مجمع عمومی فوق‌العاده بانک پاسارگاد در تاریخ ۳۱ تیرماه سال‌جاری با حضور بیش از ۸۵ درصد صاحبان سهام با اکثریت قاطع به افزایش سرمایه این بانک به ۱۰۰ هزار میلیارد ریال طی ۳ سال آینده رای مثبت داد. براساس مصوبه مجمع فوق‌العاده بانک پاسارگاد، این افزایش سرمایه از محل مطالبات سهامداران، آورده نقدی، سود انباشته و اندوخته‌ها محقق خواهد شد. مرحله اول افزایش سرمایه از مبلغ ۳۰هزار میلیارد ریال به ۴۲هزار میلیاردریال(۴۰درصد افزایش) از محل مطالبات حال شده سهامداران(۳۲۰ریال) و آورده نقدی(۸۰ریال) در سال ۱۳۹۳ انجام خواهد شد.پس از اتخاذ این تصمیم توسط سهامداران، دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد، این تصمیم را به عنوان نقطه عطفی در فعالیت‌های بانک پاسارگاد خواند که این بانک را به سمت کسب جایگاه نخست در خاورمیانه هدایت خواهد کرد.همچنین پس از این مجمع فوق‌العاده، در مجمع فوق‌العاده دیگری اصلاح و تصویب اساسنامه جدید این بانک به رای گذاشته شد اما با توجه به نقطه نظرات سهامداران، تغییر اساسنامه منوط به بررسی بیشتر توسط سهامداران شد.به گزارش روابط‌عمومی بانک پاسارگاد، در تاریخ ۲۵ تیرماه سال‌جاری نیز مجمع عمومی عادی سالیانه این بانک برای بررسی عملکرد سال مالی منتهی به ۲۹ اسفندماه سال ۱۳۹۲ در محل سالن وزارت کشور برگزار شد.بنابراین گزارش در این مجمع که با حضور بیش از ۹۲ درصد صاحبان سهام برگزار شد، مبلغ ۳۲۰ ریال به ازای هر سهم بانک پاسارگاد به عنوان سود تقسیم شده در نظر گرفته شد. از دیگر مصوبات این مجمع، انتخاب موسسه حسابرسی ایران مشهود به عنوان بازرس اصلی و موسسه حسابرسی تدوین و همکاران به عنوان بازرس علی‌‌البدل بود. براساس این گزارش، در آغاز جلسه مذکور، سهامداران بانک پاسارگاد، کاظم میرولد، رییس هیات مدیره این بانک را به سمت ریاست مجمع، دکتر مجید قاسمی، نایب رییس هیات مدیره و مدیرعامل و امین تفرشی، عضو علی‌البدل هیات مدیره این بانک را به عنوان ناظرین و خانم نعیمیان را به عنوان منشی انتخاب کردند. در ادامه جلسه، امین تفرشی، گزارش عملکرد بانک پاسارگاد را برای سال مالی منتهی به اسفندماه ۹۲ قرائت کرد و مجید قاسمی نیز به پرسش‌های حاضرین پاسخ گفت.

بانک‌ها قربانی تصمیمات

دکتر مجید قاسمی، مدیرعامل بانک پاسارگاد در جلسه مجمع عمومی این بانک با اشاره به شرایط اقتصادی کشور گفت: در طول این سال‌ها، سیاست‌های پولی بسیار قابل تامل بوده است. وی بانک‌ها را قربانی تصمیمات دولتی دانست و افزود: در این سال‌ها دست بانک‌ها در تملیک وثایق بسته بود به نحوی که ۲۰ درصد تسهیلات اعطایی معوق و قفل شده و حدود ۵۰ درصد منابع بانک مرکزی که پایه پولی است برای مسکن مهر هزینه شده است.

وی تاکید کرد: اقتصاد، علم است و اگر قواعد آن را رعایت نکنیم، چوب آن را خودمان خواهیم خورد. به گفته وی در چنین شرایطی، پمپاژ تورم صورت گرفته و در واقع مالیات تورمی از شهروندان دریافت می‌شود.

مدیرعامل بانک پاسارگاد در بخش دیگری از سخنان خود به برداشت شبانه پول بانک‌ها توسط بانک‌ها مرکزی در دولت دهم اشاره کرد و افزود: در حال حاضر نیز تلاش می‌شود با گفتن این که بانک‌ها بنگاه‌داری می‌کنند، پولی که از محل سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها برداشت شده بازپس ندهند.

دکتر قاسمی خاطرنشان کرد: بانک‌ها طبق ضوابط و مقررات حق دارند ۴۰ درصد سرمایه پایه خود را در بخش‌های دیگر سرمایه‌گذاری کنند و هیچ محدودیتی در این رابطه ندارند. به گفته قاسمی، بانک پاسارگاد در طرح‌هایی سرمایه‌گذاری کرده که هیچ کس ریسک آن را قبول نمی‌کرد. وی افزود: ما در یک طرح در زرند کرمان، یک واحد گندله‌سازی را راه‌اندازی کردیم که تا پایان سال‌جاری نیز تولید آن افزایش خواهد یافت. به گفته وی این اقلام، سرمایه‌گذاری سنگینی بوده که علاوه بر ایجاد اشتغال، روح آن منطقه را نیز زنده کرده است.

دکتر قاسمی ادامه داد: در این منطقه معادنی که به خاطر نبود چنین کارخانه‌ای غیرفعال بوده‌‌اند، در حال حاضر در حال فعالیت هستند که این امر موجب شکوفایی اقتصاد کشور خواهد شد. به گفته مدیرعامل بانک پاسارگاد، طبق مقررات کمیته بال که کمیته‌ای مرکب از نمایندگان ارشد بانک‌های مرکزی جهان است، در تمام دنیا همه بانک‌ها می‌توانند ۴۰ درصد سرمایه خود را در طرح‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

وی افزود: بنگاه‌‌داری در بانک پاسارگاد کاملا منطقی و منطبق با ضوابط و قوانین بوده و بانک‌ها در صورت داشتن بنگاه‌های مازاد، ۳ سال مهلت دارند تا آنها را واگذار کنند. دکتر قاسمی همچنین در مورد ورود شرکت‌های زیرمجموعه بانک پاسارگاد به بورس و فرابورس گفت: این امر جزو برنامه‌های سال ۹۳ این بانک است و ما یک یا دو شرکت را در فرابورس عرضه می‌کنیم و احتمال دارد بعضی از شرکت‌های هلدینگ معدنی میدکو نیز در سال آینده و طرح‌هایی که نزدیک به اتمام هستند را نیز در بورس عرضه کنیم.

مدیرعامل بانک پاسارگاد درباره فعالیت در بازار ترکیه هم گفت: بعد از بانک ملی ایران، بانک پاسارگاد، نخستین بانکی است که در ترکیه اجازه تاسیس شعبه گرفته و در حال پیگیری امور آن هستیم.

وی درباره تبلیغات و فعالیت‌های اجتماعی بانک پاسارگاد گفت: هزینه تبلیغات ما خیلی کمتر از بانک‌های دیگر است و این سرمایه‌گذاری‌ها در امور اجتماعی برای بانک سودآور هم می‌باشد.

دکتر قاسمی در مورد پیشنهاد تحقیق و تفحص برخی از نمایندگان مجلس از بانک پاسارگاد گفت: تحقیق و تفحص حق قانونی نمایندگان ملت است و ما مشکلی در این مورد نداریم و پاسخگو هستیم. وی در پایان با اشاره به برنامه‌های اقتصادی دولت یازدهم گفت: چنانچه دولت بخواهد توسعه‌ای ایجاد کند، در حال حاضر تنها بانک‌ها می‌توانند در این زمینه به دولت کمک کنند.

گزارش عملکرد

علی امین تفرشی، عضو علی‌البدل هیات مدیره بانک پاسارگاد گزارش عملکرد این بانک در سال مالی ۱۳۹۲ را ارائه کرد.

وی جمع درآمد تلفیقی بانک پاسارگاد در دوره منتهی به ۲۹ اسفندماه ۱۳۹۲ را ۷۹ هزار و ۲۹۳ میلیارد و ۷۸۴ میلیون ریال اعلام کرد و افزود: سود عملیاتی تلفیقی این بانک نیز ۱۹ هزار و ۸۲۸ میلیارد و ۳۴۹ میلیون ریال و سود خالص تلفیقی این بانک ۱۸ هزار و ۱۴۲ میلیارد و ۸۷۷ میلیون ریال، سود خالص در دوره موردنظر بیش از ۱۵ هزار و ۶۶۸ میلیارد و ۸۳۱ میلیون ریال، سرمایه ثبت شده بانک ۳۰ هزار میلیارد ریال و حقوق صاحبان سهام ۶۴هزار و ۳۰۴ میلیارد و ۲۴۸ میلیون ریال است. امین‌تفرشی، نرخ بازده دارایی‌های بانک پاسارگاد را ۹۳/۴درصد، نرخ بازده حقوق صاحبان سهام را ۸۸/۳۱ درصد و سود هر سهم بانک را بر مبنای تعداد سهام ۴۴/۴۸۶ ریال ذکر کرد و افزود: این دستاوردها با همکاری یکایک بانکداران بانک پاسارگاد حاصل شده است.

در بخش دیگری از گزارش عملکرد بانک پاسارگاد اعلام شد که سهامداران حقیقی این بانک به تعداد ۵۲۹۸۰ نفر ۶۱/۲۱ درصد سهام این بانک را در اختیار دارند و ۵۴۴ سهامدار حقوقی نیز ۳۹/۷۸ درصد سهام را دارا می‌باشند.

همچنین اعلام گردید که در پایان سال ۹۲ دارایی‌های این بانک بالغ بر ۳۷۷۲۷۰۲۳۰ میلیون ریال و بدهی‌های آن نیز بالغ بر ۳۲۴۰۱۴۸۵۲ میلیون ریال بوده است که بدین ترتیب و با کسر ۵۵۰۸۶۶۳ میلیون ریال هزینه‌ها و ۱۲۰۱۴۵۸ میلیون ریال مالیات، سود خالص بانک پاسارگاد به میزان ۱۵۶۶۸۸۳۱ میلیون ریال و سود هر سهم پس از کسر مالیات (EPS) بالغ بر ۳/۵۲۲ ریال شده است.

درباره ترکیب سپرده‌های بانک پاسارگاد نیز در گزارش عملکرد این بانک آمده است که ۴۸/۵ درصد سپرده‌های دیداری ۰۳/۲ درصد سپرده‌های قرض‌الحسنه ۹۱/۸۵ درصد سپرده‌ها مدت‌دار و ۵۷/۶ درصد نیز سایر سپرده‌ها را با ۴۶/۲۸ درصد رشد شامل می‌شود که نشانگر آن است که از ۷۳/۴ درصد از نسبت کل سپرده‌های نظام بانکی فراتر رفته است.

در گزارش عملکرد بانک پاسارگاد مشخص شده است، خالص تسهیلات پرداختی این بانک در پایان سال ۹۲ به میزان ۴۰/۲۵ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است که این متغیر نیز نسبت به تسهیلات پرداختی کل سیستم بانکی ۰۶/۴ درصد است.

همچنین در گزارش مذکور میزان سرمایه‌گذاری در سال ۹۲ نسبت به سال ۹۱ به میزان ۹۱/۲۷درصد، جمع دارایی‌ها ۹۹/۲۶ درصد، جمع درآمدها ۷۶/۳۰ درصد و سود خالص ۲۹/۱۸ درصد رشد نشان می‌دهند.

براساس گزارش عملکرد سال ۹۲ بانک پاسارگاد، این بانک در سال مورد اشاره دارای ۳۲۶ شعبه، ۱۷۴۹۵۴ دستگاه پایانه فروش ۶۹۴ خودپرداز، ۳۲۱۵۴۹۶ کارت نقدی، ۷۵۵۴۱ کارت اعتباری، ۶۴۱۵۳۳۴ کارت هدیه و بن کارت، ۵۶۱۰۴۴ مشتری بانکداری مجازی و ۳۵۳۳۸۶ مشتری دارای تلفن بانک با ۴۷۴۵۵۲۵۲۲ تراکنش موفق بوده است.

بنا بر این گزارش در پایان سال ۹۲ بانک پاسارگاد ۵۵۱۵۰۲ اعتبار اسنادی دیداری، ۸۱۴۰۹۵ اعتبار اسنادی مدت دار، ۱۲۰۵۷۷ ضمانت‌نامه ارزی و ۴۷۵۶۶۰ حواله وارده ارزی و ۲۶۳۷۶۰۹ حواله ارزی صادر کرده است.

پیام هیات مدیره

هیات مدیره بانک پاسارگاد در آغاز گزارش عملکرد این بانک پیامی را خطاب به سهامداران بانک پاسارگاد منتشر کرده است. در این پیام آمده است: بانک پاسارگاد میعادگاه مهر و عنایت خداوند سبحان است، جایگاهی برای سر فرودآوردن در برابر شورانگیزی‌های بزرگ و آوردگاهی برای ارائه کارکردهای شایسته شیفتن و ستایش.

هر سال دیگری که می‌گذرد و جلوه‌ها و گزارش‌های جدیدی از تلاش، پایمردی خستگی‌ناپذیر و توفیقات پرتعداد مجموعه فخیم پاسارگاد نمایان شده و منتشر می‌گردد، مردم شریف ایران به وضوح و روشنی الگو و نمونه‌ای مجسم و پویا از یک سازمان‌دهی اقتصادی توسعه مدار، پیشرو، مولد، درون‌زا و برون‌گرا را مشاهده می‌کنند که با جوشش غیرت ایرانی، منظور و مراد از مفهوم گران سنگ «اقتصاد مقاومتی» را بهتر و بیشتر از هر جای دیگر نشان می‌دهد.

هیات مدیره، مدیران و همکاران بانک پاسارگاد در جای جای میهن بزرگ ما، زندگی کاری سرشار از بالندگی و افتخار را با تمام وجود تجربه می‌کنند و شکرانه آن را، تقدیم بهترین و بهره‌ورانه‌ترین خدمت‌ها به مردم ایران، اعتلای سطح رضایت همه ذی‌نفعان، ارتقای منافع سهامداران، تداوم پیشروی در کسب موفقیت‌ها و عرصه‌های داخلی و بین‌المللی، ایفای مسوولیت‌های اجتماعی و ... می دانند. هیات مدیره با سپاس از اعتماد همیشگی و حمایت سهامداران ارجمند، گزارش عملکرد بانک پاسارگاد (شرکت سهامی عام) و گروه در سال ۱۳۹۲ مشتمل بر گزارش هیات مدیره به مجمع عمومی صاحبان سهام، بازرس قانونی و حسابرس مستقل و صورت‌های مالی بانک و گروه را تقدیم می‌نماید.

نیک می‌دانیم و امیدواریم که در سال‌جاری و سال‌های آتی، کامیابی و سرافرازی بانک پاسارگاد، با دستان زورمند و رو به خدای سرمایه‌ی گران‌قدر انسانی آن بیشتر از پیش خواهد شد. ان‌شا‌ء‌اله

سرمایه بانک پاسارگاد به 10 هزار میلیارد تومان می‌رسد

سرمایه بانک پاسارگاد به 10 هزار میلیارد تومان می‌رسد

سرمایه بانک پاسارگاد به 10 هزار میلیارد تومان می‌رسد