شماره روزنامه ۶۰۰۰
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۰۰ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۰۰

  • بی‌میلی اعراب برای طرح «غزه پس از جنگ»

    دنیای اقتصاد: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز دوشنبه به دنبال اجرای طرح‌هایی برای تامین امنیت و بازسازی غزه پس از پایان جنگ اسرائیل و حماس بود؛ اما سکوت در میان کشورهای عربی (که مقامات آمریکایی تصور می‌کنند به نظارت بر این سرزمین ویران‌شده کمک می‌کنند) بر دشواری واشنگتن برای طرح «روز بعد» تاکید کرد. ‌«میسی رایان» در گزارش اول مه در واشنگتن‌پست نوشت، بلینکن در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در پایتخت عربستان گفت که دولت متبوعش به پیگیری چند ماهی خود برای برقراری ترتیباتی برای غزه که از سال۲۰۰۷ تحت کنترل حماس است، ادامه خواهد داد.
  • مذاکرات عمیق و صریح رقبای فلسطینی در پکن

    دنیای‌اقتصاد: مقامات حماس و فتح -جناح‌های اصلی فلسطینی که مدت‌ها برای کسب قدرت در غزه و کرانه باختری با هم در رقابت بودند- اخیرا در پکن برای آنچه مقامات چینی روز سه‌شنبه آن را «مذاکرات عمیق و صریح برای ترویج آشتی درون فلسطینی» خواندند، ملاقات کردند.«دیمین کِیو» و «آدام راسگون» در گزارش ۳۰آوریل در نیویورک تایمز نوشتند، انتظار نمی‌رفت که مذاکرات در پکن نتیجه زیادی داشته باشد. بمباران غزه توسط اسرائیل، حمایت از حماس را در کرانه باختری تحت اشغال اسرائیل که در آن تشکیلات خودگردان فلسطین -تحت کنترل فتح- برای چندین دهه مدیریت شهرها و شهرک‌ها را بر عهده داشته، عمیق‌تر کرده است. مقامات آمریکایی پیشنهاد کرده‌اند که تشکیلات خودگردان فلسطین می‌تواند به اداره غزه پس از جنگ کمک کند؛ اگرچه این امر به احتمال زیاد نیاز به تایید حماس دارد.
  • تشدید تنش‌ها در آکادمی آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: پس از ۲۴ساعت پرتنش که در آن افسران پلیس با تظاهرات‌کنندگان طرفدار فلسطین که کمپ‌های اعتراضی برپا کرده بودند و ساختمان‌های دانشگاهی را در سراسر کشور تصرف کرده بودند، تنش‌ها همچنان ادامه دارد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، روز سه‌شنبه، مدیران یوسی‌ال‌ای، برای اولین بار برپایی کمپ‌های اعتراضی در جهت حمایت از فلسطین را غیرقانونی اعلام کرد. مری اوساکو، معاون ارتباطات راهبردی یوسی‌ال‌ای، بامداد چهارشنبه گفت که دانشگاه پس از وقوع «اقدامات خشونت‌آمیز وحشتناک» در یک کارزار اعتراضی از پلیس درخواست کمک کرده است. او جزئیات بیشتری ارائه نکرد و اداره پلیس لس‌آنجلس بلافاصله به سوالات پاسخ نداد.
  • تفلیس غرق آشوب

    دنیای‌اقتصاد: طی یک ماه گذشته، تفلیس پایتخت گرجستان در آشوب غرق شده است. معترضان شب به شب به خیابان‌های شهر آمده‌اند. درگیری بین نمایندگان مجلس در این کشور رخ داده و در اوایل هفته، درگیری بین پلیس و معترضان در یک تظاهرات بزرگ در مرکز شهر رخ داد. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، محرک ناآرامی‌ها تصمیم اوایل ماه جاری توسط حزب حاکم، رویای گرجستان، برای ارائه لایحه‌ای در پارلمان بود که اپوزیسیون طرفدار غرب معتقد است می‌تواند برای سرکوب مخالفان و ممانعت از تلاش‌های کشور برای پیوستن به اتحادیه اروپا استفاده شود.
  • اوکراین از پس روسیه برمی‌آید؟

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    طبق آمار موسسه بین‎المللی تحقیقات صلح استکهلم (SIPRI) هزینه‌های نظامی جهانی برای نهمین سال متوالی افزایش یافته است. این هزینه‌ها در سال۲۰۲۳ میلادی با ۶.۸درصد به ۲.۴۴۳تریلیون دلار افزایش یافت که معادل ۲.۳درصد از تولید ناخالص داخلی جهان است. اوکراین در سال۲۰۲۳ بزرگ‎ترین مقدار افزایش هزینه‌های نظامی در جهان را نسبت به تولید ناخالص داخلی (یعنی با افزایش ۱۱درصد به ۳۷درصد تولید ناخالص داخلی) به خود اختصاص داده است. هزینه‌های نظامی اوکراین ۵۱درصد افزایش یافته و به ۶۴.۸میلیارد دلار رسیده است. به این ترتیب اوکراین از جایگاه یازدهم به لحاظ هزینه‌های نظامی در سال۲۰۲۲ به جایگاه هشتم در سال۲۰۲۳ رسیده است. روسیه نیز در رتبه دوم هزینه‌های نظامی نسبت به لحاظ تولید ناخالص داخلی (با افزایش ۱.۲درصد به ۵.۹درصد تولید ناخالص داخلی) قرار دارد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر