شماره روزنامه ۶۰۳۱
|

  • اولویت مدیریت ناترازی برق

    دنیای اقتصاد: مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر و سخنگوی صنعت برق در نشست خبری دومین نمایشگاه ملی ایران آباد، بیان کرد: میزان مصرف برق ۷۵‌درصد مشترکان، پایین‌‌‌تر از الگوی مصرف است و حدود ۲۵‌درصد از مشترکان پرمصرف هستند. به گفته‌‌ او میزان ناترازی در تیر و مرداد، حدود ۱۰‌هزار مگاوات پیش‌بینی می‌شود و با تمهیدات اندیشیده‌شده، در تابستان امسال خاموشی نخواهیم داشت.
  • صدور ۳۶۰‌هزار مجوز کسب‌وکار الکترونیکی در بخش کشاورزی

    دنیای‌اقتصاد: معاون دبیرخانه مجوزها و پروانه‌‌های وزارت جهاد کشاورزی گفت: صدور مجوزهای کسب‌وکار الکترونیکی بخش کشاورزی از طریق درگاه ملی مجوزهای کشور از سال ۱۴۰۱ آغاز شده و اکنون به ۳۶۰‌هزار مورد رسیده است.
  • رسوخ روزافزون هوش مصنوعی در کسب‌وکارها

    حسن ولی‌بیگی سرپرست گروه پژوهش‌های محیط کسب‌وکار موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی
    امروزه شاهد گسترش و رسوخ هوش مصنوعی به روش‌های مختلف در کسب‌وکارها برای بهبود کارآیی، صرفه‌‌‌جویی در زمان و کاهش هزینه‌‌‌ها هستیم. با پیشرفت مداوم، هوش مصنوعی به‌سرعت در حال تبدیل شدن به یک منبع گرانبها برای بنگاه‌ها در سراسر جهان و صنایع مختلف برای بهره‌‌‌گیری از مزایای آن است. کسب‌وکارها در چشم‌‌‌انداز دیجیتال پرسرعت امروز به طور فزاینده‌‌‌ای از هوش مصنوعی برای به دست آوردن مزیت رقابتی، ساده‌‌‌سازی عملیات و ایجاد نوآوری استفاده می‌کنند. هوش مصنوعی در نحوه عملکرد کسب‌وکارها، از خودکارسازی کارهای روزمره تا باز کردن بینش‌‌‌های ارزشمند از داده‌‌‌ها، انقلابی ایجاد کرده است.
  • هوش مصنوعی؛ پل‏‏‌ نوین توسعه

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: در دنیای امروز، نوآوری فناورانه به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی و توسعه اجتماعی شناخته می‌شود؛ اما توزیع این نوآوری‏‏‌ها به‌شدت نامتوازن است، به طوری که بخش عمده‏‏‌ای از آن در مراکز شهری پیشرفته و ثروتمند متمرکز شده است. این نوع تمرکز جغرافیایی، شکاف عمیقی بین مناطق توسعه‏‏‌یافته و کمتر توسعه‏‏‌یافته ایجاد کرده است. پژوهش جدیدی که توسط آندرس رودریگز-پوز و ژوئینگ یو انجام شده است، نشان می‌دهد که چین با استفاده از هوش مصنوعی (AI) و روباتیک، در حال یافتن راهی نوآورانه برای پر کردن این شکاف است.
  • سندی برای حکمرانی توسعه

    دنیای اقتصاد-گروه صنعت و معدن: توسعه صنعتی در ایران، بنا به دلایل متعددی از جمله نبود استراتژی توسعه صنعتی، شکل نگرفته است. فقدان این استراتژی باعث شده است تولید و صادرات کشور همچنان در بند مواد خام، نیمه‌خام و انرژی‌بر باشد و رانت تعیین‌کننده بسیاری از جهت‌گیری‌های صنعتی شود. از همین رو با تاکید کارشناسان و فعالان اقتصادی، تدوین سندی برای توسعه صنعتی، از چندی پیش در دستور کار سیاستگذار قرار گرفت و مسوولیت تدوین آن به «موسسه آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی» سپرده شد. در حال حاضر اما جدا از انتقاداتی که به لحاظ محتوایی به این سند وارد است، سوال کلیدی این است که آیا اساسا توسعه صنعتی با ساختار سیاسی فعلی، امکان‌پذیر است؟ کارشناسان تاکید دارند برای تحقق توسعه صنعتی باید اصلاحاتی در روند سیاستگذاری و اجرا از روش بودجه‌‌‌‌ریزی تا مدیریت صنعت، معدن و تجارت اعمال شود.
  • کاهش ۳۰درصدی حجم آب در اثر تغییرات اقلیم

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی صنعت آب کشور گفت: در اثر تغییرات اقلیم، حجم آب دراختیار کشور ۳۰ درصد کمتر شده است، در همین راستا و برای حل این ناترازی‌ها، نقشه راه آب طراحی شده است تا ایجاد شغل و سرمایه ایرانی را بدون کمبود آب تضمین کند. به گزارش «ایسنا» عیسی بزرگ‌زاده با بیان اینکه متوسط بارش کشور را ۲۴۰میلی‌متر در سال آبی جاری است، گفت: این میزان نسبت به بلندمدت ۳درصد افزایش داشته است و می‌توان گفت که در شرایط نرمال قرار داریم؛ اما این مساله به معنی پرآبی نیست. وی افزود: در سال بارشی نرمال، هرچند بارش‌ها خوب است، اما کم بارشی‌های گذشته را جبران نمی‌کند. بزرگ‌زاده، میزان بارش‌های تهران را ۱۹درصد کمتر از میانگین بلندمدت خواند و گفت: بر این اساس، تهران در صدر استان‌های کم‌بارش قرار دارد.
  • نیم‌قرن تولید بدون بهره‌وری

    دنیای اقتصاد: بهره‌وری و مقیاس، دو بال توسعه صنعتی هستند با این حال ایران در استفاده از این دو بال در طی نیم قرن اخیر از موفقیتی برخوردار نبوده است. ناتوانی در ایجاد مقیاس درون‌بنگاهی و بین‌بنگاهی در نتیجه بی‏توجهی به توسعه و گسترش بازار داخلی و همین‌طور عدم ادغام در زنجیره‌های ارزش جهانی از یک طرف و حمایت‌های نادرست از صنایع بدون توجه به رقابت، کیفیت و بهره‌وری تولیدی از طرف دیگر، مانع از توسعه بخش‌های صنعتی مولد شده است.
  • رفع ابهامات در مورد چرخه بازگشت مجدد و فروش کالاهای فاقد ثبت سفارش

    وزارت امور اقتصادی و دارایی در جوابیه‌‌‌ای به گزارش «دنیای‌اقتصاد» با عنوان «صفر تا صد کالای متروکه» که در تاریخ ۱۴۰۳.۰۲.۰۲۶ منتشر شد، به توضیح مواردی در خصوص نوع فعالیت سازمان اموال تملیکی پرداخته که متن این جوابیه در ادامه آورده شده است.
  • برنامه قطعی‌ برق شهرک‌‌‌های صنعتی اعلام شد

    دنیای‌اقتصاد: عضو هیات‌مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت از آغاز قطعی برق در شهرک‌‌‌های صنعتی از هفته گذشته خبر داد و گفت: با توجه به برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های صورت‌گرفته، قطعی‌‌‌ها یک‌روز در هفته خواهد بود.
  • ۱۲‌درصد واحدهای شهرک‌‌‌های صنعتی راکد هستند

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌‌‌های صنعتی از تدوین بسته حمایتی در بخش صنعت، معدن و تجارت خبر داد و گفت که در حال حاضر ۱۲‌درصد واحدهای شهرک‌‌‌های صنعتی راکد هستند.
  • کربن‏‏‌زدایی از تولیدات صادراتی

    دنیای اقتصاد: نمایندگان بخش خصوصی تاکید دارند که صنایع بزرگ تولیدکننده محصولات صادراتی برای حفظ بازارهای صادراتی، به‏‏‌ویژه اروپا، باید از هم‏‏‌اکنون به فکر کربن‏‏‌زدایی و کاهش رد کربن در محصولات خود باشند. به گفته آنها سیاست‏‏‌هایی همچون قیمت‌گذاری کربن، کاهش یارانه سوخت‏‏‌های فسیلی و مشوق‏‏‌های کاهش انتشار کربن از سیاست‏‏‌های موثر در مسیر کربن‏‏‌زدایی از تولید و صادرات هستند که باید در دستور کار قرار بگیرند.
  • اتاق‌‌‌های بازرگانی و خانه‌‌‌های صمت همکاری خود را افزایش می‌دهند

    دنیای‌اقتصاد: در نشست هیات‌رئیسه اتاق ایران و روسای خانه‌‌‌های صمت بر ضرورت همکاری و همگرایی تشکل‌های مختلف بخش خصوصی تاکید و عنوان شد: اتاق‌‌‌های سراسر کشور و خانه‌‌‌های صمت، همکاری‌‌‌های خود را افزایش می‌دهند.
  • اقتصاد مقیاس را دریابید!

    افزایش مقیاس تولید «درون‌‌‌بنگاهی» نتیجه توسعه بازار بزرگ داخلی و رشد تقاضای انبوه است؛ زمانی که در پی این امر هزینه‌‌‌های ثابت تولید بر شمار فراوان تولید سرشکن شده و در نتیجه قیمت کالای تولیدی کاهش می‌یابد. این مقیاس می‌تواند از دو طریق افزایش سهم بازار داخلی بنگاه‌های اقتصادی با ابزار‌های متعارف سیاست صنعتی (از جمله ادغام و تملیک) یا گسترش سهم بازار خارجی این بنگاه‌ها از طریق سیاست‌های مشوق صادرات صورت گیرد. اما صرفه‌‌‌های مقیاس «میان‌‌‌بنگاهی» از نزدیکی جغرافیایی بنگاه‌‌‌های صنعتی حاصل می‌شود. این نزدیکی به صرفه‌‌‌جویی در هزینه‌‌‌های تولید، از جمله هرینه حمل‌‌‌ونقل کالای موردنیاز بنگاه‌‌‌ها و دسترسی به بیشترین سطح تقاضای میان بنگاهی برای کالاها می‌‌‌انجامد. همچنین نزدیکی جغرافیایی تبادل دانش فنی تولید و اطلاعات میان بنگاه‌‌‌ها را تسهیل می‌کند.
  • جا ماندگان جهان از «سیاست صنعتی»

    دنیای اقتصاد- فاطمه صالحی: سیاست‌های صنعتی جدید، پیچیده و متنوع‌اند و برای اجرا به ظرفیت دولتی بالا نیاز دارند. اما براساس آخرین محاسبه رتبه بوروکراتیک و ظرفیت اجرایی، ایران و خاورمیانه در مرتبه پایینی قرار دارند و زیرساخت اجرای این سیاست‌های جدید در این مناطق فراهم نیست. در نتیجه معمولا چنین سیاست‌هایی به دلیل هزینه‏‏‌های اجرای بالا مورد غفلت واقع می‌شوند. در عصری که گسل‏‏‌های اقتصادی با سرعتی سرسام‏‏‌آور تغییر می‌کنند و ابرقدرت‏‏‌های نوظهور، قواعد بازی را از نو می‏‏‌نویسند، یک عنصر کلیدی در معادله پیچیده توسعه، همچنان در سایه‏‏‌روشن‏‏‌های بحث‏‏‌های علمی و راهروهای قدرت باقی مانده است؛ ظرفیت اجرایی دولت. این واژه برای بسیاری تداعی‏‏‌گر کاغذبازی‏‏‌های بی‏‏‌پایان و میزهای پر از پرونده است، ولی در واقع اینطور نیست؛ ظرفیت اجرایی دولتی می‏‏‌تواند کاتالیزور تحولات عظیم اقتصادی باشد. در این گزارش، به کنکاش در لایه‏‏‌های پنهان این نیروی شکل‏‏‌دهنده به سرنوشت ملت‏‏‌ها می‏‏‌پردازیم.
  • گذار به انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر

    دنیای اقتصاد-فاطمه صالحی: شرکت‌های انرژی نیمه‌دولتی اکوینور نروژ(Equinor) و اورستد دانمارک (Orsted)، دو غول انرژی در منطقه اسکاندیناوی، در مسیر ‌گذار به انرژی‏‏‌های تجدیدپذیر، راه‏‏‌های کاملا متفاوتی را در پیش گرفته‏‏‌اند. این تفاوت در سیاست‏‏‌های صنعتی متمایز دو کشور ریشه دارد که طی دهه‏‏‌های گذشته دنبال شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر