شماره روزنامه ۶۰۳۱
|

  • نگرانی از تغییر قانون تجارت

    دنیای اقتصاد: در یازدهمین نشست کمیسیون تسهیل و توسعه تجارت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران، درباره نگرانی‏های تغییر قانون تجارت بحث شد. طبق نظر کارشناسان اتاق، مغایرت‌هایی بین لوایح قانون تجارت با سیاست‌های کلی نظام و حتی مغایرت‌هایی با قانون اساسی و قوانین شرعی وجود دارد.
  • حمل‌ونقل کالا در گرداب کمبود کانتینر

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‏‌نیا: نرخ حمل‌ونقل کالا در ماه‌های اخیر به طرز سرسام‌آوری افزایش یافته‌است. توفانی از عوامل پیچیده و ساده دست به‌دست هم داده‌اند تا این امواج سهمگین در دریای تلاطم‌زده تجارت به‌وجود بیایند. یکی از ساده‌‌‌‌ترین این عوامل، کمبود کانتینر خالی در بنادر چین است. گویی کانتینرها در این بنادر ناپدید شده‌اند. این کمبود به نوبه خود، زنجیره تامین جهانی را مختل کرده و هزینه حمل‌ونقل کالا را به‌طور چشمگیری افزایش داده‌است.
  • منتفی شدن تعطیلی شنبه؟

    دنیای اقتصاد: نشست شانزدهم هیات‌نمایندگان اتاق تهران، روز سه‌‌‌‌شنبه با حضور مدیرعامل بورس اوراق‌بهادار تهران برگزار شد. رئیس اتاق تهران در این نشست با ارائه تاریخچه‌ای از لایحه تعطیلات پایان هفته دو روزه، اعلام کرد که این لایحه از دستور کار خارج شده‌است. به گفته نجفی‌عرب، هیات‌عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت‌نظام، نه‌تنها با تعطیلی روز شنبه مخالفت کرده، بلکه اصولا با دو روزه‌شدن تعطیلات موافق نیست.
  • از آمازون تا هیمالیا

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی هند و برزیل (IBCC) یک سازمان خصوصی غیرانتفاعی است که از سال‌۲۰۰۳ در راستای ارتقای روابط تجاری و فرهنگی بین هند و برزیل فعالیت می‌کند. هدف اصلی این اتاق، کمک به شرکت‌های هندی و برزیلی برای توسعه کسب‌وکار و دستیابی به اهداف اقتصادی خود در بازارهای این دو کشور است. روابط بین هند و برزیل از زمان استقلال هند و افتتاح سفارتخانه‏‏‏‏‏‏‏‌های دو کشور در سال‌۱۹۴۸، بسیار سازنده بوده‌است.
  • بوی بهبود از اوضاع کشاورزی

    دنیای اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی، محمدعلی نیکبخت در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای‌اسلامی، گزارشی درباره وضعیت تولید و صادرات محصولات کشاورزی ارائه کرد.
  • عملکرد شوراهای گفت‏‏‏‌وگوی استانی ۱۷‌درصد بیشتر شد

    دنیای اقتصاد: کیوان کاشفی، قائم‌‌‌‌مقام دبیر شورای گفت‌‌‌‌وگو با اشاره به انتشار نتایج بیستمین دوره ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌‌‌‌وگوی استانی، از رشد ۱۷‌درصدی عملکرد این شوراها در نیمه دوم سال‌۱۴۰۲ خبر داد. قائم‌‌‌‌مقام دبیر شورای گفت‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی ضمن اشاره به انتشار نتایج بیستمین دوره ارزیابی عملکرد شوراهای گفت‌‌‌‌وگوی استانی که شامل ۵شاخص و ۱۷مولفه است، از رشد ۱۷‌درصدی عملکرد این شوراها در نیمه دوم سال‌۱۴۰۲ خبر داد.
  • اجرای مصوبه انتقال کالا به منطقه ویژه ۲ بوشهر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بوشهر با اشاره به اینکه اجرا‌نشدن مصوبه دولت برای انتقال کالا به منطقه ویژه۲ بوشهر، مشکلات زیادی برای فعالان اقتصادی ایجاد‌کرده‌است، اجرای کامل این مصوبه را خواستار شد.
  • سیاست ارزی در خدمت صادرات؟

    تضعیف پول ملی از طریق تغییرات نرخ ارز یک ابزار موثر در توسعه صنعتی صادرات‌محور در بسیاری از کشورهای جهان است. با این حال اقتصاد ایران به‌دلیل دور بودن از مرز فناوری‌های جهانی و سیاست‌های نادرست از آن بهره‏ای نبرده است.
  • هیچ تفاوتی بین حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده نیست

    دنیای‌اقتصاد: وزیر صمت با بیان اینکه هیچ تفاوتی بین حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکننده نیست، گفت: اگر کالایی دارای کیفیت لازم نیست، این موضوع حتما برای خریدار تبیین شود تا متضرر نشود.
  • پرداخت ۴۶‌درصد از مطالبات گندمکاران

    دنیای‌اقتصاد: رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: تاکنون ۴۶‌درصد از مطالبات کشاورزان گندمکار پرداخت شده‌است. عطاالله هاشمی در گفت‏‏‏‏‌وگو با «ایسنا» در پاسخ به این سوال که تاکنون چند‌درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شده‌است؟ گفت: تقریبا ۴۶‌درصد مطالبات گندمکاران پرداخت و ۵۴‌درصد هنوز باقی‌مانده‌است. وی افزود: ۲.۳همت از طلب کشاورزان حدود یک‌ماه پیش‌پرداخت شد و ۲۸همت نیز هفته پیش‌پرداخت شده‌است.رئیس بنیاد ملی گندمکاران تصریح کرد: کشاورزان حدود ۳۴ همت از دولت بابت گندم تحویلی طلب دارند که باید توسط سازمان برنامه و بودجه‌ و سازمان هدفمندی یارانه‏‏‏‏‌ها پرداخت شود. هاشمی در پاسخ به این سوال که آیا برای پرداخت مابقی مطالبات گندمکاران زمان مشخصی تعیین ‌شده‌است؟ گفت: سازمان برنامه و بودجه‌و هدفمندی یارانه‏‏‏‏‌ها اعلام کرده‌اند که مابقی مطالبات پرداخت می‌شود اما زمان مشخصی برای آن تعیین نشده‌است.
  • قرارگاه توسعه صادرات تشکیل می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی در جمع جوانان و نخبگان، از تشکیل قرارگاه توسعه صادرات خبر داد و افزایش صادرات در سال‌گذشته را عامل بهبود تراز تجاری، تامین آرامش بازار و پایداری تولید معرفی کرد.
  • ٩٠‌درصد واحد‌های صنعتی مشمول مدیریت مصرف برق نمی‌شوند

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اعلام اینکه بیش از ٩٠‌درصد از واحد‌های صنعتی مشمول برنامه‌های مدیریت مصرف برق نمی‌شوند، تاکید کرد: برنامه شهرک‌های صنعتی نیز یک روز در هفته است.
  • جهانی‌سازی نمرده است

    جنگ‌های تعرفه‌ای در سال‌های اخیر باعث‌شده تا برخی کارشناسان اقتصادی نسبت به آینده تجارت‌جهانی تحلیل‌های بدبینانه‌ای داشته باشند؛ این محققان تا آنجا پیش رفته‌اند که نوعی جنگ سرد اقتصادی را پیش‌بینی می‌کنند. در این بین سوال مهم آن است که این نگرش تا چه حد با شواهد آماری انطباق دارد؟ واقعیت آن است که گرچه روند تجارت‌جهانی نسبت به دهه‌های گذشته کند شده، اما همچنان تولید جهانی وابستگی زیادی به واردات نهاده‌های تولید از دیگر کشورها، بازارهای خارجی، نیروی کار مهاجر و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی دارد، بنابراین آمارها نشان می‌دهد که فرآیند تولید همچنان در دهکده جهانی صورت می‌گیرد، هرچند بعضی از ساکنان دهکده، به اندازه قبل با یکدیگر همکاری نمی‌کنند.
  • اجماع واشنگتن هنوز کار می‌کند

    کیوان حسین‌وند: اصلاحات اقتصادی و تجاری از نوع تجسم یافته در اجماع واشنگتن برای دهه‌ها از دایره مد آکادمیک خارج شده‌است، با این حال هنوز مطالعات زیادی وجود ندارد که به‌طور قانع‌کننده‌ای کارآمدی این اصلاحات را رد کند. در این گزارش، با تعریف اصلاحات تاکیدی اجماع واشنگتن به‌عنوان یک جهش گسسته و پایدار در شاخص آزادی اقتصادی و با شناسایی ۴۹مورد اصلاح عمومی در مجموعه کل اصلاحات از ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۵ برای ۱۴۱کشور استفاده می‌شود. نتایج نشان می‌دهد که میانگین اثر مرتبط با این اصلاحات طی دوره‌های ۵ و ۱۰‌ساله مثبت و قابل‌توجه است.
  • زنگ خطر سفره‌های مردم جهان

    طبق گزارش تازه‏‏‏‌ سازمان خواربار و کشاورزی ملل‌متحد (فائو)، شاهد سومین ماه متوالی افزایش شاخص قیمت جهانی کالاهای اساسی مواد غذایی هستیم. این گرانی بی‏‏‏‌وقفه، در حالی رخ می‌دهد که قیمت غلات و فرآورده‌های لبنی با روند صعودی روبه‌رو بوده، اما بهای شکر و روغن‌های گیاهی روندی کاهشی داشته‌است. این نوسانات قیمتی، زنگ خطر برای سفره‏‏‏‌های مردم در سراسر جهان به صدا درآورده است، چراکه قدرت خرید خانوارها را به‌طور چشمگیری کاهش می‌دهد و امنیت غذایی را با مخاطره‏‏‏‌ای جدی مواجه می‌سازد. شاخص قیمت غذای فائو که نشان‌دهنده نوسانات ماهانه قیمت جهانی سبدی از کالاهای غذایی مهم در معاملات بین‌المللی است، در ماه مه به‌طور میانگین به ۱۲۰.۴واحد رسیده‌است. این رقم ۰.۹‌درصد نسبت به ماه قبل افزایش داشته‌است، اما در مقایسه با سال‌گذشته ۳.۴‌درصد و نسبت به مارس ۲۰۲۲ (اوج قیمت‌ها پس از شروع جنگ اوکراین) ۲۴.۹‌درصد کاهش نشان می‌دهد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر