدد و پافشاری آنان در این امر جستجو کرد بطوریکه حتی در این روایات کار زن در خانه جهاد و کارکردن برای مرد را مجاهدت در راه خدا و در ثواب خط مقدم جبهه معرفی می‌نمایند.
    فعالیتهای فرهنگی و توجه به معیشت کارکنان در جمهوری اسلامی‌باید در رأس امور قرار گیرد، همانطور که حضرت علی (ع) در طول ۵ سال حکومت و پشت سرگذاشتن ۳ جنگ سخت در نمازجمعه فرموده‌اند: در حکومت من کسی نیست که از لحاظ خوراک، پوشاک، مسکن و .
  • نقش کلیدی فولاد مبارکه در آموزش

    «کارخانه‌های عظیمی‌چون فولاد مبارکه یک شرکت ملی است. یکی از جنبه‌های توسعه‌ی پایدار این شرکت همکاری آن با دانشگاه‌ها است. دانشگاه از طریق بخش ارتباط با صنعت و شرکت فولاد از طریق بخش آموزش و پژوهش با یکدیگر همکاری می‌کنند. همواره یک مدیریت فنی، حرفه‌ای و علمی‌بر شرکت فولاد حاکم بوده که باعث شده است شرکت فولاد مبارکه علاوه بر تولید، نقش کلیدی در آموزش و تحقیق در استان داشته باشد. دانشگاه‌ها و از جمله دانشگاه اصفهان قراردادهای متعددی برای طرح‌های تحقیقی با فولاد داشته‌اند که به این طریق دانشگاه و فولاد مبارکه هر دو منتفع می‌شوند.
  • فولادمبارکه محور توسعه کشور است

    در حال حاضر کشور ما نیازمند توسعه صنعت فولاد است، لذا توسعه این صنعت یکی از فرصت‌های طلایی است که در اختیار متخصصان، صنعتگران و سرمایه‌گذاران کشورمان قرار دارد. باید اذعان داشت که چالش جدی کشور معضل بیکاری است و باید برای آن سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی انجام دهیم این درحالی است که صنعتی مثل فولاد مبارکه به تنهایی برای حدود ۱۸ هزار نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی کرده و دو هزار و ۳۰۰ شرکت نیز به عنوان تامین کننده نیازهای صنعتی آن فعالیت می‌کنند؛ اگر این دو رقم بسیار قابل تامل را در کنار میزان اشتغالزایی که یک هزار واحد صنعتی استفاده کننده از محصولات فولاد مبارکه ایجاد کرده‌اند قرار دهیم، به رقم بسیار بالایی دست می‌یابیم که در صورت فعالیت نداشتن این مجتمع بزرگ صنعتی می‌تواند بخش اشتغال کشور را با یک بحران جدی روبه‌رو کند.
  • فولاد مبارکه یکی از عوامل توسعه کشور

    «. . . از برجستگی‌های بعد از انقلاب حضور صنعت در کشور است. شرکت فولاد مبارکه به عنوان یکی از عوامل توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و استان محسوب می‌گردد. این شرکت به عنوان بزرگترین واحد صنعتی کشور گام‌های بزرگی در زمینه‌ی اشتغال آفرینی برداشته است. در این سال‌ها که تحریم‌ها شدت گرفته است این شرکت می‌تواند با نقش تولید خود در راستای اقتصاد مقاومتی گام‌های بلندی در مقابله‌ با این تحریم‌ها بردارد. معتقدم تقویت صنایع مادر ازجمله فولاد مبارکه می‌تواند برای مقابله با تحریم‌ها راهگشا باشد. ».
  • تولید و اشتغال‌زایی در سال‌های دور و نزدیک

    امروزه سیاست‌های اقتصادی به‌ویژه در حوزه تولید و اشتغال مهم‌ترین اولویت‌های جامعه محسوب می‌شود و به تعبیر مقام معظم رهبری، چشم‌انداز سال ۱۳۹۳ توجه به مساله اقتصاد و فرهنگ است، اما آنچه که معظم‌له بر آن تاکید دارند، شکوفایی اقتصادی است. از این رو دولت تدبیر و امید پس از آغاز فعالیت، جهت‌گیری‌های اقتصادی و اجرای سیاست‌های کلان اقتصادی خود را معطوف به کنترل تورم و رونق اقتصادی کرد. این در حالی است که اجرای سیاست‌ها به‌ویژه در حوزه تولید و اشتغال به مثابه راه برون‌رفت از مسائل نیز به‌شمار می‌رود.
  • فولاد مبارکه یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی

    «فولاد مبارکه به عنوان یک شرکت عظیم اقتصادی - صنعتی باید نقش اول را در اقتصاد مقاومتی بازی کند. ضرورتا صنعت ما باید در جهت رشد ملی و قطع وابستگی به نفت حرکت کند. باید با تاکید بر مولفه‌های اقتصاد مقاومتی مانند مشارکت مردم، توجه به رشد ملی و خود کفایی در مقابل تحریم‌ها بایستیم که فولاد با توجه به تاثیر آن در اقتصاد و صادرات می‌تواند یکی از محور‌های اقتصاد مقاومتی باشد. آلودگی‌های زیست محیطی شرکت فولاد مبارکه بسیار ناچیز است و شرکت در جهت کنترل آنها دست به اقداماتی مانند ایجاد فضای سبز گسترده، ایجاد دریاچه، کنترل پساب‌ها و فیلترینگ هوا زده و مدام به وسیله‌ی سازمان‌های زیست محیطی بازرسی می‌شود.
  • دستاورد‌های مسئولیت اجتماعی شرکت فولاد مبارکه اصفهان

    شرکت فولاد مبارکه اصفهان در زمینه مسئولیت‌های اجتماعی رویکردها و برنامه‌های متعددی را در گذشته اجرا نموده است و برای آینده شرکت نیز رویکردهای ویژه‌ای را در نظر دارد. گستردگی فعالیت‌های زیست‌ محیطی و اجتماعی مرتبط با مسئولیت اجتماعی شرکت از ابتدای تاسیس تاکنون وجود داشته است و شرکت با نگاه متعالی خود نه به عنوان یک تولید کننده محض بلکه به عنوان یک عامل موثر در توسعه اقتصادی و اجتماعی همواره فعالیت‌های متعددی را مرتبط با مسئولیت اجتماعی خود انجام داده که جمع‌آوری کلیه آنها به راحتی امکان‌پذیر نیست.
  • فولاد مبارکه، رکن اصلی تولید فولاد کشور

    «احمدعلی هراتی نیک» پیش از نشستن بر صندلی ریاست ایمیدرو به عنوان بزرگترین نهاد سیاست‌گذار بخش معدن و صنایع معدنی کشور،‌ تجربه مدیریت فولاد خوزستان، فولادمبارکه، شرکت ملی فولاد و. . . را داشته و از مهرماه سال ۸۴ به عنوان رییس هیات‌عامل ایمیدرو فعالیت کرده است. براساس این گزارش، افتتاح بزرگترین واحد تولید آلومینیوم کشور، افتتاح طرح کوره بلند شماره سه ذوب‌آهن،‌ افزایش ظرفیت تولید فولاد به بیش از ۱۷ میلیون تن، بهره‌برداری از بخش احیای فولاد هرمزگان، احداث کارخانه زغال‌شویی طبس، کک سازی زرند و. . .
  • نماد توسعه پایدار در ایران

    معمولاً، به‌درستی به نقش برجسته صنعت فولاد در تحقق توسعه اقتصادی یک کشور اشاره می‌شود. امروزه، اما، در توسعه‌یافتگی، ذیل مفهوم توسعه پایدار، علاوه بر وجه اقتصادی توسعه به وجوه اجتماعی و زیست‌محیطی آن نیز توجه می‌شود. در چنین چارچوبی، توسعه‌ای پایدار خواهد بود که هم‌زمان به گسترش ظرفیت‌های تولیدی، کاهش نابرابری‌های اجتماعی و بقای ذخایر زیست‌محیطی کشور بیانجامد. شرکت فولاد مبارکه یکی از بزرگترین واحدهای صنعتی ایران است و تلاش‌های گسترده برای ساخت و تکمیلش در دوره جنگ تحمیلی، آن را به نماد جهاد و مقاومت تبدیل نموده است.
  • نقش موثر صنعت فولاد در اقتصاد کشور

    صنعت فولاد کشور یک صنعت پایه‌ای است که وزارت صنعت نیز به آن توجه و تاکید ویژه‌ای دارد. به دلیل مسائلی مانند سوء مدیریت و تدبیر، تحریم و رکود اقتصادی که سال‌های گذشته در کشور رخ داد، برخی از حلقه‌های زنجیره فولاد مختل شد که در حال حاضر به دنبال باز‌سازی این حلقه‌ها هستیم تا روال تولید فولاد در کشو روان شود. کمبود مواد اولیه یکی از موارد بیان شده به عنوان عوامل اختلال در زنجیره تولید فولاد است که تلاش می‌کنیم با سرمایه‌گذاران طرح‌های تامین مواد اولیه وارد مذاکره شویم تا کمبود مواد اولیه را رفع کنیم.
  • فولاد مبارکه نماد خودباوری و عزم ملی در جمهوری اسلامی‌ایران

    محمد رجایی رئیس هیات‌مدیره و مدیر عامل ۵۶ ساله شرکت فنی مهندسی فولاد مبارکه بود؛ شرکتی که تاسیس آن از ایده‌های خود ا و و مکانی است برای فرصت دادن به نیروهای جوان و خلاق داخلی برای فعالیت در عرصه ی تولید ملی. مدیر عامل سابق شرکت فولاد مبارکه اصفهان فعالیت‌های خود را در سن ۲۳ سالگی و از جهاد سازندگی شروع کرد و از سال ۶۴ در فولاد مبارکه مشغول به کار شد. محمد رجایی فعالیت خود را در فولاد مبارکه در سمت کارشناس در طرح شرکت فولاد آغاز کرد و پس از تصدی سمت‌هایی چون: رئیس گروه فنی نورد گرم فولاد مبارکه، معاون طرح و توسعه شرکت فولاد مبارکه و.
بیشتر