ندا لهردی- صنعت موبایل هر روز بزرگ‌تر شده و توسعه و گسترش بیشتری پیدا می‌کند. با این اوصاف است که این صنعت به‌تدریج به بخشی تاثیرگذار در تجارت و اقتصاد جهانی تبدیل شده است. آخرین تحقیقات انجام شده توسط شرکت تحقیقاتی GSMA با بررسی‌ها و آمارهای مختلف این موضوع را تایید می‌کند و نشان می‌دهد که صنعت موبایل سهم قابل توجهی از رشد اقتصادی دنیا را در اختیار دارد.
بر اساس این آمار این روند همچنان در سال‌های آینده هم ادامه داشته و در نهایت انتظار می‌رود تا سال ۲۰۱۷ اپراتورهای موبایل ۴/۱ درصد از تولید ناخالص جهانی را به صورت مستقیم و از طریق درآمدهای‌شان در اختیار بگیرند. از طرفی پیش‌بینی شده است که درآمد اپراتورهای موبایل تا سال ۲۰۱۷ رشد ۳/۲ درصدی داشته باشد.
این در حالی است که کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند درآمد کل اکوسیستم صنعت موبایل تا سال ۲۰۱۷ با رشد ۹/۴ درصدی به حدود ۲ تریلیون دلار خواهد رسید. در حقیقت صنعت موبایل سهم چشمگیری از بودجه و درآمد عمومی در کشورهای دنیا را تولید می‌کند تا جایی که انتظار می‌رود میزان بودجه عمومی تولید شده توسط صنعت موبایل تا سال ۲۰۱۷ به ۵۵۰ میلیون دلار می‌رسد که این میزان در مرحله اول از محل مالیات مستقیم و غیرمستقیم و البته درآمد حاصل از ارائه خدمات ارزش افزوده به‌دست
می‌آید.
به این ترتیب صنعت موبایل و ارتباطات به‌طور کلی از طریق تولید درآمد و اشتغالزایی تاثیر چشمگیری بر رشد اقتصادی کشورهای جهان گذاشته است. این بررسی‌ها نشان می‌دهد که پیش‌بینی می‌شود صنعت موبایل تا سال ۲۰۱۷ تا بیش از ۸/۹ میلیون شغل جدید ایجاد کند. این روند رشد تا حد قابل توجهی به دنبال رشد صنعت موبایل در بازارهای در حال توسعه و نه چندان پیشرفته اتفاق می‌افتد. صرف‌نظر از رشد استفاده از خدمات تماس صوتی و پیام متنی و افزایش تعداد کاربران اینترنت موبایل، متوسط درآمد صنعت موبایل از هر کاربر در تمام مناطق جهان کاهش پیدا کرده است. به‌طور کلی متوسط میزان درآمد موبایل از هر کاربر در سراسر جهان با کاهش ۶/۷ درصدی از ۱۹ دلار در ماه در سال ۲۰۱۰ به ۱۴ دلار در هر ماه در سال ۲۰۱۲ رسید. بیشترین کاهش درآمد از کاربران با ۱۰- درصد در آفریقا و بعد از آن با ۷- درصد در اروپا بوده است.
در حقیقت کاهش درآمد صنعت موبایل از هر کاربر نشان می‌دهد که متوسط قیمت‌های تعرفه خدمات ارتباطات همراه در کشورهای جهان کاهش یافته است. در بعضی موارد این موضوع با اینکه نشان‌دهنده کاهش قیمت خدمات است، اما نشان از رشد استفاده از چند سیم‌کارت روی یک دستگاه موبایل در بازار کشورهای توسعه یافته و پیشرفته دارد. در این کشورها معمولا کاربران از یک سیم‌کارت دوم هم که قیمت تعرفه خدمات آن کمتر است برای کاربران شخصی و یا فقط برای خدمات اینترنت موبایل استفاده می‌کنند. در کشورهای در حال توسعه و نه چندان پیشرفته این کاهش درآمد از هر کاربر به دنبال استقبال بازار از خدمات ارزان‌تر و البته با کیفیت‌تر است.

کاهش تعرفه خدمات موبایل در جهان

کاهش تعرفه خدمات موبایل در جهان

کاهش تعرفه خدمات موبایل در جهان