شماره روزنامه ۶۰۱۵
|

  • سقف انتخابات بر مسکن جهان

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: بازارهای مسکن عمده کشورها در سال‌جاری میلادی، دست‏‏‌کم با «سه ریسک ضدرونق» روبه‌رو است که برآیند احتمالی این جهت‏‏‌دهنده‏‏‌ها به «رفتار معامله‏‏‌گران ملکی و سرمایه‌گذاران ساختمانی»، دو سناریوی بعید و محتمل را برای «قیمت مسکن ۲۰۲۴» قابل پیش‌بینی می‏‏‌کند. مقاله‏‏‌ای در شماره جدید «تجارت‏‏‌فردا» تحت عنوان «در بازار مسکن چه می‏‏‌گذرد؟»، این ریسک‏‏‌های سه‌گانه را مورد بررسی قرار داده است. یکی از آنها، «سایه سنگین انتخابات» است که کشورهای مختلف با پوشش جمعیتی ۴۰درصد از کل جمعیت جهان را در برمی‌گیرد. مواجهه بازارهای مسکن ۲۰۲۴ با انتخابات‏‏‌های ریاست‏‏‌جمهوری به صورت «احتیاط سرمایه‌گذاران ملکی» و «پرهیز از خرید تا بعد از اعلام نتایج» خواهد بود. در این حالت، «بازار اجاره» با افزایش تقاضا روبه‌رو می‏‏‌شود و چشم‏‏‌انداز قیمت مسکن «غیرافزایشی» و نبض معاملات خرید نیز «در فاز متفاوت از رونق» است. «تلاش دولت‏‏‌ها و سیاستگذاران پولی» برای مهار تورم با ابزار نرخ بهره نیز «ریسک برای رونق مسکن» محسوب می‏‏‌شود. «رشد کند اقتصادها» نیز عامل دیگری برای تقویت سناریوی محتمل «مسیر غیرصعودی مسکن» است. بخش‏‏‌هایی از مقاله «تجارت‏‏‌فردا» را در زیر بخوانید:
  • بانی یا بازنده رکود مسکن؟

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: تسهیلات‌دهی به بخش مسکن و ساختمان –بازارهای ساخت‌وساز و خرید خانه- از سال۹۷ تاکنون، به لحاظ میانگین سالانه «رشد واقعی» ۱۴درصد افت داشته است. بانی این عقبگرد سریالی در پرداخت وام‌های مسکن از نگاه برخی‌، بانک‌ها هستند؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد متهمان اصلی را باید در ۴ فاکتور جست‌وجو کرد که برآیند آن، تسهیلات‌دهنده‌ها را هم بازنده این صحنه کرده است.
  • خلاف طرح تفصیلی تهران عمل می‌‌‌شود

    عضو شورای شهر تهران از عملکردهای خلاف طرح تفصیلی پایتخت انتقاد و بر لزوم ارائه گزارش شهرداری درباره پیگیری طرح‌‌‌های تفصیلی تاکید کرد. به گزارش «ایسنا»، نرجس سلیمانی در دویست و سی و هفتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر الزام رعایت قانون در نحوه بررسی طرح‌های کمیسیون ماده ۵ گفت: بر اساس مصوبات سال ۱۳۸۸ در ماده ۴۶، ۴۸ و ۴۹ لزوم انجام بررسی‌‌‌های کارشناسی، طرح‌ها باید دارای توجیهات کافی و رعایت حقوق مکتسبه اشخاص در تغییرات طرح تفصیلی و استفاده بجا از گزارش‌های امکان‌سنجی باشد. وی ادامه داد: بر اساس گزارش‌های به دست آمده و مکاتبات مراجع نظارتی همچون سازمان بازرسی کل کشور، این موارد در طرح‌‌‌های تفصیلی چندان رعایت نمی‌‌‌شود. برای مثال در طرح تفصیلی منطقه ۲۲ خلاف مصوبات عمل می‌شود.
  • ۷۵ ساختمان مشابه پلاسکو و متروپل در تهران

    عضو هیات‌مدیره انجمن ایمنی و مهندسی حریق استان تهران، از وجود ۷۵ ساختمان بحرانی در استان تهران با شرایطی مشابه پلاسکو و متروپل خبر داد.به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی بستانچی عضو هیات‌مدیره انجمن ایمنی و مهندسی حریق استان تهران در حاشیه همایش فناوری‌‌‌های مهندسی ایمنی حریق در جمع خبرنگاران اعلام کرد: در کل کشور ۱۳۴‌هزار ساختمان ناایمن داریم همچنین در تهران ۳۳‌هزار ساختمان ناایمن وجود دارد که وضعیت بیش از ۷۰ ساختمان، بحرانی است. به عبارتی با وضعیت این ساختمان‌‌‌های بحرانی ۷۵ ساختمان مشابه وضعیت پلاسکو و متروپل در پایتخت داریم.
  • مظنه آپارتمان «سن‌‌‌دار» در منطقه ۵ تهران

    دنیای‌اقتصاد: مشخصات تازه‌‌‌ترین فایل‌‌‌های عرضه‌شده به بازار مسکن منطقه ۵ شهر تهران نشان می‌‌‌دهد هم‌‌‌اکنون میانگین قیمت پیشنهادی برای فروش هر مترمربع آپارتمان سن‌‌‌دار، در این منطقه، حول و حوش ۱۱۰ میلیون تومان است. این آپارتمان‌‌‌ها در بازه سنی ۱۴ تا ۱۵ سال قرار دارند و واحدهایی هستند که به لحاظ عمربنا از گروه آپارتمان‌‌‌های میانسال عبور کرده و هنوز به دوره کهنسالی نیز نرسیده‌‌‌اند.
  • فرجام ضلع سوم بازار مسکن

    دنیای اقتصاد: «تعیین پورسانت مشاوران املاک براساس دفترچه قیمت‌های پایه مالیاتی ملک» در فاصله تبدیل طرح مجلس به قانون، از متن مصوبه حذف شد؛ اما تبصره باقی‌مانده در آن از «پایان تعرفه‌های فعلی وابسته به قیمت روز آپارتمان‌ها» حکایت دارد. این قانون نقش واسطه‌های ملکی به‌عنوان ضلع سوم معاملات مسکن را چهار تغییر می‌دهد.
  • اجاره‌بهای آپارتمان ۱۰۰ مترمربعی در اصفهان

    دنیای‌اقتصاد- گروه مسکن و شهری: هیچ آمار رسمی درباره ارقام اجاره‌بها در اصفهان وجود ندارد اما فایل‌های اجاره آپارتمان در این کلان‌شهر می‌تواند برآوردی از «اجاره‌بهای پیشنهادی» صاحب‌خانه‌های اصفهانی را نشان دهد.
  • ۳ پیام تورم تولید مسکن

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن و شهری: تورم تولید مسکن در پایتخت طی سال گذشته با دو تغییر معنادار برای بازار ساخت‌وساز همراه شد. گزارش «دنیای‌اقتصاد» از تغییرات قیمت ساخت براساس داده‌های رسمی جدید حاکی است، نرخ رشد هزینه ساخت‌وساز از محل قیمت مصالح‌ساختمانی و خدمات مرتبط، از ۴۰درصد در بهار سال گذشته –تغییرات نقطه‌ای- به ۲۳درصد در فصل آخر کاهش پیدا کرد. تورم سالانه تولید مسکن نیز نرخ ۳۷درصد را به ثبت رساند؛ درحالی‌که، این نرخ در ۱۴۰۱، به میزان ۴۰درصد بود. این تنزل دو علت می‌تواند داشته باشد؛ اما نتیجه‌اش، «افت التهاب قیمت‌ها در بالادست مسکن» است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از سطح۱۴۰۲ تورم ساخت مسکن نشان می‌دهد، این شاخص از قله سال۹۹ که نرخ رشد نزدیک به ۸۰درصد را به ثبت رسانده بود، فاصله چشمگیر پیدا کرده است. اولین پیام تورم بالادست مسکن، حرکت غیرهم‌جهت آن با روند صعودی تورم ملک در سال گذشته است. پیش‌تر «دنیای‌اقتصاد» با استناد به «وزن محرک‌های تورم‌سازبیرونی» از تاثیر کمتر تورم ساخت گفته بود. پیام‌های بعدی به درون این بازار برمی‌گردد.
  • پول‏‏‌پاشی دوم در املاک چین

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: خبرگزاری بلومبرگ روز چهارشنبه به نقل از منابع آگاه، خبری از برنامه دولت چین برای حمایت از دولت‌‌‌های محلی با اعطای وام‌‌‌های دولتی به منظور رفع معضل انبوه خانه‌‌‌های به فروش نرفته منتشر کرد. این خبر در رسانه‌‌‌های داخلی با برداشتی نادرست بازتاب یافت و عنوان شد که هدف از این طرح، خانه‌‌‌های خالی است. اما بیانیه‌‌‌ اخیر مقامات چینی روشن ساخت که این طرح، بخشی از یک بسته نجات جامع برای بازار مسکن بوده و هدف اصلی آن، یاری رساندن به انبوه‌‌‌سازان در حل معضل آپارتمان‌‌‌های فروخته‌‌‌نشده‌‌‌ای است که انباشت آنها به تهدیدی جدی برای ثبات اقتصادی و اجتماعی کشور تبدیل شده است.
  • ۵۱ درصد تهرانی‏‏‌ها مستاجرند

    مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، اعلام کرد: ۵۱‌درصد خانوارهای تهرانی مستاجر هستند. به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، ابوالفضل نوروزی افزود: در کشور ما حدود ۳۱‌درصد از مردم مستاجر و بقیه مالک هستند و ۸‌درصد هم در خانه‌‌‌های سازمانی زندگی می‌‌‌کنند در حالی که این عدد در کشورهای دیگر بیشتر از کشور ماست. وی گفت: البته ۳۱‌درصد متوسط کشوری است و در کلان‌شهر تهران بالغ بر ۵۱‌درصد از شهروندان تهران مستاجر هستند. به گفته نوروزی، همچنین برخی از مستاجران، موجر هم هستند. یعنی امکان دارد خانه‌‌‌ای که مالک آن هستند را اجاره داده باشند و در خانه دیگری مستاجر باشند.
  • «نه» بانک‌ها به مستاجرها

    دنیای اقتصاد: مستاجرهای متقاضی وام اجاره (تسهیلات ودیعه) در سال۱۴۰۳، با دو بهانه تازه شبکه‌بانکی روبه‌رو شده‌اند؛ «ابلاغیه سال جدید هنوز نیامده است»، «فعلا اعتبار نداریم». تحقیقات میدانی «دنیای‌اقتصاد» حاکی است، بانک‌ها در اجرای سیاست «حمایت مالی از مستاجر» سه دسته‌ شده‌اند. این مسیر ۳ اشکال دارد.
  • «قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌‌‌بها» ابلاغ شد

    دنیای‌اقتصاد: رئیس‌‌‌جمهور قانون «ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره‌‌‌بها» را برای اجرا به دستگاه‌‌‌های مربوطه ابلاغ کرد.
  • عرضه ضعیف ملک کلنگی در جنوب تهران

    دنیای اقتصاد: بازار معاملات زمین و ملک کلنگی مسکونی در جنوب تهران در شرایط رکود و عرضه ضعیف فایل قرار دارد. تازه‌‌‌ترین بررسی‌‌‌های دنیای اقتصاد از وضعیت بازار معاملات زمین و ملک مسکونی کلنگی در مناطق ۹، ۱۰، ۱۲، ۱۵، ۱۶، ۱۷ و ۱۸ تهران نشان می‌‌‌دهد، عرضه فایل در عمده محله‌‌‌های این مناطق به بازارفروش ضعیف است. بررسی‌‌‌ها نشان می‌‌‌دهد عمده مالکان خانه‌‌‌های فرسوده و کلنگی که قصد جابه‌‌‌جایی دارند هم‌‌‌اکنون به جای عرضه خانه‌‌‌های قدیمی خود به بازار فروش، تمایل به مشارکت با سازنده دارند.
  • غروب برج‏‏‌های چینی

    دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب‏‏‌نیا: زنگ اصلاحات در بازار مسکن چین نه به دست دولت بلکه توسط چینی‌‌‌ها نواخته شد؛ تغییر رفتار پررنگ بازیگران این بازار از روی «رونق تاریخی معاملات ثانویه مسکن» و «غروب بازار آسمانخراش‌‌‌ها» محرز است به‌طوری که این یک واکنش معنادار دو سمت عرضه و تقاضا به وقایع حداقل دو سال اخیر در بازار املاک چین است. «ورشکستگی سریالی برج‌‌‌سازها» و «ناتوانی پیش‌‌‌فروشنده‌‌‌ها در عمل به تعهدات‌‌‌شان مقابل خریداران سرمایه‌‌‌ای آپارتمان‌‌‌ها» سرانجام باعث شد این جنس از تقاضا در بازار فروکش کند؛ اتفاقی که کارشناسان بازار املاک این کشور اسم آن را «میوه فرسایش اعتماد» گذاشته‌‌‌اند.
  • کلید معجزه در بافت‌فرسوده

    دنیای اقتصاد-گروه مسکن وشهری: عرضه مسکن در بافت ‌فرسوده می‌تواند تا ۳ برابر حجم فعلی افزایش یابد؛ اما کلید این معجزه در «چرخش سیاستی در مسیر تخصیص منابع برای ساخت خانه‌های حمایتی» است. بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد تبدیل زمین‌های ۹۹ساله از عرصه خام و فاقد خدمات به محل «قابل ساخت‌وساز و قابل سکونت» به قیمت امروز، دست‌کم ۱۲۰۰همت منابع مالی لازم دارد. این رقم اگر در خدمت «وام نوسازی کارآمد و در استطاعت» قرار بگیرد، امکان پرداخت ۱.۳میلیون فقره وام با سود ۱۰درصد وجود دارد. رونق ساخت در بافت‌ فرسوده یک تیر و دو نشان است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر