شماره روزنامه ۶۰۲۸
|

  • آناتومی اقتصاد ترامپ

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ بارها وعده داده است که قیمت کالا و خدمات را برای مصرف‌کنندگان آمریکایی کاهش می‌دهد؛ اما گفت‌وگوی نیویورک‌تایمز با ده‌ها اقتصاددان نشان می‌دهد که حداقل سه شعار وی نه تنها به کاهش قیمت‌ها منجر نمی‌شود، بلکه قیمت‌ها را از سطح فعلی نیز بالاتر خواهد برد.
  • چرخش به راست بروکسل

    دنیای‌اقتصاد: رای‌دهندگان در ۲۰کشور اتحادیه اروپا، انتخاب پارلمان بعدی این اتحادیه را در میان نگرانی از اینکه تغییر احتمالی به سمت راست توانایی بزرگ‌ترین بلوک تجاری جهان را برای تصمیم‌گیری (در کنار شدت گرفتن جنگ در اوکراین و احساسات ضد مهاجران) تضعیف کند، آغاز کرده‌اند. الجزیره در گزارش ۹ژوئن نوشت، انتخابات روز پنج‌شنبه در هلند و در سایر کشورها در روزهای جمعه و شنبه آغاز شد؛ اما اکثریت آرای اتحادیه اروپا در روز یکشنبه در صندوق قرار گرفت یعنی زمانی که فرانسه، آلمان، لهستان و اسپانیا صندوق‌های رای را باز و ایتالیا دومین روز رای‌گیری برای انتخاب ۷۲۰نماینده پارلمان اروپا را برگزار کرد. کرسی‌های پارلمان بر اساس جمعیت -از شش کرسی در مالت و لوکزامبورگ تا ۹۶کرسی در آلمان- تخصیص می‌یابد.
  • هندوئیسم میانه‌رو؟

    دنیای‌اقتصاد: روز یکشنبه زمانی که نارندرا مودی فروتنانه آماده سوگند برای سومین دوره نخست‌وزیری هند بود، فضای سیاسی دهلی نو متحول شد. انتخاباتی که هفته گذشته به پایان رسید، اکثریت پارلمانی را از مودی سلب و او را مجبور کرد برای ماندن در قدرت به مجموعه‌ای از شرکای ائتلافی متمایل شود. اکنون، این احزاب دیگر از چیزی برخوردار می‌شوند که سال‌ها منحصرا متعلق به مودی بود: «ارتباط» و «کانون توجه».
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    در نوامبر۲۰۱۸، اسرائیل به قطر اجازه داد تا تزریق ۶ماهه ۹۰میلیون دلاری به غزه را برای دستمزدهای مربوط به خدمات کشوری و سوخت آغاز کند؛ اما سومین کمک نقدی ۱۵میلیون دلاری در ژانویه۲۰۱۹ به‌دلیل خشونت در مرز مسدود شد. وزیر جنگ سابق اسرائیل گفت که پرداخت‌های قطر «ادامه روند تسلیم شدن به تروریست‌ها و حماس» است. محمد بن‌عبدالرحمن آل‌ثانی، وزیر امور خارجه قطر، در سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال۲۰۱۹ اظهار کرد که حمایت قطر از غزه ادامه خواهد داشت و حمایت مالی از گروه‌هایی که برچسب تروریستی می‌خورند، از جمله حماس را تکذیب کرد؛ اما در عوض «تلاش می‌کرد تا به بحران انسانی در غزه پایان دهد.»
  • جهنم هسته‌ای؛ به زودی

    دنیای اقتصاد: توسعه هسته‌ای چین و تهدیدهای روسیه برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در اوکراین و استفاده از آن در فضا، نظر ایالات متحده را برای کاهش سلاح‌های هسته‌ای تغییر داده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، یک مقام ارشد دولت بایدن روز جمعه هشدار داد که «تغییر موضع» در استراتژی هسته‌ای چین و روسیه، ممکن است ایالات متحده را به این نتیجه برساند که مجبور شود زرادخانه هسته‌ای خود را گسترش دهد. اظهارات روز جمعه از پرانای وادی، مدیر ارشد شورای امنیت ملی صریح‌ترین هشدار عمومی بود که حکایت از این دارد که ایالات متحده آماده شده است دست به نوسازی زرادخانه خود بزند و آن را گسترش دهد.
  • پایان یک‌صدایی در اسرائیل

    دنیای اقتصاد: یکی از اعضای کلیدی کابینه جنگی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تهدید کرده که در بحبوحه اختلافات جدی بر سر جنگ غزه، از کابینه خارج خواهد شد. این در حالی است که فشارها بر نتانیاهو برای پایان دادن به درگیری‌ها و ارائه طرحی دقیق برای اداره غزه هنگام پایان جنگ، رو به افزایش است. «متیو امپوکه بیگ» و «آرون باکسرمن» در گزارش ۸ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، بنی‌گانتس، یکی از رهبران اپوزیسیون گفت استعفا می‌دهد مگر اینکه نتانیاهو به نگرانی‌های او درباره چگونگی پایان جنگ و پس از آن رسیدگی کند.
  • رفاقت در حرف، رقابت در میدان

    دنیای‌اقتصاد: دوستی بین فرانسه و ایالات متحده بیشتر قابل قبول است؛ اما تنش‌ها درخصوص جنگ‌های غزه و اوکراین افزایش یافته است و اینکه چگونه اروپا می‌تواند از سایه آمریکا خارج شود، سوال مهم این روزهای ناظران سیاسی است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، در نور خورشید نرماندی، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه درباره «پیوند خونی بین ایالات متحده و فرانسه» صحبت کرد و گفت این پیوند خونی این کشور را به ایالات متحده وصل می‌کند. این پیوندی است که ریشه‌هایش به تاسیس ایالات متحده در سال۱۷۷۶ می‌رسد که در آن زمان فرانسه از آمریکایی‌ها در برابر انگلیس دفاع کرد.
  • جراحی سرطان مغز در مصر باستان

    دنیای‌اقتصاد: مطالعه‌ای نشان داده که مصریان باستان ممکن است بیش از ۴۰۰۰سال پیش برای درمان سرطان با جراحی تلاش کرده باشند. این یافته‌ها در ماه مه در مجله Frontiers in Medicine منتشر شد و به مجموعه‌ای از کارهایی افزود که به دنبال گسترش درک ما از چگونگی تلاش یکی از مهم‌ترین تمدن‌های جهان برای مقابله با بیماری‌ها، به‌ویژه به مرگ‌باری سرطان بود.
  • بالا گرفتن انتقادات بین‌المللی از اسرائیل

    ارتش اسرائیل در مواجهه با انتقادات بین‌المللی از جنگ و حمله اخیرش به ساختمان مدرسه سازمان ملل که به عنوان پناهگاه در «نصیرات» استفاده می‌‌شد، از عملیات خود کاملا دفاع و ادعا کرد که نیروهایش گروهی متشکل از ۳۰ شبه‌‌نظامی را که از سه کلاس درس به عنوان پایگاه استفاده می‌کردند، هدف قرار داد.
  • مانور قدرت در مدیترانه

    دنیای اقتصاد: یک کلیپ ویدئویی که اخیرا با یک موسیقی متن الکترونیکی هیجان‌‌‌انگیز تنظیم شده است، چیزی را که مبارزان حزب‌‌‌الله آن را یک پهپاد تهاجمی می‌نامند نشان می‌دهد؛ یک سلاح جدید در زرادخانه این گروه در زمانی که حملات خود به اسرائیل را افزایش می‌‌‌دهد. به رخ کشیدن این سلاح جدید، نوعی مانور قدرت از سوی سید حسن نصرالله است.
  • دیدار بایدن و زلنسکی در پاریس

    دنیای‌اقتصاد: بایدن روز جمعه با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در یک مقطع حساس در جنگ با روسیه دیدار کرد، زیرا دو متحد به دنبال راه‌هایی برای معکوس کردن شرایط میدان نبرد هستند. دو رئیس‌جمهور در پاریس در مراسمی به مناسبت هشتادمین سالگرد نبرد نرماندی علیه آلمان نازی در جنگ جهانی دوم، شرکت کردند. بایدن سپس اواخر جمعه به نرماندی بازگشت تا در مراسم تجلیل از سربازان آمریکایی سخنرانی کند و آن جنگ دیرینه را به درگیری امروز در اوکراین مرتبط کند. «پیتر بیکر» و «مایکل شی یر» در گزارش ۷ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، این دیدار - که اولین دیدار میان رهبران آمریکا و اوکراین از دسامبر گذشته است- تنها چند روز پس از آن صورت می‌گیرد که بایدن به اوکراین اجازه استفاده از تسلیحات ارائه‌‌‌شده توسط ایالات متحده برای شلیک به خاک روسیه را داد. این یک تغییر ملموس پس از دو سال محدودیت برای جلوگیری از حمله به خاک روسیه (دشمن دارای تسلیحات هسته‌ای) بود.
  • چرا انتخابات پارلمان اروپا مهم است؟

    دنیای‌اقتصاد: صدها میلیون رای‌دهنده در ۲۷ کشور در هفته جاری برای شرکت در انتخابات به پای صندوق‌های رای خواهند رفت، اما پارلمان اروپا کم‌قدرت‌ترین نهاد اتحادیه اروپاست. اغلب به عنوان یک «مغازه سخنگو» مورد تمسخر قرار می‌گیرد. ۷۲۰ عضو آن دارای اختیارات محدودی هستند، و در حالی که تعداد کمی از آنها ستاره‌های برتر هستند، تعداد کمی سیاستمدار بازنشسته یا حتی جنایتکار هستند. «متینا استویس گریدنف» در گزارش ۷ ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، اما، اتحادیه اروپا از زمان آغاز به کار خود به عنوان یک اتحاد اقتصادی در نزدیک به هفت دهه پیش، هرگز در ارائه منافع ملموس به شهروندان خود یا برای جهان نیرویی مهم برای ثبات و رفاه نبوده است.
  • پیروزی دموکراسی بر خودکامگی در هند

    گروه اقتصاد بین‌الملل: رای‌‌‌دهندگان در بزرگ‌ترین دموکراسی جهان اخیرا دوباره ثابت کردند چگونه دموکراسی می‌تواند نخبگان سیاسی یک کشور را که رابطه خود را با واقعیات روی زمین قطع کرده‌‌‌اند، مورد ملامت و سرزنش قرار دهد و تمرکز قدرت در یک جا را محدود و سرنوشت یک کشور را دگرگون سازد. با گذشت یک دهه از تکیه‌‌‌زدن نارندرا مودی بر کرسی نخست‌‌‌وزیری هند، پیش‌بینی می‌‌‌شد مودی در انتخابات پارلمانی به پیروزی قاطع دست یابد. اما در چهارم ژوئن مشخص شد که حزب او با از دست‌‌‌ دادن اکثریت پارلمانی قادر نخواهد بود به‌‌‌تنهایی دولت تشکیل دهد و باید با سایر احزاب ائتلاف کند. این پیامد می‌تواند پروژه مودی را برای بازسازی هند از مسیر خارج ‌‌‌کند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    در مارس ۲۰۱۵، زمانی که قطر شروع به جنگ با حوثی‌‌‌ها کرد، وضعیت تغییر کرد. «توفان قاطع» به‌‌‌منظور «بازگرداندن دولت رئیس‌‌‌جمهور هادی از تصرف شبه‌‌‌نظامیان حوثی» آغاز شد و قطر همچنین به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی پیوست که از رئیس‌‌‌جمهور هادی حمایت می‌‌‌کرد، یعنی تغییر موضع قطر در پاسخ به روی کار آمدن شیخ تمیم و نتایج بحران ۲۰۱۴ خلیج‌‌‌فارس بود. در جریان بحران خلیج‌‌‌فارس در سال ۲۰۱۷، کشورهای گروه ۴ قطر را متهم کردند که با هر دو طرف مغازله می‌کند به این معنا که هم در ائتلاف علیه حوثی‌‌‌ها حضور دارد و هم اطلاعاتی را به آنها ارائه می‌دهد. در نهایت، تلاش‌‌‌های میانجی‌گرانه‌‌ قطر در یمن به ایجاد و باز نگه‌‌‌داشتن روابط این کشور با اسلام‌‌‌گرایان کمک کرد.
  • تناقض‌نمایی بایدن در پاریس

    دنیای اقتصاد: بایدن روز چهارشنبه وارد فرانسه شد. او می‌خواهد رهبران اروپایی را در کنار خود جمع کند و عزمی را که به حمایت از اوکراین کمک کرده است، نشان دهد. اما او همچنین در برابر همان رهبران خواهد ایستاد و در عمل در میان دموکراسی‌های غربی به تنهایی از اسرائیل حمایت می‌کند. «مایکل شی‌یر» و «پیتر بیکر» در گزارش ۴ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، سفر بایدن به فرانسه به مناسبت هشتادمین سالگرد تهاجم «روزD» (منظور نبرد نرماندی است)، اولین بار از زمان حمله ۷اکتبر است. او هفته آینده برای حضور درنشستی در ایتالیا با رهبران کشورهای گروه۷ به اروپا بازخواهد گشت و سه‌هفته پس از آن میزبان هفتادوپنجمین سالگرد نشست سران کشورهای ناتو در واشنگتن خواهد بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر