شماره روزنامه ۶۰۲۶
|

  • جا ماندگان جهان از «سیاست صنعتی»

    دنیای اقتصاد- فاطمه صالحی: سیاست‌های صنعتی جدید، پیچیده و متنوع‌اند و برای اجرا به ظرفیت دولتی بالا نیاز دارند. اما براساس آخرین محاسبه رتبه بوروکراتیک و ظرفیت اجرایی، ایران و خاورمیانه در مرتبه پایینی قرار دارند و زیرساخت اجرای این سیاست‌های جدید در این مناطق فراهم نیست. در نتیجه معمولا چنین سیاست‌هایی به دلیل هزینه‏‏‌های اجرای بالا مورد غفلت واقع می‌شوند. در عصری که گسل‏‏‌های اقتصادی با سرعتی سرسام‏‏‌آور تغییر می‌کنند و ابرقدرت‏‏‌های نوظهور، قواعد بازی را از نو می‏‏‌نویسند، یک عنصر کلیدی در معادله پیچیده توسعه، همچنان در سایه‏‏‌روشن‏‏‌های بحث‏‏‌های علمی و راهروهای قدرت باقی مانده است؛ ظرفیت اجرایی دولت. این واژه برای بسیاری تداعی‏‏‌گر کاغذبازی‏‏‌های بی‏‏‌پایان و میزهای پر از پرونده است، ولی در واقع اینطور نیست؛ ظرفیت اجرایی دولتی می‏‏‌تواند کاتالیزور تحولات عظیم اقتصادی باشد. در این گزارش، به کنکاش در لایه‏‏‌های پنهان این نیروی شکل‏‏‌دهنده به سرنوشت ملت‏‏‌ها می‏‏‌پردازیم.
  • فجایع اقتصاد صف

    دنیای اقتصاد: به نظر می‌رسد کشورهایی که به منابع طبیعی، از جمله نفت دسترسی دارند بهتر می‌توانند به توسعه دست‌یابند اما چیزی که واقعیت دارد این است که دولت‌های رانتی با وجود در اختیار داشتن چنین منابع عظیمی، با فقر فزاینده و بحران‌های اقتصادی روبه‌رو هستند و در حوزه اقتصاد عموما آسیب‏‏‏‏‌پذیر به‌نظر می‌رسند. غنای منابع طبیعی و اقتدار اقتصادی که گاه همسنگ یکدیگر قلمداد می‌شوند مناسباتی پیچیده دارند. ژاپن بدون داشتن منابع طبیعی توانست خود را به‌قدرت دوم اقتصادی جهان تبدیل کند، در حالی‌که کشورهای نفتی از این مهم بازماندند.
  • برندینگ صادرات غذایی ایران در نمایشگاه بین‌المللی اگروفود ۲۰۲۴

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه‌تجارت ایران از آغاز به‌کار نمایشگاه اگروفود تهران خبر داد.
  • کاهش ٤٥٤ مگاواتی مصرف برق در نخستین روز تغییر ساعات کاری

    دنیای اقتصاد: سخنگوی صنعت برق با اشاره به قوانینی که اجازه تعیین قیمت برق را به صورت پلکانی-افزایشی برای گروه های پرمصرف می دهد، تصریح کرد: با این حال سریع‌ترین و ساده ترین راهکار غلبه بر ناترازی انرژی، بة‌کارگیری روش‌های صحیح مصرف انرژی است.به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو(پاون)، مصطفی رجبی‌مشهدی با بیان اینکه عایق‌بندی پنجره ساختمان‌های مسکونی و استفاده از وسایل برقی با برچسب انرژی و راندمان بالا می‌تواند تا ٥٠ درصد مصرف انرژی برق و گاز را کاهش و میزان انرژی مصرفی یک واحد مسکونی را نصف کند، در پاسخ به پرسشی درباره امکان واقعی‌سازی قیمت برق، یادآور شد: عواملی چون واقعی سازی قیمت برق راهکارهای بلندمدت است اما اکنون در شرایطی هستیم که رشد شتابان و جهشی مصرف انرژی وجود دارد و بهترین و سریع‌ترین راهکار، استفاده صحیح و به‌کارگیری راهکارهای مصرف بهینه برق و انرژی است. او افزود: تنظیم سامانه‌های سرمایشی روی ٢٤ و حتی ٢٥ درجه می تواند مصرف را تا حد زیادی کاهش دهد.سخنگوی صنعت برق آثار تغییر ساعات کار ادارات را نیز مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در روز نخست تغییر ساعت کار ادارات ٤٥٤ مگاوات صرفه جویی در مصرف برق را شاهد بودیم.
  • محدودیت‌زدایی از بازرگانی

    دنیای اقتصاد: اهمیت‌ ارتقای سهولت‌ تجارت و کسب‌وکار در تقویت‌ رقابت‌پذیری‌ و بهبود مشارکت‌ کشور در زنجیره‌های‌ ارزش جهانی‌، بی‌تردید یکی‌ از الزامات مهم توسعه اقتصادی است. الزام بنگاه‌ها به‌ دریافت‌ کارت بازرگانی‌ یکی از موانع کسب‌وکار در کشور است. کارشناسان معتقدند که حذف کارت بازرگانی باعث تضعیف اتاق‌های بازرگانی نخواهد شد؛ زیرا نسل جدید اتاق‌های بازرگانی از طریق ارائه مجوزها منفعت کسب نمی‌کنند. در حال حاضر هدف اتاق‌ها جذب عضو بیشتر و گسترش شبکه همکاری است.
  • جزئیات صدور مجوزهای بر‌‌گزاری نمایشگاه‌های داخلی و بین‌المللی

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر ترویج تجارت سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به ابلاغ ضوابط تقویم نمایشگاهی استان‌ها، تدوین سیاست واحد در صنعت نمایشگاهی را گامی مثبت در توسعه‌تجارت داخلی و خارجی دانست.
  • گذار به انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: شرکت‌های انرژی نیمه‌دولتی اکوینور نروژ(Equinor) و اورستد دانمارک (Orsted)، دو غول انرژی در منطقه اسکاندیناوی، در مسیر ‌گذار به انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر، راه‏‏‌های کاملا متفاوتی را در پیش گرفته‏‏‌اند. این تفاوت در سیاست‏‏‌های صنعتی متمایز دو کشور ریشه دارد که طی دهه‏‏‌های گذشته دنبال شده است.
  • نیروی انسانی؛ چالش پنهان بخش معدن

    دنیای‌اقتصاد: در جهان، تربیت مدیر یکی از فعالیت‌های اصلی سازمان‌ها است. کارشناسان حوزه‌ معدن در رویداد جامع‌معدن و صنایع معدنی که به کوشش گروه رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» برگزار شده بود، بر اهمیت تربیت و آموزش نیروی انسانی در این حوزه تاکید کردند.
  • تشکیل بازار آب به رفع چالش‌‌‌های این حوزه کمک می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: نایب‌‌‌رئیس اتاق ایران با تاکید بر اینکه تشکیل بازار آب، مشکلات سرمایه‌گذاری در این حوزه را رفع می‌کند، گفت: تشکیل این بازار ضمن تقویت انگیزه صرفه‌‌‌جویی، به تامین هزینه‌‌‌های حوزه آب و رفع چالش‌‌‌های این حوزه کمک خواهد کرد.
  • تبلیغات و برندینگ در بهای تمام‌شده کالا به‌زودی محاسبه می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر خدمات کسب‌وکار وزارت صمت با بیان اینکه به‌‌‌زودی کل موضوع تبلیغات و برندینگ در بهای تمام‌شده کالا قرار می‌گیرد، گفت: بر اساس مصوبه هیات‌وزیران باید بستری فراهم شود تا برند جزو وثیقه‌‌‌ در بانک‌ها در نظر گرفته شود.
  • قانون تخریب تجارت؟

    دنیای اقتصاد: اولین قانون تجارت ایران حدود یک قرن پیش در زمان علی‌‌‌‌‌اکبر خان داور به تصویب رسید ‌و مشتمل بر ۶۰۰ماده ‌بود. منبع تقنین این قانون، قانون بازرگانی فرانسه بود که در زمان خود به کد ناپلئون معروف بود. «کد» به مجموعه‌‌‌‌‌ای از یک رشته قوانین جامع اطلاق می‌شد. در زمان ناپلئون چهار کد نوشته شد که این کدها حقوق عرفی را در قالب یک کل درآوردند و قانون تجارت و مدنی هم جزئی از آن بود. هدف این بود که تمام مسائل حوزه تجارت در یک جا مدون شود. شاکله قانون تجارت فعلی ایران به استثنای دو مورد همان قانونی است که در زمان علی‌‌‌‌‌اکبر خان داور به تصویب رسید. موارد استثنا یکی اصلاحیه سال‌۱۳۴۷ در مورد شرکت‌های سهامی مشتمل بر۳۰۰ماده و دیگری درباره ورشکستگی و دلالی است. چندین سال‌است که دولت به‌دنبال تدوین قانون تجارت است و نهایتا در ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ مجلس، لایحه‌ای را که سال‌ها تحت بررسی قرار داشت، تصویب و برای بررسی به شورای‌نگهبان ارسال کرد. این قانون مشتمل بر ۱۳۴۳ ماده‌است و قصد دارد ایرادات قانون تجارت فعلی را برطرف کند، اما به باور بعضی کارشناسان این قانون نه‌تنها مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه باری بر دوش حوزه تجارت می‌شود و در آینده با تفسیرهای سلیقه‌‌‌‌‌ای روبه‌رو خواهد شد.
  • تجارت در فاصله ۱۵‌هزار ‌کیلومتری

    دنیای اقتصاد: اتاق بازرگانی فرانسه و استرالیا (FACCI) به‌عنوان یک سازمان پیشرو در تقویت و توسعه روابط تجاری، نقشی حیاتی در ایجاد یک پل ارتباطی بین شرکت‌ها و کسب‌وکارهای فرانسوی و استرالیایی ایفا می‌کند. از زمان تاسیس این نهاد اقتصادی در دهه‌۱۹۸۰، اتاق با ارائه خدمات متنوعی از جمله مشاوره تجاری، بر‌‌گزاری رویدادهای شبکه‏‏‏‏‌سازی و تحلیل‌های بازار، به ارتقای همکاری‌های اقتصادی و تجاری بین فرانسه و استرالیا کمک کرده‌است.
  • ۲۵ کشتی نهاده دامی در صف بارگیری تا تخلیه

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: از ابتدای سال‌۱۴۰۲ تاکنون بیش از ۴۷همت نهاده دامی مدت‌دار در سامانه بازارگاه، عرضه شده‌است. به گزارش خبر‌‌گزاری تسنیم، حسین شیرزاد؛ مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: در راستای استمرار تولید، حمایت از تولیدکنندگان، تنظیم‌بازار و تامین پایدار و کافی نهاده‌‌‌‌‌‌‌‌های دامی، از ابتدای سال‌۱۴۰۲ تاکنون، یک‌میلیون و ۸۳۵‌هزار‌تن ذرت دامی، یک‌میلیون و ۱۷۹‌هزار‌تن جو دامی و ۱۲۲‌هزار‌تن کنجاله سویا به‌صورت مدت‌دار در سامانه بازارگاه عرضه شده‌است. حسین شیرزاد افزود: در این مدت، یک‌میلیون و ۵۱۴‌هزار‌تن ذرت، ۹۲۷‌هزار‌تن جو و ۱۰۲‌هزار‌تن کنجاله سویا در سامانه بازارگاه از سوی تولید‌کنندگان خریداری‌شده‌است.
  • ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری مشترک در عراق

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر غرب آسیای سازمان توسعه‌تجارت ایران با بیان اینکه باید رویکرد ایران در بازار عراق تغییر کند، گفت: در حال‌حاضر واحدهای متعددی از بخش‌خصوصی در این کشور در حوزه‌های سیمان، فولاد، آجر، بلوک سبک، نوشیدنی‌‌‌‌‌‌ها، رب‌گوجه، تولید مرغ و تخم‌مرغ و خودرو مشغول به فعالیت هستند.
  • به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روز رسانی فهرست تعرفه‌های مجاز برای ثبت‌سفارش جدید

    دنیای‌اقتصاد: سامانه جامع تجارت اعلام کرده بر اساس تصمیم وزارت صمت، فهرست تعرفه‌های مجاز جهت اخذ ثبت‌سفارش جدید برای واحدهای بازرگانی مرتبط با این وزارتخانه به‌روز‌رسانی شده‌است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر